Kvällsposten

Redhawksspelare i slagsmål på träning

Det var heta känslor när Malmö Redhawks tränade på torsdagen -vid en övning rök Fredrik Händemark och Nicklas Jadeland ihop och började slåss, rapporterar Sydsvenskan. –Det var en tuff närkamp och ibland går det över styr, säger Nicklas Jadeland till Kvällsposten.

Redhawksstjärnor i slagsmål på träning

Det var heta känslor när Malmö Redhawks tränade på torsdagen - vid en övning rök Fredrik Händemark och Nicklas Jadeland ihop och började slåss, rapporterar Sydsvenskan.– Det var en tuff närkamp och ibland går det över styr, säger Nicklas Jadeland till Kvällsposten.
Guldtränaren sågar regeländringen
Kvällsposten har tidigare rapporterat om regeländringen i svensk elithandboll; straffar blir shoot out. Nu sågar Kristianstads guldtränare Ola Lindgren regeländringen. – Om det nu skulle gå så långt så är väl straffar dramatik om något, säger han till Kristianstadsbladet.
Person hittad död – stor polisinsats
Det pågår just nu en polisinsats i Åstorp med anledning av ett dödsfall. Enligt uppgifter till Kvällsposten har en person hittats död - och polis är där eftersom de i nuläget inte kan utesluta brott. – Vi är där med anledning av ett dödsfall, säger Fredrik Bratt hos Skånepolisen.

