Kvällsposten

Tung kväll för Ystad: Skada och krossade

Ystads-stjärnan och mycket talangfulle Lukas Nilsson åkte på en fingerskada mot Allingsås.När han skulle svara för ett av sina många genombrott kom smällen.– Ena fingret på vänsterhanden gick ur led. Det leds rätt igen direkt på plats. Men för säkerhets åkte han på röntgen, säger Ystads-tränaren Sebastian Seifert till Kvällsposten i natt.

HIF:s ordförande ber om ursäkt efter dissen

I en intervju med Kvällsposten berättade Helsingborgs nya ordförande, Sten-Åke Tjärnlund, att han helst undviker att ta emot Stockholmslagen i hemstaden. Nu väljer han att göra en pudel, och tar tillbaka uttalandet. – Jag har personligen ringt till både AIK:s och Djurgårdens ledning och bett om ursäkt, säger han i ett pressmeddelande.
Helsingborg saknar åtta spelare i helgen
Skador och landslagsuppdrag stör Helsingborgs IF:s uppladdning inför den allsvenska premiären - trots det var det glada miner under fredagens träning på Olympia. – Man kan börja gråta, men det finns ingen anledning att gråta över spilld mjölk, säger managern Henrik Larsson till Kvällsposten
Ranelid efter morden: Ingen ska ha vapen
Hårda och obarmhärtiga straff ska gälla för alla typer av olagligt vapeninnehav och knarkhandel. Det anser författaren Björn Ranelid. Efter den senaste tidens dödsskjutningar i både Göteborg och Malmö väljer han nu att ryta ifrån ordentligt i ett Facebookinlägg. – Ingen människa i Sverige ska ha vapen, säger han till Kvällsposten.

