Kvällsposten

Våldet i Malmö kostar 1 miljon kr – i månaden

Statsminister Stefan Löfven gick på söndagen ut med löftet att höja anslaget till polisen.Men siffror som Kvällsposten tagit fram visar att Malmö redan ligger back med 33 miljoner.Skälet: Våldsvågen och gränskontrollerna.– Den totala merkostnaden januari-juli 2017 för våldssatsningen uppgår till ca 8,6 miljoner, säger Monica Hallberg, ekonomichef vid polisen syd.

Kommer inte att ske – det blir tomma ord

Senast föll hon på målsnöret till mästarduellen.Nu ska Maria Rooth, 37, jaga revansch när Sveriges största idrottsstjärnor – och vinnarskallar - genom tiderna möts i jubileumssäsongen av Mästarnas Mästare.I en lång intervju med Kvällsposten ger hon sin syn på Damkronornas chanser i OS, varför hon inte vill bli tränare, hockeyskolan som ska bli tjejerna mekka och kritiken mot Leif Boork.– Det har inte hänt så mycket under hans tid men jag vet också att förbundet står bakom honom och att det inte kommer ske någon förändring.
JUST NU: Bil voltade – trafikstörningar på platsen
En bil har voltat av en väg utanför Ängelholm.Trafikolyckan stoppar all trafik på platsen.Enligt uppgifter till Kvällsposten ska det röra sig om en biljakt.– Jag vet inget om skadeläget eller omständigheterna, men det är trafikstörningar på platsen, säger Åsa Emanuelsson vid polisens ledningscentral.
Madsens plan: Skicka ut sig själv i rymden
I över ett decennium har Peter Madsen jobbat mot sitt mål: att skjuta ut sig själv i rymden med en hemmabyggd raket.Enligt honom själv var planen att skicka ut sig själv i rymden i juni 2019.–Det är möjligt att bygga sitt eget rymdskepp om man bara vill, berättade Peter Madsen för Kvällsposten redan 2010.Nu misstänks Peter Madsen ha orsakat den svenska journalisten Kim Wall död i samband med en tur i sin egenkonstruerade ubåt - dagen innan ett avgörande steg i Madsens rymdplan.

