Kvällsposten

Kommer att vara ett jobbigt lag att möta

Karlskrona Hockey har gjort säsongens första ispass. På måndagen avverkades nämligen två av dem. Nyförvärven var många och ett av dem, Joachim Rohdin, är i Karlskrona för att knäppa favoriterna på näsan. – Vi kommer att vara ett riktigt jobbigt lag att möta, säger han till Kvällsposten.

Ny bedrägerivåg med dövstumma

Dövstumma bedragare härjar återigen i Sydsverige. – Många hör av sig till oss och undrar om det är vi eller någon av våra föreningar, men det är det alltså inte, sa Jenny Ek, kommunikationsansvarig på Sveriges dövas riksförbund, nyligen till Kvällsposten.
Skott avlossade i Seved – polisen slog till mot bostad
En skottlossning bröt ut i Seved i Malmö på söndagen, uppger flera vittnen enligt medier. – Jag kollade ut från fönstret och såg att det var kalabalik och folk sprang runt, säger ett anonymt vittne till Kvällsposten.
Läs mer om Kvällsposten, Malmö och Seved.
Höll inte ens hand med någon på 15 år
Sångerskan Lena Andersson, 60, är hemma i Sverige för att lansera en ny skiva efter snart 40 år utanför rampljuset. För Kvällsposten berättar hon om de mörka åren, dödsångesten och kärleken. – Tredje gången vi träffades gifte vi oss, säger hon.
Läs mer om Sverige.

