Kvällsposten

Karlskrona utjämnade i allsvenska finalen

KARLSKRONA/STOCKHOLM. Karlskrona gick på knock och vann med 3-1 - då tappade Västerås Stefan Gråhns fattningen fullständigt. Han fällde Kristoffer Söder direkt efter en tekning och fick lämna isen. – Va fan, hur kan du inte ta honom, skriker han till domarna på väg ut i omklädningsrummet. – Jag tyckte att både jag och Söder kunde ha fått vars en tvåa, säger han till Kvällsposten efter matchen.

Avstängde svensken aktuell i engelsk liga

Jason Grannum spelade en match i division sju under falskt namn och stängdes av i tio månader. Nu är han på väg tillbaka och inom kort provtränar 24-åringen med två klubbar i engelska Championship. – Alla har dömt ut mig och sagt att jag är slut men jag tvekade aldrig. Det här är min revansch, säger Grannum till Kvällsposten.
Lilja granskas av chefsåklagare
Röglespelaren Jakob Lilja riskerar straff i civil domstol för sin crosschecking i nacken på Malmös Jens Olsson under torsdagens match i hockeyallsvenskans slutspelsserie, skriver Kvällsposten.
Läs mer om Kvällsposten.
Halmstads BK vill förlänga med talang
HALMSTAD. Joseph Baffo imponerade under sitt första år i Halmstad. Nu vill HBK förlänga med U21-landslagsbacken. – Jag är absolut öppen för att förlänga. HBK har tagit emot mig med öppen famn, säger Joseph Baffo till Kvällsposten.

