Kvällsposten


Johanna riskerar livet i Hela Sverige bakar

Sist Johanna Cronwall, 23, åt nektariner svullnade hennes hals upp och hon fick åka till akuten. Men i torsdagens finalavsnitt av Hela Sverige bakar utmanar hon ödet och bakar med just nektariner. – Jag tänkte: Det är final – vi kör, säger 23-åringen till Kvällsposten.

Läs mer om Hela Sverige och Kvällsposten.

Jag vaknade med att Kenny höll min nacke

Malmö-grabben Marcus Sylvegård berättar för Kvällsposten från sjukhussängen om den svåra bussolyckan utanför Kristinehamn: – Jag hörde skrik. Sedan small det. Jag svimmade. Vaknade med att Kenny höll upp min nacke.

Läs mer om Kenny, Kristinehamn och Kvällsposten.
Skånes tv-puckslag prejades av vägen

Skånes tv-puckslag var under onsdagskvällen med i en olycka på E18 strax utanför Kristinehamn. Bussen som spelarna satt i ska ha prejats av vägen av en lastbil i samband med en omkörning och fem personer har förts till sjukhus. – Vi har varit med om en trafikolycka, säger lagets tränare Kenny Jönsson till Kvällsposten.

Advokat: Hon kommer fällas för Yaras död

KARLSKRONA. Den åtalade 31-årige mannens advokat, Christer Holmqvist, var efter att dagens förhandlingen avslutats övertygad om en sak. - Kvinnan kommer att fällas, säger han till Kvällsposten.

Fans rusade in för att rädda Ernstssons liv

Nu klarnar bilden av den dramatiska räddningsinsatsen när Joacim Ernstsson drabbades av hjärtstillestånd. Kristianstadsupportern Fredrik Nilsson, 27, och hans pappa Micke rusade ner från läktaren för att hjälpa till med återupplivningen av Lugistjärnan. - Det handlade bara om att rädda livet på Ernstsson, säger Fredrik till Kvällsposten.

Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Rottweiler attackerade hund - räddad av kanin

När den okända rottweilern gick till attack mot valpen Nellie kom en något oväntad räddare till hennes undsättning. Kaninen Max tog valpen i försvar och bet angriparen i kinden. – Hade han inte varit där hade det kanske slutat annorlunda, säger ägaren Caroline Jonsson till Kvällsposten.

Fusion fick jury på fall i Det stora matslaget

Burekanadas med sillfyllning, laxtartar och salsa verde låter kanske som en galen mix, men det var precis den galna mixen som fick lag Malmö att kamma hem storvinsten i Det stora matslaget. – Jag är nöjd och stolt. Det har varit en ära att representera Malmö, säger lagledaren Behrang Miri till Kvällsposten.

Avbrutna Lugimatchen spelas färdigt

Handbollsmatchen mellan Lugi och Kristianstad – som bröts när Joacim Ernstsson drabbades av hjärtstillestånd – kommer att återupptas, skriver Kvällsposten.

Lugi-Kristianstad återupptas

Handbollsmatchen mellan Lugi och Kristianstad - som bröts när Joacim Ernstsson drabbades av hjärtstillestånd - kommer att återupptas. Det beslutet fattade Svenska handbollsförbundets tävlingskommitt på tisdagen, skriver Kvällsposten på nätet.

Lugi—Kristianstad återupptas

Handbollsmatchen mellan Lugi och Kristianstad — som bröts när Joacim Ernstsson drabbades av hjärtstillestånd — kommer att återupptas. Det beslutet fattade Svenska handbollsförbundets tävlingskommitt på tisdagen, skriver Kvällsposten på nätet. När matchen bröts hade den pågått i 13 minuter och 44 sekunder och Kristianstad ledde med 10—4. Det är ännu oklart vilket datum som matchen ska återupptas.

Stjärnan på väg lämna Mjällby för proffsklubb

HÄLLEVIK. Superettan är nära och Mjällby riskerar samtidigt att tappa flera av sina nyckelspelare. Christian Wilhelmsson säger att han inte följer med ner i seriesystemet och enligt uppgifter till Kvällsposten vill både danska och holländska klubbar ha Andreas Blomqvist. – Av respekt för Mjällby vill jag inte säga så mycket just nu. Det är liv och död här för oss, säger Blomqvist.

Läs mer om Blomqvist, Kvällsposten och Mjällby.
Katinka, 32, hade sju centimeter lång tumör

Katinka Janson Frohm, 32, gick till gynekologen för att korrigera en förlossningsskada. Bara dagar senare fick hon diagnosen avancerad livmoderhalscancer. Snart började behandlingen för att få bort den sju centimeter långa tumören och i dag är Katinka cancerfri. - Jag kan fortfarande höra mig själv säga: Vad då, är det cancer? säger 32-åringen till Kvällsposten.