Han skrev boken om Peter Mangs mord

Första gången Sydsvenskan-journalisten Joakim Palmkvist träffade Peter Mangs erkände serieskytten ett bestialiskt mord och började sjunga. I boken Äventyr i ett Svenssonland porträtterar Joakim Palmkvist en ensam och rädd mans väg till att bli Sveriges värsta seriemördare. – Jag tror att han kommer att reagera med viss förnöjsamhet, säger Joakim Palmkvist till Kvällsposten.
Skottlossning efter bråk enligt vittne
Polisen har larmats om en misstänkt skottlossning på Seved i Malmö. – Jag hörde flera skott. Fem stycken skott. Det var ett bråk som urartade, säger ett vittne till Kvällsposten.
Läs mer om Kvällsposten, Malmö och Seved.
Marcus Nilsson: Jag blev så förvånad
Den före detta HIF-backen Marcus Nilsson var en av Kalmars bästa spelare i matchen mot Helsingborg. I slutminuterna puttade undan bollen för att vinna tid. Något som retade upp HIF-klacken – som skanderade Marcus Nilsson en hora, en hora. – Jobbigt, säger han innan han tvingas avbryta intervjun med Kvällsposten.
Läs mer om Helsingborg och Kvällsposten.
Simon Kroon säger nej till rysk klubb
Simon Kroon säger nej till ryska Krylia Sovetov Samara, rapporterar Kvällsposten.Mittfältaren återvänder till MFF.
Simon Kroon nobbar en flytt till Ryssland
Simon Kroon nobbar ryska Krylia Sovetov Samara. Mittfältaren väljer att komma tillbaka till MFF. – Jag har besökt klubben och staden men det kändes inte rätt. Pengar är inte allt här i världen, säger Kroon till Kvällsposten.
Sågade MFF-domaren vägrar svara på frågor
Domarinsatsen i kvalmötet mellan Salzburg och MFF skapade ilska. Huvuddomaren Luca Banti ifrågasätts för bedömningen av de två straffsituationerna i slutet. Själv ger han inga kommentarer. – Jag får inte diskutera det. Jag är ledsen, säger Banti när Kvällsposten träffar honom på torsdagen.
Läs mer om Banti, Kvällsposten, MFF och Salzburg.
Nekades färdtjänst – för att han luktade illa
Vellinge taxi nekade en man som är beroende av att regelbundet få insulin och hjärtmedicin att åka i bilen då han ansågs vara för smutsig och lukta illa, detta rapporterar Skånska Dagbladet. – Vi har inte som uppgift att köra kunder som förstör material, säger Jörgen Nilsson till Kvällsposten.
Rakip vill göra sitt livs match mot Salzburg
Erdal Rakip har gått från klarhet till klarhet på slutet. Men mot Salzburg ser mittfältstalangen ut att starta på bänken i karriärens hittills viktigaste match. - Det är en stormatch. Man längtar efter att spela såna här matcher, säger Erdal Rakip till Kvällsposten.
Så ställer Malmö upp mot Red Bull Salzburg
Rasmus Bengtsson är fortfarande osäker till spel inför kvalmatchen mot Salzburg. Mittbacken avstod, enligt uppgifter till Kvällsposten, tvålagsspelet på tisdagskvällens stängda träning. Hans medverkan avgör troligtvis om MFF spelar 5-3-2 eller 4-4-2. – Jag är här och hoppas kunna spela, sa mittbacken när Kvällsposten mötte honom på spelarhotellet på tisdagseftermiddagen.
Guillermo Molins missar CL-matchen
SALZBURG Guillermo Molins missar Malmö FF:s Champions League-kval mot Salzburg på onsdagen. MFF-stjärnan är inte uttagen i truppen. – Han är inte i samma form som övriga spelare och jag har många duktiga spelare att välja mellan, säger MFF:s tränare Åge Hareide till Kvällsposten.
Ultima Thule spelade på SD-ledarens kalas
Jimmie Åkesson bjöd in till en privat spelning med nationalistiska bandet Ultima Thule. Både Emilie Pilthammar (M) och Karlskronas SD-topp Christopher Larsson syntes till på Jimmy Åkessons och frun Louise Erixons kräftskiva. – Jag känner bandmedlemmarna personligen och de är inga rasister, jag tycker att bandet spelar en fin musik om vårt land, säger Louise Erixon till Kvällsposten.
HBK jobbar på att få hem Djuric i sommar
Dusan Djuric är öppen för en återkomst till Halmstad i sommar.HBK:s klubbchef Fredrik Andersson berättar för Kvällsposten att man jobbar för fullt för att möjliggöra en värvning.– Janne Jönsson ringer ett par gånger per dag för att diskutera hur vi ska kunna hitta en lösning, säger Fredrik Andersson.
Dusan Djurics nya löften till HBK-fansen
HALMSTAD. Halmstad hoppas fortfarande på Dusan Djuric i sommar – som ger två nya löften till alla HBK-fans. Ett besked om framtiden kommer innan det svenska transferfönstret stänger den 11 augusti. Och senast om två år är han åter en HBK:are igen. –Till hundra procent! Utlandet är fortfarande förstavalet, men jag har inte sagt nej till Halmstad, säger Dusan Djuric till Kvällsposten.
Halmstad får över en miljon för Baffo
U21-hjälten Joseph Baffo lämnar Halmstad för tyska Eintracht Braunschweig. Enligt vad Kvällsposten erfar får Halmstad över en miljon kronor för mittbacken. – Han berättade redan i höstas när vi ville förlänga att målet var att bli utlandsproffs efter U21-EM, säger Halmstads klubbchef Fredrik Andersson.
Enock Kofi Adu petas ur Malmös elva igen
MALMÖ. Enock Kofi Adu var utanför truppen mot Örebro och satt på bänken mot Zalgiris.Enligt uppgifter till Kvällsposten är han på nytt utanför startelvan när MFF möter Sundsvall i morgon.I stället bildar Oscar Lewicki och Erdal Rakip innermittfält.– Jag är glad för att Erdal i de två senaste matcherna tagit de steg som man väntar på att unga spelare ska ta, säger Åge Hareide.
Bank har blivit rånad – misstänkt gripen
Det var sommarjobbare som satt i kassan när rånaren rusade in på Sparbanken i Markaryd. I lokalen fanns även annan personal och flera kunder. – Vi är tagna av det som hänt, säger bankens vd Leif Eriksson till Kvällsposten.
MFF-spionen ska knäcka Salzburg
MALMÖ. Åge Hareide har ingen möjlighet att se Salzburg live inför Champions League-kvalet på onsdag. Spionen Vito Stavljanin blir MFF:s ögon på plats. – Vi kommer ha bra information om Salzburg innan vi möter dem, säger Vito Stavljanin till Kvällsposten.
Hovet kommenterar populär satirkrönika
Chris O'Neills uttalande i Kvällsposten om att han är den som sätter maten på bordet har uppmärksammats i sociala medier.På torsdagen drev Sydsvenskan-journalisten Per Svensson med finansmannens familjeomsorger.Att man i det kungliga huset riskerar att tvingas gå hungrig från bordet, skriver han bland annat.Men hovets presschef tycker att Chris uttryckte sig väl in intervjun.– Det var en bra, klar och tydlig artikel, säger hon.
Malmö säljer Simon Kroon till Ryssland
Enligt uppgifter till Kvällsposten har MFF accepterat ett bud från Krylya Sovetov Samara. Endast en läkarundersökning och en underskrift återstår innan Simon Kroon flyttar till Ryssland. MFF får omkring 500 000 euro plus en vidareförsäljningsklausul för att släppa mittfältaren.
Johan Wiland: Ska göra allt för att lyckas
Han lämnar frysboxen i Köpenhamn för hetluften i Malmö FF. 34-årige Johan Wiland är fast besluten att visa att han fortfarande är en toppmålvakt – och vill vinna nya titlar. – Jag ska göra allt för att lyckas här och hjälpa laget, säger Johan Wiland till Kvällsposten.
Joakim, 22, kämpar för tiggare – mordhotades
Joakim Månsson Bengtsson kämpar för tiggarna i Lund. Men det är en kamp i motvind – i söndags utsattes han för mordhot. – Det blir allt bättre, det är många som visat stöd och kommit med fina kommentarer, säger han till Kvällsposten.
Läs mer om Kvällsposten och Lund.