Kronprinsessan victoria

Kronprinsessan: #tystnadtagning är en oerhört viktig kampanj

Över 200 kvinnliga skådespelare har samlat på teatrar över hela landet för att läsa upp några av de vittnesmål om sexuella övergrepp och trakasserier som samlats in under kampanjen #tystnadtagning. På Södra teatern i Stockholm deltar kronprinsessan Victoria. – Det är en oerhört viktig kampanj, säger hon.
Läs mer om Stockholm och Victoria.
Victoria och Sofia avslöjar allt om sina bröllop
Drottning Silvia, kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine och prinsessan Sofia.Alla kungafamiljens kvinnor avslöjar nu hemligheter om sina bröllop i en ny SVT-dokumentär om de kungliga brudklänningarna.– För första gången berättar de om arbetet bakom brudklänningarna, men bjuder också på personliga minnen från bröllopsdagen, säger Sara Bull, producent till Kungliga brudklänningar som sänds i vår.
Löfven gav kryddställ till Victoria för 50 000 kronor
Kronprinsessan Victoria fick ett kryddställ i silver och 18 karats rödguld av statsminister Stefan Löfven och talman Urban Ahlin.40-årspresenten – som köptes in för skattepengar - kostade 50 000 kronor.–Det är en tradition, säger Cajsa Holm, presskommunikatör på Regeringskansliet, om födelsedagsgåvor till kungligheter.

