Kvp


Sänkte sitt gamla lag: Mitt andra hem

LINKÖPING. Här sänker Malte Strömwall, 20, sin gamla klubb med två näst intill identiska mål. Forwarden blev stor matchhjälte mot Linköping – och ångrar inte för en sekund att han tog steget till Växjö. – Det är det bästa beslutet jag har fattat, säger Strömwall till Kvp.se.

Jordan Larsson låg bakom kvitteringen

MALMÖ/STOCKHOLM. Jordan Larsson spelade en huvudroll i Skånederbyt. HIF-ikonen Henke Larssons son hoppade in - och spelade fram till kvitteringen. – Det var lite som en dröm som gick i uppfyllelse, säger han till kvp.se.

Läs mer om Skånederbyt.
Guldfesten kom av sig - Skånederbyt oavgjort

MALMÖ/STOCKHOLM. Guldfesten kom av sig för Malmö FF. Helsingborg stal sent åt sig en poäng i Skånederbyt som slutade 1-1. – Fotboll är aldrig rättvist, säger Åge Hareide till kvp.se

Jag får ont i benen - och allt blir svart

HÄLLEVIK/STOCKHOLM. Robin Strömberg tog sats, hoppade - och kapade mycket fult Adam Lundqvist under slutminuten. För det fick Mjällby-spelaren syna det röda kortet omgående. – Jag kommer ihåg allt fram till smällen, att jag läste bollen och känner tackling. Sedan får jag ont i benen och allt blir svart. Jag nickar till och naprapaten slår liv i mig, säger Lundqvist till kvp.se.

Talangens mardröm i allsvenska debuten

KALMAR/STOCKHOLM. Den 16-åriga Kalmarmålvakten John Håkanssons stod för ett ödesdigert misstag i sin allsvenska debut. Djurgården vann med 4-0 - och målskyttet startade med ett stort misstag från Håkanssons sida. – Det är klart det känns tungt, säger Håkansson till Kvp.se.

Läs mer om Håkansson och Kvp.se.
Växjö tappade allt - på endast 30 sekunder

STOCKHOLM/VÄXJÖ. Växjö Lakers såg ut att gå mot en säker seger. Men på bara 30 sekunder kunde Färjestad både reducera och kvittera - för att sedan stjäla bonuspoängen i 4-3-segern. – Att vi släppte matchen stör mig mycket, säger den irriterade Växjötränaren Sam Hallam till Kvp.se.

KvP ledare: Låt Skottland ligga kvar

Så är den stora dagen inne. Dagen då det avgörs om Skottland ska förbli en del av Storbritannien eller om skottarna ska gå sin egen väg efter över 300 år i unionen. Utgången är oklar in i det sista; opinionsmätningarna har pekat åt olika håll. En sak är dock säker. Mycket står på spel.

Läs mer om Skottland och Storbritannien.
Lista: Poängkungarna i hockeyallsvenskan

När KvP-bloggaren Johan Mr Madhawk Svensson rankar sina potentiella poängkungar inför årets hockeyallsvenska hamnar Jeremy Williams och Joey Tenute etta respektive tvåa. I dag spelar de sina premiärmatcher. Och Williams är smickrad över förstaplatsen på listan. - För hans skull gör jag ett mål, hälsar Williams.

Läs mer om Joey Tenute.
Falsterbos strand på topp tio i stor ranking

Kroatien, Sicilien, Skåne. När reseguiden Rough guide rankar de bästa stränderna i Europa finns en av playorna i Kvp-land i toppskiktet. Falsterbos vita sand gav en nionde plats.

Läs mer om Europa, Kvp-land, Rough, Sicilien och Skåne.
KvP-sporten avslöjar: Engblom får nytt jobb

Kickade YIF-tränaren Mats Engblom har fått ett nytt jobb - i YIF. Kvällsposten kan avslöja uppdraget i Ystadklubben. - Jag skriver en utvecklingsplan till spelarna, säger Engblom till Kvällsposten.

Kom i gång med Musse & Marie

Vi drömmer om att må bra, men hittar ständigt nya ursäkter för att slippa träna. Ibland behöver vi en hjälpande hand. Eller en knuff i ryggen. - Jag tycker själv inte att träning är roligt. Hela poängen är ju att göra det roligt, säger Musse Hasselvall som leder KvP:s nya träningsprogram Get started ihop med Marie Serneholt.

