Kuriren nu


TV: Kuriren träffade superduon i Schweiz

Så är de återförenade igen efter tre år på var sitt håll. Pär Arlbrandt och Niklas Olausson var en dödlig duo under deras tid i Luleå Hockey. Nu sprider de skräck i försvar i Schweiz.

Läs mer om Luleå Hockey och Schweiz.

Luleå bekräftar intresset för backjätten

Under onsdagen avslöjade kuriren.nu Luleå Hockeys intresse för Södertäljebacken Robin Press. Nu bekräftas det. Ishockey/Luleå 8 mål och 14 assist på 25 allsvenska matcher. Dessutom har han storleken, är högerskytt och skridskoskicklig.

Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Åkesson skriver själv om sjukskrivningen

Efter en tids sjukskrivning publiceras nu ett öppet brev skrivet av Jimmie Åkesson. På SD Kuriren skriver han själv om sjukskrivningen.

Läs mer om Jimmie Åkesson.
Inte okej - uppriktigt sagt förbannad nu

Björklöven vann mot Timrå med 3-1 på onsdagen. Laget tog därmed sin fjärde raka vinst, men tränaren Mats Waltin var allt annat än nöjd och sågade laget efter matchen. – Jag blir uppriktigt sagt bedrövad och förbannad, säger han på presskonferensen enligt Västerbottens-Kuriren.

Doroteauppror i 1 000 dagar

Ortsborna i Dorotea har nu ockuperat sjukstugan i 1 000 dagar. Ockupanterna kräver att sjukstugan ska få tillbaka fyra akutvårdsplatser och personal dygnet runt. 84-åriga Eva Söderström är en av många som håller ut. — Tusen dagar är inget som vi firar, men vi uppmärksammar det, säger hon till Västerbottens-Kuriren.

Asplöven hamnade mitt i ebola-larmet

Asplöven återtog förstaplatsen i hockeyallsvenskan efter seger med 6-3 mot AIK. Men sedan hamnade laget mitt i ebola-larmet på Arlanda. – Det är inte kul att det går ebola här, säger målskytten Jonas Berglund till kuriren.nu.

Läs mer om AIK och Arlanda.
Beställde 21 kilo amfetamin — åtalas

En man i Malmö, som misstänks ha beställt en leverans av 21 kilo amfetamin till Sverige, åtalas vid Malmö tingsrätt för grovt narkotikabrott och försök till grov narkotikasmuggling. Kuriren, som åkte fast i Rostock i Tyskland i mars, har redan dömts till fem och ett halvt års fängelse i Tyskland. Den nu åtalade 43-åringen misstänks ha varit huvudman.

Läs mer om Malmö, Rostock, Sverige och Tyskland.
Serverhall för miljoner i Vilhelmina

Företaget InfoQB ska bygga ett serverhotell med plats för 4 000 datorer i lappländska Vilhelmina, skriver Västerbottens-Kuriren. Amerikanska investerare ligger bakom satsningen som väntas kosta runt 12 miljoner kronor och ge 7-10 arbetstillfällen. Man är nu redo att ta emot servrar från företag världen över.

Så går det för tidigare Luleåspelarna

Ishockey/Luleå Den schweiziska ligan och KHL har dragit igång. Nu gör Kuriren en koll på hur det går för de före detta Luleåspelarna. De svenska hockeyligorna har börjat tugga i gång

Läs mer om KHL, Kuriren och Luleåspelarna.
Hyresgästerna står utan bostad

Luleå. Ännu en brand på Hertsön. Nu står de boende i huset utan lägenhet. När Kuriren når Conny Bergwall har han haft en omtumlande morgon.

Läs mer om Conny Bergwall och Hertsön.
Brister åtgärdade efter sommarstängning

Pajala En lång rad brister har tidigare funnits på Pajala airport. I sommar har flygplatsen hållits sommarstängd och nu är alla avvikelser åtgärdade. Som Kuriren tidigare rapporterat

Läs mer om Pajala.
Matkultur ny sajt på Kuriren.nu

Matkultur är namnet på Kurirens nya satsning för dig som älskar mat, dryck och bakning. Mer och mer innehåll, dygnet runt, året runt. I tidningen, mobilen, datorn eller TV:n. Som prenumerant

Läs mer om Kuriren.nu och TV.n.
Person överkörd av traktor

Gällivare. En person har blivit överkörd av en traktor cirka 20 kilometer från Porjus. Räddningstjänst och ambulanshelikopter är på platsen just nu. Kuriren återkommer med mer information.

