Kuriren nu

Lärare häktas också för påkörning av unga

Den 57-årige läraren attackerade sin rektor med en yxa. Nu har han även häktats misstänkt för att – med flit - ha kört på tre tonåringar bakifrån. – Vi utreder om det kan finnas ett uppsåt, säger kammaråklagare Stina Westman till Västerbottens-Kuriren.

Klar - men nu kan Luleå missa Rajala

Luleå har ännu inte lyckats komma överens med Per Ledin om en eventuell fortsättning - och nu kan klubben också dra sig ut affären med Toni Rajala. Anledningen är finländarens höga lönekrav. – Vi för en dialog med Luleå, men Toni har inte skrivit på ännu, säger agenten Jon Wärn till Norrbottens-Kuriren.
Rajala uppges vara klar för spel i Luleå
Tidigare kom uppgifter att Luleå jagar en stjärnkvartett bestående av Rhett Rakhshani, Jacob Micflikier, Antti Pihlström och Toni Rajala. Micfliker har redan presenterats för klubben - och nu uppges även Rajala vara klar för Luleå. – Vi är lite tråkiga och vill inte kommentera fler än de vi redan har på papper, säger sportdirektören Thor Stöckel till Norrbottens-Kuriren.
Upphittad svarträvsunge avlivas
En liten rävunge lämnades in till Luleåpolisen på onsdagen. Ungen hade hittats av ett par kvinnor på promenad, skriver kuriren.nu.
Läs mer om Luleåpolisen.

