Kvällsposten

Kalmar kan tvingas sälja Guldfågeln arena

Ekonomiskt pressade Kalmar FF kan tvingas sälja Guldfågeln arena. Moderaterna och Kristdemokraterna i kommunen har bestämt sig för att säga ja till utökat borgensåtagande för att hjälpa föreningen med ekonomin – så länge klubben söker ny ägare till sin arena. – Vi ska se över möjligheterna att hitta en långsiktig lösning och det kan också betyda att man ser över hur ägarstrukturen ser ut, säger Kalmar FF:s ordförande Anders Nyblom till Kvällsposten.

Han slår larm: Sluta serva sönder era barn

Sluta curla och serva sönder era barn. Det är Ronnebypedagogen Jonas Harryssons, 36, uppmaning. Nu ryter fritidspedagogen ifrån ordentligt på Facebook. – Jag tror vi gör dem en björntjänst, säger han till Kvällsposten.
Läs mer om Facebook och Kvällsposten.
Prica stängs av även i stormötet mot Blåvitt
Rade Prica missar Helsingborgs IF:s allsvenska möte med IFK Göteborg. Disciplinnämnden har beslutat att förlänga avstängningen med ytterligare en match, meddelar HIF genom sin hemsida. – Det är dumt gjort av mig, sa Rade Prica till Kvällsposten efter matchen.
Kvarlevor hittade i bergtäkt
Polisen har hittat kvarlevorna efter en människa i trakterna av Slätteröd i Skurups kommun. Enligt uppgifter till Kvällsposten hittades liket i en bergtäkt.
Läs mer om Kvällsposten och Slätteröd.

