Kuriren nu

Elliott om hälsningen från Kalla: Bisarrt

Charlotte Kalla fick i vintras en hälsning från sin barndomsidol, basketspelaren Eric Elliott. Nu har Elliott fått en hälsning tillbaka. – Det var bisarrt, säger han till kuriren.nu.
Läs mer om Elliott, Eric Elliott och Kalla.

Johan Porsberger får sparken från Asplöven

Forwarden Johan Porsberger har lämnat Asplöven av disciplinära skäl. Nu kommer förklaringen. – Jag har inte mördat någon. Jag försov mig och missade en träning, säger Porsberger till Norrbottens-Kuriren.
Johans hyllning till förskolepersonalen
Johan Nilsson, 43, slogs en morgon av hur viktiga förskolepedagogerna på hans barns förskola egentligen är. Han skrev en hyllning till dem - som nu fått stort genomslag, vilket först uppmärksammades av Eskilstuna-Kuriren. – Jag har bara fått positiv respons. Så många har hört av sig och tackat och sagt att inlägget har värmt dem, säger Johan.
Läs mer om Eskilstuna-Kuriren och Johan.
Slängde in snusdosa - nu bötfälls supporter
Det kostar att kasta in en snusdosa på plan mitt under brinnande SHL-match. En man som gjorde just detta har dömts att betala 14 700 kronor i böter, skriver Västerbottens-Kuriren.