Experterna: Mjällby blir kvar i superettan

UPPLANDS VÄSBY. Oddsen talar för Mjällby. Experterna håller inte med. – Inte en chans att de är ett topplag, säger Martin Åslund på TV4 till Kvällsposten.
Nu har jag råd att besöka min dotter
Skulder hade alltid varit en del av hans liv, ända sedan barnsben. Att han tog kontakten med Lyxfällan handlade mest om att han ville styra upp alla fakturor. Men Tommie Rylin, 25, fick ut något mer av programmet. – Jag fick reda på saker om mig själv som jag inte hade reflekterat över tidigare, säger han till Kvällsposten.
Läs mer om Kvällsposten och Lyxfällan.
Malmö FF vill vinna titlar. Det lockar mig
Till slut blev han klar. Rasmus Bengtsson har skrivit på för Malmö FF efter segdragna förhandlingar mellan de regerande mästarna och holländska Twente där prislappen landade på omkring en miljon kronor. – Många har frågat varför jag vänder hem redan nu men jag ser inte flytten som ett steg neråt. Malmö är en stor klubb som vill vinna titlar och spela i Europa varje år. Det lockar mig, säger mittbacken till Kvällsposten.
Rasmus Bengtsson är klar för Malmö FF
Rasmus Bengtsson har enligt uppgifter till Kvällsposten genomgått sin läkarundersökning och skrivit på för MFF. Inom kort presenteras mittbacken av de regerande svenska mästarna. – Rasmus hjärta bultar stenhårt för MFF, säger spelarens agent Hasan Cetinkaya som inte vill kommentera om affären är klar eller inte.
Stödgala miljonklipp för FC Rosengård
Stödgalan för FC Rosengård slog alla rekord. Festkvällen drog in över två miljoner. – Hela Malmös näringsliv var där och fokuserade på att stötta oss. Helt grymt, säger klubbens vd Klas Tjebbes till Kvällsposten.
Läs mer om Kvällsposten.
Agenten dementerar det nya Molins-ryktet
Malmö FF och Guillermo Molins står långt ifrån varandra i de nya kontraktsförhandlingarna. Enligt uppgifter till Kvällsposten har förhandlingarna temporärt lagts på is – uppgifter som dementeras av både MFF, Molins agent och Gische själv. – För mig är frågan fortfarande öppen, säger sportchefen Daniel Andersson till Kvällsposten. – Det är helt felaktiga uppgifter, det är ingen paus i förhandlingar, säger agenten Hasan Cetinkaya. – Du kan slänga den källan i kanalen, säger Molins.
Viktor Elm uppges nu vara nära Kalmar-flytt
Viktor Elm ser ut att återvända till Kalmar redan nu. Enligt holländska Voetbal International är affären i princip klar – och väntas slutföras i veckan. – Jag hoppas så klart att det ska bli av innan min karriär är över, säger David Elm till Kvällsposten.
Expert: Vi måste låta tonåringar få sova ut!
Om vi lät våra tonåringar få sova ut ordentligt om morgnarna – och börja skolan någon timme eller två senare – så skulle de må bättre och prestera mer i skolan. Det hävdar Lundadoktoranden Hans Teke som själv varit lärare i tio år. – Jag ser inga nackdelar med förslaget, säger han till Kvällsposten.
Läs mer om Kvällsposten.
Ingen vits tävla mot Johan – bäst på ord...
I år var det Johan Hurtig från Kalmar som tog hem SM i ordvitsar. Den särskilda förmågan har han hämtat efter år som journalist och som komiker på stand-up scenen. – Jag har alltid varit lite av en ordvitsare, jag har vänt på ord och skämtat, men ordvitsarna har jag aldrig riktigt haft utlopp för, säger Johan Hurtig till Kvällsposten.
Rosengårds stjärna missade galapartyt
WOLFSBURG/MALMÖ. När stjärnorna i FC Rosengård landade på svensk mark väntade största galapartyt. Men inte för danska landslagsstjärnan Line Röddike Hansen, 27. Hon är märkt av knocken i Wolfsburg. – Jag trött och vill helst inte prata, säger hon till Kvällsposten.
Guillermo Molins får skjuta upp sin start
MALMÖ. Sedan Floridalägret har det pratats om en comeback i första allsvenska hemmamatchen mot AIK. Men nu står det klart att Malmö FF:s Guillermo Molins tvingas vänta längre än så. – Om jag måste missa de fem eller tio första matcherna så gör jag hellre det, och får vara med de sista matcherna när allting avgörs, än att spela från början, säger han till Kvällsposten.
Läs mer om AIK och Kvällsposten.
Guillermo Molins oro – kan missa starten
MALMÖ. Sedan Floridalägret har det pratats om en comeback i första allsvenska hemmamatchen mot AIK. Men nu står det klart att Malmö FF:s Guillermo Molins tvingas vänta längre än så. – Om jag måste missa de fem eller tio första matcherna så gör jag hellre det, och får vara med de sista matcherna när allting avgörs, än att spela från början, säger han till Kvällsposten.
Läs mer om AIK och Kvällsposten.
Minister attackerad med brandsläckare
Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) attackerades i dag när han besökte ett asylboende i Broby. Personal från Säpo fick ingripa och föra ministern i säkerhet. – Det gick väldigt snabbt och jag blev väldigt överraskad. Men min livvakt gjorde ett rådigt ingripande och tog hand om den här personen. Det gick bara på ett par sekunder. Jag blev nedsprutat med skum, säger Morgan Johansson till Kvällsposten.
Kändiskocken åtalas efter en olycka med bil
Kändiskocken Jan Boris-Möller, 57, åtalas nu för att ha orsakat en man whiplashskador i samband med en olycka förra året. Den påkörda mannen vill att Jan Boris-Möller betalar ett skadestånd på 50 000 kronor. –Det är inte det stoltaste ögonblicket i mitt liv, säger stjärnkocken till Kvällsposten.
Därför intervjuar vi Gryningspyromanen
Hovrätten slog fast att Ulf Borgström visat att han var beredd att riskera andra människors liv med den anlagda branden i Ystad 2010. Många är rädda för vad som händer när han släpps fri om ett drygt år. Därför publicerar Kvällsposten intervjun med mannen som döpts till Gryningspyromanen och kallats en av Sveriges farligaste män – trots att han i intervjun hotar med kriminella handlingar.
Andersson löser målvaktskrisen i HIF
Kvällsposten rapporterade redan i torsdags om målvaktskrisen i Helsingborgs IF. Nu står det klart att det blir målvaktstränaren Daniel Andersson, 42, som vaktar målet i den allsvenska premiären mot Kalmar. – Jag har varit med och tränat sedan jag slutade, säger Andersson.
Gryningspyromanens hot: Ska brinna igen
Ulf Borgström, 51, har kallats en av Sveriges farligaste män. Han har varit misstänkt för över 100 bränder och varit landets mest jagade mordbrännare i nära tio år. Nu har han suttit inlåst i 1 570 dagar, men ingenting har förändrats. När han för första gången bryter tystnaden är det tydligt att han fortfarande drivs av ilska mot samhället. Hans plan är tydlig: När han blir fri om ett drygt år ska han hämnas igen. Kvällsposten åkte till Salberga-anstalen och träffade Ulf Borgström. – Jag är pissed off och jag vill att allmänheten ska veta det, s&#
Gryningspyromanen bryter sin tystnad
SALA. Ulf Borgström, 51, har kopplats samman med över 100 bränder och kallats en av Sveriges farligaste män. Om 13 månader släpps Borgström –som av polis och media kallats för Gryningspyromanen – fri efter att ha avtjänat det fängelsestraff han fick efter en grov mordbrand i ett flerfamiljshus i Ystad 2010. I en intervju hotar han nu med att fortsätta sin hämnd och sina bränder när han släpps fri. Fyra år i fängelse har inte fått honom på andra tankar. –Det ska brinna igen, säger han till Kvällsposten, som är den första tidning som fått träffa honom i
Lilja: Klart man drömmer om SHL
Jacob Lilja är tillbaka i Rögletruppen när Ängelholmslaget på måndagen kan ta ytterligare ett steg mot SHL. I en intervju med Kvällsposten berättar lagets bäste målskytt om den tuffa tiden på läktaren - och glädjen över att få spela igen. – Det är klart att man drömmer om att skjuta upp oss till SHL, säger Lilja.
KHK får ny sportchef: Är klart om en vecka
Karlskrona Hockey uppges vara mycket nära att göra klart med ny sportchef. Winnipeg-scouten Michael Sundlöv ska vara en av två huvudkandidater. – Vi hoppas ha klart med sportchef om en vecka, säger Rolf Lindberg till Kvällsposten.
Läs mer om Kvällsposten och Rolf Lindberg.
Höstens Idol-hopp samlades i Malmö
För tv-tittarna är Idol ett höstfenomen som börjar strax efter sommaren. Men auditionturnn inleddes redan i mars och nu har den nått Slagthuset i Malmö. Kvällsposten träffade under söndagen flera förväntansfulla talanger, som gör allt för att bli Sveriges nästa idol. – Jag kom hit i går och sov på hotell inatt, nu har jag stått och väntat här i tre timmar, säger Elin Lövström, 17, som har kommit hela vägen från Öland.