Martas glädjebesked: Ingenting är sönder

Förlusterna de senaste matcherna mot Linköping och Eskilstuna, är FC Rosengårds enda för säsongen – ändå kom man bara tvåa i damallsvenskan. Till råga på allt så tvingades fixstjärnan Marta byta skadad mitt i kvitteringsjakten – men sent på söndagskvällen kom ett av få positiva höstbesked för FC Rosengård. – Ingenting är sönder, säger Therese Sjögran till Kvällsposten.
Helsingborg Arena utrymdes efter larm
Mitt under avslutningsnumret av Rock of ages fick hela Helsingborg Arena utrymmas.Pyrotekniken satte i gång det automatiska brandlarmet, rapporterar Helsingborgs Dagblad.– Det brinner inte utan det är fyrverkerirök, säger Kenneth Eriksson, inre befäl för räddningstjänsten Skåne nordväst, till Kvällsposten.
Förtalsåtalad friad på grund av diagnos
En kvinna som åtalats för förtal frias i Helsingborgs tingsrätt eftersom hon lider av Tourettes syndrom, skriver Kvällsposten.
Läs mer om Kvällsposten.
Sven-Erik Alhem: Det är oroväckande
Efter 18 år kan mordet på Jacob Tillman, vars skelettdelar hittades i en brunn, komma att lösas. Kvällsposten kan nu berätta att en man har anhållits, misstänkt för mordet. –Det är oroväckande att misstankegraden är på den lägre nivån, säger rättsexpert och före detta överåklagare Sven-Erik Alhem.
Sex hockeyprofiler om Malmös succ
Malmö Redhawks säsong har inletts rekordbra - bäst av alla lag i högsta serien under 2000-talet. Med sex raka segrar är laget ännu obesegrat. Annat var det förra säsongen när Malmö som nykomling slutade tolva i tabellen. Kvällsposten har pratat med profiler både i och utanför klubben om vad som ligger bakom succn och hur laget har förändrats från förra säsongen. Klicka dig fram via bilderna nedan.
Läs mer om Malmö.
Filmen har lett till nya polistips:Intressant
För tredje gången på två år slog en mordbrännare till mot pizzerian i Strömsnäsbruk. På en övervakningsfilm ser man hur han krossar en ruta och kastar in en molotovcocktail. Sedan bryter branden ut. Efter att filmen publicerats av Kvällsposten och andra tidningar har polisen fått nya tips. – Ett par av dem är intressanta, säger Frederik Svärd vid polisen i Ljungby till Smålänningen.
Min dröm är att spela SM-final om fem år
För drygt ett år sedan lämnade Marcus Thuresson, 45, näringslivet och återvände till ishockeyn men inte till gamla klubben Malmö utan rivalen Rögle. Inför säsongens första Skånederby åkte Kvällsposten till Ängelholm för en längre pratstund med klubbdirektören om Rögles ovissa framtid i SHL, utmaningarna, drömmen om en större arena och SM-final samt känslorna (?) för Malmö.
Våldsmännen skar upp Emilias ansikte
När Emilia Jensen, 17, passerade de fyra killarna tog en av dem tag i henne och skar henne i ansiktet med något vasst. Nu sprids hennes systers Facebook-inlägg om händelsen. – Vi vill uppmana andra – framför allt tjejer – att inte bara acceptera våld, säger systrarnas pappa, Torben Jensen, till Kvällsposten.
Avslöjar: Rosengård vill värva Hope Solo
FC Rosengård kan vara på väg att mot en sensationell värvning. Enligt uppgifter till Kvällsposten har en första kontakt tagits med Hope Solo. – Vi kommenterar inte enskilda spelare, säger klubbdirektören Klas Tjebbes.
Läs mer om Hope Solo och Kvällsposten.
2 000 halmbalar brinner i Skåne
Runt 2 000 halmbalar står i brand på en åker norr om skånska Skurup, rapporterar Kvällsposten....
Läs mer om Kvällsposten, Skurup och Skåne.
Fyra hållna för Malmömord – en av de misstänkta på sjukhus
Fyra män har anhållits, misstänkta för inbladning i mordet på en man i 20-årsåldern i Malmö den 9 mars. Han blev beskjuten i stadsdelen Nydala på kvällen den 9 mars och kördes sedan från brottsplatsen av en privatperson till sjukhus, där han avled av sina skador. På brottsplatsen fann polisen en röd bil där förarsidan var sönderskjuten, rapporterar Kvällsposten.
Flera skottskadade i Malmö
Flera personer har skadats i samband med en skottlossning i Malmö, rapporterar Kvällsposten....
Läs mer om Kvällsposten och Malmö.
Just nu: Flera skottskadade i Malmö
Flera personer har skadats i samband med en skottlossning i Malmö, rapporterar Kvällsposten. Händelsen inträffade på Censorsgatan i Fosie.
Mördade pojkens sista tid i livet
MALMÖ. 16-åringen kom inte tillbaka till HVB-hemmet som han lovat, men personalen slog inte larm. Dagen efter hittades han mördad på en kyrkogård. Nu kan Kvällsposten berätta om flyktingpojkens sista tid – och om anmälningarna om rasism och otrygghet på HVB-hemmet.
Läs mer om Kvällsposten.
Advokaten blev inte upplyst om mordet
MALMÖ. Den mördade 16-årige afghanska pojken utreddes som misstänkt för stöld och narkotikabrott efter att ha gripits på Åhlns i Göteborg. Hans försvarsadvokat blir ställd när Kvällsposten berättar att hans klient hittats mördad på en kyrkogård. – Jag har inte fått den informationen, säger advokaten Ralph Ekman.
Mannen misstänks för mordet på sin ex-fru
Den 43-årige man som sedan i onsdags morse sitter anhållen i Helsingborg misstänks ha mördat sin tidigare fru. Det uppger mannens advokat Lennart Nilsson för Kvällsposten. – Min klient förnekar någon som helst inblandning i det som han misstänks för, i mordet på sin fru som det påstås, säger advokaten.
Mannen misstänks för mordet på sin fru
Den 43-årige man som sedan i onsdags morse sitter anhållen i Helsingborg misstänks ha mördat sin tidigare fru. Det uppger mannens advokat Lennart Nilsson för Kvällsposten. – Min klient förnekar någon som helst inblandning i det som han misstänks för, i mordet på sin fru som det påstås, säger advokaten.
43-åringen tillbaka i rätten för p-husmordet
Kvinnan ville skiljas - då väntade mannen utanför hennes jobb och dödade henne. I dag fortsätter rättegången mot den 43-årige man som misstänks ha huggit ihjäl sin fru i ett parkeringshus i Lund. Under dagen ska bland annat en man som försökte stoppa attacken höras. Kvällsposten är på plats.
Läs mer om Lund.
EU-parlamentariker besöker gränskontrollerna
På onsdagen besöker flera europaparlamentariker Malmö för att studera gränskontrollerna och mottagandet av ensamkommande flyktingbarn. Detta för att bedöma hur EU:s asyllagstiftning fungerar i Sverige. Kvällsposten är på plats och sänder direkt.
Läs mer om Malmö och Sverige.
Han såg rött – efter 35 sekunder på planen
Två röda kort fällde Ängelholms FF i hemmamatchen mot Gais. De båda utvisningarna kom inom loppet av bara några minuter. För Prince Adjesis del hade han varit på plan i 35 sekunder när han synade det röda. – Det är fruktansvärt oprofessionellt och oprofessionellt beteende kan jag inte acceptera, säger ÄFF-tränaren Christian Järdler till Kvällsposten.
Läs mer om Kvällsposten.
Du Rietz nobbar nye förbundskaptenen
Tysklandsproffset Kim Ekdahl Du Rietz, 27, står fast vid sitt beslut – han fortsätter nobba Blågult. Handbollens nye förbundskapten Kristjn Andrsson kan alltså glömma Bundesligastjärnan. – Han får jättegärna ringa men jag kommer inte att ändra mig. Jag har spelat min sista landskamp, säger Kim till Kvällsposten.