Kvp


'Man är ju orolig för honom, älskar honom'

Emil Sylvegård var extraforward i Norrlandsderbyt för Luleå. Han spelade drygt fem minuter i förlusten mot Skellefteå - bara timmar efter att hans bror Marcus skadats i en busskrasch i Värmland. – Man är ju orolig för honom, jag älskar honom, säger Emil Sylvegård till KvP.se.

Welchs stora ilska: Detta är pinsamt

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Noah Welch har fått sitt andra matchstraff för säsongen.Mot Frölunda stod han för en ful tackling i ryggen på Andreas Johnson.Efteråt var han fullständigt rasande.– Efter säsongen ska jag åka till Kalifornien och lära mig skådespela så att jag också kan lura domaren. Detta är pinsamt, säger han till Kvp.se.

Läs mer om Kalifornien och Kvp.se.
Målfest - då fick Växjö med sig två poäng

STOCKHOLM/VÄXJÖ. Efter en tyngre period lyckades Växjö knipa två poäng efter 6-5 hemma mot Djurgården. En skön extrapoäng för smålänningarna. – Vi är lite ömtåliga nu, säger Växjös Nicholas Johnson till Kvp.se.

Läs mer om Djurgården, Kvp.se och Växjö.
Gör som 1 330 698 andra: Läs KvP

Att nyhetsläsandet sjunker kan vi inte hålla med om. Allt fler väljer nämligen att läsa digitalt, via nyhetsapp i sin mobil eller på vår webbsajt. Vecka 42 hade vi rekordsiffran 1 330 698 veckounika läsare i mobil och webb. - Vi jobbar varje dag hårt för att serva våra läsare med de senaste nyheterna från Sydsverige, säger Kvällspostens digitala nyhetssamordnare Jens Werner.

Läs mer om Sydsverige.

Höstlov i Sydsverige – det här kan du hitta på

I dag börjar höstlovet i stora delar av Sydsverige. En hel vecka full av möjligheter - antingen till aktivitet eller bara återhämtning.Här bjuder KvP på en liten försmak av allt som finns att ägna sig åt. Och vill man inte delta i organiserade aktiviteter går det så klart utmärkt att hitta på något eget.Hemma kan du vika papperssvalor, kratta löv eller överraska föräldrarna med något gott till middag!

Läs mer om KvP och Sydsverige.
KvP ledare: Malmös ekonomiska kris

Malmö kommunstyrelse har nu sitt traditionella budgetinternat. Regering och opposition ska gå igenom förutsättningarna.

Jordan Larsson: Shit, det är pappa ju...

STOCKHOLM/FALKENBERG. Få allsvenska spelare har någonsin ställts inför faktumet att de behöver möta sin pappa. Men för Jordan Larsson var detta en sanning när hans Helsingborg föll mot pappa Henriks Falkenberg med 2-1. Även om han hade svårt att tro det själv. – Jag satt på bänken, kollade över och tänkte: Shit, det är pappa ju, säger han till Kvp.se.

Det sa bara klick – nytt mobilrekord på kvp.se

Kvällsposten slår rekord. Gång på gång. I en tid då allt fler väljer att läsa tidningar digitalt är Kvällsposten på frammarsch. Förra veckan slog vi rekord på vår mobilsajt med 580 823 unika besök. – Det är fantastiskt roligt att våra läsare gillar oss i alla våra kanaler - både på papper, läsplattor, desktop och mobilt, säger chefredaktör Martin Kroon. Mobilrekordet känns som ett gott betyg!

Läs mer om Kvällsposten och Martin Kroon.
Kvp ledare: MP gör vågen genom Skåne

Förhandlingarna mellan Miljöpartiet, Centern och Socialdemokraterna om en ny kommunledning i Ystad bröt samman. Det var Miljöpartiet som dumpade de övriga. I Ystads Allehanda förklarar Miljöpartiets företrädare att de anser sig missgynnade och att Socialdemokraterna ville ta för stor plats i en koalition och att MP anser att opposition ger bättre möjligheter.

Följ Rosengård mot Rjazan – live på KvP

Läs mer om KvP och Rjazan.
Samma SHL-fajt - men stängs av olika länge

Det var i helgens match mellan Växjö och Leksand som Viktor Mårtensson och Noah Welch rök ihop. Nu har båda spelarna fått sitt straff. Mårtensson stängs av tre matcher och tvingas böta, medans Welch kommer undan med två matcher. – Han hotade en av våra spelare, sa Noah Welch till Kvp.se efter matchen.

Nu är KvP.se störst i sydsverige – igen

Kvällsposten hade förra veckan 1 166 565 unika besök på webben och i mobilen. Det var 54 procent fler än i fjol - och ett nytt rekord! - Det är fantastiskt roligt att så många fler väljer att läsa Kvällsposten på datorn och i mobilen. Det visar att det finns ett stort intresse för vår journalistik, säger Jakob Kjelldn, nyhetschef på Kvällsposten.

