Kvällsposten

Avslöjar: Johnsson jagas av flera klubbar

Kalle Johnsson har gjort succ i danska Randers och insatserna skapar intresse. Enligt uppgifter till Kvällsposten följs målvakten av Genoa, Bologna, Basel och Club Brugge. Samtidigt avslöjar målvakten att landslagsledningen håller kontakt med honom inför nästa veckas EM-uttagning. – Lasse Eriksson brukar skicka sms efter matcherna och kolla status, säger Johnsson.

Nya uppgifter: Sköts ihjäl genom ett fönster

De båda bröderna besökte av oklar anledning den 68-årige mannens bostad i Vallåkra. Men det slutade med att båda sköts till döds på gårdsplanen. Enligt uppgifter till Kvällsposten ska bröderna ha skjutits på nära håll genom ett fönster. En av bröderna ska dessutom ha träffats bakifrån.
Läs mer om Kvällsposten och Vallåkra.
Bekräftat – 18 kilo kokain i flygplanet
Smuggelplanet som landade utanför Landskrona i slutet av mars var lastat med 18 kilo kokain till ett värde av närmare 15 miljoner kronor. Det bekräftar åklagaren Stefan Gradler vid internationella åklagarkammaren. – Uppgiften har ju förekommit i holländsk press. Jag ser ingen anledning att påstå att det inte stämmer, säger han till Kvällsposten.
Två anhållna för 15 år gammalt dubbelmord
Två män anhölls på tisdagen som misstänkta för ett dubbelmord i Helsingborg för 15 år sedan, skriver Helsingborgs Dagblad.Männen satt häktade redan i samband med händelsen men släpptes. Nu har de alltså blivit aktuella igen.– Jag kan bekräfta att två personer är anhållna för det, säger åklagaren Lars Danielsson till Kvällsposten.
Läs mer om Helsingborg och Kvällsposten.

