Kumla

Maffialedarens hemliga koder inifrån fängelset

Södertäljenätverkets ledare Bernard Khouri, 37, är dömd till livstids fängelse för att ha beställt tre gängmord.Trots det misstänker Kriminalvården att han fortfarande styr det kriminella nätverket inifrån Kumla anstalten.Genom kodord ska gängledaren gett sin pappa order om olika affärer och uppgifter att utföra.
Bankmannen mördade tidigare partnern Lena – stängs in på Kumla
Bankmannen Benny Lindvall mördade Lena Tigerholm – tre veckor efter att de brutit upp.Lindvall brände ihjäl ex-partnern i hennes sommarstuga i Stockholms skärgård.Nu stängs han in på Kumlaanstalten – en anstalt med högsta säkerhetsklass.
Lastbil stod i timmar – kvinna dog i krock
En 54-årig kvinna omkom på onsdagen i en krock med en lastbil på E20 utanför Kumla. Både polisen och Trafikverket hade fått samtal om den stillastående lastbilen flera timmar före krocken. Lastbilschauffören är anhållen misstänkt för vållande till annans död.
Läs mer om E20, Kumla och Trafikverket.

Lastbilschaufför anhållen efter dödsolycka

En 54-årig kvinna omkom på onsdagen i en krock med en stillastående lastbil på E20 utanför Kumla. Lastbilschauffören är anhållen misstänkt för vållande till annans död.
Läs mer om E20 och Kumla.
Bil kraschade in i lastbil – totalstopp på E20
En allvarlig trafikolycka har inträffat i Kumla, Örebro.– En personbil med tre personer har kört rakt in i en stillastående lastbil på E20, säger Stefan Dangardt, Örebropolisens presstalesperson.
Läs mer om E20, Kumla, Stefan Dangardt och Örebro.
Varför fängslade Sverige George Karimi?
Han trodde att mardrömmen var över. Den svenske affärsmannen George Karimi satt fängslad i sju år i Kina efter en undermålig rättegång utan vittnen. Men när Sverige fått ut honom från Kina fick han inte komma hem till sin familj. I stället spärrades han in i fem år, bland annat på högriskfängelset Kumla.
Morddömde Martin Törnblad varnas efter hot mot vårdare
Morddömde Martin Törnblad får inget gehör för sin klagan när det gäller den varning han fick tidigare i år av kriminalvården.Enligt de tidigare uppgifterna ska Törnblad ha hotat en av de anställda på Kumla-anstalten med orden att det skulle hända tråkiga saker om han träffade personen på utsidan.
Läs mer om Kumla-anstalten och Törnblad.
Man i 60-årsåldern utsatt för mordförsök inatt
En man i 60-årsåldern utsattes för ett mordförsök i en bostad Kumla under natten mot tisdagen.Enligt polisen hade mannen en stickskada.
Läs mer om Kumla.
Änglavakt när traktor mosade en sportbil
En traktor och en personbil har krockat i Kumla.– Föraren till bilen har förts till sjukhus med lindriga skador, säger Jan-Åke Sjöström vid polisen.
Läs mer om Jan-Åke Sjöström och Kumla.
Man knivskuren – person anhållen för mordförsök
En 60-årig man i Kumla har anhållits misstänkt för försök till mord, rapporterar Nerikes Allehanda. Det efter att han tidigare under kvällen knivskurit en 45-årig man.
Läs mer om Kumla.
Vår krog och bar-dömda flyttas till Kumlabunkern
Ahmed Warsame och Adam Abdulahi, dömda till livstids fängelse för skjutningen på Vår krog och bar, flyttas till säkerhetsavdelningen på Kumla.Anledningen är att det finns risk för att de rymmer eller fritas.Det skriver GP.
Dömda för kordmord i Göteborg flyttas till Kumla
vå av de män som dömdes till livstids fängelse efter morden på en restaurang på Vårväderstorget i Göteborg 2015 flyttas till säkerhetsavdelningen på Kumlaanstalten.
Strömavbrott – fler än 8 500 hushåll drabbade
Fler än 8 500 hushåll har drabbats av strömavbrott.Huvuddelen av de drabbade finns i Kumla-området och får sin ström från Eon.– Det är ett tekniskt fel i en transformator som löst ut, berättar Anders Klemedsson på Eons pressjour till NA.se.
Läs mer om Eon, Kumla-området och NA.se.
Regeringen begär 40 miljoner till sparkade Ericsson-anställda
Flera tusen anställda tvingas gå när Ericsson lade ner produktionen Kumla och Borås och bantade personalstyrkan i Kista.Nu vill regeringen ha 40 miljoner i EU-pengar för att underlätta omställningen för de uppsagda.
Hotfull knivman i kommunhuset i Kumla
Läs mer om Kumla.
Knivbeväpnad man hotar personal i Kumla stadshus
En man beväpnad med två knivar ska befinna sig i stadshuset i Kumla. Flera anställda finns kvar i byggnaden, uppger SVT.
Läs mer om Kumla och SVT.
Knivman i stadshuset i Kumla
Läs mer om Kumla.
Avspärrning runt misstänkt granat
Ett föremål som misstänks vara en granat har hittats i Kvarntorps industriområde i Kumla, rapporterar Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Kumla.
Misstänkt granat hittad – bombgrupp på väg
En misstänkt granat har hittats i Kumla, skriver Aftonbladet.Bombgruppen från Stockholm är på väg till platsen för att undersöka föremålet.
Mördaren till sjukhus efter Kumla-slagsmål
Mördaren Erik Ljungström har vårdats akut på sjukhus efter ett slagsmål inne på högsäkerhetsfängelset Kumla. Enligt uppgifter till Expressen ska han ha fått svåra skador på ett ben. – Det var två personer som slogs – en till sjukhus och en avskiljd, säger anstaltschef Christer Gustafsson.
Indianerna på startlinjen i elitserien – mot alla odds
Efter ekonomiskt strul och med största sannolikhet beviljad rekonstruktion så står Kumla-Indianerna mot alla odds på startlinjen inför årets elitserie i speedway. Med en trupp som också den har oddsen mot sig.
Läs mer om Kumla-Indianerna.
Oron: Ahmed, 26, ska rymma från Kumla
Ahmed Warsame, 26, har dömts till livstids fängelse för inblandning i morden på Vår krog och bar i Göteborg.Enligt Kriminalvården finns det nu en risk att han rymmer eller fritas från fängelset – därför har han placerats i avskildhet i Kumlabunkern.– Hur någon ska lyckas rymma från Kumla har jag svårt att förstå, kommenterar advokaten Rolf Skårman.I Kriminalvårdens handlingar framgår det samtidigt att Ahmed Warsame tidigare har hotat med att ta gisslan för att kunna fly.