Kvällsposten

Hemlös hyrdes in för att köa – i fyra dagar

Hannibal Laursen, 17, har utlöst en våldsam debatt. Han hyrde en hemlös man som fick köa åt 17-åringen i fyra dagar - för att komma åt ett par exklusiva skor. – De hemlösa bor och sover på gatan ändå. Varför skulle de inte kunna tjäna pengar på det, säger han till Kvällsposten.
Läs mer om Kvällsposten.

Kom bara minuter sent – tre dog

Vid olyckan i Halmstad hamn i början av juni drunknade tre män. En lotsbåt som låg i hamnen var redo att rycka ut – men kunde inte gå ut eftersom en båtman saknades, skriver Hallandsposten. – Han var några minuter sen och det är olyckligt, men lotsbåten var ändå första resurs på plats, säger Andreas Bach, affärsområdeschef på Sjöfartsverket till Kvällsposten.
Arvidsson tvingas vänta på wildcard
Sofia Arvidsson är tillbaka i vinnarspåret. Men hon får vänta in i det sista på om hon får ett wildcard till Swedish Open i Båstad i juli. – Vi håller på det till de sista dagarna innan tävlingen, säger Båstads tävlingschef Nina Wennerström till Kvällsposten.
Baffo har redan fått nya kontraktsförslag
Joseph Baffo har imponerat under Sveriges väg till U21-EM-finalen. Efter mästerskapet kommer Halmstadsbacken gå igenom sina alternativ och besluta sig om sin framtid. – Det finns några konkreta kontraktsförslag på bordet, säger mittbackens agent Nima Modyr till Kvällsposten.

