Kvp

Ulf Lundells konst sågas: Det är skit

Artisten Ulf Lundells konstutställning i Simrishamn har fått enorm uppmärksamhet. Men alla är inte entusiastiska. Konstkritikern och mångårige KvP-medarbetaren Carl-Johan Charpentier, 66, sågar den totalt. – Jag gick dit två gånger för att inte göra något misstag. Det här är skit, säger han.

KVP-ungdomarnas otroliga hjälteinsats

Den senaste månaden har Kvällspostens ungdomsförsäljare gjort en hjälteinsats. Utöver tidningsförsäljningen har de samlat in över 750 000 kronor till Barncancerfonden. Projektet heter Barn hjälper Barn. – Det är bra att vi barn kan hjälpa till och bidra, säger Mikaela Bodensjö, en av Kvällspostens ungdomsförsäljare.
Gryningspyromanen bryter sin tystnad
SALA. Ulf Borgström, 51, har kopplats samman med över 100 bränder och kallats en av Sveriges farligaste män. Om 13 månader släpps Borgström –som av polis och media kallats för Gryningspyromanen – fri efter att ha avtjänat det fängelsestraff han fick efter en grov mordbrand i ett flerfamiljshus i Ystad 2010. I en intervju hotar han nu med att fortsätta sin hämnd och sina bränder när han släpps fri. Fyra år i fängelse har inte fått honom på andra tankar. –Det ska brinna igen, säger han till Kvällsposten, som är den första tidning som fått träffa honom i
Följ Redhawks-Rögle live på kvp.se
Följ kvalmatchen till SHL mellan Redhawks och Rögle.
Läs mer om Rögle och SHL.

