Kvinna

Kvinna ska ha skickat en halv miljon i bitcoin till IS

En 27-årig kvinna, Zoobiah Shahnaz, från New York ska ha skickat bitcoin för drygt en halv miljon kronor till terrororganisationen Islamiska staten, IS.Hon ska ha använt sig av ett dussintal kreditkort för att köpa kryptovalutan och skicka till IS-celler innan hon försökte ta sig till Syrien.Kvinnan riskerar 90 års fängelse.

Mordmisstänkt i Kolbäck släppt på fri fot

Den man som suttit anhållen misstänkt för mord på en kvinna i Kolbäck, väster om Västerås, har släppts, meddelar åklagarmyndigheten.
Läs mer om Kolbäck.
Mordmisstänkt i Kolbäck släppt på fri fot
Den man som suttit anhållen misstänkt för mord på en kvinna i Kolbäck, väster om Västerås, har släppts. Det meddelar åklagarmyndigheten.
Läs mer om Kolbäck.
Kvinna skar sig vid sågverk – förd till sjukhus
En kvinna har skadat sig i en arbetsplatsolycka i Borås, skriver polisen på sin hemsida.Hon har ramlat och skurit sig på en plåt.

Kvinna sprayade man i ansiktet – två gånger

Precis när den 49-årige mannen tvättat bort resterna från kvinnans försvarsspray fick han ytterligare en dos.Nu är kvinnan misstänkt för misshandel – och våld mot tjänsteman.
Man och kvinna grovt misshandlade – en var medvetslös
En kvinna i 30-årsåldern och en man i 35-årsåldern fördes på torsdagseftermiddagen till sjukhus efter att ha blivit misshandlade.Enligt polisen var båda två rejält misshandlade med ett tillhygge.– Kvinnan var medvetslös när hon fördes till lasarettet, säger Mats Öhman, presstalesperson för region Bergslagen till Dalarnas Tidningar.
Läs mer om Bergslagen.
Kvinna påkörd - livshotande skador
En kvinna blev under torsdagseftermiddagen påkörd av en bil i Höllviken.Hon har först till sjukhus i ambulans.Enligt Region Skåne är hennes skador livshotande.
Läs mer om Höllviken.Hon.
Hund bet ihjäl hund – en kvinna skadad i tumultet
En hund har bitit ihjäl en annan hund i Karlstad.Värmlandspolisen kallades till platsen för att lunga ner situationen, som beskrivs som kaosartad.I tumultet ska en kvinna blivit skadad och fått åka med polispatrullen till sjukhus.
31-åring erkänner att han dödat kvinna i Långshyttan
Den 31-årige man som misstänks ha mördat en 30-årig kvinna i Långshyttan i mars i år har erkänt att han dödat henne, skriver polisen i ett pressmeddelande.
Läs mer om Långshyttan.
Liga misstänks för flera stölder på Gekås
Tre personer begärs häktade i Varbergs Tingsrätt efter flera stölder på Gekås.Det rör sig om runt tio olika stölder. De misstänkta är två män och en kvinna, alla i 30-årsåldern, skriver Hallands Nyheter.– Framför allt är det filmer som stulits, säger åklagare Ann-Christin Claesson till Hallands Nyheter.
Småbarnsmamman Cecilie dog trots miljonvård – kvinna döms
Småbarnsmamman Cecilies föräldrar pantsatte sitt hus för att finansiera en särskild laserbehandling mot dotterns cancer.Men kvinnan bakom behandlingen blåste dem och lade pengarna på en sommarstuga.Cecilie dog och nu döms terapeuten till fängelse i två och ett halvt år.
Kvinna misstänktes för mordförsök – släppt
Förundersökningen mot den kvinna som misstänktes för mordförsök i samband med en brand är nedlagd.Kvinnan har friats från misstankarna.– Allt tyder på att det är en olyckshändelse, säger Thorbjörn Sjöberg, kammaråklagare.
Läs mer om Thorbjörn Sjöberg.
Microsoft proppar in AI för gemene man i Office 365
Nu sprider sig AI-hajpen till var man och kvinna. Eller i alla fall till väldigt många av dem. Det blir följden av ny funktionalitet i Microsofts Office 365.
Läs mer om AI-hajpen och Office.
Kvinna hittad död – polisen misstänker mord
En kvinna har hittats avliden i en lägenhet i Kolbäck.Polisen har anhållit en man i 60-årsåldern misstänkt för mord alternativt dråp, skriver VLT.– Det var vissa konstigheter som gjorde att vi inte direkt kunde avskriva det som ett naturligt dödsfall, säger Ivan Åslund, LKC-befäl vid polisen i Västmanland till tidningen.
Kvinna och två män anhållna i kidnappningsdrama
En kvinna och två män har anhållits av åklagare misstänkta för inblandning i ett rån- och kidnappningsärende i Bålsta.– Enligt de första uppgifterna vi har fått in ska det vara flera målsägare, säger Johan Thalberg, presstalesperson vifd Uppsalapolisen.
30-årigt straff fastställt för abortdömd kvinna
En domstol i El Salvador har fastställt ett 30-årigt fängelsestraff för en kvinna som dömts för mord efter att ha fått ett dödfött barn år 2007. Landets stränga antiabortlagar möter skarp kritik.
Läs mer om El Salvador.
Straff fastställt för abortdömd kvinna
En domstol i El Salvador har fastställt ett 30-årigt fängelsestraff för en kvinna som dömts för mord efter att ha fått ett dödfött barn år 2007. Landets stränga antiabortlagar möter skarp kritik.
Läs mer om El Salvador.
Ryckte åt sig nycklarna och tog bilen
En 19-årig kvinna blev sent på onsdagskvällen bestulen på sin bil i Tomelilla.– Två män ryckte åt sig bilnycklarna och körde i väg med bilen, säger Calle Persson på polisens ledningscentral i Region syd.
Läs mer om Calle Persson, Region och Tomelilla.
Två döda vid skjutning på skola i USA
En kvinna sköts till döds av en man som sedan av allt att döma tog sitt eget liv på en skola i USA sent på onsdagen svensk tid.
Läs mer om USA.