Kuriren nu

Läkaren om Karlsson: Måste vara försiktig

Björklövens Kim Karlsson åkte på en huvudtackling av Leksands Robin Jacobsson för en dryg vecka sedan. Nu berättar Björklövens läkare, David Hellsten, att Karlssons säsong kan vara över. – Det är svårt att säga om han kommer att spela mer i år eller inte, säger Hellsten till Västerbottens-Kuriren.

Bluff avslöjad inom Studiefrämjandet – påhittad cirkelledare höll 257 kurser

Cirkelledaren Gustav Gustavsson hade hand om 257 kurser. Men varken han eller kurserna existerade i verkligheten. Nu tvingas Studiefrämjandet i Umeåregionen att betala tillbaka runt nio miljoner kronor för omfattande bidragsfusk, skriver Västerbottens-Kuriren.
Anna Barthold om tuffa tiden och stödet
I höstas förlorade Anna Barthold sin mamma och förra veckan kom nästa tunga besked, när en nära anhörig tvingades till en akut operation. Nu berättar basketstjärnan om den tuffa perioden och stödet hon fått av lagkamraterna. – När jag kom tillbaka var det bra att jag hade något att göra i stället för att bara gå omkring i min bubbla och vara ledsen, säger Barthold till Norrbottens-Kuriren.
Nu kan du söka till en roll i Ack Värmland
Nu kan du söka till hyllade TV4-serien Ack Värmland, skriver Karlskoga-Kuriren. På lördag genomförs drop in-casting på Kungsteatern i Karlskoga. De söker män och kvinnor mellan 20 och 70 år med genuin värmländsk dialekt.

