Kvällsposten


Möte om nya Olympia: Det är enormt viktigt

Klockan 18 i kväll sammanträder Helsingborgs kommunfullmäktige om nya Olympia. Ett positivt besked är av stor vikt för Helsingborgs IF. – Det är enormt viktigt, säger ordförande Claes Ohlsson till Kvällsposten.

Läs mer om Kvällsposten och Olympia.

Tv-succn Bron spelas in i Malmö

MALMÖ. Den populära tv-serien Bron med den Sofia Helin kommer tillbaka nästa höst. Inspelningarna pågår för fullt runtom i Malmö och Köpenhamn. - Det stämmer absolut att inspelningarna är i gång, säger producent Anders Landström till Kvällsposten.

Anfallare överens med IFK om treårskontrakt

HALMSTAD. Mikael Boman gör sin sista match som Halmstadspelare i Hallandsderbyt mot Falkenberg på söndag. Kvällsposten kan nu berätta att anfallaren är överens om ett treårskontrakt med IFK Göteborg.

Nytt mobilrekord för Kvällsposten – igen!

Nytt rekord för Kvällsposten – för tredje veckan i rad! Förra veckan besökte 683 948 unika besökare vår mobilsajt. – Det som är bra med nyheterna i telefonen är att man har dem med sig hela tiden, jag brukar ta upp telefonen och kolla om det hänt något under en paus i jobbet till exempel, säger läsaren Clara Marie Lund, 20 år, från Malmö.

Drömkontraktet ska få Rosenberg att stanna

MALMÖ/MADRID. Här är bomben som kan sätta stopp på alla spekulationer kring Markus Rosenbergs framtid i Malmö FF. Kvällsposten kan avslöja att MFF diskuterar att redan nu erbjuda Rosenberg ett nytt avtal för att lagkaptenen ska stanna.

Läs mer om MFF, Malmö FF och Rosenberg.
Vi överlevde cancern – alla livsöden samlade

Omkring 160 svenskar drabbas av cancer varje dag. Det är nästan 60 000 människor varje år. Men samtidigt överlever mer än tre av fem drabbade den hemska sjukdomen. Det är de positiva berättelserna som Kvällsposten vill lyfta fram i den här artikelserien. Överlevarnas berättelser om den goda sidan av vården finns här samlade på samma ställe.

Läs mer om Kvällsposten.
Läkarna missade att Lars, 62, hade cancer

Specialistläkaren tog inte Lars Danielssons, 62, urinträngningar på allvar och gav honom medicin för urinvägsinfektion. Ett par år senare diagnostiserades han med en elakartad cancer i urinblåsan - men överlevde. - När jag fick beskedet kändes det som det bara stod död och begravning i pannan på mig, säger han till Kvällsposten.

Läs mer om Kvällsposten.
Tage Erlander invigde – nu står tunneln öde

En gång var det här viktiga platser för många sydsvenskar. Platser fulla av liv, fulla av drömmer. I dag är de övergivna. Lämnade orörda i decennier. Kvällsposten har, tillsammans med fotografen Calle Bergendorff från Helsingborg, besökt en mängd öde byggnader och platser i Skåne, Småland, Halland och Blekinge. Platser där tiden stått stilla sedan människan lämnat. Vi vill berätta historien om dessa platser. Visa det som finns kvar av ett Sydsverige som aldrig kommer tillbaka. Följ med på en resa tillbaka i tiden.

Här visar Didde, 27, upp sitt cancerärr

Det såg ut som ett oskyldigt födelsemärke på bröstet. Men Didde Skov, 27, fick ändå för sig att gå till läkaren och visa upp det. Det räddade troligen livet på den unga frisören som nu visar upp sitt operationsärr på Facebook. – Äntligen kan jag tänka ett steg längre, att våga bli kär, skaffa barn och bilda familj. Jag tror jag lever länge nu, säger hon till Kvällsposten.

Läs mer om Didde, Facebook och Kvällsposten.
Tidigare toppnyhet hos Sydsvenskan:
Ebola misstänktes på Sus i Malmö

Två personer har under lördagskvällen undersökts på infektionskliniken på Sus i Malmö efter misstankar om att de skulle vara smittade av Ebola, rapporterar Kvällsposten. Misstankarna kunde avskrivas nästan omedelbart efter det att patienterna tagits emot vid tiotiden på kvällen, säger Gunilla Milstam på Region Skånes pressjour.

Anfallstjärnorna i MFF får kritik : Fånar sig

Kristoffer Karlsson gav Elfsborg straff - och MFF protesterade.Det resulterade i att C Mores kommentator, Lars Granqvist, var kritisk till Malmö-spelarnas agerande. – De håller på och fånar sig, säger Granqvist.– En person avgör den här matchen, säger Markus Rosenberg till Kvällsposten.

Läs mer om Elfsborg, Granqvist, Kvällsposten och MFF.
Det sa bara klick – nytt mobilrekord på kvp.se

Kvällsposten slår rekord. Gång på gång. I en tid då allt fler väljer att läsa tidningar digitalt är Kvällsposten på frammarsch. Förra veckan slog vi rekord på vår mobilsajt med 580 823 unika besök. – Det är fantastiskt roligt att våra läsare gillar oss i alla våra kanaler - både på papper, läsplattor, desktop och mobilt, säger chefredaktör Martin Kroon. Mobilrekordet känns som ett gott betyg!