Ikea i Umeå – nu går det att söka jobb här

Ikea öppnar i Umeå 2016. 150-180 personer rekryteras till det nya varuhuset, skriver Västerbottens-Kuriren. Nu kan du börja söka.
Läs mer om Umeå och Västerbottens-Kuriren.
Luleå-center uppges vara klar för Linköping
Niklas Fogström tvingades vänta på ett besked från Luleå. Enligt Norrbottens-Kuriren har centern nu bestämt sig för spel i Linköping nästa säsong. - Det kan vara möjligt att han har en ny klubb, men i såna fall är det upp till Fogström eller den nya klubben att uttala sig, säger Luleås sportchef Lars Osten Bergström till Norrbottens-Kuriren.
Luleå utesluter inte värvning av Ryno
I går stod det klart att Johan Ryno lämnar Leksand och 28-åringen är nu på jakt efter ny klubb. Luleå utesluter inte en värvning av forwarden. – Vi får se vart det tar vägen, säger Luleås sportchef Lars Osten Bergström till Kuriren.
Läs mer om Johan Ryno, Kuriren, Leksand och Ryno.
Abbotts tunga besked – nu är karriären i fara
Cam Abbott senaste hjärnskakning kan ha inneburit slutet på spelarkarriären för kanadensarens del. Det bekräftar Luleås sportchef Lars Osten Bergström. – Vi har fått flera signaler om att det är färdigspelat för honom, säger Bergström till Norrbottens-Kuriren.
Abbott: Tycker att jag förtjänar mer respekt
Chris Abbott, 31, är irriterad på Luleå Hockey. Varför? Förhandlingarna om ett nytt kontrakt har dragit ut på tiden – och nu har han bara blivit erbjuden ett år till. – Jag tycker att jag förtjänar lite mer respekt, säger han till Norrbottens-Kuriren.
Uppgift: Luleå snor åt sig Sweatt från Brynäs
Bill Sweatt lämnade Brynäs. Men inte Sverige. Nu skriver Norrbottens-kuriren att han är klar för Luleå.
Hedman ska försöka locka Klasen till Luleå
Anton Hedman har redan fullbordat sin comeback i Luleå Hockey. Nu hoppas han kunna locka med sig vännen och stjärnan Linus Klasen till Norrbotten. – Jag ska försöka snacka med honom till Luleå, säger Hedman till Norrbottens-Kuriren.
Hedman ska försöka locka Omark till Luleå
Anton Hedman har redan fullbordat sin comeback i Luleå Hockey. Nu hoppas han kunna locka med sig vännen och stjärnan Linus Klasen till Norrbotten. – Jag ska försöka snacka med honom till Luleå, säger Hedman till Norrbottens-Kuriren.
Kristian Näkyvä kan lämna Luleå – för NHL
Kristian Näkyvä skrev ett treårskontrakt med Luleå inför säsongen. Men redan nu kan finländaren vara på väg bort - för spel i NHL. Men agenten Thomas Sjögren vill inte kommentera vilka klubbar som är intresserade. – Just nu har Kristian fokus på att vinna SM-guld med Luleå. Resten tar vi sen, säger han till Norrbottens-Kuriren.
Är tränarlösa - vill ha sparkade SHL-tränare
Björklövens tränare Mats Waltin valde tidigare i veckan att lämna klubben efter bara ett år. Nu letar Björklövens hans ersättare - och är intresserade av de sparkade SHL-tränarna Tommy Jonsson och Anders Forsberg. –Det är mycket med föreningen som känns intressant, säger Forsberg till Västerbottens-Kuriren.
Fritös kan ha startat moskbranden
Fem personer skadades i den kraftiga moskbranden på juldagen i Eskilstuna. Polisen arbetade tidigt med hypotesen att branden skulle ha varit anlagd. Nu uppger dock poliskällor en helt annan orsak för Eskilstuna-Kuriren.
Rivalen uppges vilja sno Luleås värvning
Luleå har uppgetts vara intresserade av att värva hem Anders Nilsson när målvaktens KHL-avtal går ut. Nu kan värsta rivalen Skellefteå kapa affären, skriver Kuriren. –Vi har som policy att inte prata om spelare med pressen, säger Skellefteås general manager Lars Johansson.
Läs mer om Kuriren och Skellefteå.
Datakaos i Kiruna efter Kallas guld
Charlotte Kallas guldlopp i går har fått oanade konsekvenser. Nu kan inte längre kommunanställda i Kiruna titta på SVT Play, skriver kuriren.nu.
Läs mer om Kiruna.
Slår du Stig i semmelsnabbätning?
Luleå Stig "Semmeldräpar'n" Nordlund var kaxig i dag och hävdade snabbhet i den ädla konsten att äta semlor. Upp till bevis sa vi på kuriren.nu. Men jag vet inte, var han så snabb egentligen?
Läs mer om Stig.
Luleå vill värva hem meriterad stormålvakt
Anders Nilsson skördar framgångar i såväl KHL som Tre Kronor. Nu kan han vara på väg tillbaka till SHL. – Luleå har hört av sig när de vet att Anders avtal går ut i Ryssland, säger Nilssons agent Johan Finnström till Norrbotten-Kuriren.
Idrottsstjärna skadad i olyckan på E4
Piteå Uppdaterad version: Kuriren har nu fått bekräftat att det är en 25-årig elitidrottsman från länet har skadats i olyckan på E4, en kilometer norr om Mohems camping.
19.00: Följ kvällens heta derby här!
I kväll möts de rivalerna Luleå Hockey och Skellefteå AIK. Allt det senaste från matchen hittar du här. FÖLJ VÅR DIREKTRAPPORTERING HÄR! Som vanligt direktrapporterar kuriren.nu hela matchen.
"Det kommer bli en tuff match"
Ishockey/Luleå Kuriren.nu hårdsatsar inför kvällens norrlandsderby mellan Luleå hockey och Skellefteå AIK som spelas i coop arena. Matchen som startar klockan 19.00 väntas bli en tuff drabbning.
Läs mer om Luleå och Skellefteå AIK.
19.00: Det senaste från kvällens match
Ishockey/Luleå I kväll spelar Luleå Hockey borta mot Linköping. Händelseutvecklingen följer du bäst med kuriren.nu:s liverapportering. Klicka här om du vill följa Kurirens direktrapportering "Matchen direkt".
Läs mer om Linköping, Luleå Hockey och Matchen.
Nu hissas tröjan i taket
Luleå Tre har redan fått sin tröja hissad i taket. Kuriren avslöjar vem som blir den fjärde. Håkan Larsson, Dennis Aulander och John Rosendahl. Samtliga spelare i Plannja Basket under klubbens storhetstid.
"Vi visar att vi är ett cuplag"
Ishockey/Luleå Joakim Fagervall gick runt och njöt efter slutsignalen. Nu ska jag bara samla alla härliga intryck, säger han till Kuriren. Luleås tränare var stolt. Återigen stod hans mannar för en monstervändning i CHL-slutspelet.
Läs mer om Kuriren.