Kuriren nu

Cehlarik skadad efter krock med Hedman

Luleås Peter Cehlarik, 20, är skadad. Forwarden krockade med Anton Hedman på dagens träning, skadade huvudet och kan ha fått en hjärnskakning. – Jag har lite huvudvärk nu, men vi har inte fått någon diagnos än, säger han till Norrbottens-Kuriren.

Tredje raka segern för Eskilstuna mot Örebro

Eskilstuna United tog sin tredje raka seger när de besegrade KIF Örebro med 3-1. Därmed befäster de andraplatsen i tabellen - och ligger nu på samma poäng som ledande Rosengård. – Skönt att få med sig en trepoängare till, säger Sofie Persson till Eskilstuna-Kuriren.
Han misshandlade Hagamannen – släpps
Han misstänks ha attackerat Hagamannen med en golfklubba. Nu har den 30-årige, tidigare anhållne, mannen släppts av åklagare uppger Norrbottens-Kuriren.
Drönare används i ny roll – flyger in knark i fängelser
Det är den perfekta kuriren: liten, tyst och billig. Nu tar allt fler hjälp av drönare för att smuggla in knark över fängelsemurar.

Drönare används i ny roll – flyger in knark i fängelser

Det är den perfekta kuriren: liten, tyst och billig. Nu tar allt fler hjälp av drönare för att smuggla in knark över fängelsemurar.
Drönare flyger in knark i fängelser
Det är den perfekta kuriren: liten, tyst och billig. Nu tar allt fler hjälp av drönare för att...
Drönare flyger in knark i fängelser
Det är den perfekta kuriren: liten, tyst och billig. Nu tar allt fler hjälp av drönare för att smuggla in knark över fängelsemurar.
Drönare flyger in knark i fängelser
Det är den perfekta kuriren: liten, tyst och billig. Nu tar allt fler hjälp av drönare för att smuggla in knark över fängelsemurar.
McDonald's stängde – personalen hade virus
McDonald's i Nödinge fick stänga efter flera sjukdomsfall. Upp till 30 anmälningar kom in efter gäster insjuknat i kräkningar. Nu visar de första provsvaren att personal bar på virus. – Så sannolikt är det vinterkräksjuka man har drabbats av, säger Carita Sandros, samhällsbyggnadschef i Ale kommun till Ale Kuriren.
Läs mer om Ale, Ale Kuriren och Nödinge.
Cam Abbott berättar om det tunga beslutet
Cam Abbott, 31, valde i sommar att lägga ned karriären. För Norrbottens-Kuriren berättar han nu om beslutet. – Jag var tvungen att tänka på andra än mig själv, säger han.
Abbott: Det blir tufft och mycket känslor
I våras lämnade Chris Abbott Luleå för spel hos SHL-konkurrenten HV 71. Nu berättar kanadensaren om känslorna inför att möta sin före detta klubb, där han spelade i sex säsonger. – Jag gissar att det blir tufft och mycket känslor för mig att komma dit och spela. Jag älskade att spela i Luleå, säger Abbott till Norrbottens-Kuriren.
75-åring söks med helikopter i Överkalix
En 75-årig kvinna är försvunnen i Överkalix. Hon försvann i skogen när hon plockade bär. En polishelikopter söker nu efter kvinnan, skriver kuriren.nu.
Läs mer om Överkalix.
Daniels nakenrunda blev en världssnackis
Daniel Halvarsson gick på skidgymnasiet i Gällivare. Nu har 26-åringen lagt elitsatsningen åt sidan. och satsar i stället på nakenkupper i Tour de France. – Den enda som inte gillat det är väl min mamma, som har ifrågasatt om jag är hennes son, säger Halvarsson till Kuriren.
Per Ledin: Var den värsta dagen i mitt liv
