Kvp

Reaktioner efter KvP-krönika: Moderaterna skadar Vellinge

Moderaterna skadar Vellinges varumärke, skriver oppositionen som reaktion på en Kvällsposten-krönika.M anklagas för att inte lyssna på de ledamöter som 51,7 procent av väljarna röstat fram.– Menar man att det är illa att ett parti har majoritet menar jag att det är att underkänna väljarnas val. Det om något är ett hot mot demokratin, säger Carina Wutzler, (M), kommunstyrelsens ordförande.

Det fanns tio poliser per tävlande under OS

Året var 1988, Kvällsposten fyllde 40 år.Sommar-OS arrangerades i Sydkorea och vi var fyra KvP-are utsända i Seoul.Det var inga femton minusgrader som just nu plågar alla i vinter-OS i Pyeongchang.Det var i stället svensk sommarvärme i den sydkoreanska huvudstaden i september för trettio år sedan - och minnen poppar upp när landet nu åter är OS-värd.
Kvällsposten firar 70 år – utmanades i Malmö arena
Torsdagen den 4 januari fyller Kvällsposten 70 år.Då tyckte arrangörerna i Malmö arena att det var upp till bevis för tidningens sportprofiler.I pausen mellan Redhawks och Linköping fick Elisabeth Lindbäck utmana förre storspelaren Bosse Svanberg – och på tredje skottet tog KvP hem segern.–Jag fick ju inte värma upp innan, de två första skotten kände jag in mig lite, sen brukade jag allvar, säger hon själv.
Dags för ny omgång av KvP:s Almebaren
I mitten av september återuppstod Kvällspostens och Sydsvenska Handelskammarens politiska utfrågning: Almebaren.Torsdagen den 12 oktober är det dags för den andra gången.Gäst: Acko Ankarberg Johansson, partisekreterare för Kristdemokraterna.
Läs mer om Kristdemokraterna.