Fyra bilar i krock – tre har förts till sjukhus

Under lördagskvällen skedde en större trafikolycka på Lönngatan i Malmö. Enligt uppgifter till Kvällsposten ska fyra bilar vara inblandade och det bakre partiet på en av bilarna ska vara totalkvaddat. – Bärgare är beställd för att få bort de inblandade bilarna, säger Mia Sandgren vid polisens ledningscentral.
Hammarby är ute efter förre HBK-mittbacken
Hammarby är på mittbacksjakt. Enligt uppgifter till Kvällsposten försöker Stockholmsklubben värva den förre Halmstadsspelaren Richard Magyar. – Hammarby är en jättestor klubb och fantastisk förening. Det är klart det är smickrande, säger Richard Magyar.
17-årig flicka avled efter hästolycka
En 17-årig flicka har omkommit i en ridolycka. Hon skadades inledningsvis svårt – men skadorna var så svåra att hon senare avled. – I respekt för familjen vill vi inte ge några kommentarer utåt, säger ryttarföreningens ordförande till Kvällsposten.
Läs mer om Kvällsposten.
Kristianstad vill värva Mr X efter CL-lottning
FC Barcelona, Rhein-Neckar och Montpellier. IFK Kristianstad fick en drömlottning i gruppspelet i Champions League – och nu hoppas klubben kunna värva Mr. X. – Jag hoppas vi kan presentera ett bra namn snart, säger IFK:s sportchef Mats Samuelsson till Kvällsposten.
Bil i brand efter krock – en person skadad
En person skadades i en krock mellan en personbil och en lastbil på riksväg 30 utanför Lammhult under fredagseftermiddagen. Enligt Smålandsposten fattade bilen eld i samband med kollisionen. – Jag har inga uppgifter om skadeläget, säger polisens pressinformatör Mia Sandgren till Kvällsposten.
Musikaliska höjdare i Sydsverige i sommar
Östersjöfestivalen i Karlshamn kallar sig Sveriges äldsta. Helgeåfestivalen i Knislinge kallar sig Sveriges mysigaste. Kvällsposten listar några av sommarens musikaliska smultron i Sydost.
Malmö FF har nobbat budet på Robin Olsen
Malmö FF har nobbat grekiska PAOK Thessalonikis första bud på Robin Olsen. Enligt Kvällspostens uppgifter låg budet på drygt fem miljoner kronor. – Malmö vill ha mer, säger en källa till Kvällsposten.
Läs mer om Kvällsposten och Robin Olsen.
Henningsson ett steg närmare Halmstad BK
Halmstad har uttryckt sitt intresse för Östers Alexander Henningsson. Nu är det klart att den snabbe yttermittfältaren ska bekanta sig och träna med klubben nästa vecka. – Det är en bra chans för mig, jag vill spela högre upp, säger Alexander Henningsson, 25, till Kvällsposten.
Höll sitt nakenlöfte – efter Lakers SM-guld
Börje Fransson ogillar Växjö Lakers så mycket att han lovade att gå naken till jobbet om de vann SM-guld. På midsommardagen infriade Tingsrydssupportern sitt löfte. – Det är ju ungefär som Gud skapade mig – ja, förutom de gröna Foppatofflorna, säger Börje Fransson till Kvällsposten med ett skratt.
Anfallaren lämnar HBK efter tuffa tiden
Kwame Karikari har haft en tuff tid i Halmstad. Nu lånas anfallaren ut till turkiska Balikesirspor fram till nästa sommar. – Det är mitt beslut, det är mitt gamla lag och jag behöver spela mer än jag får i Halmstad, säger Kwame Karikari till Kvällsposten.
En person död efter svår krock med älg
En person har avlidit efter en älgolycka på riksväg 27 i närheten av Gislaved. Älgen blev först påkörd av en personbil och slungades sedan in i förarhytten på en mötande lastbil. – Lastbilen får älgen rakt i rutan och sedan kör den ner i diket, säger Torbjörn Eliasson, räddningsledare på platsen, till Kvällsposten.
Blixten slog ner i villa – rum fylldes med rök
I samband med åskovädret över delar av Sydsverige slog blixten ner i en villa i halländska Rydöbruk. Ett rum fylldes med rök men ingen människa ska ha skadats, skriver Hallandsposten. – Vi har tagit två varv med värmekamera utan att hitta något, säger Johan Wallin, ledningsoperatör på räddningstjänsten i Halmstad, till Kvällsposten.
Alla avbokade – då kom hela byn på kalas
Diskot var menat för hela klassen men ingen kom. När lokalen var bokad och tårtan framdukad bjöd mamma in till öppet hus i stället genom ett inlägg på Facebook – och det blev succ. – Jag känner mig fortfarande helt chockad över uppslutningen, säger Therese Gunnarsson till Kvällsposten.
En person skadad i misstänkt skjutning
Fyra personer har hämtats till förhör med anledning av skottdramat på Söderkullatorget i Malmö. Ett vittne berättar för Kvällsposten hur två gärningsmän ska ha kommit på moped och avlossat ett skjutvapen. Den skadade är en man i 20-årsåldern som träffats i benet.
Ystads gulddröm: Vi vet vad som gäller...
YSTAD. Kvällsposten var med när YIF:s nya drömpar Kim Andersson, 32, och Lukas Nilsson, 18, för första gången klev in i Ystad Arena. Bygget är bara halvfärdigt men stjärnskyttarna har bilden klar. Här ska de utmana guldlaget IFK Kristianstad, för att ta sig hela vägen till SM-finalen nästa år. – Det blir grymt, säger Kim. – Vi vet vad som gäller, säger Lukas.
Första rockstjärnan från Malmö firar 70
Han var Malmös första riktiga rockstjärna, killen som tonårstjejerna jagade, efter konserterna och utanför hans lägenhet. På söndag fyller Tommy Hansson 70 och har därmed stigit in i samma mogna klan av åldrande rockstjärnor som Jagger, Richards, Townsend, Daltrey, Roddan med flera. – Det värsta är inte att fylla 70 utan tanken på att man inte har så många år kvar, säger Tommy Hansson till Kvällsposten.
Så ska Rögle bli ett av Sveriges starkaste lag
Håkan Eriksson tvekade inte att fortsätta ytterligare ett år som Rögles ordförande. Hans långsiktiga mål är oförändrat: Rögle ska bli en av Sveriges starkaste hockeyklubbar. – Det innefattar naturligtvis att vi spelar i SHL och tar steg framåt, säger Håkan Eriksson till Kvällsposten.
Ericsson nobbar lån till krisande Mjällby
Mjällby vill lösa sin anfallskris genom att låna sin förre anfallare Pär Ericsson, 27. Men Kalmaranfallaren är inte intresserad. – Nej, jag trivs bra i Kalmar och vill försöka ta en plats här, säger Pärlan till Kvällsposten.
Ericsson: Vill inte bli utlånad till Mjällby
Mjällby vill lösa sin anfallskris genom att låna sin förre anfallare Pär Ericsson, 27. Men Kalmaranfallaren är inte intresserad. – Nej, jag trivs bra i Kalmar och vill försöka ta en plats här, säger Pärlan till Kvällsposten.
Flickans medicin är för dyr – riskerar dö
Trots att den 14-åringen Malmöflickan riskerar att dö i förtid utan sin medicin rekommenderar NT-rådet landstinget att inte betala för den. Prislappen på 4,5 miljoner per år anses vara för hög. – Den här medicinen har gett henne ett värdigt liv, men nu vet vi inte vad som väntar, säger mamman till Kvällsposten.
Livlös person har påträffats i damm
Enligt larmuppgifter har en person hittats livlös i en damm i en liten ort norr om Kalmar. Larmet kom strax före klockan 21 på onsdagskvällen, rapporterar SVT Nyheter Småland. – Enligt de uppgifter jag fått ska personen andas och hjärt- och lungräddning pågår, säger Kim Hild, informatör vid polisens ledningscentral region syd, till Kvällsposten.
Läs mer om Kalmar, Kim Hild och Kvällsposten.