Kuriren nu

Nu stämmer Göran Persson grannarna

Göran Persson ger sig inte i grannfejden. Nu stämmer den tidigare statsministern sina arrendatorer än en gång, rapporterar Eskilstuna-Kuriren.

Finns en id om att det är någon konflikt

Charlotte Kalla har brutit med landslagets träningsgrupp inför den kommande säsongen. Det har spekulerats i att det beror på en konflikt - men det dementeras nu av hennes mentale coach Thomas Nilsson. – Det finns någon id om att det är om någon konflikt med den ena eller andra i ledarstaben men det är det inte, säger Nilsson om uppbrottet till Kuriren.
Läs mer om Kuriren och Nilsson.
Tidning publicerade falsk MP-debattartikel
Krisande Miljöpartiet har utsatts för sabotage. En okänd person har utgett sig för att vara MP-politikern Sümeyya Gencoglu och skrivit en fejkad debattartikel i hennes namn - som sedan publicerats i Eskilstuna-Kuriren. – Det känns väldigt obehagligt och otryggt, säger Sümeyya Gencoglu. Nu utreder polisen händelsen.
Dopad forward lämnar Luleå
SHL-klubben Luleå bryter kontraktet med hockeyforwarden Victor Ekarv, som åkte fast för dopning i april, skriver kuriren.nu.
Läs mer om Luleå och Victor Ekarv.

