Kvällsposten

Hugh Grants exklusiva hus i Sverige står klart

När världsstjärnan Hugh Grant vill bygga sitt kärlekshus väljer han skånska Torekov.Nu är huset klart för inflyttning, kan Kvällsposten avslöja efter ett besök på platsen.– Han är välkommen hit. Vi är vana vid kändisar i byn, säger en av grannarna.

Kolla, här kan du dansa runt midsommarstång

Kransar i håret för de vuxna och roliga bus för barnen, midsommarafton bjuder på en uppsjö av aktiviteter för både stora och små. Kvällsposten har sammanfattat ett urval av alla Sydsveriges midsommarevenemang.
Bud inkomna – stjärnan kan lämna
Yoshimar Yotn, 27, har tidigare berättat för Kvällsposten att han vill lämna Malmö FF.Enligt uppgifter till Sportbladet har det nu kommit bud på spelaren som kan lämna redan i sommar.Både amerikanska och turkiska klubbar ska ha visat intresse.
Nordn vann SM – och kritiserade jämställdheten
Triatleten Lisa Nordn vann den svenska mästartröjan i tempo på cykel. Och pikade sedan sporten för sin bristande jämställdhet. – Man kan ändå fundera på varför det finns en sådan kultur inom cyklingen, säger hon till Kvällsposten.
Läs mer om Kvällsposten.

