Kvällsposten

Avslöjar: Rosengård vill värva Hope Solo

FC Rosengård kan vara på väg att mot en sensationell värvning. Enligt uppgifter till Kvällsposten har en första kontakt tagits med Hope Solo. – Vi kommenterar inte enskilda spelare, säger klubbdirektören Klas Tjebbes.
Läs mer om Hope Solo och Kvällsposten.

2 000 halmbalar brinner i Skåne

Runt 2 000 halmbalar står i brand på en åker norr om skånska Skurup, rapporterar Kvällsposten....
Läs mer om Kvällsposten, Skurup och Skåne.
Fyra hållna för Malmömord – en av de misstänkta på sjukhus
Fyra män har anhållits, misstänkta för inbladning i mordet på en man i 20-årsåldern i Malmö den 9 mars. Han blev beskjuten i stadsdelen Nydala på kvällen den 9 mars och kördes sedan från brottsplatsen av en privatperson till sjukhus, där han avled av sina skador. På brottsplatsen fann polisen en röd bil där förarsidan var sönderskjuten, rapporterar Kvällsposten.
Flera skottskadade i Malmö
Flera personer har skadats i samband med en skottlossning i Malmö, rapporterar Kvällsposten....
Läs mer om Kvällsposten och Malmö.

Just nu: Flera skottskadade i Malmö

Flera personer har skadats i samband med en skottlossning i Malmö, rapporterar Kvällsposten. Händelsen inträffade på Censorsgatan i Fosie.
Mördade pojkens sista tid i livet
MALMÖ. 16-åringen kom inte tillbaka till HVB-hemmet som han lovat, men personalen slog inte larm. Dagen efter hittades han mördad på en kyrkogård. Nu kan Kvällsposten berätta om flyktingpojkens sista tid – och om anmälningarna om rasism och otrygghet på HVB-hemmet.
Läs mer om Kvällsposten.
Advokaten blev inte upplyst om mordet
MALMÖ. Den mördade 16-årige afghanska pojken utreddes som misstänkt för stöld och narkotikabrott efter att ha gripits på Åhlns i Göteborg. Hans försvarsadvokat blir ställd när Kvällsposten berättar att hans klient hittats mördad på en kyrkogård. – Jag har inte fått den informationen, säger advokaten Ralph Ekman.
Mannen misstänks för mordet på sin ex-fru
Den 43-årige man som sedan i onsdags morse sitter anhållen i Helsingborg misstänks ha mördat sin tidigare fru. Det uppger mannens advokat Lennart Nilsson för Kvällsposten. – Min klient förnekar någon som helst inblandning i det som han misstänks för, i mordet på sin fru som det påstås, säger advokaten.
Mannen misstänks för mordet på sin fru
Den 43-årige man som sedan i onsdags morse sitter anhållen i Helsingborg misstänks ha mördat sin tidigare fru. Det uppger mannens advokat Lennart Nilsson för Kvällsposten. – Min klient förnekar någon som helst inblandning i det som han misstänks för, i mordet på sin fru som det påstås, säger advokaten.
43-åringen tillbaka i rätten för p-husmordet
Kvinnan ville skiljas - då väntade mannen utanför hennes jobb och dödade henne. I dag fortsätter rättegången mot den 43-årige man som misstänks ha huggit ihjäl sin fru i ett parkeringshus i Lund. Under dagen ska bland annat en man som försökte stoppa attacken höras. Kvällsposten är på plats.
Läs mer om Lund.
EU-parlamentariker besöker gränskontrollerna
På onsdagen besöker flera europaparlamentariker Malmö för att studera gränskontrollerna och mottagandet av ensamkommande flyktingbarn. Detta för att bedöma hur EU:s asyllagstiftning fungerar i Sverige. Kvällsposten är på plats och sänder direkt.
Läs mer om Malmö och Sverige.
Han såg rött – efter 35 sekunder på planen
Två röda kort fällde Ängelholms FF i hemmamatchen mot Gais. De båda utvisningarna kom inom loppet av bara några minuter. För Prince Adjesis del hade han varit på plan i 35 sekunder när han synade det röda. – Det är fruktansvärt oprofessionellt och oprofessionellt beteende kan jag inte acceptera, säger ÄFF-tränaren Christian Järdler till Kvällsposten.
Läs mer om Kvällsposten.
Du Rietz nobbar nye förbundskaptenen
Tysklandsproffset Kim Ekdahl Du Rietz, 27, står fast vid sitt beslut – han fortsätter nobba Blågult. Handbollens nye förbundskapten Kristjn Andrsson kan alltså glömma Bundesligastjärnan. – Han får jättegärna ringa men jag kommer inte att ändra mig. Jag har spelat min sista landskamp, säger Kim till Kvällsposten.
Miljonärsdottern som förlorade allt
Ingegerd Engfelt var byggmästarens rika dotter som skulle ta världen med storm på egna ben. Kassettdrottningen från Malmö utmanade de japanska jättarna och satsade allt. En satsning som slutade i en stort uppslagen konkurs och flykt. Fallet blev högt och Ingegerd Engfelt krossades. – Så många svek som hon blev utsatt för det får man leta efter. Så det finns en förståelse till varför hon inte ville leva längre, säger vännen Johann Fröhling. Hon ärvde 80 miljoner och satsade allt på att utmana de japanska jättarna. Ingegerd Engfelt blev kassettdrottningen med hela Sverige. Nu ber
