Kvp


KvP Debatt: Grumlig vattenframtid

Att klimatet förändras är det få som tvivlar på. Att klimatet påverkar vårt dricksvatten är det färre som vet. Det framtida klimatet kommer ändra på förutsättningarna för vår vattenförsörjning. Både kvaliteten och mängden vatten riskerar att försämras avsevärt. Framförallt om vi inte agerar.

KvP Ledare: Inrikes försvarspolitik?

Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Robin Stjernberg om sitt nya liv som singel

Han är 23 år och fjoråret var hans mest händelserika år någonsin.Robin Stjernberg vann den svenska Melodifestivalen, kom ut med hedern i behåll efter Europa- finalen och blev kort därefter singel.- Flera av texterna på mitt nästa album handlar just om singellivet, säger Robin till KvP.2014 satsar han på nya mål, i en mer vuxen version.

Tidigare toppnyhet hos Kvällsposten:
Sanna Nielsen om att bli kallad för präktig

MALMÖ. Sanna Nielsen befinner sig mitt inne i en total Eurovision-cirkus och har knappt någon fritid alls. Trots att sångerskan bara är veckor från att ställa sig på den stora scenen i Köpenhamn så känner hon sig starkare än någonsin. - Jag är precis där jag vill vara, säger hon till KvP.

Läs mer om KvP och Köpenhamn.

KvP avslöjar: Axnr stannar – Blir Lugi

- Jag ska träna Lugi ett år till, säger han till Kvällsposten.

Läs mer om Blir Lugi, Kvällsposten och Lugi.
Nu är Kvp.se störst i syd – Hör av dig

KVP.se är Sydsveriges största nyhetssajt. I förra veckan slog Kvällsposten konkurrenterna rejält när det gäller unika besökare på nätet. - Oavsett om du vill läsa om sport, nyheter, nöje eller breaking news så har KVP.se blivit den naturliga startplatsen för 100 000-tals sydsvenskar vilket är väldigt kul för oss, säger Kvällspostens nyhetschef Jakob Kjelldn.

Hjältens fingervisning: Hoppas jag är kvar

KRISTIANSTAD. Hyllad som matchvinnare i går - och nu tror Herdeiro Lucau, 27, på en fortsättning i IFK Kristianstad. - Hoppas att jag är kvar ytterligare ett år, säger stjärnmålvakten till KvP.

Läs mer om Herdeiro Lucau och KvP.
Klassisk nyhetsbild från KvP blir skulptur

VÄXJÖ. Fotot av Hans Runesson har blivit en klassiker och utsågs i slutet av förra seklet till Århundradets nyhetsbild. Nu har den också blivit en skulptur som många vill se som staty i naturlig storlek på platsen där bilden togs. - Det skulle ju vara fantastiskt roligt, och viktigt, säger konstnären Susanna Arwin som gett skulpturen arbetsnamnet Civilkuragets moder.

Läs mer om KvP och Susanna Arwin.
Stor chattfest inför allsvenska premiären

Det är dags att ladda upp för allsvenska premiären och på SportExpressen.se kör vi i dag en chattfest med flera profiler hos GT- och KVP-lagen.Vilka tar guld? Vem vinner skytteligan? Vilka blir årets flopp? Vem kommer få sitt stora genombrott? Pumpa profilerna med frågor under hela eftermiddagen. Här är dagens chattschema: 13.00-13.30: Olof Persson (MFF)13.30-14.00: Christoffer Andersson (HIF)14.00-14.30: Robin Söder (IFK Göteborg)14.30-15.00: Martin Ericsson (Häcken)

Dubbelt plums i degen – en dansk följetong

Som son till tv-kocken och trädgårdsgurun Camilla Plum är Carl Plum uppvuxen med djur och matlagning. Nu är han själv dubbelt aktuell. Dels med en bok om att baka bröd, dels som åtalad för slakten av familjens ponny på Tisvildeleje strand i somras - en rafflande följetong i danska medier, och på KvP.se.

Olov Lundqvist nära ett Malmökontrakt

MALMÖ. Sent på onsdagskvällen avslöjade KvP-bloggaren Mr Madhawk att Malmös sportchef Patrik Sylvegård snart kan presentera ett nyförvärv. Asplövens back Olov Lundqvist, 25, är nära en övergång. - Olov vill till Malmö och är klubbens huvudspår, bekräftar Kvällspostens källa.

Nu utökar KvP sin cancergranskning

I morgon torsdag startar Kvällspostens nya serie Akutkollen - cancervård. Vår tidigare artikelserie om barncancer gav enorm respons från er läsare, och nu vill vi fortsätta berätta om både negativa och positiva erfarenheter av cancervården i Sydsverige. - Vi vill lyfta frågan och hoppas att vår serie kan påverka i positiv riktning, säger Kvällspostens redaktionschef Susanne Lindn.