Han vill sälja sin njure till utlandet

Att få ett nytt organ är ingen självklarhet. Nästan varje vecka är det någon som dör på väntelistan. I dag är all handel med organ förbjuden, men det finns de som tycker att det borde vara upp till var och en att själv fatta beslut som rör den egna kroppen. Kvällsposten har pratat med en man som skulle vilja sälja sin ena njure.
Tre anhållna för väpnat butiksrån
På måndagsförmiddagen rapporterade Kvällsposten att en livsmedelsbutik i Käglinge rånats. Tack vare ett uppmärksamt vittne kunde senare fyra misstänkta rånare gripas.
Läs mer om Kvällsposten och Käglinge.
Flyktingar stoppade tågtrafiken över bron
Tågtrafiken över Öresund stoppades under förmiddagen.Enligt uppgifter till Kvällsposten berodde det på att ett antal flyktingar som försökte ta sig till Sverige befann sig på spåren.– Det är livsfarligt, tunnlarna är byggda för tåg- och biltrafik, inte fotgängare, har Jens Genders, presskontakt vid Öresundsbron tidigare sagt om den nya flyktvägen till Sverige.
Misstänks för mord på bebisen – har släppts
Föräldrarna som misstänks på mord på sitt fyra veckor gamla spädbarn har släppts.Det skriver Sydsvenskan.Men föräldrarna är fortfarande misstänkta för mord, uppger åklagaren för Kvällsposten.
Socialen fick larm om döda bebisens familj
MALMÖ. Socialen fick flera larm att det fyra veckor gamla spädbarnet var i fara hos Malmöfamiljen och att det fanns allvarliga missförhållanden i hemmet. Det bekräftar källor för Kvällsposten. Kort efteråt greps föräldrarna som misstänkta för mord på sitt eget barn. – Pappan hade också bett om hjälp men avvisats, uppger en källa.
Läs mer om Kvällsposten och Malmöfamiljen.
Häst dog på tävling – ryttare skadad
En kvinnlig dressyrryttare skadades under en tävling i Laholm på lördagseftermiddagen, skriver Kvällsposten.
Läs mer om Kvällsposten och Laholm.
Ninjas in Pyjamas: E-sporten går spikrakt uppåt
Tiotusentals är på plats i Malmö Arena för att se eliten tävla i Counter Strike Go. Samtidigt streamar över 100 000 människor matcherna på webben.Kvällsposten har tagit tempen på Dreamhack Master och träffat e-sports legendaren Emil HeatoN Christensen, manager för publikfavoriterna Ninjas in Pyjamas.– Det är så kul vi svenskar kan ha ett sånt här evenemang. E-sporten går spikrakt uppåt. Det är bara bakåtsträvande att inte se det som en sport, säger han.
Misstänkta terrorister jagas i södra Sverige
Polis i södra Sverige jagar just nu tre personer som misstänks ha tillhört den tyska terrorgruppen RAF, Rote Armee Fraktion, enligt uppgifter till Kvällsposten. Samtliga tre är misstänkta för ett misslyckat bankrån i Tyskland under förra året och tros ha gömts sig i en stuga i södra Sverige. Trion misstänks vara beväpnad.
Uppgift: Nihlstorp kan gå till svenskt KHL-lag
Cristopher Nihlstorp lämnar Växjö Lakers och har öppnat för spel utomlands. Enligt uppgifter till Kvällsposten är den dubble SM-guldvinnaren intressant för den svenska KHL-satsning som kan bli verklighet redan i höst. – Just nu kan jag inte säga så mycket, säger målvaktens agent Johan Finnström.
Bengt-Åke bekräftar intresset för KHL-lag
Bengt-Åke Gustafsson är högaktuell som tränare om Sverige får ett svenskt KHL-lag. För Kvällsposten bekräftar förre förbundskaptenen att de har fört en dialog. – Det skulle vara en underbar utmaning, säger han.
Läs mer om Sverige.
Brudar – klä er som en Hollywood-stjärna
Hollywood passerar just nu revy på Amiralsgatan i Malmö. Förklaringen är att designern Lars Wallin är i Malmö för att avtäcka sin bröllopskollektion och sin första skokollektion. – Alla mina brudklänningar har en förebild i någon Hollywood-stjärna, säger Lars Wallin till Kvällsposten när vi tittar närmre på hans mästerverk, Grace.
Dödshotade elever får skydd under skoltid
Tre skolelever i Småland har utsatts för upprepade hot på lappar som stoppats in i deras skåp. Nu får de konstant skydd under skoltid, rapporterar Smålandsposten.– Det är hot om livet och att de inte ska kunna känna sig säkra någonstans, säger rektorn på skolan till Kvällsposten.
Pensionärens rörande lapp i butiken: Jag behöver lite sällskap
En mystisk lapp med en efterlysning från en pensionär har hittats på en butik i Malmö. Kvällsposten har pratat med 59-åriga Monique som undrar om just du har en kattunge som kan hålla henne med sällskap.
Läs mer om Malmö och Monique.
Helsingborgs lasarett i förstärkningsläge
Kvällsposten har tidigare rapporterat om krisen på akuten i Helsingborg, bland annat om hur canceroperationer ställts in. På måndagen sattes Helsingborgs lasarett i förstärkningsläge, skriver HD.
Läs mer om Helsingborg.
Han upptäckte babyn – gömd bland soporna
Fastighetsskötaren Milonja Zekovic var en av dem som gjorde den makabra upptäckten i soprummet. Gömt bland soppåsarna låg en levande nyfödd baby. – Vi trodde inte det var sant. Det var en chockartad upplevelse, säger Milonja till Kvällsposten.
Läs mer om Kvällsposten och Milonja.
Vilka av dessa aprilskämt gick du på?
En jättelik fallos ska kompensera kränkta Ystadsbor och Malmö kommer byta namn till Greater Copenhagen East. ...eller? Kvällsposten listar några av Sydsveriges bästa aprilskämt.
Efter feministvideo – sparkades från jobbet
EliSophie Andre, 19, hade precis fått jobb som receptionist i Helsingborg. Men när chefen upptäckte hennes feministiska videoklipp på Facebook fick hon sparken. – Vi får ha vilka åsikter vi vill, men vi får inte lov att säga dem, säger arbetsgivaren i ett telefonsamtal med EliSophie, som Kvällsposten tagit del av.
Findus lägger ner fabrik: Katastrof
Livsmedelsjätten Findus lägger ner sin verksamhet i Bjuv. Det berättar en anställd för Kvällsposten. – Det här är katastrof, säger han.
Läs mer om Bjuv och Kvällsposten.
Färgstark Gynning överraskar med svart
MALMÖ. Carolina Gynning utmanar sig själv inför årets Konstrunda på Österlen. För första gången har hon gjort en hel kollektion bilder i svart/vitt och gammeldags bruna toner. - Känns lite nervöst, min publik förväntar sig att jag ska göra knalliga och färgstarka kvinnobilder, säger Carolina till Kvällsposten.
Klart – Malmö ska få hundra nya poliser
Malmö får hundra nya poliser i kampen mot våldet på gator och torg. Det kan Kvällsposten avslöja. Poliserna ska vara på plats under hösten, enligt det löfte som getts stadens politiker. – Vi ser med tillförsikt fram mot förstärkningen, säger Andreas Schönström, socialdemokratiskt kommunalråd med ansvar för trygghet och säkerhet i kommunen.
Läs mer om Kvällsposten.
Cehlin:Kvitto på att man gjort något bra
Rögle BK och Malmö Redhawks finns båda representerade på landslagslägret i Segeltorp mellan den 29-31 mars. Redhawks Jonas Gunnarsson är en av två målvakter på lägret och Rögles Patrick Cehlin är även han uttagen. – Det är ett kvitto på att man har gjort något bra. Dessutom är det roligt att få träna med många andra duktiga hockeyspelare, säger Cehlin till Kvällsposten efter beskedet.
Läs mer om Cehlin, Kvällsposten och Segeltorp.