Kvp

SHL-ladda med KvP – Rögle vässar formen

Rögle vässar formen i Schweiz inför den glödheta hockeyhösten. Kvällspostens Alf Karlsson är på plats för att följa Ängelholmslagets förberedelser under fyra träningsmatcher. – Det var fantastiska hockeyresor i våras när Karlskrona HK, Rögle BK och Malmö Redhawks gick upp. Nu kommer fortsättningen, hälsar Karlsson, som också utlovar spännande intervjuer och webb-tv-inslag från träningslägret.

Damallsvenskans domare för dåliga

Seriefavoriten Rosengård fortsätter att tappa poäng – och Malmölagets Natasa Andova blev utvisad och Marta varnad. I eftermiddag blev det 2–2 borta mot allsvenska överraskningen Piteå. Efteråt kritiserade Rosengårds sportchef domaren. – Vi har sagt det länge och det var tydligt i dag. Många domare i damallsvenskan är för dåliga, säger Therese Sjögran till Kvp.
Läs mer om Kvp, Marta, Piteå och Therese Sjögran.
Tre barn fick testa på allting på festivalen
Malmöfestivalens utbud innehåller allt från lekfull pedagogik till mera fartfylld action. KvP tog med tre barn på test och fick bland annat höra sommarens vanligaste fråga. - När får vi glass?
Peter Mueller är klar för Malmö Redhawks
Malmö gick bet på Magnus Pääjärvi. Men det blev ett tungt namn ändå. I måndags kunde ni läsa i KVP att amerikanen Peter Mueller var på ingång i Redhawks. Nu är han klar. Malmö Redhawks spetsvärvning presenterades under onsdagseftermiddagen. – En spelare som passar väl in i vårt system och det är ingen nackdel att han spelat med TJ Galiardi tidigare, säger klubben headcoach Björn Hellkvist till Kvällsposten.

