Kvällsposten


Följ spänningen i dagens allsvenska

Kvällsposten.se rapporterar direkt från Mjällby-Helsingborg - häng med!

Icona pop: Vi känner oss som rockstars

Malmöfestivalens stora dragplåster Icona pop gjorde en bejublad konsert på Stora scenen i går. Dundersuccduon berättar för Kvällsposten om kärleken till Malmö och till varandra. – Vi har i princip bott ihop och sovit i samma säng i sex år, säger Caroline Hjelt.

3. toppnyhet hos Kvällsposten nu:
Ranelid tvekade aldrig om Alzheimerboken

I en bok som släpps i höst skriver en mängd kända svenska profiler sin dödsruna – före sin egen död. När författaren Björn Ranelid fick frågan tvekade han inte en sekund. – Det var något överrumplande och nästan obscent, men det var aldrig någon tvekan, säger han till Kvällsposten.

Malmö FF:s många Europaresor kostar

Malmö FF:s många Europaresor kostar för fansen. Nu lockar Djurgården med rabatterade priser till nästa helgs stormöte – samtidigt som MFF Support subventionerar resan till Stockholm. – Ett snyggt initiativ, även om det är själva resan som kostar, säger MFF Supports ordförande Magnus Ericsson till Kvällsposten.

Säsongsstarten i fara för Ystads storstjärna

Hela säsongsinledningen är i fara för Ystads IF:s framtidsman Lukas Nilsson, 17. Han skadade tummen i matchen mot Danmark i U 18-EM i Polen. – Det kan vara ett brott. Vi får vänta och se. Jag ska röntgas senare i dag, säger han till Kvällsposten.

Läs mer om Danmark, Kvällsposten och Polen.
Kvällsposten Debatt: Valrörelsen förenklar

Vänsterpartisten Daniel Sestrajcic påstår i Kvällsposten (14/8), som replik till vår artikel (9/8), att 7 av 10 svenskar vill förbjuda vinster i välfärden. Vi är helt övertygade om att 100 procent av svenskarna, att alla, varenda väljare, vill förbjuda att skattefinansierad verksamhet ger vinster som placeras i så kallade skatteparadis. Svenska folket vill självfallet inte utsättas för röveri, att skattepengar hamnar i girigbukars fickor.

Läs mer om Kvällsposten.
Dags för STCC på Ring Knutstorp

Alla, Branschnytt | 21 augusti, 2014 | Olle Holm | Kommentera I helgen, den 22-23 augusti, är det dags för en sydsvensk klassiker i svensk motorsport, STCC Kvällsposten Newsrace på Ring Knutstorp.

San Siro-Sven: Det har man inte råd med

Sven Anderssons straffräddning mot Inter tog Helsingborg till Champions Leagues gruppspel. Efter Malmö FF:s 2–1-förlust mot Salzburg tror San Siro-Sven att MFF har chansen i returen – men efterlyser ett bättre försvarsspel på fasta situationer. – Vi släppte in några billiga mål på fasta när vi var ute senast och Salzburg gjorde båda sina på fasta. Det har man inte råd med, säger Sven Andersson till Kvällsposten.

Så röstar stadens ungdomar i valet

MALMÖ. Hur ser du på Folkpartiets profil som skolpartiet? Frågan kom från en 18-årig elev som höjde rösten när EU- och demokratiministern Birgitta Ohlsson träffade besökte St Petri Gymnasieskola i Malmö i onsdags. Kvällsposten kände av ministerns temperatur hos förstagångsväljarna - och träffade Ohlsson för en intervju.

Malmö är inte bara fotboll och falafel

Malmö är inte bara fotboll och falafel. Staden kan även vara en ständig resa för oss som bor i den. Kvällsposten stoppade lurarna i öronen och hängde en engelsman i hasorna genom stan i From A to B-what Malmö sounds like.

Läs mer om B-what Malmö och From A.
Talar ut om ryktena: Hade inte tvekat...

Flera källor placerar handbollslandslagets playmaker Lukas Karlsson, 32, i Bundesligaklubben Göppingen. Nu förklarar tränaren Magnus Andersson läget. – Om han kunnat komma loss hade jag inte tvekat en sekund, säger Andersson till Kvällsposten.

Mammans egna ord om skolsituationen

Läs mamman Sarah Klintmans egna ord om situationen i hennes barns skola. Formuleringarna som Kvällsposten tog med sig till utbildningsminister Jan Björklund. Insändaren har även publicerats av Sydsvenskan.

Oväntade hjälpen: Är 100 procent säker

Zlatan Ibrahimovic riskerar att missa EM-kvalet i september. Nu erbjuds han oväntad hjälp – från en svensk expert som själv har tagit kontakt med klubblaget PSG och Zlatans manager. – Jag är 100 procent säker på att jag kan hjälpa honom, säger kiropraktorn Dragoljub Lapadatovic till Kvällsposten.

Psykkrig: Österrikes fotboll har problem

Åge Hareide har inlett sin psykologiska krigsföring inför dubbelmötet med Salzburg. Den österrikiska klubben har pumpats med pengar från energidrycksföretaget Red Bull och nu sätter MFF-tränaren press på motståndarna. – De är storfavorit och det blir ett gediget fiasko om de inte klarar av det, säger han till Kvällsposten.

