Kvällsposten

Förbundskaptenen: Han har inte förtur

Kvällsposten har avslöjat hur HBK:s supertalang Sead Haksabanovic kan vara förlorad för de svenska fotbollslandslagen.Montenegro lockar med A-lagsspel.Nu ger U21-förbundskaptenen Håkan Ericson svar på tal.– Skulle han inte bli uttagen och inte ha tålamod att vänta så får det tyvärr bli så, egentligen kan vi inte göra något åt det.

Wiland om tunga tiden: Jag grät på väg hem

2015 bröt Johan Wiland en barriär och blev en av få allsvenska spelare som berättat öppet om den depression fotbollen försatt honom i.Sedan dess har han blivit allsvenskans bästa målvakt.Kvällsposten slog sig ner med Malmö FF-stjärnan för ett öppenhjärtigt samtal om att resa sig ur gruset, att kombinera elitfotboll med att vara pendlande pappa, om nästa kontrakt och hur han mår i dag.–Det är en svår fråga att eftersom jag har en praktiskt problematisk situation. Men jag har aldrig varit så lycklig som jag är i dag med min nuvarande tjej, säger Wiland.
Avslöjar: HBK-stjärnan kan byta landslag
Halmstadstjärnan Sead Haksabanovic har hoppats på att komma med till U21-EM.Men jättetalangen kan i stället snart vara förlorad för svensk landslagsfotboll.Enligt uppgifter till Kvällsposten ska Montenegros fotbollsförbund ha skickat en kallelse till HBK för att ta ut 18-åringen till A-landslaget i juni.– Jag har inte hört något om U21, säger Sead Haksabanovic efter 0–0-matchen mot Örebro.
Allsvenska spelare fick varning om mutförsök
Matchfixningsskandalen blev ett faktum när matchen mellan IFK Göteborg och AIK ställdes in under torsdagen.Nu kan Kvällsposten berätta att Fotbollförbundet redan långt innan skandalen besökt klubbar i allsvenskan och superettan i förebyggande syfte.– Det fick ju fint utslag i och med att den här spelaren i AIK nu agerade rätt, säger Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson

