Kuriren nu


Läs guldbilagan

Luleå. Kuriren bjuder alla prenumeranter på exklusiv läsning - en hel guldbilaga gjord direkt efter slutsignalen. Bilagan är unik för plusprenumeranter på Kuriren.nu. Om du inte redan

Läs mer om Kuriren.nu.

Bekräftat: De tar över Luleå Hockey

Ishockey/Luleå Nu är det klart. Här är de fyra namnen som kommer leda Luleå Hockey den kommande säsongen. Det blev precis som Kuriren berättade för en vecka sedan. Joakim Fagervall tar över som huvudtränare för Luleå Hockey.

Läs mer om Kuriren och Luleå Hockey.
Silobrand på Norrbottensgård

Strax före lunch på torsdagen började det brinna i en 24 meter hög silo på en gård i Piteå kommun, uppger kuriren.nu. Silon skulle rivas och i detta arbete användes en skärbrännare.

Läs mer om Norrbottensgård och Piteå.
Umeåbo döms för campusofredanden

I höstas polisanmälde en stor mängd kvinnor att de ofredats av en man i närheten av Umeå universitet. Nu har den så kallade Campusmannen dömts för fyra av fallen, skriver Västerbottens-Kuriren

Umeåbo döms för campusofredanden

I höstas polisanmälde en stor mängd kvinnor att de ofredats av en man i närheten av Umeå universitet. Nu har den så kallade Campusmannen dömts för fyra av fallen, skriver Västerbottens-Kuriren på nätet.

Campusmannen dömd för ofredanden

I höstas polisanmälde en stor mängd kvinnor att de ofredats av en man i närheten av Umeå universitet. Nu har den så kallade Campusmannen dömts för fyra av fallen, skriver Västerbottens-Kuriren på nätet.

Umeåbo döms för campusofredanden

I höstas polisanmälde en stor mängd kvinnor att de ofredats av en man i närheten av Umeå universitet. Nu har den så kallade Campusmannen dömts för fyra av fallen, skriver Västerbottens-Kuriren på nätet. Den 31-årige mannen har enligt domen i Umeå tingsrätt antastat kvinnorna genom att mot deras vilja krama och kyssa dem, och i ett fall dessutom klämt på en kvinnas bröst.

Lärare åtalas för misshandel

En högstadielärare i Luleå slet omkull en 14-årig elev under en lektion. Nu åtalas han för misshandel. Delar av händelsen filmades med en mobilkamera av en klasskamrat till 14-åringen, skriver Norrbottens Kuriren. Enligt åtalet har läraren slitit tag i pojkens nacke eller håret i nacken och knuffat honom hårt i bröstet så att han fallit baklänges i golvet och slagit i bakhuvudet.

Läs mer om Luleå.
Här är Luleås nya tränarkvartett

Ishockey/Luleå Under onsdagen offentliggjorde Luleå Hockey att hela tränarkvartetten går. Nu kan Norrbottens-Kuriren berätta vilka som ersätter. Fyra säsonger tillsammans.

Just nu: Villabrand i Sunderbyn

Luleå. En villa i södra Sunderbyn brinner. Inga människor ska finnas kvar i huset men boende i området ombeds stänga dörrar och fönster på grund av den kraftiga rökutvecklingen. Kuriren

Läs mer om Sunderbyn.
Sopbolag misstänks för samarbete

De är konkurrenter på marknaden i Västerbottens län - men nu misstänks Bilfrakt Bothnia och Ragnsells för kartellbildning. Konkurrensverket misstänker att företagen avtalat eller samordnat anbud i ett 70-tal kommunala upphandlingar av soptransporter i länet, till ett värde av över en halv miljard kronor, skriver Västerbottens-kuriren på nätet.

Sopbolag misstänks för samarbete

De är konkurrenter på marknaden i Västerbottens län — men nu misstänks Bilfrakt Bothnia och Ragnsells för kartellbildning. Konkurrensverket misstänker att företagen avtalat eller samordnat anbud i ett 70-tal kommunala upphandlingar av soptransporter i länet, till ett värde av över en halv miljard kronor, skriver Västerbottens-kuriren på nätet.

Kraven är berättigade - bygg om E 10 nu

I många år har vi Socialdemokrater i Norrbotten pekat på orimligheten i E 10:ans dåliga skick. Vi behöver därför ingen tvekan för att därför ställa oss bakom Sveriges åkeriföretags krav som de ställer i Kuriren den 15 mars.

