Kvällsposten

Skulle vara bättre tränare än alla dem

Han påstår att han skulle vara bättre tränare än Peter Andersson.Och att alla i omklädningsrummet vet vem han är men inte hur bra han har varit.I en intervju med Kvällsposten berättar Malmöikonen Bo Svanberg om när han sänkte Petter Rönnqvist, hur han är som fotbollspappa, jobbet som brandman och incidenten med Jens Olsson och ispojken. – Det var en helt underbar bild när ispojken hänger i tröjan. Jag älskar den.

Kvällspostens medarbetare nominerade till journalistpris

Den afghanske 16-åringen kom ensam till Sverige under den stora flyktingkrisen 2015. En måndagsmorgon i september 2016 hittas hans mördade kropp på Östra kyrkogården i Malmö.Kvällspostens medarbetare Federico Moreno och Jens Christian ville veta vem han var och vad som låg bakom.Deras reportage är en del av en artikelserie i Kvällsposten och Expressen som nu blivit nominerad till Röda korsets journalistpris.
JUST NU: Misstänkt mord – en gripen
Ett bostadsområde i Lund är avspärrat, med anledning av ett misstänkt mord.En person har frihetsberövats, skriver polisen på sin hemsida.Enligt uppgifter till Kvällsposten hittades den döde mannen utomhus.– Jag såg en man som greps. Han hade ingen tröja på sig och var väldigt blodig i ansiktet och på kroppen, säger ett vittne.
Läs mer om Kvällsposten och Lund.
Efter bråket – så spelas kvartsfinalen
Efter det stora bråk som skakade handbollsligan efter onsdagens valkväll har IFK Kristianstad och Guif enats om nya speldatum.– Klubbarna har varit i dialog, säger Svenska handbollförbundets tävlingschef Adam Engström till Kvällsposten.

