Kvällsposten


Stekhet i Europa - efter stora succn i Malmö

Nu kan Kvällsposten avslöja att hans fem mål och fyra assist i allsvenskan har lockat till sig stort internationellt intresse. - Det finns minst tio klubbar som jag hade kunnat sälja Emil till för de pengarna Malmö vill ha, säger Forsbergs agent Hassan Cetinkaya.

Schyssta villkor?

I fredags skrev Kvällsposten om Tareg och Habib i Malmö. De betalde över 113 000 kronor för ett arbetstillstånd i Sverige och lämnade Bangladesh. De hoppades att kunna skicka hem pengar

Skyfall orsakade kaos: Det ringer hela tiden

Det blev kaos när ett skyfall drog in över södra och mellersta Sverige under söndagseftermiddagen. På sina håll fick räddningstjänsten fick åka skytteltrafik mellan tillbuden. – Jag vet inte hur många ställen vi varit på. Det känns som att vi gått från adress till adress, berättade Magnus Carlsson, insatsledare på Räddningstjänsten Skåne Nordväst till kvällsposten vid 19-tiden under söndagskvällen.

Wollstad: KRAV – även på arbetsvillkor

Kvällsposten har de senaste dagarna berättat om skuggsidan av Malmös uteliv. Om de som luras till Sverige, betalar dyrt för resa och anställningskontrakt, för att sedan utnyttjas i bland annat restaurangkök. Som lovas en lön som aldrig kommer, trots att de arbetar all sin vakna tid. Som lever helt utanför samhällets skyddsnät.

Läs mer om Sverige.

Död kvinna påträffad – polis söker personer

En död kvinna påträffades under lördagseftermiddagen i en bostad i Stora Herrestad norr om Ystad. Under hela lördagskvällen har polisens tekniker arbetat på platsen. En förundersökning om mord har inletts. Ingen misstänkt person är gripen. – Det finns personer vi söker, både genom vittnesförhör och genom yttre spaningsarbete, säger Ewa-Gun Westford, presstalesperson för polisen i södra Skåne till Kvällsposten.

Berit, 51, blev utsatt för Facebook-kapare

Under tiden Berit Andersson, 51, var ute och red med sin dotter hann någon kapa hennes Facebook-konto. Bedragaren skickade sedan meddelanden till hennes vänner och bad om bankuppgifter för att få hjälp att betala en räkning. Nu vill hon varna andra. – Man känner sig nästan skyldig och vet inte vad folk tänker, säger Berit Andersson till Kvällsposten.

HBK:s hopp mot Gefle – bänknötarnas chans

Besvikna på sin knappa speltid. Mot Gefle ser Halmstads Marcus Antonsson och Viktor Ljung chansen att bevisa att de förtjänar mer. – Får jag chansen ska jag göra allt för att ta den, säger ytterbacken Viktor Ljung till Kvällsposten.

Läs mer om Gefle, Kvällsposten och Viktor Ljung.
Eleonoras hund bets ihjäl: Så våldsamt

Under kvällspromenaden i Skurup dök plötsligt en stor hund upp och attackerade papillonhunden Ballerina. – Det var så våldsamt. Den tog min hund ur min famn. Jag kunde inte göra någonting, berättar Eleonora Lindh för Kvällsposten. Ballerina bets ihjäl framför ögonen på sin matte.

Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Bernard, 61, voltade med bil och husvagn

KARLSKRONA. Plötsligt kom ett djur upp på vägen, Bernard Rhein, 61, väjde över på fel sida och frontalkrocken var ett faktum. Nu vill den tidigare tyske ambulansföraren tacka alla hjälpsamma svenskar som fanns till hands i samband med olyckan. – Jag hoppas också att den andre föraren återhämtar sig snabbt, säger Bernard Rhein till Kvällsposten.

Läs mer om Bernard Rhein och Kvällsposten.
MFF-kuggen kan göra comeback i toppmatchen: Känns bra faktiskt

I morgon tar Malmö FF emot Kalmar FF hemma på Swedbank Stadion. Då kan mittbackskuggen Filip Helander vara tillbaka på planen. - Det känns bra faktiskt, säger Helander till Kvällsposten.

Uppsägning en human avslutning

Grunden för uppsägningen av Norra Skåne-reportern Berit Önell är att hon är ett arbetsmiljöproblem, enligt arbetsledningen. – Vi tycker att det här är ett ganska humant avslut på hela den här historien, säger Skånskans vd Lars J Eriksson till Kvällsposten.

Tidigare toppnyhet hos Sydsvenskan:
Brasilianska Marta vill bli svensk

Fotbollsstjärnan Marta, 28, vill bli svensk medborgare. Hon lämnade in en ansökan tidigare i år, skriver Kvällsposten. Då hon representerat Brasilien på seniornivå får hon dock inte spela i svenska landslaget.

Läs mer om Brasilien och Kvällsposten.
Brasilianska Marta vill bli svensk

Stockholm/TT Den brasilianska fotbollsstjärnan Marta, 28, vill bli svensk medborgare.Rosengårdsspelaren lämnade in en ansökan tidigare i år. Den brasilianska fotbollsstjärnan Marta har ansökt om ett svenskt pass, skriver Kvällsposten.