Läs mer om Kvällsposten och Martin Kroon.
Vi ska bli etta eller tvåa i vår CL-grupp

MALMÖ. Han har varit sportchef i Malmö FF i precis nio månader. På den tiden har MFF blivit det första laget att försvara ett SM-guld på tio år och det första svenska laget i Champions Leagues gruppspel på 14 år. Så Kvällsposten bokade en träff med Daniel Andersson för att ställa frågan alla undrar över: Hur överträffar man det här? Och fick svaret. - Vi ska bli etta eller tvåa i vår Champions League-grupp och det kan vi. Jag tror helt klart att vi kan det. Så det är gött, säger Daniel Andersson.

I mina ögon har jag odlat medicin

Polisen hittar fler och större cannabisodlingar. Jens Waldmann, 36, är en före detta hemmaodlare som går emot strömmen. Han dömdes nyligen för att ha odlat cannabis och väljer att vara öppen med sin historia för att lyfta frågan om medicinskt bruk av cannabis. - Jag tror att det är många som odlar av medicinska skäl. Många har hört av sig till mig och berättat att de gärna skulle göra det om de vågade, berättar han för Kvällsposten.

Läs mer om Kvällsposten.
Lyftet var nära att knäcka Lugikaptenen

Ett ryggskott däckade Lugikaptenen Clara Monti Danielsson inför Skånederbyt mot H65 Höör. Nu ger Clara klartecken. - Jag spelar, säger hon till Kvällsposten.

De är husdjurens värsta mardröm

Hittills i år har ett 50-tal personer i Sydsverige förbjudits att ha djur. Kvällsposten har granskat samtliga ärenden där allt från kaniner till ormar vanvårdats. Många av djuren har gått en mycket plågsam död till mötes.

Läs mer om Sydsverige.
Jordan: Sagt att jag får sova i garaget då

HELSINGBORG. På måndag möts Falkenberg och Helsingborg. Henrik Larsson, 43, ställs mot Jordan Larsson, 17. Och hemma hos familjen Larsson har spelet redan börjat. –Pappa har sagt till mig att jag får sova i garaget om jag gör mål på dem, säger Jordan Larsson, 17, till Kvällsposten.

LEDARE: Stoppar MP HH-leden?

Gårdagens huvudledare i Kvällsposten handlade om hur Miljöpartiet utnyttjar sin vågmästarposition väl till att skaffa sig inflytande i regeringsbildningar i riket, regioner och landsting, och kommuner: Genom att välja block får partiet ibland en oproportionerlig tyngd.

Läs mer om Kvällsposten och Miljöpartiet.
Gynning vill inspirera kvinnor med sin bok

Carolina Gynning, 36, arbetar med en inspirationsbok för kvinnor som känner att de kört fast och vill komma vidare. En viktig del i boken handlar om hippieparadiset Ibiza. - Efter Big Brother drog jag direkt till Ibiza, det var där min kreativitet började, säger Carolina till Kvällsposten.

Läs mer om Carolina, Ibiza och Kvällsposten.
Kroon: Vi vill berätta om överlevarna

Omkring 160 svenskar drabbas av cancer varje dag. Det är nästan 60 000 människor varje år. Men samtidigt överlever mer än tre av fem drabbade den hemska sjukdomen. Det är de positiva berättelserna som Kvällsposten vill lyfta fram i den här artikelserien. Överlevarnas berättelser om den goda sidan av vården.

Läs mer om Kvällsposten.
KD-topp misshandlad – tvingades söka vård

Kristdemokratiske politikern Bengt Germundsson, 57, blev för en vecka sedan misshandlad. – Jag utgår från att det blir åtal och rättegång, säger han till Kvällsposten.

KD-topp misshandlad – polisen utreder fallet

Kristdemokratiske politikern Bengt Germundsson, 57, blev för en vecka sedan misshandlad. – Jag utgår från att det blir åtal och rättegång, säger han till Kvällsposten.

Perikles: Vår låt är som nationalsången

De har kuskat runt och spelat i 40 år. Nu prisas Perikles orkester på hemmaplan - och får Ystad kommuns kulturpris. – Att bli erkänd hemma, så skönt, säger kapellmästaren Pex Svensson till Kvällsposten.

Läs mer om Kvällsposten, Pex Svensson och Ystad.
Mc-förare krockade med cyklist – smet

En motorcykel har kolliderat med en cyklist i närheten av Möllevångstorget i centrala Malmö. Motorcyklisten uppges ha smitit från platsen. – Den kom körande i en rasande fart, säger ett vittne till Kvällsposten.

Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Sjukvården i Skåne: Inte oroliga för ebola

Ett misstänkt ebola-fall utreds just nu på Hvidovre sjukhus utanför Köpenhamn.Sjukvården i Skåne är i nuläget dock inte oroliga för att smittan ska spridas.– Inte ett dugg, säger Håkan Ringberg, ställföreträdande smittskyddsläkare på Region Skåne, till Kvällsposten.
Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02