Kumla

Man i 60-årsåldern utsatt för mordförsök inatt

En man i 60-årsåldern utsattes för ett mordförsök i en bostad Kumla under natten mot tisdagen.Enligt polisen hade mannen en stickskada.
Läs mer om Kumla.

Änglavakt när traktor mosade en sportbil

En traktor och en personbil har krockat i Kumla.– Föraren till bilen har förts till sjukhus med lindriga skador, säger Jan-Åke Sjöström vid polisen.
Läs mer om Jan-Åke Sjöström och Kumla.
Man knivskuren – person anhållen för mordförsök
En 60-årig man i Kumla har anhållits misstänkt för försök till mord, rapporterar Nerikes Allehanda. Det efter att han tidigare under kvällen knivskurit en 45-årig man.
Läs mer om Kumla.
Vår krog och bar-dömda flyttas till Kumlabunkern
Ahmed Warsame och Adam Abdulahi, dömda till livstids fängelse för skjutningen på Vår krog och bar, flyttas till säkerhetsavdelningen på Kumla.Anledningen är att det finns risk för att de rymmer eller fritas.Det skriver GP.

Dömda för kordmord i Göteborg flyttas till Kumla

vå av de män som dömdes till livstids fängelse efter morden på en restaurang på Vårväderstorget i Göteborg 2015 flyttas till säkerhetsavdelningen på Kumlaanstalten.
Strömavbrott – fler än 8 500 hushåll drabbade
Fler än 8 500 hushåll har drabbats av strömavbrott.Huvuddelen av de drabbade finns i Kumla-området och får sin ström från Eon.– Det är ett tekniskt fel i en transformator som löst ut, berättar Anders Klemedsson på Eons pressjour till NA.se.
Läs mer om Eon, Kumla-området och NA.se.
Regeringen begär 40 miljoner till sparkade Ericsson-anställda
Flera tusen anställda tvingas gå när Ericsson lade ner produktionen Kumla och Borås och bantade personalstyrkan i Kista.Nu vill regeringen ha 40 miljoner i EU-pengar för att underlätta omställningen för de uppsagda.
Hotfull knivman i kommunhuset i Kumla
Läs mer om Kumla.
Knivbeväpnad man hotar personal i Kumla stadshus
En man beväpnad med två knivar ska befinna sig i stadshuset i Kumla. Flera anställda finns kvar i byggnaden, uppger SVT.
Läs mer om Kumla och SVT.
Knivman i stadshuset i Kumla
Läs mer om Kumla.
Avspärrning runt misstänkt granat
Ett föremål som misstänks vara en granat har hittats i Kvarntorps industriområde i Kumla, rapporterar Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Kumla.
Misstänkt granat hittad – bombgrupp på väg
En misstänkt granat har hittats i Kumla, skriver Aftonbladet.Bombgruppen från Stockholm är på väg till platsen för att undersöka föremålet.
Mördaren till sjukhus efter Kumla-slagsmål
Mördaren Erik Ljungström har vårdats akut på sjukhus efter ett slagsmål inne på högsäkerhetsfängelset Kumla. Enligt uppgifter till Expressen ska han ha fått svåra skador på ett ben. – Det var två personer som slogs – en till sjukhus och en avskiljd, säger anstaltschef Christer Gustafsson.
Indianerna på startlinjen i elitserien – mot alla odds
Efter ekonomiskt strul och med största sannolikhet beviljad rekonstruktion så står Kumla-Indianerna mot alla odds på startlinjen inför årets elitserie i speedway. Med en trupp som också den har oddsen mot sig.
Läs mer om Kumla-Indianerna.
Oron: Ahmed, 26, ska rymma från Kumla
Ahmed Warsame, 26, har dömts till livstids fängelse för inblandning i morden på Vår krog och bar i Göteborg.Enligt Kriminalvården finns det nu en risk att han rymmer eller fritas från fängelset – därför har han placerats i avskildhet i Kumlabunkern.– Hur någon ska lyckas rymma från Kumla har jag svårt att förstå, kommenterar advokaten Rolf Skårman.I Kriminalvårdens handlingar framgår det samtidigt att Ahmed Warsame tidigare har hotat med att ta gisslan för att kunna fly.
Ex-polisen Rade Kandic dömd för mord – placeras på Kumla
Ex-polisen Rade Kandic, 45, mördade en hantverkare – för en skuld på 2 000 kronor.Minst tolv gånger knivhögg han sitt offer med en kökskniv.Nu ska han avtjäna sitt 14-åriga fängelsestraff på Kumlaanstalten enligt ett beslut från Kriminalvården.
Beskedet: Hit kommer Antikrundan i sommar
Vill du värdera dyrbara antikviteter? Då ska du bege dig till Helsingborg, Alvesta, Kumla, Norrtälje, Orsa eller Härnösand. Det är städerna som Antikrundan kommer till i sommar. – Orsa har vi aldrig varit i förut. Det är också jätteroligt med Härnösand, säger Ulrika Midunger, projektledare för Antikrundan.
Danske stjärnans ilska mot Kumla-klubben
Indianerna har svåra ekonomiska problem. Och nu känner sig den danska föraren Niels-Kristian Iversen blåst på pengar han menar att klubben är skyldig honom. – De är fulla av skit, säger han till Ekstrabladet.
Klartecken för Indianernas rekonstruktion
Speedwayklubben Indianerna kan andas ut, tillfälligt i alla fall. Tingsrätten i Örebro har beslutat att Kumla-klubben får göra en företagsrekonstruktion.
Läs mer om Kumla-klubben och Örebro.
Nu sägs de anställda upp från Ericsson
Ericssons uppsägningar av personal slår till med full kraft. Nu på morgonen började företaget dela ut de enskilda uppsägningsbeskeden till de anställda i Borås, Kumla och Kista–anläggningen. – Många är förbereda på det här, säger Tony Josefsson, Sveriges ingenjörers klubbordförande i Borås. Drygt 900 personer får sina uppsägningar nu på förmiddagen.
Miljonskulder drivs in från Indianerna
Kronofogden har beslutat att driva in delar av de miljonskulder som speedwayklubben Indianerna från Kumla har.
Läs mer om Indianerna och Kumla.
Aydin Sevigin flyttas till anstalten i Kumla
Den extremistiske bombbyggaren och IS-sympatisören Aydin Sevigin, 21, anses vara livsfarlig för medfångar och kriminalvårdare: Personal och oliktänkande medintagna är i strikt mening så kallade otrogna som förtjänar att dö i hans ögon, skriver Kriminalvården som beslutar att placera honom i en säkerhetsavdelning på Kumlabunkern.
Aydin Sevigin flyttas till anstalten i Kumla
Den extremistiske bombbyggaren och IS-sympatisören Aydin Sevigin, 21, anses vara livsfarlig för medfångar och kriminalvårdare: Personal och oliktänkande medintagna är i strikt mening så kallade otrogna som förtjänar att dö i hans ögon, skriver Kriminalvården som beslutar att placera honom i en säkerhetsavdelning på Kumlabunkern.