Kvinna

TV4 tar anklagad profil ur tjänst

Den TV4-profil som anklagats för att sexuellt ha förgripit sig på en kvinna under en fest tas nu är tjänst. Det meddelar TV4 i ett pressmeddelande.
Läs mer om TV4.
Timell kränkte kvinnlig assistent i badtunna
TV4-skandalen växer – nu kräver TV4-stjärnan Peter Jihde en internutredning av Martin Timell.Samtidigt kan Expressen nu presentera flera uppgifter om Äntligen hemma-programledaren.Under en blöt personalfest på Timells lantställe sommaren 2008, ska en kränkande händelse ha inträffat mellan Martin Timell och en kvinna i Äntligen hemma-produktionen i en badtunna.Den kränkta kvinnan sökte stöd hos sina chefer - men TV4 valde att tysta ner händelsen, och kvinnan erbjöds löneförhöjning mot sin tystnad, något Aftonbladet rapporterat om.– Anna Rydin sa: Det vore tråkigt om något
Kvinna vittnar om övergrepp av folkkär TV4-programledare
En redaktörsassistent på ett populärt tv-program larmade produktionsbolaget Meter och TV4 om att en folkkär programledare förgripit sig på henne sexuellt under en avslutningsfest. Kvinnan berättar i dag att ingen tog hennes vittnesmål på allvar. Istället fick hon höra att saker lätt kan missförstås när alkohol är inblandat.
Läs mer om Meter och TV4.

