Kungsbacka

Kolla Parkstad - en ny stadsdel i Kungsbacka

Strax söder om Kungsbacka byggs en helt ny stadsdel som heter Kolla Parkstad. Med sina 1100 nya hem fördelat på 300 000 kvm är projektet det största i Kungsbackas historia.
Läs mer om Kolla Parkstad och Kungsbacka.

Två Hemköp-butiker utsatta för inbrott

Två Hemköp-butiker utsattes för inbrott natten mot måndagen.I Kullavik i Kungsbacka stals tobaksvaror.Även i Stora Höga ska tjuvarna ha varit ute efter tobak.Dessutom hade en butik i Lidköping inbrott under natten – där användes en bil för att forcera entrdörren.
Kungsbacka IF och Genevad/Veinge möts i division 4 Halland
Dags för match - Kungsbacka IF möter Genevad/Veinge på hemmaplan i division 4 Halland. Båda lagen förlorade i premiären, Kungsbacka IF:s match mot Åsa slutade 1-2 och Genevad/Veinges möte med Fjärås blev 1-5.
Läs mer om Halland, Kungsbacka IF och Åsa.
Kvarnsveden tappade ledning och förlorade
Kvarnsveden hade ledningen i halvtid i matchen mot Kungsbacka på bortaplan i Elitettan i fotboll. Men laget tappade spelet i andra halvlek och förlorade med 2-3 (2-1) i lördagens match på Tingbergsvallen.