Skelettlandet

American sniper om en krypskytt under USA:s krig mot Irak och den ryska dramafilmen Leviatan har båda väckt debatt i sina hemländer. Inför nattens Oscarsgala har KvP Kultur sett två storfilmer som satt stormakternas självbild i gungning.
Läs mer om Irak, KvP Kultur, Leviatan och Oscarsgala.
Johansson får tröjan hissad i Ängelholm
Rögle planerar att hissa en ny tröja mot taket i Lindab arena på torsdag. Enligt säkra källor till KvP-bloggen Mr Madhawk är det Jakob Johansson som man vill hedra före matchstart. – Inga kommentarer, säger Rögles kommunikationsansvarige Olof Ericzon.
Astrit Ajdarevic är klar för Helsingborgs IF
Här är Henrik Larssons överraskande värvning för att lyfta Helsingborg. Enligt uppgifter till KvP är Standard Lieges mittfältare Astrit Ajdarevic klar för klubben.
Läs mer om Astrit Ajdarevic, Helsingborg och KvP.
1 397 943 läser Kvällsposten
Du är långtifrån ensam om att läsa Kvällsposten. Förra veckan var du en av 1 397 943. – Detta är verkligen ett kvitto på att vi är på rätt spår, säger reportern Helena Sjögren om KvP:s nya rekord.
Drömgränsen nådd: 3 milj – på en vecka
Fler människor än någonsin läser Kvällsposten. Och det är i mobiltelefonen som du snabbast kan få reda på det allra senaste. Förra veckan nåddes drömgränsen – mer än tre miljoner Kvp-artiklar lästes på vår mobilsajt. – Vi är väldigt stolta över att läsarna gillar vår mobilsajt och visar oss förtroende genom att läsa våra nyheter där regelbundet, säger Susanne Lindn, redaktionschef på Kvällsposten.
KvP granskar: Här är hoten efter p-böterna
Hot och våld mot parkeringsvakter har blivit vanligare. Det upplever både fackförbundet Fordons och Kommunal. Samtidigt upplever fackförbunden att klimatet hårdnat för långt fler yrkeskategorier. – Allt är förstås inte nattsvart, men de mörka delarna är jävligt mörka, säger Peter Larsson, ombudsman vid Kommunal.
Läs mer om Kommunal och Peter Larsson.
Ha bäst koll på MFF:s USA-läger – med KvP
Under tio dagar ska Malmö FF slipa på formen, taktiken och lagbygget i Florida. Kvällsposten är förstås på plats och ger dig allt från svenska mästarnas träningsläger och träningsmatcher mot DC United och Tamba Bay såväl på webben som i tidningen. – Alla våra olika kanaler ger oss en fantastisk möjlighet att ge läsarna allt de vill se, höra och läsa om MFF här i Florida, säger Kvällspostens fotbollsreporter och krönikör Johan Wall.
Talangen rasade ihop - dagen efter slagsmålet
OSKARSHAMN. Ett matchstraff mot Västerås följdes upp av ett erbjudande från Frölunda för Oscar Engsund. Men sviterna från fredagens match gjorda sig påminda när han under söndagen tappade talförmågan och svimmade. – När jag sedan säckade ihop fick de ringa efter ambulans, säger han till KvP.
Läs mer om Frölunda, KvP och Oscar Engsund.
Talangen rasade ihop - två dagar efter bråket
OSKARSHAMN. Ett matchstraff mot Västerås följdes upp av ett erbjudande från Frölunda för Oscar Engsund. Men sviterna från fredagens match gjorda sig påminda när han under söndagen tappade talförmågan och svimmade. – När jag sedan säckade ihop fick de ringa efter ambulans, säger han till KvP.
Läs mer om Frölunda, KvP och Oscar Engsund.
Polisen har pressträff efter maffia-mordet
Klockan 13.00 kommer polisen att hålla presskonferens med anledning av mordet på den 30-årige mannen i Malmö. Kvällsposten kommer att sända live-tv på kvp.se.
Läs mer om Malmö.
1 497 646 KvP-läsare – nytt digitalt rekord
Läsarrekord för Kvällsposten. Glöm snacket om tidningsdöden. Aldrig någonsin har så många människor läst Kvällsposten som nu. I sin mobil, dator, läsplatta eller på papper. Bara digitalt nådde vi upp till 1 497 646 unika läsare. – Det är helt fantastiskt att så många insett hur mycket Kvällsposten har att erbjuda, säger Kvällspostens digitala nyhetssamordnare Frida Sandgren.
Kolla, digitalt rekord – 1 497 646 KvP-läsare!
Läsarrekord för Kvällsposten. Glöm snacket om tidningsdöden. Aldrig någonsin har så många människor läst Kvällsposten som nu. I sin mobil, dator, läsplatta eller på papper. Bara digitalt nådde vi upp till 1 497 646 unika läsare. – Det är helt fantastiskt att så många insett hur mycket Kvällsposten har att erbjuda, säger Kvällspostens digitala nyhetssamordnare Frida Sandgren.
Viasat-experten sågar Redhawks truppbygge
SHL-jagande Malmö Redhawks har hittills den här säsongen använt inte mindre än 39 spelare. Då är guldtränaren samt Viasat-experten Harald Lückner kritisk. – Det påverkar rollfördelningen i laget när man tar ut och in spelare hela tiden, säger Harald Lückner till KvP.se.
Malmö FF:s vändning: Hammar får inte gå
STOCKHOLM/MALMÖ. Johan Hammar vill lämna Malmö FF för att få speltid, och Malmö har varit öppna för att släppa honom. Nu vänder klubben - och Hammar ser ut att bli kvar i MFF. - Inte som truppen ser ut nu, säger Malmös sportchef Daniel Andersson till Kvp.se.
Drömlösningen som sprack för Kristianstad
Kielmålvakten Andreas Palicka, 28, skulle bli IFK Kristianstads drömlösning efter Dan Beutler. IFK:s sportchef Mats Samuelsson ringde Bundesliga-stjärnan mitt i värsta krisen. – Jag har haft alla dörrar öppna, säger Palicka till KvP.
Klart - Kiese Thelin lämnar Malmö FF
Isaac Kiese Thelin lämnar Malmö FF för Bordeaux. Enligt uppgifter till Kvp.se så har Malmö accepterat ett bud på 40 miljoner kronor för landslagsanfallaren.
Efter bråket kring galan – nu slutar han
MALMÖ. Efter åtta år hos mästarlaget FC Rosengård slutar snart sportchefen Erling Nilsson.En av orsakerna till avhoppet är det som hände på Fotbollsgalan. – Det påverkade i alla fall. Jag fick ta otroligt mycket skit i mejl och anonyma brev, säger Nilsson till Kvp.se.
Som förälder känner man sig helt maktlös
Den mordåtalade 17-åringens föräldrars öppna brev publicerades först i Ystads Allehanda. KvP återger delar av det med föräldrarnas medgivande.
Förre MFF-spelaren slutar - som 23-åring
Han har kvalat till Champions League och vunnit ett SM-guld. Men nu lägger Filip Stenström av med fotbollen endast 23 år gammal - efter sex hjärnskakningar. – Jag känner av huvudvärken dagligen, säger han till Kvp.se.
Läs mer om Filip Stenström, Kvp.se och SM-guld.
Halmstad testar en ny meriterad VM-anfallare
Halmstad närmar sig en meriterad anfallsvärvning. KvP.se kan avslöja att den tidigare VM-spelaren Dominic Adiyiah, 25, provspelar med klubben från och med fredag eftermiddag.
KVP:se på plats på HIF:s träningspremiär
I Helsingborg gör stadens store fotbollsson Henrik Larsson sin första träning som ny manager i HIF i dag. Kvällsposten är förstås på plats och direktsänder från träningen med intervjuer och expertröster i studion. – Det är en träning med oerhört stark symbolik, klubbens störste spelare genom tiderna inleder jobbet att som tränare bygga ett helt nytt lag - samtidigt som hela klubben helrenoveras, säger Kvällspostens fotbollskrönikör Mattias Larsson.
Läs mer om HIF och Henrik Larsson.