Kulturprofil

Sju anmälningar mot kulturprofil läggs ned

Delar av förundersökningen mot den så kallade kulturprofilen läggs ned. Anlednin...

Delar av utredning mot kulturprofil läggs ned

Delar av förundersökningen mot den så kallade kulturprofilen läggs ned, uppger Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.
Läs mer om Åklagarmyndigheten.
Ytterligare tre kvinnor polisanmäler kulturprofil
Fem kvinnor har polisanmält en kulturprofil med nära band till Svenska Akademien, uppger DN.I helgen gjordes två anmälningar – och de senaste dagarna har ytterligare tre lämnats in.Två av anmälningarna gäller våldtäkt.
Läs mer om Svenska Akademien.
Svenska Akademien bryter helt med kulturprofilen
Efter att anklagelser om utbredda sexuella trakasserier och övergrepp riktats mot en känd kulturprofil med nära band till Svenska Akademien har man under torsdagskvällen haft ett möte där fallet diskuterats.Ständiga sekreteraren Sara Danius meddelar i ett uppläst pressmeddelande att man nu bryter helt med kulturprofilen.
Läs mer om Svenska Akademien.

Fem historiska skandaler inom Svenska Akademien

I sviterna av DN:s granskning av den kulturprofil i kretsen kring Svenska Akademien, som under decennier ska ha begått sexuella övergrepp mot kvinnor, har flera tidigare kriser inom Akademien kommit upp till ytan. Sara Danius, ständig sekreterare, har utlovat en granskning av Akademien som involverar spaningsarbete för att ta reda på hur mycket akademiledamöterna har känt till om den anklagade profilen.
Läs mer om Akademien och Svenska Akademien.
Alice Bah Kuhnke vill dra tillbaka kungamedalj
Kulturminister Alice Bah Kuhnke, MP, vill ta tillbaka en medalj som hon 2015 gav till den kulturprofil som nu utpekas för sextrakasserier och övergrepp.På Instagram skriver hon:Det skulle symboliskt svida i den förbannade ytligheten.
Alice Bah Kuhnke vill dra tillbaka kungamedalj
Kulturminister Alice Bah Kuhnke, MP, vill ta tillbaka en medalj som hon 2015 gav till den kulturprofil som nu utpekas för sextrakasserier och övergrepp.På Instagram skriver hon:Det skulle symboliskt svida i den förbannade ytligheten.
Kulturprofilen anklagad för övergrepp för 20 år sedan
Den kulturprofil som av 18 kvinnor anklagas för sextrakasserier och övergrepp har långt tidigare utpekats för liknande handlingar.Redan 1997 skrev Expressen om mannen efter att en kvinna skickat ett nödrop till bland annat Svenska Akademien om den sexterror hon och andra kvinnor utsatts för.Men mannens övergrepp har fortsatt enligt de kvinnor som nu träder fram.
Läs mer om Expressen och Svenska Akademien.
Därför vittnar jag om kulturprofilen
En inflytelserik kulturprofil har enligt ett reportage i DN förgripit sig på och sextrakasserat kvinnor.Författaren Amanda Svensson skriver om ilskan som ledde fram till hennes eget vittnesmål.
Kulturprofil anklagad för övergrepp av 18 kvinnor
En kulturprofil med nära band till Svenska Akademien anklagas för sexuella trakasserier och övergrepp.18 kvinnor påkar ut mannen och flera av övergreppen ska ha inträffat i lägenheter som ägs av Akademien. Det skriver Dagens Nyheter.
Läs mer om Akademien och Svenska Akademien.
18 kvinnor: Kulturprofil har utsatt oss för övergrepp
Arton kvinnor anklagar en central person i svenskt kulturliv för sexuella trakasserier och övergrepp. Mannen har nära band till Svenska Akademien, och flera av händelserna ska ha ägt rum i lägenheter som ägs av Akademien: en i Stockholm, en i Paris. Mannens beteende har varit känt bland många i kulturvärlden sedan 1980-talet.
Kulturprofil anklagar Fi:s ledare för plagiat
Feministiskt initiativs partiledare Victoria Kawesa har anmälts för plagiat. Men det är inte första gången hon anklagas för brottet. – Hon har skott sig på andra kvinnor för att ta sig fram, säger kulturprofilen Cecilia Gärding till Folkbladet.
"Jag går inte till SR för att skriva"
Samtal med Gabriel Byström har varit en kulturprofil på Göteborgs-Posten under flera år. Länge har han också lyft frågan om journalistikens framtid. Nu byter han tidning mot radio.
Kulturprofil fick sänkt straff
Straffet sänks för den 70-årige kulturprofil i Blekinge som dömdes för våldtäkt på en kvinnlig bekant vid ett antal tillfällen. I stället för fyra års fängelse förvandlas det till två
Läs mer om Blekinge.
Drog fullt hus? tre gånger
I går hade eleverna i Nättrabyskolans kulturprofil en uppvisning för föräldrar och allmänhet i skolans gymnastiksal. De 60 eleverna i årskurs fem bjöd på en samproduktion med drama,
Vi skapar julmarknad med mötesplatser
På söndag, första advent, är det dags för Säters årliga julmarknad. Det blir en mångsidig marknad med kulturprofil. - På julmarknaden skapar vi mötesplatser, säger Karin Hästö, kultursekreterare.
Läs mer om Karin Hästö.
Ranelid till Östermalms-kyrkan
FÖREDRAG. Björn Ranelid: författare, kulturprofil och snart schlagersångare. Men också föredragshållare, och som sådan på väg till Kristianstad: Östermalmskyrkan 22 november klockan
Bild och musik på Juholts schema
Kulturprofil Bild och musik ska tillhöra gymnasiets kärnämnen. Det anser S-ledaren Håkan Juholt, som vill riva upp regeringens beslut om att ta bort estetisk verksamhet som kärnämne. SvD var med när partiledaren träffade kulturutövare i Konstfacks lokaler.
`Varför inte Alfred Nobel?`
karlskoga Jan Hammarstedt, kulturprofil och tidigare politiker i Karlskoga, är upprörd över förslagen på personer på de nya sedlarna - eller rättare sagt tycker att en viktig person
Läs mer om Jan Hammarstedt och Karlskoga.
Kulturprofil högg penna i benet på sin flickvän
Mannen misstänks ha kränkt och slagit flickvän under flera månader.
Ny nordisk TV-kanal: Arte-Norden
Planerna på en gemensam nordisk TV-kanal med konst- och kulturprofil utvecklas positivt. Nordiska Rådets möte i veckan gav de nordiska kulturministrarna i uppdrag att arbeta vidare med idn, inspirerad av fransk-tyska Arte, som också är tänkt som samarbetspartner.
Läs mer om Arte och TV-kanal.
Hembygd och hållbar design belönades
En snart färdigutbildad industridesigner och en välkänd lokal kulturprofil. I går fick de båda ta emot Båstad kommuns egna kulturutmärkelser.
Läs mer om Båstad.