Kungsbacka

#TwostrokeTuesday: Honda CR550 Liger

I det lugna villakvarteret i Kungsbacka lurar en vansinnig tvåtaktsbest, möt Johnny Lehtis Honda CR550 Liger.
Läs mer om Kungsbacka.

Två bilar i frontalkrock – oklart skadeläge

Två bilar har frontalkrockat på en mindre väg i Kungsbacka kommun.– Vi gör ett säkert uttag ur en av bilarna för att ta höjd för eventuella skador, uppger räddningstjänsten.Det ska vara totalstopp på vägen.
Läs mer om Kungsbacka.
Tumult på HVB-hem – personal hotades grovt
Nyligen uppstod tumult på ett HVB-hem i Kungsbacka kommun.En av ungdomarna ska ha hotat att skära halsen av personalen.– Någon av de boende fick någon form av anfall, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson.
Läs mer om Kungsbacka.
"De mänskliga mötena uteblir"
I Kungsbacka ska en robot från och med i vår ta hand om alla ansökningar av socialbidrag. Något som har fått 12 av kommunens 16 socialsekreterare att säga upp sig.

Bil har voltat: Mycket halt på platsen

En personbil har kört av vägen och voltat i Kungsbacka kommun.– Vi har stängt av vägen som är mycket hal, berättar larm- och ledningsoperatören på räddningstjänsten i Storgöteborg.
Läs mer om Kungsbacka och Storgöteborg.
Läkare förlorar legitimationen efter missbruk
En läkare från norra Halland förlorar sin läkarlegitimation. Det har HSAN, Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd, beslutat sedan de gjort en utredning av läkaren efter misstänkt tablett- och alkoholmissbruk, skriver Kungsbacka-Posten.
Knivman rånade gatukök – hotade personalen
Ett gatukök i Kungsbacka utsattes under torsdag för ett rån.Enligt polisen ska en man med kniv ha rånat gatuköket och fått med sig en mindre summa pengar.Väktare följde efter mannen och mannen kunde senare gripas.– Man har anträffat en kniv och tagit den i beslag, säger Peter Adlersson,
Läs mer om Kungsbacka och Peter Adlersson.
Knivman rånade butik – fick med sig kontanter
Polisen larmades under kvällen till en butik i Kungsbacka.En man med kniv ska ha kommit in i butiken och knuffat bort personalen från kassan. Mannen ska ha fått med sig ett okänt värde ur kassan.Polis är på väg till platsen.
Läs mer om Kungsbacka.En.
Josefines önskan – innan hon dör
Josefine Quist, 23, från Kungsbacka lever varje dag som om den vore den sista. Eftersom den faktiskt kan vara det.Sjukdomen kommer att ta hennes liv.– Innan det händer vill jag hinna besöka min syster i Dublin. Hon betyder allt för mig, säger Josefin, som startat en insamling på Facebook för att ha råd med den kostsamma resan.
Läs mer om Dublin, Facebook, Josefin och Kungsbacka.
Körde på kvinna – smet från platsen
En kvinna blev under måndagskvällen påkörd av en bil i Kungsbacka.Enligt polisen ska bilisten ha smitit från platsen efter kollisionen.Kvinnan fick föras till sjukhus med lindriga skador.– Det är inga personskador av någon större art, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen region Väst.
Socialsekreterare slutar i protest när robot hanterar ansökningar
I Kungsbacka sade 12 av 16 socialsekreterare upp sig när kommunen beslutade att en robot ska ta hand om ansökningar till försörjningsstöd. Vad händer med den mänskliga förmågan att se individen, undrar de.
Brand i villa – räddningstjänsten har gått in med rökdykare
Det brinner i en villa utanför Kungsbacka. Räddningstjänsten har ryckt ut med flera enheter.– Vi har gått in med rökdykare för att göra ett släckningsförsök, säger Dan Lindqvist, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.
Man föll från hög höjd – har slagit i huvudet
En man har fallit från en stege på en byggarbetsplats i Kungsbacka.Fallet ska ha skett från tre meters höjd.Mannen är förd till ambulans till sjukhus med bland annat huvudskador.
Läs mer om Kungsbacka.Fallet.
Mamma och litet barn till sjukhus – bil körde in i stenmur
På söndagseftermiddagen inträffade en singelolycka utanför Kungsbacka.– En bil körde in i en stenmur, säger Sebastian Börjesson, befäl vid polisen i region Väst.Tre personer fanns i bilen varav två, en mamma och ett litet barn fördes till sjukhus, uppger polisen.
Hysns kamp – för sjuka Saga, 4
Fyraåriga Saga från Kungsbacka är dödligt sjuk i cancer.Nu får hon stöd av fotbollsstjärnan Tobias Hysn, 35.– Det skar rakt in i hjärtat på mig. När man har barn själv så förstår man hur fruktansvärt det här beskedet måste vara, säger Hysn.
Läs mer om Hysn, Kungsbacka och Saga.
Bil och moped i krock – en till sjukhus
En bil och en moped har krockat i Kungsbacka.- Mopedföraren har körts till sjukhus med ambulans, uppger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i region väst.
Läs mer om Christer Fuxborg och Kungsbacka.
4-åriga Saga lider av dödlig sjukdom
Saga från Kungsbacka är fyra år gammal – och dödligt sjuk i cancer.Nu kämpar den förkrossade familjen för att uppfylla dotterns drömmar under hennes sista tid i livet.– Från att diagnosen ställs så har man ungefär 13 månader kvar att leva, berättar pappa Kristoffer.
Läs mer om Kristoffer, Kungsbacka och Saga.
Två bilar i krock – halt väglag på platsen
Två bilar har krockat på en väg utanför Frillesås i Kungsbacka kommun.En av bilarna ligger i diket.– Enligt Trafikverket är det väldigt halt på platsen, säger Helene Wickberg på SOS Alarm.
Läs mer om Helene Wickberg och Kungsbacka.
Villa brinner utanför Kungsbacka
En våldsam brand har uppstått i en villa i Fjärås utanför Kungsbacka. Larmet om branden kom strax före klockan 19 på lördagskvällen.
Läs mer om Kungsbacka.
Fullt övertänd villa – sju enheter på plats
En villa står i brand i Kungsbacka kommun.– Den är helt övertänd, vi har sju enheter där och bekämpar branden, berättar Bosse Florell, larm och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.
Kraftig brand på kursgård – byggnaden totalförstörd
En kraftig brand har brutit ut på en kursgård i Onsala i Kungsbacka kommun.Räddningstjänsten är på plats och fokuserar på att förhindra branden från att sprida sig.– Det rör sig om en fullt utvecklad brand, säger Fredrik Johansson, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.
Kursgård i Onsala totalförstörd i brand
En kursgård totalförstördes i natt i en brand i Onsala, utanför Kungsbacka.
Läs mer om Kungsbacka och Onsala.
Kursgård totalförstörd i brand
En kursgård totalförstördes i natt i en brand i Onsala, utanför Kungsbacka.
Läs mer om Kungsbacka och Onsala.
Brand på planerat asylboende
Ett planerat flyktingboende i Lerkil i Kungsbacka kommun brann under annandagen, skriver lokala medier. Polisen utreder händelsen som misstänkt mordbrand.
Läs mer om Kungsbacka och Lerkil.