Kungsholmen

Politisk vilde till angrepp mot stadshuscentern under sammanträde

Tekniska nämndhuset blir kvar på Kungsholmen, Östberga förbinds med Årsta i och med nya bostäder och högre miljökrav ska ställas vid upphandling av betong. Måndagens kommunfullmäktige avlöpte relativt friktionsfritt i stadshuset – men den politiska vilden Rickard Wall var fast besluten om att ställa C till svars för sina nämndemän i Solna.

Från flashiga Kungsholmen till torparliv i Sörmland

Som pensionär kan man inte sitta och rulla tummarna hemma i en lägenhet. Så resonerade Ylva och Ingemar Wigh och köpte ett timrat torp med mossa i väggarna, byggt 1820. Nu är huset renoverat, utbyggt och deras riktiga hem.
Minnesord: Elsa Söderman
I en ålder av 82 år, gick major Elsa Söderman ur tiden. En frälsningsofficer har befordrats till härligheten från sitt hem på Kungsholmen och sin plats i Frälsningsarmn där. Elsa saknas närmast av syskonbarn med familjer och vänner i och utanför Frälsningsarmn.
Poliser skadade efter krock vid S:t Eriksplan
Tre personer varav två poliser fördes i ambulans till sjukhus efter en krock på Kungsholmen mellan en polisbil och en annan bil vid lunchtid på lördagen.
Läs mer om Kungsholmen och S.t.

