Kulturhuset stadsteatern

Konstrecension: Prylmakaren Alexander Lervik gör självanalys

Alexander Lervik sammanfattar 20 års formgivning i en utställning på Kulturhuset Stadsteatern. Han är både lekfull och ärlig men Lotta Jonson saknar en analys av designerns verklighet.

"Shakespeare in love" får Sverigepremiär

Från "Advokaten" och "Fröken Frimans krig" till "Shakespeare in love". När Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm sätter upp teaterversionen av biosuccén är det Alexander Karim och Sofia Ledarp som spelar huvudrollerna.
Shakespeare in love får Sverigepremiär
Från Advokaten och Fröken Frimans krig till Shakespeare in love. När Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm sätter upp teaterversionen av biosuccn är det Alexander Karim och Sofia Ledarp som spelar huvudrollerna.

"Fritt inträde ska locka en bredare publik"

Daniel Gustafsson. Översättare och ansvarig för fristadsdelen på Stockholms litteraturmässa, som hålls på Kulturhuset Stadsteatern i helgen. Stockholms litteraturmässa arrangeras nu för tredje året. Varför behövs er mässa?
Huset som skulle spränga finkulturens ramar
Folkligt, radikalt och nedläggningshotat. Kulturhuset är Stockholms mittpunkt. Tillsammans med Stadsteatern är detta Sveriges största kulturinstitution. Läs om den stormiga historien, och se bilder på den märkvärdiga arkitekturen.
Läs mer om Stadsteatern.
Dela upp Kulturhuset och Stadsteatern igen
Kulturhuset Stadsteaterns svåra situation kan också resultera i en nystart. Ett sätt vore att på nytt dela upp det stora huset i Kulturhuset och Stockholms stadsteater.
Läs mer om Kulturhuset och Stadsteatern.
Konsertrecension: Peter Hammill på Kulturhuset Stadsteatern
Till Peter Hammills yngre anhängare hör Lady Gagas uppvärmare Lady Starlight, men trots den sortens exponering har Hammill förblivit en väl bevarad hemlighet för den breda publiken.
I huvudet på Alexander Lervik
Alexander Lervik i årets stora designutställning på Kulturhuset Stadsteatern Humor, innovation, passion, bångstyrighet och intensitet.
Inga-Britt Ahlenius: Styrelsen bär ett ansvar för problemen på Stadsteatern
De ytterst ansvariga för Kulturhuset Stadsteatern kan inte ha varit ovetande om kritiken mot Benny Fredriksson. Inga-Britt Ahlenius inskärper vikten av en professionell styrelse när det blåser hårt kring en vd.
Ing-Britt Ahlenius: Styrelsen bär ett ansvar för problemen på Stadsteatern
De ytterst ansvariga för Kulturhuset Stadsteatern kan inte ha varit ovetande om kritiken mot Benny Fredriksson. Inga-Britt Ahlenius inskärper vikten av en professionell styrelse när det blåser hårt kring en vd.
Ett hus i chock – berättelsen om Kulturhuset Stadsteatern
Kära läsare, Teaterchefen Benny Fredrikssons tragiska död har skakat om Kultursverige. I dagens kulturmagasin berättar Elisabet Andersson historien om Kulturhuset Stadsteatern, från 70-talets radikala kulturider till 2000-talets effektiva framgångssaga – och den senaste tidens kris och sorg. I min söndagskrönika skriver jag om metoo, medierna och vad som jag tror är det bästa sättet att hedra Benny Fredrikssons insatser. Ha en fin vecka!
Ett hus i chock – berättelsen om Kulturhuset Stadsteatern
Publikrusning, konflikter och nu djup sorg. SvD berättar historien om Kulturhuset Stadsteatern, från 70-talets radikala kulturider till 2000-talets effektiva framgångssaga – och den senaste tidens kris.
Det bästa sättet att hedra Benny Fredriksson
Den förenklande jakten på syndabockar efter Benny Fredrikssons död är beklaglig. Frågorna om medierna, metoo och Kulturhuset Stadsteatern rymmer många olika dimensioner.