Första konkreta spåret efter mördade Emilie, 17

En vit Hyundai i30 som syns under några flyktiga sekunder och sedan försvinner. Det är det första konkreta spåret i jakten på 17-årige Emilie Mengs mördare.Polisen vädjar nu om hjälp att hitta bilföraren.– Vi vet inte om det är gärningsmannen. Men det kan vara ett viktigt vittne, säger spaningsledaren Søren Ravn-Nielsen till Kvällsposten.
Kommunens svar: Kastar inte ut några äldre från deras boende
Efter rapporterna om 91-årige Görans situation svara nu Gislaveds kommun genom att beklaga att situationen har uppstått – och peka på att Göran med största säkerhet kommer att få bo kvar.Jag har svårt att tro något annat än att Göran får bo kvar, där han bor i dag, om det är hans vilja och önskan, skriver Maria Gullberg Lorentsson, M, ordförande i Gislaveds kommuns socialnämnd i ett mejl till Kvällsposten.
Fiskare föll 15 meter
En fiskare föll 15 meter från en klippa ner i ån Lagan utanför Laholm, skriver Kvällsposten.
Läs mer om Kvällsposten, Lagan och Laholm.
Start för lokal debatt även i papperstidningen
Valåret 2018 kommer allt närmare.Nu fortsätter Kvällsposten att satsa på sydsvensk opinionsjournalistik med lokala debattartiklar i papperstidningen varje vecka.– Vi vill vara en viktig del av den politiska debatten i Sydsverige, säger Kvällspostens chefredaktör Katrin Säfström
MFF har dubblat sin spelarbudget
För tredje gången på fyra år ska Malmö FF ta sig in i Champions League.Vägen dit går via en satsning på klasspelare som märks markant om man jämför med spelarbudgeten 2013.– Den är dubbelt så stor som 2013, ungefär, säger MFF:s vd Niclas Carlnn i en längre intervju med Kvällsposten.
Läs mer om Kvällsposten och Malmö FF.
Policybeslut stoppar Malmö FF:s värvning
Malmö FF ville värva U21-landslagsstjärnan Filip Dagerstål, 20, från Norrköping och spelaren ville till MFF.Men – enligt initierade källor till Kvällsposten – fick de regerande mästarna beskedet att Norrköping beslutat att inte sälja spelare till MFF.–Det finns klubbar som uttalat sagt: Vi säljer inte till er, säger MFF:s vd Niclas Carlnn som i övrigt inte vill kommentera eventuella transfers.
Läs mer om Kvällsposten och Norrköping.
I dag avslutas rättegången mot döda spädbarnets föräldrar
Den fem veckor gamla flickan kom in till sjukhus med så omfattande skador att hennes liv inte gick att rädda.Barnets föräldrar greps på sjukhuset, misstänkta för mord.I dag avslutas rättegången mot de två föräldrarna, båda i 25-årsåldern, som har åtalats för synnerligen grov misshandel och vållande till annans död, grovt brott.Kvällsposten rapporterar live från rättssalen.
Nanne återvänder - tar över Kalmar FF
Peter Swärdh har fått sparken av Kalmar FF.Hans ersättare blir Nanne Bergstrand, enligt uppgifter till Kvällsposten.Beskedet blir officiellt klockan 10.00 på tisdagsförmiddagen.
Dömd för över 200 sexövergrepp på syster
En 17-årig pojke har dömts i Helsingborgs tingsrätt för mer än 200 sexuella övergrepp på sin syster. Under två års tid, när systern var 14–15 år gammal, smög pojken in till henne flera gånger i veckan och utsatte henne för sexuella handlingar, rapporterar Kvällsposten.
Läs mer om Kvällsposten.
Svenska uppgifter bakom gripande i Tyskland
Uppgifter från svensk säkerhetspolis har bidragit till gripandet av en misstänkt IS-medlem i Tyskland, rapporterar Kvällsposten.
Läs mer om IS-medlem, Kvällsposten och Tyskland.
Får drömkontrakt - för att rata Sverige
Helsingborgs IF kan tvingas vänta på Andreas Granqvists återkomst.Krasnodar har inte gett upp hoppet om att förlänga avtalet.Enligt uppgifter till Kvällsposten jobbar den ryska klubben hårt för att behålla landslagskaptenen och är beredd att erbjuda landslagskaptenen ett kontrakt värt omkring 80 miljoner kronor netto per år för de kommande två säsongerna.
Läs mer om Kvällsposten och Sverige.
Skåneambassadören Anna-Lena Brundin älskar att vara tillbaka där hon hör hemma
Anna-Lena Brundin har varit ambassadör för skånsk humor i drygt 35 år.Från debuten med Berlin Berlin på Vesusvio i Lund till dagens samarbete med sin sambo Jan Sigurd.Nu är Anna-Lena nominerad till Årets Skåning, en institution som i år fyller 50.– Jag är oerhört glad och stolt över att bli nominerad nu när jag åter är tillbaka där jag hör hemma, säger en sprudlande glad Anna-Lena till Kvällsposten.
Två bilar i kraftig frontalkrock i Skåne
Två personbilar kolliderade vid 17-tiden mellan Ängelholm och Munka-Ljungby, rapporterar Kvällsposten.
Efter otäcka olyckan – polisen får egen båt
Kvällsposten berättade den 6 maj om hur två personer omkom efter att en vattenskoter i hög hastighet kört på en picknickbåt.Nu står det klart att polisen i Köpenhamn som en del av skärpt bevakning får en egen polisbåt.– Vi vill intensifiera båtåkandet och vara på plats när det i övrigt är många som är ute på sjön, säger Peter Dahl på Köpenhamnspolisen till TV2 Lorry.
Pojke påkörd utanför skola
En åttaårig pojke har blivit påkörd vid ett övergångsställe i Borgholm på Öland, uppger polisen. Olyckan inträffade vid en skola, rapporterar Kvällsposten.
Läs mer om Borgholm, Kvällsposten och Öland.
Leo efter utspelet: Jag är chockad
Nu dementerar IFK Kristianstads stjärnmålvakt Leo Larsson, 26, uppgifterna att han ska lämna guldklubben och återvända till moderföreningen IFK Ystad i allsvenskan.Larsson avfärdar ryktet som Handbollskanalen skriver om.– Inget stämmer. Jag är väldigt chockad över utspelet av handbollskanalen, säger Leo till Kvällsposten.
MFF:s guldmålvakt vill flytta hem igen
Johan Dahlin lämnade Malmö FF efter guldet 2013.Nu vill han flytta tillbaka hem till Sverige.– Vi har en dialog med honom om framtiden och han har uttryckt att hans barn snart ska börja i skolan och att han gärna vill tillbaka till Sverige, säger FC Midtjyllands sportchef Claus Steinlein till danska Tipsbladet.Enligt uppgifter till Kvällsposten är MFF i kontakt med Dahlin.
Din guide till stadsfesten Distortion i Köpenhamn
Är du sugen på elektronisk musik i världsklass? Hawaii-tema med bastkjolar och palmer? Dans till klassiska popdängor från 80-talet?Den numera folkkära gatufestivalen Distortion i Köpenhamn pågår 31 maj – 4 juni och har något för alla – Kvällsposten guidar dig i vimlet.
Pappans skor kan fria 16-åring för mordförsök
Kvällsposten kan avslöja nya bevisen som kan fria 16-åringen som misstänks för mordförsök på en vaktmästare i Malmö.Det handlar om ett par gymnastikskor som åklagaren påstår att 16-åringen hade när han sköt vaktmästaren. Men det kan vara fel skor.16-åringens pappa uppger i förhör att det är hans skor och inte sonens.
Läs mer om Malmö.Det.
JUST NU: Masskrock på Öresundsbron
Tre bilar har krockat på Öresundsbron på torsdagskvällen.Larmet kom 21.15 och har inträffat på den danska sidan.Enligt uppgifter till Kvällsposten kan en person ha skadats allvarligt.
Läs mer om Kvällsposten och Öresundsbron.
Slog larm om övergrepp – blev tystad och hatad
En ridtränare i Skåne anklagas för att i över 20 år ha förgripit sig på unga flickor. Den mamma som slog larm blev nedtystad och hatad. Kvällsposten har träffat henne. – Jag är beredd att ägna resten av mitt liv åt att försvara tjejer som råkar illa ut. Läs tidigare artiklar om övergreppen: 26 mars: Övergreppen tystas ner 28 mars: Förbundet agerar efter granskningen 23 maj: Tio tjejer berättar om övergreppen
Läs mer om Skåne.