Kuriren nu

Advokaten rasar efter agerandet mot Nils

Huvudvittnet Nils begärdes häktad, misstänkt för inblandning i det uppmärksammade mordet och mordförsöket i Kalamark 2004 – men släpptes av tingsrätten. Nu är 44-åringens advokat Marko Tuhkanen mycket kritisk mot åklagarens agerande: – Alla tvångsmedel kräver skälig misstanke så med facit i hand har de gjort husrannsakan på felaktiga grunder, säger han till Kuriren.
Läs mer om Kalamark, Kuriren och Marko Tuhkanen.

Brittas däck var löst – då ryckte bröderna ut

Britta Lindgren, 59, var på väg till jobbet när hon hörde hur bilen skramlade. Några minuter senare förstod hon att ena däcket var på väg att lossna. Då ryckte två bröder ut – och hjälpte henne vid vägkanten. Nu har tusentals personer hyllat insatsen, något som Västerbottens-Kuriren var först med att berätta om. – Jag har tänkt att jag ska baka en tårta åt dem som tack, säger Britta Lindgren.
Luleås miljonsmäll: Tråkigt, jävligt tråkig
Den tuffa tiden fortsätter för Luleå hockey. Nu är det klart att klubben kommer att gå med miljonförlust. – Det är tråkigt, jävligt tråkigt, säger vd:n Stefan Enbom till Norrbottens-Kuriren.
Läs mer om Luleå och Norrbottens-Kuriren.
Näthataren Jim Olsson registrerade sajten Granskning Sverige
Näthataren Jim Olsson, som nyligen förlorade ett förtalsmål mot Expressen, registrerade domännamnet granskningsverige.se. Namnet förde han sedan över till hatsajten Fria Tider som hjälper det främlingsfientliga nätverket Granskning Sverige. Det kan nu Expressen i samarbete med Eskilstuna-Kuriren avslöja. – Jag tyckte det var en bra investering, säger Jim Olsson om varför han registrerade granskningsverige.se.

