Kuriren nu

Affisch med petad spelare anmäls

Trots att backen Emma Eliasson är petad ur landslaget är det hon som pryder reklamaffischerna för den kommande landskampen mot Finland. Nu har supportern Manne Ek anmält Svenska ishockeyförbundet till konsumentombudsmannen för falsk marknadsföring, skriver Norrbottens-Kuriren.

Kvinna nedsparkad och rånad av flera män

En kvinna ska ha blivit dragen i håret, nedsparkad och rånad av flera män natten till onsdagen. Nu söker polisen efter gärningsmännen – och vädjar om allmänhetens hjälp, skriver Eskilstuna-Kuriren.
Läs mer om Eskilstuna-Kuriren.
Svaret på kritiken från Norge: Lite politiskt
I Norge var vissa skeptiskt inställda till Charlotte Kallas beslut att lämna skidlandslaget. Men nu har Kalla-lägret gett svar på tal. – Det är nog lite politiskt. De måste väl svara så, säger Kallas personlige tränare Magnus Ingesson till Norrbottens-Kuriren.
SSAB-dom i Luleå överklagas
Två arbetare dog när de dränktes i flytande tjära på Koksverket vid SSAB i Luleå. Nu överklagas tingsrättens friande dom vad gäller företagsbot, skriver Norrbottens-Kuriren.