KVP Ledare: Malmö måste bli mer än MFF

När Malmö FF inför ett fullsatt stadion kvalificerade sig till gruppspelet i Champions League så är det förstås ett lyft för hela staden. Deltagandet kan vara värt ett par hundra miljoner för fotbollsföreningen, för staden Malmö är reklamen värd minst lika mycket. Och det kan Malmö behöva.

Läs mer om MFF och Malmö.
Från Kvp:s luciatåg till Idol: Inte alls beredd

Idoljuryn behövde knappt lyssna färdigt för att ta ett beslut. Förre Kvp-tärnan Nikita Lourenco Calling, 18 fick en guldbiljett till Stockholm på studs. – Jättekul att de gillade det. Det var jag inte alls beredd på, säger sångerskan från Bara.

Läs mer om Bara, Idol och Stockholm.
Historiska KvP-löpet kan bli ditt – beställ!

Det blev en storslagen match - som du aldrig vill glömma. Då kan du beställa det historiska MFF-löpet från bragdsegern och bevara minnet för evigt!

Historiska KvP-löpet kan bli ditt – beställ nu!

Det blev en storslagen match - som du aldrig vill glömma. Då kan du beställa det historiska MFF-löpet från bragdsegern och bevara minnet för evigt!

KvP Debatt: Skåne behöver Bromma!

Alliansens mål är 350 000 nya jobb fram till 2020. Det innebär att över 5 miljoner människor ska jobba. Därför genomför alliansregeringen en historisk satsning på infrastrukturen i Sverige. Flyget spelar här en viktig roll för att hela Sverige ska leva. Sverige är till ytan Europas tredje största land och har längst avstånd mellan den södra och norra landsänden.

Läs mer om Bromma och Sverige.
Tidigare toppnyhet hos Expressen:
MFF:s presskonferens inför ödesmötet i CL

Malmö håller presskonferens inför ödesmatchen mot Salzburg i Champions League. KVP.se är på plats och rapporterar direkt med start 12.30. Häng med direkt och ställ frågor!

Läs mer om Salzburg.
KVP DEBATT: Utred förstatligande av SUS

En självklar kristdemokratisk hållning utifrån vår grundprincip av människors lika och okränkbara värde, är att tillgången till sjukvård ska vara god och jämlik för alla.

En ny ledare kommer ta över Hells Angels

Förmågan att snabbt få fram en ny ledare är en av de saker som skiljer Hells Angels från andra kriminella organisationer. Det menar författaren och journalisten Lasse Wierup. - Det här är en av styrkorna hos Hells Angels, att de inte står och faller med en individ, säger han till KvP.

Läs mer om KvP och Lasse Wierup.
KVP Ledare: Lär av Norge

Läs mer om Norge.
Chippen vill inte ha betalt

Christian Chippen Wilhelmsson, som är klar för allsvenska Mjällby, vill inte ha betalt för sin återkomst till klubben. Jag var tvungen att truga på honom ett par tusenlappar, säger Mjällbys klubbchef Jörgen Martinsson till kvp.se.

Läs mer om Jörgen Martinsson och Mjällby.
Chippen vill inte ha betalt

Christian Chippen Wilhelmsson, som på måndagen blev klar för fotbollsallsvenska Mjällby, ville inte ha betalt för sin återkomst till Hällevik. Han kommer gratis och begär ingen lön. Jag var tvungen att truga på honom några tusenlappar för att man måste ha ett spelaravtal och tjäna ett par tusen för att få spela fotboll i Sverige, säger Mjällbys klubbchef Jörgen Martinsson till kvp.se.

Sparkade tränaren kostar miljonbelopp

Det blir Anders Linderoth som ska rädda kvar Mjällby i allsvenskan. Samtidigt kan Kvällsposten avslöja att den ekonomiskt pressade klubben riskerar att få betala uppåt tre miljoner kronor för sparkade tränaren Lasse Jacobsson. - Jag har mitt avtal och förväntar mig att man fullföljer det, säger Lasse Jacobsson till KvP.

Sparkade tränaren kostar miljonbelopp

Det blir Anders Linderoth som ska rädda kvar Mjällby i allsvenskan. Samtidigt kan Kvällsposten avslöja att den ekonomiskt pressade klubben riskerar att få betala uppåt tre miljoner kronor för sparkade tränaren Lasse Jacobsson. - Jag har mitt avtal och förväntar mig att man fullföljer det, säger Lasse Jacobsson till KvP.

Kungahuset gungade loss till Sanna Nielsen

– Det är faktiskt inte så pirrigt som man skulle kunna tro att framträda inför kunga-familjen, har hon tidigare sagt till KvP.

Läs mer om KvP och Sanna Nielsen.Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14