Kvinnor

Utredning om "sugardating" läggs ned

Inrikes. Åklagaren lägger ned utredningen mot hemsidorna för så kallad sugardating där välbeställda män uppmuntras att betala för att dejta kvinnor och unga flickor.

Tantpatrullen slåss för högre pension: Lurade

På Mynttorget utanför riksdagshuset står åtta kvinnor med röda hattar och handväskor och skanderar:–Gammal tant, behöver större slant.De kallar sig Tantpatrullen.
Läs mer om Tantpatrullen.
Så många fick närståendepenning i länet
Omvårdnadsansvaret faller tyngst på kvinnor". Drygt 17 000 personer fick närståendepenning för vård av svårt sjuka anhöriga förra året, uppger Nyhetsbyrån siren. En majoritet av dem, 72 procent, var kvinnor.
Läs mer om Nyhetsbyrån.
INSÄNDARE: Vi män borde kriga för gratis mensskydd -kvinnor måste kunna få mens när och var som helst
Varför måste kvinnor betala för sina tamponger, bindor eller menskoppar med mera? Och varför måste dessa saker vara så dyra? Varför kan inte kvinnor få recept på mensskydd som de kan ta ut helt gratis?

Kvinnor i fokus när Kulturskolans elever framför Voices

På tisdag och onsdag ställer sig hundra elever från Kulturskolan åter på Culturums scen med konserten Voices. Under tisdagen var det genrep och dit hade även en speciell gäst bjudits in.
Läs mer om Kulturskolan.
Mer övervikt hos barn när mamma druckit kaffe som gravid |
Även måttlig kaffekonsumtion under graviditet, en till två koppar om dagen, är relaterat till barnets risk för övervikt eller fetma i skolåldern, visar en studie på 50 943 gravida kvinnor.
Kvinnor ska inte behöva känna sig som rädda harar
I helgen åkte jag tunnelbanan hem från en fest.En påverkad man klev på och började bete sig hotfullt, och jag ville helst springa därifrån.Men jag satt kvar.
Är kvinnor mindre värda än män?
INSÄNDARE NWT skriver mer om herrbandy trots att de är mindre framgångsrika än damerna. Hur kommer det sig? Det ges mer utrymme till manlig sport i dagstidningarna än till kvinnlig sport.
Man misstänkt för brutalt mord – vikarierade på skola
I oktober förra året hittades en man död i ett dike i norra Göteborg efter att ha blivit utsatt för kraftigt våld.En man och två kvinnor sitter sedan tidigare häktade, misstänkta för inblandning i mordet.Den häktade mannen vikarierade under förra hösten som lärarassistent på en skola i norra Göteborg, trots att han är dömd för en rad grova brott. Det uppger Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Göteborg.
»Vi säger inte nej till någon som söker hjälp hos oss«
Publicerad: Lakartidningen.se 0Kommentarer Kommentera Gita Rajan är medicinskt ansvarig på kliniken som den ideella organisationen Wonsa driver för att hjälpa och behandla kvinnor med psykiska men till följd av sexuella övergrepp.
Läs mer om Kommentera Gita Rajan och Wonsa.
Omar kan knappt gå: För det mesta äter vi bara bröd
På eftermiddagarna åker familjerna i Aden ner till stränderna. Kvinnor går ut med sina barn i vattenbrynet så att jeansen under deras abayor blir blöta. Männen sätter sig och tuggar khat och skvallrar på de varma stenarna. Pojkar simmar. Solen får allt att skifta färg i takt med att den sänker sig över himlen. Blått blir gult blir rosa tills allt blir svart och dagen får vila tills det blir dags för en ny.
Läs mer om Aden.
Cissi Wallin: "Precis sånt här som kvinnor alltid fått höra"
Tänkte du på konsekvenserna för honom och hans familj?" "Varför tog det så lång tid för dig att anmäla?" Uppdrag gransknings frågor till medieprofilen Cissi Wallin om hennes Metoo-vittnesmål har spridits och väckt avsky på sociala medier.