Det är väldigt lite alkohol i hockeyn

Stämmer det att hockeyspelare aldrig filmar till skillnad från fotbollspelare?Och är hockeyspelare är mindre intelligenta än genomsnittet? Eller att alla hockeyspelare snusar, tittar på Paradise Hotel och har svårt att hålla sig till en tjej åt gången?Kvällsposten ger Malmö Redhawks Nils Andersson chansen att bekräfta eller sticka hål på tio vanliga myter om hockeyspelare.
Läs mer om Paradise Hotel.
SD-nämndeman till samtal efter Facebook-inlägg
Inrikes. En nämndeman för Sverigedemokraterna i Malmö ska kallas till samtal hos tingsrätten, rapporterar Kvällsposten.
SD-nämndeman till samtal efter Facebook-inlägg
En nämndeman för Sverigedemokraterna i Malmö ska kallas till samtal hos tingsrätten, rapporterar Kvällsposten.
SD-nämndeman till samtal efter Facebook-inlägg
En nämndeman för Sverigedemokraterna i Malmö ska kallas till samtal hos tingsrätten, rapporterar Kvällsposten.
Kritiker kallade smålänningar för snåla i tv - anmäls till granskningsnämnd
Kritikern Dennis Dahlqvist kallade smålänningar för snåla i Kulturnyheterna. Nu ber han om ursäkt. - Jag återgav en fördom som jag absolut inte står för, säger han till Kvällsposten.
Syrliga Blåvitt-bilderna - "Tror jag var omtyckt - hoppas det inte blir mer"
Det blev en känslig affär. MFF tog Sören Rieks tidigare i vinter från Blåvitt. I dag får han frågan av Kvällsposten om han oroas för starka reaktioner i lördagens stormatch i Svenska cupen.
Läs mer om Blåvitt, Kvällsposten, Svenska och Tror.
Kvällsposten rapporterar live från Köpenhamn hela dagen
Intresset för utredningen om mordet på Kim Wall har varit enormt. På torsdagen börjar rättegången, och Kvällsposten är på plats för att rapportera hela dagen.I Kvällspostens app rapporterar Maria Rydhagen, Alexander Vickhoff och Simon Larsson, live från rättegången.Och i Expressen TV guidas du genom den danska terminologin genom programledarna Caroline Larsson, Tomas Kvarnkullen samt Lisah Silfwer, Catharina Lundbäck och Lii Hylander.
Gudrun Schymans blunder på Twitter – gratulerade fel stad
Kungens oväntade öppningsfras, Kära örebroare, under besöket i Arboga blev en svensk klassiker.På fredagskvällen gjorde Gudrun Schyman sin egen variant när hon välkomnade det nystartade Fi i Karlskrona –genom att twittra Grattis Landskrona!.– Ja, det är ju faktiskt fel väderstreck, säger partiledaren när Kvällsposten når henne på fredagskvällen.
Åtalad för grovt förtal mot åklagare
En man med bakgrund i nedlagda nazistiska Svenskarnas parti åtalas för grovt förtal mot en åklagare. I en poddsändning använde han rasistiska tillmälen, rapporterar Kvällsposten.
Läs mer om Kvällsposten.
Poängmaskinen är klar för SHL-klubb
Oskarshamns succback Marcus Björk är klar för SHL-klubben Örebro.Enligt uppgifter till Kvällsposten är kontraktet påskrivet och klart, och sträcker sig över två år.
Läs mer om Kvällsposten.
Skåningarna trots kaoset: Jag har saknat snön
Kvällsposten gick ut i snövädret på Malmös gator och frågade några sydsvenskar: Hur känns det att snön har kommit?Majoriteten visade sig vara positiva.
Pantern har närmare en halv miljon hos Kronofogden
Succé på isen men kris utanför för Pantern. Foto: Getty Images Panterns kris utanför isen fortsätter. Nu avslöjar Kvällsposten att den allsvenska toppklubben har en skuld på nästan en halv miljon kronor hos Kronofogden.
Topplagets nya skuld: Nästan en halv miljon
IK Panterns ekonomiska problem fortsätter.Kvällsposten kan berätta att den hockeyallsvenska klubben har missat att betala en skatteskuld på närmare en halv miljon kronor till Kronofogden i februari.
Läs mer om Kronofogden.
Nöjespalatset Slagthuset förbjuds servera alkohol
Malmös nöjespalats Slagthuset mister serveringstillståndet med omedelbar verkan, kan Kvällsposten avslöja.Ledningen har misskött ekonomin allvarligt och kan ha fuskat fram fördelar gentemot konkurrenter.
Läs mer om Kvällsposten och Slagthuset.
Ung man allvarligt skadad i bråk
En 18-årig man har påträffats med allvarliga skador efter ett bråk i Hässleholm, rapporterar Kvällsposten. Polisen larmades till ett bråk vid ortens tågstation vid 20-tiden på fredagen och vittnen berättade att personer bar kniv och batong.
Läs mer om Hässleholm och Kvällsposten.
Körde i 230 med fyraåring i framsätet
Med sin fyraårige son i framsätet försökte den 35-årige mannen köra ifrån polisen på de skånska vägarna. Som värst var hastigheten uppe 230 kilometer i timmen. Den nattliga vansinnesfärden den 7 november pågick i sex mil, och under resans gång föll delar från bilen som också hann köra på ett rådjur, skriver Kvällsposten.
Läs mer om Kvällsposten.
Båda familjerna i Staffanstorp hade vittnat mot gängmedlem
Två familjer i Staffanstorp har under veckan utsatts för sprängdåd utanför sina bostäder.Kvällsposten har tidigare berättat att en medlem i den ena familjen har vittnat mot en gängmedlem i ett tidigare fall. Nu skriver Sydsvenskan att även den andra familjen har vittnat mot gänget.Polisen säger att de ser ett samband mellan händelserna, men bekräftar ingenting.
Läs mer om Staffanstorp och Sydsvenskan.
Två personer anhållna – misstänkta för mord
Två personer har gripits och anhållits i Malmö, på måndagen.De är misstänkta för mordet i Nydala 28 december 2017.En av de misstänkta personerna är en kvinna i 50-årsåldern, enligt uppgifter till Kvällsposten.
Läs mer om Kvällsposten, Malmö och Nydala.
Sprängladdning detonerade i Staffanstorp
En sprängladdning har detonerat i anslutning till en bostad i Staffanstorp i Skåne, uppger polisen. Kvällsposten skriver att det rör sig om ett radhus.
Läs mer om Skåne och Staffanstorp.
Man hade 180 kilo knark i sin skåpbil
En 45-årig man från Malmö greps med knark värt 18 miljoner kronor i sin skåpbil i april förra året. Nu åtalas han för synnerligen grovt narkotikabrott, skriver Kvällsposten.
Läs mer om Kvällsposten och Malmö.
Anklagades vara påverkad – blev nerslagen av vakter
31-åringen är den person som ligger på marken – medan flera vakter står över honom.Nu berättar han för Kvällsposten om skadorna, sjukskrivningen och mardrömmarna efter händelsen på Sundspärlan.– Jag sover inte. Jag drömmer konstigt, säger 31-åringen.
Läs mer om Kvällsposten och Sundspärlan.