Kvällsposten


Tenute i matchform: Varit en jobbig tid

Malmö Redhawks slåss i toppen av hockeyallsvenskan. En av förklarningarna: Stjärnan Joey Tenute har vaknat till liv efter en jobbig start på säsongen. – Jag missade försäsongen och jag ska inte ljuga det har varit jobbigt för mig att komma tillbaka, säger Tenute till Kvällsposten.

Läs mer om Kvällsposten och Tenute.

Karlskrona hakar på i toppen efter segern

Bottentippade Karlskrona hakar på topplagen i hockeyallsvenskan. På lördagen slog man storklubben Rögle. En av gårdagens målskyttar, doldisen Joel Kellman, räknar med mer av samma vara. – Vi vet att experterna inte tippat oss i topp, men vi vet också att vi är ett bra lag, säger han till Kvällsposten.

Dålig förstaperiod kostade Rögle dyrt

Fjärde raka förlusten. Rögle har det motigt i hockeyallsvenskan. Mot Karlskrona tappade man matchen i första perioden. – Vi är inte på tårna och gör inte jobbet, säger Rögletränaren Magnus Bogren till Kvällsposten.

Läs mer om Kvällsposten och Rögle.
Lagläkaren: Väldigt nära att han gick bort

Joacim Ernstsson vilar just nu sitt hjärta på Universitetssjukhuset i Lund.Som tur var gick allt bra, men efter fredagens skräckscener i arenan är Lugi en klubb i chocktillstånd.– Jag har aldrig sett en spelare däcka samman på det sättet, säger lagets läkare Ioannis Kostogiannis till Kvällsposten.

Gabriella blev mobbad efter att hon kom ut

Gabriella Palm, 26, växte upp i Kalmar, den vita fläcken på HBTQ-världens karta, som hon kallar det själv. I både högstadiet och i gymnasiet blev hon mobbad och kränkt efter att det kommit ut att hon var homosexuell. Nu föreläser hon själv på skolorna i staden - för att berätta att det är okej att inte vara heterosexuell. – Det värmer verkligen mitt hjärta att de vågar komma fram till mig efteråt och berätta om sina egna erfarenheter, säger Gabriella Palm till Kvällsposten.

Ängelholm vet inte om de kan betala ut löner

På måndag spelar Ängelholm för sin sportsliga framtid i derbyt mot Landskrona. Samtidigt vet föreningen fortfarande inte om lönerna kan betalas ut som tänkt på matchdagen. – Vi hoppas på sex poäng på måndag, det vill säga två segrar, säger klubbchefen Paul Myllenberg till Kvällsposten.

Ilmar Reepalu sörjer Göran Johansson

Ilmar Reepalu, (S) som i många år var Malmös starke man, sörjer vännen och kollegan Göran Johansson. Den tidigare kommunpolitikern i Göteborg har också gjort avtryck med sina ider i Malmö. - Jag blev väldigt ledsen när jag fick dödsbeskedet. Han var en nära vän och en stor förebild för mig, säger Reepalu till Kvällsposten.

Tros ha mördat sin ex- sambo av svartsjuka

På fredagen inleds rättegången mot Thomas, 56, som misstänks för det brutala mordet på sin ex-sambo i Höganäs. Kvinnans båda söner finns på plats i salen i Helsingborgs tingsrätt. – Det har inte sjunkit in än, jag kan inte ens säga vad jag känner när jag ser honom sitta där, sägen en av offrets söner till Kvällsposten.

Läs mer om Kvällsposten.
Åklagaren: Hon blev ett offer för svartsjuka

På fredagsmorgonen inleddes rättegången mot Thomas, 56, som misstänks för det brutala mordet på sin ex-sambo i Höganäs. Kvinnans båda söner finns på plats i salen i Helsingborgs tingsrätt. – Det har inte sjunkit in än, jag kan inte ens säga vad jag känner när jag ser honom sitta där, säger en av offrets söner till Kvällsposten.

Läs mer om Kvällsposten.
Accam uppges vara nära flytt till Mexiko

Enligt sajten Alltidfullsatt.se är Helsingborgs IF nära att sälja storstjärnan David Accam. Mexikanska Tigres UANL ska vara i långt gångna förhandlingar om en övergång. – Jag vill spela i Europa, självklart, men ibland kan det komma ett bud som du inte kan tacka nej till så jag är alltid redo för allt, sa David Accam till Kvällsposten efter förlusten mot Falkenberg.

Halmstads mittfältare är nu nära flytt till AIK

Två säsonger i rad har han ordnat poäng på Friends Arena. Enligt trovärdiga uppgifter till Kvällsposten är nu Halmstads högerytter Johan Blomberg högaktuell för AIK. – AIK är en bra klubb, en av de största, säger Johan Blomberg.

Läs mer om AIK, Johan Blomberg och Kvällsposten.
Larm om mobbning på boende för flyktingar

Ungdomar som bor på ett HVB-hem i Uppvidinge ska ha känt sig mobbade av personalen. De ska ha blivit bjudna på cigarretter och ha fått höra hur personalen berättat om sina sexliv, enligt en lex Sarah-anmälan som två av kommunens socialsekreterare har gjort. – Det är jättetråkigt att det här har hänt, säger Susanne Winsth, socialchef på Uppvidinge kommun, till Kvällsposten.

