Kvp


Viasat-experten sågar Redhawks truppbygge

SHL-jagande Malmö Redhawks har hittills den här säsongen använt inte mindre än 39 spelare. Då är guldtränaren samt Viasat-experten Harald Lückner kritisk. – Det påverkar rollfördelningen i laget när man tar ut och in spelare hela tiden, säger Harald Lückner till KvP.se.

Malmö FF:s vändning: Hammar får inte gå

STOCKHOLM/MALMÖ. Johan Hammar vill lämna Malmö FF för att få speltid, och Malmö har varit öppna för att släppa honom. Nu vänder klubben - och Hammar ser ut att bli kvar i MFF. - Inte som truppen ser ut nu, säger Malmös sportchef Daniel Andersson till Kvp.se.

Drömlösningen som sprack för Kristianstad

Kielmålvakten Andreas Palicka, 28, skulle bli IFK Kristianstads drömlösning efter Dan Beutler. IFK:s sportchef Mats Samuelsson ringde Bundesliga-stjärnan mitt i värsta krisen. – Jag har haft alla dörrar öppna, säger Palicka till KvP.

Klart - Kiese Thelin lämnar Malmö FF

Isaac Kiese Thelin lämnar Malmö FF för Bordeaux. Enligt uppgifter till Kvp.se så har Malmö accepterat ett bud på 40 miljoner kronor för landslagsanfallaren.

Tidigare toppnyhet hos Expressen:

Efter bråket kring galan – nu slutar han

MALMÖ. Efter åtta år hos mästarlaget FC Rosengård slutar snart sportchefen Erling Nilsson.En av orsakerna till avhoppet är det som hände på Fotbollsgalan. – Det påverkade i alla fall. Jag fick ta otroligt mycket skit i mejl och anonyma brev, säger Nilsson till Kvp.se.

Som förälder känner man sig helt maktlös

Den mordåtalade 17-åringens föräldrars öppna brev publicerades först i Ystads Allehanda. KvP återger delar av det med föräldrarnas medgivande.

Förre MFF-spelaren slutar - som 23-åring

Han har kvalat till Champions League och vunnit ett SM-guld. Men nu lägger Filip Stenström av med fotbollen endast 23 år gammal - efter sex hjärnskakningar. – Jag känner av huvudvärken dagligen, säger han till Kvp.se.

Läs mer om Filip Stenström, Kvp.se och SM-guld.
Halmstad testar en ny meriterad VM-anfallare

Halmstad närmar sig en meriterad anfallsvärvning. KvP.se kan avslöja att den tidigare VM-spelaren Dominic Adiyiah, 25, provspelar med klubben från och med fredag eftermiddag.

KVP:se på plats på HIF:s träningspremiär

I Helsingborg gör stadens store fotbollsson Henrik Larsson sin första träning som ny manager i HIF i dag. Kvällsposten är förstås på plats och direktsänder från träningen med intervjuer och expertröster i studion. – Det är en träning med oerhört stark symbolik, klubbens störste spelare genom tiderna inleder jobbet att som tränare bygga ett helt nytt lag - samtidigt som hela klubben helrenoveras, säger Kvällspostens fotbollskrönikör Mattias Larsson.

Läs mer om HIF och Henrik Larsson.
Kalmar FF:s besked om Rasmus Elm

Kalmar FF-fansen drömmer om Rasmus Elm efter att han brutit kontraktet med CSKA Moskva. Men ingenting är klart enligt klubbens sportchef Thomas Andersson Borstam. – Jag kan bara säga att det är Rasmus som kommer till att styra sitt tempo och fotbollsliv framöver, säger han till Kvp.se.

Läs mer om Kvp.se.
Kalmar FF:s besked om Rasmus Elm

Kalmar FF-fansen drömmer om Rasmus Elm efter att han brutit kontraktet med CSKA Moskva. Men ingenting är klart enligt klubbens sportchef Thomas Andersson Borstam. – Jag kan bara säga att det är Rasmus som kommer till att styra sitt tempo och fotbollsliv framöver, säger han till Kvp.se.