Man skadad efter att ha hoppat från höghus i Stockholm med fallskärm

Under lördagen vid 13.00 ska en man ha hoppat med fallskärm från hög byggnad på Kungsholmen i Stockholm. - Vi har polis och ambulans på plats som jobbar med att hjälpa honom, säger Mats Eriksson vid Stockholmspolisen till Aftonbladet.
En till sjukhus efter fallskärmsolycka på Kungsholmen
En person fördes till sjukhus vid vid 13.00-tiden efter en fallskärmsolycka i centrala Stockholm.
Läs mer om Kungsholmen och Stockholm.
Man i fallskärmsolycka – hoppade från höghus i Stockholm
En man har skadats efter att ha hoppat från ett höghus med fallskärm på Kungsholmen i Stockholm, skriver Aftonbladet.– Vi har polis och ambulans på plats som jobbar med att hjälpa honom, säger Mats Eriksson vid Stockholmspolisen till tidningen.
Unga i Järvaområdet får mindre hjälp än unga på Östermalm
Socialtjänsten i Järvaområdet dröjer längre med att placera unga på glid i olika insatser än vad socialtjänsten i stadsdelar som Kungsholmen och Östermalm gör. Det visar en analys som Stockholm stad har gjort. Trots att unga i Rinkeby-Kista och Spånga-Tensta har betydligt allvarligare problem så får de mindre hjälp än unga i innerstaden.
Socialen griper in tidigare i Östermalm än i Rinkeby
Unga i Rinkeby har dragits djupt in i gängkriminalitet och våldsbrott innan socialtjänsten omhändertar dem. I Östermalm och på Kungsholmen griper samhället in i ett tidigare skede, innan problemen hunnit bli så omfattande.
Läs mer om Kungsholmen, Rinkeby och Östermalm.
Passagerare som tog över bil och flydde från polisen dog
Den person, en man i 30-årsåldern, som på lördagskvällen under hot tog över en bil och sedan kraschade den intill Lilla Västerbron på Kungsholmen har avlidit, meddelar polisen. Mannens anhöriga är underrättade.
Kvinna knivskuren i ansiktet på Kungsholmen
Ett bråk mellan en man och en kvinna slutade med att kvinnan knivskars i ansiktet.Ett vittne som försökte avstyra bråket knivhotades av mannen – som senare greps för misstänkt mordförsök.
Läs mer om Kungsholmen.
Köpte hus på Kungsholmen 1905: Prickigt av vägglöss
En dagbok från förr visar vilka bekymmer och glädjeämnen som stockholmarna hade under 1900-talets första år. Av Herbert Lindholms nedtecknade ord framgår att trångboddheten var så stor att flera familjer delade på ett enda rum i en lägenhet på Kungsholmen – de fick en vägg var att bo vid.
Läs mer om Kungsholmen.
Titta in i runda huset – Kungsholmens unikum
En innerstadsvåning för 6 000 kronor per kvadratmeter i insats är ingen vanlig bostadsrätt utan en kooperativ hyresrätt. Nu är det dags för inflyttning i SKB:s nybyggda hus på Kungsholmen.
Läs mer om Kungsholmen.
Riccardo Campogiani,16, misshandlades till döds efter födelsedagsfest
Det började med en 15-årsfest på Kungsholmen och slutade med att den 16-åriga Riccardo Campogiani låg medvetslös på trottoaren. Nu ger P3 Dokumentär hela bilden av vad som hände den där oktoberkvällen 2007.
Gripna på Kungsholmen häktade
De tre personer som greps under en dramatisk polisinsats på Kungsholmen förra torsdagen häktades på lördagen misstänkta för grovt vapenbrott.
Läs mer om Kungsholmen.
Gripna på Kungsholmen misstänks för grovt vapenbrott
De tre män som på torsdagseftermiddagen greps under dramatiska former på Kungsholmen är anhållna för grovt vapenbrott och kommer att förhöras under dagen. – Jag kommer att begära dem häktade i dag eller i morgon, säger åklagare Maria Hävermark.
Läs mer om Kungsholmen och Maria Hävermark.
Stor polisinsats på Kungsholmen
Maskerade polisen frihetsberövade flera personer vid en större insats på Drottningholmsvägen på Kungsholmen. Enligt Aftonbladet är personerna misstänkta för inblandning i garagemordet i Rinkeby vid nyår.
30 byggjobbare flydde när polisen kontrollerade arbetsplats
Gränspolisen gjorde en oanmäld utlänningskontroll på en byggarbetsplats på Kungsholmen i våras. Det resulterade i att ett 30-tal byggarbetare tog till flykten. Där befann sig mer än 200 personer och inte de 50 som förväntades, skriver polisen i ett yttrande till JO.
Läs mer om Kungsholmen.
Stora problem med vägglöss på äldreboende
I flera månader har Fridhemmets servicehus på Kungsholmen haft problem med vägglöss. Lössen flyttar mellan lägenheterna och hittills har sanering inte lyckats stoppa deras framfart. – Stäng boendet och gör Gud vet vad så vi blir av med det här en gång för alla, säger sjuksköterskan Kerstin Sännås, som nu har sagt upp sig till följd av situationen.
Läs mer om Gud och Kungsholmen.
Insatsstyrkan slog till på Kungsholmen – två gripna
Polisens insatsstyrka gjorde ett tillslag mot en adress på Kungsholmen i centrala Stockholm under natten till fredagen. Två personer greps vid insatsen, rapporterar Aftonbladet.
Kungsleden köper fastigheter på Kungsholmen
Kungsleden köper kontorsfastigheterna Gladan 5, Gladan 6 och Gladan 7 på Kungsholmen i Stockholm.
Läs mer om Gladan, Kungsholmen och Stockholm.
Säll synar cell och får cellskräck
Det nyrenoverade Kronobergshäktet på Kungsholmen har slagit upp dörrarna för allmänheten. För första gången visas cellerna och de intagnas miljöer upp – platser som vissa sitter på i upp till fyra år. Det sällsamma uppdraget är givet. Det är dags att sätta DN Stockholms Anton Säll i en cell.
Eljättens flytt förändrade Lilla Essingen
Från Kungsholmen till Lilla Essingen – från innerstaden till en sömnig sommaridyll. När Electrolux påbörjade sin flytt, som kom att prägla hela Lilla Essingens framtid, såg Stockholm helt annorlunda ut. SvD Näringsliv publicerar i samarbete med Centrum för Näringslivshistoria en julkalender som sätter fokus på några av nyckelplatserna i Stockholms utveckling. Del 8 av 24: Lilla Essingen.