Kommunpolitiker misstänkt för brott

Lennart Holmlund, mångårigt socialdemokratiskt kommunalråd och Umeås starke man, har delgivits misstanke om brott, skriver Västerbottens-Kuriren. – Det är riktigt att det har hållits förhör med honom och att han delgivits misstanke om hets mot folkgrupp, men det är allt jag kan säga just nu eftersom utredning pågår, säger vice chefsåklagare Axel Holmberg till tidningen.
Egna filmer kan fälla inbrottsligan
Stöldligan filmade sig själva när de gjorde inbrott och stal. Nu är en brottsvåg är på väg att klaras upp. – I telefonerna kunde vi hitta flera filmer och stillbilder där gärningsmännen tydligt kunde identifieras för diverse brott, säger polisens förundersökningsledare Peter Steude till Eskilstuna-Kuriren.
Svaret till Larsson: Vänstra höftkulan lös
Höftkulan är lös. Det gör fruktansvärt ont. Men nu vet Luleåmålvakten Daniel Larsson i alla fall varför han har ont. – Jag har tagit tabletter för att spela ett bra tag nu, säger Larsson till Norrbottens-Kuriren.
Elliott om hälsningen från Kalla: Bisarrt
Charlotte Kalla fick i vintras en hälsning från sin barndomsidol, basketspelaren Eric Elliott. Nu har Elliott fått en hälsning tillbaka. – Det var bisarrt, säger han till kuriren.nu.
Läs mer om Elliott, Eric Elliott och Kalla.
Johan Porsberger får sparken från Asplöven
Forwarden Johan Porsberger har lämnat Asplöven av disciplinära skäl. Nu kommer förklaringen. – Jag har inte mördat någon. Jag försov mig och missade en träning, säger Porsberger till Norrbottens-Kuriren.
Johans hyllning till förskolepersonalen
Johan Nilsson, 43, slogs en morgon av hur viktiga förskolepedagogerna på hans barns förskola egentligen är. Han skrev en hyllning till dem - som nu fått stort genomslag, vilket först uppmärksammades av Eskilstuna-Kuriren. – Jag har bara fått positiv respons. Så många har hört av sig och tackat och sagt att inlägget har värmt dem, säger Johan.
Läs mer om Eskilstuna-Kuriren och Johan.
Slängde in snusdosa - nu bötfälls supporter
Det kostar att kasta in en snusdosa på plan mitt under brinnande SHL-match. En man som gjorde just detta har dömts att betala 14 700 kronor i böter, skriver Västerbottens-Kuriren.
Kvinna hittades död – man gripen för mord
En kvinna hittades på måndagskvällen död i en bostad i Piteå. Polisen misstänker nu att det handlar om ett mord, skriver Norrbottens-Kuriren. En man har gripits och anhållits av jouråklagare.
Läs mer om Norrbottens-Kuriren och Piteå.
Asylboenden hålls hemliga av rädsla
Den senaste tiden har flera blivande och befintliga asylboenden brunnit ner – polisen misstänker att bränderna är anlagda. Nu hemlighåller Umeå kommun var de ska öppna sina nya tillfälliga flyktingboenden. Det på grund av rädsla för nya brandattacker, skriver Västerbottens-Kuriren.
Läs mer om Umeå och Västerbottens-Kuriren.
De första asylsökande anländer Riksgränsen
De första asylsökande har anlänt till Riksgränsen. Nu förbereder de sig på mörker och kyla under vinterhalvåret. – Det är jättefint här men det blir nog tufft att bo kvar här en längre tid. Det blir nog för kallt, säger Tsghabfrån Eritrea till Norrbottens-Kuriren.
Sviken av Luleå: Vill inte hamna på gatan
Efter att Luleå Hockey tagit över Munksund/Skuthams riksserielag lovades målvakten Sara Sundqvist, 24, hjälp med jobb och bostad om hon valde att fortsätta sin satsning i klubben. Men det har hon inte fått - och nu lämnar hon Luleå. – Jag har gått runt med en klump i magen och känt mig stressad över pengar för jag vill inte hamna på gatan, säger Sundqvist till Norrbottens-Kuriren.
Person försökte locka in barn i bil med godis
Efter att en okänd person försökt locka in två elever i en bil varnar nu en skola i Eskilstuna föräldrar för att låta små barn gå hem själva. Det rapporterar Eskilstuna-Kuriren.
Cehlarik skadad efter krock med Hedman
Luleås Peter Cehlarik, 20, är skadad. Forwarden krockade med Anton Hedman på dagens träning, skadade huvudet och kan ha fått en hjärnskakning. – Jag har lite huvudvärk nu, men vi har inte fått någon diagnos än, säger han till Norrbottens-Kuriren.
Tredje raka segern för Eskilstuna mot Örebro
Eskilstuna United tog sin tredje raka seger när de besegrade KIF Örebro med 3-1. Därmed befäster de andraplatsen i tabellen - och ligger nu på samma poäng som ledande Rosengård. – Skönt att få med sig en trepoängare till, säger Sofie Persson till Eskilstuna-Kuriren.
Han misshandlade Hagamannen – släpps
Han misstänks ha attackerat Hagamannen med en golfklubba. Nu har den 30-årige, tidigare anhållne, mannen släppts av åklagare uppger Norrbottens-Kuriren.
Drönare används i ny roll – flyger in knark i fängelser
Det är den perfekta kuriren: liten, tyst och billig. Nu tar allt fler hjälp av drönare för att smuggla in knark över fängelsemurar.
Drönare används i ny roll – flyger in knark i fängelser
Det är den perfekta kuriren: liten, tyst och billig. Nu tar allt fler hjälp av drönare för att smuggla in knark över fängelsemurar.
Drönare flyger in knark i fängelser
Det är den perfekta kuriren: liten, tyst och billig. Nu tar allt fler hjälp av drönare för att...
Drönare flyger in knark i fängelser
Det är den perfekta kuriren: liten, tyst och billig. Nu tar allt fler hjälp av drönare för att smuggla in knark över fängelsemurar.
Drönare flyger in knark i fängelser
Det är den perfekta kuriren: liten, tyst och billig. Nu tar allt fler hjälp av drönare för att smuggla in knark över fängelsemurar.
McDonald's stängde – personalen hade virus
McDonald's i Nödinge fick stänga efter flera sjukdomsfall. Upp till 30 anmälningar kom in efter gäster insjuknat i kräkningar. Nu visar de första provsvaren att personal bar på virus. – Så sannolikt är det vinterkräksjuka man har drabbats av, säger Carita Sandros, samhällsbyggnadschef i Ale kommun till Ale Kuriren.
Läs mer om Ale, Ale Kuriren och Nödinge.