Unga kvinnor riskerar bli fattigpensionärer
Kvinnor födda på 1980-talet är nuvarande pensionssystems förlorare. De kan bara vänta sig strax över 42 procent av sin slutlön i inkomstpension.Fler levnadsår och senare inträde på arbetsmarknaden är två förklaringar.– Det blir mindre pengar, säger Kristina Kamp, pensionsekonom på Min Pension.
Läs mer om Kristina Kamp och Min Pension.
Tre negativa faktorer för storbankerna
Veckan domineras framför allt av besked från de svenska storbankerna som släpper sina siffror. Ekonomistudion måndag gästas av SvD:s Birgitta Forsberg och sparekonom Joakim Bornold på Nordnet för att kommentera rapportfloden. Och EU saknar 1 miljon programmerare. Gästar gör Siri Hönig på utbildningsföretaget Technigo. Hon berättar mer om hur fler kvinnor ska lockas till it-branschen, byta jobb mitt i livet och satsa på programmering. Sändningen startar 06.45
Knytblusaktivismen gör feminismen en otjänst
Manifestationer ordnas över hela landet där kvinnor – och några män – klär sig i knytblus. Vissa gör det för att stötta Akademiens tidigare ständiga sekreterare Sara Danius, som tvingades bort från sin post under Svenska Akademiens pågående räfst och rättarting. Andra knyter rosett för att hylla kvinnokampen i stort. – Det är så aktivismen ser ut i vår tid, säger SvD:s debattredaktör Elsa Westerstad.
Läs mer om Elsa Westerstad.
Nytt larm: Fler icke-rökande kvinnor får lungcancer
Fler kvinnor som inte röker drabbas av lungcancer jämfört med tidigare, det rapporterar TV4 Nyheterna.
Så funkar padel - ett teknikpass med landslagsspelaren
Sveriges snabbast växande sport, padel, har inte haft några problem att locka till sig män i 30–50-årsåldern. Nu pågår arbetet med att få fler kvinnor att upptäcka den lättspelade racketsporten. Di Lördag testade ett teknikpass med landslagsspelaren Anna-Klara Ahlmer.
Läs mer om Anna-Klara Ahlmer.
Därför säger dagens kvinnor nej till p-piller
En ny generation kvinnor väljer bort p-piller av rädsla för hormoner. Och forskningen ger dem delvis rätt. Varför tog det 50 år att bevisa att något som används av 100 miljoner människor ökar risken för psykisk ohälsa och självmord?
Karin Bojs: Så ska poliserna hitta blondiner
Populärkulturen vimlar av schabloner som går ut på att blonda kvinnor är sexiga, om än inte så smarta. Manliga hjältar i filmer, dramer och sånger framställs däremot ofta som mörka.
Vad ska hända med konst av män som hatar kvinnor?
I dag kan kultur sällan innehålla uppenbart rasistiska uttryck utan att någon reagerar. I USA börjar nu en lite mer konkret diskussion ta fart om vad som ska hända med sexismen i litteratur, film och konst – kan den också rensas bort, eller behöver den åtminstone förklaras?
Andrea Nahles väntas ta över tyska Socialdemokraterna
BERLIN/WIESBADEN. Hon är murardottern som ska städa upp i röran efter Martin Schulz plötsliga avgång. På söndagen väntas Andrea Nahles, 47, väljas till ny partiledare för de tyska Socialdemokraterna SPD. Därmed leds Tysklands två största partier av kvinnor.
Skådespelaren blev ledare för sekt – nu är hon gripen
Allison Mack blev känd i tv-serien Smallville.Nu skapar hon helt andra rubriker.Hon har blivit ledare för en sexsekt som brännmärker kvinnor - och nu har hon gripits för sin inblandning.
Läs mer om Smallville.Nu.
Tänk om världen styrdes av kvinnor
Är det dags att ockupera Svenska Akademien? Frida Sandström ser en performance som får henne att vilja göra upp med de sluta rummens elit.
Läs mer om Svenska Akademien.