Kungsbacka

Tonårspojke rånad på mobil – gäng tog strypgrepp

På fredagskvällen larmades polisen om ett rån i Kungsbacka.– Det är en mamma som ringer och berättar att hennes pojke blivit rånad av tre killar som trycker in honom i ett hörn och tar strypgrep, säger Peter Adlersson, presstalesman vid polisen i region Väst.Rånarna fick med sig pojkens mobil, bankkort och tvingade till sig koden till kortet.

Udda förslaget: Sjöpungar ska stoppa övergödningen

Kent Stenhammar (S) har lagt en något udda motion som ska behandlas i kommunfullmäktige i Kungsbacka.Förslaget går ut på att etablera en odling av – sjöpungar.
Två bilar i krock – väg avstängd
Två personbilar har krockat utanför Kungsbacka.Vägen har fått stängas av under räddningsarbetet.Räddningstjänst, ambulans och polis är på plats.
Läs mer om Kungsbacka.Vägen.
Flygplan har kraschat utanför Kungsbacka
Ett ultralätt flygplan har kraschat vid Fjärås stationssamhälle. De två personerna ombord på planet har lindriga skador.
Läs mer om Kungsbacka.

Litet flygplan har kraschat – två skadade

En flyglycka har skett i Kungsbacka.Två personer ska vara skadade.–Det är ett ultralätt plan som har kraschat i Fjäråstrakten, säger polisens pressinformatör Tommy Nyman till GP.
Bussförarna attackeras – tvingas sätta in bevakning
Ägg- och stenkastning, och ungdomar som försöker tända eld på säten.För att säkra bussförarnas arbetsmiljö får linje 720 i Kungsbacka, särskild insatt bevakning.– Så här får det inte fortgå, säger Magnus Elofsson, vd på bussbolaget KE.
Läs mer om Kungsbacka.
Man kidnappades – misshandlade svårt
Mannen ska under en natt i april i år ha hållits fången, misshandlats upprepande gånger, bundits fast och hotats med att dränkas i en å i Kungsbacka.Allt för en påstådd skuld på 30 000 kronor.Efter polisanmälan hotades han – nu åtalas fem personer för inblandning i dådet.
Läs mer om Kungsbacka.Allt.
Susannes skräck på E6 – bilens tak exploderade
På tisdagsmorgonen körde Susanne Fors, 49, sin bil, en Kia, på E6 i riktning mot Kungsbacka.Vid en omkörning av en lastbil hörde hon och dottern en kraftig smäll – bilens glastak hade exploderat och innertaket som var stängt räddade de båda från att få glassplittret över sig.– Det bara small till, man är ju lite chockad. Det var en hemsk upplevelse, säger hon.
Läs mer om Kia och Kungsbacka.Vid.
Tre bilar i krock på E6 – störningar i rusningstrafiken
På måndagseftermiddagen krockade tre bilar på E6 i södergående riktning på E6 mellan Sandsjöbacka och Kungsbacka.– Det är bara ett körfält som är öppet och vi måste ha dit bärgare, säger Peter Adlersson, presstalesman vid polisen i region Väst.
Bilist körde på flicka på moped – smet från platsen
På måndagseftermiddagen blev en flicka på moped påkörd av en bilist utanför en skola i Kungsbacka kommun.– Bilisten har åkt från platsen, säger Peter Adlersson, presstalesman vid polisen i region Väst.Flickan ska inte ha några allvarliga skador efter olyckan.
Polisens uppmaning till föräldrar: Ta ert ansvar
Höstlovslediga barn och ungdomar håller polisen fullt sysselsatt i Kungsbacka. Det handlar om urspårade fester och gäng som orsakar skadegörelse.Dessutom har ett flyktingboende i kommunen utsatts för stenkastning under tre helger.– Vi är nedringda om incidenter med höstlovslediga ungdomar inblandade. Det är dags att föräldrar börjar ta sitt ansvar, säger Staffan Lingstedt, stationsinspektör vid polisen i Kungsbacka.
Läs mer om Kungsbacka och Staffan Lingstedt.
Vansinnesjakt efter A-traktor – i 140 km/h
Polis i Kungsbacka och Hjo har fått rycka ut och stoppa en epatraktor och en A-traktor. I båda fallen var biljakterna uppe i 140 km/h.Nu har tonåringarna en del att förklara.