Umeås tränare skriver öppet brev till klubben

Umeå IK sparkade sin tränartrio varpå många av lagets spelare rasat mot klubbledningen. I ett öppet brev riktar nu de sparkade tränarna skarp kritik mot klubbens ordförande och styrelse. När ordföranden uttalar sig i tidningen om att bli en mer professionell klubb klingar det lite falskt för oss, skriver Maria Bergkvist, Johan Norberg och Joakim Blomqvist i ett öppet brev i Västerbottens-Kuriren.
Kris i Umeå: Då blir det en akut situation
Umeå IK:s kris håller sig inte bara till fotbollsplanen. Vid sidan om går klubben en tuff kamp mot ekonomin – och vädjar nu om hjälp. I ett brev till samarbetspartners och fordringsägare ber klubben om stöd och ett möjligt frivilligt ackord, skriver Västerbottens-Kuriren. – Vi har pengar fram till serieuppehållet. Sedan uppstår en akut situation, säger UIK:s ordförande Anderz Andersson.
Glädjebesked: Nordin tillbaka efter skadan
I februari tog Emma Nordins säsong slut på grund av en skada. Men nu kommer ett glädjebesked - Luleås stjärnforward är tillbaka på is. – Helt underbart. Nu var det bara för att känna lite på isen, men jag har längtat efter den här dagen, säger hon till Norrbottens-Kuriren.
Läs mer om Norrbottens-Kuriren.
Chef på asylboende anklagas för sexbrott
En chef för ett flyktingboende i Mellansverige anklagas för att ha utpressat och hotat asylsökande pojkar – genom att tvinga dem ha sex med henne. Nu har socialtjänsten i en annan kommun polisanmält företaget som placerat pojkarna, skriver Eskilstuna-Kuriren.
Tillbaka – efter otäcka smällen mot Leksand
Björklövens Kim Karlsson knockades av Leksands Robin Jacobsson i januari. Först nu – sex månader senare – är han åter i full träning. – Jag var inställd på att det skulle ta jävligt lång tid, men att det skulle ta sex månader kunde jag aldrig någonsin tro, säger han till Västerbottens-Kuriren.
Stjärnan förlänger sitt kontrakt med Luleå
Katie Bussey har tre SM-guld med Luleå Basket på meritlistan - och nu står det klart att hon stannar i klubben ytterligare en säsong. Detta trots att hon jagats av ett lag i en större liga. – Jag vet att hon hade kontakt med en lite större klubb samtidigt som jag kände att hon lät väldigt sugen på att komma tillbaka så det är skönt att hon har skrivit på kontraktet, säger tränaren David Visscher till Kuriren.
Kris i Umeå: Klart att det inte är optimalt...
Forna storklubben Umeå IK är numera ett lag i kris. Laget ligger på nedflyttningsplats och lider av spelarbrist inför onsdagens match mot serieledande Rosengård. – Varken jag eller spelarna tycker att det är speciellt roligt som det är nu, säger Umeås tränare Maria Bergkvist till Västerbottens-Kuriren.
Helikopter sätts in i sökandet efter kvinna
Polisen söker på söndagsmorgonen efter en försvunnen kvinna i Hemavan, Västerbotten. Omständigheterna kring försvinnandet är oklara, enligt Västerbottens-Kuriren och nu sätts en polishelikopter från Stockholm in i sökandet.
Uppgifter: Sandström stannar kvar i Luleå
Luleå har fått hård kritik för att de inte har förlängt med Janne Sandström inför den kommande säsongen. Men nu står det klart att veteranen stannar i klubben. Enligt Norrbottens-Kuriren ska Sandström och Luleå nämligen ha kommit överens om en fortsättning.
Nu stämmer Göran Persson grannarna
Göran Persson ger sig inte i grannfejden. Nu stämmer den tidigare statsministern sina arrendatorer än en gång, rapporterar Eskilstuna-Kuriren.
Finns en id om att det är någon konflikt
Charlotte Kalla har brutit med landslagets träningsgrupp inför den kommande säsongen. Det har spekulerats i att det beror på en konflikt - men det dementeras nu av hennes mentale coach Thomas Nilsson. – Det finns någon id om att det är om någon konflikt med den ena eller andra i ledarstaben men det är det inte, säger Nilsson om uppbrottet till Kuriren.
Läs mer om Kuriren och Nilsson.
Tidning publicerade falsk MP-debattartikel
Krisande Miljöpartiet har utsatts för sabotage. En okänd person har utgett sig för att vara MP-politikern Sümeyya Gencoglu och skrivit en fejkad debattartikel i hennes namn - som sedan publicerats i Eskilstuna-Kuriren. – Det känns väldigt obehagligt och otryggt, säger Sümeyya Gencoglu. Nu utreder polisen händelsen.
Dopad forward lämnar Luleå
SHL-klubben Luleå bryter kontraktet med hockeyforwarden Victor Ekarv, som åkte fast för dopning i april, skriver kuriren.nu.
Läs mer om Luleå och Victor Ekarv.
Sandra, 30, lever med toppdesigner på lyxö
Modedesignern Roberto Cavalli och före detta playboymodellen Sandra Nilsson köpte förra året en lyx-ö i Mälaren för 29 miljoner kronor. Nu berättar han för Eskilstuna-Kuriren om sin kärlek till svenska flickvännen - och om livet på ön. – På en skala ett till tio är vår kärlek helt klart tio – det högsta, full av fantasi och drömmar, säger Cavalli till tidningen.
Polisens varning efter rejäla snöovädret
Trafikolyckorna avlöser varandra i Norrbotten och Västerbotten – efter ett rejält snöoväder. Västerbottens-Kuriren skriver att tre olyckor har inträffat på 15 minuter – nu går polisen ut på sin hemsida och varnar trafikanterna. Samtidigt har SMHI gått ut med en klass 2-varning för snöfall.
Läs mer om Norrbotten och Västerbotten.
Så här mycket tjänade Öhlund – som skadad
Mattias Öhlund har inte spelat en enda minut sedan säsongen 2011/2012. Men först nu går hans långtidskontrakt med Tampa Bay Lightning ut – vilket innebär att han lyckats tjäna över 113 miljoner kronor utan att spela en minut. – Det vi kan slå fast är att jag inte kommer spela mer hockey i alla fall, säger Öhlund om att kontraktet nu går ut till Kuriren.
Uppgifter: Luleå vill värva Noah Welch
Luleå kämpar om en plats i årets SM-final. Men redan nu bygger man truppen inför nästa säsong. En viktig pusselbit kan bli Modos hårdföre back och assisterande lagkapten, Noah Welch. Det skriver Norrbottens-Kuriren. – Det finns ett intresse, men jag kommenterar inte vilka klubbar det rör sig om, säger Welchs agent Thomas Sjögren till tidningen. Gillar du hockey? Ladda ned SportExpressens nya app och få alla hockeynyheter snabbast – här för iOS och här för Android.
Vi har kunnat prata om det med varandra
Under torsdagen var landslagsspelaren Danielle Hamilton Carter inblandad i en trafikolycka. Nu berättar hon själv om den hemska upplevelsen. – Vi har kunnat prata om det med varandra och mår bra, det känns som det viktiga, säger hon till Kuriren.
Polisen hittade rasistiska budskap på bränt boende
Natten till långfredagen brann ett planerat flyktingboende i Åkers Styckebruk utanför Strängnäs. Branden misstänktes redan från start ha varit anlagd. Nu har de misstankarna stärkts efter att polisens tekniker har hittat klistermärken med främlingsfientliga budskap på det nedbrunna huset, skriver Eskilstuna-Kuriren.
Läs mer om Eskilstuna-Kuriren.
LKAB-anställda uppsagda för hemligt sovrum
Två LKAB-anställda har sagts upp efter att företaget upptäckte att personal hade inrett ett hemligt sovutrymme i Malmbergsgruvan, rapporterar Kuriren.nu. Där kunde de sova under arbetstid.
Läs mer om Kuriren.nu och Malmbergsgruvan.
Två uppsagda för hemligt sovrum
Två LKAB-anställda har sagts upp efter att företaget upptäckte att personal hade inrett ett hemligt sovutrymme i Malmbergsgruvan, rapporterar Kuriren.nu. Där kunde de sova under arbetstid.
Läs mer om Kuriren.nu och Malmbergsgruvan.