Kvällsposten

Mästarna tar bort namnet på arenan

Namnet Swedbank stadion går i graven och ett nytt namnavtal kan komma att dröja hela 2018.Nu kan Kvällsposten avslöja att Malmö FF:s hemmaplan vid den allsvenska starten 2018 därför med största sannolikt kommer att heta – Stadion.– Vi vet att det är en lång process eftersom det är ett stort avtal, säger MFF:s vd Niclas Carlnn om namnrättigheterna.
Läs mer om Kvällsposten och Stadion.

Nu bekräftar Tinnerholm: Härligt tillhöra New York

Nu bekräftas transfern som Kvällsposten redan avslöjat.MFF:s guldback Anton Tinnerholm, 26, är klar för MLS-klubben New York City FC.– Vi kommer att ge honom plattformen för att bli uttagen till VM i sommar, skriver den amerikanske klubben på sin hemsida.
Stor spricka inom HA – president är häktad
Det har uppstått en stor spricka i mc-gänget Hells Angels i Sydsverige.Presidenten i en av lokalavdelningar sitter just nu häktad – misstänkt för försök till grov utpressning.Ett beslut som enligt källor till Kvällsposten inte var förankrat hos medlemmarna.– Det är aldrig bra om man har gjort något och det inte är sanktionerat av de andra, säger Patrik Andersson, kommissarie vid underrätelseenheten i region Syd.
Valde bort Potter: Det var väl fel
På fyra år som sportchef har Daniel Andersson vunnit tre SM-guld och nått två gruppspel i Champions League.För Kvällsposten berättar Andersson nu hoten inför 2018, framtiden för den MFF-spelare som är avstängd misstänkt för sexbrott, varför han valde på Graham Potter och framtiden som sportchef.–Ibland känns det som att man inte orkar mer, säger Andersson.

