Kuriren nu

Rikets sal blev skitarsle – igen

Jehovas vittnens lokal i Vilhelmina heter alltsomoftast rikets sal. Men på söndagsmorgonen upptäckte en boende i tätorten att någon hade kastat om bokstäverna.Nu stod att läsa: skitarsle. Det skriver Västerbottens-Kuriren.

Fängelsedömd polis åtalas för nya brott

En polis i Umeå dömdes till fängelse efter att ha stulit tjänstepistoler och smugglat amfetamin.Dagen innan han skulle ställas inför rätta i hovrätten greps han igen.Nu åtalas polisen för 14 nya brott, skriver Västerbottens-Kuriren.
Läs mer om Umeå och Västerbottens-Kuriren.
Ungdomar rånade i Umeå
Vid halv sju på lördagskvällen blev två ungdomar i 15-årsåldern rånade på sin moped i Umeå.En kvinna och en man i 20-25-årsåldern tvingade till sig under hot om våld.Polisen har säkrat vissa spår och går nu ut med ett signalement på den misstänkta mannen och kvinnan, skriver Västerbottens-Kuriren.
S-politiker omplacerad efter anklagelser om sextrakasserier
S-politiker misstänktes i juni månad för sextrakasserier på jobbet.Nu väljer arbetsgivaren att omplacera mannen, trots att ingen polisanmälan gjorts. Det skriver Norrbottens Kuriren.– Han blir kvar med samma arbetsuppgifter, men inom en annan del av verksamheten, säger förvaltningschefen till tidningen.

