Kungsbacka

Ung man rånad av män på moped

En ung man i Kungsbacka har blivit rånad av två män på en moped, uppger polisen.Rånarna ska ha tagit guldkedja, mobil och kontanter från sitt offer.Ingen har gripits för händelsen.
Läs mer om Kungsbacka.

Man rånad av män på moped

En man har blivit utsatt för ett rån i Kungsbacka.Enligt polisen ska gärningsmännen vara två till antalet och försvunnit på en moped.
Läs mer om Kungsbacka.Enligt.
Personbil och lastbil i krock
En lastbil och en personbil har krockat i Kungsbacka. Räddningstjänst och ambulans är på väg till platsen. Tre personer ska ha färdats i bilen.– Det är en person som sitter kvar i en av bilarna, säger larm- och ledningsoperatören vid räddningstjänsten i Storgöteborg.Skadeläget är oklart.
Fyra personer knivrånade under natten
Polisen ryckte i natt ut till både Borås och Kungsbacka efter larm om rån.I Borås blev en två unga personer avtvingade sina värdesaker.I Kungsbacka hände samma sak drygt en timme senare, där hoppas polisen att snabbt kunna identifiera rånarna då de flydde på en buss,
Läs mer om Kungsbacka.

Brand rasar i villa – rökdykning pågår

En konstruktionsbrand rasar i en villa i Kungsbacka.Ägaren själv upptäckte branden och slog larm.– Vi har påbörjat rökdykning, säger larm- och ledningsoperatören vid räddningstjänsten i Storgöteborg.
Stora problem i tågtrafiken
Det har uppstått stora problem i tågtrafiken mellan Göteborg och Kungsbacka med förseningar och inställda tåg som följd.– Problemen kommer att fortsätta under hela tisdagen, säger Ulrika Nilsson Lokrantz, presskommunikatör vid Trafikverket.
JUST NU: Risk för köer på E6 efter flerbilskrock
Flera bilar ha krockat på E6 i höjd med Kungsbacka.Olyckan har skett i riktning mot Göteborg.– Det kommer bli långa köer på platsen, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson i region Väst.Skadeläget är i nuläget oklart.
Frölunda besegrade svenska mästarna
Frölunda utklassade regerande mästarna HV 71 i Kungsbacka med 8–1.Men efteråt var spelarna snabba med att tona ner bedriften.– Det svider nog mer på HV än vad det är glädje för oss, säger Joel Lundqvist.
Läs mer om Joel Lundqvist och Kungsbacka.
Frölunda besegrade svenska mästarna
Frölunda utklassade regerande mästarna HV 71 i Kungsbacka med 8–1.Men efteråt var spelarna snabba med att tona ner bedriften.– Det svider nog mer på HV än vad det är glädje för oss, säger Joel Lundqvist.
Läs mer om Joel Lundqvist och Kungsbacka.
Äldre kvinna påkörd – föraren smet från platsen
En kvinna i 90-årsåldern har blivit påkörd av en bil utanför en affär i Kungsbacka.Föraren av bilen smet från platsen.– Kvinnan är förd till Sahlgrenska sjukhuset med befarad skallskada, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i Region Väst.
Minnesord: Olle Nilsson
Professor Olle Nilsson har avlidit i en ålder av 82 år. Han efterlämnar hustrun Marjut, dottern Madeleine och sonen Erik och var hemmahörande i Kungsbacka.
Läs mer om Erik, Kungsbacka, Madeleine och Marjut.
Lastbil fick stopp på E6
Polis och räddningstjänst har lamrats till E6 i närheten av Kungsbacka efter en trafikolycka.Enligt de initiala uppgifterna handlade det om en van och en lastbil som hade kolliderat.De uppgifterna visade sig senare inte stämma. – Det verkar vara någon lastbil som har stannat på motorvägen. Det är den informationen jag har fått, säger Thomas Gorner, vakthavande befäl på polisen.
Läs mer om Kungsbacka.
Lastbil och van i krock på E6