Allsvenska klubben förlänger med talang

HALMSTAD. Joseph Baffo imponerade under sitt första år i Halmstad. Nu vill HBK förlänga med U21-landslagsbacken. – Jag är absolut öppen för att förlänga. HBK har tagit emot mig med öppen famn, säger Joseph Baffo till Kvällsposten.
Hareide: MFF är lika starka i år som i fjol
MALMÖ. Sju spelare ut och sex in. Trots spelarruljansen tvekar inte Åge Hareide om att Malmö FF är minst lika bra i år som i fjol och anledningen är ekonomin. –Det är som när du går in på Systembolaget. Börjar du handla på en hylla där priset är högre så blir du nästan helt säker på att få kvalitet, säger Hareide till Kvällsposten.
Åklagare väljer att granska Liljas överfall
Chefsåklagare Ola Sjöstrand vid Malmö åklagarkammare har beslutat att granska Jakob Liljas slag i nacken på Röglespelaren Jens Olsson. – Jag har inte sett filmen men tittat på bilder och beslutat att inleda ett ärende, säger Ola Sjöstrand till Kvällsposten.
Polisen bekräftar: Skjutning i Halmstad
En skottlossning har under torsdagskvällen inträffat i Halmstad. Det bekräftar polisens vakthavande befäl Sanna Lagerqvist. Den skjutne är en man i 30-årsåldern. Han vårdas nu på sjukhuset i Halmstad med allvarliga skador. Vittnesuppgifter till Kvällsposten säger att han blivit skjuten ett flertal gånger.
Maria Lindberg får boxas om VM-titlen
Maria Lindberg, 37-årig proffsboxare från Malmö, är framme vid sin drömmatch. Den 16 maj går hon en VM-match i Buenos Aires mot den argentinske världsmästaren Paola Gabriela Casalinuovo, 40. Det kan Kvällsposten avslöja. – Nu är kontraktet påskrivet. Jag är extremt glad. Jag får möta en riktigt bra mästare, det kittlar verkligen. Argentinskan har ju vunnit alla sina 12 matcher på knockout, säger Maria Lindberg.
Rasmus Bengtsson får kontrakt av MFF
Det personliga avtalet är redan färdigförhandlat. Så snart Rasmus Bengtsson blir löst från Twente skriver han på för fyra och ett halvt år med Malmö FF, enligt uppgifter till Kvällsposten. – Jag vill inte kommentera någonting angående en eventuell flytt, säger Bengtsson.
Kristianstad kan dränkas i vatten
Ett utbyggt vallsystem skyddar Kristianstads stadskärna mot vattnet i Helge å och Hammarsjön. Men en av vallarna som skyddar staden kan enligt en dammsäkerhetsexpert ha sprickor, rapporterar Kvällsposten. Om den rämnar kommer stora mängder vatten skölja in över staden som ligger under havsnivån.
Läs mer om Hammarsjön, Helge och Kvällsposten.
Sparkades av IFK – nu är han på väg till Lugi
Kickade Kristianstadsmålvakten Dan Beutler, 37, kan vara på väg till Lugi. Beutler avslöjar för Kvällsposten att Lugis assisterande tränare Zoran Roganovic varit i kontakt med honom för att sondera läget. – Självklart är jag intresserad. Lugi är ett jätteroligt alternativ, säger proffsmålvakten.
Sparkades av KHK – är nu på väg till Lugi
Kickade Kristianstadsmålvakten Dan Beutler, 37, kan vara på väg till Lugi. Beutler avslöjar för Kvällsposten att Lugis assisterande tränare Zoran Roganovic varit i kontakt med honom för att sondera läget. – Självklart är jag intresserad. Lugi är ett jätteroligt alternativ, säger proffsmålvakten.
Kamelbondens lycka – här är hans kärlekstips
Någon fru blev det inte för kamelfarmaren Bengt Erlingsson, 61, i Bonde söker fru. Istället fick han brev från Katarina Mariadotter, 53, som fattat tycke för Bengt när hon såg honom i tv. Nu har paret varit sambor ihop i ett år, och visst har frågan om giftermål varit på tapeten. – Det är inte omöjligt. Det skulle vara fint att få befästa vår kärlek, säger Katarina till Kvällsposten.
Här är Sydsveriges mest klickade djur
En fransk bulldog i tossiga glasögon eller en gammal ponny som tuggar morot. På de sociala medierna är husdjuren högvilt och kändisar i eget namn. Kvällsposten har gullat med några av dem.
Värner Rydnskolan i Malmö öppnar igen
Värner Rydnskolan i Malmö stängdes under fredagen av på grund av hot och våld på skolan. Men efter ett krismöte med ledningen beslutas nu att skolan åter ska öppnas. – Eleverna är välkomna i morgon, säger Roine Selind, ordförande för lärarförbundets Malmöavdelning, till Kvällsposten.
Ex-allsvensk spelare dömd för knarkbrott
En ex-allsvensk spelare från södra Sverige är dömd för ringa narkotikabrott efter att ha tagit kokain. Påföljden blir 30 dagsböter 490 kronor. – Jag vill inte ge några kommentarer till det just nu, säger spelarens rådgivare till Kvällsposten.
Läs mer om Kvällsposten och Sverige.
Pär Hanssons tunga smäll - bröt fingret
Helsingborgs målvakt Pär Hansson bröt ena fingret på uppvärmningen inför cupmatchen mot Västerås SK. – Röntgen visade fraktur. Nu är jag gipsad och jag vet inte hur länge jag är ur spel, säger toppmålvakten Pär Hansson till Kvällsposten.
Läs mer om Kvällsposten och Pär Hansson.
Bomblarm vid stadion var bara science fiction
Polisen fick vid klockan halv fyra på söndagen in ett larm om ett misstänkt föremål i en bil vid Coop Forum på Stadiongatan. Föremålet visade sig vara en attrapp tillhörande en av besökarna på den pågående sci-fi-mässan i Malmö rapporterar Kvällsposten.
Bomblarm vid stadion var bara science fiction
Polisen fick vid klockan halv fyra på söndagen in ett larm om ett misstänkt föremål i en bil vid Coop Forum på Stadiongatan. Föremålet visade sig vara en attrapp tillhörande en av besökarna på den pågående sci-fi-mässan i Malmö rapporterar Kvällsposten.
Mordet som utlöste ett krig mellan mc-gäng
Så började krigen mellan danska mc-gängen och bråken mellan rivalerna Hells Angels och Bandidos. Under de senaste 50 åren har krigen mellan olika mc-gäng plågat Danmark. På ena sidan har oftast Hells Angels stått – motståndarna har varierat med åren. Nu råder något som liknar fred, men minsta gnista kan sätta gängvärlden i brand. I ett unikt dokument av Ekstrabladet, som Kvällsposten tagit del av, skildras den våldsamma gängkulturen i Danmark.
Torekull upprörd efter myndighets-beslutet
Författaren Bertil Torekulls, 83, körkort är i fara. Transportstyrelsen anser att han ser för dåligt och har därför återkallat körkortet – författaren själv hävdar att det handlar om åldersdiskriminering. – När jag fick beskedet satte jag mig i soffan och grät, säger Bertil Torekull till Kvällsposten.
Bromölla-mamman ska förhöras på nytt
Utredningen mot den 59-åriga mamman i Bromölla fortsätter med nya förhör. När förhören är klara ska chefsåklagare Pär Andersson besluta om hon kan misstänkas för andra brott. – Vi inte är klara med de åtgärder jag bestämt. Fler förhör kommer att ske, säger Pär Andersson till Kvällsposten.
HIF-kaptenen kan tvingas till operation
HIF-kaptenen Peter Larsson har varit skadeförföljd under karriären. Efter vinterns ljumskbesvär utreds nu mittbacken grundligt av klubbens medicinska team för att gå till botten med problemen. I helgen tar man beslut om nästa steg. – Problematiken har varit värre nu än tidigare försäsonger och då funderar man på vad som händer under tävlingssäsongen, säger HIF:s läkare Harald Roos till Kvällsposten.
Läs mer om Kvällsposten.
Thörnblad tillbaka till friidrotten: 'Var besatt'
MALMÖ. Linus Thörnblad var supertalangen som skulle ta över efter Stefan Holm. På onsdagskvällen - snart fem år efter att han gick in i väggen jobbade han som pressansvarig på Malmö Games – Jag tror bara det är andra gången jag ser på friidrott sedan jag slutade, säger Thörnblad i en känslosam intervju med Kvällsposten.