Kuriren nu

Kristian Näkyvä kan lämna Luleå – för NHL

Kristian Näkyvä skrev ett treårskontrakt med Luleå inför säsongen. Men redan nu kan finländaren vara på väg bort - för spel i NHL. Men agenten Thomas Sjögren vill inte kommentera vilka klubbar som är intresserade. – Just nu har Kristian fokus på att vinna SM-guld med Luleå. Resten tar vi sen, säger han till Norrbottens-Kuriren.

Är tränarlösa - vill ha sparkade SHL-tränare

Björklövens tränare Mats Waltin valde tidigare i veckan att lämna klubben efter bara ett år. Nu letar Björklövens hans ersättare - och är intresserade av de sparkade SHL-tränarna Tommy Jonsson och Anders Forsberg. –Det är mycket med föreningen som känns intressant, säger Forsberg till Västerbottens-Kuriren.
Fritös kan ha startat moskbranden
Fem personer skadades i den kraftiga moskbranden på juldagen i Eskilstuna. Polisen arbetade tidigt med hypotesen att branden skulle ha varit anlagd. Nu uppger dock poliskällor en helt annan orsak för Eskilstuna-Kuriren.
Rivalen uppges vilja sno Luleås värvning
Luleå har uppgetts vara intresserade av att värva hem Anders Nilsson när målvaktens KHL-avtal går ut. Nu kan värsta rivalen Skellefteå kapa affären, skriver Kuriren. –Vi har som policy att inte prata om spelare med pressen, säger Skellefteås general manager Lars Johansson.
Läs mer om Kuriren och Skellefteå.

