Kvällsposten

Pernilla August om Skåne: Här får man ro

MALMÖ. Pernilla August har regisserat kommande storfilmen Den allvarsamma leken. För Kvällsposten berättar hon om arbetet med filmen, om att jobba med danskar – och om den eviga kärleken till Skåne. – Det är en plats som min kropp har lärt sig att här får man ro och det funkar verkligen, säger hon.
Läs mer om Den och Skåne.

Jansson debuterade i Leeds: Go feeling

Pontus Jansson har spelat sin första match på närmre tre månader. På tisdagen gjorde han debut för Leeds – och blev uttagen i landslaget. – Det är en så jävla go feeling, säger han till Kvällsposten.
Läs mer om Kvällsposten.
Skrämmande att det sker nära förskolan
Mitt under eftermiddagen skedde vild skottlossning på Södervärn i Malmö – enligt uppgifter till Kvällsposten med automatvapen. Flera barn på gården till en närliggande förskola hörde skotten och togs in i byggnaden. – Det är självklart jätteobehagligt och skrämmande att det sker i tätbefolkat område och nära förskolan, säger förskolechefen Eva Amylon.
C-attack efter Latifs utvisning: Ändra lagen
Syed Latif utvisades – för att han fick fast jobb via LinkedIn i stället för Platsbanken. Nya besked gör gällande att EU-kommissionen inte gör skillnad på de två – vilket får Annika Qarlsson (C) att gå till attack mot justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S). – Det här svaret från EU-kommissionen visar inte att våra regler skulle strida mot EU-rätten, därför tänker jag inte vidta några åtgärder i den riktningen, säger Morgan Johansson till Kvällsposten.