Kommunanställd hyllade lastbilsattack i Jerusalem – fick sparken

I vintras delade en man anställd av Eskilstuna kommun ett våldsamt filmklipp på Facebook där israeliska militärer mejlas ner av en lastbil i Jerusalem. Mannen, som har en ledande ställning i en mosk i Eskilstuna, kommenterade klippet. Han skrev bland annat känner mig nöjd och gjorde en smiley. Nu har han fått sluta sin anställning på kommunen, skriver Eskilstuna-Kuriren.
Elever vaccinerades med använda sprutor
Skolsköterskor i Umeå vaccinerade, vid två tillfällen, elever med redan använda sprutor, skriver Västerbottens-Kuriren.Elevhälsan har nu anmält sig själv till Inspektionen för vård och omsorg, IVO.Händelserna inträffade på olika skolor med bara några dagars mellanrum.
Valde Håkan – nu kan de kastas ut ur ligan
Fotbollslaget Gimonäs UIF riskerar att bli uteslutet ur damernas division II norra norrland syd.Anledningen? Flera av spelarna valde Håkan Hellströms konsert i Umeå före matchen mot Morön 2, och Gimonäs tvingades lämna walkover, skriver Västerbottens-Kuriren.–Tydligen var det jobbigt att åka till Skellefteå och spela match då Håkan Hellström hade konsert i stan, säger lagets tränare Jan Eliasson.
Stjärnparet ger sig in i finansbranschen
Stjärnparet Björn Ferry och Heidi Andersson ger sig in i finansbranschen, rapporterar Västerbottens-Kuriren.De startar inom kort en plattform som ska få folk att spara pengar mer långsiktigt och klimatsmart.– Det kommer hända jättemycket på det här området de kommande åren, nu är vi tidigt ute, säger Ferry.
Elev omhändertogs – hade pratat om attack
En 19-årig elev på en gymnasieskola i Eskilstuna misstänktes ha planerat en attack mot flera studentfiranden, uppgav källor till Eskilstuna-Kuriren.Kommunen övervägde först att ställa in alla firanden – men polisen tog larmet på allvar och den unga mannen omhändertogs av socialtjänsten.Polisen utredde händelsen som stämpling till terroristbrott, men meddelar nu att alla misstankar mot 19-åringen är avskrivna.
Tiotal överfall mot kvinnor i Umeå
Natten mot fredagen misstänks en flicka ha blivit överfallen och våldtagen i en gångtunnel på Ålidhem i Umeå.Nu skriver Västerbottens-Kuriren att det har skett ett tiotal attacker mot kvinnor i stadsdelen – och i närområden – sedan i höstas.– Överfallsvåldtäkter är extremt viktiga att klara upp, säger Börje Öhman, presstalesperson vid polisen i region nord.
Man i Eskilstuna misstänks för grooming
En 35-årig man i Eskilstuna misstänks för att ha utnyttjat flickor sexuellt via nätet, skriver Eskilstuna-Kuriren. När han greps i slutet av maj fanns en målsägande, men utredningen har nu svällt till elva och åklagaren misstänker att fallet kommer att växa ytterligare.
Idrottsledare misstänks för grooming
En 35-årig idrottsledare i Eskilstuna misstänks för att ha utnyttjat flickor sexuellt via nätet, skriver Eskilstuna-Kuriren. När mannen greps i slutet av maj fanns en målsägande, men utredningen har nu svällt till elva och åklagaren misstänker att fallet kommer att växa.
Lastbil rammade flera bilar – föraren jagas
Det pågår en stor polisinsats i Eskilstuna efter att en lastbil kört in i flera bilar. Föraren flydde från platsen och eftersöks nu av polisen, rapporterar Eskilstuna-Kuriren.
Efter skandalen: Fler vill festa med Mensa
Intresset för att gå med i Mensa har ökat rejält efter organisationens uppmärksammade skandalfest i Eskilstuna i helgen. Flera av organisationens kommande testtillfällen är nu fullbokade, skriver Eskilstuna-Kuriren.
Efter fylleskandalen: Fler vill gå med i Mensa
Intresset för att gå med i Mensa har ökat rejält efter organisationens uppmärksammade skandalfest i Eskilstuna i helgen. Flera av organisationens kommande testtillfällen är nu fullbokade och bokningarna har ökat från 3,5 per dygn till 25 per dygn, skriver Eskilstuna-Kuriren.
Advokaten rasar efter agerandet mot Nils
Huvudvittnet Nils begärdes häktad, misstänkt för inblandning i det uppmärksammade mordet och mordförsöket i Kalamark 2004 – men släpptes av tingsrätten. Nu är 44-åringens advokat Marko Tuhkanen mycket kritisk mot åklagarens agerande: – Alla tvångsmedel kräver skälig misstanke så med facit i hand har de gjort husrannsakan på felaktiga grunder, säger han till Kuriren.
Läs mer om Kalamark, Kuriren och Marko Tuhkanen.
Brittas däck var löst – då ryckte bröderna ut
Britta Lindgren, 59, var på väg till jobbet när hon hörde hur bilen skramlade. Några minuter senare förstod hon att ena däcket var på väg att lossna. Då ryckte två bröder ut – och hjälpte henne vid vägkanten. Nu har tusentals personer hyllat insatsen, något som Västerbottens-Kuriren var först med att berätta om. – Jag har tänkt att jag ska baka en tårta åt dem som tack, säger Britta Lindgren.
Luleås miljonsmäll: Tråkigt, jävligt tråkig
Den tuffa tiden fortsätter för Luleå hockey. Nu är det klart att klubben kommer att gå med miljonförlust. – Det är tråkigt, jävligt tråkigt, säger vd:n Stefan Enbom till Norrbottens-Kuriren.
Läs mer om Luleå och Norrbottens-Kuriren.
Näthataren Jim Olsson registrerade sajten Granskning Sverige
Näthataren Jim Olsson, som nyligen förlorade ett förtalsmål mot Expressen, registrerade domännamnet granskningsverige.se. Namnet förde han sedan över till hatsajten Fria Tider som hjälper det främlingsfientliga nätverket Granskning Sverige. Det kan nu Expressen i samarbete med Eskilstuna-Kuriren avslöja. – Jag tyckte det var en bra investering, säger Jim Olsson om varför han registrerade granskningsverige.se.
Sjuka barnens clowner dras in
De svårt sjuka barnen på Norrlands universitetssjukhus har glatt sig åt att få besök av en clown. Men nu har pengarna tagit slut. – Det är en väldigt värdefull verksamhet som nu får sättas på halt ett tag. Det drabbar barnen och det drabbar anhöriga, säger sjukhusclownen Ture Holm till Västerbottens-Kuriren.
22-åring försökte kapa bunkerläkarens bolag
Den 22-årige mannen försökte kapa den mordmisstänkta 41-åriga Arbogakvinnans bolag. Nu misstänks han även ha försökt ta över den dömde bunkerläkaren Martin Trenneborgs bolag. – Det är polisanmält och vi kapar tillbaka, säger hans advokat Mari Schaub till Eskilstuna-Kuriren.
Brynäs krav på Thomas Berglund
Det är ännu oklart om Thomas Bulan Berglund fortsätter som tränare i Brynäs kommande säsong. Nu har klubben ställt krav - och vill ha ett besked senast vid landslagsuppehållet efter månadsskiftet. –Helst skulle jag vilja ha detta klart nu, men jag har sagt till Bulan att vi kan sitta ned då och gå igenom allt, säger sportchefen Stefan Bengtzn enligt Norrbottens-Kuriren.
Klädkedja i konkurs – 30 butiker drabbas
På måndagen begärdes klädkedjan Dea Axelsson i konkurs, vilket Katrineholms-Kuriren var först med att rapportera om. Kunderna kommer nu inte att kunna handla på öppet köp eller använda sina presentkort. – Vi har en ganska så trogen kundkrets, som förhoppningsvis får hitta någon annan kanal att handla hos, säger vd Jürgen Lundmark.
Ny uppgifter: Han kan bli Ostens ersättare
Sportchefen Lars Osten Bergström lämnar Luleå efter den här säsongen. Nu avslöjar Kuriren att Bergström kan komma att få flera ersättare i framtiden. En av dem ska vara klubbens ungdomsansvarige Ulf Engman. – Vi pratar väl, men något konkret har det inte varit, säger Engman till Kuriren.
Rönnqvist kan bli Ostens ersättare
Förra veckan blev det klart att Lars Osten Bergström lämnar jobbet som sportchef för Luleå Hockey.Nu spekuleras det kring den förre detta Luleåtränaren Jonas Rönnqvist som ersättare.– Vi har en bra dialog, säger Rönnqvist till Norrbottens Kuriren.
Läs mer om Luleå Hockey.Nu och Rönnqvist.