Läs mer om A-traktor, Hjo och Kungsbacka.
Två bilar i krock på E6 – långa köer
Två bilar har kolliderat på E6 i Kungsbacka kommun. Olyckan ska ha inträffat i riktning mot Göteborg och bilarna står i vänster körfält, enligt Trafikverket.Enligt räddningstjänsten är det långa köer vid olycksplatsen.
Femtiotal kor räddades ur ladugård
Det brinner i en ladugård i Hajom mellan Borås och Kungsbacka.
Läs mer om Hajom och Kungsbacka.
Stopp i trafiken på E6 efter lastbilsolycka
En lastbil har kört in i mitträcket vid ekodukten på E6 i Kungsbacka.Det är totalstopp i trafiken, uppger polisen.
Läs mer om Kungsbacka.Det.
Familjen knivhöggs och kidnappades
En bil sladdar in på den idylliska gården utanför Idala i Kungsbacka kommun.Några fasansfulla minuter senare ligger Fredrik Jarekull badande i sitt eget blod efter att ha blivit knivhuggen fem gånger. Bredvid honom skriker hans nyfödda dotter förtvivlat medan hustrun Kristina är på väg bort i en bil.Hon är gisslan åt tre beväpnade män som är ute på en helvetesturn.– Det tog många år för oss att komma tillbaka, säger Fredrik Jarekull.
Ung man allvarligt skadad i olycka
En ung man har skadats allvarligt i en singelolycka öster om Kungsbacka.
Läs mer om Kungsbacka.
JUST NU: Man hotade taxichaufför med pistol
Polisen söker just nu i Lundby i Göteborg efter en person som hotat en taxichaufför med pistol.Den misstänkte mannen ska även ha varit inblandad i en incident på en frisörsalong i Kungsbacka tidigare under dagen.– Vi har en person som är utpekad så vi ska nog få tag på honom, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst.
Lastbilskrock på E6 – vägen avstängd
En lastbil och en personbil har kolliderat på E6 i Kungsbacka. Enligt räddningstjänsten är trafiken helt avstängd i norrgående riktning under räddningsarbetet. Enligt polisen kommer en person att föras till sjukhus med lindriga skador.
Läs mer om Kungsbacka.
Misstänkt handgranat hittad på parkering
Ett misstänkt farligt föremål har hittats på en parkering i Kungsbacka.– Det ser ut som något granataktigt, säger Henrik Sterner, vakthavande befäl vid polisen i Väst, till tidningen.Polisens bombtekniker har kallats till platsen.
Läs mer om Henrik Sterner, Kungsbacka och Väst.
Ung man rånad av män på moped
En ung man i Kungsbacka har blivit rånad av två män på en moped, uppger polisen.Rånarna ska ha tagit guldkedja, mobil och kontanter från sitt offer.Ingen har gripits för händelsen.
Läs mer om Kungsbacka.
Man rånad av män på moped
En man har blivit utsatt för ett rån i Kungsbacka.Enligt polisen ska gärningsmännen vara två till antalet och försvunnit på en moped.
Läs mer om Kungsbacka.Enligt.
Personbil och lastbil i krock
En lastbil och en personbil har krockat i Kungsbacka. Räddningstjänst och ambulans är på väg till platsen. Tre personer ska ha färdats i bilen.– Det är en person som sitter kvar i en av bilarna, säger larm- och ledningsoperatören vid räddningstjänsten i Storgöteborg.Skadeläget är oklart.
Fyra personer knivrånade under natten
Polisen ryckte i natt ut till både Borås och Kungsbacka efter larm om rån.I Borås blev en två unga personer avtvingade sina värdesaker.I Kungsbacka hände samma sak drygt en timme senare, där hoppas polisen att snabbt kunna identifiera rånarna då de flydde på en buss,
Läs mer om Kungsbacka.
Brand rasar i villa – rökdykning pågår
En konstruktionsbrand rasar i en villa i Kungsbacka.Ägaren själv upptäckte branden och slog larm.– Vi har påbörjat rökdykning, säger larm- och ledningsoperatören vid räddningstjänsten i Storgöteborg.