Victor Plsson lämnar HIF för Esbjerg i dag

Victor Plsson är klar för Esbjerg. Enligt uppgifter till Kvällsposten presenteras han som Esbjergs spelare under kvällen. Den danska klubben köper loss honom från Helsingborg för omkring fem miljoner kronor.
Uppgifter: Cibicki på väg till en storklubb
Pawel Cibicki kan vara på väg att lämna Malmö FF.Enligt uppgifter i turkisk press vill Galatasaray värva anfallaren.– Med tanke på hur situationen blivit i Malmö så måste vi lyssna på de erbjudanden som finns, säger spelarens rådgivare Nima Modur till Kvällsposten.
Anhållna efter mord i Värnamo släppta
De två männen som suttit anhållna efter att en man hittats död i Värnamo i går har släppts. Det bekräftar polisen för Kvällsposten. – Ja, det stämmer, säger vakthavande befäl Tommy Åkerberg.
Allsvenska stjärnan jagas – har lagt bud
Danske Esbjerg är ute efter HIF:s mittfältare Victor Plsson. Enligt uppgifter till Kvällsposten har klubben lagt ett bud på drygt fyra miljoner kronor - men Helsingborg vill helst inte sälja sin stjärna. - Victor själv har sagt att han vill stanna, så det är inte aktuellt, säger HIF:s ordförande Sten-Åke Tjärnlund.
En person påträffad död i Värnamo
En man hittades avliden i Värnamo på lördagsmorgonen. Två personer är anhållna – misstänkta för mord eller dråp.– Jag gick ut vid 09-tiden i morse när jag såg tältet som polisen satt upp, säger en granne till Kvällsposten.Enligt polisen ska de två anhållna personerna ha bråkat med den avlidne.
Nu lämnar Bachman, 24, FC Rosengård
Ramona Bachmann, 24, valde mellan Europas toppklubbar när hon bestämde sig för att lämna FC Rosengård. – Jag diskuterade med Paris också. Men Wolfsburg kändes mer rätt, säger hon till Kvällsposten.
Läs mer om Bachman och Kvällsposten.
Bangura stoppas – saknar giltigt tillstånd
Mjällbys hopplösa säsong tar ännu fler märkliga svängar. Kort efter att Christian Wilhelmsson hastigt avslutade sin korta comeback i moderklubben, så kommer nu nästa smäll. Enligt uppgifter till Kvällsposten saknar det tunga nyförvärvet Teteh Bangura arbetstillstånd - och anfallaren kan därför inte spela för krislaget i superettan.
Nu väntar 3 stenhårda matcher för Redhawks
KÖLN. Den ståtliga katedralen står kvar i Köln och Malmö Redhawks är tillbaka på samma hotell som man laddade på för två år sedan. Nu väntar tre tuffa träningsmatcher, men mycket mer än det kommer att hårdbevakas av Kvällsposten på plats i Tyskland. Bloggen, tv-kameran och intervjuerna kommer att glöda närmsta dagarna. Bland annat avslöjar Erik Andersson sin klädsel under inkilningen för att svetsa samman SHL-laget. - Vi fick springa tvärs över Lilla torg i vår mundering, säger backen.
Misstänkt mördare utlämnad till Sverige
MALMÖ. I över tre år har svensk polis jagat den 37-årige misstänkte lönnmördaren. Han misstänks ha skjutit den uzbekiske regimkritikern Obidkhon Sobitkhonyi i huvudet.Efter det misslyckade mordförsöket i Strömsund flydde 37-åringen till Malmö och flög sedan till Moskva. I går utlämnades han till Sverige.– Han kom hit kl 7 i går kväll, bekräftar chefsåklagare Krister Petersson till Kvällsposten.
Succspelaren tvekar - kan lämna Malmö FF
MALMÖ/STOCKHOLM. Nikola Djurdjics tid i Malmö FF kan bara beskrivas som en succ. Efter avancemanget mot Celtic hyllade den inlånade anfallaren hemmafansen. – Jag tittade mig runt och såg alla människorna, alla är så känslosamma när det handlar om Malmö FF, säger Djurdjic till Kvällsposten.
Här laddar fansen inför kvalrysaren
Malmö FF har i kväll chans att ta sig till Champions League. För motståndet i rysarmatchen står skotska storklubben Celtic. Kvällsposten har tagit temperaturen bland supportrarna. – Det är lugnt, 5-0, säger Julius Olivekrona, 6 år, från Malmö.
Läs mer om Celtic och Malmö.
Känns fantastiskt att skriva på kontraktet
Ishockeyspelaren Björn Karlsson är redo för comeback efter en hjärnskakning och över 500 dagars skadehelvete. För Kvällsposten berättar han om vägen tillbaka, den kittlande utmaningen i nykomlingen Pantern och sin syn på huvudtacklingar. – Jag tycker man är snett ute när man talar om spelarens egna ansvar, säger han.
Läs mer om Pantern.
Det glädjer mig att folk är positiva
Christian Kamp uppmanade personer att inte döma honom på grund av sin ansiktstatuering. Efter att Kvällsposten skrivit om honom har sociala medier exploderat med åsikter. En del negativa kommentarer – men en majoritet positiva. – Det gläder mig jättemycket att folk är positiva, säger Christian Kamp om uppståndelsen.
Läs mer om Christian Kamp och Kvällsposten.
Henrik Rydström: Det är en otäck utveckling
Henrik Rydström är bekymrad över att främlingsfientligheten har tagit sig in i vardagen. I en krönika på Barometern liknar den förre Kalmar FF-stjärnan tonen mot tiggare vid 1930-talets samhällsklimat – och ser en revolution som den bästa lösningen. – Det är sorgligt men det är också farligt. En otäck utveckling, säger Henrik Rydström till Kvällsposten.
Silverholt och Lukic stannar i Halmstad
Simon Silverholt och Stojan Lukic stannar i Halmstad. Kvällsposten kan berätta att båda spelarna är överens om kontraktsförlängningar och skriver på under tisdagen. – Jag trivs i Halmstad så det är skönt att få det klart, säger Stojan Lukic. – Jag trivs väldigt bra med Janne Jönsson som tränare, säger Simon Silverholt.
Så startar Malmö FF i CL-kvalet mot Celtic
Startelvan mot Celtic blir den förväntade. Åge Hareide gör de två förändringar som Kvällsposten skrev om redan i torsdags vilket innebär att Markus Rosenberg och Enock Kofi Adu ersätter Magnus Wolff Eikrem och Erdal Rakip. – De fick en bra start i Glasgow men resten av matchen var jämn. Jag ser dem som favoriter eftersom de har 3-2. Men Salzburg och många andra lag har varit favoriter här, säger lagkaptenen Markus Rosenberg.
Ett byte – sedan fick Alen Bibic matchstraff
Rögle vann med 6–4 över Hamburg. Då fick Alen Bibic matchstraff efter blott tre minuter. – Det blev ett helt byte och i andra bytet blev det slagsmål, säger Bibic till Kvällsposten.
Hemma hos Skånes egna countrystjärna
KÅGERÖD. Hon fick 2 000 kronor för duetten med Olle Jönsson - låten som gjorde Christina Lindberg till stjärna. Men hon har onekligen klarat sig bra efter framgångarna med svensktoppsklassikern De sista ljuva åren. - Nej det där med pengarna tänker jag inte på, Lasse Stefanz gav mig en fantastisk nystart i karriären, säger Christina Lindberg när hon tar emot Kvällsposten på infarten till huset i skånska Kågeröd.
Carl Söderberg: Det kändes väldigt rätt
MALMÖ. Ett spektakulärt husköp och ett monsterkontrakt med Colorado Avalanche har fått blickarna att riktas mot Carl Söderberg, 29, i sommar. I en intervju med Kvällsposten berättar han om vad han föll för i Zlatans villa, sin tilltänkta huvudroll i Colorado och planerna på att återvända till Malmö Redhawks i framtiden. - Jag hade velat spela med Malmö i SHL nu men jag kan inte vara på två ställen samtidigt, säger han.
Så rolig var årets Malmöfestival
Malmöfestivalen är över för i år. Kvällsposten ringde upp festivalgeneralen Pella Ström för att sammanfatta årets folkfest. – Folk har varit otroligt lugna och glada och det har bara varit trevligt, säger hon.
Läs mer om Malmöfestival och Pella Ström.
Lundberg: Det enda barnen leker är krig
Nya Landgång har hunnit segla upp som en av Anne Lundbergs absoluta favoritprogram att leda. För Kvällsposten berättar hon om favoritavsnitten, hur hon berörs och om hur orättvis hon tycker världen är. – Jag är så kär i det här programmet, det är fantastiskt, säger Anne Lundberg.
Läs mer om Anne Lundberg.