Han vet inte vad vi gör eller hur vi tränar

Lars Lagerbäck kritiserade Malmö FF:s taktiska insats mot Atletico Madrid. Men Åge Hareide lägger ingen större vikt vid det. – Han vet inte vad vi gör eller hur vi tränar, säger MFF-tränaren till Kvällsposten.

Giftlarm tvingade barn att utrymma förskola

Barnen och pedagoger på förskolan Vinden i Lund har evakuerat efter ett giftlarm. – Vi tar det säkra före det osäkra, säger förskolechefen Ann-Charlotte Olai till Kvällsposten.

Ystads supertalang spanas in av Vranjes

När Ystads unge målbombare Lukas Nilsson, 17, tar nya steg på utvecklingskurvan ger det eko - till Bundesliga. Flensburgs tränare Ljubomir Vranjes noterar succn. – Jag har koll på honom, säger Ljubo till Kvällsposten.

Läs mer om Bundesliga, Kvällsposten och Ljubo.
Möte om nya Olympia: Det är enormt viktigt

Klockan 18 i kväll sammanträder Helsingborgs kommunfullmäktige om nya Olympia. Ett positivt besked är av stor vikt för Helsingborgs IF. – Det är enormt viktigt, säger ordförande Claes Ohlsson till Kvällsposten.

Läs mer om Kvällsposten och Olympia.
Tv-succn Bron spelas in i Malmö

MALMÖ. Den populära tv-serien Bron med den Sofia Helin kommer tillbaka nästa höst. Inspelningarna pågår för fullt runtom i Malmö och Köpenhamn. - Det stämmer absolut att inspelningarna är i gång, säger producent Anders Landström till Kvällsposten.

Anfallare överens med IFK om treårskontrakt

HALMSTAD. Mikael Boman gör sin sista match som Halmstadspelare i Hallandsderbyt mot Falkenberg på söndag. Kvällsposten kan nu berätta att anfallaren är överens om ett treårskontrakt med IFK Göteborg.

Nytt mobilrekord för Kvällsposten – igen!

Nytt rekord för Kvällsposten – för tredje veckan i rad! Förra veckan besökte 683 948 unika besökare vår mobilsajt. – Det som är bra med nyheterna i telefonen är att man har dem med sig hela tiden, jag brukar ta upp telefonen och kolla om det hänt något under en paus i jobbet till exempel, säger läsaren Clara Marie Lund, 20 år, från Malmö.

Drömkontraktet ska få Rosenberg att stanna

MALMÖ/MADRID. Här är bomben som kan sätta stopp på alla spekulationer kring Markus Rosenbergs framtid i Malmö FF. Kvällsposten kan avslöja att MFF diskuterar att redan nu erbjuda Rosenberg ett nytt avtal för att lagkaptenen ska stanna.

Läs mer om MFF, Malmö FF och Rosenberg.
Vi överlevde cancern – alla livsöden samlade

Omkring 160 svenskar drabbas av cancer varje dag. Det är nästan 60 000 människor varje år. Men samtidigt överlever mer än tre av fem drabbade den hemska sjukdomen. Det är de positiva berättelserna som Kvällsposten vill lyfta fram i den här artikelserien. Överlevarnas berättelser om den goda sidan av vården finns här samlade på samma ställe.

Läs mer om Kvällsposten.
Läkarna missade att Lars, 62, hade cancer

Specialistläkaren tog inte Lars Danielssons, 62, urinträngningar på allvar och gav honom medicin för urinvägsinfektion. Ett par år senare diagnostiserades han med en elakartad cancer i urinblåsan - men överlevde. - När jag fick beskedet kändes det som det bara stod död och begravning i pannan på mig, säger han till Kvällsposten.

Läs mer om Kvällsposten.
Tage Erlander invigde – nu står tunneln öde

En gång var det här viktiga platser för många sydsvenskar. Platser fulla av liv, fulla av drömmer. I dag är de övergivna. Lämnade orörda i decennier. Kvällsposten har, tillsammans med fotografen Calle Bergendorff från Helsingborg, besökt en mängd öde byggnader och platser i Skåne, Småland, Halland och Blekinge. Platser där tiden stått stilla sedan människan lämnat. Vi vill berätta historien om dessa platser. Visa det som finns kvar av ett Sydsverige som aldrig kommer tillbaka. Följ med på en resa tillbaka i tiden.

Här visar Didde, 27, upp sitt cancerärr

Det såg ut som ett oskyldigt födelsemärke på bröstet. Men Didde Skov, 27, fick ändå för sig att gå till läkaren och visa upp det. Det räddade troligen livet på den unga frisören som nu visar upp sitt operationsärr på Facebook. – Äntligen kan jag tänka ett steg längre, att våga bli kär, skaffa barn och bilda familj. Jag tror jag lever länge nu, säger hon till Kvällsposten.

Läs mer om Didde, Facebook och Kvällsposten.
Tidigare toppnyhet hos Sydsvenskan:
Ebola misstänktes på Sus i Malmö

Två personer har under lördagskvällen undersökts på infektionskliniken på Sus i Malmö efter misstankar om att de skulle vara smittade av Ebola, rapporterar Kvällsposten. Misstankarna kunde avskrivas nästan omedelbart efter det att patienterna tagits emot vid tiotiden på kvällen, säger Gunilla Milstam på Region Skånes pressjour.
Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09