Läs mer om Kvp.se.
Årskrönika: Här fixar KvP skumpafesten

Det var Kvällsposten som fixade skumpafesten för Alingsås och Sävehof innan guldpartajet i Malmö. Att det var stjärnorna från Västsverige som rockade loss efter finalen förändrar dock ingenting när vi vecklar ut handbollskartan. Sydsverige totaldominerar – det är här allt händer.

KvP:s ledare: Var ska vi bo?

De öppna svenska hjärtanas fader. Så löd rubriken på en artikel i danska Politiken där moderat-ledaren Fredrik Reinfeldt på söndagen bröt tystnaden.

Läs mer om Fredrik Reinfeldt och Politiken.
Följ Malmö FF:s PK – inför sista CL-mötet

Malmö FF spelar i morgon en avgörande match mot Olympiakos i Champions League. KVP.se rapporterar direkt från presskonferensen i Aten.

Läs mer om Aten och CL-mötet.
KvP ledare: Vad vill Socialdemokraterna?

Läs mer om Socialdemokraterna.
Raphael Holzdeppe kommer till Malmö

Renaud Lavillenie får tuffast möjliga motstånd på Malmö Games. Kvp.se kan berätta att världsmästaren Raphael Holzdeppe, 25, har tackat ja till att komma till Sverige. – Jag kommer vara i grym form, säger Holzdeppe.

Drömmål av Rosn när Växjö bröt svit

STOCKHOLM/VÄXJÖ. Inte ett mål på nästan tre matcher. Då slog Växjö Lakers till tre gånger om på kort mot HV 71 och vann smålandsderbyt med 3-2. – Att vi fick göra mål var nästan det viktigaste i den här matchen, säger Alexander Johansson till KvP.se.

Svenska boxaren tvingas till operation

MALMÖ. Det svenska tungviktshoppet Adrian Gäddan Granat har haft ett snyggt 2014. Men året slutar på ett trist sätt. – Jag har en förslitning i höger hand och det blir operation den här månaden, säger Gäddan till KvP.

Meningen med Strand

Knappt en vecka efter min korta anmälan av Mark Strands Collected poems(KvP 24/11) nås jag av hans dödsbud.

Läs mer om Strand.
Bomben: förloppet kan ha fångats på film

Det kom ingen varning innan bomben detonerade utanför Rättscentrum i Malmö. Kamerorna på tingsrättens utsida kan ha fångat förloppet. Boende runtomkring är förtvivlade. – Det är för jävligt. Nu måste polisen göra någonting åt det här, annars får vi själva göra det, säger en man i 40-årsåldern som fått sin balkong förstörd till KvP:s reporter på plats.

Läs mer om Malmö och Rättscentrum.
Räddaren i nöden

...och nu är det staden som genom sina konstinstitutioner låtsas som om den aldrig har existerat, eller i varje fall inte haft någon minnesvärd betydelse – så skrev Lasse Söderberg häromdagen just här (KvP 17/11): om berömda Grafikskolan Forum.

Är dödshjälp fri vilja eller ättestupa?

Varje civiliserat land bör ha dödshjälp, sa Björn Ulvaeus i en intervju med KvP:s Malin Roos i tisdags.

Såg i kristallkulan att det inte var idealiskt

Redan för ett år sedan var Janne Jönsson sugen på att flytta hem till Sverige. Till slut blev det ett år till i Norge, men nu vänder Jönsson hem till Halmstads BK. –Jag har haft familjen på avstånd i två år. Jag kunde stannat i ett år till, men jag såg i kristallkulan att det inte var helt idealiskt. Då lockade det med Sverige, säger Jönsson till Kvp.se.

Fast i biltvätt 2013 – nu har Tage fastnat igen

Det är inte första gången Tage Schill, 84, från Växjö fastnar på en konstig plats. För ett och ett halvt år sen var det i en biltvätt, den här gången i ett takfönster. Dramat utspelade sig natten till söndagen. – Det var en hemsk upplevelse, säger han till KvP.

Läs mer om KvP, Tage, Tage Schill och Växjö.
MFF-backen tvingas nobba Erik Hamrn

Mot Halmia tvingades Malmö FF:s Anton Tinnerholm kliva av skadad. Dagen efter ringde landslaget - och Tinnerholm tvingades tacka nej. – Det är sjukt olycklig timing, säger han till Kvp.se.

Läs mer om Erik Hamrn, Kvp.se och Tinnerholm.Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07