Bevisen kunde ha avslöjat hans mördare

15-årige Ardiwan sköts till döds med flera skott. Och trots att flera ungdomar har suttit anhållna misstänkta för inblandning i mordet är dådet ouppklarat. Men enligt uppgifter som Kvällsposten tagit del av fanns bevis som hade kunnat avslöja mördaren – bevis som förstördes.
Läs mer om Ardiwan och Kvällsposten.
Pojke misstänks ha tänt på polisbil i Malmö – häktas
En 17-årig pojke har häktats misstänkt för att ha tänt eld på en polisbil i Malmö den 7 augusti, skriver Kvällsposten. Händelsen rubriceras som mordbrand. Polisen vill inte kommentera 17-åringens inställning till brottet han anklagas för.
Läs mer om Kvällsposten och Malmö.
Man blev beskjuten i närheten av en skola
En person har omhändertagits av polisen efter en misstänkt skottlossning utanför en skola i Kristianstad, enligt Kristianstadsbladet. Enligt ögonvittnen ska mannen ha blivit beskjuten från en bil. – Inga elever eller skolpersonal har kommit till skada, säger Kenth Olsson, chef för barn- och utbildningsförvaltningen i Kristianstad, till Kvällsposten.
Avslöjar: Jansson kan bli bäst betald i Leeds
Pontus Jansson klarade läkarundersökningen hos Leeds. Enligt uppgifter till Kvällsposten presenteras han på torsdagen.
Läs mer om Kvällsposten.
De rådde bröllopsyra på Malmöfestivalen
Adela och Andreas Pallnus, som träffades i högstadiet, var första paret ut när St Petri kyrka anordnade drop in-vigslar under onsdagen. För Adela blev det dubbelt firande eftersom det också var hennes 31-årsdag. – Det är en kul grej och känns spännande, sa hon till Kvällsposten innan vigseln.
17-åring häktad för mord på hemlös
En 17-årig pojke har häktats misstänkt för rån och mord på en hemlös man i Hässleholm, skriver Kvällsposten.
Läs mer om Hässleholm och Kvällsposten.
Misstänkt mord i idyllen: Vi är i chock
Den drygt 70-åriga kvinnan mördades i sitt eget hem strax utanför Ystad. På sjukhuset ligger den misstänkte gärningsmannen - hennes egen jämnårige make. – Vi är i chock, säger en av grannarna till Kvällsposten. Det fanns inga som helst signaler i deras uppträde att det skulle gå så här illa.
Läs mer om Kvällsposten och Ystad.
Larm om brand i ett växthus
Räddningstjänsten larmas om en brand i ett växthus. Larmet inkom klockan 15.04 Enligt uppgifter till Kvällsposten är det kraftig rök på platsen. I nuläget är övriga omständigheter oklara. – Vi har fått in att det brinner i ett växthus och vi från polisen åker ut till platsen, säger Calle Persson, informatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Calle Persson och Kvällsposten.
Här är vägvisaren till festivalyran
Kräftorna är givna, Grus i Dojjan står på tå och langosvagnen står på plats. När den 32:a Malmöfestivalen sparkar i gång finns det både klassiska inslag och nyheter som väntar besökarna. I år har bland annat dansbanan flyttat och matgästerna fått mera plats på Gustav Adolfs torg. Kvällsposten guidar dig genom hela festivalen som håller på mellan 12 och 19 augusti
Läs mer om Dojjan.
Tvisten i kungliga pizzamysteriet
Capricciosa? Kebabsallad? Pizzasallad? Vad var det egentligen kungen och drottningen åt på den småländska pizzerian? – De beställde två capricciosa, och det var med mozzarellaost, säger pizzerians ägare Sangar Gafuri till Kvällsposten.
Läs mer om Kvällsposten och Sangar Gafuri.
En person hittad död i Hässleholm
En person har hittats död i centrala Hässleholm, skriver Kvällsposten.Ett större område är...
HIF:s värvning: Man ska blöda för tröjan
Jesper Lange har anlänt till Helsingborg. Nu ska han blöda för HIF-tröjan, hjälpa laget undvika kvalspel, och kyssa sina söner mer än någonsin förut. – Jag vill ge mina lagkamrater mental styrka, säger Lange till Kvällsposten.
Läs mer om Helsingborg, Kvällsposten och Lange.
HBK:s segersvit intakt – tredje raka vinsten
Det är inte vackert. Men det räcker. På måndagen tog Halmstads BK sin tredje raka 1-0-seger och klättrade upp på andraplatsen i superettan. – Det är helt sjukt, det är klart att man är nöjd med det, säger målvakten Stojan Lukic till Kvällsposten efter att ha hållit säsongens elfte nolla.
Läs mer om Kvällsposten och Stojan Lukic.
6-åringens flaskpost får världen att undra
6-årige Freddy Marrs flaskpost spolades upp på Danmarks kust. Carsten Hornecker tog en bild på meddelandet i flaskan och lade ut på Facebook för att hitta Freddy. Nu har inlägget delats över 8000 gånger och människor från hela världen engagerar sig i den mystis flaskposten. – Jag hade aldrig kunnat drömma om att det skulle bli så här stort, säger Carsten Hornecker till Kvällsposten och avslöjar att han nu fått ett spår som kan vara avgörande.
Ökad säkerhet under årets Pride-parad
I år har man ökat säkerheten under Malmö Pride-paraden och det är nolltolerans mot hot och våld. Paradchef Sara Carlsson säger till Kvällsposten att de har haft nära samarbete med polisen och att det inte finns några överhängande hot mot dagens parad. – Vi är väldigt noga med att volontärerna måste anmäla alla som avviker från reglerna, de är inte längre välkomna att delta, säger paradchef Sara Carlsson.
Rihanna-lookalike misstogs för stjärnan
Längtan efter superstjärnan Rihanna har varit stor i Malmö. Så stor att folk plötslig tyckte sig se henne både här och där. Även Kvällsposten gick i fällan och rapporterade om hur stjärnan dinerat på en restaurang i staden.
Läs mer om Malmö och Rihanna.
Kul överraskning att vi fick komma hit
I detta nu spelar Rihanna på Malmö arena. Fansen har övernattat och Rihannafeber har rådit kring konsertlokalen. Kvällsposten har tagit pulsen på konsertbesökarna.
Läs mer om Malmö, Rihanna och Rihannafeber.
Upprörd stämning på Ängelholms-möte
I går avslöjade Sportbladet uppgifter om Ängelholms FF:s ekonomiska kris via en ljudinspelning från ett spelarmöte. Kvällsposten har fått ta del av ljudinspelningen där Ängelholms klubbledning berättar för spelarna att klubben budgeterade för en mittenplacering.
Så laddar Rihanna inför Malmö-konserten
I kväll är det Malmö arenas tur att få storbesök av en världsstjärna. Rihanna uppträder under sin The ANTI World Tour i staden – och enligt Kvällsposten är hon redan på plats. Under stjärnans förra besök i Sverige hyllade hon Stockholmspubliken och bjöd sina fans på pizza och häng.
Hanne, 79, gjorde en mäktig cykelsemester
Tre veckor har det tagit för 79-åriga Hanne Olsen att cykla från Jylland i Danmark till Stockholm. När Kvällsposten når henne befinner hon sig på en camping i Bromma. Hon berättar att hon har snittat runt fem till sex mil om dagen. – Men jag har en elcykel, det hjälper, säger hon om de långa körpassen.
Barnen från tyska lägret lämnar Sverige
I går avslöjade Kvällsposten och Expo den högerextrema ungdomsorganisationen Sturmvogels barnläger i Småland. Under lördagseftermiddagen lämnade barnen lägret och reste hem efter en vecka i Sverige. – De stod och gömde sig vid en affär och gick till tåget i rask gångtakt precis innan det skulle lämna stationen. Gruppen var uppenbart stressade, säger Kvällspostens fotograf Peo Möller.