Kvällsposten

Bekräftat: Ryss klar för IFK Kristianstad

Som Kvällsposten tidigare rapporterat om är IFK Kristianstad nu överens med den ryska vänsternian Alexandr Tatarincev. - Seriös klubb med väldigt goda möjligheter att utveckla mig som spelare, säger den store ryssen i ett pressmeddelande.
Läs mer om Alexandr Tatarincev.

Kvinna misstänks för mord efter explosion

Kvällsposten kan avslöja att det är en kvinna som anhållits för det misstänkta mordet i villaidyllen Hjärup utanför Lund. Kvinnan nekar enligt polisen till brottsanklagelserna. – Jag väljer att inte lämna någon kommentar överhuvudtaget just nu, säger kvinnans offentliga försvarare, advokat Ebba Bonair.
Läs mer om Ebba Bonair, Hjärup och Lund.
Malmöklubbens kupp – rekryterar ledare
Lilla Torg FF kommer i dagarna skicka ut ett pressmeddelande där man berättar att man knutit till sig succklubben Prespa Birliks Ulf Larsson. Nu kan Kvällsposten avslöja att man inte nöjer sig där – klubben planerar även att sno åt sig fler profiler inom Malmöfotbollen. – Vi storsatsar, säger Lilla Torgs FF:s ordförande Jonas Wiik.
Kvällsposten hänger på Malmö FF till Dubai
I kväll landar MFF i Dubai för tio dagars träningsläger. Det gör även Kvällsposten – som bevakar varenda steg spelarna tar. – Jag tycker det är A och O inför en ny säsong att åka på träningsläger, säger Johan Wiland.

