Kvällsposten


Nu riskerar Lugi att tappa sin stjärntrio

Lugi riskerar tappa sin stjärntrio inför nästa säsong. Kvällsposten kan avslöja att det finns utländskt intresse för målvakten Espen Christensen, kaptenen Jakob Wickman Modigh och vänsterskytten Albin Tingsvall. – Kul att prestationerna uppmärksammas även utomlands, säger Christensen.

HIF-målvakten går till norska toppklubben

HIF–målvakten Andreas Linde, 21, har bestämt sig. Han går vidare till norska topplaget Molde. – Det finns utan tvekan en chans till att utvecklas här, förklarade Linde för Kvällsposten efter att ha provtränat med klubben.

Läs mer om Kvällsposten, Linde och Molde.
Hjältehunden Hulken fällde tjuven i rätten

Hjältehunden Hulken såg till att inbrottstjuven haffades och fälldes i tingsrätt. Den tvåårige polisschäfern spårade rätt på ett bullpapper - nästan en kilometer från brottsplatsen. – Han fick lite extra mat den kvällen, säger Hulkens husse, polismannen Pierre, till Kvällsposten.

Läs mer om Kvällsposten och Pierre.
MFF:s nya besked till backen - tänker inte släppa honom

Johan Hammar vill lämna Malmö FF för att få speltid. Men nu meddelar klubben att det inte är aktuellt att släppa i väg mittbacken till en annan klubb. - Inte som truppen ser ut nu, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson till Kvällsposten.

Agenten slår tillbaka efter Henkes kritik

Henrik Larsson vill göra sig av med Arnr Smarason som anses vara för dyr. HIF-managern kritiseras nu av spelarens agent och samtidigt kan Kvällsposten avslöja Smrasons lön. – Han tjänar 100 000 kronor per månad, säger en källa med god insyn.

Läs mer om Arnr Smarason och Kvällsposten.
Malmö dementerar: Är ett falskt konto

Har en falsk twittrare lurat skjortan av MFF-supportrarna?Peruanske vänsterbacken Yoshimar Yotn ska ha skrivit att han är på väg till de regerande mästarna.Men MFF:s sportchef Daniel Andersson, som bekräftar att peruanen är av intresse, säger att det inte är Yotn som skrivit de uppmärksammade tweetsen.– Han (Yotn) har inte varit i Stockholm. Han har aldrig varit Sverige, säger Andersson till Kvällsposten.

Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Första tanken var att jag kommer att dö här

Hockeymatchen i Ronneby slutade i panik för backen Oskar Drugge. En vass skridskoskena skar rakt in i låret på den 22-årige talangen. När blodet pulserad ut blev lagkamraterna chockade. – Min första tanke var att jag kommer att dö här, säger Drugge till Kvällsposten.

Tidigare toppnyhet hos Kvällsposten:
FBI har jagat skånske Daniel i 1 706 dagar

Svenske Björn Daniel Sundin, 36, från Ängelholm har nu varit på flykt undan FBI i 1 706 dagar och har ett pris på sitt huvud. 165 000 kronor får den som hittar honom. Sundin är efterlyst för datorbedrägerier värda 1,3 miljarder kronor - och slipper inte undan trots att snart fem år har gått. – Det finns ingen preskriptionstid på en arresteringsorder, förklarar special agent Joan Hyde på FBI för Kvällsposten.

Ingen framgång i jakten på mobben

Polisen har ännu inte nått framgång i jakten på den mobb på runt tio personer som under lördagsmorgonen gick till attack mot sovande EU-migranter i Perstorp. – Det har inte framkommit någonting nytt, säger Ingrid Gummesson på Kristianstadspolisen till Kvällsposten.

Larsson: Här finns mer att kräma ur

Henrik Larsson var nöjd med sin debut som manager för Helsingborgs IF. Men han lovar att laget har mer att ge. – Här finns mer att kräma ur, säger han till Kvällsposten.

Läs mer om Kvällsposten.
Larssoneffekt i HIF:s första träningsmatch

Man skulle kunna kalla det Larsson-effekten. Henrik Larsson fick nämligen se sitt Helsingborgs IF göra 0-1 i Tipshallen i Växjö efter bara en och en halv minut. Målskytt var en annan Larsson, Jordan Larsson - den nytillträdde managerns son. Familjesuccn var ett faktum. – Vi fick ett härligt mottagande, det var knappt jag kunde skrika ut mina direktiv, säger Henrik Larsson till Kvällsposten.

Tidigare toppnyhet hos Kvällsposten:
Det är ett fåtal som förstör för många

Såväl politiker som poliser och journalister får kritik. När Kvällsposten träffar några av Malmös judar, några dagar efter SVT-programmet Uppdrag gransknings uppmärksammade reportage, upplever de inte att bilden av deras stad är helt nyanserad. Men det finns helt klart en känsla att klimatet har blivit annorlunda de senaste åren. Journalisten Thomas Lunderquist berättar att han för första gången känner rädsla. - Vettvillingen som sprang in i kosherbutiken i Paris... Varför skulle inte en sådan galenpanna kunna göra samma sak i Malmö?