KvP-säljaren Ottilia tävlar i SVT:s Coachernas coach

I SVT:s nya familjesatsning Coachernas coach tävlar barn och föräldrar om vem som är den bästa coachen. På söndag tävlar Kvällspostensförsäljaren Otilia Nilsson, 14, från Limhamn tillsammans med mamma Catharina. – Mamma är väldigt bestämd, men efter det här tror jag nog att jag kommer kunna vinna över henne i diskussioner, säger Otilia Nilsson.
Lindbergs kalldusch: Jag vann ju ärligt
Maria Lindberg, 38-årig proffsboxare från Malmö, råkade på gårdagskvällen ut för karriärens största kalldusch. Svenskan trodde först att hon vunnit mot Melinda Lazar på teknisk knockout, men fajten slutade oavgjort efter poängdomslut. – Domaren säger till mig att jag har vunnit, sen förklarar speakern att matchen blev oavgjord. Snacka om snurrigt domslut, jag är chockad, säger Maria Lindberg till KvP.
12.00: Följ lottningen av CL-kvalet direkt
Malmö FF fick 0-0 hemma mot Zalgiris i det första mötet av den andra kvalomgången till Champions League. MFF är inte vidare - men redan i dag lottas nästa omgång av kvalet. Se vilka Malmö får möta om de går vidare. Häng med i KvP:s direktrapport.
Läs mer om CL-kvalet och Malmö.
Handbollsfesten rullar på för fullt i Åhus
Handbollsfesten rullar för fullt i Åhus. Solen sken och stämningen var på topp när Kvällspostens lag gav allt på centercourten. – Det var en härlig stämning kring matcherna, säger KvP:s reporter Simon Larsson.
Läs mer om Simon Larsson.
Häng med KvP på handbollsfesten
I dag drar sommarens stora handbollsfest i gång i Åhus. Det blir beachhandboll i nio dagar, 600 matcher och 12 000 deltagare. – Det kommer att bli en invasion, säger grundaren Mats G Jönsson. Självfallet är Kvällsposten på plats. – Kom till vårt tält och tävla om fina priser, prata tidning eller testa vår stora solstol, säger Kvällspostens marknadschef Marie Clerus.
Läs mer om KvP och Kvällsposten.
HIF slår tillbaka mot påstådda utspelet
Enligt Helsingborgs Dagblad sågade Victor Plsson Lalawl Atakora efter mötet med Häcken. – Jag tycker att han är lat och bolltittande, sa Plsson enligt tidningen. Men nu har tidningen ändrat texten – och tränaren Henrik Larsson menar att det aldrig ska ha sagts. – Jag har pratat med alla inblandade och det har aldrig sagts. Det är fullständigt fel, han har blivit felciterad, säger Henke till KvP.
KvP-reporterns son föddes med hjärtfel
Vår lille grabb andades häftigt. Han stånkade och pustade och bröstkorgen rörde sig rytmiskt upp och ner i hög fart. Visst anade vi att något var tokigt men ingen av alla människor som hade undersökt honom hade ens antytt att han var allvarligt sjuk. Det förstod vi först när han några veckor gammal fick träffa barnkardiologen på hemsjukhuset i Jönköping.
Läs mer om Jönköping.
Dragos Madaras: Vill bli topp tio i världen
Han är Sveriges okända tennishopp. För fem år sedan kom Dragos Madaras till landet. Nu är Helsingborgskillen en av våra största talanger. – Jag vill bli topp tio i världen, säger Madaras till KvP.
Läs mer om Helsingborgskillen och KvP.
Silly-special: De kan lämna MFF och HIF
Vem ersätter Filip Helander i Malmö och lämnar Pär Hansson HIF i sommar? Hur ska MFF försvara sitt SM-guld och hur högt kan Helsingborg hamna? Det och väldigt mycket mer väntar i det rykande färska poddavsnittet av Larsson Wall. – Fotbollsmässigt må allsvenskan ha tagit semester, men spelet är högintressant och pågår hela tiden, säger KvP:s fotbollsexpert Mattias Larsson.
11.00: Följ Malmös presskonferens här
Malmö Redhawks håller presskonferens klockan 11.00. KvP.se är på plats och rapporterar direkt. Du följer presskonferensenhär ovan.
19.20: Följ Rosengård mot Kristianstad här!
I sommar slutar Therese Sjögran med fotbollen för att bli sportchef i FC Rosengård. I kväll spelas den sista omgången i allsvenskan inför VM i Kanada - och det kan bli Sjögrans sista match i allsvenskan. KvP är på plats och rapporterar direkt.
19.20: Följ Malmö mot Kristianstad direkt här
I sommar slutar Therese Sjögran med fotbollen för att bli sportchef i FC Rosengård. I kväll spelas den sista omgången i allsvenskan inför VM i Kanada - och det kan bli Sjögrans sista match i allsvenskan. KvP är på plats och rapporterar direkt.
KvP rapporterar live om morden i Dalby
I dag kl 11 blir åtalet offentligt mot den 30-årige yrkesmilitär som misstänks för dubbelmord i Dalby stenbrott. Han har erkänt att han dödat sin 34-årige hustru och sitt nio månader gamla barn.
Läs mer om Dalby.
KvP avslöjar: De är klara för årets julgala
MALMÖ Jill Johnson blir en av stjärnorna på årets julgala i Malmö arena. På måndag avslöjas artisterna till årets Julgala men Kvällsposten kan redan nu avslöja att det blir en stjärnspäckad samling som står för underhållningen i början av december. Jill och Hasse Andersson får representera den skånska countrykulturen emedan Måns Zelmerlöw, som snart tävlar för Sverige med Heroes i Eurovision-finalen i Wien, ser till att Skåne står i centrum.
Lars Vilks akut till sjukhus på natten
Under natten till söndagen drabbades den hårt bevakade konstnären Lars Vilks, 69, av akuta prostatabesvär. Hans livvakter körde honom till sjukhus i Lund där han omedelbart togs om hand. – De ringde och förberedde personalen. Allting är ju riskbedömningar, säger Vilks till KvP. Han blev inte inlagd. Efter behandlingen kördes han i väg igen.
Läs mer om KvP och Lund.
Nya vittnen ska höras om mordet på Yara, 8
Yara-fallet fortsätter i Hovrätten. Under måndagen fortsätter förhandlingarna med vittnesförhör. Kvp är på plats och liverapporterar.
Läs mer om Hovrätten och Yara.
Ulf Lundells konst sågas: Det är skit
Artisten Ulf Lundells konstutställning i Simrishamn har fått enorm uppmärksamhet. Men alla är inte entusiastiska. Konstkritikern och mångårige KvP-medarbetaren Carl-Johan Charpentier, 66, sågar den totalt. – Jag gick dit två gånger för att inte göra något misstag. Det här är skit, säger han.
KVP-ungdomarnas otroliga hjälteinsats
Den senaste månaden har Kvällspostens ungdomsförsäljare gjort en hjälteinsats. Utöver tidningsförsäljningen har de samlat in över 750 000 kronor till Barncancerfonden. Projektet heter Barn hjälper Barn. – Det är bra att vi barn kan hjälpa till och bidra, säger Mikaela Bodensjö, en av Kvällspostens ungdomsförsäljare.
Gryningspyromanen bryter sin tystnad
SALA. Ulf Borgström, 51, har kopplats samman med över 100 bränder och kallats en av Sveriges farligaste män. Om 13 månader släpps Borgström –som av polis och media kallats för Gryningspyromanen – fri efter att ha avtjänat det fängelsestraff han fick efter en grov mordbrand i ett flerfamiljshus i Ystad 2010. I en intervju hotar han nu med att fortsätta sin hämnd och sina bränder när han släpps fri. Fyra år i fängelse har inte fått honom på andra tankar. –Det ska brinna igen, säger han till Kvällsposten, som är den första tidning som fått träffa honom i
Följ Redhawks-Rögle live på kvp.se
Följ kvalmatchen till SHL mellan Redhawks och Rögle.
Läs mer om Rögle och SHL.