Per Ledin var lagkamrat med Stefan Liv, som tragiskt gick bort i en flygkrasch 2011. Nu berättar Ledin om händelsen för Kuriren. – Hela den dagen var absolut den värsta i mitt liv, säger han.
Läs mer om Kuriren, Ledin och Stefan Liv.
Luleå jagar rivalens stjärna: Bra spelare
Dean Kukan drog till NHL. Nu ska Luleå ha hittat en ersättare – Anssi Salmela. – En bra spelare som är finsk landslagsman, säger Luleås sportchef Lars Bergström till Norrbottens-Kuriren.
Lärare häktas också för påkörning av unga
Den 57-årige läraren attackerade sin rektor med en yxa. Nu har han även häktats misstänkt för att – med flit - ha kört på tre tonåringar bakifrån. – Vi utreder om det kan finnas ett uppsåt, säger kammaråklagare Stina Westman till Västerbottens-Kuriren.
Klar - men nu kan Luleå missa Rajala
Luleå har ännu inte lyckats komma överens med Per Ledin om en eventuell fortsättning - och nu kan klubben också dra sig ut affären med Toni Rajala. Anledningen är finländarens höga lönekrav. – Vi för en dialog med Luleå, men Toni har inte skrivit på ännu, säger agenten Jon Wärn till Norrbottens-Kuriren.
Rajala uppges vara klar för spel i Luleå
Tidigare kom uppgifter att Luleå jagar en stjärnkvartett bestående av Rhett Rakhshani, Jacob Micflikier, Antti Pihlström och Toni Rajala. Micfliker har redan presenterats för klubben - och nu uppges även Rajala vara klar för Luleå. – Vi är lite tråkiga och vill inte kommentera fler än de vi redan har på papper, säger sportdirektören Thor Stöckel till Norrbottens-Kuriren.
Upphittad svarträvsunge avlivas
En liten rävunge lämnades in till Luleåpolisen på onsdagen. Ungen hade hittats av ett par kvinnor på promenad, skriver kuriren.nu.
Läs mer om Luleåpolisen.
Ikea i Umeå – nu går det att söka jobb här
Ikea öppnar i Umeå 2016. 150-180 personer rekryteras till det nya varuhuset, skriver Västerbottens-Kuriren. Nu kan du börja söka.
Läs mer om Umeå och Västerbottens-Kuriren.
Luleå-center uppges vara klar för Linköping
Niklas Fogström tvingades vänta på ett besked från Luleå. Enligt Norrbottens-Kuriren har centern nu bestämt sig för spel i Linköping nästa säsong. - Det kan vara möjligt att han har en ny klubb, men i såna fall är det upp till Fogström eller den nya klubben att uttala sig, säger Luleås sportchef Lars Osten Bergström till Norrbottens-Kuriren.
Luleå utesluter inte värvning av Ryno
I går stod det klart att Johan Ryno lämnar Leksand och 28-åringen är nu på jakt efter ny klubb. Luleå utesluter inte en värvning av forwarden. – Vi får se vart det tar vägen, säger Luleås sportchef Lars Osten Bergström till Kuriren.
Läs mer om Johan Ryno, Kuriren, Leksand och Ryno.
Abbotts tunga besked – nu är karriären i fara
Cam Abbott senaste hjärnskakning kan ha inneburit slutet på spelarkarriären för kanadensarens del. Det bekräftar Luleås sportchef Lars Osten Bergström. – Vi har fått flera signaler om att det är färdigspelat för honom, säger Bergström till Norrbottens-Kuriren.
Abbott: Tycker att jag förtjänar mer respekt
Chris Abbott, 31, är irriterad på Luleå Hockey. Varför? Förhandlingarna om ett nytt kontrakt har dragit ut på tiden – och nu har han bara blivit erbjuden ett år till. – Jag tycker att jag förtjänar lite mer respekt, säger han till Norrbottens-Kuriren.
Uppgift: Luleå snor åt sig Sweatt från Brynäs
Bill Sweatt lämnade Brynäs. Men inte Sverige. Nu skriver Norrbottens-kuriren att han är klar för Luleå.