Ku klux klan

Fyra ungdomar misstänkta för hatbrott

Fyra ungdomar i nordvästra Skåne är misstänkta för hets mot folkgrupp efter att ha lagt ut bilder i sociala medier där en person utklädd till Ku Klux Klan-medlem riktar ett vapenliknande föremål mot en svartmålad person.
Läs mer om Ku Klux Klan-medlem och Skåne.

Fyra ungdomar misstänkta för hatbrott

Inrikes. Fyra ungdomar i nordvästra Skåne är misstänkta för hets mot folkgrupp efter att ha lagt ut bilder i sociala medier där en person utklädd till Ku Klux Klan-medlem riktar ett vapenliknande föremål mot en svartmålad person.
Läs mer om Ku Klux Klan-medlem och Skåne.
Ku Klux Klans berg har blivit lekplats för barn
USA:s största monument över slaveriets försvarare omges av en nöjespark för barn. Berget Stone Mountain där monumentet ristats in är en historisk plats för Ku Klux Klan, men för lokalbefolkningen är det en plats för lasershower och barndomslek.
Läs mer om Ku Klux Klan.
Ökänd KKK-mördare avled i fängelset
Den före detta Ku Klux Klan-ledaren och mördaren Edgar Ray Killen har avlidit i fängelse. Killen, som avtjänade ett 60-årigt straff för morden på tre medborgarrättskämpar i Mississippi 1964, blev 92 år gammal.

