Kvällsposten

FCH:s poängkung på besök i Schweiz

Jami Manninen lämnar FC Helsingborg. Och poängkungen Daniel Johnsson kan nu ha kommit ett steg närmare en flytt från klubben. Enligt uppgifter till Kvällsposten var han den gångna helgen nere i Schweiz och besökte nyblivna mästarlaget Wiler-Ersigen.

Det som hände var en väckarklocka

MALMÖ. För drygt en månad sedan blev han grymt knockad inför sin hemmapublik.Nu har Adrian Gäddan Granat torkat tårarna och är redo för nya fighter.– Det som hände i Baltiska Hallen var en väckarklocka, kanske rent av nyttigt för min karriär, säger Gäddan till Kvällsposten.
Albins mamma: Han deltog i sorgearbetet
För Albins mamma Malin Einarsen är det en chock att mördaren var en av sonens bästa vänner.– Han har under åren som gått efter mordet ringt och beklagat sorgen och undrat om han inte kunde få någon minnessak, säger hon till Kvällsposten.
Läs mer om Kvällsposten och Malin Einarsen.
Engelska storklubbar jagar Pontus Jansson
Southamptons klubbledning uppges vara beredd att köpa loss Pontus Jansson för över 100 miljoner kronor.Enligt uppgifter till Kvällsposten finns det däremot tre klubbar som ligger närmare till hands: Tottenham, Liverpool och Chelsea.– Jag kan inte kommentera specifika klubbar med det är klart att Pontus säsong har gjort att intresset hela tiden ökar, säger agenten Martin Dahlin.