Helsingborg plockar hem Carl Nilsson

FC Helsingborg gör en tung värvning. Enligt uppgifter till Kvällsposten återvänder fjolårets nyckelspelare Carl Nilsson från Munka Ljungby i division 1. - Ingenting är klart ännu, säger FC Helsingborgs general manager Kent Göransson till Helsingborgs Dagblad.
Programledarna om kritiken mot Vegorätt
Sällan har ett matlagningsprogram lett till så mycket rabalder. I kväll debatteras Vegorätt i SVT Opinion live. Nu säger skaparna bakom konceptet Elenore Bendel-Zahn och Karoline Jönsson att de förväntade sig att bli kritiserade men att de är stolta över programmet. – Det är intressant att det rör upp så många känslor, säger de till Kvällsposten.
Här räddas hästarna – fastnade i iskallt kärr
Ett halvmeter högt snötäcke gjorde att två halvblodshästar gick ner i ett kärr vid Österlens ridklubb i Borrby. – De stod i iskallt vatten upp till manken, säger ridhuskolechefen Katarina Jönsson till Kvällsposten.
Erbjuder Cibicki för att få loss ÖSK-Kamara
AVSLÖJAR. Malmö FF gör ett nytt försök att värva Alhassan Kamara från Örebro. Enligt uppgifter till Kvällsposten vill nu MFF inkludera Pawel Cibicki i övergången för att slutföra affären med ÖSK. Förhandlingar mellan klubbarna pågår fortfarande. Samtidigt jagas Cibicki av lag i Polen. - Örebro kan vara ett alternativ. Men om Pawel ska lämna MFF ska det vara för en klubb där han får spela. Så är det bara, säger hans agent Nima Modyr.
18 dagar för att få svar av DSB om ID-kontroll
DSB sparar uppgifterna om resenärers ID-handlingar i maximalt 30 dagar. På premiärdagen av ID-kontrollerna begärde Kvällsposten ut vilken information som lagrats om oss i databasen. 18 dagar senare har vi fått svar – och det innehåller fler frågor.
Förre TFF-spelaren nära superettan
Den förre TFF-spelaren Jason Grannum närmar sig ett kontrakt i superettan. Ytterbacken har den senaste veckan tränat med Syrianska och enligt uppgifter till Kvällsposten närmar han sig provträning med ytterligare en klubb. – Allt känns positivt och jag hoppas att det löser sig snart, säger Grannum.
Läs mer om Grannum, Kvällsposten och Syrianska.
Kristianstad vill ha RIK-stjärnan
Här är spelaren som kan ersätta Anton Lindskog i IFK Kristianstad. Kvällsposten kan avslöja att guldklubben vill ha Mario Lipovac, 24, i Redbergslid. – De har varit i kontakt via min agent. Det är smickrande, säger RIK-stjärnan.
Kosovare Asllani klar för Manchester City
MALMÖ. Kosovare Asllani är klar för Manchester City. Precis som Kvällsposten kunde avslöja har 26-åringen skrivit på för storklubben fram till och med 2017. – De vill vinna titlar och jag vill hjälpa dem att göra det, säger Asllani till klubbens hemsida.
Avslöjar: Kosovare Asllani nära Man City
MALMÖ. Vid årsskiftet bröt Kosovare Asllani, 26, sitt kontrakt med Paris Saint-Germain. Nu kan Kvällsposten avsöka att landslagsstjärnan är mycket nära en flytt till en annan av fotbolls-Europas giganter Manchester City. –Jag vill komma till ett klubblag där jag kan utvecklas, sa Asllani till Kvällsposten för två veckor sedan.
Här är polisens facit i jakten på kriminella
MALMÖ. När årets första sex månader passerats under 2015 var Malmöpolisen hårt pressad av en våldsspiral av mord, skjutningar och sprängningar. Då sattes tre så kallade Fokusgrupper in mot de kriminella. I dag kan Kvällsposten avslöja innehållet i en rapport om insatsen. Polisen beslagtog nästan 50 kilo narkotika, tre handgranater och 27 olika slags vapen samt kontanter och föremål till ett värde av 2, 2 miljoner kronor.
Tobias Sana är fast i Malmö FF:s frysbox
MALMÖ. I bara tre dagar har Allan Kuhn tränat Malmö FF. Men flera spelare är redan på väg in i frysboxen och får inte delta fullt ut under passen –bland dem förra säsongens prestigevärvning från Ajax, ex-landslagsmannen Tobias Sana, 26. – Jag förstår inte vad som händer. Jag känner mig i bra form och det här ska bli mitt år, säger Tobias Sana till Kvällsposten.
Katten Glitter hemma efter mystiska resan
Nu har Glitter äntligen kommit hem till husse igen. Den skånska katten försvann i början av hösten och hittade flera månader senare –i Frankrike. I måndags återförenades Sammy Karlsson med sin fyrbenta vän. – Glitter har börjat jama på franska nu, säger han till Kvällsposten.
Safaris nya mål: Spel i CL – och i landslaget
MALMÖ. När Behrang Safari kom till Schweiz 2008 nådde FC Basel Champions League för andra gången någonsin och för första gången på sex år. Sedan dess har klubben spelat europeiskt gruppspel åtta år i rad. – Jag ser många likheter mellan Basel och Malmö och vill göra samma sak här. Det hade varit grymt att ta MFF till den nivån, säger Behrang Safari som för Kvällsposten också öppnar för en landslagscomeback.
Deras barns gravar plundras: Hjälplös
Annie Ingemarsson och Emelie Petersson förlorade båda sina förstfödda, Wildha och Theodore. Barnen är begravda mittemot varandra på Bredåkra kyrkogård utanför Kallinge. Nu berättar de i ett inslag i SVT Blekinge om sorgen över att barnens gravar plundras. – De trampar och stampar på det sista man har, säger Emelie Petersson till Kvällsposten.
M-politiker döms för grundlagsbrott
Moderate politikern Pontus Pålsson som åtalats för brott mot yttrandefrihetsgrundlagen dömdes under torsdagen i Helsingborgs tingsrätt. Straffet blev 22 500 kronor i böter samt skadestånd. En överklagan kan inte uteslutas men vi måste naturligtvis analysera domen, hälsar Pontus Pålsson i ett mejl till Kvällsposten.
Läs mer om Kvällsposten.
Arminas, 15, skrev själv om konflikten
BROBY. Tre dygn har gått sedan Arminas Pileckas, 15, höggs ihjäl med en kniv i hjärtat på Göingeskolan i Broby. Men hans egen berättelse om konflikten som ledde fram till mordet finns nedskriven av honom själv. – Arminas fick skriva med egna ord vad som hänt och lämnade det till skolledningen, uppger en insatt källa för Kvällsposten.
Sverige går miste om danska Zlatan
Det blir inget spel i allsvenskan för Nadia Nadim. Nadim som i Danmark framställts som landets svar på Zlatan Ibrahimovic har enligt uppgift till Kvällsposten nobbat en handfull svenska klubbar – och nu ryktas hon bestämt sig för amerikansk klubb.
Schweizisk uppgift: Safari är klar för MFF
Behrang Safari utnyttjar inte sin option med Basel och lämnar därmed klubben till sommaren, enligt tidningen Basler Zeitung. Då vänder han hem till Malmö FF, som Kvällsposten tidigare rapporterat om. – Det hade varit grymt att komma hem och vinna SM-guld och spela i Europa med Malmö, sa Safari i slutet av oktober.
Målvaktsikon blir ny sportchef i Kristianstad
IFK Kristianstad har fått en sportchef. Målvaktsikonen Jesper Larsson får ansvaret som tidigare legat på sportteamets Mats Samuelsson. Larsson tillträder officiellt den 1 mars men tar över helt och hållet från och med sommaren. – Det är jättespännande men det är ett hästjobb att se till så att vi har en slagkraftig trupp, säger han till Kvällsposten.
Läs mer om Kristianstad och Kvällsposten.
Vi går efter stolthet, kärlek och tradition
Tingsryd chockar ett helt hockey-Sverige. Nykomlingen har slutat överraska – och bara fortsätter vinna. Kvällsposten besökte staden där klubben är större än orten.
Magnus Wolff Eikrem tränar med Molde
Magnus Wolff Eikrem tränade med Molde när laget på måndagen gjorde årets första träning. Enligt sajten rbnett väntas den 25-årige Malmö FF-spelaren presenteras som Moldes nyförvärv inom kort, men det förnekas av hans agent. – Han tränar för att komma i form så han kan imponera på nya chefen när MFF startar upp på fredag, säger Jim Solbakken till Kvällsposten.