Cibicki: Det är en stor dag för alla polacker

Polen stod för en historisk seger på lördagen när de besegrade Tyskland med 2-0. Hemma framför tv:n satt den polskättade Malmö FF-spelaren Pawel Cibicki och jublade. – Det är en stor dag för alla polacker i dag, säger han till Kvp.se.

Vilt slagsmål mellan Växjö och Leksand

STOCKHOLM/VÄXJÖ. Redan under uppvärmningen var det irriterat mellan Leksands Viktor Mårtensson och Växjös Noah Welch. Det utmynnade i ett vilt slagsmål redan efter sju minuters spel. – Han hotade en av våra spelare, säger Noah Welch till Kvp.se.

Läs mer om Kvp.se, Leksand, Noah Welch och Växjö.
Nya mobilrekordet – KVP.SE fortsätter öka

Här är nya succsiffran för Kvällsposten. Förra veckan slog vi rekord för trafiken i mobilen. - Vi är stolta över att fler och fler vill läsa oss, säger KvP:s nyhetschef Jakob Kjelldn.

Läs mer om Jakob Kjelldn och Kvällsposten.
Fotografen hamnade mitt i skottdrama

Snacka om att befinna sig i skottlinjen! När fotbollstalangen i Fågelmara brände av ett skott på volley flög lädret iväg och träffade KvP:s fotograf Patric Söderström rakt i pannan. – Jag fick en lättare hjärnskakning och slog upp ett ögonbryn, säger han efter skottdramat.

Sportbevakningen i KVP slår alla rekord

Kvällspostens sportbevakning når nya nivåer. Malmö FF:s dubbelsucc med SM-guld och vinst mot Olympiakos i Champions League ligger till grund för rekordsiffrorna på nätet. Samtidigt hyllas extrabilagorna av så väl läsare som MFF-spelare och Åge Hareide. - Det är kul att se. Det var inte direkt så att redaktionerna i Trondheim gav ut extra tidningar när vi vann Champions League-matcher med Rosenborg, säger mästartränaren. - Bilagan efter vinsten mot Olympiakos var härlig läsning, säger Magnus Eriksson.

Därför får musikkåren inte spela för kungen

Det kanske inte duger för kungen just nu - men på KvP.se kan du lyssna på Hemvärnets musikkår i Helsingborg. Efter en inspektion av försvarsmakten kom beskedet att de inte får spela vid högvaktsceremonier. – Det är tråkigt, men samtidigt en lärdom, säger Theresa Jakobsson, musikkårens ledare.

Därför får musikkåren inte spela för kungen

Det kanske inte duger för kungen just nu - men på KvP.se kan du lyssna på Hemvärnets musikkår i Helsingborg. Efter en inspektion av försvarsmakten kom beskedet att de inte får spela vid högvaktsceremonier. – Det är tråkigt, men samtidigt en lärdom, säger Theresa Jakobsson, musikkårens ledare.

Kulturredaktioner bort på GT och KvP

Fem tjänster vardera försvinner på Expressens lokala editioner GT i Göteborg och Kvällsposten i Malmö. Det innebär att båda tidningarnas kulturredaktioner och ledarredaktioner försvinner från och med årsskiftet, skriver P4 Göteborg och Sydsvenskan.

KvP ledare: Var är Löfvens berättelse?

Efter åtta år i opposition blev kulturministern den stora snackisen när Socialdemokraterna återintog Rosenbad. Det säger mindre om Alice Bah Kuhnke, och mer om svagheten i statsminister Stefan Löfvens regeringsförklaring.

Debatt: Vi kan skydda styrkan

Under rubriken Sveriges nästa krig väcker KvP:s Amanda Wollstad frågan om Sveriges bidrag till FN:s insats i Mali, Minusma, är tillräckligt väl förberett för den svåra uppgift som väntar. Hon har rätt i nästan allt hon skriver.

Läs mer om Mali och Minusma.
Växjös jättekollaps - tappade allt i tredje

STOCKHOLM/VÄXJÖ. Växjö Lakers hade 2-0 och serieledning i sikte inför den tredje perioden. Då kollapsade smålänningarna fullständigt - och förlorade med 3-2 mot Örebro. – Vi är så klart irriterade. Vi får ta ett snack om det i morgon, säger lagkaptenen Tomi Kallio till Kvp.se.

Läs mer om Kvp.se, Tomi Kallio och Örebro.
Jimmy Durmaz hyllar Markus Rosenberg

STOCKHOLM/MALMÖ. Markus Rosenberg har nobbat spel med det svenska landslaget. Men enligt Olympiakosproffset Jimmy Durmaz borde han kanske tänka om. – Jag tycker han är tillräckligt bra för att spela i landslaget, säger han till Kvp.se.

Inget speciellt med Juventus och Atletico

STOCKHOLM/MALMÖ. Första segern i Champions League för Malmö FF. Då går laget för gruppseger. – Absolut, det är inget speciellt med Juventus och Atletico Madrid, säger Pawel Cibicki till Kvp.se.
Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17