Motståndaren fick föras till sjukhus – förlorade ändå

Det blev förlust för Maria Lindberg, 40, i nattens match i spanska Bilbao.– Jag trodde jag hade vunnit, det känns bittert det här, säger Maria Lindberg till KvP.
Läs mer om Bilbao, KvP och Maria Lindberg.
Många minglade hos KvP:s travexperter på Jägersro
Hundratals personer ville stanna till vid entrn på Jägersro för att prata med Kvällspostens travexperter.När Hugo Åbergs memorial hölls under tisdagen var det feststämning – trots regnet.– Jag har fått några säkra tips. Som General Blanco i lopp 9. Det blir en bra spik, sa Robert Malmgren
Läs mer om Jägersro och Robert Malmgren.
Nellie Erberth är Kvällspostens nya sommarkrönikör 2017
På tisdag är det premiär för Kvällspostens nya sommarkrönikör –Nellie Erberth, 22.Varje tisdag, sommaren ut, publiceras hennes kolumn på kvp.se och i papperstidningen.– Jag hoppas kunna belysa några viktiga, starka personer och nå ut med historier som folk borde höra, säger Nellie Erberth.
Läs mer om Nellie Erberth.
Sista chansen njuta av Gunhild hos KvP
I kväll, söndag, är det sista chansen att njuta av Gunhild Carlings direktsändningar på Kvällspostens Facebooksida. Gunhild Live sänds som vanligt mellan klockan 20 och 21.Storbandsmusik, jazz och swing utlovas.
Läs mer om Gunhild och KvP.
Rögle tar hem det på fyra raka matcher
Malmö har matchboll i kvartsfinalen mot Växjö och Rögle kan göra livet tufft för Karlskoga i morgon.Studio Kvällsposten avhandlar gårdagens galna vändningar - och tittar framåt mot lördagens heta bataljer.Hör hur många matcher KvP:s hockeyprofiler tror Rögle behöver för att säkra SHL-platsen och få senaste nytt i Malmö och Växjö.
Läs mer om Karlskoga, Malmö, Rögle och Växjö.
Rögle tar det på fyra raka matcher
Malmö har matchboll i kvartsfinalen mot Växjö och Rögle kan göra livet tufft för Karlskoga i morgon.Studio Kvällsposten avhandlar gårdagens galna vändningar - och tittar framåt mot lördagens heta bataljer.Hör hur många matcher KvP:s hockeyprofiler tror Rögle behöver för att säkra SHL-platsen och få senaste nytt i Malmö och Växjö.
Läs mer om Karlskoga, Malmö, Rögle och Växjö.
Kommunalrådets hårda kritik mot VD:n – efter KvP-intervjun
Inte tillräckligt många etniska svenskar i Sverige.Risk att svenskars normer inte ska gälla.Så lät det när Hörbybostäders vd Robert Odeberger pratade om arbetet med att skaffa bostäder åt 64 nyanlända i år, i ett Kvällsposten-reportage.Nu har det lett till krismöte i kommunen.
Kritiken: Det känns trött i Redhawks
I dagens avsnitt Studio Kvällsposten diskuteras Malmös publiktapp och det svala intresse för det första slutspelet på 15 år.KvP:s krönikör Johan Svensson är stark kritisk till klubbens marknadsföring.– Jag får känslan av att de inte har varit med på noterna. Det känns trött, säger Johan Svensson och lyfter fram Växjö som ett positivt exempel.
Malmö brukar trivas i Karlskrona
I kvällens SHL-omgång hägrar två superheta KvP-drabbningar.Topplaget Växjö möter bottenlaget Rögle och slutspelsjagande Karlskrona och Malmö ställs mot varandra.Här Kvällspostens Johan Svensson om vad som talar för respektive lag.
Kvällsposten ger sig ut på sydsvensk turn
Utan läsare är en tidning inget värd.Kvällsposten vill ge läsarna vad de vill ha och ger sig därför ut på rundvandring i de städer där tidningen har flest läsare.I sex delar kommer ni få läsa om KvP-turnn, och första destinationen är Malmö.– Vi vill passa på och träffa läsare inför det nya året, för att få lite inspel om vad folk tycker om oss och vad vi kan förbättra, säger chefredaktör Katrin Säfström.
Åtalas för flera sexövergrepp på skola
En anställd på Djupadalsskolan i Malmö som varit avstängd från sin tjänst i ett och ett halvt år har åtalats för flera sexbrott mot eleverna. Åtalet gäller sexuellt övergrepp, barnpornografibrott och kränkande fotografering. – En tragedi för alla inblandade, sa grundskoledirektören Anders Malmqvist till KvP förra våren.
Läs mer om Djupadalsskolan, KvP och Malmö.
Rykte: Malmö FF har lagt bud på Olunga
Enligt den kenyanska fotbollssajten Soka har Malmö FF lagt ett bud på Djurgårdens anfallare Michael Olunga, 22.Något som enligt Kvällspostens initierade källor dock inte stämmer.–Vi är främst i ett läge där truppen ska bli något mindre, sade MFF:s vd Niclas Carlnn till Kvp förra veckan.
Läs mer om Kvp, Malmö FF, Michael Olunga, Olunga och Soka.
Rykte: MFF har lagt bud på Olunga
Enligt den kenyanska fotbollssajten Soka har Malmö FF lagt ett bud på Djurgårdens anfallare Michael Olunga, 22.Något som enligt Kvällspostens initierade källor dock inte stämmer.–Vi är främst i ett läge där truppen ska bli något mindre, sade MFF:s vd Niclas Carlnn till Kvp förra veckan.
Läs mer om Kvp, Malmö FF, Michael Olunga, Olunga och Soka.
KvP skrev för detaljerat – klandras av PON
Uttalande av Pressens Opinionsnämnd, PON: PON prickar alltför detaljerad rapportering
Läs mer om PON.
Misstänks för mord på frun i skogen – nekar
I dag inleds rättegången mot mannen som misstänks ha mördat sin hustru i Silverdalen, i mars 2016. Den 54-årige mannen har inledningsvis under rättegången förnekat brott, rapporterar Sveriges radio P4 Kalmar. – Före mordet har mannen under en längre period haft en kraftig oro för att hans hustru skulle träffa andra män, har åklagaren Jeanette Boye tidigare sagt till KvP.
Läs mer om Jeanette Boye, KvP och Silverdalen.
KVP:s guider tycker till om årets festival
Malmöfestivalen 2016 har sjungit på sin sista refräng. Kvällspostens festivalteam summerar årets festival – och blickar framåt mot kommande festligheter. Här är deras dom.
49 dagar kvar till ishockeysäsongen
Ishockeysäsongen närmar sig. Den 8 augusti går såväl Malmö Redhawks, Rögle BK, Växjö Lakers och Karlskrona HK på is. Kvällsposten ger dig samtliga viktiga försäsongsdatum. Dessutom har KvP:s hockeyexpert Mr Madhawk betygsatt lagens status samt plus och minus just nu.
Följ Malmös möte med danska AGF
Den allsvenska omstarten är en vecka bort. På måndagen genrepar Malmö FF mot danska AGF. Följ matchen på KvP.se med reportrarna Johan Åkesson och Martin Hardenberger.
Här roar sig KVP:s gäster helvilt
När du vill komma riktigt nära händelserna - då ska du vända dig till Kvällsposten. Fråga bara de tvåhundra speciellt inbjudna som genom Kvällspostens försorg bjöds på en heldag på anrika Skånes djurpark. Mest och bäst var när man fick se björnarna äta mjukglass inne i sitt eget ide.
Läs mer om Kvällsposten.
En av KvP:s skarpaste pennor har satt punkt
Ulf Rytterborg har avlidit, 74 år gammal. Med hans bortgång sätts en bortre parentes för en legendarisk period i Kvällspostens historia. Rytterborg kom till tidningen och dess ledarsida närmast som ett politiskt underbarn, han hade en välgörare i ägarfamiljens Olof Wahlgren, och han kom att kombinera två stolar på ett för KvP:s upplaga välgörande sätt.
Läs mer om Olof Wahlgren.
Presskonferens om gränskontrollerna
Gränskontrollerna har väckt både känslor och debatt sedan de infördes i höstas. Nu ska insatsen hittills summeras vid en presskonferens i Malmö som du kan se live på kvp.se och på Expressen TV på torsdagsmorgonen.
Läs mer om Expressen TV och Malmö.