Läs mer om Kvällsposten och Marta.
Brasilianska Marta vill bli svensk

Den brasilianska fotbollsstjärnan Marta har ansökt om ett svenskt pass, skriver Kvällsposten. Marta Vieira da Silva kom till Sverige för första gången för tio år sedan då hon inledde

Läs mer om Kvällsposten, Marta, Silva och Sverige.
Brasilianska Marta vill bli svensk

Stockholm/TT Den brasilianska fotbollsstjärnan Marta, 28, vill bli svensk medborgare.Rosengårdsspelaren lämnade in en ansökan tidigare i år. Den brasilianska fotbollsstjärnan Marta har ansökt om ett svenskt pass, skriver Kvällsposten.

Läs mer om Kvällsposten och Marta.
Marta ansöker om svenskt medborgarskap 22:16

Marta ansöker om svenskt medborgarskap Den brasilianska damstjärnan Marta vill bli svensk medborgare. - Jag ansökte om det tidigare i år, säger hon till Kvällsposten.

Läs mer om Den, Kvällsposten och Marta.
Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Därför vill Marta bli svensk medborgare

MALMÖ. Den första träningen med nya laget är avklarad. Spelaren som utsågs till världens bästa fem år i rad mellan 2006 och 2010 har anlänt till Malmö. Nu har hon ett nytt mål i sikte: svenskt medborgarskap. – Jag ansökte om det tidigare i år, avslöjar brasilianskan exklusivt för Kvällsposten.

Läs mer om Kvällsposten, Malmö och Marta.
MFF och Stabaek är överens om stjärnan

Malmö FF och Stabaek är överens. Mittfältsmotorn Enoch Kofi Adu ansluter till Malmö under torsdagen. Nu siktar MFF på att få honom spelklar till Champions League-kvalet mot Sparta Prag – kanske till och med helgens allsvenska match. – Vi jobbar allt vad vi kan för att få honom spelklar redan under dagen, säger Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson till Kvällsposten.

Kvällsposten ledare: En dag på stranden?

Hettan ligger tung över Sverige, för första gången någonsin har SMHI gått ut med en klass 1-varning för värme. Ännu gäller den inte för Sydsverige, temperaturen här har ännu inte krupit över 30 grader minst tre dagar i följd, men det är inte långt ifrån.

Läs mer om Sverige och Sydsverige.
Livräddarnas råd – så undviks olyckorna

I sommarvärmen söker många en sval oas invid strandkanten. Samtidigt har det redan skett många drunkningstillbud under sommaren, vissa med dödlig utgång. Livräddaren Eric Queckfeldt uppmanar alla att vara försiktigare på stranden. – Vi måste vara uppmärksamma. En person som drunknar gör inget väsen av sig utan sjunker tyst, säger han till Kvällsposten.

Läs mer om Kvällsposten.
Sjuårige Edvin cyklade till Berlin

Sjuårige Edvin är en riktig kämpe. På sin racerhoj cyklade han hela vägen från Rostock till Berlin – en sträcka på 37 mil. Han skriver själv om äventyret på sin egen resblogg. – Vi cyklade 100 kilometer om dagen, första dagen var jobbigast, säger han till Kvällsposten.

Läs mer om Berlin, Kvällsposten och Rostock.
Sjuårige Edvin, 7, cyklade till Berlin

Sjuårige Edvin är en riktig kämpe. På sin racerhoj cyklade han hela vägen från Rostock till Berlin – en sträcka på 37 mil. Han skriver själv om äventyret på sin egen resblogg. – Vi cyklade 100 kilometer om dagen, första dagen var jobbigast, säger han till Kvällsposten.

Läs mer om Berlin, Kvällsposten och Rostock.
MFF-hjälten: Har gett mig någon gliring...

Malmö FF tog sig på onsdagskvällen vidare i kvalet till Champions League. Efter 1-0-segern ställs man nu mot Sparta Prag om en vecka. – Det blir en tuff match. Tuffare än det här, säger matchvinnaren Isaac Kiese Thelin till Kvällsposten.

Misstänkt mord var olycka

En kvinna i 50-årsåldern som suttit anhållen misstänkt för mord på en jämnårig man i bostadsområdet Augustenborg i Malmö i helgen, har släppts på fri fot. I stället har utredningen visat att det verkar ha rört sig om en tragisk olycka, skriver kvällsposten.se.

Läs mer om Augustenborg och Malmö.
Misstänkt mord var olycka

En kvinna i 50-årsåldern som suttit anhållen misstänkt för mord på en jämnårig man i bostadsområdet Augustenborg i Malmö i helgen, har släppts på fri fot. I stället har utredningen visat att det verkar ha rört sig om en tragisk olycka, skriver kvällsposten.se. — Vi har hävt anhållandet och ingenting tyder på att hon är misstänkt längre, säger åklagaren Charlotte Ottesen, till TT.
Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08