Kvp

Malmö brukar trivas i Karlskrona

I kvällens SHL-omgång hägrar två superheta KvP-drabbningar.Topplaget Växjö möter bottenlaget Rögle och slutspelsjagande Karlskrona och Malmö ställs mot varandra.Här Kvällspostens Johan Svensson om vad som talar för respektive lag.

Kvällsposten ger sig ut på sydsvensk turn

Utan läsare är en tidning inget värd.Kvällsposten vill ge läsarna vad de vill ha och ger sig därför ut på rundvandring i de städer där tidningen har flest läsare.I sex delar kommer ni få läsa om KvP-turnn, och första destinationen är Malmö.– Vi vill passa på och träffa läsare inför det nya året, för att få lite inspel om vad folk tycker om oss och vad vi kan förbättra, säger chefredaktör Katrin Säfström.
Åtalas för flera sexövergrepp på skola
En anställd på Djupadalsskolan i Malmö som varit avstängd från sin tjänst i ett och ett halvt år har åtalats för flera sexbrott mot eleverna. Åtalet gäller sexuellt övergrepp, barnpornografibrott och kränkande fotografering. – En tragedi för alla inblandade, sa grundskoledirektören Anders Malmqvist till KvP förra våren.
Läs mer om Djupadalsskolan, KvP och Malmö.
Rykte: Malmö FF har lagt bud på Olunga
Enligt den kenyanska fotbollssajten Soka har Malmö FF lagt ett bud på Djurgårdens anfallare Michael Olunga, 22.Något som enligt Kvällspostens initierade källor dock inte stämmer.–Vi är främst i ett läge där truppen ska bli något mindre, sade MFF:s vd Niclas Carlnn till Kvp förra veckan.
Läs mer om Kvp, Malmö FF, Michael Olunga, Olunga och Soka.