Dags för Leikin att ta sig an Åsa

Hemmamatch för Leikin mot Åsa i dag i division 4 Halland. Båda lagen vann i premiären, Åsa med 2-1 mot Kungsbacka IF och Leikin med 4-1 mot Getinge. IF Leikin Åsa IF
I dag möts Kungsbacka och Kvarnsveden på Tingbergsvallen
Kungsbacka möter Kvarnsveden i dag i Elitettan. Båda lagen vann i premiären, Kvarnsveden med 3-1 mot Assi och Kungsbacka med 3-2 mot Asarum.
Bortapremiär för Kvarnsveden - "hemmaplan" för Lindén: "Mina gamla jaktmarker"
På lördagen spelar Kvarnsveden sin första bortamatch för säsongen. För tränaren, Björn Lindén, innebär dock mötet med Kungsbacka DFF att han får komma "hem".
En person fastklämd i bil efter olycka
På söndagseftermiddagen har en olycka mellan två bilar inträffat i Kungsbacka.En av förarna ska inte ha stannat där det var väjningsplikt.– Det är en person som sitter fastklämd i en av bilarna, men jag vet inte vilken av dem det är, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.
Läs mer om Johan Josarp, Kungsbacka.En och Väst.
Nu startar division 4 Halland - Åsa tar emot Kungsbacka IF
I dag är det äntligen premiär i division 4 Halland. Åsa möter Kungsbacka IF hemma på Åsa C i första matchen.
Läs mer om Halland, Kungsbacka IF, Åsa och Åsa C.
Prisade för framtidens leksaker
En slimeskjutande pansarvagn och en flygande nafsdrake vann juryns gillande och ledde till seger. Åttorna på Kullaviksskolan i Kungsbacka prisades för sitt arbete att designa framtidens leksaker. Eleverna fick ta emot priset strax före påsk.
Läs mer om Kullaviksskolan och Kungsbacka.
Nu startar Elitettan: Kungsbacka gästar Asarum
Asarum tar emot Kungsbacka när Elitettan startar i dag. Asarums IF FK Kungsbacka DFF Hemmalaget Asarum är nykomling, och lagen möttes inte förra säsongen.
Läs mer om Asarum, Elitettan och Kungsbacka.
Däck krossade vindruta på E6 – en till sjukhus
En bil har träffats av ett däck på E6 utanför Kungsbacka. En person har förts till sjukhus med okända skador.– Det är ett däck som har kommit flygande och krossat bilens framruta, säger Jenny Widn, polisens presstalesperson i region Väst.
Läs mer om Jenny Widn, Kungsbacka och Väst.
Två flydde efter olycka - bilen stulen
En bil körde av vägen i Torpa Ryet i Kungsbacka kommun.I samband med olyckan sågs två personer springa från platsen.- Det visade sig att bilen är stulen, säger Jenny Widn, polisens presstalesperson i region väst.
Läs mer om Jenny Widn, Kungsbacka och Torpa Ryet.
Storseger men inget bra spel
Växjö DFF vann fredagskvällens träningsmatch mot Kungsbacka med 5-0 (1-0), men spelmässigt måste det mesta bli bättre i den allsvenska premiären mot Linköping om en vecka.
Läs mer om Kungsbacka och Linköping.
Byggstart för nya simhallen i Kungsbacka
Den 11 april 2018 inleds byggnationen för det nya badhuset i Kungsbacka med ett traditionsenligt första spadtag. Kungsbacka kommun tillsammans med entreprenören Betonmast arrangerar invigningen.
Läs mer om Betonmast och Kungsbacka.
Jägareförbundets ordförande blir nordisk bas
Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundets sittande ordförande, Torbjörn Larsson, blir nu också ordförande för det samnordiska jägarorganet Nordisk Jägarsamverkan. Torbjörn Larsson.
Forskare kräver minst 600 vargar i Sverige
Kungsbacka (JJ) Nyligen presenterades slutrapporten i forskningstudien Claws and Laws.
Läs mer om Sverige.
Bil voltat – en till sjukhus
En bil voltade under morgonen i Kungsbacka. En man fördes till sjukhus med ambulans, enligt polisen. Skadeläget är oklart.
Läs mer om Kungsbacka.
Tonåring kastade kissbricka mot McDonald's personal
Den 18-årige mannen kissade på McDonald's-brickan, för att sedan slänga den mot personalen.Personalen svarade med att trycka på alla larmknappar som fanns.Nu åtalas han och en jämnårig man för flera brott, skriver Kungsbacka-Posten.
Läs mer om Kungsbacka-Posten.
Fler insatser ska skapa trygghet
Trots insatser fortsätter stöket och trakasserierna mot chaufförer på bussarna i Särö och Kullavik. Den politiska ledningen i Kungsbacka satsar nu på fler åtgärder för att få bukt med problemet.
Läs mer om Kullavik, Kungsbacka och Särö.
Marlene vill få fler att kastrera sin katt
I en kampanj uppmanar Djurskyddet Norra Halland och Länsstyrelsen i Halland fler kattägare att kastrera och id-märka sina husdjur. Det skriver Kungsbacka-Posten.– Det finns väldigt många förvildade tamkatter där ute. Tamkatter som inte klarar sig ute i det fria, säger Marlene Sandblom från Djurskyddet Norra Halland till tidningen.
Debatt: Genomförandet av EU-direktiv i vapenlagstiftningen
Kungsbacka (JJ) Den 3 april 2017 beslutade dåvarande statsrådet Anders Ygeman (S) att uppdra åt hovrättsrådet Kazimir Åberg att utreda vissa frågor på vapenlagstiftningens område.
Läs mer om EU-direktiv och Kazimir Åberg.
Tre bilar i krock – E6 avstängd
Tre bilar har kolliderat på E6 i Kungsbacka kommun. Enligt räddningstjänsten har vägen stängts av i norrgående riktning.Skadeläget oklart.
Läs mer om Kungsbacka.
Busschauffören Martin: Ungdomarna hotar oss
Ingen annan busslinje i Kungsbacka har så mycket problem med hot och plankare, som den som går till de välbärgade områdena i Särö och Kullavik.Det hävdar busschauffören Martin Andreasson, som upplevde sitt värsta pass som nattbusschaufför i lördags.– Politikerna pratar om otryggheten vid resecentrum, men ingen nämner hur ungdomarna i de rika områdena beter sig, säger Martin.
Senaste vargnytt
Kungsbacka (JJ) Här har vi samlat de senaste nyheterna om varg. En ny varg har dykt upp på Vikbolandet i Östergötland.
Läs mer om Vikbolandet och Östergötland.