Datakaos i Kiruna efter Kallas guld

Charlotte Kallas guldlopp i går har fått oanade konsekvenser. Nu kan inte längre kommunanställda i Kiruna titta på SVT Play, skriver kuriren.nu.
Läs mer om Kiruna.
Slår du Stig i semmelsnabbätning?
Luleå Stig "Semmeldräpar'n" Nordlund var kaxig i dag och hävdade snabbhet i den ädla konsten att äta semlor. Upp till bevis sa vi på kuriren.nu. Men jag vet inte, var han så snabb egentligen?
Läs mer om Stig.
Luleå vill värva hem meriterad stormålvakt
Anders Nilsson skördar framgångar i såväl KHL som Tre Kronor. Nu kan han vara på väg tillbaka till SHL. – Luleå har hört av sig när de vet att Anders avtal går ut i Ryssland, säger Nilssons agent Johan Finnström till Norrbotten-Kuriren.
Idrottsstjärna skadad i olyckan på E4
Piteå Uppdaterad version: Kuriren har nu fått bekräftat att det är en 25-årig elitidrottsman från länet har skadats i olyckan på E4, en kilometer norr om Mohems camping.
19.00: Följ kvällens heta derby här!
I kväll möts de rivalerna Luleå Hockey och Skellefteå AIK. Allt det senaste från matchen hittar du här. FÖLJ VÅR DIREKTRAPPORTERING HÄR! Som vanligt direktrapporterar kuriren.nu hela matchen.
"Det kommer bli en tuff match"
Ishockey/Luleå Kuriren.nu hårdsatsar inför kvällens norrlandsderby mellan Luleå hockey och Skellefteå AIK som spelas i coop arena. Matchen som startar klockan 19.00 väntas bli en tuff drabbning.
Läs mer om Luleå och Skellefteå AIK.
19.00: Det senaste från kvällens match
Ishockey/Luleå I kväll spelar Luleå Hockey borta mot Linköping. Händelseutvecklingen följer du bäst med kuriren.nu:s liverapportering. Klicka här om du vill följa Kurirens direktrapportering "Matchen direkt".
Läs mer om Linköping, Luleå Hockey och Matchen.
Nu hissas tröjan i taket
Luleå Tre har redan fått sin tröja hissad i taket. Kuriren avslöjar vem som blir den fjärde. Håkan Larsson, Dennis Aulander och John Rosendahl. Samtliga spelare i Plannja Basket under klubbens storhetstid.
"Vi visar att vi är ett cuplag"
Ishockey/Luleå Joakim Fagervall gick runt och njöt efter slutsignalen. Nu ska jag bara samla alla härliga intryck, säger han till Kuriren. Luleås tränare var stolt. Återigen stod hans mannar för en monstervändning i CHL-slutspelet.
Läs mer om Kuriren.
Webb-TV: "Jag tror fansen är nöjda med vårt lag"
Ishockey/Luleå Som enda media var kuriren.nu på plats på Luleå Airport för att ta emot Lars "Osten" Bergström, Luleå Hockeys sportchef som kom hem tomhänt från sin Europaturné.
Läs mer om Europaturn och Luleå Airport.
Just nu: Här är duon som spelar med Harju
Ishockey/Luleå Nu kan Kuriren avslöja vilka som Johan Harju spelar med i kväll. Center i kedjan blir Lucas Wallmark, medans Johan Harju och Peter Cehlarik går som ytterforwards.
Harju inför matchen: "Funkar bäst om jag inte tänker så mycket"
Ishockey/Luleå Johan Harju är tillbaka i Coop Norrbotten Arena. Och det var en märkbart nöjd Harju som fått på sig Luleåtröjan. Kuriren.nu fick en kort pratstund med forwarden inför träningen, hans första sedan återkomsten.
Majorov kan missa EM
Svenskhoppet Alexander Majorov riskerar att missa EM i konståkning i Globen, som för herrarnas del börjar på onsdag nästa vecka.— Just nu känns det som fifty-fifty, säger Majorov till Norrbottens-Kuriren.
Majorov kan missa EM
Svenskhoppet Alexander Majorov riskerar att missa EM i konståkning i Globen, som för herrarnas del börjar på onsdag nästa vecka.— Just nu känns det som fifty-fifty, säger Majorov till Eskilstuna-Kuriren.
Webb-TV: Det avgjorde semifinalen
Luleå Hockey är vidare. De spelar final mot Frölunda om titeln. Direkt efter matchen pratade kuriren.nu med Per Savilahti Nagander. Klicka här för att se intervjun med Luleå Hockey-backen.
Live: Följ Idrottsgalan här!
Luleå I kväll kan Charlotte Kalla vinna storslam på idrottsgalan. Följ hela galakvällen på kuriren.nu. Ovanför rubriken kommer vi lägga in TT:s livesändning från galan.
Läs mer om Charlotte Kalla.
Asplövenback till Tyskland
Ishockey/Haparanda Kuriren har tidigare berättat att 26-årige GabeGuentzel har brutit kontraktet med Asplöven. Nu är det klart att han fortsätter säsongen i tyska andraligan, FischtownPinguins.
Läs mer om Asplöven, GabeGuentzel och Tyskland.
Basta - hett jobb i Luleå
Gillar du att bada bastu? Då finns ett hett jobb åt dig. I Luleå söks nu fyra deltagare till ett konstprojekt där uppgiften är att basta och samtala kring erfarenheter av arbetslöshet, skriver Norrbottens-Kuriren på nätet.
Läs mer om Luleå och Norrbottens-Kuriren.
Basta — hett jobb i Luleå
Gillar du att bada bastu? Då finns ett hett jobb åt dig. I Luleå söks nu fyra deltagare till ett konstprojekt där uppgiften är att basta och samtala kring erfarenheter av arbetslöshet, skriver Norrbottens-Kuriren på nätet. Uppdragsgivare är konstnären Frida Klingberg som säger sig vara ute efter att förstå mer av samhället.
Startar utredning efter rasistiska påhoppet
Under matchen mellan Oskarshamn och Björklöven i hockeyallsvenskan utsattes Oskarshamns Greg Squires för rasistiska påhopp. Nu tar Björklöven avstånd från incidenten. - Jag reagerar mycket starkt på det. Det känns olustigt. Jag tar starkt avstånd från all form av rasism och delar Björklövens värdegrund, säger Björklövens sportchef Fredrik Grönberg till Västerbottens-Kuriren.
Glädjebeskedet: Ingen fraktur – för Per Ledin
Luleås Per Ledin lämnade isen på bår i fredagens möte med Färjestad. Nu lämnar klubben positiva besked - Ledin har ingen fraktur på armen. - Enligt den information som jag har fått är något ur led, säger Luleås sportchef Lars Osten Bergström till Norrbottens-Kuriren.