Kuriren nu

Bilolycka på travbanan – misstänker rattfylleri

Under tisdagsmorgonen upptäcktes en krockad bil inne på Umåkers Stallbacke. Nu misstänks en förare för rattfylleri.– Jag har varit i den här världen i många år. Det här är en ovanlig situation, säger travbanans vd Robert Karlsson till Västerbottens-Kuriren.

Kvinna följde efter man – gömde sig i hans tvättstuga

Kvinnan följde efter mannen dagligen, gömde sig i hans tvättstuga – och ringde vid ett tillfälle på hans dörrklocka konstant i en timme.Hon vägrade acceptera att han gjort slut.Nu åtalas kvinnan misstänkt för olaga förföljelse, skriver Västerbottens-Kuriren.
Brand i reningsverk: Gå på toaletten med försiktighet
2 000 personer har drabbats efter att en brand bröt ut reningsverket i Täfteå på lördagsmorgonen.För att inte belasta avloppssystemet för hårt uppmanas nu de boende ta det lugnt med sina toabesök.– Man bör gå på toaletten med försiktighet, säger Johan Sjödin, presskommunikatör vid det kommunala vattenbolaget Vakin till till Västerbottens-Kuriren.
Kärlekspartnerns liv med Johanna Möller
Johanna Möller är dömd till livstids fängelse för mordet på sin pappa och mordförsöket på sin mamma.Som vapen använde hon sin pojkvän Mohammad Rajabi – nu berättar en av Möllers ex-pojkvänner om sitt förhållande med Arbogakvinnan.– Jag skriver under på allt det där. Kallsinnig. Beräknande. Skrupelfri, säger exet till Eskilstuna-Kuriren.