Unik film: Här postar langaren knark – i en helt vanlig brevlåda

Två bröder i Skåne misstänks ha sålt narkotika för flera miljoner.På filmen, som Kvällsposten nu kan visa, ser man att langningen fungerat som vilken nätbutik som helst.– Den ene drev butiken på internet och den andre skötte lagret, packade och postade, säger utredaren Mattias Sigfridsson vid polisen.
Läs mer om Kvällsposten och Skåne.
JUST NU: Mindre flygplan i haveri på Malmö Airport
Ett mindre plan uppges ha havererat på Sturup, enligt uppgifter till Kvällsposten.Räddningstjänsten i Svedala kommun har larmats till platsen.
Oväntad hjälp till Mio från MFF:s motståndare
Nu startar även Östersunds Fotbollsklubb en egen insamling för att hjälpa 13-årige MFF-supportern Mio så att han får specialistvård i Tyskland.ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg plockar dessutom upp 25 000 ur egen ficka för att hjälpa pojken som lider av en kraftig och svårdiagnostiserad huvudvärk.– Jag har redan satt in pengarna till MFF Support, säger Kindberg till Kvällsposten.
Nu har bilsommaren börjat för veteranerna
Veteranmarknader, bilträffar, bil– och MC-utställningar, rally och cruising.Vill man ta ut bilen på en sväng i sommar finns det mycket att välja på i Sydsverige – Kvällsposten har listat bilträffar från resten av maj till september.–Man får mycket råd, har man problem finns det alltid någon som kan tala om vad man kan göra eller om man har testat det eller det, säger Viola Ryding, sekreterare på Emmaboda Us Car Club.
Läkarna följde rutinerna – trots det dog Lara, 32
Lara, 32, dog efter att hon fött tvillingpojkar på sjukhuset i Kristianstad i mars i år.Nu är sjukhusets internutredning klar.– De gjorde så mycket fel med henne, säger Laras bror till Kvällsposten, som är fortsatt kritisk till sjukhuset.
Läs mer om Kristianstad, Kvällsposten och Lara.
GT-skribent bland Sveriges mäktigaste
TCO listar för tredje året i följd framtidens 99 mäktigaste personer.I årets lista återfinns Csaba Bene Perlenberg, fristående kolumnist och debattansvarig på GT.– Det känns roligt att den satsning som GT och Kvällsposten har gjort på lokal opinionsjournalistik syns och hörs, säger han själv.
Skottskadad man i Malmö häktad
Den man som skottskadades av polisen i Malmö i slutet av april när en bortförd kvinna fritogs är häktad. Mannen häktades i lördags misstänkt för människorov och grov våldtäkt, skriver Kvällsposten.
Läs mer om Kvällsposten och Malmö.
Carl Philip hetast på Knutstorp: Är nöjd
Populäraste föraren i solskenet på Ring Knutstorp:Carl Philip, 37.– Jag är väldigt nöjd med helgen, säger motorprinsen till Kvällsposten.
Nu är biljetterna fixade: Werner, 9, får se idolerna
Werner, 9 år, får se sitt favoritlag IFK Kristianstad mot Ystads IF.Kvällsposten och IFK bjuder på biljetter till den utsålda jättematchen i handboll.– Werner är jättelycklig, säger hans mamma Josefin.
Läs mer om IFK och Josefin.
Mer polisjobb efter slopad id-koll
När id-kontrollerna för Öresundsresenärer tas bort blir trycket större på polisen. – Det här kom som en fullkomlig överraskning, säger Martin Svensson, chef på gränspolisens inre kontroll region Syd, till Kvällsposten.
Mer polisjobb efter slopad id-koll
När id-kontrollerna för Öresundsresenärer tas bort blir trycket större på polisen. – Det här kom som en fullkomlig överraskning, säger Martin Svensson, chef på gränspolisens inre kontroll region Syd, till Kvällsposten.
Pojke skadad vid fotbollsbråk i Landskrona
Ett stort bråk uppstod vid en ungdomsmatch i fotboll i Landskrona, rapporterar Kvällsposten. Enligt polisen deltog 20–30 personer i bråket som utbröt vid 15-tiden.
Läs mer om Kvällsposten och Landskrona.
Marko-Varga utsattes för sexuella övergrepp
Drygt fem procent av Sveriges idrottare har utsatts för sexuella övergrepp av tränare enligt ny forskning. Kvällsposten fortsätter granska och belysa idrottens mörka sida - denna gång med OS-simmaren Ida Marko-Varga, engagerad i Tre ska bli noll som arbetar för att inga barn ska utsättas för sexuella övergrepp, och hennes mamma Åse Mattsson. Här berättar Ida om när hon själv utsattes för övergrepp, inte blev betrodd och sedan tvingades möta landslagstränaren på tävlingar trots att han var dömd. Samtidigt delar mamma Åse med sig om hur det kändes när hennes dotter
Migrationsverket: Har ändrat våra rutiner
Under söndagen avslöjade Kvällsposten att personer med utvisningsbeslut - som omhändertagits av polis i februari - släppts på grund av platsbrist i myndighetens förvar.Nu hävdar Migrationsverket att rutinerna dock ändrats, sedan dess.– Sedan mars prioriterar vi polisens ärenden, säger avdelningschef Torbjörn Nyberg.
Ponnyridning, godisregn eller quiz – här finns valborgsfesten
Valborgsmässoafton är en folkfest för att hälsa våren välkommen. Kvällsposten har sammanställt en lista på Valborgsfiranden runt om i Sydsverige. Vad sägs som konsert med Patrik Isaksson, musikquiz eller eldshow – alternativen är många.
Kriminella som ska utvisas släpps av Migrationsverket
Regeringen vill att fler utvisade ska lämna Sverige.Men Kvällsposten kan nu avslöja att personer som blivit utvisade och omhändertagna av polis, har förts till Migrationsverkets förvar i väntan på utvisning – men sedan har de släppts grund av platsbrist.Flera av personerna hade spärrats av andra länder för allvarliga brott.– Det är frustrerande att vi arbetar i onödan, säger gränspolischefen i Malmö Leif Fransson.
Öqvist döpte dottern efter sin döda syster
Dottern Stella, snart fem år, vill börja spela fotboll. Annars är Josefine Öqvist klar med både fotbollslivet och stadssorlet. För Kvällsposten berättar förra landslagsstjärnan om livet mitt ute på landet, hur det är att bo ensam med barnen en stor del av året och att hon döpt dottern efter sin bortgångna storasyster. – Jag har sagt att hon är i himlen så varje gång det kommer ett flygplan över vårt hus säger min dotter att det är Caroline.
Läs mer om Caroline och Josefine Öqvist.
Dagen efter smällen: Jeppsson är hoppfull
Kvartsfinalkraschen, knäskadan och misstankarna om en ny korsbandsskada blev för mycket.Landslagsskytten Simon Jeppsson, 21, lämnade hemmaarenan i Lund i tårar.På fredagskvällen befarade han det värsta.Nu, dagen efter smällen, är Simon hoppfull.– Det är ingen kraftig svullnad, vilket är positivt, säger han till Kvällsposten.
Läs mer om Kvällsposten, Lund och Simon.
Var tvärsäker – nu kan det gå hur som helst
Studio Kvällsposten pratar upp den direkt avgörande kvartsfinalen i kväll.Lugi tar emot Ystad i en match som gäller en semifinalplats.– Jag var säker på Lugi efter 2-0 - nu kan det gå hur som helst, säger Kvällspostens krönikör Jan Peter Andersson.
Läs mer om Jan Peter Andersson, Lugi och Ystad.
Nya Rögle överger hemvävt – ikonerna får inga uppdrag
Under många år abonnerade grönvita profiler på ledande positioner i Rögle.Nu lyser ikonerna med sin frånvaro. Kvällsposten har pratat med några gamla Röglespelare som i hockey-Sverige är intimt förknippade med Ängelholmsklubben om vad de tror att det betyder - om det betyder något alls.– Det går inte att anställa folk för att de har spelat 400 matcher i Rögle men om det är två likvärdiga tycker jag man ska välja den med klubbhistoria, framför allt som ledare, säger Mikael Gath.– Folk frågar mig hela tiden varför jag inte går in som tränare i R
Polis får jobba kvar om han döms
Polismannen åtalades för att ha kränkt en man på ett asylboende i Emmaboda.– Din jävla dåre, åk hem din jävla arabjävel, åk hem till ditt jävla land, ska polisen ha sagt enligt mannen enligt en inspelning som Kvällsposten fick del av.Han kommer att få behålla jobbet även om han fälls, skriver Smålandsposten.