Sandra, 30, lever med toppdesigner på lyxö

Modedesignern Roberto Cavalli och före detta playboymodellen Sandra Nilsson köpte förra året en lyx-ö i Mälaren för 29 miljoner kronor. Nu berättar han för Eskilstuna-Kuriren om sin kärlek till svenska flickvännen - och om livet på ön. – På en skala ett till tio är vår kärlek helt klart tio – det högsta, full av fantasi och drömmar, säger Cavalli till tidningen.
Polisens varning efter rejäla snöovädret
Trafikolyckorna avlöser varandra i Norrbotten och Västerbotten – efter ett rejält snöoväder. Västerbottens-Kuriren skriver att tre olyckor har inträffat på 15 minuter – nu går polisen ut på sin hemsida och varnar trafikanterna. Samtidigt har SMHI gått ut med en klass 2-varning för snöfall.
Läs mer om Norrbotten och Västerbotten.
Så här mycket tjänade Öhlund – som skadad
Mattias Öhlund har inte spelat en enda minut sedan säsongen 2011/2012. Men först nu går hans långtidskontrakt med Tampa Bay Lightning ut – vilket innebär att han lyckats tjäna över 113 miljoner kronor utan att spela en minut. – Det vi kan slå fast är att jag inte kommer spela mer hockey i alla fall, säger Öhlund om att kontraktet nu går ut till Kuriren.
Uppgifter: Luleå vill värva Noah Welch
Luleå kämpar om en plats i årets SM-final. Men redan nu bygger man truppen inför nästa säsong. En viktig pusselbit kan bli Modos hårdföre back och assisterande lagkapten, Noah Welch. Det skriver Norrbottens-Kuriren. – Det finns ett intresse, men jag kommenterar inte vilka klubbar det rör sig om, säger Welchs agent Thomas Sjögren till tidningen. Gillar du hockey? Ladda ned SportExpressens nya app och få alla hockeynyheter snabbast – här för iOS och här för Android.
Vi har kunnat prata om det med varandra
Under torsdagen var landslagsspelaren Danielle Hamilton Carter inblandad i en trafikolycka. Nu berättar hon själv om den hemska upplevelsen. – Vi har kunnat prata om det med varandra och mår bra, det känns som det viktiga, säger hon till Kuriren.
Polisen hittade rasistiska budskap på bränt boende
Natten till långfredagen brann ett planerat flyktingboende i Åkers Styckebruk utanför Strängnäs. Branden misstänktes redan från start ha varit anlagd. Nu har de misstankarna stärkts efter att polisens tekniker har hittat klistermärken med främlingsfientliga budskap på det nedbrunna huset, skriver Eskilstuna-Kuriren.
Läs mer om Eskilstuna-Kuriren.
LKAB-anställda uppsagda för hemligt sovrum
Två LKAB-anställda har sagts upp efter att företaget upptäckte att personal hade inrett ett hemligt sovutrymme i Malmbergsgruvan, rapporterar Kuriren.nu. Där kunde de sova under arbetstid.
Läs mer om Kuriren.nu och Malmbergsgruvan.
Två uppsagda för hemligt sovrum
Två LKAB-anställda har sagts upp efter att företaget upptäckte att personal hade inrett ett hemligt sovutrymme i Malmbergsgruvan, rapporterar Kuriren.nu. Där kunde de sova under arbetstid.
Läs mer om Kuriren.nu och Malmbergsgruvan.
Gör succ i kvalet - nu jagas Modomålvakten
Han är en stor anledning till att Modo är nära att säkra SHL-kontraktet. Men nu kan Adam Reideborn vara på väg bort från Modo. Enligt Västerbottens-Kuriren jagar Björklöven målvakten till nästa säsong. – Det är en bra och ambitiös målvakt. Något mer än så vill jag inte kommentera, säger Daniel Johansson, sportchef i Björklöven. Gillar du hockey? Ladda ned SportExpressens nya app och få alla hockeynyheter snabbast – här för iOS och här för Android.
Sågar Tollefsen: Jag tycker att han är feg
I den andra kvartsfinalen fällde Ole-Kristian Tollefsen Lucas Wallmark till isen. Nu döms norrmannens tilltag ut av Luleåstjärnan. – Jag tycker att det är lite fegt, säger han till Kuriren.
Läs mer om Kuriren och Luleåstjärnan.
Uppgifter: Luleå jagar ersättare hos rivalen
Lucas Wallmark förväntas lämna Luleå för Carolina Hurricanes nästa säsong. Nu uppger Norrbottens-Kuriren att klubben är intresserade av Djurgårdens Tomi Sallinen som ersättare. – Bra spelare drar alltid intresse till sig, säger Sallinens agent Thomas Sjögren.
Läs mer om Luleå och Norrbottens-Kuriren.
Körde lastbil med 2,66 promille i blodet
En 29-årig lastbilschaufför körde i diket i Älvsbyns kommun i Norrbottens län den 15 januari, med en ovanligt hög alkoholkoncentration i blodet, skriver kuriren.nu.
Luleå uppges på jakt efter Brynässtjärnan
Till den här säsongen värvade Luleå Bill Sweatt från Brynäs. Nu är de på jakt efter Greg Scott. – Luleå har anmält sitt intresse för Scott, absolut. Men det finns det fler klubbar som har gjort, säger hans agent Martin K Nilsson till Norrbottens-Kuriren.
Charlotte Kalla kan få hjälp – av norska laget
Charlotte Kalla har kämpat med formen under säsongen. Nu har den svenska skiddrottningen erbjudits hjälp från rivalhåll. – Givetvis kan vi tänka oss att bjuda in Kalla till någon landslagssamling. Vi vill ha henne tillbaka på hennes toppnivå, säger norske längdtränaren Egil Kristiansen till Norrbottens-Kuriren.
Ser ni en traktor, så lek inte i högarna
Mattias Blom hade precis tippat en hel skopa snö över snöhögen. Då fick han se något chockerande, som Västerbottens Kuriren först uppmärksammade. I mörkret kunde han plötsligt urskilja tre barn som stod på snöhögen. Nu vill han varna föräldrar för att låta sina barn leka i snön.
Hunden svalde nål – nu vill matte varna andra
Det var under söndagspromenaden med hunden Rex som det obehagliga inträffade. Matte Veronica Klein såg hur Rex tuggade i sig något som senare skulle visa sig vara en köttbit med en säkerhetsnål i, vilket Eskilstuna-Kuriren var först med att berätta om. – Jag blev ju jävligt ledsen och förbannad. Hade nålen skurit upp något i magen hade han ju dött, säger Veronica.
Läs mer om Eskilstuna-Kuriren, Rex och Veronica.
Läkaren om Karlsson: Måste vara försiktig
Björklövens Kim Karlsson åkte på en huvudtackling av Leksands Robin Jacobsson för en dryg vecka sedan. Nu berättar Björklövens läkare, David Hellsten, att Karlssons säsong kan vara över. – Det är svårt att säga om han kommer att spela mer i år eller inte, säger Hellsten till Västerbottens-Kuriren.
Bluff avslöjad inom Studiefrämjandet – påhittad cirkelledare höll 257 kurser
Cirkelledaren Gustav Gustavsson hade hand om 257 kurser. Men varken han eller kurserna existerade i verkligheten. Nu tvingas Studiefrämjandet i Umeåregionen att betala tillbaka runt nio miljoner kronor för omfattande bidragsfusk, skriver Västerbottens-Kuriren.
Anna Barthold om tuffa tiden och stödet
I höstas förlorade Anna Barthold sin mamma och förra veckan kom nästa tunga besked, när en nära anhörig tvingades till en akut operation. Nu berättar basketstjärnan om den tuffa perioden och stödet hon fått av lagkamraterna. – När jag kom tillbaka var det bra att jag hade något att göra i stället för att bara gå omkring i min bubbla och vara ledsen, säger Barthold till Norrbottens-Kuriren.
Nu kan du söka till en roll i Ack Värmland
Nu kan du söka till hyllade TV4-serien Ack Värmland, skriver Karlskoga-Kuriren. På lördag genomförs drop in-casting på Kungsteatern i Karlskoga. De söker män och kvinnor mellan 20 och 70 år med genuin värmländsk dialekt.
Kommunpolitiker misstänkt för brott
Lennart Holmlund, mångårigt socialdemokratiskt kommunalråd och Umeås starke man, har delgivits misstanke om brott, skriver Västerbottens-Kuriren. – Det är riktigt att det har hållits förhör med honom och att han delgivits misstanke om hets mot folkgrupp, men det är allt jag kan säga just nu eftersom utredning pågår, säger vice chefsåklagare Axel Holmberg till tidningen.