Kvp


Är dödshjälp fri vilja eller ättestupa?

Varje civiliserat land bör ha dödshjälp, sa Björn Ulvaeus i en intervju med KvP:s Malin Roos i tisdags.

Såg i kristallkulan att det inte var idealiskt

Redan för ett år sedan var Janne Jönsson sugen på att flytta hem till Sverige. Till slut blev det ett år till i Norge, men nu vänder Jönsson hem till Halmstads BK. –Jag har haft familjen på avstånd i två år. Jag kunde stannat i ett år till, men jag såg i kristallkulan att det inte var helt idealiskt. Då lockade det med Sverige, säger Jönsson till Kvp.se.

Fast i biltvätt 2013 – nu har Tage fastnat igen

Det är inte första gången Tage Schill, 84, från Växjö fastnar på en konstig plats. För ett och ett halvt år sen var det i en biltvätt, den här gången i ett takfönster. Dramat utspelade sig natten till söndagen. – Det var en hemsk upplevelse, säger han till KvP.

Läs mer om KvP, Tage, Tage Schill och Växjö.
MFF-backen tvingas nobba Erik Hamrn

Mot Halmia tvingades Malmö FF:s Anton Tinnerholm kliva av skadad. Dagen efter ringde landslaget - och Tinnerholm tvingades tacka nej. – Det är sjukt olycklig timing, säger han till Kvp.se.

Läs mer om Erik Hamrn, Kvp.se och Tinnerholm.

Peter Swärdh lämnar Åtvid - tar över KFF?

Peter Swärdh lämnar Åtvidabergs FF. Han är huvudkandidat att ta över Kalmar FF. Inget klart om min framtid, skriver Swärdh i ett sms till KvP.se.

Läs mer om KFF, Kalmar FF, KvP.se, Swärdh och Åtvid.
Uppgifter: Larsson klar för Helsingborg

Henrik Larsson lämnade Falkenberg under måndagen. Nu är han klar för Helsingborg, enligt HD.se. Samtidigt tar Roar Hansen klivet ner. – Jag har sett det i tidningarna, men det är det enda vi spelare sett, säger lagkaptenen Peter Larsson till KvP.se.

Mobil rekordfest på KvP: Ett trendbrott

Medievanorna ändras i rasande takt. – Förra veckan hade vi rekordsiffror både mobilt och på webben med över 1,5 miljon läsare! Otroligt imponerande, säger Kvällspostens redaktionschef Susanne Lindn. I ett par veckor har Kvällsposten dessutom haft fler läsare i mobilen än på webben. – Det är oerhört glädjande att så många hittat Kvällspostens nya kanaler, säger tidningens digitala nyhetssamordnare Frida Sandgren.

Rosengårds match sänds på KVP.se

MALMÖ. Malmö FF får 60 miljoner kronor av Uefa för att deras Champions League-matcher sänds i tv. När FC Rosengård på lördag möter danska Fortuna Hjörring i Champions Leagues åttondelsfinal bryter man en barriär – och sänder matchen själv. En sändning som kommer att kunna följas via Kvp.se. –Jag tycker Uefa ska tacka oss för att vi helt free of charge hjälper dem marknadsföra damfotbollen och deras turnering, säger FCR:s klubbdirektör Klas Tjebbes.

Läs mer om Fortuna Hjörring, Kvp.se och Uefa.
Familjen från Vellinge drabbad mitt på dagen

Vellingefamiljen var hemifrån bara ett par timmar på onsdagsförmiddagen - då slog tjuvarna till. Genom ett fönster på baksidan till villan bröt sig förövarna in och genomsökte hemmet på värdesaker. – Det känns väldigt olustigt, säger pappan till KvP.

Läs mer om KvP och Vellinge.
Familjen från Vellingen drabbad mitt på dagen

Vellingefamiljen var hemifrån bara ett par timmar på onsdagsförmiddagen - då slog tjuvarna till. Genom ett fönster på baksidan till villan bröt sig förövarna in och genomsökte hemmet på värdesaker. – Det känns väldigt olustigt, säger pappan till KvP.

Läs mer om KvP och Vellingen.
'Man är ju orolig för honom, älskar honom'

Emil Sylvegård var extraforward i Norrlandsderbyt för Luleå. Han spelade drygt fem minuter i förlusten mot Skellefteå - bara timmar efter att hans bror Marcus skadats i en busskrasch i Värmland. – Man är ju orolig för honom, jag älskar honom, säger Emil Sylvegård till KvP.se.

Welchs stora ilska: Detta är pinsamt

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Noah Welch har fått sitt andra matchstraff för säsongen.Mot Frölunda stod han för en ful tackling i ryggen på Andreas Johnson.Efteråt var han fullständigt rasande.– Efter säsongen ska jag åka till Kalifornien och lära mig skådespela så att jag också kan lura domaren. Detta är pinsamt, säger han till Kvp.se.

Läs mer om Kalifornien och Kvp.se.
Målfest - då fick Växjö med sig två poäng

STOCKHOLM/VÄXJÖ. Efter en tyngre period lyckades Växjö knipa två poäng efter 6-5 hemma mot Djurgården. En skön extrapoäng för smålänningarna. – Vi är lite ömtåliga nu, säger Växjös Nicholas Johnson till Kvp.se.