Fula bluffen lyckades inte lura Kenneth, 74
Nu lottar ICA ut flertalet presentkort och du är en av vinnarna! Många skulle nog tacka ja till erbjudandet om ett presentkort till ett värde av 500 kronor. Men inte Kenneth Svensson, 74 – han såg igenom bluffmejlet och slog larm. – Jag har lärt mig genom att läsa Kvällsposten att man inte ska gå på sådant här rakt upp och ned, säger han. Nu varnar polisen för fler mejla av samma typ. – De kommer aldrig ensamma, det vet vi med säkerhet, säger Jan Olsson vid polisens bedrägericentrum.
Åklagaren väntar med att häkta paret
Åklagare Eva Norberg räknar med att ta beslut i eftermiddag eller tidigt i morgon om det misstänka paret ska begäras häktad för mord.– Jag ska prata med rättsläkaren i eftermiddag, säger hon till Kvällsposten. Både mannen och kvinnan nekar till mord på barnet.
Läs mer om Kvällsposten.
Resultatet från mötet presenteras
Svenska regeringen vill skruva upp takten på återförvisningarna av flyktingar från Sverige. I två dagar har representanter för de nordiska regeringarna varit samlade i Lund för att skapa en enad front för att bland annat tvinga Ungern att ta tillbaka flyktingar. Klockan 12.30 presenteras resultatet vid en presskonferens i Lund. Kvällsposten sänder mötet direkt.
Läs mer om Lund, Sverige och Ungern.
Okänd person tog tag i flicka på grundskola
Under onsdagsförmiddagen tog sig en okänd man in på en grundskola i nordvästra Skåne.Polisen har startat en utredning om olaga frihetsberövande.Enligt uppgifter till Kvällsposten är offret en sjuårig flicka, som frihetsberövades och sedan släpptes varpå mannen lämnade platsen.– Det är inte så att någon är skadad eller att någon har råkat ut för något som innebär skada, säger skolans biträdande rektor.
Läs mer om Kvällsposten och Skåne.Polisen.
Lugi i krismöte efter storförlust i genrep
Fiasko är ett hårt ord att använda under en försäsong. Men något annat går inte att säga om damernas genrep mot Sävehof – direkt efter matchen hölls ett krismöte. – Man kan välja att skratta eller gråta, jag väljer att skratta. Det är det värsta jag har upplevt, både som spelare och tränare, säger tränaren Dragan Brljevic till Kvällsposten.
Person gick på spår – trafiken igång igen
Tågstoppet mellan Lund C och Kävlinge har hävts. Polis och personal från Räddningstjänsten har sökt efter den person som uppgetts gå spåren vid Gunnesbo station i Lunds kommun men inte funnit någon. Jimmy Modin vid polisregion syds ledningscentral uppger för Kvällsposten att det inte längre finns något hinder för tågtrafiken.
Dubbla smällar för Rögle i Schweiz
Onsdagen innebar dubbla smällar för Rögle i Schweiz.Som om det inte var nog med försäsongens första förlust tvingades Taylor Matson utgå skadad.– Vi vet inget om skadan ännu, vet mer i morgon, informerar sportchefen Anders Masken Carlsson i ett sms till Kvällsposten.
Kvinna misstänkt för grov misshandel
En man i 50-årsåldern fick föras till sjukhus efter en misstänkt grov misshandel natten mot onsdag. Enligt uppgifter till Kvällsposten ska mannen ha blivit knivskuren i ansiktet. En kvinna har gripits misstänkt för misshandeln.
Läs mer om Kvällsposten.
Bekräftat: Mattias Andersson till Juve
Precis som Kvällsposten kunder rapportera på måndagskvällen går Mattias Andersson, 18, till Serie A-giganten Juventus. Agenten Martin Dahlin bekräftade på tisdagskvällen via Instagram att allt är påskrivet och klart.
Läs mer om Instagram, Juve och Kvällsposten.
Ola Lindgren lämnar handbollslandslaget
Nu är det klart. Ola Lindgren, 52, lämnar som förbundskapten för handbollslandslaget. Han stannar inte kvar på kontraktet i en ny konstellation. – Vi har valt att avsluta den 31 augusti, säger Lindgren till Kvällsposten.
Läs mer om Kvällsposten och Lindgren.
MFF-backen kan lämna för Italien
Pa Konate drar på sig den svenska landslagsdressen med målsättning att återta sin startplats i Malmö FF – annars kan utlandsäventyret stå runt dörren. Enligt Sportbladet finns italienskt intresse. – Jag tycker jag är tillräckligt bra för att ta vänsterbackspositionen, säger Konate när Kvällsposten träffar honom inför U21-matcherna mot Kroatien och Spanien.