Läs mer om Malmö.
Uppgifter: Han är nu klar för spel i Malmö

Vänsterbacken Yoshimar Yotun har länge sagts vara på väg till Malmö FF. Enligt Fotbollskanalen är affären nu klar – och 24-åringen presenteras i nästa vecka. – Man kan säga att vi jobbar så snabbt vi kan för att få in nya spelare så fort som möjligt, säger sportchef Daniel Andersson till Kvällsposten.

Vänsterbacken Yoshimar Yotun har länge

Vänsterbacken Yoshimar Yotun har länge sagts vara på väg till Malmö FF. Enligt Fotbollskanalen är affären nu klar – och 24-åringen presenteras i nästa vecka. – Man kan säga att vi jobbar så snabbt vi kan för att få in nya spelare så snabbt som möjligt, säger sportchef Daniel Andersson till Kvällsposten.

Polisen utreder attack mot EU-migranter

Flera personer misshandlades under natten i en bil i Perstorp, enligt uppgifter till polisen. Kvällsposten skriver att det är en grupp EU-migranter som har attackerats.

Läs mer om EU-migranter och Perstorp.
Tidigare toppnyhet hos Kvällsposten:
Tio personer överföll sovande EU-migranter

Ett tiotal personer gick i natt till attack mot sovande EU-migranter i Perstorp. Först kastade de stenar genom fönstren till en minibuss där sju personer låg och sov. Sedan drogs flera personer ut ur bilen och misshandlades. En kvinna fick en sten i huvudet och en man som misshandlades med sparkar och slag vårdas nu på sjukhus i Kristianstad. – Vi är jätterädda, säger Gheorge Florin, 26, till Kvällsposten.

Polis utreder attack mot EU-migranter

Flera personer misshandlades under natten i en bil i Perstorp, enligt uppgifter till polisen. Kvällsposten skriver att det är en grupp EU-migranter som har attackerats.

Läs mer om EU-migranter och Perstorp.
Tidigare toppnyhet hos Sydsvenskan:
Polis utreder attack mot EU-migranter

Flera personer misshandlades under natten i en bil i Perstorp, enligt uppgifter till polisen. Kvällsposten skriver att det är en grupp EU-migranter som har attackerats.

Läs mer om EU-migranter och Perstorp.
Unga män attackerade sovande EU-migranter

Mitt i natten gick en grupp unga män till attack mot sovande EU-migranter i Perstorp. Stenar kastades genom fönster och en eller flera personer ska ha jagats av angriparna. En av EU-migranterna ska också ha misshandlats. Han vårdas nu på sjukhus i Kristianstad. – Vi är jätterädda, säger Gheorge Florin, 26, till Kvällsposten.

Nu har Missing people börjat söka efter Bengt

Tidigt på lördagsmorgonen började Missing people nya sökningar efter saknade Bengt. Det är nu åtta dagar sedan 52-åringen försvann spårlöst från centrala Helsingborg. – Jag sa till sökarna i morse, att i dag ska vi hitta honom, säger Tore Christensen från Missing people till Kvällsposten..

Uppfyller inte kraven men hyllar dem ändå

Rögle uppfyller inte de krav som ställs för spel i SHL. Ändå hyllas de av klubbdirektören Magnus Blomsterberg. – Det är vettigt att de införs, säger han till Kvällsposten.

Läs mer om Kvällsposten och SHL.
Carolina Gynnings gynnsamma tider

Carolina Gynnings affärer går bra. Ett av hennes företag, Gynning Design, har specialiserat sig på inredningsprylar och till hösten kommer en ny smyckeskollektion. – Vi fördubblade omsättningen för Gynning Design under förra året, säger Carolina till Kvällsposten dagen efter Formex-mässan i Stockholm avslutats.

Kiese Thelin helt klar för franska Bordeaux

MALMÖ. Malmö FF får cirka 40 miljoner kronor av Bordeaux för Isaac Kiese Thelin och nu är affären helt i hamn. Samtidigt fortsätter Malmö FF:s högintensiva arbete med att få in fler nyförvärv. –Jag har insyn i vad som sker och känner lugn, säger Åge Hareide till Kvällsposten.

Lämnade Östermalm för gård på Österlen

Antikexperten Peder Lamm har givetvis burit på drömmen om att en dag bosätta sig i en herrgård på landet. Så när familjen hade tröttnat på Stockholm och letade efter något mer romantiskt och pittoreskt på landet dök plötsligt 1700-talsgården på Österlen upp. – För en stockholmare var ett korsvirkeshus med vasstak något helt okänt, nästan exotiskt, säger Peder när han tar emot Kvällsposten på den tidigare prästgården i Sjöbotrakten.

Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Hon vann mot cancern – väntar nu tvillingar

Kvällsposten skrev i går om George Schottl från SVT:s Himlen kan vänta som i söndags avled i lungcancer. Serien, som skildrade fem unga människors kamp mot dödliga diagnoser, berörde många. Men i all sorg finns det också glädjande historier. – Jag är gravid med tvillingar, säger Frida, 33, som i tv-serien berättade om sin kamp mot cancern mellan hjärtat och halsen.

Läs mer om Frida och George Schottl.Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07