Kvällsposten slår rekord i antal läsare och tittare

Aldrig förr har så många läst Kvällsposten som nu – i mobilen, i läsplattan, i datorn eller digitala tidningen. I sommar har sajten slagit besöksrekord, samtidigt som sportmagasinet Studio Kvällsposten når ut till fler än någonsin. – Fantastiskt roligt att vi når så många och att människor är nyfikna på vår journalistik, säger chefredaktör Katrin Säfström.
Fler spelare lämnar Malmö FF i sommar
Efter fyra sommarvärvningar kan det inte bli fler för Malmö FF.Men sälja går fortfarande och enligt vad Kvällsposten erfar kommer fler spelare att lämna klubben i sommar.–Det pågår dialoger hela tiden, säger MFF:s vd Niclas Carlnn.
JUST NU: Trafiken står stilla på E6:an
På torsdagskvällen inleddes arbetet med att byta ut en vägbro på E6.Som befarat har det orsakat långa köer – och bilister fastnar under fredagen en lång stund på platsen.– Det kommer vara väldigt mycket bilar som kommer röra sig i området, har Lars Sätmark, projektledare på Trafikverket, sagt till Kvällsposten.
Läs mer om E6.an, Kvällsposten och Trafikverket.
Norrköping vill värva Halmstads stjärnskott
20-årige Isak Pettersson har imponerat under sin debutsäsong i Halmstad.Nu kan Kvällsposten avslöja att IFK Norrköping vill värva målvaktstalangen vars kontrakt går ut efter säsongen.– Om andra klubbar är intresserade får du ta med min agent, säger Isak Pettersson.
Här är Turkiets anklagelser mot gripne Hamza Yalcin
Den svenske journalisten Hamza Yalcin som nyligen frihetsberövats i Spanien har fått träffa sin advokat.Kvällsposten har kommit över dokumenten där det framgår vad svensken anklagas för.
Läs mer om Hamza Yalcin och Spanien.
Rosengård vill ha Asllani: Hon är en spelande typ
Landslagsstjärnan Kosovare Asllani, 28, kan vara på väg till guldjagande FC Rosengård.Malmöklubbens sportchef Therese Sjögran bekräftar att hon varit i kontakt med Aslanis agent Arash Bayat.– Ja, vi har fört diskussioner, säger Sjögran till Kvällsposten.
Terrormisstänkt svensk gripen i Spanien
En 59-årig svensk man är gripen i Spanien misstänkt för terrorbrott och Turkiet har begärt honom utlämnad, enligt Kvällsposten. UD kan bara delvis bekräfta uppgifterna.
Läs mer om Kvällsposten, Spanien och Turkiet.
Bekräftar: Allsvenske stjärnan lämnar
Kvällsposten kunde för några veckor sedan avslöja att Ismael skulle lämna Kalmar FF för ryska äventyr.Sedan dess har flytten bara varit en tidsfråga.Nu bekräftar spelaren för Barometern att han lämnar den svenska klubben redan denna vecka.
Läs mer om Barometern, Ismael och Kalmar FF.
Mittfältsstjärnan på väg bort från HBK
Ivo Pekalski kan ha spelat sin sista match för Halmstads BK.Enligt uppgifter till Kvällsposten är mittfältaren nära en flytt till England.– Jag har inga kommentarer om det alls, säger HBK:s ordförande Tony Karlsson.
JUST NU: Långa köer på E6 – tre bilar i krock
En trafikolycka har på söndagseftermiddagen inträffat på E6 vid Löddeköpinge.Enligt uppgifter till Kvällsposten är det helt stopp i norrgående riktning.– Tre bilar är inblandade i en kökrock i norrgående riktning, säger Fredrik Bratt, presstalesman för polisen i syd.
Det är Helena som håller Zlatan i örat
Den 14 augusti sommarpratar Percy Nilsson, 74.Byggherren och hockeyprofilen har under åren haft en osedvanlig förmåga att alltid hamna i rampljuset av helt olika anledningar.– Det har varit många helsidor och scoop. Du får gå genom alla travarna, skrattar han.Och det är precis vad Kvällsposten har gjort.Här berättar Percy Nilsson mer om några av de största rubrikerna såsom hemglassbråket, det dramatiska rånet i Spanien, fängelsedomen och värvningen av Pekka Lindmark - men också om hur skoltiden var ett helvete som dyslektiker, att han inte varit den perfekta pappan och relationen till Zlatan.
Då presenteras krisklubbens nyförvärv
Kvällsposten har tidigare rapporterat om Kalmar FF:s intresse för Hermeet Singh.Enligt uppgifter till tidningen kommer spelaren att presenteras som klar för klubben klockan 12 på fredagen – och vara spelklart till nästa omgång borta mot AIK.
Läs mer om AIK och Hermeet Singh.Enligt.
Wiland nämar sig en flytt till Bajen
Kvällsposten har tidigare skrivit om ryktet.Nu rapporterar Fotbollskanalen att Malmö FF:s guldmålvakt Johan Wiland kommer allt närmre en flytt till Hammarby.Sajten skriver att parterna nu förhandlar för fullt.
Han kan ersätta allsvenske stjärnan
Som Kvällsposten rapporterade tidigare under dagen är Ismael på väg till ryska Akhmat Grozny.Nu avslöjar Fotbollskanalen att Kalmar FF vill ersätta nyckelspelaren med Harmeet Singh.
Stjärnan nobbar Malmö FF – läkarundersöks i Ryssland
Precis som Kvällsposten skrev för en månad sedan lämnar Ismael Kalmar FF för Ryssland.Kalmar får enligt nya uppgifter till tidningen 10 miljoner kronor – och nobbar bud från Malmö FF.- Jag har inga kommentarer. Ni får ta allt med Kalmar, säger rådgivaren Blash Hosseini.
Bröllopsmissen: Jag råkade i trubbel för det
Caroline Wozniacki är på plats i Båstad inför Ericsson Open.För Kvällsposten berättar hon nu om nya kärleken, pengarna och avslöjandet som hon hamnade i trubbel för.– Jag trodde det redan var känt, säger hon om bästa vännen Agnieszka Radwanskas bröllopsplaner.
Läs mer om Båstad och Ericsson Open.För.
Tips på Malmös bästa sommarhäng-ställen
Det är sommar, du är ledig och ska ut med kompisarna i Malmö.Men var går man?Kvällsposten har listat några av Malmös bästa uteserveringar och restauranger för sommaren.
Läs mer om Malmö.Men.
Hemligstämplade papper skickades till privatperson
Den sekretessbelagda utredningen i ett barnavårdsärende skulle skickas till en av ledamöterna i socialnämnden.Men papperen hamnade helt fel och landade i stället hos en privatperson i kommunen.– Vi ser oerhört allvarligt på detta, säger nämndens ordförande Anders Wilhelmsson, S, till Kvällsposten.
Läs mer om Kvällsposten.
Malin Åkerman: Jag har aldrig varit så här glad
Hollywood-stjärnan Malin Åkerman sommarsemestrar i Sverige.För Kvällsposten berätta hon om pojkvännen Jack Donnelly, livet med Sebastian, 3, och vänskapen med Damian Lewis.– Jag har nog aldrig varit så glad som jag är nu, säger Malin Åkerman till Kvällsposten.
Tennisveckan har börjat – här vimlar stjärnorna
Under måndagen samlades både känt och mindre känt folk i Båstad för att sparka i gång Tennisveckan.Björn Borg, Mats Wilander och Stefan Edberg trängdes bland tennisentustiaster och andra nyfikna. I år firar evenemanget 70-årsjubileum.Kvällsposten träffade några av dem.
Kungen delar ut priset till årets Ölänning
I dag prisas Årets Ölänning.Dave Karlsson, forskare och chef på Station Linn i Ölands Skogsby, får ta emot priset. Prisutdelare är kung Carl XVI Gustaf.Kvällsposten följer ceremonin på plats.