Victorias modesucc i gamla H&M-klänningen

Kronprinsessan Victoria strålade på 100-årsjubileet av Alice och Knut Wallenbergs stiftelse – i en återanvänd HM-klänning.Klädvalet får högsta betyg av Expressens modeexpert Magda Omerspahic.
Victoria strålade i blått på 100-årsjubileum
Här strålar kronprinsessan Victoria när Knut och Alice Wallenbergs stiftelse firar 100 årsjubileum.Förutom att fira stiftelsen tittade Victoria – tillsammans med kungen och drottningen – in en interaktiv utställning.
Läs mer om Knut och Victoria.
Silvias och Victorias mysiga kväll på stan
Kungen jobbade och prins Daniel var på hockey i Globen.Då passade kronprinsessan Victoria på att ta med sig mamma Silvia på musikal i stan.De hade biljetter till Billy Elliot på Stadsteatern på Kulturhuset i Stockholm – och riktigt njöt av en ledig helg ihop.
Victoria går på toaletten – och kungen ligger på soffan
Det finns en naiv syn på kungligheter, att de egentligen inte är verkliga, utan mer som dockor eller fantasifigurer.Men jag lovar er. Kronprinsessan Victoria går på toaletten och drottning Silvia kan bli magsjuk.De är inga övermänniskor.
Läs mer om Silvia.
Läskiga dramat bakom Victorias 40-årspresent
I onsdags fick kronprinsessan Victoria en försenad 40-årspresent.Gåvan: Ett porträtt av sig själv.Men konstnären avslöjade en fadäs som fick Victoria och hennes Säpo-vakter att rycka till.
Läs mer om Säpo-vakter och Victoria.
Victorias stilsucc – med höstgarderoben
Här sveper kronprinsessan in i sin nygamla höstgarderob.Under onsdagen gjorde Victoria entr på Gripsholms slott i en bordeauxfärgad outfit med matchande örhängen.– Bordeaux, eller vinröd, är en av höstens stora färger. Victoria matchar snyggt örhängen med sina kläder, säger Expressens modeexpert Magda Omerspahic.
Läs mer om Magda Omerspahic och Victoria.
Victoria duckar frågan – om skatteskandalen
SVT:s Uppdrag granskning har avslöjat att kronprinsessan Victoria åkte på bröllopsresa i ett privatflygplan och en lyxyacht registrerad i ett skatteparadis.När Victoria får frågan av Expressen vad hon har att säga om anklagelserna svarar hon kort:–Ingenting, säger hon innan hon raskt hoppar in i sin bil.
Läs mer om Expressen och Victoria.
Victoria om Estelle och Oscar: Tar en väldig tid
Prins Oscar och prinsessan Estelle älskar att vara ute i naturen.Men när de promenerar med mamma och pappa kan det bli lite... ja, tidskrävande.– De hittar saker hela tiden, säger kronprinsessan Victoria i den nya boken Det kungliga året 2017 som släpps i dag.
Läs mer om Det, Estelle, Oscar och Victoria.
Silvias sorgfyllda år – sju närstående har dött
Sju familjemedlemmar och nära vänner till kungafamiljen har dött – på bara ett år.I helgen beger sig kronprinsessan Victoria ut till gravplatsen och tänder gravljus, medan drottning Silvia i stillhet minns ute på Drottningholms slott.Det har varit ett smärtsamt år för vår kungafamilj.
Läs mer om Silvia och Victoria.
Här semestrar Daniel med Estelle i Dubai
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har lämnat höstrusket i Stockholm.Hela familjen är, enligt uppgifter till Expressen, på plats och firar höstlov i ett 30-gradigt Dubai.Daniel och Estelle smet undan och lekte i vattenparken Aquaventure, som hör till femstjärniga lyxhotellet Atlantis.
Här träffar Victoria barn på det egna sjukhuset
Nu har kronprinsessan Victoria fått ett eget sjukhus.På torsdagen besökte hon Kronprinsessan Victorias barn- och ungdomssjukhus i Linköping – och träffade patienter.Under dagen ska hon också genomföra en landskapsvandring i Östergötland.
Här vill Prins Daniel inte skaka hand med idolerna
Inför kvällens fredagsfinal av Idol 2017 skulle kronprinsessan Victoria och prins Daniel skaka hand med idolerna.Men saker och ting gick inte riktigt som planerat.– Som jag berättade tidigare är jag lite rosslig i rören, sa prinsen.
Läs mer om Daniel, Idol och Victoria.
Victorias stöd till Klüft efter förlossningen
För sju dagar sedan fick Carolina Klüft sitt andra barn.I dag var hon på jobbet igen –och stöttades av kronprinsessan Victoria.– Vi vet att du är en kämpe, sa hon.
Läs mer om Carolina Klüft, Klüft och Victoria.
Skådespelarens kärleksskämt till Victoria: Det sa bara klick
Skådespelaren och entreprenören Leo Razzak drog sig inte för att kärleksskämta med kronprinsessan Victoria.Trots att prins Daniel satt precis framför honom.– Det här var innan ni hade gift er, utbrast Razzak.
Läs mer om Daniel, Leo Razzak, Razzak och Victoria.
Kronprinsessan Victoria tog med familjen på utflykt
Kronprinsessan Victoria och familjen lämnade Haga i helgen för en familjeutflykt.Tillsammans tog kronprinsessfamiljen sig till Villa Fridhem i Östergötland på lördagen – där åt de middag ihop i en avskild del av matsalen.På menyn: Hummersoppa, vilt från Östergötland, utvalda ostar – och trippelefterrätt.
Victoria om Estelles svåra frågor: Skarp tjej
MALMÖ. Kronprinsessan Victoria får många svåra frågor från prinsessan Estelle, 5.I samband med invigningen av Marinpedagogiskt center i Malmö berättade Victoria:– Det är en skarp tjej!
Malmö kopplar rena hav till stadens sociala hållbarhet
I dag inviger kronprinsessan Victoria havskonferensen Life below water i Malmö. Det är en uppföljning på FN:s havskonferens i New York i somras. Samtidigt öppnar Malmös nya Marinpedagogiska center, men hållbarhetsarbetet i Sveriges tredje största stad handlar om långt mer än havet. De största utmaningarna återfinns bland miljonprogrammens innergårdar i betong.
Victorias dolda budskap i jackan
MALMÖ. Här anländer kronprinsessan Victoria till den stora vattenkonferensen i Malmö.Under hela dagen ska Victoria fördjupa sig i vattenfrågor – vilket märktes på hennes utstyrsel.– Det är ingen tillfällighet, säger Magda Omerspahic, Expressens modeexpert.
Kronprinsessan Victoria på plats vid serbiskt bröllop
Prins Philip av Serbien och Danica Marinkovic har svurit trohet till varandra.Paret gifte sig under lördagen i Belgrad och bland gästerna fanns kronprinsessan Victoria.Kronprinsessan syns på flera bilder som publicerats i serbiska medier.– Vi är så lyckliga att dela detta lyckliga ögonblick med er, säger prins Philip i ett officiellt uttalande.
Kronprinsessan Victoria tog täten på cykeln i tallskogen
Kronprinsessan Victoria tycker om att röra på sig och är gärna ute i naturen.På fredagen reste hon till Västerbotten – och träffade skolbarn och cyklade glatt genom gammal tallskog och myrlandskap.Barn och ungdomar måste uppmuntras att röra på sig, menar kronprinsessan.– Det är vad det handlar om, att vi sitter stilla för mycket, säger hon till SVT.
Läs mer om SVT och Västerbotten.