Kvp

En av KvP:s skarpaste pennor har satt punkt

Ulf Rytterborg har avlidit, 74 år gammal. Med hans bortgång sätts en bortre parentes för en legendarisk period i Kvällspostens historia. Rytterborg kom till tidningen och dess ledarsida närmast som ett politiskt underbarn, han hade en välgörare i ägarfamiljens Olof Wahlgren, och han kom att kombinera två stolar på ett för KvP:s upplaga välgörande sätt.
Läs mer om Olof Wahlgren.

Presskonferens om gränskontrollerna

Gränskontrollerna har väckt både känslor och debatt sedan de infördes i höstas. Nu ska insatsen hittills summeras vid en presskonferens i Malmö som du kan se live på kvp.se och på Expressen TV på torsdagsmorgonen.
Läs mer om Expressen TV och Malmö.
KvP:s reporter prisas för artikelserie om cancer
Kvällspostens reporter Minna Walln Widung prisas. I går tilldelades hon Barncancerfondens journalistpris 2015, för sin artikelserie Vi överlevde barncancer. – Det känns jätteroligt. Så kul att ens arbete uppskattas, säger Minna Walln Widung. Programledaren Kattis Ahlström är en av jurymedlemmarna. – Rakt, ärligt och utan någon som helst sentimentalitet, säger hon om artikelserien.
Läs mer om Minna Walln Widung.
Så gick det med husdrömmarna
I Husdrömmar har SVT-tittarna fått en inblick i flera familjers byggöden och äventyr under tre säsonger. Men hur blev det efter att kamerorna slocknat? KvP pratade med några av deltagarna om hus som ännu inte blivit klara, jobbiga konkurser och slitsamma uppbrott men också om nytändning och drivkraft. – Vi bor här och vi har det gött. Och mitt i alltihop så har vi blivit gravida också, säger Bill Nylander i Höganäs som väntar barn tillsammans med exfrun Marie.
Läs mer om Bill Nylander och Marie.

