Kvp


Sparkade tränaren kostar miljonbelopp

Det blir Anders Linderoth som ska rädda kvar Mjällby i allsvenskan. Samtidigt kan Kvällsposten avslöja att den ekonomiskt pressade klubben riskerar att få betala uppåt tre miljoner kronor för sparkade tränaren Lasse Jacobsson. - Jag har mitt avtal och förväntar mig att man fullföljer det, säger Lasse Jacobsson till KvP.

Sparkade tränaren kostar miljonbelopp

Det blir Anders Linderoth som ska rädda kvar Mjällby i allsvenskan. Samtidigt kan Kvällsposten avslöja att den ekonomiskt pressade klubben riskerar att få betala uppåt tre miljoner kronor för sparkade tränaren Lasse Jacobsson. - Jag har mitt avtal och förväntar mig att man fullföljer det, säger Lasse Jacobsson till KvP.

Kungahuset gungade loss till Sanna Nielsen

– Det är faktiskt inte så pirrigt som man skulle kunna tro att framträda inför kunga-familjen, har hon tidigare sagt till KvP.

Läs mer om KvP och Sanna Nielsen.
Bakslaget för Thern – missar MFF:s CL-kval

– Det var en ordentlig smäll, säger Åge Hareide till Kvp.se efter matchen.

Läs mer om Kvp.se, Thern och Åge Hareide.

Efter branden – paret har nu vunnit miljoner

MÖNSTERÅS. För fyra år sedan brann Ålemsborna Bosse Holms och Britt-Louise Reffels hus ner till grunden. I torsdags log åter lyckan mot paret, när de kammade hem 2,8 miljoner kronor i Postkodlotteriet. – Det är helt ofattbart, säger Britt-Louise Reffel, 61, till KvP.

Häng med KvP på beachhandbollsfest

Beachhandbollfesten är i gång och Kvällsposten är på plats. - Kom och tävla eller testa vår jättelika soffa och solstol, säger Marie.

Läs mer om KvP, Kvällsposten och Marie.
Malmö kallar pressen - kan presentera backen

Malmö kallar till presskonferens klockan 12.00 i dag. Vad Kvp.se erfar kommer klubben att presentera värvningen av Åtvidabergsförsvararen Anton Tinnerholm. Följ presskonferensen direkt på Kvp.se.

Följ tennisveckan i bilder på Kvällsposten

Följ folkfesten direkt på kvp.se!

Läs mer om Kvällsposten.
Tidigare toppnyhet hos Expressen:
13.00: Följ Malmö FF:s presskonferens direkt

Malmö FF har kallat till presskonferens 13.00. Johan Wall från Kvp är på plats och rapporterar direkt! Häng med här och ställ frågor!

Läs mer om Kvp.
Spelarflykt från HIF - här är nästa bakslag

Loret Sadiku och Imad Khalili har redan lämnat Helsingborg. Nu kommer nästa bakslag. Enligt uppgifter till KVP.se är Abdul Khalili klar för den turkiska klubben Mersin och mittfältaren förväntas presenteras inom kort. – Jag har hört ett rykte om att det ska vara presskonferens i Turkiet snart, säger HIF-tränaren Roar Hansen.

Fick fötterna krossade – av ett halvt ton stål

Under en helt vanlig arbetsuppgift förändrades allt för Ronny Östlund, 44, från Lomma. En 500 kilo tung metallskiva lossnade från sin stropp och krossade hans fötter. – Amputera den, sa jag när jag såg vänsterfoten, berättar han för KvP.se från sjukhussängen.

Läs mer om KvP.se, Lomma och Ronny Östlund.
Beskedet i natt: Molins undersökt i hemlighet

I går kväll kunde Malmö FF för första gången undersöka skadade lagkaptenen Guillermo Molins, 25. Det var klubbens läkare Pär Herbertsson som i hemlighet kände på det skadade knäet. Efter undersökningen fick MFF-ledningen ta del av resultatet. Men tidigt i natt, när KvP var i kontakt med MFF, valde klubben att inte offentliggöra något resultat från undersökningen. - Det finns inga besked förrän efter magnetröntgen på måndag. Det är komplicerat, sa MFF-tränaren Åge Hareide till KvP.

Läs mer om KvP, MFF, Malmö FF och Pär Herbertsson.
Därför vill Håkan bli av med Gollums grotta

– Intresset har varit stort, säger han till KvP.se.

Läs mer om Håkan och KvP.se.
Häng med oss bakom kulisserna på Diggiloo

Göteborg. På lördagskvällen uppträdde Diggiloo-gänget i ett solfyllt Trädgårdsföreningen i Göteborg. KvP hängde med backstage för att se vad som händer bakom kulisserna. - Det är här vi laddar. Det är här vi byter om. Det är här vi ser varandra nakna, säger Erik Segerstedt.

Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Okända förhören med svindlaren Ulla Bielke

För 27 år sedan flydde den före detta grevinnan Ulla Bielke från Viken utanför Helsingborg, efter att ha gripits av polisen misstänkt för skattebrott. Efter sig lämnade hon en skatteskuld som slutade på 76 miljoner kronor. Kvällsposten har i ett flertal artiklar de senaste åren berättat om Ulla Bielke, som sedan flykten bor i Paraguay. Nu kan KvP för första gången avslöja hur det gick till när Ulla Bielke greps på sitt gods Christinelunds gård utanför Viken och hur hon senare angrep polis, åklagare och skattemyndigheten. Vid en gryningsräd den 29 september 1987 greps Ulla Bielke p

Presskonferens efter åtalet mot 21-åringen

Klockan 13 på onsdagen hölls en presskonferens med anledning av åtalet mot den misstänkte dagispedofilen. Följ KvP:s/Expressens rapporteringen från preskonferensen:

Målvaktsresen tvekar om VM-spel i Qatar

Sverige kan redan boka halva biljetten till handbolls-VM i Qatar 2015. Men det blir kanske en resa utan stjärnmålvakten Mattias Andersson, 36. - Vi får se. Jag är inte 20 längre, säger han till KvP.

Läs mer om KvP, Qatar och VM-spel.
Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Boris Lennerhov om cancern: Kom hastigt

Tv-profilen tillika Gekås vd Boris Lennerhov meddelade under måndagen att han har drabbats av cancer i lymfkörtlarna. Nu berättar han själv om sjukdomsbeskedet som han fick för knappt två veckor sen. – Det kom väldigt hastigt, säger han till KvP.se.

Läs mer om KvP.se.
KvP avslöjar: HIF vill värva – från rivalen

Solna. Efter nederlaget på Friends arena tittar HIF på förstärkningar inför hösten. Marcus Nilsson, för närvarande i Kalmar, står högt upp på önskelistan. - Målet är att ta mig ut i Europa igen, men jag stänger inga dörrar. Framför allt inte för Helsingborg, säger mittbacken.

Läs mer om Europa, HIF, Helsingborg och Kalmar.
KvP avslöjar: IFK:s plan – värva från YIF

YIF:s Leo Larsson kan bli den som ersätter Herdeiro Lucau i IFK Kristianstad nästa säsong. Ystadmålvakten avslöjar för Kvällsposten om kontakten som nu har tagits. - Det är smickrande när en storklubb som Kristianstad visar intresse, säger Larsson.

Ladda med kvp.se – inför tidernas match

I kväll brakar det loss i Lund. Det är inte bara karneval - det är säsongens hetaste handbollsmatch när Lugi tar emot IFK Kristianstad i en utsåld arena. Kvällsposten livesänder uppladdningen inför Skånederbyt, med tränarintervjuer och expertåsikter. Klockan 18.10 drar det i gång på KvP.se.

Läs mer om KvP.se, Lugi, Lund och Skånederbyt.
Det blev (H)julafton för KvP:s vinnare

Malmö. Tommy Brynningsen, 54, blev den lycklige vinnaren av en cykel i Kvällspostens tävling. - Det är helt fantastiskt. Jag som just hade tänkt skaffa mig en ny cykel, säger han. Och nu är det bara att börja träna - för Tommy får även en startplats i Malmögirot.

Läs mer om Malmögirot och Tommy.
KvP avslöjar: Danska klubbar jagar stjärnan

HALMSTAD. Med sitt första mål på Örjans Vall sedan 2012 spräckte Gudjon Baldvinsson sin målnolla i 2-2-mötet med AIK. Men Halmstads isländske stjärna kan snart vara förlorad. Kvällsposten kan avslöja att danska klubbar följer anfallaren som inte hört något från HBK om framtiden. - Jag vet inte ens om de har ett intresse av att förlänga, säger Baldvinsson.

Uppgifter: Arokoyo ska ersätta Jansson

Det är redan klart att Pontus Jansson lämnar Malmö FF. Nu ser sig klubben om efter en ersättare och har ställt in sig på Mjällbys mittbacksstjärna som Gbenga Arokoyo, enligt uppgifter till BLT. MFF-tränaren Åge Hareide skrattar åt uppgifterna. - Jag vet inte ens vem det är, säger han till KvP.

Läs mer om BLT, Gbenga Arokoyo, Jansson, KvP och Malmö FF.
KvP Debatt: Grumlig vattenframtid

Att klimatet förändras är det få som tvivlar på. Att klimatet påverkar vårt dricksvatten är det färre som vet. Det framtida klimatet kommer ändra på förutsättningarna för vår vattenförsörjning. Både kvaliteten och mängden vatten riskerar att försämras avsevärt. Framförallt om vi inte agerar.
Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23