Ku klux klan

Ku Klux Klan demonstration drog stora motprotester

På lördagen samlades drygt 50 Ku Klux Klan medlemmar i Charlottesville i delstaten Virginia för att demonstrera. De möttes av tusentals motdemonstranter.Klanmedlemmarna fick poliseskort för att ta sig genom folkmassorna.
Danska politikernas Ku Klux Klan-bråk
Politikern Henning Dyremose jämförde Dansk Folkeparti (DF) med den högerextrema organisationen Ku Klux Klan och utlöste ett storbråk.Nu krävs han på en offentlig ursäkt och hans eget parti uppmanas att överväga om han kan vara kvar som medlem.– Han är ju helt galen, kedjan har hoppat av för honom, dundrar partitoppen Martin Henriksen enligt Ekstrabladet.
Google griper in mot falska svar
Google arbetar med att åtgärda ett fel i en sökalgoritm som orsakar opassande och vilseledande resultat. Till exempel påstås Barack Obama planera en kupp och fyra tidigare presidenter pekas ut som Ku klux klan-medlemmar.
Läs mer om Barack Obama.

Ku Klux Klan-ledare blev mördad

Brottsutredarna konstaterar att 51-årige Ku Klux Klan-ledaren Frank Ancona, som hittades död i närheten av Belgrade i delstaten Missouri, blev mördad, rapporterar St. Louis Post.
Ku Klux Klan-ledare hittad död efter att ha rapporterats saknad
Frank Ancona, ledare på delstatsnivå för en av de nutida starkt rasistiska Ku Klux Klan-rörelserna i USA, har hittats död nära Belgrade, en småstad i delstaten Missouri, rapporterar amerikanska medier.
Rachel ska ta över Ku Klux Klan – uppfostrar barnen att tänka på ras
HARRISON, ARKANSAS. Rachel Pendegraft, 48, är född in i Ku Klux Klan och har uppfostrat sina barn i samma anda. – Jag har lärt dem att bry sig om sin ras. Nu drömmer honom att president Trump får fler att stå upp för vit nationalism och att den föråldrade organisationen får nytt liv.
Läs mer om Ku Klux Klan och Trump.
Demonstranter häcklade Jeff Sessions
Som befarat blev det en stormig utfrågning av Trumps ministerkandidater. Demonstranter utklädda till Ku Klux Klan-medlemmar häcklade tilltänkte justitieministern Jeff Sessions.
Demonstranter i Ku Klux klan-dräkter vid förhör
Demonstranter klädda i Ku Klux Klan-huvor stör senatens utfrågning av Donald Trumps justitieministerkandidat Jeff Sessions.Det rapporterar flera amerikanska medier, däribland Washington Post.
Demonstranter i Ku Klux Klan-dräkter vid förhören
Demonstranter iförda Ku klux klan-dräkter häcklade senatorerna inför förhören av konservative justitieministerkandidaten Jeff Sessions.
Amerikansk serie om Ku klux klan stoppad
Första delen av dokumentären om Ku Klux Klan (KKK) skulle ha sänts i januari. Nu har hela serien om åtta delar av den rasistiska amerikanska rörelsen ställts in, skriver Washington Post.
Läs mer om Ku Klux Klan och Washington Post.
Nyhet om KKK-möte var polisskämt: Ska inte hända
Nyheten om att en person i Jönköping misstagit ett luciatåg för en Ku klux klan-samling fick stor spridning. Men polisanmälan var ett internt skämt som av misstag lästes upp för journalister. Vi ser över våra rutiner. Det här ska inte förekomma, säger Fredrik Lindfors, chef vid polisen i Jönköping.
Läs mer om Jönköping.
Larm om Ku Klux Klan var polisskämt
På luciamorgonen skulle en person ha misstagit ett luciatåg för Ku Klux Klan, uppgav polisen i Jönköping på onsdagen.Detta hade aldrig ägt rum, och ska handla om ett internt skämt inom polisen, skriver Jönköpings-Posten. – Det här är inte acceptabelt, säger Fredrik Lindfors, chef inom polisområdet Södra Vätterbygden, till tidningen.
Våg av hat över USA efter Trumps seger
NEW YORK. En våg av hat har slagit in över USA efter valet av Donald Trump. Nu firar nationalister i hela landet och i början av december planerar Ku Klux Klan en segermatch i Trumps ära i North Carolina. Tro inget annat, vårt folk spelade STOR roll i att få Trump vald, skriver den tidigare KKK-ledaren David Duke på Twitter.
Ku Klux Klans ex-ledare hyllar Trumps framgångar
Trumpanhängare firar det faktum att deras kandidat ser ut att gå mot en klar seger. Bland de som redan nu gratulerar den sannolikt blivande presidenten finns den tidigare ledaren för Ku Klux Klan.
Läs mer om Ku Klux Klan.
Vit makt-tidningen: Vi gillar Trumps åsikter
NEW YORK. Vit makt-tidskriften The Crusader ställer sig bakom Donald Trump. Tidningen beskrivs som det officiella mediet för Ku Klux Klan. – Vi gillar hans nationalistiska åsikter, säger tidningens Thomas Robb i en intervju med Washington Post.
Upprop kräver SVT:s Olle Palmlöfs avgång efter Ku klux klan-fråga
I SVT:s debattprogram Opinion live ställde moderatorn Olle Palmlöf ett antal frågor som av många betraktas som opassande och innehållande rasistiska förtecken. Nu ställs krav på programledarens uppsägning.
Läs mer om Olle Palmlöf och Opinion.
Kravet: Olle Palmlöf måste avgå från SVT
Liknade organisation med Ku Klux Klan: Olycklig formulering
Läs mer om Ku Klux Klan och SVT.
Hårda kritiken mot SVT:s programledare
I SVT:s Opinion live liknade programledaren Olle Palmlöf Black Coffe, en fikagrupp för afrosvenskar, med högerextrema Ku Klux Klan. Frågan har väckt starka reaktioner – och en namninsamling har startats för att Olle Palmlöf ska avgå. – Det var en olycklig formulering, säger Robert Olsson, ansvarig utgivare för SVT Opinion.
Hotfulla bilder av den amerikanska södern
Hon sover över hos en Ku Klux Klan-ledare och bevittnar slagsmål. Fotografen Hannah Modigh porträtterar fattiga människor i södra USA – genom att gå riktigt nära. Nu visas hennes bilder på Fotografiska.
Statoil tvingas byta nya logotypen
Det har bara gått två dagar sedan Statoil blev Circle K. Men nu tvingas företaget byta ut den nya logotypen på sina flaggor. Det efter att Gustav, 17, påpekat för bensinjätten att de tre flaggorna i en rad påminner om Ku Klux Klan. –De kommer gradvis att bytas ut från och med i dag, säger kommunikationsdirektören Johan Backman.
Ilskan mot Trump – jämförs med Ku klux klan
Hundratals demonstranter samlades i går kväll utanför en galamiddag på Manhattan arrangerad av det republikanska partiet med plakat riktade mot Donald Trump.
Läs mer om Donald Trump, Manhattan och Trump.