Kvällsposten

Spelarnas tuffa kritik: Det låter jävligt fel

Kvällsposten skrev på tisdagen om Ängelholms FF:s värvning av brassen Matheus från Fluminense. Nu reagerar spelarna som gått ner i lön för att rädda klubben. – Det låter bara jävligt fel och det är inte schyst mot oss som har gått ner i lön, säger Fredrik Lundgren till Helsingborgs Dagblad.
Läs mer om Fluminense och Fredrik Lundgren.

Zlatan Ibrahimovics plan kan stoppas

Zlatan Ibrahimovic advokater har ombett kammaråklagare Björn Rosenlöf att vara Zlatans rättegångsbiträde i förtalsmålet mot Ulf Karlsson. Enligt uppgifter till Kvällsposten kommer Rosenlöf dock nekas den tjänstledighet som krävs för att kunna ta sig an målet, på grund av att det enligt hans nuvarande arbetsgivare Ekobrottsmyndigheten kan uppfattas som en förtroendeskadlig bisyssla. Något som ifrågasätts av den tidigare överåklagaren Sven-Erik Alhem. – Jag kan inte se något hinder alls för det här, säger Alhem.
Johanna Larsson: Det är överskattat
Johanna Larsson har inga imponerande resultat från sina fem Wimbledon-turneringar. Efter lottningen talar hon med Kvällsposten från ett soligt London inför den mest prestigefyllda tennisturneringen av dem alla. Att ha rutin från stora turneringar anser 26-åringen bara vara snack.
Utländska klubbarna försöker locka Molins
Guillermo Molins kontrakt med Malmö FF går ut sista juni. Enligt uppgifter till Kvällsposten har MFF-stjärnan flera alternativ att välja på. Bland annat från utlandet.
Läs mer om Kvällsposten och Malmö FF.