En stor sten som lättade från bröstet

Magnus Eriksson var så gott som klar för Rubin Kazan - men ändrade sig.Nu berättar anfallaren varför han valde att stanna i Malmö FF.– Så fort jag meddelade mitt beslut så var det en stor sten som lättade från bröstet, säger Eriksson till Kvp.se.

Los Angeles Galaxy jagar Pär Hansson

Landslagsmålvakten Pär Hansson kan bli nästa spelare som lämnar allsvenskan för USA:s liga MLS. HIF-målvakten är ett intressant namn för LA Galaxy. – Förr eller senare vill jag ta nästa steg för att etablera mig i landslaget, säger Hansson till KvP.se

Läs mer om Hansson, KvP.se och Pär Hansson.
Kvinna omkom i singelolycka

En kvinna omkom i en singelolycka på en mindre väg utanför Olofström i Blekinge i dag, skriver kvp.

Läs mer om Blekinge och Olofström.
Åsa-Helena får inte ta bussen: Förnedrande

Åsa-Helena Bjärenäs, 32, blev nekad att åka buss. Nu DO-anmäler hon Skånetrafiken och menar att funktionsnedsatta resenärer med elskoter diskrimineras. – Det känns fruktansvärt förnedrande, säger hon till KvP.

Läs mer om KvP och Skånetrafiken.
Malmö FF:s tränings- match sänds direkt

Det är fullständig fotbollsbonanza på Kvp.se i kväll. Först räknar vi ner transferfönstret sedan följer vi upp med att visa Malmö FF:s säsongspremiär live på Kvp.se med start i kväll 00.30 - direkt från Florida. – Ett väldigt spännande första test för oss, säger MFF:s tränare Åge Hareide.

Läs mer om Florida, Kvp.se och Åge Hareide.
Allt fler läser Kvp:s nyheter i mobiltelefon

Kvällspostens mobilsajt har vuxit i en rasande fart. Bara på ett år har antalet veckobesökare ökat med 430 procent. - Jag vill gå in och läsa när det passar mig och det som intresserar mig och det är enkelt i mobilen, säger Karin Einwächter.

Läs mer om Karin Einwächter.
Alltfler läser Kvp:s nyheter i mobiltelefon

Kvällspostens mobilsajt har vuxit i en rasande fart. Bara på ett år har antalet veckobesökare ökat med 430 procent. - Jag vill gå in och läsa när det passar mig och det som intresserar mig och det är enkelt i mobilen, säger Karin Einwächter.

Läs mer om Karin Einwächter.
KvP-giganten Tore har gått bort - blev 79 år

Tore Magnusson, en av Kvällspostens giganter, har avlidit 79 år gammal.

Så får du ännu mer KvP.se i din mobil

Direkt från tingsrätten, fotbollsplanen eller presskonferens till din telefon - i samma sekund som vår reporter ställer frågan eller vår fotograf tar bilden. Med Kvällspostens nyheter i alla kanaler är du alltid med där det händer, när det händer.

Läs mer om KvP.se.
KvP:s Tomas Leprince nominerad till fotopris

MALMÖ. Han bytte grytorna mot kameror. Tomas LePrince är mannen som skiftade en framgångsrik kockkarriär mot livet som pressfotograf. Nu har han blivit nominerad i Sveriges största fototävling Årets bild. - Jag älskar verkligen mitt jobb och är verkligen stolt över att ha blivit nominerad, säger Tomas.

KvP:s fotograf är nu nominerad till fotopris

MALMÖ. Han bytte grytorna mot kameror. Tomas LePrince är mannen som skiftade en framgångsrik kockkarriär mot livet som pressfotograf. Nu har han blivit nominerad i Sveriges största fototävling Årets bild. - Jag älskar verkligen mitt jobb och är verkligen stolt över att ha blivit nominerad, säger Tomas.

Landskrona har tolv 90-talister i sitt lag

LANDSKRONA. Här är KvP-bilden på Baby-Bois! Landskrona har ett helt lag av 90-talister i A-truppen, superettans yngsta 2014. – Det är klubbens policy. Vi måste spela våra lovande egna ungdomar, säger Bois-tränaren Jörgen Pettersson, 38.

Gravida Gynning var på semester i Miami

Hon är i femte månaden och väntar bara på att lillflickan ska komma ut. I går kom Carolina Gynning hem efter två veckors semester med familjen i Florida. - Jag är väldigt nyfiken på vad det är för en liten tjej som ligger i magen, säger Carolina till KvP.
Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18