Sjuka barnens clowner dras in

De svårt sjuka barnen på Norrlands universitetssjukhus har glatt sig åt att få besök av en clown. Men nu har pengarna tagit slut. – Det är en väldigt värdefull verksamhet som nu får sättas på halt ett tag. Det drabbar barnen och det drabbar anhöriga, säger sjukhusclownen Ture Holm till Västerbottens-Kuriren.
22-åring försökte kapa bunkerläkarens bolag
Den 22-årige mannen försökte kapa den mordmisstänkta 41-åriga Arbogakvinnans bolag. Nu misstänks han även ha försökt ta över den dömde bunkerläkaren Martin Trenneborgs bolag. – Det är polisanmält och vi kapar tillbaka, säger hans advokat Mari Schaub till Eskilstuna-Kuriren.
Brynäs krav på Thomas Berglund
Det är ännu oklart om Thomas Bulan Berglund fortsätter som tränare i Brynäs kommande säsong. Nu har klubben ställt krav - och vill ha ett besked senast vid landslagsuppehållet efter månadsskiftet. –Helst skulle jag vilja ha detta klart nu, men jag har sagt till Bulan att vi kan sitta ned då och gå igenom allt, säger sportchefen Stefan Bengtzn enligt Norrbottens-Kuriren.
Klädkedja i konkurs – 30 butiker drabbas
På måndagen begärdes klädkedjan Dea Axelsson i konkurs, vilket Katrineholms-Kuriren var först med att rapportera om. Kunderna kommer nu inte att kunna handla på öppet köp eller använda sina presentkort. – Vi har en ganska så trogen kundkrets, som förhoppningsvis får hitta någon annan kanal att handla hos, säger vd Jürgen Lundmark.
Ny uppgifter: Han kan bli Ostens ersättare
Sportchefen Lars Osten Bergström lämnar Luleå efter den här säsongen. Nu avslöjar Kuriren att Bergström kan komma att få flera ersättare i framtiden. En av dem ska vara klubbens ungdomsansvarige Ulf Engman. – Vi pratar väl, men något konkret har det inte varit, säger Engman till Kuriren.
Rönnqvist kan bli Ostens ersättare
Förra veckan blev det klart att Lars Osten Bergström lämnar jobbet som sportchef för Luleå Hockey.Nu spekuleras det kring den förre detta Luleåtränaren Jonas Rönnqvist som ersättare.– Vi har en bra dialog, säger Rönnqvist till Norrbottens Kuriren.
Läs mer om Luleå Hockey.Nu och Rönnqvist.
Kalla berättar nu om okända breven: Stolt
Charlotte Kalla drabbades för några veckor sedan av förmaksflimmer – men redan nu är stjärnan på väg tillbaka. Nästa framträdande i världscupen blir i Ulricehamn, och en viktig del i vägen tillbaka har varit stödet från allmänheten. – Många har hört av sig med brev eller på olika sätt och vill att jag ska tänka på hälsan, säger hon till Västerbottens-Kuriren.
Chris Abbott kan återvända till Luleå
I sex år tillhörde Chris Abbott Luleå hockey. Nu öppnar hans agent Harald Lone för en återkomst nästa säsong. – Jag tror att han själv skulle tycka att det vore kul att få avsluta med Luleå, säger Lone till Kuriren. Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!
Läs mer om Harald Lone, Kuriren, Lone och Luleå.
Daine Todd är skadad – och blir borta länge
Luleåstjärnan Daine Todd, 29, är allvarligt skadad. Dagens läkarundersökning visade att backen troligtvis inte kommer vara tillgänglig förrän i slutet av december. – Vi hoppas att han kan spela i mellandagarna, men det finns ingen säkerhet i det, säger Luleåtränaren Stefan Nilsson till kuriren.nu. Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!
SSAB åtalas efter dödsolycka
I oktober 2014 avled en man i en arbetsplatsolycka på SSAB i Luleå. Nu åtalas bolaget för arbetsmiljöbrott, vållande till annans död, och krävs på minst 1,5 miljoner kronor i företagsbot. Det rapporterar Norrbottens-Kuriren.
Läs mer om Luleå och Norrbottens-Kuriren.
Maria PH i olycka – slog ut framtänderna
Maria Pietilä Holmner missade inledningen av alpinlandslagets läger i Alperna. Skidstjärnan var med om våldsam krasch under en cykeltur och slog sönder både läpp och ett par tänder. – Jag har alltid haft en rädsla att slå ut framtänderna. Nu har jag gjort det, säger Pietilä Holmner till Västerbottens-kuriren.
Fullt utvecklad brand i Piteå under morgonen
En villa i Piteå har eldhärjats under natten mot måndagen, skriver Kuriren.nu. – Det är en fullt utvecklad brand, sa SOS Alarms operatör till tidningen strax före klockan fyra på morgonen. Ingen människa ska ha funnits i huset.
Läs mer om Kuriren.nu och Piteå.
Startade eld bland bilar – får skadestånd
Han togs på bar gärning när han startade en eldsvåda inne på en bilfirmas innergård. Men eftersom åklagaren inte lyckades bevisa att mannen startat branden medvetet, ogillades åtalet, skriver Eskilstuna-Kuriren. Nu beviljas han skadestånd – nästan 25 000 kronor.
Läs mer om Eskilstuna-Kuriren.
Just nu: Brand i lägenhetshus i Eskilstuna
Larm inkom vid åttatiden om en brand i en lägenhet på Bellmansplan i Eskilstuna. Enligt flera inringare till SOS Alarm ska lågor slå ut från taket på fastigheten, rapporterar Eskilstuna-Kuriren.
Polisens besked – öppnar inte graven
För ett år sen drunknade den mordmisstänkta 41-åringens make mystiskt vid sommarstugan i Arboga. En förundersökning om mord har öppnats om dödsfallet och Leif GW Persson är övertygad om att makens grav ska öppnas. Nu kommer polisen med nya besked, skriver Eskilstuna-Kuriren.
Här är Bolibompa- Johans nya jobb
Johan Anderblad - mer känd som Bolibompa-Johan med svenska folket - byter nu karriär. Nu debuterar han som författare till två bilderböcker för barn. – Jag är nördigt intresserad av hur det fungerar, säger han i en intervju med Katrineholms-Kuriren.
Polisen söker efter försvunnen nioåring
En nioårig pojke har försvunnit från sitt hem i Lycksele, skriver Västerbottens-Kuriren. Pojken ska ha försvunnit från sitt hem på torsdagsmorgonen. Polis och räddningstjänst deltar nu i sökandet efter pojken.
Stort tillslag efter misstänkt jaktbrott
Omkring 45 poliser har slagit till mot ett stort antal personer i norra Sverige som misstänks för illegal rovdjursjakt. Fem män är nu anhållna. Västerbottens-Kuriren avslöjar nu att det bland de misstänkta finns en myndighetsperson – som har ett tillsynsuppdrag av just björnjakt.
Läs mer om Sverige.
Affisch med petad spelare anmäls
Trots att backen Emma Eliasson är petad ur landslaget är det hon som pryder reklamaffischerna för den kommande landskampen mot Finland. Nu har supportern Manne Ek anmält Svenska ishockeyförbundet till konsumentombudsmannen för falsk marknadsföring, skriver Norrbottens-Kuriren.
Kvinna nedsparkad och rånad av flera män
En kvinna ska ha blivit dragen i håret, nedsparkad och rånad av flera män natten till onsdagen. Nu söker polisen efter gärningsmännen – och vädjar om allmänhetens hjälp, skriver Eskilstuna-Kuriren.
Läs mer om Eskilstuna-Kuriren.
Svaret på kritiken från Norge: Lite politiskt
I Norge var vissa skeptiskt inställda till Charlotte Kallas beslut att lämna skidlandslaget. Men nu har Kalla-lägret gett svar på tal. – Det är nog lite politiskt. De måste väl svara så, säger Kallas personlige tränare Magnus Ingesson till Norrbottens-Kuriren.