Sa saker jag ångrar

Nu berättar Agnes Rutqvist, 24, varför hon fått spelförbud i Kristianstad HK av tränaren Lennarth Ebbinge.– Jag sa saker som jag ångrar, säger Agnes till Kvällsposten.
Jag sa saker som jag ångrar
Nu berättar Agnes Rutqvist, 24, varför hon fått spelförbud i Kristianstad HK av tränare Lennart Ebbinge.– Jag sa saker som jag ångrar, säger Agnes till Kvällsposten.
Martas avsked: Sågar tränaren
Innan Marta, 31, tar farväl av fansen på Malmö IP riktar hon skarp kritik mot FC Rosengårds tränare Jack Majgaard Jensen.Brasilianskan är besviken på spelsystemet som danske tränaren planterat in i Malmölaget.– Du ser inte Messi gå ner och jobba i försvar hela tiden, säger Marta i en intervju med Sydsvenskan.– Alla spelare gillar inte tränaren, säger FCR:s sportchef Therese Sjögran till Kvällsposten.
Premiär för Gunhild Carlings musikprogram på Kvällsposten
På påskdagen klockan 20.00 är det premiär för Gunhild Carlings underhållningsprogram Gunhild Live i Kvällspostens kanaler.Med fokus på musiken och glädjen tar Gunhild med tittarna på sina resor över världen, pratar om aktuella ämnen och har intressanta gäster.–Folk kommer att få önska låtar som vi spelar, säger Gunhild Carling.
Så gick det sen för Malmös guldhjältar
Malmö Redhawks är tillbaka i den absoluta toppen av svensk hockey.I år gick laget till semifinal där det tog stopp mot HV71.Detta precis 25 år efter första SM-guldet skapade kaos i staden.Här berättar Kvällsposten hur det gått för 1992 års alla guldhjältar.
Läs mer om Kvällsposten och SM-guldet.
Ridtränare förlorar sin diplomering
En rutinerad ridtränare i södra Sverige förlorar sin diplomering som tränare. Det meddelades på tisdagen, och beslutet är unikt. –Det är extremt ovanligt och har aldrig hänt förr, säger Lotta Amnestål, informationschef Svenska Ridsportförbundet till SVT. I mars granskade Kvällsposten övergrepp inom ridsporten.
Komarek vill stanna i SHL
Konstantin Komarek, 24, tvingas lämna Malmö Redhawks.Men österrikaren vill stanna i Svensk hockey och har fått intresse från andra SHL-klubbar. – Jag kom hit för att stanna och jag vill inte ge mig efter ett år, har han tidigare sagt till Kvällsposten.
Komarek: Jag vill stanna i svensk hockey
Konstantin Komarek, 24, tvingas lämna Malmö Redhawks.Men österrikaren vill stanna i Svensk hockey och har fått intresse från andra SHL-klubbar. – Jag kom hit för att stanna och jag vill inte ge mig efter ett år, har han tidigare sagt till Kvällsposten.
Landslagsbacken nästa tunga värvning för Växjö
Här är Växjö Lakers nya blytunga nyförvärv. Som Kvällsposten kunde berätta redan igår är landslagsbacken Daniel Rahimi,29, klar för klubben.- Vi hade inte riktigt den typen sedan Teemu Laakso blev skadad, säger Henrik Evertsson, sportchef.
Så vill nya polischefen stoppa dödliga våldet
Klockan 13.00 håller nya polischefen i polisregion syd, Carina Persson, presskonferens.Där kommer hon att presentera sig själv och de utmaningar som polisen ställs inför i syd.Kvällsposten är på plats och sänder live.
Läs mer om Carina Persson.
JUST NU: Presskonferens med polischefen i region syd
Klockan 13.00 håller nya polischefen i polisregion syd, Carina Persson, presskonferens.Där kommer hon att presentera sig själv och de utmaningar som polisen ställs inför i syd.Kvällsposten är på plats och sänder live.
Läs mer om Carina Persson.
Karlskrona HK nära förra Röglestjärnan
Sebastian Wännström, 26, kan bli Alexander Bergströms ersättare i KHK.Enligt Blt.se besökt förre Röglestjärnan Karlskrona i helgen.Samtidigt uppges han ha tackat nej till anbuden från Linköping och HV71 som Kvällsposten har berättat om tidigare.
Man häktad – misstänks ha mördat sin mamma
Den man som i söndags anhölls misstänkt för mord har häktats.Mannen misstänks ha mördat sin mor. Enligt uppgifter till Kvällsposten låg den döda kvinnan i en hemmabyggd kista när hon hittades av poliser i sin lägenhet.
Läs mer om Kvällsposten.
Misstänkt för mordet på Ahmed, 16, släppt
Åklagaren har släppt en av de två bröder som misstänks för medhjälp till mordet på Ahmed Obaid, 16.– Misstankarna mot honom kvarstår, säger kammaråklagare Jeanette Sprimont till Kvällsposten.Den andre brodern sitter fortfarande anhållen.
En väldig styrka Malmö har visat
Den heta semifinaldrabbningen mellan Malmö och HV71 går vidare.Studio Kvällsposten avhandlar senaste nytt, Andreas Thuressons avstängning, filmningar och - Malmös chanser att gå till final.–Det är en väldig styrka Malmö har visat, säger Johan Mrmadhawk Svensson.
Artistens lättnad – sonens nalle hittad
Musikern Tomas Andersson Wij efterlyste nyligen sin sons borttappade nalle i Kvällsposten.Nallen Bob försvann spårlöst efter att ha ramlat ut ur en ryggsäck – men nu är den tillbaka.– En syrisk familj har hittat den på stranden, skriver artisten på Instagram.
Stjärnans lättnad – sonens nalle hittad
Musikern Tomas Andersson Wij efterlyste nyligen sin sons borttappade nalle i Kvällsposten.Nallen Bob försvann spårlöst efter att ha ramlat ut ur en ryggsäck – men nu är den tillbaka.– En syrisk familj har hittat den på stranden, skriver artisten på Instagram.
Två anhållna för inblandning i mord på 16-åring
Två personer har anhållits som misstänkta för medhjälp till mordet på 16-årige Ahmed Obaid i Malmö i januari, rapporterar Kvällsposten. De två ska ha gripits under fredagsmorgonen, skriver Sydsvenskan. De greps tillsammans med ytterligare fem personer som misstänkta för inblandning i mordet på en 23-åring som sköts till döds på Ramels väg i torsdags kväll, enligt tidningen.
Polisen gör rekordmånga orosanmälningar om unga
Malmöpolisen gör rekordmånga orosanmälningar om barn i kriminalitet – utan att socialtjänsten agerar förrän det är för sent, kan Kvällsposten avslöja.Nu larmar socialarbetare om att socialtjänstens kris påverkar den våldsamma utvecklingen i staden.– Jag blev nonchalant bemött när jag ringde socialjouren en kväll om att en sextonåring var på krogen med Malmös farligaste kriminella, en socialarbetare som arbetar med utsatta ungdomar i Malmö.
Läs mer om Kvällsposten och Malmö.
Kvällsposten: Filmer visar när 23-åringen mördas
Mordet på en 23-årig man i Malmö i torsdags har filmats av övervakningskameror, uppger tidningen Kvällsposten på nätet. Polisen ska ha fått in filmmaterial som helt eller delvis fångat sekvensen då den unge mannen skjuts.
Läs mer om Kvällsposten och Malmö.
Polisens oro för hämnd efter mordet i Malmö
På torsdagen mördades en 23-årig man i Malmö –och på fredagen anhölls sju personer, misstänkta för mordet.Enligt uppgifter till Kvällsposten är samtliga tungt kriminella och nyckelfigurer i Malmös undre värld. Polisen oroar sig för att risken för ett hämnddåd är stort, enligt uppgifter till Kvällsposten.På fredagen bekräftade polisen också Kvällspostens uppgifter om att den mördade 23-åringen förekommit i mordutredningen om mördade Ahmed Obaid, 16.