Benny Fredriksson var den bästa chef jag någonsin haft
Beckmans rektor Karina Ericsson Wärn arbetade tidigare som chef direkt under Benny Fredriksson på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm.Hon har en helt annan bild av honom än vad som framkom i Aftonbladets granskning och rapporteringen i andra medier i december, men då ville ingen lyssna.Expressens kultursida har fått tillåtelse att publicera hennes bidrag till konsultbyrån PwC, som gjorde utredningen om arbetsmiljön på kulturinstitutionen.
Tystnadskultur präglar Kulturhuset Stadsteatern
Utredningen om Kulturhuset Stadsteatern är klar – och visar på en tystnadskultur där anställda känt sig rädda, skriver DN.Vidare framgår att Benny Fredriksson – teaterns tidigare vd som avgick efter anklagelser i slutet av 2017 – visste om att han friats från anklagelser om sexuella trakasserier, skriver DN.
Utredningen klar: Tystnadskultur på Kulturhuset Stadsteatern
Utredningen på Kulturhuset Stadsteatern visar på en tystnadskultur och att vissa anställda känt sig rädda. En splittrad bild ges av det förda ledarskapet, som vissa ansett som ett måste för att förverkliga kraven. Stockholms stad uppger att Benny Fredriksson kände till att han friats från anklagelser om sexuella trakasserier.
Utredning: Tystnadskultur på Stadsteatern
Utredningen om arbetsmiljön och ledarskapet på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm, som initierades i kölvattnet av Metoo, visar att det funnits ledarskapsproblem och att en tystnadskultur har rått på arbetsplatsen. Men bilden är splittrad.
Utredning: Tystnadskultur på Stadsteatern
Utredningen om arbetsmiljön och ledarskapet på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm, som initierades i kölvattnet av Metoo, visar att det funnits ledarskapsproblem och att en tystnadskultur har rått på arbetsplatsen. Men bilden är splittrad.
Inga vittnesmål om sextrakasserier från Benny Fredriksson
Det finns inga anklagelser om sexuella trakasserier mot Benny Fredriksson i den utredning av Kulturhuset Stadsteatern som ska presenteras inom kort.
Delar av utredning klar: Inga anklagelser mot Benny Fredriksson om sextrakasserier
På tisdagen fick personalen de första resultaten från utredningen om Kulturhuset Stadsteatern. Enligt den finns det inte några anklagelser om sexuella trakasserier från Benny Fredriksson eller från någon annan i ledningen. Det som nu presenterats är en mindre del av utredningen. Resultaten gällande arbetsmiljö och ledarskap har ännu inte offentliggjorts.
Sanna Torn Björling: Ansvaret vilar högre än hos den anklagade
Ansvaret för arbetsmiljön på Kulturhuset Stadsteatern låg inte bara hos Benny Fredriksson. Likväl har det granskande ljuset riktats mot en enda person, skriver Sanna Torn Björling.
I dag presenteras Benny Fredriksson-utredningen
I december inleddes en utredning om arbetsförhållandena på Kulturhuset Stadsteatern.Ett 40-tal anställda hade då krävt teaterchefen Benny Fredrikssons avgång i ett upprop i Aftonbladet.Tre dagar efter beskedet om hans död ska Stockholms stad nu presentera resultatet av utredningen.
Kulturhuset Stadsteatern: Benny Fredriksson avslutade själv sitt liv
Benny Fredriksson, förre vd:n för Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm avled i helgen. Nu går institutionen ut med att han tog sitt liv. I ett pressmeddelande skriver Kulturhuset Stadsteatern om hans gärning under de år han var verksam där.
Benny Fredriksson tog sitt liv: Gränslöst mediedrev
Kulturhuset Stadsteatern bekräftar att Benny Fredriksson, som nyligen avled, själv avslutade sitt liv.
Läs mer om Benny Fredriksson.