Landslagsforwarden om valet av Färjestad

Landslagsforwarden Anton Hedman valde i april att lämna Luleå för Färjestad. Nu berättar Hedman om varför han valde att skriva på för Färjestad. – Jag fick ett bättre erbjudande här, säger Hedman till Norrbottens-Kuriren.

Possler: `Jag fick det inte att gå ihop`

Ishockey/Örnsköldsvik Han är supertalangen som kunde ha spelat i Luleå, men som nu bär Modo på sina axlar. För Kuriren berättar han om förväntningarna, den svåra knäskadan och tiden

Läs mer om Luleå och Modo.
Stjärnan har landat

Ishockey/Luleå Strax innan lunch landade Luleå Hockeys stjärnspelare, Stephen Dixon. Kuriren var på plats för att ta emot nyförvärvet. Luleå Hockeys sista nyförvärv har nu anlänt till

Läs mer om Stephen Dixon.
Susanna Kallur tävlar i SM

Häcklöparen Susanna Kallur, 33, gjorde tävlingscomeback efter fyra år vid en friidrottstävling i Leksand i lördags. Nu har hon bestämt sig för att ställa upp i SM i Umeå 1-3 augusti. Även då kommer hon att springa 100 meter slätt. — Vi tog det beslutet efter dagens träning. Det ska mycket till om hon inte kommer till start, säger Kallurs tränare Torbjörn Eriksson till Västerbottens-Kuriren.

Elitspelaren åtalas för näthat mot landslaget

Nu åtalas den svenska elithockeyspelaren misstänkt för brott mot personuppgiftslagen. – Jag har inte sett något liknande, säger kammaråklagare Klara Dahlström till Norrbottens-Kuriren.

Så njuter kända Luleåbor i solen

LULEÅ Hur njuter du av solen? Kuriren frågade några kända Luleåbor. Yvonne Stålnacke, kommunalråd i Luleå: Just nu är jag i Kina på semester och det är 38 grader varmt, så då orkar man inte göra någonting.

Läs mer om Kina, Luleå och Luleåbor.
Smugglade kokain i magen – får fyra år

Tullarna var på bettet och slog till när den 32-årige mannen steg av tåget på centralstationen i Malmö. När mannen söktes igenom hittades över ett halvt kilo kokain - merparten av knarket försökte han smuggla i magen, skriver Skånska Dagbladet. Nu döms både kuriren och en man till flera års fängelse.

Läs mer om Malmö och Skånska Dagbladet.
Asplövenspelare klar för ny klubb

Ishockey/Haparanda Kuriren har tidigare berättat att Eetu Qvist inte får något nytt kontrakt med Asplöven. Nu har 31-åringen hittat en ny klubb. Efter sju säsonger i Sverige väljer Eetu Qvist att vända tillbaka till finsk ishockey.

Läs mer om Asplöven, Eetu Qvist och Sverige.
Gässen tillbaka i Vilsta

Under två veckor höll de sig helt borta. Men nu har en mindre gåskoloni kommit tillbaka till badstranden i Vilsta. Foto: Gustav Nyberg/Arkiv Eskilstuna-Kuriren har berättat om gässproblemen

Läs mer om Vilsta.
Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Man sköts vid sjukhus – skytten flydde på mc

En man blev skjuten i benet med ett skott utanför Kullbergska sjukhuset i Katrineholm, enligt uppgifter till Katrineholms Kuriren. Den misstänkta mannen ska ha flytt från platsen på motorcykel. Polisen förhör just nu vittnen.

Läs mer om Katrineholm och Kullbergska.
Beslagtagna jakthundar säljs

Nio jakthundar har beslagtagits av myndigheterna i Sörmland och ska ny säljas till nya ägare, berättar Katrineholms-kuriren. Det handlar om en vuxen jämthund, slovenska kopovar och blandrasvalpar, som polisen nu försöker hitta nya hem till.

Mer riktiga möten med människor

Vart är vi på väg? Den frågan måste man verkligen nu ställa! Den 19 juni skrev Eskilstuna-Kuriren om ny modell av mobitelefonen. Mobiltelefonen, ett nytt UNDERVERK, som kan bota deprimerade

Läs mer om Eskilstuna-Kuriren.Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16