Kvp


Hjältens fingervisning: Hoppas jag är kvar

KRISTIANSTAD. Hyllad som matchvinnare i går - och nu tror Herdeiro Lucau, 27, på en fortsättning i IFK Kristianstad. - Hoppas att jag är kvar ytterligare ett år, säger stjärnmålvakten till KvP.

Läs mer om Herdeiro Lucau och KvP.

Klassisk nyhetsbild från KvP blir skulptur

VÄXJÖ. Fotot av Hans Runesson har blivit en klassiker och utsågs i slutet av förra seklet till Århundradets nyhetsbild. Nu har den också blivit en skulptur som många vill se som staty i naturlig storlek på platsen där bilden togs. - Det skulle ju vara fantastiskt roligt, och viktigt, säger konstnären Susanna Arwin som gett skulpturen arbetsnamnet Civilkuragets moder.

Läs mer om KvP och Susanna Arwin.
Stor chattfest inför allsvenska premiären

Det är dags att ladda upp för allsvenska premiären och på SportExpressen.se kör vi i dag en chattfest med flera profiler hos GT- och KVP-lagen.Vilka tar guld? Vem vinner skytteligan? Vilka blir årets flopp? Vem kommer få sitt stora genombrott? Pumpa profilerna med frågor under hela eftermiddagen. Här är dagens chattschema: 13.00-13.30: Olof Persson (MFF)13.30-14.00: Christoffer Andersson (HIF)14.00-14.30: Robin Söder (IFK Göteborg)14.30-15.00: Martin Ericsson (Häcken)

Dubbelt plums i degen – en dansk följetong

Som son till tv-kocken och trädgårdsgurun Camilla Plum är Carl Plum uppvuxen med djur och matlagning. Nu är han själv dubbelt aktuell. Dels med en bok om att baka bröd, dels som åtalad för slakten av familjens ponny på Tisvildeleje strand i somras - en rafflande följetong i danska medier, och på KvP.se.

Olov Lundqvist nära ett Malmökontrakt

MALMÖ. Sent på onsdagskvällen avslöjade KvP-bloggaren Mr Madhawk att Malmös sportchef Patrik Sylvegård snart kan presentera ett nyförvärv. Asplövens back Olov Lundqvist, 25, är nära en övergång. - Olov vill till Malmö och är klubbens huvudspår, bekräftar Kvällspostens källa.

Nu utökar KvP sin cancergranskning

I morgon torsdag startar Kvällspostens nya serie Akutkollen - cancervård. Vår tidigare artikelserie om barncancer gav enorm respons från er läsare, och nu vill vi fortsätta berätta om både negativa och positiva erfarenheter av cancervården i Sydsverige. - Vi vill lyfta frågan och hoppas att vår serie kan påverka i positiv riktning, säger Kvällspostens redaktionschef Susanne Lindn.

En stor sten som lättade från bröstet

Magnus Eriksson var så gott som klar för Rubin Kazan - men ändrade sig.Nu berättar anfallaren varför han valde att stanna i Malmö FF.– Så fort jag meddelade mitt beslut så var det en stor sten som lättade från bröstet, säger Eriksson till Kvp.se.

Los Angeles Galaxy jagar Pär Hansson

Landslagsmålvakten Pär Hansson kan bli nästa spelare som lämnar allsvenskan för USA:s liga MLS. HIF-målvakten är ett intressant namn för LA Galaxy. – Förr eller senare vill jag ta nästa steg för att etablera mig i landslaget, säger Hansson till KvP.se

Läs mer om Hansson, KvP.se och Pär Hansson.
Kvinna omkom i singelolycka

En kvinna omkom i en singelolycka på en mindre väg utanför Olofström i Blekinge i dag, skriver kvp.

Läs mer om Blekinge och Olofström.
Åsa-Helena får inte ta bussen: Förnedrande

Åsa-Helena Bjärenäs, 32, blev nekad att åka buss. Nu DO-anmäler hon Skånetrafiken och menar att funktionsnedsatta resenärer med elskoter diskrimineras. – Det känns fruktansvärt förnedrande, säger hon till KvP.

Läs mer om KvP och Skånetrafiken.
Malmö FF:s tränings- match sänds direkt

Det är fullständig fotbollsbonanza på Kvp.se i kväll. Först räknar vi ner transferfönstret sedan följer vi upp med att visa Malmö FF:s säsongspremiär live på Kvp.se med start i kväll 00.30 - direkt från Florida. – Ett väldigt spännande första test för oss, säger MFF:s tränare Åge Hareide.

Läs mer om Florida, Kvp.se och Åge Hareide.
Allt fler läser Kvp:s nyheter i mobiltelefon

Kvällspostens mobilsajt har vuxit i en rasande fart. Bara på ett år har antalet veckobesökare ökat med 430 procent. - Jag vill gå in och läsa när det passar mig och det som intresserar mig och det är enkelt i mobilen, säger Karin Einwächter.

