Kvällsposten

Här roar sig KVP:s gäster helvilt

När du vill komma riktigt nära händelserna - då ska du vända dig till Kvällsposten. Fråga bara de tvåhundra speciellt inbjudna som genom Kvällspostens försorg bjöds på en heldag på anrika Skånes djurpark. Mest och bäst var när man fick se björnarna äta mjukglass inne i sitt eget ide.
Läs mer om Kvällsposten.

Jo Inge Berget var nära att lämna MFF

13 av Malmö FF:s spelare har kontrakt som går ut efter säsongen 2017 och i många fall måste klubbledningen bestämma sig snart – sälja eller försöka förlänga? Samtidigt kan Kvällsposten avslöja att Jo Inge Berget var nära att skriva på för kinesiska Henan Jianye redan i vintras. – Det har funnits intresse från Kina men också från andra klubbar, säger Berget.
Facebookrekord för Kvällsposten
Över 40 000 personer ger Kvällsposten tumme upp. Så många är det som i dag följer tidningens Facebook-sida. – Att läsa nyheter via Facebook är något som ökar. Här hittar vi hela tiden nya läsare och tittare, säger Kvällspostens redaktionschef Susanne Lindn.
Jag fick en chock när jag såg vad de erbjöd
Han var Halmstad-fansens drömvärvning. Men när Dusan Djuric överraskande skrev på för storsatsande Dalkurd fick han stämpeln som en svikare i sin hemstad. Nu kan Kvällsposten avslöja varför den A-landslagsmeriterade mittfältaren nobbade sin moderklubb – men också att han inte gett upp hoppet om att spela i HBK igen. – Jag kände mig inte önskvärd, säger Dusan Djuric.