Läs mer om Katinka och Kvällsposten.
Ernstsson: Jag vill se mina barn växa upp

Med några dagars distans till hjärtstilleståndet berättar nu Joacim Ernstsson, 32, för Kvällsposten om sina känslor efter kollapsen som skakat om handbolls-Sverige. Från sjuksängen på hjärtintensiven på Universitetssjukhuset i Lund säger Lugistjärnan: – Jag vill se mina barn växa upp.

Han kan bli Sveriges starkaste däckmontör

Till vardags byter Andrei Hafström, 26, däck på en verkstad i Kristianstad. Nu siktar han på vinst i finalen av Sveriges starkaste däckmontör. – Framförallt hoppas jag på en bra tävling, säger 26-åringen till Kvällsposten.

Ängelholm överlever säsongen

Superettantabellen behöver inte ritas om. Konkurshotade fotbollsklubben Ängelholms FF har betalat ut månadens löner i tid och kan fullfölja säsongen, skriver Kvällsposten.

Läs mer om Kvällsposten.
HBK:s matchvinnare är nära en förlängning

HALMSTAD. Marcus Antonsson sänkte Falkenberg i Hallandsderbyt och kan förlänga med Halmstad redan i veckan. Men lagkaptenen Richard Magyar bekräftar för Kvällsposten att han kan vara på väg bort från klubben. – Som det känns nu har jag visat att jag kan vara försteanfallare här, säger Marcus Antonsson.

Tidigare toppnyhet hos Sydsvenskan:
Ängelholm överlever säsongen

Superettantabellen behöver inte ritas om. Konkurshotade fotbollsklubben Ängelholms FF har betalat ut månadens löner i tid och kan fullfölja säsongen, skriver Kvällsposten.

Läs mer om Kvällsposten.
Ängelholm överlever säsongen

Superettantabellen behöver inte ritas om. Konkurshotade fotbollsklubben Ängelholms FF har betalat ut månadens löner i tid och kan fullfölja säsongen, skriver Kvällsposten.

Läs mer om Kvällsposten.
Ängelholm överlever säsongen

Superettantabellen behöver inte ritas om. Konkurshotade fotbollsklubben Ängelholms FF har betalat ut månadens löner i tid och kan fullfölja säsongen, skriver Kvällsposten. — Det är skönt att allt kan avgöras på sportsliga grunder, säger klubbchefen Paul Myllenberg till tidningen.

Fem personer till sjukhus efter olycka

Fem personer har förts till sjukhus efter en olycka utanför Sjöbo. – Fyra bilar är inblandade varav en har hamnat på taket, säger Stephan Söderholm på polisens ledningscentral till Kvällsposten.

Brand på Triangelns köpcenter i Malmö

Under morgonen brann det på Triangelns köpcenter i centrala Malmö. Klockan 08.20 inkom larmet till Räddningstjänsten och kort senare larmades påkallades även förstärkning. – Vi är på plats, vad vi har förstått rör det sig om en brand i ett rör, sa Håkan Månsson, inre befäl på Räddningstjänsten, till Kvällsposten minuter efter att larmet inkom.

Brand på Triangelns köpcenter i Malmö

Under morgonen brann det på Triangelns köpcenter i centrala Malmö.Klockan 08.20 inkom larmet till Räddningstjänsten och kort senare larmades påkallades även förstärkning.– Vi är på plats, vad vi har förstått rör det sig om en brand i ett rör, sa Håkan Månsson, inre befäl på Räddningstjänsten, till Kvällsposten minuter efter att larmet inkom.

Jag tror till och med mamma fick lite tårar

HALMSTAD. Mikael Boman fick ett perfekt avslut som HBK-spelare på Örjans Vall. Efter ett mål och en assist i 4–0-krossen mot Falkenberg klev han av till en stående ovation. – Jag tror till och med min mamma fick lite tårar på läktaren då, säger Mikael Boman till Kvällsposten.

Emil Löjborg: Tycker vi ger bort matchen

Det blev förlust för Oskarshamn mot tabelljumbon AIK. Efter matchen var gästerna självkritiska. – Jag tycker vi ger bort matchen, säger målskytten Emil Löjborg Kristensen, 22, till Kvällsposten.

Kan du rädda det här lilla (stora) fölet?

Det lilla ännu namnlösa fölet från Lövestad förlorade sin mamma strax efter födseln. Nu söker ägaren Torbjörn Carlsson desperat efter en amma. - Det är ett föl av världens största hästras så det måste vara lite höjd på amman för att det ska gå, säger Torbjörn till Kvällsposten.
Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18