Rykte: MFF har lagt bud på Olunga

Enligt den kenyanska fotbollssajten Soka har Malmö FF lagt ett bud på Djurgårdens anfallare Michael Olunga, 22.Något som enligt Kvällspostens initierade källor dock inte stämmer.–Vi är främst i ett läge där truppen ska bli något mindre, sade MFF:s vd Niclas Carlnn till Kvp förra veckan.
Läs mer om Kvp, Malmö FF, Michael Olunga, Olunga och Soka.
KvP skrev för detaljerat – klandras av PON
Uttalande av Pressens Opinionsnämnd, PON: PON prickar alltför detaljerad rapportering
Läs mer om PON.
Misstänks för mord på frun i skogen – nekar
I dag inleds rättegången mot mannen som misstänks ha mördat sin hustru i Silverdalen, i mars 2016. Den 54-årige mannen har inledningsvis under rättegången förnekat brott, rapporterar Sveriges radio P4 Kalmar. – Före mordet har mannen under en längre period haft en kraftig oro för att hans hustru skulle träffa andra män, har åklagaren Jeanette Boye tidigare sagt till KvP.
Läs mer om Jeanette Boye, KvP och Silverdalen.
KVP:s guider tycker till om årets festival
Malmöfestivalen 2016 har sjungit på sin sista refräng. Kvällspostens festivalteam summerar årets festival – och blickar framåt mot kommande festligheter. Här är deras dom.
49 dagar kvar till ishockeysäsongen
Ishockeysäsongen närmar sig. Den 8 augusti går såväl Malmö Redhawks, Rögle BK, Växjö Lakers och Karlskrona HK på is. Kvällsposten ger dig samtliga viktiga försäsongsdatum. Dessutom har KvP:s hockeyexpert Mr Madhawk betygsatt lagens status samt plus och minus just nu.
Följ Malmös möte med danska AGF
Den allsvenska omstarten är en vecka bort. På måndagen genrepar Malmö FF mot danska AGF. Följ matchen på KvP.se med reportrarna Johan Åkesson och Martin Hardenberger.
Här roar sig KVP:s gäster helvilt
När du vill komma riktigt nära händelserna - då ska du vända dig till Kvällsposten. Fråga bara de tvåhundra speciellt inbjudna som genom Kvällspostens försorg bjöds på en heldag på anrika Skånes djurpark. Mest och bäst var när man fick se björnarna äta mjukglass inne i sitt eget ide.
Läs mer om Kvällsposten.
En av KvP:s skarpaste pennor har satt punkt
Ulf Rytterborg har avlidit, 74 år gammal. Med hans bortgång sätts en bortre parentes för en legendarisk period i Kvällspostens historia. Rytterborg kom till tidningen och dess ledarsida närmast som ett politiskt underbarn, han hade en välgörare i ägarfamiljens Olof Wahlgren, och han kom att kombinera två stolar på ett för KvP:s upplaga välgörande sätt.
Läs mer om Olof Wahlgren.
Presskonferens om gränskontrollerna
Gränskontrollerna har väckt både känslor och debatt sedan de infördes i höstas. Nu ska insatsen hittills summeras vid en presskonferens i Malmö som du kan se live på kvp.se och på Expressen TV på torsdagsmorgonen.
Läs mer om Expressen TV och Malmö.
KvP:s reporter prisas för artikelserie om cancer
Kvällspostens reporter Minna Walln Widung prisas. I går tilldelades hon Barncancerfondens journalistpris 2015, för sin artikelserie Vi överlevde barncancer. – Det känns jätteroligt. Så kul att ens arbete uppskattas, säger Minna Walln Widung. Programledaren Kattis Ahlström är en av jurymedlemmarna. – Rakt, ärligt och utan någon som helst sentimentalitet, säger hon om artikelserien.
Läs mer om Minna Walln Widung.
Så gick det med husdrömmarna
I Husdrömmar har SVT-tittarna fått en inblick i flera familjers byggöden och äventyr under tre säsonger. Men hur blev det efter att kamerorna slocknat? KvP pratade med några av deltagarna om hus som ännu inte blivit klara, jobbiga konkurser och slitsamma uppbrott men också om nytändning och drivkraft. – Vi bor här och vi har det gött. Och mitt i alltihop så har vi blivit gravida också, säger Bill Nylander i Höganäs som väntar barn tillsammans med exfrun Marie.
Läs mer om Bill Nylander och Marie.
Riktig ödesmatch när Rögle tar emot Modo
Modo jagar Skånelagen i SHL:s bottendrama. I kväll står ytterst viktiga poäng på spel när Rögle tar emot Örnsköldsvikslaget i Ängelholm samtidigt som Malmö ställs mot Färjestad. – Om Modo vinner mot Rögle så är det dags att ta dem på riktigt allvar, säger Johan Mrmadhawk Svensson i KvP:s hockeymagasin.
Rätten på plats vid sexbunkern
Rättegången mot bunkerläkaren fortsätter med syn på gården i Skåne. Då ska rätten, med egna ögon, få se det cement- och stålförstärkta bygge där kvinnan hölls fången. – Det är åklagaren som begärt syn på platsen eftersom rätten verkligen ska förstå var kvinnan hur kvinnan suttit inspärrad, säger KvP.s utsände reporter Mikael Ölander.
Läs mer om Mikael Ölander och Skåne.
Barnfamilj i olycka – fick föras till sjukhus
En bilolycka inträffade på lördagsförmiddagen på E22 vid Tollarp i Skåne. Tio personer var inblandade, varav en barnfamilj som fått åka ambulans från platsen. – Men alla är uppe och går på benen, säger KvP:s fotograf Jens Christian.
Läs mer om E22, Skåne och Tollarp.
Johansson vill inte svara på kritiken
Protestgruppen Öresundsrevolutionen har gillats av nära 17 000 personer. Samtidigt har företagare, politiker och pendlare kritiserat id-kontrollerna. – Jag har stor förståelse för att detta kommer att påverka såväl transportörer som resenärer. Regeringens samlade bedömning är dock att dessa åtgärder är motiverade, kommenterar Anna Johansson, ansvarigt statsråd, i ett mejl till KvP.
Läs mer om Anna Johansson och KvP.
Christian Tomner får KvP:s Thaliapris
Rikard Loman samtalar med Christian Tomner, Kvällspostens Thaliavinnare 2015.
Läs mer om Christian Tomner.
Åge Hareide på väg att ta över Danmark
MALMÖ/KÖPENHAMN. Uppgifterna från båda sidor sundet är samstämmiga, Åge Hareide är huvudalternativet att ta över som dansk förbundskapten. Enligt vad Kvällsposten erfar ska Malmö FF ha känt till intresset sedan en tid tillbaka och redan påbörjat rekryteringen av ny tränare. –Jag har sagt att när säsongen är över så kommer jag att bestämma mig, sa Hareide till Kvp i går.
Lisa Ek: Jag måste anstränga mig järnet
I augusti blev Lisa Ek utlandsproffs i Fiorentina. För KvP berättar förra Rosengård-profilen om fotbollsandan i Florens, stamkrogen, strömavbrotten och Viola-fansens hat mot idolen. – Tajmingen var helt overklig, säger 32-åringen om drömflytten.
Real Madrids enda svensk: Trevligt
Agne Simonsson, 79, är en av de största svenska fotbollsspelarna genom tiderna. Han är fortfarande den ende svensk som spelat i Real Madrid. I kväll gästar spanska stjärnlaget Malmö för att möta MFF i Champions League. - Trevligt att Real Madrid kommer till Sverige. Det var fantastiskt att få vara med i en klubb som på min tid var bäst i världen, säger Agne Simonsson i en exklusiv KvP-intervju.
KvP ledare: Varje namn är ett öde
Magnus Gerttens dokumentär Varje ansikte har ett namn handlar även om dagens utmaningar.
Läs mer om Varje.