Läs mer om Karin Einwächter.
Alltfler läser Kvp:s nyheter i mobiltelefon

Kvällspostens mobilsajt har vuxit i en rasande fart. Bara på ett år har antalet veckobesökare ökat med 430 procent. - Jag vill gå in och läsa när det passar mig och det som intresserar mig och det är enkelt i mobilen, säger Karin Einwächter.

Läs mer om Karin Einwächter.
KvP-giganten Tore har gått bort - blev 79 år

Tore Magnusson, en av Kvällspostens giganter, har avlidit 79 år gammal.

Så får du ännu mer KvP.se i din mobil

Direkt från tingsrätten, fotbollsplanen eller presskonferens till din telefon - i samma sekund som vår reporter ställer frågan eller vår fotograf tar bilden. Med Kvällspostens nyheter i alla kanaler är du alltid med där det händer, när det händer.

Läs mer om KvP.se.
KvP:s Tomas Leprince nominerad till fotopris

MALMÖ. Han bytte grytorna mot kameror. Tomas LePrince är mannen som skiftade en framgångsrik kockkarriär mot livet som pressfotograf. Nu har han blivit nominerad i Sveriges största fototävling Årets bild. - Jag älskar verkligen mitt jobb och är verkligen stolt över att ha blivit nominerad, säger Tomas.

KvP:s fotograf är nu nominerad till fotopris

MALMÖ. Han bytte grytorna mot kameror. Tomas LePrince är mannen som skiftade en framgångsrik kockkarriär mot livet som pressfotograf. Nu har han blivit nominerad i Sveriges största fototävling Årets bild. - Jag älskar verkligen mitt jobb och är verkligen stolt över att ha blivit nominerad, säger Tomas.

Landskrona har tolv 90-talister i sitt lag

LANDSKRONA. Här är KvP-bilden på Baby-Bois! Landskrona har ett helt lag av 90-talister i A-truppen, superettans yngsta 2014. – Det är klubbens policy. Vi måste spela våra lovande egna ungdomar, säger Bois-tränaren Jörgen Pettersson, 38.

Gravida Gynning var på semester i Miami

Hon är i femte månaden och väntar bara på att lillflickan ska komma ut. I går kom Carolina Gynning hem efter två veckors semester med familjen i Florida. - Jag är väldigt nyfiken på vad det är för en liten tjej som ligger i magen, säger Carolina till KvP.

Så läser du KvP appsolut bäst

Orkar du inte gå till affären i morgon? Ta det lugnt. Du kan ändå läsa en fullmatad Kvällsposten hemma. I vår nyhetsapp kan du ta del av det absolut senaste i nyhets-, nöjes- och sportvärlden. Med vår senaste tidningsapp kan du bläddra i den klassiska kvällstidningen på din Android eller din Iphone/iPad. - Jättebra att tidningen finns i mobilen. Det gör att yngre personer som inte köper papperstidningen nu kan läsa tidningen i sin mobil, säger Malin Rundqvist.

Flera skadade i krock med träd

Fyra personer skadades vid en singelolycka i Tomelilla tidigt i morse. Bilen for in i ett träd. Enligt Kvp.se slungades en person ut ur bilen och hittades medvetslös av räddningspersonalen.

Läs mer om Tomelilla.
Så kommer du i gång med KvP i mobilen

Kvällsposten.se har vuxit i rasande fart under året som gått - och att allt fler håller koll på nyhetsflödet via mobilen är en tydlig trend. Just i mobilen går det att läsa KvP i flera olika former. Med nyhetsappen som finns till både Iphone och Android är det enkelt att hålla koll på senaste nytt. Men för den som trivs bäst med att kunna bläddra i tidningen precis som att den vore tryckt finns en tidningsapp.

Läs mer om Android, Iphone och KvP.
Försvunne Molles sista timmar i livet

I dag fortsätter Kvällspostens granskning av hur den svenska kriminella kartan har ritats om sedan Hells Angels etablerade sig för 20 år sedan. 1999 försvann 37-årige Hells Angels- medlemmen Morgan Molle Blomgren i Helsingborg. Allt tyder på att han blev mördad. Med hjälp av hans syster har KvP kartlagt Molles sista dag i livet.

Läs mer om Helsingborg och KvP.
Så firar kändisarna julen i Sydsverige

Julbak med vänner, julklappsspel eller alligatorsafari i Florida. En av dem kanske dyker upp som tomte, en annan skippar julgranen. KvP:s Per Hägred kollade läget inför julafton.

Läs mer om Florida och Sydsverige.
Vilken julklapp – här är KvP:s nya nyhetsapp

Tomten kommer tidigt i år. Kvällspostens nya app har redan lanserats, fullspäckad med senaste nytt, långläsning för lediga helgdagar, sportkoll och tv-tablå. - Den är smidigare än papperstidningen när det regnar och blåser. Det kanske är dags för mig att skaffa en ny mobil, säger kyparen Stefan Christianson, 31, i Helsingborg när han får se nyhetsappen.
Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12