Kvällsposten


Startade svenskkurs för flyktingar – hyllas

De nyanlända flyktingarna väckte starka känslor bland kommuninvånarna i Torsås. Då valde Gun-Britt Löfquist och Per Olof Peterson att starta en egen kurs i svenska för de nyanlända. Nu hyllas deras initiativ i sociala medier. – Jag kommer aldrig glömma den första lektionen. Under alla dessa år har jag aldrig mött ett sådant gensvar, säger Gun-Britt Löfquist till Kvällsposten.

Startade svenskakurs för flyktingar – hyllas

De nyanlända flyktingarna väckte starka känslor bland kommuninvånarna i Torsås. Då valde Gun-Britt Löfquist och Per Olof Peterson att starta en egen kurs i svenska för de nyanlända. Nu hyllas deras initiativ i sociala medier. – Jag kommer aldrig glömma den första lektionen. Under alla dessa år har jag aldrig mött ett sådant gensvar, säger Gun-Britt Löfquist till Kvällsposten.

Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Påhoppad på tåget: Jävla äckliga apor

För Therese Johnsson blev tågresan från Göteborg en mardröm. Av en äldre kvinna blev hon trakasserad och smädad - på grund av sin hudfärg. – Jag var helt knäckt och kände mig helt handlingsförlamad, berättar hon för Kvällsposten.

Läs mer om Göteborg och Kvällsposten.
Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Trotjänaren tvingas lämna Helsingborg

Christoffer Andersson lämnar HIF efter säsongen. Mattias Lindström ser däremot ut att stanna. – Vi pratar och det ser väldigt ljust ut. De vill förlänga och jag vill säkert också förlänga, säger Lindström till Kvällsposten.

Pontus Jansson hyllas av italienska medier

Pontus Jansson gjorde sin första match från start och hjälpte Torino att hålla nollan mot Club Brügge. Nu hyllas han av italienska medier. – Jag har tränat hårt och kört extra träning varje dag de senaste två månaderna. Det är otroligt skönt att det nu ger resultat, säger Jansson till Kvällsposten.

Orlando fick brevlådan fylld med avföring

När Orlando Diez son skulle hämta posten var brevlådan fylld med bajs. Nu är Orlando Diez kritisk mot polisen, som han menar inte försökt utreda brottet. - Det är inte kul när man blir trakasserad så här. Och när polisen inte hjälper mig känner man sig ensam, säger han till Kvällsposten.

Läs mer om Kvällsposten och Orlando Diez.
Glädjesbeskedet för Rosenberg och MFF

Markus Rosenberg lämnade Champions League-premiären mot Juventus med en knäskada. Men beskedet på MFF:s eftermiddagsträning är positivt. – Vi räknar med honom i derbyt, säger MFF:s naprapat Wilner Registre till Kvällsposten.

Rosenberg undersöks i dag – smärtan ökade

Markus Rosenberg lämnade Champions League-premiären mot Juventus med en knäskada. Han ska undersökas närmare under dagen. – Han var stel och hade lite mer ont när vi lämnade flygplatsen i natt, säger MFF:s läkare Pär Herbertsson till Kvällsposten på förmiddgen.

Kvällsposten ledare: Slutet på en M-era

Nya Moderaterna har lämnat Moderaterna. Alla de som associeras med den dramatiska omgörningen av partiet efter valstugevalet 2002, har nu försvunnit: Odenberg, Schenström, Littorin, Schlingmann och, under loppet av ett dygn, Fredrik Reinfeldt och Anders Borg.

MFF-duon blir hyllade av Juventus-stjärna

TURIN. Juventus inledde Champions League-spelet med att vinna mot Malmö FF med 2-0. Men efter matchen var lagkapten Giorgio Chiellini imponerad av skåningarnas insats - och särskilt en offensiv duo. - Thelin och Forsberg var bäst. Malmö kommer att bli farliga på hemmaplan, säger han till Kvällsposten.

Oskarshamns ilska: Kan inte vara naiva

Fredrik Söderström var inte nöjd med sitt lag efter onsdagens 5-2-förlust mot Karlskoga. Kritiken lät inte vänta på sig. – Vi är för bleka, för trötta och för tröga. Det gör att vi begår misstag som kostar, säger han till Kvällsposten.

Läs mer om Karlskoga och Kvällsposten.
Tidigare ägarfamiljer drog hem 200 miljoner

I samband med försäljningen av Helsingborgs Dagblad har de tidigare ägarfamiljerna Sommelius och Ander kunnat kamma hem 200 miljoner kronor i aktieutdelning, skriver tidningen Resum. - För mig var det inget egenvärde i att sälja HD. Jag ville bidra med att skapa förutsättningarna för att det ska finnas ett medieföretag i Västra Skåne, säger Sören Sommelius till Kvällsposten.

