Kuriren nu

Uppgifter: Per Ledin klar för Karlskrona

SHL-ikonen Per Ledin har varit kontraktslös hela hösten.Nu kan han vara på väg mot comeback.Enligt Norrbottens-Kuriren ska Ledin träna med bottenlaget Karlskrona under landslagsuppehållet.
Läs mer om Karlskrona och Ledin.

Efter striderna i MP: Jabar Amin vinner provvalet

Det har stormat i Miljöpartiets valkrets Västerbotten.Tidigare i år petades Miljöpartiets styrelser i Västerbotten av den högsta partiledningen.Jabar Amin – en av de största kritikerna mot partiledningen – vinner nu provvalet till nomineringslistan.Samtidigt säger riksvalsberedningen att provvalet visar på en splittring inom partiet – och att provvalet bara är en del som valberedning ska ta hänsyn till i när de gör listorna, rapporterar Västerbottens-Kuriren
Kvinna i Umeå attackerades
Under lördagskvällen fick polisen i Umeå ett larm om att en kvinna blivit överfallen och misshandlad av fyra okända personer.Flera patruller har under kvällen sökt efter gärningspersonerna – och nu vädjar polisen efter allmänhetens hjälp, skriver Västerbottens-Kuriren.
Läs mer om Umeå och Västerbottens-Kuriren.
Hotade krogvakt med automatvapen
En man i 25-årsåldern som hotade en vakt på en krog i Luleå med ett automatvapen åtalas nu för grovt vapenbrott och grovt hot mot tjänsteman, skriver Norrbottens-Kuriren.
Läs mer om Luleå och Norrbottens-Kuriren.