Kvinna jobbade i Norge men var sjukskriven i Sverige

En kvinna i Umeå tog under flera år ut full sjukersättning, samtidigt som hon arbetade i Norge. Nu kräver Försäkringskassan att hon betalar tillbaka över en halv miljon kronor, rapporterar Västerbottens-Kuriren.
Flicka upger att hon blev våldtagen på skoltoalett – ung person misstänkt
Flickan uppger att hon blev våldtagen på skolans toalett.Nu misstänks en ung person för brottet skriver Katrineholms-Kuriren.– Enligt min bedömning är målsägandes uppgifter mycket trovärdiga, säger åklagare Ola Björstrand till tidningen.
Läkare tittade i exfruns journaler
En läkare vid en hälsocentral i Norrbotten har gjort 208 intrång i sin före detta frus patientjournal. Nu anmäls han av Region Norrbotten till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, skriver Norrbottens-Kuriren.
SHL-klubb värvar succmålvakten
Luleå har fått besked om att det blir spel i Nordamerika för Filip Gustavsson nästa säsong.Nu skriver Norrbottens Kuriren att Gustavsson ersätts av hockeyallsvenske succmålvakten Niklas Rubin.–Det är inget jag vill kommentera, med all respekt, säger Rubin till tidningen.
Efter raseriutbrottet – nu är han tillbaka
Den 13:e mars i fjol lovade Petter Lasu Nilsson att sluta som tränare under ett sällan skådat raseriutbrott.Nu är han tillbaka - i division ett.–Ishockeyn är fortfarande en fantastisk sport, säger han till Norrbottens-Kuriren.
Föräldrarna låste in två bebisar i bil – frias
Två tvillingflickor, spädbarn, lämnades i en varm och låst bil.En av bebisarna hade en napp fasttejpad i munnen.Föräldrarna åtalades misstänkta för framkallande av fara för barnen – nu frias de i Luleå tingsrätt, skriver Norrbottens-Kuriren.
Läs mer om Luleå och Norrbottens-Kuriren.
Uppgifter: Per Ledin klar för Karlskrona
SHL-ikonen Per Ledin har varit kontraktslös hela hösten.Nu kan han vara på väg mot comeback.Enligt Norrbottens-Kuriren ska Ledin träna med bottenlaget Karlskrona under landslagsuppehållet.
Läs mer om Karlskrona och Ledin.
Efter striderna i MP: Jabar Amin vinner provvalet
Det har stormat i Miljöpartiets valkrets Västerbotten.Tidigare i år petades Miljöpartiets styrelser i Västerbotten av den högsta partiledningen.Jabar Amin – en av de största kritikerna mot partiledningen – vinner nu provvalet till nomineringslistan.Samtidigt säger riksvalsberedningen att provvalet visar på en splittring inom partiet – och att provvalet bara är en del som valberedning ska ta hänsyn till i när de gör listorna, rapporterar Västerbottens-Kuriren
Kvinna i Umeå attackerades
Under lördagskvällen fick polisen i Umeå ett larm om att en kvinna blivit överfallen och misshandlad av fyra okända personer.Flera patruller har under kvällen sökt efter gärningspersonerna – och nu vädjar polisen efter allmänhetens hjälp, skriver Västerbottens-Kuriren.
Läs mer om Umeå och Västerbottens-Kuriren.
Hotade krogvakt med automatvapen
En man i 25-årsåldern som hotade en vakt på en krog i Luleå med ett automatvapen åtalas nu för grovt vapenbrott och grovt hot mot tjänsteman, skriver Norrbottens-Kuriren.
Läs mer om Luleå och Norrbottens-Kuriren.
Succspelaren kan nobba spel i Blågult
AFC Eskilstunas Omar Eddahri har gått ut med att han kommer att lämna klubben efter säsongen.Nu kan han även vara förlorad för svenska landslaget, vilket han bekräftar för Eskilstuna Kuriren.–Det är Marocko eller Sverige, för jag är marockansk medborgare också. Marocko har jag pratat med och det finns intresse från deras sida.
Man skjuten i benet – förd till sjukhus
En man misstänks ha blivit skjuten i benet i Eskilstuna.Han ska själv ha ringt 112, enligt Eskilstuna-Kuriren.– Nu försöker vi få tag i vittnen som kan ha varit i närheten av den här incidenten, säger Tobias Persson vid polisen till tidningen.
Kritiken efter elaka orden om Hasse
Efter Hasse Alfredsons bortgång sprids nu en bild på Twitter som väcker reaktioner.Hasse Alfredson utsågs till Månadens landsförrädare av tidningen SD-Kuriren 1992 för sitt engagemang mot rasism –något som nu får kritik.Allt det som är fint med Sverige tycker ni illa om, skriver en person på Facebook.
Läs mer om Facebook, Hasse, Sverige och Twitter.
Stampenägda V-TAB har hamnat i miljontvist
Mittmedia och Eskilstuna-Kuriren har lämnat in en stämningsansökan efter att miljonbelopp från Stampenägna tryckeribolaget V-TAB uteblivit.V-TAB anser att endas 25 procent av beloppet behöver betalas.Nu ska tvisten avgöras i rätten.
Man slagen i huvudet med yxa – en person jagas
En person jagas av polis efter att ha slagit en man i huvudet med en yxa i Luleå, skriver Norrbottens-Kuriren.En stor polisinsats pågår i området.–Vi har en pågående insats just nu, säger Peder Jonsson, kommunikatör vid polisen till tidningen.
Ledins vrede: Det är bortom alla gränser
HV 71 och Brynäs har gemensamt tagit krafttag mot övertramp på isen efter händelserna under finalserien där Linus Söderström trakasserades för sin adhd-diagnos.Nu markerar SHL-profilen Per Ledin mot de oacceptabla hånen.– Det finns inget försvar om du går över den gränsen, säger han till Norrbottens-Kuriren.
Läs mer om Norrbottens-Kuriren.
Man viftade åt bil som körde för fort – fick tänderna utslagna
På tisdagseftermiddagen körde en svart Mercedes för fort vid en korsning i centrala Eskilstuna varpå en cyklist gestikulerar åt bilföraren.Bilen stannar och två män kliver ut – och slår cyklisten medvetslös.Nu söker polisen vittnen till händelsen, skriver Eskilstuna-Kuriren.
Flerfamiljshus övertänt i Umeå
Lågorna slog ut från flerfamiljshuset.Nu har en person räddats från den övertända lägenheten – samtidigt som räddningstjänsten fortsätter kämpa mot elden.– Vi vet ännu inte om det finns fler kvar i huset, säger räddningsledaren till Västerbottens-Kuriren.
Läs mer om Umeå och Västerbottens-Kuriren.
Rikets sal blev skitarsle – igen
Jehovas vittnens lokal i Vilhelmina heter alltsomoftast rikets sal. Men på söndagsmorgonen upptäckte en boende i tätorten att någon hade kastat om bokstäverna.Nu stod att läsa: skitarsle. Det skriver Västerbottens-Kuriren.
Fängelsedömd polis åtalas för nya brott
En polis i Umeå dömdes till fängelse efter att ha stulit tjänstepistoler och smugglat amfetamin.Dagen innan han skulle ställas inför rätta i hovrätten greps han igen.Nu åtalas polisen för 14 nya brott, skriver Västerbottens-Kuriren.
Läs mer om Umeå och Västerbottens-Kuriren.
Ungdomar rånade i Umeå
Vid halv sju på lördagskvällen blev två ungdomar i 15-årsåldern rånade på sin moped i Umeå.En kvinna och en man i 20-25-årsåldern tvingade till sig under hot om våld.Polisen har säkrat vissa spår och går nu ut med ett signalement på den misstänkta mannen och kvinnan, skriver Västerbottens-Kuriren.