Malmö nobbar bud – förlänger med Adu

Malmö FF har nobbat buden på Enock Kofi Adu och Rasmus Bengtsson. Kvällsposten kan avslöja att MFF i stället är detaljer från att förlänga med Adu. – Det är förhandlat och färdigt och jag väntar bara på att de ska ringa så vi kan skriva på det, säger Adus agent Hasan Cetinkaya.
Allan Kuhn vill banta MFF-truppen
MALMÖ. Allan Kuhn vill banta MFF-truppen. Transferfönstret öppnar den 15 juli – då räknar tränaren med action. – Det är ett långt fönster, ett jättelångt fönster, det kommer nog att hända en del, säger han till Kvällsposten
Läs mer om Kvällsposten.
Jättemotorn är lika stor som ett hus
Valle Westesson är aktuell med boken 100 balla ställen i Köpenhamn. I sommar guidar han dig till några av pärlorna här i Kvällsposten. Först ut är en jätte, jättestor motor.
Läs mer om Kvällsposten och Köpenhamn.
Safari:Jag vill spela så länge jag gör nytta
Han har vunnit mängder av titlar och spelat Champions League. Men hemma i Lund är Behrang Safari en doldis. – Det är lite kul. Folk bryr sig inte om fotboll här. Men det är helt okej för min del, säger han i en öppenhjärtig intervju med Kvällsposten.
Här är hundra balla ställen i Köpenhamn
Det finns gott om smultronställen i Köpenhamn. I Kvällsposten guidar författaren Valle Westersson dig genom huvudstaden i sommar. – Ju mer man skrapar på ytan, desto roligare är det, säger han.
Läs mer om Köpenhamn och Valle Westersson.
Satsningen spricker – pengarna stoppas
HK Malmös jättesatsning att etablera sig i handbollstoppen är på väg att spricka. Kvällsposten kan avslöja att samarbetet med den kuwaitiske shejken Ahmed Al-Shohomi stoppas av internationella bankregler. – Just nu ligger allt på sparlåga, säger Malmöklubbens ordförande Jörgen Rasmusson.
Antonsson är nära flera engelska klubbar
Allsvenskans skytteligaledare Marcus Antonsson kan flytta till England i sommar. Enligt Fotbolldirekt förhandlar Kalmar FF-anfallaren med Championship-klubbarna Leeds, Aston Villa och Cardiff. – Det är klart alla spelare drömmer om att nå ut i Europa, säger Antonsson till Kvällsposten.
Femåring drunknade i damm
En femårig pojke har drunknat i en damm på Sturkö i Blekinge, rapporterar Kvällsposten.Det var...
Här sommartränar spelarna i Rögle
Här sommartränar spelarna i Rögle. Kvällsposten var på plats när lagets äldre lirare utmanades av ungtupparna i innebandy. Se inslaget för att ta reda på vilka som var bäst.
Läs mer om Rögle.
Idas dröm om Marilyn kan gå i uppfyllelse
Ida Axelsson fick veta att hennes drömhäst Marilyn var till salu. På skämt la hon ut en statusuppdatering: Om alla hennes vänner på Facebook gav henne 46 kronor skulle hon kunna köpa Marilyn. – Det började med att kompisar till min sambo swishade pengar mest för att vara roliga. De vet att min sambo inte alls vill ha någon häst och delade vidare min status. Nu har jag fått ihop 34 000 kronor, berättar en glad och tacksam Ida för Kvällsposten.
Läs mer om Facebook, Ida, Kvällsposten och Marilyn.
Idas dröm om Marilyn gick i uppfyllelse
Ida Axelsson fick veta att hennes drömhäst Marilyn var till salu. På skämt la hon ut en statusuppdatering: Om alla hennes vänner på Facebook gav henne 46 kronor skulle hon kunna köpa Marilyn. – Det började med att kompisar till min sambo swishade pengar mest för att vara roliga. De vet att min sambo inte alls vill ha någon häst och delade vidare min status. Nu har jag fått ihop 34 000 kronor, berättar en glad och tacksam Ida för Kvällsposten.
Läs mer om Facebook, Ida, Kvällsposten och Marilyn.
Uppgifter: Felix Schütz stannar kvar i Rögle
Felix Schütz, 28, är nu klar för en fortsättning i Rögle. Enligt uppgifter till Kvällsposten kommer forwarden presenteras inom kort.
Läs mer om Kvällsposten och Rögle.
Expressen värvar Katrin Säfström
Expressen värvar Katrin Säfström, som varit tidningschef och ansvarig utgivare för Nerikes Allehanda. Hon kommer att ingå i Expressens redaktionsledning och blir chefredaktör för den sydsvenska editionen Kvällsposten. – Jag hoppas tillföra det jag brinner för: lokal journalistik, viljan att beröra och vara först på nyheter, säger Katrin Säfström.
Ny chefredaktör för Kvällsposten
Katrin Säfström blir ny chefredaktör för Kvällsposten. Hon kommer närmast från posten som vd och...
Läs mer om Kvällsposten.
Nytt jobb för förre förbundskaptenen
Sverige förre förbundskapten Olle Nordin har ett nytt tränarjobb. Kvällsposten kan berätta att 66-åringen tar över division 2-laget IFK Malmö. Olle Nordin kommer att presenteras under torsdagen.
Läs mer om Olle Nordin.
Rättegången avslutas för morden i Vallåkra
Den 68-årige mannen sköt två bröder till döds utanför sitt hus i Vallåkra. Men är det mord eller agerade mannen i nödvärn? I dag avslutas rättegången i Helsingborgs tingsrätt. Kvällsposten bevakar live på plats.
Läs mer om Vallåkra.
Här roar sig KVP:s gäster helvilt
När du vill komma riktigt nära händelserna - då ska du vända dig till Kvällsposten. Fråga bara de tvåhundra speciellt inbjudna som genom Kvällspostens försorg bjöds på en heldag på anrika Skånes djurpark. Mest och bäst var när man fick se björnarna äta mjukglass inne i sitt eget ide.
Läs mer om Kvällsposten.
Jo Inge Berget var nära att lämna MFF
13 av Malmö FF:s spelare har kontrakt som går ut efter säsongen 2017 och i många fall måste klubbledningen bestämma sig snart – sälja eller försöka förlänga? Samtidigt kan Kvällsposten avslöja att Jo Inge Berget var nära att skriva på för kinesiska Henan Jianye redan i vintras. – Det har funnits intresse från Kina men också från andra klubbar, säger Berget.
Facebookrekord för Kvällsposten
Över 40 000 personer ger Kvällsposten tumme upp. Så många är det som i dag följer tidningens Facebook-sida. – Att läsa nyheter via Facebook är något som ökar. Här hittar vi hela tiden nya läsare och tittare, säger Kvällspostens redaktionschef Susanne Lindn.
Jag fick en chock när jag såg vad de erbjöd
Han var Halmstad-fansens drömvärvning. Men när Dusan Djuric överraskande skrev på för storsatsande Dalkurd fick han stämpeln som en svikare i sin hemstad. Nu kan Kvällsposten avslöja varför den A-landslagsmeriterade mittfältaren nobbade sin moderklubb – men också att han inte gett upp hoppet om att spela i HBK igen. – Jag kände mig inte önskvärd, säger Dusan Djuric.
Dömd för barnvåldtäkt – förd akut till sjukhus
En person har fått föras till sjukhus efter en händelse på häktet i Malmö under fredagen. Enligt uppgifter till Kvällsposten är det en av de två män som dömts för grov barnvåldtäkt av en 12-åring – vars dom fastställdes av hovrätten i dag. – Det har varit en larmsituation och vi har haft uttryckningsfordon på häktet i Malmö, men jag kan inte gå in på klientsituation eller skadeläge, säger kriminalvårdens regionchef Victoria Rydholm.