Polis och räddningstjänst har lamrats till E6 i närheten av Kungsbacka efter en trafikolycka.Enligt de initiala uppgifterna ska det vara en van och en lastbil som har kolliderat.– Vi är på väg till platsen, säger Hans-Olof Allgulin, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.
Bil har voltat på E6 – oklart skadeläge
En bil voltade under onsdagsförmiddagen på E6 i Kungsbacka. Enligt räddningstjänsten är det en bil som voltat och två bilar har sedan krockat i den kö som uppstått efter olyckan.Skadeläget är oklart.– Det är stor trafikpåverkan på platsen. Vi har precis börjat släppa på trafik igen, säger Åsa, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.
Läs mer om Kungsbacka och Åsa.
Misstänks ha stulit märkeskläder – använde preparerad väska
Med hjälp av en preparerad väska kunde männen försvinna ut ur fyra butiker i Kungsbacka med märkeskläder för närmare 20000 kronor. Nu åtalas de vid Varbergs tingsrätt misstänkta för att ha stulit bland annat 14 skjortor och sex piktröjor.
Läs mer om Kungsbacka.
Kran välte i Kungsbacka - man till sjukhus
En person ska ha trillat ner från en byggnadsställning och skadat sig lindrigt på Kungsbacka i Halland.
Läs mer om Halland och Kungsbacka.
Martins buss attackerades med stenkastning och ägg
Bussar i Kungsbacka utsätts för stenattacker.Nu kräver busschauffören Martin Andreasson och hans kolleger att någonting sker – innan någon får sätta livet till.– Jag älskar mitt jobb, men nu är jag skärrad och undrar vad fan det är frågan om. Det här måste få ett slut innan någon dör, säger Martin Andreasson.
Läs mer om Kungsbacka och Martin Andreasson.
Nancy, 26: Jag gråter av smärta
När Nancy, 26, från Kungsbacka vaknade upp i ambulansen på väg till sjukhuset trodde hon att hon trillat på jobbet.Men det visade sig att hon hade fallit ihop när hon cyklade hemåt, och legat krampande och medvetslös på marken.Nu har hon hittat sina räddande hjältar via Facebook.– Jag är extremt tacksam. Jag vet inte vad som hade hänt om de inte de inte hade reagerat, säger Nancy.
Läs mer om Facebook, Kungsbacka och Nancy.
Busschaufförens larm: Vet aldrig när det ska smälla
Krossade rutor, stenkastning, beskjutning med grön laser och hotfull stämning.Det är verkligheten för de busschaufförer som kör linje 720 i Kungsbacka.– När ungdomsgängen väller in, både fulla och höga som hus, så sitter man där med en klump i magen och bara hoppas att det ska sluta väl,säger busschauffören Martin Andreasson.Nu har han och hans kolleger fått nog.
Vaknade av inbrottstjuv i huset
En kvinna utanför Åsa i Kungsbacka kommun vaknade tidigt på onsdagsmorgonen av att en inbrottstjuv tagit sig in i huset.– Mannen försvann ut när han blev upptäckt, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen i region väst.
Läs mer om Johan Ljung, Kungsbacka och Åsa.
Trebilskrock på E6 – kilometerlånga köer
Tre bilar har kolliderat på E6 mellan Kungsbacka och Fjärås.Olyckan orsakar stora störningar på motorväger.– Det är kilometerlånga köer, berättar ett vittne för GT.
Läs mer om Fjärås.Olyckan och Kungsbacka.
Brand rasar i flerfamiljshus – öppna lågor
En brand rasar i ett flerfamiljshus i Kungsbacka.– Det började på en balkong men har spridit sig till takkonstruktionen, säger larm- och ledningsoperatören vid räddningstjänsten i Storgöteborg.
Läs mer om Kungsbacka och Storgöteborg.
Larm om lastbilsolycka på E6 – ambulans på plats
En lastbil och två personbilar har kolliderat på E6 utanför Kungsbacka, enligt ett larm till SOS Alarm.Två ambulanser finns på platsen.
Läs mer om Kungsbacka.
Bil och moped i kollision
En personbil och en moped har kolliderat i Kungsbacka.Polis och ambulans har ryckt ut till platsen.