Kvällsposten

Vad tycker du om Måns superseger?

Kvällsposten åkte till Måns Zelmerlöws hemstad Lund och ställde frågan: Vad tycker du om Måns superseger i Eurovision?
Läs mer om Eurovision och Lund.

Josefine Öqvist: Min värsta match i livet

Josefine Öqvists babylycka är total. I lördags fick hon sitt andra barn tillsammans med pojkvännen Stefan Lassen. Men det var en riktig pärs, berättar hon för Kvällsposten. – Det var min värsta match i livet, säger Jossan.
Tenute: Jag hade det jobbigt och var svag
Han var en av Redhawks självklara nyckelspelare. Men den 15 januari åkte han på en tackling som hållit honom borta helt och hållet från ishockeyn. För Kvällsposten berättar Joey Tenute om den tuffa tiden, pappalyckan och vägen tillbaka till rinken. - Lyckan jag kände, och som jag fick dela med killarna när de gick upp till SHL, gjorde det lättare för mig, säger kanadensaren.
Läs mer om Joey Tenute och SHL.
Elm fick bryta - kan missa MFF-matchen
David Elm är ett frågetecken när Malmö FF kommer på söndagsbesök. Det är på nytt ryggen som spökar för den reslige anfallaren. – Det är samma som vanligt, säger Elm till Kvällsposten.
Läs mer om Elm, Kvällsposten och Malmö FF.

