Kvinna

Obehörig sköterska felmedicinerade kvinna

Inrikes. I somras besökte en man i 85-årsåldern ett äldreboende i Göteborg för att hälsa på sin fru. När han kom dit låg hon och sov och hon vaknade inte på hela dagen. Hustrun hade blivit felmedicinerad.
Läs mer om Göteborg.

Obehörig sköterska felmedicinerade kvinna

I somras besökte en man i 85-årsåldern ett äldreboende i Göteborg för att hälsa på sin fru. När han kom dit låg hon och sov och hon vaknade inte på hela dagen. Hustrun hade blivit felmedicinerad.
Läs mer om Göteborg.
Kvinna knivrånades av tre män
En kvinna hotades på söndagskvällen med kniv och rånades av tre män i centrala Växjö.Hon skadades inte fysiskt.
Läs mer om Växjö.Hon.
Kvinna nekar till mord på maken
Den kvinna i 55-årsåldern som misstänks för mord på sin man utanför Växjö nekar till anklagelsen.– Hon förnekar alltjämt brott och har gjort så i tre förhör nu, säger åklagaren Marcus Sjöstrand.Dödsorsaken är inte fastställd och misstankarna mot henne är av den lägre graden.
Läs mer om Växjö.

JUST NU: En kvinna fastklämd i lastbilskrock

En lastbil har kolliderat med en bil längs E18 i närheten av Karlstad.Enligt polisen ska en kvinna sitta fastklämd i en bil.– Vi är på plats och räddningstjänst, ambulans och helikopter är på väg, säger Torbjörn Roos, vakthavande befäl vid polisen i Bergslagen.
Läs mer om Bergslagen, E18 och Karlstad.Enligt.
Kvinna utsatt för våldtäktsförsök – man gripen och misstänks nu för flera överfall
En kvinna överfölls natten mot söndag i Umeå och utsattes för ett våldtäktsförsök.En man har gripits – och nu meddelar polisen att mannen är misstänkt för flera av de överfall som skett i Umeå den senaste tiden.– Det har gjort att mannen nu misstänks för tidigare händelser, säger jourhavande förundersökningsledare Mats Bruhn till Västerbottens-Kuriren.
Läs mer om Umeå och Västerbottens-Kuriren.
Hundra år av manliga statsministrar
För 100 år sedan infördes allmän och lika rösträtt för kvinnor i kommunala val. Ett par år senare i riksdagsvalet. Trots det är Sverige det enda land i Norden som inte haft en kvinna på statsministerposten.
Läs mer om Norden och Sverige.
Kvinna överfallen av okänd person i Umeå
En kvinna blev överfallen och misshandlad i Umeå av en för henne en okänd person, enligt polisen. Det skedde mitt på blanka dagen vid 13. 20-tiden.
Läs mer om Umeå.
Kvinna överfallen av okänd person i Umeå
Inrikes. En kvinna blev överfallen och misshandlad i Umeå av en för henne en okänd person, enligt polisen. Det skedde mitt på blanka dagen vid 13.20-tiden. Polisen kan i nuläget inte säga om det var en oprovocerad och spontan händelse.
Läs mer om Umeå.
Kvinna misshandlad utomhus – förd till sjukhus
En kvinna i Umeå har anmält att hon blivit misshandlad utomhus av en okänd gärningsperson.Kvinnan är förd till sjukhus för kontroll av sina skador.
Läs mer om Umeå.
Kvinna skjuten i natt - man anhållen
Inrikes. En kvinna som kom till akuten på sjukhuset i Västerås i natt visade sig ha blivit skjuten, uppger polisen. Hon har opererats under natten.
Kvinna skjuten i natt - man anhållen
En kvinna som kom till akuten på sjukhuset i Västerås i natt visade sig ha blivit skjuten, uppger polisen. Hon har opererats under natten. En man i 30-årsåldern har gripits och anhållits, på sannolika skäl misstänkt för mordförsök.
Kvinna hittad skjuten – lämnades vid sjukhus
En kvinna skottskadades under natten i Västerås.Kvinnan fick skjuts in till akuten i Västerås och har opererats under natten.En misstänkt gärningsman har gripits av polis och är nu anhållen på sannolika skäl misstänkt för mordförsök.Samtidigt söker polisen efter fler vittnen till händelsen.
Läs mer om Västerås.Kvinnan.
En skadad i husvagnsbrand
En kvinna har skadats allvarligt i en husvagnsbrand i ett sommarstugeområde i Docksta mellan Kramfors och Örnsköldsvik under morgonen. - De har vaknat av någon anledning, och då är det brand i husvagnen.
Läs mer om Docksta och Örnsköldsvik.
Kvinna skadad i viltolycka
En kvinna fördes till sjukhus med ambulans efter en viltolycka i Ronneby på lördagskvällen.
Läs mer om Ronneby.
Kvinna död i lägenhetsbrand
Inrikes. En kvinna i 60-årsåldern omkom i samband med en brand i en lägenhet i ett samhälle i södra Kristianstad på lördagseftermiddagen. Polis och räddningstjänst larmades när det började komma rök från lägenheten.
Läs mer om Kristianstad.
Kvinna omkom i lägenhetsbrand
En kvinna i 60-årsåldern omkom i samband med en brand i en lägenhet i ett samhälle i södra Kristianstad på lördagseftermiddagen.
Läs mer om Kristianstad.
Svenska Ia, 34, kallas för skelett och anorektiker
Ia Östergren, 34, har över 160 000 följare på Instagram.Men bakom bilderna finns en berättelse om en kvinna som i hela sitt liv har tvingats utstå kränkningar – och som måste blockera specifika ord för att stoppa hatet mot sin kropp.– Jag har blockat anorektisk, skelett samt ord som kan finnas i uppmaningar om att jag borde ta livet av mig, berättar Ia.
Läs mer om Instagram.Men.
Misstänkt mord vid Växjö - kvinna anhållen
Inrikes. I natt hittades en man död i en villa på en ort utanför Växjö. Polisen misstänker att han mördats och en kvinna har anhållits misstänkt för dådet, skriver polisen. Kvinnan och den döde mannen ska ha haft en relation.
Läs mer om Växjö.
Misstänkt mord vid Växjö - kvinna anhållen
En man har hittats död i en villa på en ort norr om Växjö. Polisen misstänker att han mördats och en kvinna har anhållits misstänkt för dådet, skriver polisen. Kvinnan och den döde mannen ska ha haft en relation.
Läs mer om Växjö.
Misstänkt mord vid Växjö - kvinna anhållen
I natt hittades en man död i en villa på en ort utanför Växjö. Polisen misstänker att han mördats och en kvinna har anhållits misstänkt för dådet, skriver polisen.
Läs mer om Växjö.