Dömd för barnvåldtäkt – förd akut till sjukhus

En person har fått föras till sjukhus efter en händelse på häktet i Malmö under fredagen. Enligt uppgifter till Kvällsposten är det en av de två män som dömts för grov barnvåldtäkt av en 12-åring – vars dom fastställdes av hovrätten i dag. – Det har varit en larmsituation och vi har haft uttryckningsfordon på häktet i Malmö, men jag kan inte gå in på klientsituation eller skadeläge, säger kriminalvårdens regionchef Victoria Rydholm.
Här är nya namnen på elitserien i handboll
Handbollen skrotar elitserien – beteckningen försvinner både på herr- och damsidan. Kvällsposten kan avslöja de nya namnen. Herrserien döps om till Handbollsligan och damserien till SHE. – Allt är klubbat och införs redan till nästa säsong, bekräftar Peter Gentzel, vd för Svensk elithandboll.
Så ska Crowns in i KHL – via Luxemburg
Kvällsposten kan avslöja att Crowns söker samarbete med Luxemburg i en plan B för att komma in i ryska ligan. Samtidigt råder det fortsatt ovisshet om regelverket kan stoppa Crowns - även utan stöd från annat förbund. – Enligt vår jurist finns inte vårt fall tydligt reglerat. Ryssland skulle alltså kunna godkänna oss utan att köra över det svenska ishockeyförbundet, säger Leif R Carlsson.
Läs mer om KHL, Leif R Carlsson och Luxemburg.
Crowns nya plan för att ta sig in i KHL i höst
Crowns KHL-planer lever i allra högsta grad. Kvällsposten kan här avslöja klubbens nya väg till spel i ryska ligan redan i höst. – Det känns som vi vänt tillbaka matchen och befinner oss i sudden. Vi tror fortfarande att det finns stora chanser, säger Leif R Carlsson.
Läs mer om KHL och Leif R Carlsson.
Ericson tittar på Jordan inför OS
Jordan Larssons succ gör honom aktuell för både U21-landslaget – och OS. Det berättar U21-landslagets förbundskapten Håkan Ericson som var på plats på söndagens Skånederby. – Det är många på den listan och Jordan är en av dem, säger Håkan Ericson till Kvällsposten om OS.
AVSLÖJAR: Norrman klar för Kristianstad
En ny norrman är på väg till IFK Kristianstad. Mästarklubbens är överens med högernian Stig-Tore Moen Nilsen, 21. Enligt uppgifter till Kvällsposten sitter han på läktaren i kväll när IFK ska säkra finalplatsen mot Sävehof. Kristianstadklubbens plan är presentera Moen Nilsen på fredagsförmiddagen.
Smith: Ystadborna gick man ur huse
Lilla Ystad blev riktigt stort på handbollskartan när Ystads IF tog sitt första SM-guld 1976 – så lyckosamt att det också blev spel i vad som i dag skulle kallats Champions League. Jag punktmarkerade det vita laget på den tiden. Mästartiteln är fortfarande en av endast två, 1976 och 1992, i YIF:s historia och jag minns med glädje hur vi förvandade festen till till löpsedlar i Kvällsposten. Men ännu större var faktiskt efterföljande kvartsfinal i Europacupen mot ryska björnen CSKA Moskva. På den tiden var öst i handboll lika med en ogenomtränglig mur. Jag var med på en oförgl
Pappan misstänks ha mördats – barnen fick inte veta
Mannen i Lomma mördades i sitt hem – och hans fru är häktad misstänkt för mord. När någon mördats ska polisen underrätta anhöriga, men för två av mannens barn dröjde dödsbudet nästan en vecka. – För fem dagar sen trodde vi att han levde. Men det gjorde han ju inte, säger mannens son till Kvällsposten.
Läs mer om Kvällsposten och Lomma.
Avslöjar: Johnsson jagas av flera klubbar
Kalle Johnsson har gjort succ i danska Randers och insatserna skapar intresse. Enligt uppgifter till Kvällsposten följs målvakten av Genoa, Bologna, Basel och Club Brugge. Samtidigt avslöjar målvakten att landslagsledningen håller kontakt med honom inför nästa veckas EM-uttagning. – Lasse Eriksson brukar skicka sms efter matcherna och kolla status, säger Johnsson.
Nya uppgifter: Sköts ihjäl genom ett fönster
De båda bröderna besökte av oklar anledning den 68-årige mannens bostad i Vallåkra. Men det slutade med att båda sköts till döds på gårdsplanen. Enligt uppgifter till Kvällsposten ska bröderna ha skjutits på nära håll genom ett fönster. En av bröderna ska dessutom ha träffats bakifrån.
Läs mer om Kvällsposten och Vallåkra.
Bekräftat – 18 kilo kokain i flygplanet
Smuggelplanet som landade utanför Landskrona i slutet av mars var lastat med 18 kilo kokain till ett värde av närmare 15 miljoner kronor. Det bekräftar åklagaren Stefan Gradler vid internationella åklagarkammaren. – Uppgiften har ju förekommit i holländsk press. Jag ser ingen anledning att påstå att det inte stämmer, säger han till Kvällsposten.
Två anhållna för 15 år gammalt dubbelmord
Två män anhölls på tisdagen som misstänkta för ett dubbelmord i Helsingborg för 15 år sedan, skriver Helsingborgs Dagblad.Männen satt häktade redan i samband med händelsen men släpptes. Nu har de alltså blivit aktuella igen.– Jag kan bekräfta att två personer är anhållna för det, säger åklagaren Lars Danielsson till Kvällsposten.
Läs mer om Helsingborg och Kvällsposten.
Han vill sälja sin njure till utlandet
Att få ett nytt organ är ingen självklarhet. Nästan varje vecka är det någon som dör på väntelistan. I dag är all handel med organ förbjuden, men det finns de som tycker att det borde vara upp till var och en att själv fatta beslut som rör den egna kroppen. Kvällsposten har pratat med en man som skulle vilja sälja sin ena njure.
Tre anhållna för väpnat butiksrån
På måndagsförmiddagen rapporterade Kvällsposten att en livsmedelsbutik i Käglinge rånats. Tack vare ett uppmärksamt vittne kunde senare fyra misstänkta rånare gripas.
Läs mer om Kvällsposten och Käglinge.
Flyktingar stoppade tågtrafiken över bron
Tågtrafiken över Öresund stoppades under förmiddagen.Enligt uppgifter till Kvällsposten berodde det på att ett antal flyktingar som försökte ta sig till Sverige befann sig på spåren.– Det är livsfarligt, tunnlarna är byggda för tåg- och biltrafik, inte fotgängare, har Jens Genders, presskontakt vid Öresundsbron tidigare sagt om den nya flyktvägen till Sverige.
Misstänks för mord på bebisen – har släppts
Föräldrarna som misstänks på mord på sitt fyra veckor gamla spädbarn har släppts.Det skriver Sydsvenskan.Men föräldrarna är fortfarande misstänkta för mord, uppger åklagaren för Kvällsposten.
Socialen fick larm om döda bebisens familj
MALMÖ. Socialen fick flera larm att det fyra veckor gamla spädbarnet var i fara hos Malmöfamiljen och att det fanns allvarliga missförhållanden i hemmet. Det bekräftar källor för Kvällsposten. Kort efteråt greps föräldrarna som misstänkta för mord på sitt eget barn. – Pappan hade också bett om hjälp men avvisats, uppger en källa.
Läs mer om Kvällsposten och Malmöfamiljen.
Häst dog på tävling – ryttare skadad
En kvinnlig dressyrryttare skadades under en tävling i Laholm på lördagseftermiddagen, skriver Kvällsposten.
Läs mer om Kvällsposten och Laholm.
Ninjas in Pyjamas: E-sporten går spikrakt uppåt
Tiotusentals är på plats i Malmö Arena för att se eliten tävla i Counter Strike Go. Samtidigt streamar över 100 000 människor matcherna på webben.Kvällsposten har tagit tempen på Dreamhack Master och träffat e-sports legendaren Emil HeatoN Christensen, manager för publikfavoriterna Ninjas in Pyjamas.– Det är så kul vi svenskar kan ha ett sånt här evenemang. E-sporten går spikrakt uppåt. Det är bara bakåtsträvande att inte se det som en sport, säger han.
Misstänkta terrorister jagas i södra Sverige
Polis i södra Sverige jagar just nu tre personer som misstänks ha tillhört den tyska terrorgruppen RAF, Rote Armee Fraktion, enligt uppgifter till Kvällsposten. Samtliga tre är misstänkta för ett misslyckat bankrån i Tyskland under förra året och tros ha gömts sig i en stuga i södra Sverige. Trion misstänks vara beväpnad.
Uppgift: Nihlstorp kan gå till svenskt KHL-lag
Cristopher Nihlstorp lämnar Växjö Lakers och har öppnat för spel utomlands. Enligt uppgifter till Kvällsposten är den dubble SM-guldvinnaren intressant för den svenska KHL-satsning som kan bli verklighet redan i höst. – Just nu kan jag inte säga så mycket, säger målvaktens agent Johan Finnström.