Lusth sparkades – gör nu helt ny motorkarriär

För knappt en och en halv månad sedan fick han sparken från Malmö Redhawks. Men Mats Lusth deppar inte ihop. I stället gör han ny karriär - inom dragracing. – Dragracingen har hjälpt mig att gå vidare, och det är fantastiskt kul, säger Mats Lusth till Kvällsposten.
Läs mer om Kvällsposten.
Kristianstadstjärnan var på väg till Alingsås
Jonathan Stenbäcken, 27, är nyckelspelare för IFK Kristianstad i finalen mot Alingsås. Niometersstjärnan kunde ha haft en helt omvänd roll. – Både vi och han visade intresse. Det var ömsesidigt, säger Alingsås klubbchef Christer Mårtensson till Kvällsposten.
Pärlan tvingades bryta KFF-träningen
Kalmar-anfallaren Pär Ericsson tvingades kliva av fredagens träning sedan det huggit till i ljumsken. – Jag skulle skjuta, då kände jag hur muskeln drog ihop sig, säger han till Kvällsposten.
Läs mer om Kvällsposten.
Polischefen: Förbjud samtal vid bilkörning
Förbjud alla former av mobilsamtal vid bilkörning då skulle olyckorna minska. Det tror Erling Andersson, chef för trafikpolisen i region syd. Handsfree är ingen lösning – det är uppringningen som är problemet, menar han. – Det här är ju ett samhällsproblem, säger Erling Andersson till Kvällsposten.
Molins allt närmare allsvensk comeback
MALMÖ. Dagen efter tidernas största förlust på Swedbank stadion. Positiva nyheter för MFF-fansen från Guillermo Molins. –Det går snabbt framåt nu. Jag hoppas vara med i truppen mot Åtvidaberg, säger Molins till Kvällsposten.
Lindgren: Jag har många år kvar i mig
På söndag kan han säkra sitt andra SM-guld. Sedan bär det av hem till Varberg för IFK Kristianstads försvarsgeneral Daniel Lindgren. Men det är inte fråga om att han varvar ner. - Jag har många år kvar i mig. Förhoppningsvis kan jag vara med och ta upp Varberg till elitserien, säger Daniel Lindgren till Kvällsposten.
Halmstads klubbchef: Dusan kan bli aktuell
HALMSTAD. Ett redan ekonomiskt pressat Halmstad har fått en tung start på allsvenskan. Halmstads klubbchef Fredrik Andersson berättar om arbetet med att rädda elitlicensen, eventuella förstärkningar i sommar – och varför han kanske inte blir så långvarig i sin nya roll. – Jag trivs enormt och hoppas jobba med detta livet ut, men inser också att det inte fungerar att hålla detta tempo så värst många år, säger Fredrik Andersson till Kvällsposten.
18-årige mittfältslöftet om Blåvitts intresse
HALMSTAD. 18-årige mittfältslöftet Eric Smith har inte bråttom från Halmstad – trots intresse från Göteborg och utländska klubbar. I stället öppnar han för att förlänga med sin moderklubb. – Om vi kommer överens har jag inga problem alls att förlänga med denna klubb, säger Eric Smith till Kvällsposten.
Besvikelsen: Det skulle varit tre poäng
Ett ineffektivt Värnamo lämnade Skytteholms IP och de 345 på läktarna med en poäng. Något tränaren Jörgen Petersson inte var nöjd med. – Det skulle varit tre poäng i dag, säger han till Kvällsposten.
Salo gör solodebut på årets julgala i Malmö
MALMÖ. I dag släpper Ola Salo sin solodebut Wilderness. Men redan nu kan Kvällsposten avslöja att Ola Salo blir en av stjärnorna vid årets Julgala på Malmö arena. Kanske bjuder Salo och Lena Ph på en duett när julborden står redo i Arenan.
Inte okej ta ut hittad storvinst
Tingsrätten dömde en kvinna och hennes mor till villkorlig dom för behörighetsmissbruk efter att ha löst in vinsten på tipskuponger som de hittat på gatan i Malmö. Nu går hovrätten på samma linje, rapporterar Kvällsposten.
Läs mer om Kvällsposten och Malmö.
Stort intresse för Halmstads talang
HALMSTAD. Intresset är stort för Halmstads mittfältstalang Eric Smith. Enligt Fotbollskanalen vill IFK Göteborg värva 18-åringen, men Kvällsposten kan berätta att även flera utländska klubbar är intresserade – och starkast är intresset från Holland. – Vi vill hellre sälja utomlands, säger Halmstads klubbchef Fredrik Andersson.
Henkes taktiska drag - väljer fembackslinje
Henrik Larsson har öppnat för att parkera bussen mot Elfsborg. Enligt uppgifter till Kvällsposten ställer HIF-tränaren upp med en fembackslinje på konstgräset i Borås. Samtidigt petas Jordan Larsson.
Ilskan mot tv-kocken: Tillförde ingenting
I TV3:s program Kniven mot strupen fick Johnnie Björklund hjälp att få snurr på sin verksamhet i Malmö. Men efter inspelningen rasar han mot produktionsbolaget som han anser förvrängt bilden av verkligheten – och inte hållit vad de lovat. – Alexander (Nilson) tillförde ingenting, säger Johnnie Björklund till Kvällsposten.
Motvillig krögare får 'kniven mot strupen'
En motvillig krögare som hellre spelar kort än att laga mat – och som samtidigt drömmer om att föda upp vildsvin. Johnnie Björklunds krog Peder Hans saknar både gäster, ett koncept och en driven krögare. – Min sambo och mina grannar drog i gång det och jag skulle egentligen bara coacha men sen drogs jag in, säger Johnnie till Kvällsposten. Klockan 21 i kväll på TV3 ska kocken Alexander Nilson få snurr på krogens verksamhet i programmet Kniven mot strupen.
Sjögran spelar matcher efter VM
Torsdagens match mot Kristianstad blir inte Therese Sjögrans sista i Rosengård. Sjögran, som efter VM blir sportchef i den damallsvenska klubben, planerar för ytterligare matcher efter VM, skriver Expressen/Kvällsposten.
Läs mer om Kristianstad och Rosengård.
Sjögran förlänger – kan spela cupfinalen
Therese Sjögrans karriär kan förlängas. Enligt vad Kvällsposten erfar kommer landslagsstjärnan spela en eventuell cupfinal med FC Rosengård innan hon lägger skorna på hyllan. – I nuläget vet vi inte exakt när hennes sista match blir, säger klubbens vd Klas Tjebbes.
Läs mer om Kvällsposten.
Öqvist drabbad av bedragarna: Stress
Nyheten om ID-kaparna som snodde åt sig elva miljoner kronor slog ned som en bomb i helgen. Ett av Sveriges mer kända idrottspar, Josefine Öqvist och Stefan Lassen, drabbades hårt. – Vi var väldigt oroliga, säger Josefine Öqvist till Kvällsposten.
Linderoth pensionerar sig helt från fotbollen
Anders Linderoth har fått sparken från tränarpositionen i Mjällby. Nu pensionerar han sig och kommer inte ens gå och titta på matcherna längre. – Jag får se om jag överhuvudtaget vill gå ner och se fotboll på Strandvallen mer, säger Anders Linderoth till Kvällsposten.
Klart: Hasse Larsson Mjällbys nya tränare
Anders Linderoth lämnar Mjällby. Samtidigt bekräftar Hasse Larsson att han ersätter. – Vi har kommit överens om att jag ska köra åtminstone den här säsongen ut, säger Larsson till Kvällsposten.
Näst sist – nu kan Mjällby byta tränare
Fiaskot under säsongsstarten har tvingat Mjällby att agera. Under måndagsförmiddagen ska tränarfrågan diskuteras samtidigt som Hasse Larsson, enligt uppgifter till Kvällsposten, står redo att ta över. – Jag ska in på ett möte nu så jag hinner inte prata, säger huvudtränaren Anders Linderoth till Kvällsposten.