Hotellanställd åtalad för våldtäkt

En hotellanställd i Malmö har åtalats för att i början av augusti ha våldtagit en ung kvinna som bodde på hotellet där han jobbade. Hon hade anvisats plats på hotellet av socialtjänsten, rapporterar Kvällsposten på nätet.

Läs mer om Kvällsposten och Malmö.
Hotellanställd åtalad för våldtäkt

En hotellanställd i Malmö har åtalats för att i början av augusti ha våldtagit en ung kvinna som bodde på hotellet där han jobbade. Hon hade anvisats plats på hotellet av socialtjänsten, rapporterar Kvällsposten på nätet. Den 28-årige mannen har nekat till våldtäkt, men både vittnesuppgifter och DNA-bevis används av åklagaren som bevis. Våldtäkten ska ha genomförts inne på kvinnans hotellrum.

Läs mer om Kvällsposten och Malmö.
Här röstar en av tre på Sverigedemokraterna

ÖRKELLJUNGA. I Örkelljungas valdistrikt nummer ett röstade nästan 37 procent på Sverigedemokraterna i söndagens riksdagsval. Kvällsposten har besökt södra Sveriges starkaste SD-fäste. Ett område där det går 55 SD-väljare på varje Fi-väljare.

SD omöjliggör en klassisk blockpolitik

Sverigedemokraterna står som vinnare även i valet till regionfullmäktige i Skåne. Det är därför Socialdemokraterna nu måste söka ett blocköverskridande samarbete, enligt statsvetaren Mikael Sundström. – SD kör in en tjock kil mellan blocken och omöjliggör klassisk blockpolitik, säger han till Kvällsposten.

Följ Malmö FF:s presskonferens

Kvällsposten.se rapporterar direkt från Malmös presskonferens inför mötet med Juventus.

Pär Hansson tillbaka till mötet med AIK

HELSINGBORG. En ynka förlust på nio omgångar. Ändå går HIF-tränaren Roar Hansen i kväll in på Olympia för att möta AIK under hård press. - Jag känner definitivt att det här laget är på väg på rätt håll, säger Roar Hansen till Kvällsposten.

SD-chocken i syd: Oro, sorg, bedrövelse

Sorg, bedrövelse och oro. Det var vad som mötte Kvällsposten i den tidiga Malmö-morgonen, efter Sverigedemokraternas valframgång i går. – Det här gör det pinsamt att vara skåning, säger Gio Fornell, 55, från Malmö.

Ethel, 102 år, röstade: Har följt valdebatter

Under söndagen har både ung som gammal vallfärdat till valurnorna. Ethel Sohlberg, 102, i Kalmar var äldst i sitt distrikt. – Trots att jag är så gammal tog jag mig dit, säger hon till Kvällsposten.

Läs mer om Kalmar och Kvällsposten.
SD-man: 'Känner mig personligt förolämpad'

Sverigedemokraterna stoppar Kvällsposten från att besöka partiets stora valvaka i Stockholm. Inte heller Sverigedemokraterna i Sjöbo vill intervjuas av Kvällsposten under valnatten. – Jag känner mig personligt förolämpad efter att ha läst dagens tidning och vill inte medverka, säger Sverigedemokraternas ordförande i Sjöbo Lars-Wilhelm Larsson.

Jammehs kritik mot Bildt: Smutskastning

Vi vill inte att hela Sverige blir som röda Malmö. Så twittrade utrikesminister Carl Bildt (M) för några dagar sedan och fick snabbt stöd av andra moderata företrädare. Nu besvarar kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) kritiken. – Man använder Malmö för att plocka egna röster, säger hon till Kvällsposten.

Nu har vallokalerna öppnat i Sydsverige

Nu går svenska valet verkligen in på upploppet. Klockan åtta i morse öppnade vallokalerna över hela landet. Tolv timmar senare ska det vara över. Kvällsposten fanns på plats när dörrarna till vallokalen i Rydebäck söder om Helsingborg slog upp portarna på söndagsmorgonen. - Nu väntar vi en strid ström av väljare under hela dagen, säger röstmottagaren Sonja Persson.

Klara Svensson tog hem WBC-titeln

KÖPENHAMN. Proffsboxaren Klara Svensson, 26, kom, sågs, och hade en alldeles underbar lördag i Köpenhamn. I WBC-titelfighten mot tyskan Marie Riederer tog svenskan sin 14:e raka seger. - Det var min klart bästa proffsmatch, och jag känner mig verkligen stolt, säger Klara Svensson till Kvällsposten.

Tidigare toppnyhet hos Kvällsposten:
Ranelid: Jag har lipat en skvätt, blev så rörd

Björn Ranelid hoppas att två miljoner läser hans öppna brev till Jimmie Åkesson. Han vet att brevet har gjort intryck. – Jag har lipat en skvätt för jag blir så rörd och berörd av alla fina ord jag fått för texten, berättar författaren för Kvällsposten.
Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09