Läs mer om Djurgården, Kvp.se och Växjö.
Gör som 1 330 698 andra: Läs KvP

Att nyhetsläsandet sjunker kan vi inte hålla med om. Allt fler väljer nämligen att läsa digitalt, via nyhetsapp i sin mobil eller på vår webbsajt. Vecka 42 hade vi rekordsiffran 1 330 698 veckounika läsare i mobil och webb. - Vi jobbar varje dag hårt för att serva våra läsare med de senaste nyheterna från Sydsverige, säger Kvällspostens digitala nyhetssamordnare Jens Werner.

Läs mer om Sydsverige.
Höstlov i Sydsverige – det här kan du hitta på

I dag börjar höstlovet i stora delar av Sydsverige. En hel vecka full av möjligheter - antingen till aktivitet eller bara återhämtning.Här bjuder KvP på en liten försmak av allt som finns att ägna sig åt. Och vill man inte delta i organiserade aktiviteter går det så klart utmärkt att hitta på något eget.Hemma kan du vika papperssvalor, kratta löv eller överraska föräldrarna med något gott till middag!

Läs mer om KvP och Sydsverige.
KvP ledare: Malmös ekonomiska kris

Malmö kommunstyrelse har nu sitt traditionella budgetinternat. Regering och opposition ska gå igenom förutsättningarna.

Jordan Larsson: Shit, det är pappa ju...

STOCKHOLM/FALKENBERG. Få allsvenska spelare har någonsin ställts inför faktumet att de behöver möta sin pappa. Men för Jordan Larsson var detta en sanning när hans Helsingborg föll mot pappa Henriks Falkenberg med 2-1. Även om han hade svårt att tro det själv. – Jag satt på bänken, kollade över och tänkte: Shit, det är pappa ju, säger han till Kvp.se.

Det sa bara klick – nytt mobilrekord på kvp.se

Kvällsposten slår rekord. Gång på gång. I en tid då allt fler väljer att läsa tidningar digitalt är Kvällsposten på frammarsch. Förra veckan slog vi rekord på vår mobilsajt med 580 823 unika besök. – Det är fantastiskt roligt att våra läsare gillar oss i alla våra kanaler - både på papper, läsplattor, desktop och mobilt, säger chefredaktör Martin Kroon. Mobilrekordet känns som ett gott betyg!

Läs mer om Kvällsposten och Martin Kroon.
Kvp ledare: MP gör vågen genom Skåne

Förhandlingarna mellan Miljöpartiet, Centern och Socialdemokraterna om en ny kommunledning i Ystad bröt samman. Det var Miljöpartiet som dumpade de övriga. I Ystads Allehanda förklarar Miljöpartiets företrädare att de anser sig missgynnade och att Socialdemokraterna ville ta för stor plats i en koalition och att MP anser att opposition ger bättre möjligheter.

Följ Rosengård mot Rjazan – live på KvP

Läs mer om KvP och Rjazan.
Samma SHL-fajt - men stängs av olika länge

Det var i helgens match mellan Växjö och Leksand som Viktor Mårtensson och Noah Welch rök ihop. Nu har båda spelarna fått sitt straff. Mårtensson stängs av tre matcher och tvingas böta, medans Welch kommer undan med två matcher. – Han hotade en av våra spelare, sa Noah Welch till Kvp.se efter matchen.

Nu är KvP.se störst i sydsverige – igen

Kvällsposten hade förra veckan 1 166 565 unika besök på webben och i mobilen. Det var 54 procent fler än i fjol - och ett nytt rekord! - Det är fantastiskt roligt att så många fler väljer att läsa Kvällsposten på datorn och i mobilen. Det visar att det finns ett stort intresse för vår journalistik, säger Jakob Kjelldn, nyhetschef på Kvällsposten.

Cibicki: Det är en stor dag för alla polacker

Polen stod för en historisk seger på lördagen när de besegrade Tyskland med 2-0. Hemma framför tv:n satt den polskättade Malmö FF-spelaren Pawel Cibicki och jublade. – Det är en stor dag för alla polacker i dag, säger han till Kvp.se.

Vilt slagsmål mellan Växjö och Leksand

STOCKHOLM/VÄXJÖ. Redan under uppvärmningen var det irriterat mellan Leksands Viktor Mårtensson och Växjös Noah Welch. Det utmynnade i ett vilt slagsmål redan efter sju minuters spel. – Han hotade en av våra spelare, säger Noah Welch till Kvp.se.

Läs mer om Kvp.se, Leksand, Noah Welch och Växjö.
Nya mobilrekordet – KVP.SE fortsätter öka

Här är nya succsiffran för Kvällsposten. Förra veckan slog vi rekord för trafiken i mobilen. - Vi är stolta över att fler och fler vill läsa oss, säger KvP:s nyhetschef Jakob Kjelldn.

Läs mer om Jakob Kjelldn och Kvällsposten.Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01