Kvinna hittades död – man gripen för mord

En kvinna hittades på måndagskvällen död i en bostad i Piteå. Polisen misstänker nu att det handlar om ett mord, skriver Norrbottens-Kuriren. En man har gripits och anhållits av jouråklagare.
Läs mer om Norrbottens-Kuriren och Piteå.
Asylboenden hålls hemliga av rädsla
Den senaste tiden har flera blivande och befintliga asylboenden brunnit ner – polisen misstänker att bränderna är anlagda. Nu hemlighåller Umeå kommun var de ska öppna sina nya tillfälliga flyktingboenden. Det på grund av rädsla för nya brandattacker, skriver Västerbottens-Kuriren.
Läs mer om Umeå och Västerbottens-Kuriren.
De första asylsökande anländer Riksgränsen
De första asylsökande har anlänt till Riksgränsen. Nu förbereder de sig på mörker och kyla under vinterhalvåret. – Det är jättefint här men det blir nog tufft att bo kvar här en längre tid. Det blir nog för kallt, säger Tsghabfrån Eritrea till Norrbottens-Kuriren.
Sviken av Luleå: Vill inte hamna på gatan
Efter att Luleå Hockey tagit över Munksund/Skuthams riksserielag lovades målvakten Sara Sundqvist, 24, hjälp med jobb och bostad om hon valde att fortsätta sin satsning i klubben. Men det har hon inte fått - och nu lämnar hon Luleå. – Jag har gått runt med en klump i magen och känt mig stressad över pengar för jag vill inte hamna på gatan, säger Sundqvist till Norrbottens-Kuriren.
Person försökte locka in barn i bil med godis
Efter att en okänd person försökt locka in två elever i en bil varnar nu en skola i Eskilstuna föräldrar för att låta små barn gå hem själva. Det rapporterar Eskilstuna-Kuriren.
Cehlarik skadad efter krock med Hedman
Luleås Peter Cehlarik, 20, är skadad. Forwarden krockade med Anton Hedman på dagens träning, skadade huvudet och kan ha fått en hjärnskakning. – Jag har lite huvudvärk nu, men vi har inte fått någon diagnos än, säger han till Norrbottens-Kuriren.
Tredje raka segern för Eskilstuna mot Örebro
Eskilstuna United tog sin tredje raka seger när de besegrade KIF Örebro med 3-1. Därmed befäster de andraplatsen i tabellen - och ligger nu på samma poäng som ledande Rosengård. – Skönt att få med sig en trepoängare till, säger Sofie Persson till Eskilstuna-Kuriren.
Han misshandlade Hagamannen – släpps
Han misstänks ha attackerat Hagamannen med en golfklubba. Nu har den 30-årige, tidigare anhållne, mannen släppts av åklagare uppger Norrbottens-Kuriren.
Drönare används i ny roll – flyger in knark i fängelser
Det är den perfekta kuriren: liten, tyst och billig. Nu tar allt fler hjälp av drönare för att smuggla in knark över fängelsemurar.
Drönare används i ny roll – flyger in knark i fängelser
Det är den perfekta kuriren: liten, tyst och billig. Nu tar allt fler hjälp av drönare för att smuggla in knark över fängelsemurar.
Drönare flyger in knark i fängelser
Det är den perfekta kuriren: liten, tyst och billig. Nu tar allt fler hjälp av drönare för att...
Drönare flyger in knark i fängelser
Det är den perfekta kuriren: liten, tyst och billig. Nu tar allt fler hjälp av drönare för att smuggla in knark över fängelsemurar.
Drönare flyger in knark i fängelser
Det är den perfekta kuriren: liten, tyst och billig. Nu tar allt fler hjälp av drönare för att smuggla in knark över fängelsemurar.
McDonald's stängde – personalen hade virus
McDonald's i Nödinge fick stänga efter flera sjukdomsfall. Upp till 30 anmälningar kom in efter gäster insjuknat i kräkningar. Nu visar de första provsvaren att personal bar på virus. – Så sannolikt är det vinterkräksjuka man har drabbats av, säger Carita Sandros, samhällsbyggnadschef i Ale kommun till Ale Kuriren.
Läs mer om Ale, Ale Kuriren och Nödinge.
Cam Abbott berättar om det tunga beslutet
Cam Abbott, 31, valde i sommar att lägga ned karriären. För Norrbottens-Kuriren berättar han nu om beslutet. – Jag var tvungen att tänka på andra än mig själv, säger han.
Abbott: Det blir tufft och mycket känslor
I våras lämnade Chris Abbott Luleå för spel hos SHL-konkurrenten HV 71. Nu berättar kanadensaren om känslorna inför att möta sin före detta klubb, där han spelade i sex säsonger. – Jag gissar att det blir tufft och mycket känslor för mig att komma dit och spela. Jag älskade att spela i Luleå, säger Abbott till Norrbottens-Kuriren.
75-åring söks med helikopter i Överkalix
En 75-årig kvinna är försvunnen i Överkalix. Hon försvann i skogen när hon plockade bär. En polishelikopter söker nu efter kvinnan, skriver kuriren.nu.
Läs mer om Överkalix.
Daniels nakenrunda blev en världssnackis
Daniel Halvarsson gick på skidgymnasiet i Gällivare. Nu har 26-åringen lagt elitsatsningen åt sidan. och satsar i stället på nakenkupper i Tour de France. – Den enda som inte gillat det är väl min mamma, som har ifrågasatt om jag är hennes son, säger Halvarsson till Kuriren.
Per Ledin: Var den värsta dagen i mitt liv
Per Ledin var lagkamrat med Stefan Liv, som tragiskt gick bort i en flygkrasch 2011. Nu berättar Ledin om händelsen för Kuriren. – Hela den dagen var absolut den värsta i mitt liv, säger han.
Läs mer om Kuriren, Ledin och Stefan Liv.
Luleå jagar rivalens stjärna: Bra spelare
Dean Kukan drog till NHL. Nu ska Luleå ha hittat en ersättare – Anssi Salmela. – En bra spelare som är finsk landslagsman, säger Luleås sportchef Lars Bergström till Norrbottens-Kuriren.
Lärare häktas också för påkörning av unga
Den 57-årige läraren attackerade sin rektor med en yxa. Nu har han även häktats misstänkt för att – med flit - ha kört på tre tonåringar bakifrån. – Vi utreder om det kan finnas ett uppsåt, säger kammaråklagare Stina Westman till Västerbottens-Kuriren.