Läs mer om Kvällsposten, Red Bull och Salzburg.
Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Hareide har bestämt sig – här är MFF-elvan

Här är Malmö FF:s startelva mot Red Bull Salzburg. Enligt uppgifter till SportExpressen.se tar Simon Kroon platsen till höger på mittfältet, Anton Tinnerholm startar som högerback - och på topp bildrar Marcus Rosenberg och Isaac Kiese Thelin anfallspar. Samtidigt är Matias Concha skadad. – Han är inte i speldugligt skick, säger lagets läkare Pär Herbertsson till Kvällsposten.

Så skär Sydsvenskan och HD ner efter köpet

Den nya organisationen efter Sydsvenskans köp av Helsingborgs Dagblad drabbar redaktionerna hårt. Cirka 80 journalisttjänster försvinner. På båda tidningarna halveras till exempel antalet redigerare och webbredaktionen centraliseras till Malmö, enligt uppgifter till Kvällsposten. -Det kommer att bli smärtsamt, säger Pia Röding, ordförande för Sydsvenskans journalistklubb.

80 journalisttjänster bort efter tidningsköp

Den nya organisationen efter Sydsvenskans köp av Helsingborgs Dagblad drabbar redaktionerna hårt. Cirka 80 journalisttjänster försvinner. På båda tidningarna halveras till exempel antalet redigerare och webbredaktionen centraliseras till Malmö, enligt uppgifter till Kvällsposten. - Det kommer att bli smärtsamt, säger Pia Röding, ordförande för Sydsvenskans journalistklubb.

Läs mer om Kvällsposten, Malmö och Pia Röding.
Efter storsegern senast HIF mönstrar samma elva

Helsingborg spelar i kväll borta mot BK Häcken och efter storsegern mot Elfsborg med 4-1 senast väljer HIF-tränaren Roar Hansen att ställa upp med exakt samma elva, rapporterar Kvällsposten.

Läs mer om Elfsborg, HIF och Kvällsposten.
HIF-elvan kvarstår: Bra prestation senast

Roar Hansen mönstrar i kväll exakt samma startelva som i 4-1-succn senast mot Elfsborg. Kontinuiteten är A och O, menar HIF-tränaren. - Att jag väljer samma elva beror på att jag tycker att det var en bra prestation senast, säger han till Kvällsposten.

Läs mer om Elfsborg och Kvällsposten.
Världens snabbaste allsång på festivalen

Konceptet skapades för Malmöfestivalen - nu är Elton Bolton och Ola Selmn tillbaka. Under 60 minuter kommer 40 låtar avverkas i Världens snabbaste allsång. – På med regnstövlarna, spänn upp gomseglet så ger vi oss ut på en glädjetur, säger Ola Selmn till Kvällsposten.

Sanna Nielsens tips för kärlek på distans

Om två veckor gör Sanna Nielsen musikaldebut i Doktor Zjivago på Malmö Opera. Efter premiären väntar ett riktigt pendlarliv för sångerskan som vanligtvis bor i Stockholm med sambon Joakim Ramsell. Men kärlek på distans är ingenting som skrämmer Sanna Nielsen. - Vi bara njuter av livet och varandra, det är det allra viktigaste, säger hon till Kvällsposten.

Tony Irving fick hela Malmö att bugga loss

Festival och dans är för många synonymt - Malmöfestivalen är inget undantag.För andra året i rad gästade Let's Dance-domaren Tony Irving festivalen med sin dansskola.– Nu börjar det nästan bli en tradition, säger han till Kvällsposten.

Söderqvist: Jag kan tänka mig att förlänga

Måns Söderqvist är spelaren som just nu kanske är Hasse Eklunds viktigaste pusselbit. Norska Rosenborg har ryckt i spelaren som också ska ha tackat nej till en kontraktsförlängning med Kalmar. Men nu slår Söderqvist fast att kan bli kvar. - Jag kan tänka mig att stanna. Jag trivs i Kalmar, säger han till Kvällsposten.

Läs mer om Kalmar, Kvällsposten och Söderqvist.
Föräldrarnas ilska: Det är upprörande

I fredags avslöjade Kvällsposten att en förskolevikarie misstänks för våldtäkt av en tvåårig pojke. Trots att anmälan var känd av förskolan underättades inte alla föräldrar när de hämtade sina barn på fredagen. Ana Maria Deliv, avdelningschef på Malmö stads förskoleförvaltning, försvarar beslutet men föräldrarna är djupt kritiska. – Vi är många som är frustrerade, arga och besvikna på hur de har hanterat det här, säger en förälder.

Läs mer om Kvällsposten och Malmö.
Följ spänningen i Gefle-MFF - direkt

KvällsPosten.se rapporterar direkt från Gefle-Malmö FF.

Läs mer om Gefle-MFF och Gefle-Malmö FF.


Mest läst senaste veckan
1.  Lesbiska kvinnor har fler orgasmer


2.  Jag dök och kände en arm


3.  Stora översvämningar i Munkedal


4.  Skräckbesked för Stefan Löfven


5.  Olycka stoppade tågtrafik


6.  Vägrar ta emot djurförbud


7.  Fler pojkar har missbildad penis


8.  Invasion av kackerlackor på Arlanda


9.  Pinsamma felen i sportfilmerna


10. Ny skatt kan införas för att klara flyktingmottagandetSenaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17