Kvällsposten

Malmö FF snuvas av rival på supertalangen

Han har provspelat för Malmö FF och jagats av halva allsvenskan. Nu har Mjällbys supertalang Lumala Abdu – enligt initierade källor till Kvällsposten – bestämt sig. För Kalmar FF. –Han bestämmer sig när som helst, sa hans agent Nana Sechere till Kristianstadsbladet häromdagen.

Zlatan, från Adidas – till Karl Lagerfeld

Det började med Adidas träningsbyxor med revärer hemma i Rosengård. Men sen 15 år tillbaka har Zlatan sakta lyckats ta sig från det svenska förortsmodet till Karl Lagerfeld. – Tidigare brydde han sig varken om sitt utseende eller mode, det är Helena som lärt honom allt, säger en av parets vänner till Kvällsposten.
Förre MFF-hjälten vill hem igen: Självklart
Magnus Eriksson vill hem till Malmö FF. Den förre MFF-hjälten i gårkväll på plats på Swedbank stadion för att se sin gamla klubb bli pulveriserad av PSG. – Självklart vill jag hem, tiden får utvisa men självklart vill jag det. Mer än något annat, säger han till Kvällsposten.
Läs mer om Kvällsposten, Malmö FF, PSG och Swedbank.
Bianca, 8: Zlatan var också nervös
Bianca Foussianis, 8, var nervös som bollflicka inför Malmö FF-Paris Saint-Germain. Det var Zlatan också. – Han frågade om jag var nervös, jag sa ja. Sen viskade han till mig att han också var det, säger Bianca Foussianis till Kvällsposten.
Läs mer om Kvällsposten och Zlatan.