Succspelaren kan nobba spel i Blågult

AFC Eskilstunas Omar Eddahri har gått ut med att han kommer att lämna klubben efter säsongen.Nu kan han även vara förlorad för svenska landslaget, vilket han bekräftar för Eskilstuna Kuriren.–Det är Marocko eller Sverige, för jag är marockansk medborgare också. Marocko har jag pratat med och det finns intresse från deras sida.
Man skjuten i benet – förd till sjukhus
En man misstänks ha blivit skjuten i benet i Eskilstuna.Han ska själv ha ringt 112, enligt Eskilstuna-Kuriren.– Nu försöker vi få tag i vittnen som kan ha varit i närheten av den här incidenten, säger Tobias Persson vid polisen till tidningen.
Kritiken efter elaka orden om Hasse
Efter Hasse Alfredsons bortgång sprids nu en bild på Twitter som väcker reaktioner.Hasse Alfredson utsågs till Månadens landsförrädare av tidningen SD-Kuriren 1992 för sitt engagemang mot rasism –något som nu får kritik.Allt det som är fint med Sverige tycker ni illa om, skriver en person på Facebook.
Läs mer om Facebook, Hasse, Sverige och Twitter.
Stampenägda V-TAB har hamnat i miljontvist
Mittmedia och Eskilstuna-Kuriren har lämnat in en stämningsansökan efter att miljonbelopp från Stampenägna tryckeribolaget V-TAB uteblivit.V-TAB anser att endas 25 procent av beloppet behöver betalas.Nu ska tvisten avgöras i rätten.
Man slagen i huvudet med yxa – en person jagas
En person jagas av polis efter att ha slagit en man i huvudet med en yxa i Luleå, skriver Norrbottens-Kuriren.En stor polisinsats pågår i området.–Vi har en pågående insats just nu, säger Peder Jonsson, kommunikatör vid polisen till tidningen.
Ledins vrede: Det är bortom alla gränser
HV 71 och Brynäs har gemensamt tagit krafttag mot övertramp på isen efter händelserna under finalserien där Linus Söderström trakasserades för sin adhd-diagnos.Nu markerar SHL-profilen Per Ledin mot de oacceptabla hånen.– Det finns inget försvar om du går över den gränsen, säger han till Norrbottens-Kuriren.
Läs mer om Norrbottens-Kuriren.
Man viftade åt bil som körde för fort – fick tänderna utslagna
På tisdagseftermiddagen körde en svart Mercedes för fort vid en korsning i centrala Eskilstuna varpå en cyklist gestikulerar åt bilföraren.Bilen stannar och två män kliver ut – och slår cyklisten medvetslös.Nu söker polisen vittnen till händelsen, skriver Eskilstuna-Kuriren.
Flerfamiljshus övertänt i Umeå
Lågorna slog ut från flerfamiljshuset.Nu har en person räddats från den övertända lägenheten – samtidigt som räddningstjänsten fortsätter kämpa mot elden.– Vi vet ännu inte om det finns fler kvar i huset, säger räddningsledaren till Västerbottens-Kuriren.
Läs mer om Umeå och Västerbottens-Kuriren.
Rikets sal blev skitarsle – igen
Jehovas vittnens lokal i Vilhelmina heter alltsomoftast rikets sal. Men på söndagsmorgonen upptäckte en boende i tätorten att någon hade kastat om bokstäverna.Nu stod att läsa: skitarsle. Det skriver Västerbottens-Kuriren.
Fängelsedömd polis åtalas för nya brott
En polis i Umeå dömdes till fängelse efter att ha stulit tjänstepistoler och smugglat amfetamin.Dagen innan han skulle ställas inför rätta i hovrätten greps han igen.Nu åtalas polisen för 14 nya brott, skriver Västerbottens-Kuriren.
Läs mer om Umeå och Västerbottens-Kuriren.
Ungdomar rånade i Umeå
Vid halv sju på lördagskvällen blev två ungdomar i 15-årsåldern rånade på sin moped i Umeå.En kvinna och en man i 20-25-årsåldern tvingade till sig under hot om våld.Polisen har säkrat vissa spår och går nu ut med ett signalement på den misstänkta mannen och kvinnan, skriver Västerbottens-Kuriren.
S-politiker omplacerad efter anklagelser om sextrakasserier
S-politiker misstänktes i juni månad för sextrakasserier på jobbet.Nu väljer arbetsgivaren att omplacera mannen, trots att ingen polisanmälan gjorts. Det skriver Norrbottens Kuriren.– Han blir kvar med samma arbetsuppgifter, men inom en annan del av verksamheten, säger förvaltningschefen till tidningen.
Kommunanställd hyllade lastbilsattack i Jerusalem – fick sparken
I vintras delade en man anställd av Eskilstuna kommun ett våldsamt filmklipp på Facebook där israeliska militärer mejlas ner av en lastbil i Jerusalem. Mannen, som har en ledande ställning i en mosk i Eskilstuna, kommenterade klippet. Han skrev bland annat känner mig nöjd och gjorde en smiley. Nu har han fått sluta sin anställning på kommunen, skriver Eskilstuna-Kuriren.
Elever vaccinerades med använda sprutor
Skolsköterskor i Umeå vaccinerade, vid två tillfällen, elever med redan använda sprutor, skriver Västerbottens-Kuriren.Elevhälsan har nu anmält sig själv till Inspektionen för vård och omsorg, IVO.Händelserna inträffade på olika skolor med bara några dagars mellanrum.
Valde Håkan – nu kan de kastas ut ur ligan
Fotbollslaget Gimonäs UIF riskerar att bli uteslutet ur damernas division II norra norrland syd.Anledningen? Flera av spelarna valde Håkan Hellströms konsert i Umeå före matchen mot Morön 2, och Gimonäs tvingades lämna walkover, skriver Västerbottens-Kuriren.–Tydligen var det jobbigt att åka till Skellefteå och spela match då Håkan Hellström hade konsert i stan, säger lagets tränare Jan Eliasson.
Stjärnparet ger sig in i finansbranschen
Stjärnparet Björn Ferry och Heidi Andersson ger sig in i finansbranschen, rapporterar Västerbottens-Kuriren.De startar inom kort en plattform som ska få folk att spara pengar mer långsiktigt och klimatsmart.– Det kommer hända jättemycket på det här området de kommande åren, nu är vi tidigt ute, säger Ferry.
Elev omhändertogs – hade pratat om attack
En 19-årig elev på en gymnasieskola i Eskilstuna misstänktes ha planerat en attack mot flera studentfiranden, uppgav källor till Eskilstuna-Kuriren.Kommunen övervägde först att ställa in alla firanden – men polisen tog larmet på allvar och den unga mannen omhändertogs av socialtjänsten.Polisen utredde händelsen som stämpling till terroristbrott, men meddelar nu att alla misstankar mot 19-åringen är avskrivna.
Tiotal överfall mot kvinnor i Umeå
Natten mot fredagen misstänks en flicka ha blivit överfallen och våldtagen i en gångtunnel på Ålidhem i Umeå.Nu skriver Västerbottens-Kuriren att det har skett ett tiotal attacker mot kvinnor i stadsdelen – och i närområden – sedan i höstas.– Överfallsvåldtäkter är extremt viktiga att klara upp, säger Börje Öhman, presstalesperson vid polisen i region nord.
Man i Eskilstuna misstänks för grooming
En 35-årig man i Eskilstuna misstänks för att ha utnyttjat flickor sexuellt via nätet, skriver Eskilstuna-Kuriren. När han greps i slutet av maj fanns en målsägande, men utredningen har nu svällt till elva och åklagaren misstänker att fallet kommer att växa ytterligare.
Idrottsledare misstänks för grooming
En 35-årig idrottsledare i Eskilstuna misstänks för att ha utnyttjat flickor sexuellt via nätet, skriver Eskilstuna-Kuriren. När mannen greps i slutet av maj fanns en målsägande, men utredningen har nu svällt till elva och åklagaren misstänker att fallet kommer att växa.
Lastbil rammade flera bilar – föraren jagas
Det pågår en stor polisinsats i Eskilstuna efter att en lastbil kört in i flera bilar. Föraren flydde från platsen och eftersöks nu av polisen, rapporterar Eskilstuna-Kuriren.