Malmötalangen är klar för superettan

Ena storebrodern, Nazad, spelade för Udinese.Andra, Rebin, spelar för Hammarby.Nu kan Kvällsposten avslöja att Alan Asaad är klar för Degerfors i superettan.
Misstänkt för sexbrott – nu kan stjärnan frias
Åtalsbeslut mot den sexbrottsmisstänkte MFF-stjärnan dröjer sannolikt till efter nyår.Och enligt källor till Kvällsposten finns flera faktorer som pekar mot att förundersökningen kan komma att läggas ner.Bland dessa ska finnas flera uppgifter om flickans ålder som talar till MFF-spelarens fördel.–Vi vet inte så mycket mer än att utredningen fortfarande pågår, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson.
I folksamlingar är jag extra vaksam
Klåfingriga ficktjuvar och inbrott i bilar – antalet stölder ökar vid julhandeln.Kvällsposten gick ut och tog pulsen på Malmöborna inför årets stora shoppingtid.– Som alltid får man vara försiktig och inte lämna sina saker utan uppsikt, säger Helen Kyber.
Läs mer om Helen Kyber och Malmöborna.
Bil i olycka på E22 – fem barn i bilen
En personbil har kört ner i diket på E22 i höjd med Sätaröd.Enligt uppgifter till Kvällsposten ska det vara fem barn och en vuxen i bilen.– Det ska vara barn i bilen, ambulans och räddningstjänst är på väg, säger Åsa Emanuelsson, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Ordförande: Hugo kommer minska engagemanget
MALMÖ. Hans föregångare på posten har hörts och synts mycket.Det har varit färgstarka, och många gånger kontroversiella, profiler som Percy Nilsson och Tommy Qvarfort.– Ju mindre man ser av en ordförande desto bättre. Det är ett tecken på att verksamheten fungerar, säger Mats Larsson. Kvällsposten har träffat Malmö Redhawks nya ordförande.
Läs mer om Percy Nilsson och Tommy Qvarfort.
Sjöfartsverkets helikoptrar kan stå obemannade i jul
Det råder en infekterad personalkris inom Sjöfartsverket.Ledningen och piloterna kan inte komma överens – vilket kommer innebära att två av fem helikoptrar kommer att stå obemannade under julhelgen.Något som kan bli förödande om det inträffar en olycka i Sydsverige, enligt källor till Kvällsposten.– Det är ingen i dag, varken vi arbetsgivare eller personal, som är nöjda med det här systemet nu, säger Daniel Lindblad, pressansvarig hos Sjöfartsverket.
Svaret – efter kritiken: Känner inte igen mig
I går skrev Kvällsposten om hur Zlatan Ibrahimovic i italienska medier berättat att han inte känt sig accepterad under sina år i Malmö FF.Nu talar spelare i laget ut om situationen.– Det handlade om de regler som man har i ett lag, säger tidigare MFF-kaptenen Hasse Mattisson och avslöjar att han nu vill se Zlatan i VM.
Årets julkalender: 24 dagar med Ranelid
Nu är det jultider igen, och på Kvällsposten kommer dagarna till jul att räknas ner –med hjälp av Björn Ranelid.Den folkkäre författaren ska från och med den 1 december medverka i en specialgjord poesikalender.Den läggs ut varje dag i december, i 24 delar, fram till julafton.
Kungen om metoo: Bra att lyfta på gamla stenar
Metoo-rörelsen har påverkat alla delar av det svenska samhället den senaste tiden. Nu uttalar sig även kungen för första gången i frågan, skriver Kvällsposten.
Läs mer om Kvällsposten.
Kungen om metoo: Bra att lyfta på gamla stenar
Metoo-rörelsen har påverkat alla delar av det svenska samhället den senaste tiden. Nu uttalar sig även kungen för första gången i frågan, skriver Kvällsposten.
Läs mer om Kvällsposten.
Bomben: Kan värva Östersunds stjärna
Malmö FF är på jakt efter en ny mittfältare.Enligt uppgifter till Kvällsposten är mästarklubben nära att värva Östersunds Fouad Bachirou, 27.
Läs mer om Kvällsposten.
Ex-damallsvensk spelare: Jag blev våldtagen
En före detta damallsvensk fotbollsspelare berättar att hon blev utsatt för våldtäkt och sexuella trakasserier under karriären. – Min dröm att spela i damallsvenskan blev en mardröm, säger hon till Kvällsposten.
Läs mer om Kvällsposten.
Stor polisinsats efter larm om brand – polisen förtegen
Strax innan klockan 23 på onsdagskvällen larmades polisen om en brand på Maskingatan i Trelleborg.En stor polisinsats har inletts, enligt uppgifter till Kvällsposten ska polisen misstänka brott kopplade till händelsen.
Han hade dödat oss om vi släppt honom
Efter ett nattklubbsbråk misstänks en framstående handbollsspelare i ett sydsvenskt lag för våld mot tjänsteman.Nu väljer en av vakterna, som på fredagen vaknade upp efter en lång narkosoperation, att berätta om bråket med spelaren som har landslagsmeriter.– Han hade dödat oss om vi släppt honom, säger vakten till Kvällsposten.
Läs mer om Kvällsposten.
Så stor är chansen för en vit jul i södra Sverige
För många är sinnebilden av julafton ett vitt landskap utanför fönstret.Så blir det sällan i södra Sverige.Men vågar man hoppas? Kvällsposten har rett ut sannolikheten för snö just i ditt område med hjälp av sydsvenske stjärnmeteorologen Nils Holmqvist:– Man har definitivt inte oddsen på sin sida, säger han.
Läs mer om Sverige och Sverige.Men.
Handbollsstjärnan slog ned vakt efter krogkväll
En sydsvensk handbollsspelare på elitnivå är misstänkt för våld mot tjänsteman.Enligt anmäl ska spelaren ha gått till angrepp mot vakterna på en nattkubb i staden där han bor.– Han är väldigt ångerfull, säger sportchefen i klubben till Kvällsposten.
Läs mer om Kvällsposten.
Centerpartiet ska frågas ut i Almebaren – kom du också
På onsdag hålls den tredje omgången av Kvällspostens politiska utfrågning Almebaren.Det är som vanligt i samarbete med Sydsvenska handelskammaren och gäst är Michael Arthursson, partisekreterare för Centerpartiet – platsen är Paddy's restaurang på Kalendergatan i Malmö.– Centerpartiet är i blickfånget för Alliansens framtid. Det finns mycket att prata om och jag ser fram emot att grilla Michael Arthursson med lämpliga frågor, säger Csaba Bene Perlenberg, politisk kommentator och fristående kolumnist på Kvällsposten.
Tonåring åtalad för våldtäkt på skoltoalett
En 16-åring åtalas för våldtäkt av en 13-årig flicka under en idrottsdag. Bara tolv dagar tidigare dömdes samme tonårspojke för sexuellt ofredande mot tre flickor på samma skola, rapporterar Kvällsposten.
Läs mer om Kvällsposten.
Här är bilderna från Malmö FF:s guldfest
Malmö FF firade på söndagskvällen guld på Swedbank stadion.Kvällsposten ger dig de unika bilderna från guldfesten.– Man fick gåshud när Zlatan kom in. När man pratar om Malmö ute i världen pratar man också om honom, säger Anders Christiansen.
Läs mer om Malmö, Swedbank och Zlatan.
Ikonen drabbad av en kronisk sjukdom
Han är en av Sveriges mest framgångsrika hockeyspelare genom tiderna.Men trots framgångarna lever Kenny Jönsson ett liv långt från rampljuset hemma i Ängelholm.I en stor intervju med Kvällsposten berättar 43-åringen om förändringen efter den allvarliga sjukdomen, biltvätten som han byggde för sin pappas skull och hur han uppfostrar barnen.– Det livet jag lever är inte normalt och det mest troliga är att de också kommer få jobba som mormor, morfar, farmor och farfar, säger hockeyikonen som även pratar om livet efter skilsmässan.
Svårt att se att han kan spela i MFF då
Allt pekar mot rättegång innan jul.Enligt vad Kvällsposten erfar finns nu tre huvudscenarior för den spelare som Malmö FF stängt av då han är misstänkt för sexuellt utnyttjande av barn.–Jag har svårt att se att en spelare som avtjänat ett fängelsestraff ska kunna representera Malmö FF, säger MFF:s vd Niclas Carlnn.
Läs mer om Kvällsposten, MFF och Malmö FF.