Kvinna lämnade bil på tomgång – då försvann den

En bil stals i Jönköping under torsdagsmorgonen.En kvinna hade lämnat bilen på tomgång utanför sin bostad, när hon kom ut var bilen stulen, uppger polisen i Jönköping.
Läs mer om Jönköping.
Åtalas för åtta år gammal våldtäkt
En 33-årig man åtalas för att ha våldtagit en kvinna i Folkets park i Malmö för åtta år sedan. Mannen häktades för brottet i slutet av september i år, efter att hans dna matchat de fynd som gjordes i utredningen 2009, rapporterar Sydsvenskan.
Läs mer om Malmö och Sydsvenskan.
Cyklist påkörd – till sjukhus i ambulans
En kvinna har förts till sjukhus i ambulans efter en trafikolycka i centrala Malmö.Kvinnan blev påkörd när hon cyklade.Skadeläget är oklart, men kvinnan ska ha varit vaken och talbar.
Läs mer om Malmö.Kvinnan.
Katt flög ur husbilen - söks i Sjuhärad
En kvinna som körde bakom en husbil vid Rångedala öster om Borås upplevde något förmodligen ganska ovanligt förra veckan. Plötsligt kom en katt flygande ut ur husbilens taklucka. Den landade, något förvirrad, på vägbanan och försvann sedan till skogs, rapporterar P4 Sjuhärad.
Läs mer om Rångedala och Sjuhärad.
Hjälpsam kvinna stal från åldringar
En 80-årig kvinna i Nöbbelöv i Lund och en 87-årig man i centrala Malmö blev båda utsatta för åldringsbrott under onsdagen.Kvinnan lurades av falsk hemtjänstpersonal – mannen blev bestulen när han fick hjälp att öppna porten hemma.
Läs mer om Lund, Malmö och Nöbbelöv.
Anklagelser riktas mot känd TV4-profil
TV4 skakas av att en av deras mest välkända profiler pekats ut som sexistisk, rasistisk och homofobisk av flera tidigare medarbetare. Dessutom uppger en kvinna att TV4-profilen har tafsat på henne, rapporterar Expressen. Ledningen hade ett extrainsatt möte efter anklagelserna, berättar programchefen Anna Rastner för DN.
Läs mer om Anna Rastner och Expressen.
Slopa åldersgränsen för mammografi
Var femte kvinna som drabbas av bröstcancer är över 74 år. Trots det upphör mammografiscreening när kvinnor fyllt 74 år. Samtidigt vet vi att risken att dö i bröstcancer minskar med upp till 25 procent för dem som deltagit i mammografi. Tidig upptäckt räddar liv. Det är hög tid att Socialstyrelsen ser över 74-årsgränsen för mammografi, skriver Barbro Westerholm, Elizabeth Bergsten Nordström och Wanja Lundby-Wedin.
Anklagelserna mot TV4- stjärnan Martin Timell
TV4:s kanalchef Fredrik Arefalk och innehållsdirektören Åsa Sjöberg har flugit hem från tv-mässan i Cannes till Stockholm, där TV4 hanterar en krissituation, erfar Expressen.Hollywoodskandalen med Harvey Weinstein och hashtaggen Metoo, där kvinnor berättar om trakasserier och övergrepp, har spridit sig till Sverige.Nu skakas TV4 av anklagelser – Expressen kan berätta att det rör sig om Martin Timell och kanalens miljonmaskin Äntligen hemma.Programledaren pekas ut för att ha använt tillmälen som Bög och Hora mot både kvinnliga och manliga medarbetare – och en kvinna säger att han tafsat
Anklagelserna mot TV4- stjärnan Martin Timell
TV4:s kanalchef Fredrik Arefalk och innehållsdirektören Åsa Sjöberg har flugit hem från tv-mässan i Cannes till Stockholm, där TV4 hanterar en krissituation, erfar Expressen. Hollywoodskandalen med Harvey Weinstein och hashtaggen Metoo, där kvinnor berättar om trakasserier och övergrepp, har spridit sig till Sverige. Nu skakas TV4 av anklagelser – Expressen kan berätta att det rör sig om Martin Timell och kanalens miljonmaskin Äntligen hemma. Programledaren pekas ut för att ha använt tillmälen som Bög och Hora mot både kvinnliga och manliga medarbetare – och en kvinna säger att han tafs
För mig är det väldigt stort...
I somras blev hon champion på Hoting.På tisdagen bärgade Susanne H Osterling - som första kvinna någonsin - kuskchampionatet hemma på Solänget.
Kvinna utsatt för rånförsök – hemtjänsten larmade
En kvinna har blivit utsatt för ett rånförsök i Malmö. Troligen utanför sitt hem.Hemtjänsten larmade polisen kort efter händelsen.
Läs mer om Malmö.
20-åring begärs häktad för mord i soprum
Den 20-åring som greps misstänkt för att dödat den 80-åriga kvinna som påträffades i ett soprum i centrala Norsjö i Västerbotten begärs häktad.
Läs mer om Norsjö och Västerbotten.
Cyklist påkörd av personbil – förd till sjukhus
En cyklist krockade med en personbil på Hisingen i Göteborg på onsdagsmorgonen.Cyklisten som är en kvinna i 55-årsåldern har förts till sjukhus.
Läs mer om Göteborg och Hisingen.
Man begärs häktad för mord på 80-årig kvinna
Nu begärs en man i 20-årsåldern häktad misstänkt för att ha mördat en 80-årig kvinna i centrala Norsjö i Västerbotten, uppger åklagarmyndigheten. Utifrån rättsmedicinsk obduktion kan det konstateras att kvinnan blivit mördad kort tid innan hon anträffades, säger kammaråklagare Petra Lundberg.
Svensk kvinna uppges ha dött i Brasilien
En svensk kvinna i 20-årsåldern uppges ha dött i en flygkrasch i Brasilien.Utrikesdepartementet känner till uppgifterna.– Vår ambassad undersöker uppgifterna med lokala myndigheter, säger Anna Persson på UD.
Döms till fängelse för våldtäkt med pinne
Tre norska medborgare – två män och en kvinna – har dömts till fängelse för en våldtäkt i en skog i västra Värmland i somras, skriver NWT.
Läs mer om NWT och Värmland.
JUST NU: Kvinna hoppade i ån – ville fly från polisen
Polisen i Värnamo fick på tisdagskvällen ett larm om misshandel i centrala Värnamo.Enligt larmet hade en kvinna blivit misshandlad av en annan kvinna.När polisen kom dit försökte den misstänkta gärningskvinnan fly från polisen – genom att hoppa i ån.
Läs mer om Värnamo och Värnamo.Enligt.
74-årig man släpade ung kvinna efter bilen
En kvinna i 30-årsåldern ska ha släpats med en bil ett antal meter efter en kontrovers med 74-årig man.Händelsen ska ha inträffat på Sallerupsvägen i Malmö.Mannen greps, men släpptes senare av polisen.
Två döms och en frias för gruppvåldtäkt
En 18-årig man och en 16-årig pojke döms till fängelse respektive ungdomsvård för att ha våldtagit en kvinna i Barkarby i somras, skriver Aftonbladet. En 17-årig pojke som också åtalades för övergreppet frias.
Läs mer om Aftonbladet och Barkarby.