Våldtäktsdömd frias av hovrätten

Mannen dömdes i tingsrätten för en våldtäkt i Söderhamn i juni. Nu friar hovrätten honom. Inför den nya rättegången hade mannen bytt försvarsadvokat och kallat nya vittnen för att styrka uppgifter om att han inte var i Söderhamn när våldtäkten ägde rum. Hovrättens ledamöter var oeniga om hur mannen skulle dömas, skriver Söderhamns-Kuriren.

Föll genom isen — igen

Alla har någon gång fruktat att isen under en ska spricka och vattnet sluka en hel. 62-årige Sven-Olof Björkn har upplevt skräckscenariot — två gånger. För Norrbottens-Kuriren på nätet berättar Luleåbon om det senaste dramat i älven. — Nej, inte nu igen!, tänkte jag. Man känner krafterna försvinna ur kroppen. Det är svårt när tankarna inte fungerar... man känner att det kommer att sluta så här.

Läs mer om Luleåbon, Nej och Sven-Olof Björkn.
Gymkedja öppnar nytt

Konkurrensen i gymbranschen i Eskilstuna ökar. Nu öppnar kedjan Actic sin tredje anläggning och konkurrerar med mer flexibla öppettider. Eskilstuna-Kuriren har tidigare rapporterat om att gymbranschen växer.

Läs mer om Actic och Eskilstuna.
Nu ska uppgifterna granskas

Stadsbyggnadsförvaltningens chef Dag Johansson ser allvarligt på uppgifterna om misstänkt fusk kring upphandlingar som Eskilstuna-Kuriren skrev om i går. 100 stickprovskontroller har

EK-TV: Fogdens visning av golfbanan

Kronofogden säljer Sundbyholms golfbana på exekutiv auktion. Eskilstuna-Kuriren var med på visningen. Det har snart gått två år sedan det spelades golf på banan som nu ligger i träda.

Sjuksköterska körde olycksambulans

Ambulansen körde av vägen under en sjuktransport från Åsele. Personalen hade bytt plats - sjuksköterskan körde ambulansen medan föraren från räddningstjänsten vårdade patienten - helt emot rådande rutiner. Nu har patienten avlidit och händelsen ska utredas, skriver Västerbottens-Kuriren.

Sjuksköterska körde olycksambulans

Ambulansen körde av vägen under en sjuktransport från Åsele. Personalen hade bytt plats — sjuksköterskan körde ambulansen medan föraren från räddningstjänsten vårdade patienten — helt emot rådande rutiner. Nu har patienten avlidit och händelsen ska utredas, skriver Västerbottens-Kuriren.

Stockholm överrepresenterat i EU-val

Hälften av politikerna som har störst chans att ta plats i EU-parlamentet är bosatta i Stockholms län. Västerbotten saknar helt kandidater på valbar plats, visar en genomgång av valsedlarna inför EU-valet som Västerbottens-Kuriren har gjort. Jämförs mandatfördelningen efter valet 2009 med de namn som nu finns på valsedlarna så skulle det kunna leda till en kraftig ökning av representanter från Stockholmsregionen.

98-åring nekas plats på äldreboende

Jokkmokks kommun nekar en 98-årig kvinna plats på äldreboende. Hon känner sig otrygg, har problem med balansen och har ramlat i hemmet berättar kvinnans dotter för Norrbottens-Kuriren. Nu har de överklagat beslutet till förvaltningsrätten. Socialchefen Kaisa Björnström säger till tidningen att det handlar om en bedömning från fall till fall.

Läs mer om Norrbottens-Kuriren.
Barnvåldtäktsman ringde offret

En man från Vännästrakten förgrep sig under flera års tid på en ung flicka och gömde henne ibland i en specialutformad låda. Han dömdes senare till sex års fängelse. I höstas beviljades mannen en rad permissioner. Han fick under inga omständigheter ta kontakt med brottsoffret. Men under julpermissionen ringde han flickan. Nu får han en varning och nekas samtliga sökta permissioner, skriver Västerbottens-Kuriren.

Frusna renar får skydd inomhus

Den stränga kylan och dåliga betet har tagit hårt på renarna i Norrbotten. Men djuren får nu skydd hemma hos de båda renskötarna Ellen Poggats Sarri, 19 år, och Anna-Kaisa Rikko, 24 år, som bor i Kaitum norr om Gällivare. — En dag hittade vi fyra kalvar som var i så dåligt skick att de inte hade överlevt, så vi tog med dem hem, säger Anna-Kaisa Rikko till Norrbottens-Kuriren.

De gick till final i Vi i femman

Luleå. Redan innan länsfinalen i radioklassikern `Vi i femman` har avgjorts kan Kuriren.nu slå fast att årets vinnare kommer från Piteå. I årets final möts nämligen klass 5A från Strömnässkolan
Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21