Martin Gelin: Så blev Ku Klux Klan en käck folkfest i USA

En ny bok visar att en majoritet vita amerikaner sympatiserade med Ku Klux Klan på 1920-talet. Det är en skrämmande historik som bär med sig ekon även i vår egen tid.
Läs mer om Ku Klux Klan och USA.
Därför hyllas Netanyahus son av rasistsajter
Han är Benjamin Netanyahus son och prisas av en nynazistisk sajt för att han står upp mot det judiska folkets frätande inflytande. Yair Netanyahus inlägg på Facebook, som hyllats av Ku Klux Klan-ledaren David Duke, har gjort att premiärministerns son beskyllts för att sprida antisemitism.
Bok om svart KKK-medlem blir film
Filmskaparna Spike Lee och Jordan Peele har gått samman för att ta boken Black Klansman till vita duken. Boken berättar den verkliga historien om Ron Stallworth, en svart polis i Colorado som i slutet av 1970-talet infiltrerade Ku Klux Klan.
Trump häcklas av tunga magasinen
Donald Trump häcklas av tunga magasinen The New Yorker och The Economist efter vit makt-mötet i Charlottesville.På förstasidornas bilder framställs han som en Ku Klux klan-megafon.Samtidigt växer kritiken mot Trump inom de egna leden.
Vad sa egentligen Trump? Här är hans ord
Donald Trumps uttalanden på en presskonferens i tisdags har upprört amerikaner inom skiftande grupper och politiska läger eftersom han likställde nazister och Ku Klux Klan-medlemmar med antirasister och medborgarrättsaktivister. Man vad sade han egentligen? Här är Donald Trumps egna ord.
Läs mer om Ku Klux Klan-medlemmar och Trump.
Ku Klux Klan ledaren prisar dådet i Charlottesville
Efter dådet vid lördagens Vit makt-demonstration i Charlottesville har ett par högt uppsatta personer inom Ku Klux Klan uttalat sig.Senast KKK-ledaren Justin Moore som är glad över att den unga kvinnan dog.– Om några av dem dör, så gör det inte oss någonting, säger Moore till WBTV.
Forskare: Trump ovillig att ta i rasfrågan
Först flera dagar efter den dödliga bilattacken i Charlottesville fördömer Donald Trump nynazister och Ku klux klan-anhängare och säger att rasism är av ondo. Presidentens långsamma agerande beror på att han inte vill ta i frågor kring rasrelationer, anser forskare.
Läs mer om Charlottesville och Donald Trump.
Trump fördömer rasism – till slut
Efter hård kritik och lång väntan fördömer USA:s president Donald Trump rasism, Ku klux klan och andra vit makt-grupper.
Läs mer om Donald Trump.
Trump kritiseras för att inte peka ut nazister och KKK
USA:s president Donald Trump fördömde i starka ordalag våldsamheterna i Charlottesville. Men han valde att inte nämna Ku Klux Klan, nazisterna eller Vit makt-rörelsen som spred hat genom skyltar och nazistsymboler. – Säg deras namn – de är nazister. De är antisemiter, sa den tidigare presidenten för medborgarrättsrörelsen NAACP, Cornell Brooks.
Ku Klux Klan demonstration drog stora motprotester
På lördagen samlades drygt 50 Ku Klux Klan medlemmar i Charlottesville i delstaten Virginia för att demonstrera. De möttes av tusentals motdemonstranter.Klanmedlemmarna fick poliseskort för att ta sig genom folkmassorna.
Danska politikernas Ku Klux Klan-bråk
Politikern Henning Dyremose jämförde Dansk Folkeparti (DF) med den högerextrema organisationen Ku Klux Klan och utlöste ett storbråk.Nu krävs han på en offentlig ursäkt och hans eget parti uppmanas att överväga om han kan vara kvar som medlem.– Han är ju helt galen, kedjan har hoppat av för honom, dundrar partitoppen Martin Henriksen enligt Ekstrabladet.
Google griper in mot falska svar
Google arbetar med att åtgärda ett fel i en sökalgoritm som orsakar opassande och vilseledande resultat. Till exempel påstås Barack Obama planera en kupp och fyra tidigare presidenter pekas ut som Ku klux klan-medlemmar.
Läs mer om Barack Obama.
Ku Klux Klan-ledare blev mördad
Brottsutredarna konstaterar att 51-årige Ku Klux Klan-ledaren Frank Ancona, som hittades död i närheten av Belgrade i delstaten Missouri, blev mördad, rapporterar St. Louis Post.
Ku Klux Klan-ledare hittad död efter att ha rapporterats saknad
Frank Ancona, ledare på delstatsnivå för en av de nutida starkt rasistiska Ku Klux Klan-rörelserna i USA, har hittats död nära Belgrade, en småstad i delstaten Missouri, rapporterar amerikanska medier.
Rachel ska ta över Ku Klux Klan – uppfostrar barnen att tänka på ras
HARRISON, ARKANSAS. Rachel Pendegraft, 48, är född in i Ku Klux Klan och har uppfostrat sina barn i samma anda. – Jag har lärt dem att bry sig om sin ras. Nu drömmer honom att president Trump får fler att stå upp för vit nationalism och att den föråldrade organisationen får nytt liv.
Läs mer om Ku Klux Klan och Trump.
Demonstranter häcklade Jeff Sessions
Som befarat blev det en stormig utfrågning av Trumps ministerkandidater. Demonstranter utklädda till Ku Klux Klan-medlemmar häcklade tilltänkte justitieministern Jeff Sessions.
Demonstranter i Ku Klux klan-dräkter vid förhör
Demonstranter klädda i Ku Klux Klan-huvor stör senatens utfrågning av Donald Trumps justitieministerkandidat Jeff Sessions.Det rapporterar flera amerikanska medier, däribland Washington Post.
Demonstranter i Ku Klux Klan-dräkter vid förhören
Demonstranter iförda Ku klux klan-dräkter häcklade senatorerna inför förhören av konservative justitieministerkandidaten Jeff Sessions.
Amerikansk serie om Ku klux klan stoppad
Första delen av dokumentären om Ku Klux Klan (KKK) skulle ha sänts i januari. Nu har hela serien om åtta delar av den rasistiska amerikanska rörelsen ställts in, skriver Washington Post.
Läs mer om Ku Klux Klan och Washington Post.