Riktig ödesmatch när Rögle tar emot Modo

Modo jagar Skånelagen i SHL:s bottendrama. I kväll står ytterst viktiga poäng på spel när Rögle tar emot Örnsköldsvikslaget i Ängelholm samtidigt som Malmö ställs mot Färjestad. – Om Modo vinner mot Rögle så är det dags att ta dem på riktigt allvar, säger Johan Mrmadhawk Svensson i KvP:s hockeymagasin.
Rätten på plats vid sexbunkern
Rättegången mot bunkerläkaren fortsätter med syn på gården i Skåne. Då ska rätten, med egna ögon, få se det cement- och stålförstärkta bygge där kvinnan hölls fången. – Det är åklagaren som begärt syn på platsen eftersom rätten verkligen ska förstå var kvinnan hur kvinnan suttit inspärrad, säger KvP.s utsände reporter Mikael Ölander.
Läs mer om Mikael Ölander och Skåne.
Barnfamilj i olycka – fick föras till sjukhus
En bilolycka inträffade på lördagsförmiddagen på E22 vid Tollarp i Skåne. Tio personer var inblandade, varav en barnfamilj som fått åka ambulans från platsen. – Men alla är uppe och går på benen, säger KvP:s fotograf Jens Christian.
Läs mer om E22, Skåne och Tollarp.
Johansson vill inte svara på kritiken
Protestgruppen Öresundsrevolutionen har gillats av nära 17 000 personer. Samtidigt har företagare, politiker och pendlare kritiserat id-kontrollerna. – Jag har stor förståelse för att detta kommer att påverka såväl transportörer som resenärer. Regeringens samlade bedömning är dock att dessa åtgärder är motiverade, kommenterar Anna Johansson, ansvarigt statsråd, i ett mejl till KvP.
Läs mer om Anna Johansson och KvP.
Christian Tomner får KvP:s Thaliapris
Rikard Loman samtalar med Christian Tomner, Kvällspostens Thaliavinnare 2015.
Läs mer om Christian Tomner.
Åge Hareide på väg att ta över Danmark
MALMÖ/KÖPENHAMN. Uppgifterna från båda sidor sundet är samstämmiga, Åge Hareide är huvudalternativet att ta över som dansk förbundskapten. Enligt vad Kvällsposten erfar ska Malmö FF ha känt till intresset sedan en tid tillbaka och redan påbörjat rekryteringen av ny tränare. –Jag har sagt att när säsongen är över så kommer jag att bestämma mig, sa Hareide till Kvp i går.
Lisa Ek: Jag måste anstränga mig järnet
I augusti blev Lisa Ek utlandsproffs i Fiorentina. För KvP berättar förra Rosengård-profilen om fotbollsandan i Florens, stamkrogen, strömavbrotten och Viola-fansens hat mot idolen. – Tajmingen var helt overklig, säger 32-åringen om drömflytten.
Real Madrids enda svensk: Trevligt
Agne Simonsson, 79, är en av de största svenska fotbollsspelarna genom tiderna. Han är fortfarande den ende svensk som spelat i Real Madrid. I kväll gästar spanska stjärnlaget Malmö för att möta MFF i Champions League. - Trevligt att Real Madrid kommer till Sverige. Det var fantastiskt att få vara med i en klubb som på min tid var bäst i världen, säger Agne Simonsson i en exklusiv KvP-intervju.
KvP ledare: Varje namn är ett öde
Magnus Gerttens dokumentär Varje ansikte har ett namn handlar även om dagens utmaningar.
Läs mer om Varje.
Här är kändisarna ni vill se som skulptur
En dödsdömd mördare. Två byggmästare, en boxningstränare – och så fotbollsspelare som Zlatan och Bosse Larsson. Konstnären Johan Falkman är jätteglad för KvP-läsarnas alla förslag på Malmökändisar som borde gjutas i brons. – Det kommer garanterat att bli någon från listan, säger han.
SHL:s höjdpunkter på KvP – hela säsongen
I kväll är det äntligen dags för nedsläpp i SHL igen - med hela fyra lag från Sydsverige i högsta serien. Och det finns all anledning att följa säsongen på Kvp.se. Kvällsposten kommer i samarbete med C More att visa höjdpunkter och mål från samtliga matcher för Malmö Redhawks, Rögle, Växjö Lakers och Karlskrona under hela säsongen med start från kvällens premiärmatch mellan KHK och Färjestad. – Det blir en match som blir ett minne för livet, säger KHK:s målvakt Patrick Galbraith.
KvP SHL-satsar med tre nya hockeybloggar
Med en vecka kvar till SHL-premiären ökar Kvällsposten den sydsvenska hockeypulsen ytterligare. Med start i dag lanserar vi var sin hockeyblogg för såväl Växjö Lakers som nykomlingarna Rögle BK och Karlskrona HK där du varje dag kommer kunna läsa senaste nytt och intervjuer om just ditt lag. – Den här säsongen liknar ingen tidigare med hela fyra sydsvenska lag i SHL och intresset är förstås väldigt stort. Med de här bloggarna ska läsarna få så mycket intressant läsning om just deras lag som möjligt varje dag på Kvällsposten, säger hockeyreportern Fredrik Jon
SHL-ladda med KvP – Rögle vässar formen
Rögle vässar formen i Schweiz inför den glödheta hockeyhösten. Kvällspostens Alf Karlsson är på plats för att följa Ängelholmslagets förberedelser under fyra träningsmatcher. – Det var fantastiska hockeyresor i våras när Karlskrona HK, Rögle BK och Malmö Redhawks gick upp. Nu kommer fortsättningen, hälsar Karlsson, som också utlovar spännande intervjuer och webb-tv-inslag från träningslägret.
Damallsvenskans domare för dåliga
Seriefavoriten Rosengård fortsätter att tappa poäng – och Malmölagets Natasa Andova blev utvisad och Marta varnad. I eftermiddag blev det 2–2 borta mot allsvenska överraskningen Piteå. Efteråt kritiserade Rosengårds sportchef domaren. – Vi har sagt det länge och det var tydligt i dag. Många domare i damallsvenskan är för dåliga, säger Therese Sjögran till Kvp.
Läs mer om Kvp, Marta, Piteå och Therese Sjögran.
Tre barn fick testa på allting på festivalen
Malmöfestivalens utbud innehåller allt från lekfull pedagogik till mera fartfylld action. KvP tog med tre barn på test och fick bland annat höra sommarens vanligaste fråga. - När får vi glass?
Peter Mueller är klar för Malmö Redhawks
Malmö gick bet på Magnus Pääjärvi. Men det blev ett tungt namn ändå. I måndags kunde ni läsa i KVP att amerikanen Peter Mueller var på ingång i Redhawks. Nu är han klar. Malmö Redhawks spetsvärvning presenterades under onsdagseftermiddagen. – En spelare som passar väl in i vårt system och det är ingen nackdel att han spelat med TJ Galiardi tidigare, säger klubben headcoach Björn Hellkvist till Kvällsposten.
KvP-säljaren Ottilia tävlar i SVT:s Coachernas coach
I SVT:s nya familjesatsning Coachernas coach tävlar barn och föräldrar om vem som är den bästa coachen. På söndag tävlar Kvällspostensförsäljaren Otilia Nilsson, 14, från Limhamn tillsammans med mamma Catharina. – Mamma är väldigt bestämd, men efter det här tror jag nog att jag kommer kunna vinna över henne i diskussioner, säger Otilia Nilsson.
Lindbergs kalldusch: Jag vann ju ärligt
Maria Lindberg, 38-årig proffsboxare från Malmö, råkade på gårdagskvällen ut för karriärens största kalldusch. Svenskan trodde först att hon vunnit mot Melinda Lazar på teknisk knockout, men fajten slutade oavgjort efter poängdomslut. – Domaren säger till mig att jag har vunnit, sen förklarar speakern att matchen blev oavgjord. Snacka om snurrigt domslut, jag är chockad, säger Maria Lindberg till KvP.
12.00: Följ lottningen av CL-kvalet direkt
Malmö FF fick 0-0 hemma mot Zalgiris i det första mötet av den andra kvalomgången till Champions League. MFF är inte vidare - men redan i dag lottas nästa omgång av kvalet. Se vilka Malmö får möta om de går vidare. Häng med i KvP:s direktrapport.
Läs mer om CL-kvalet och Malmö.
Handbollsfesten rullar på för fullt i Åhus
Handbollsfesten rullar för fullt i Åhus. Solen sken och stämningen var på topp när Kvällspostens lag gav allt på centercourten. – Det var en härlig stämning kring matcherna, säger KvP:s reporter Simon Larsson.
Läs mer om Simon Larsson.