Seger är anledningen till Zlatans stjärnstatus

MALMÖ. Hon har kanske inte hjälpt honom att bli bättre på gräset. Men Helena Seger är den direkta orsaken till att Zlatan Ibrahimovic uppnått stjärnstatus i fotbollsvärlden. - Man blir aldrig riktigt stor om inte alla delar i livet funkar, bara att gå till David och Victoria Beckham för att förstå, säger en av Helenas äninnor till Kvällsposten.
Hon vann tävlingen – får se matchen ikväll
Tävlingen är avgjord! Lyckligast av alla är just nu Elisabeth Thynell, 41, i Malmö. - Herregud! Är det sant, utbrast hon när Kvällsposten ringde och meddelade att hon är vinnaren av två biljetter till matchen mellan MFF och PSG på onsdagen.
Jag förväntar mig att Zlatan kommer hem
MALMÖ. Zlatan Ibrahimovic är hemma i Malmö för att besegra sin barndoms Malmö FF och återförenas med sitt Malmö. Över hela staden jagade invånarna en glimt av sin förlorade son. Tagna, glada, hoppfulla och nervösa. Kvällsposten följde med när Malmö och Zlatan återfick varandra.
Läs mer om Malmö, Malmö FF, Malmö och Zlatan.
Ikonens sjukdom är en gåta för läkarna
Kenny Jönsson har kommit hem och tillståndet är stabilt. Men fortfarande vet inte läkarna vad som är fel på Rögleikonen som fortsatt är väldigt sjuk. – Han ligger i stort sett bara stilla, han är fortfarande på ruta ett, säger hustrun Anne-Lee till Kvällsposten.
Hysn: Malmö FF:s final större än Blåvitts
Malmö FF:s förlust i Europacupfinalen 1979 är den enskilt största svenska Europacupmatchen genom tiderna. Det tycker till och med IFK Göteborgs Uefacupvinnare Glenn Hysn. – Det måste jag erkänna även om vi vann vår match. Europacupen är större, säger Glenn Hysn till Kvällsposten. – Som enstaka klubbmatch kan man aldrig komma ifrån det, säger 79-lagets kapten Staffan Tapper.
Jonas mördade sin familj – kan få arvet
Anhöriga till Emma Runnemark är förtvivlade. Dubbelmördaren Jonas Runnemark, 31, kommer, enligt dem, att indirekt kunna komma över arvet från hustrun och dottern han mördat. – Det här är moraliskt förkastligt. Lagen måste ändras, säger Lina Svensson, syster till Emma Runnemark till Kvällsposten
Hareide: Får inte bli som med Ronaldo
Zlatan kommer hem till Malmö. Men enligt tränaren Åge Hareide får laget inte stirra sig blinda på den svenske storstjärnan. – Det får inte bli som när Ronaldo kom hit, säger tränaren till Kvällsposten.
Rosengård värvar från rivalklubben
Som Kvällsposten kunde avslöja förra veckan värvar FC Rosengård holländskt. Kontraktet med Lieke Martens är nu påskrivet och klart. – Hon är en bra yttermitt som både jobbar in i banan och ner på kanten. Hon är bra med bollen och är snabb, sa sportchefen Therese Sjögran då.
Läs mer om Therese Sjögran.
Sågar egna laget – efter överkörningen
Från solitt försvarsspel till fiasko och sju mål i baken. Det var Malmö Redhawks facit på söndagskvällen. – Det är en total kollaps, vi är svaga och passiva, säger försvarsspecialisten Stefan Warg till Kvällsposten.
Läs mer om Kvällsposten och Stefan Warg.
Anne Lundberg: Det blir vår bästa säsong
Anne Lundberg har varit anställd på SVT i 26 år och har inga planer på att sluta – om hon inte blir ersatt av en robot, förstås. För Kvällsposten resonerar hon kring framtiden, chockhöjer förväntningarna på kommande säsongen av Antikrundan – och utlovar ännu en säsong. – Jag tror inte det finns några planer på att lägga ner det programmet, säger Anne Lundberg.
Läs mer om Anne Lundberg, Antikrundan och SVT.
18.15: Följ söndagens enda SHL-möte direkt
Sex matcher i går. I dag avslutas den 20:e SHL-omgången med matchen Malmö-Växjö. Kvällsposten liverapporterar på plats i Malmö Arena.
Läs mer om Malmö Arena och Malmö-Växjö.
Storskytten fick en smäll – tufft för Ystad
Kryss och ett tufft utgångsläget inför avgörande nästa helg. Det – och en smäll på bäste målskytten – var vad Ystads IF fick med sig från hemmamötet med ungerska Tatabanya. – De är favoriter nu, säger YIF-tränaren Sebastian Seifert till Kvällsposten.
Läs mer om Kvällsposten, Tatabanya och Ystad.
Hareide bekräftar Danmarks intresse
Malmö FF:s tränare Åge Hareide bekräftar att han är en av kandidaterna till att bli ny dansk förbundskapten i fotboll. – DBU (danska fotbollsförbundet) har frågat mig om jobbet, sade Hareide till Kvällsposten efter fredagens MFF-träning.
Zlatans debut i MFF: Känner igen leendet
1994 gjorde Zlatan Ibrahimovic sin första träning med Malmö FF. Kvällsposten har kartlagt Zlatans första dagar i klubben inför världsstjärnans hemkomst till Malmö. - Man känner fortfarande igen leendet och det lite kaxiga skrattet. När han blir intervjuad kommer fortfarande det där smilet, jag tycker det är fint, säger Zlatans första MFF-tränare, Robert Fransson.
Hareide bekräftar Danmarks intresse
Malmö FF:s tränare Åge Hareide bekräftar att han är en av kandidaterna till att bli ny dansk förbundskapten i fotboll.— DBU (danska fotbollsförbundet) har frågat mig om jobbet, sade Hareide till Kvällsposten efter fredagens MFF-träning.
Hareide lämnar MFF - klar för Danmark
MALMÖ. Åge Hareide är överens med det danska förbundet. Enligt flera initierade källor till Kvällsposten offentliggörs överenskommelsen efter MFF:s möte med Paris Saint-Germain nästa vecka. – DBU har frågat mig om jobbet, säger Hareide.
Läs mer om Danmark, Hareide, Kvällsposten och MFF.
MFF uppges ha träffat legendaren Laudrup
Michael Laudrup, 51, nämns som Åge Hareides ersättare. Två initierade fotbollspersoner berättar för Kvällsposten att de sett den danske stortränaren tillsammans med Daniel Andersson och delar av föreningens styrelse på Ystad Saltsjöbad. – Jag har inte träffat Michael Laudrup på Ystad Saltsjöbad, dementerar Andersson.
Kastrup utryms efter larm
Kastrups flygplats har utrymts efter att ett larm har gått, skriver Kvällsposten. Flera polisstyrkor är på plats.
Läs mer om Kvällsposten.
Kastrup utryms efter larm
Kastrups flygplats har utrymts efter att ett larm har gått, skriver Kvällsposten. Flera polisstyrkor är på plats.
Läs mer om Kvällsposten.
Åge Hareide på väg att ta över Danmark
MALMÖ/KÖPENHAMN. Uppgifterna från båda sidor sundet är samstämmiga, Åge Hareide är huvudalternativet att ta över som dansk förbundskapten. Enligt vad Kvällsposten erfar ska Malmö FF ha känt till intresset sedan en tid tillbaka och redan påbörjat rekryteringen av ny tränare. –Jag har sagt att när säsongen är över så kommer jag att bestämma mig, sa Hareide till Kvp i går.
P-vakt betalade inte parkeringen – slutar
Parkeringsvakten i Kristianstad parkerade sin bil utan att betala. Han valde i dag att säga upp sig, rapporterar SVT Nyheter Skåne. – Vi saknar förtroende för medarbetaren, har Bengt Olsson, teknisk chef i Kristianstads kommun, sagt till Kvällsposten.