Kvp


Krismöte i Ljungby efter avslöjandet

Under dagen samlade Ljungby kommun personalen för ett krismöte efter att KvP.se berättat om hur en stöldmisstänkt kvinna som arbetar inom hemtjänsten visat sig vara dömd för mord i slutet av 90-talet. Nu uppger socialchefen Jonas Jönsson att man inte utesluter att i framtiden börja ta utdrag ur belastningsregistret vid anställningar. –När det här har lagt sig så ska vi sätta oss i en bred grupp och ha ett resonemang om det är något som vi ska titta på, säger han.

Läs mer om KvP.se och Ljungby.

Säsongens första Skånederby i kväll

I kväll smäller det i Ängelholm. Rögle tar emot Malmö Redhawks i säsongens första Skånederby i hockeyallsvenskan. Kvällspostens experter berättar här vad som avgör matchen - och KvP-bloggaren MR MADHAWK betygsätter alla nyckeldueller i den stora Skåneduellen

Tidigare toppnyhet hos Expressen:
Morddömd kvinna kan ha stulit från åldringar

Polisen i Kronoberg tror sig ha nystat upp en rad guldstölder hos äldre. En 55-årig kvinnlig hemtjänstarbetare greps tidigt i morse misstänkt för att ha stulit ringar och smycken från äldre som hon vårdat. Kvinnan har tidigare dömts för mord på en åldring, bekräftar polisen för KvP.se. – Det var ny information för mig, säger Jonas Jönsson, socialchef i Ljungby kommun.

Läs mer om Kronoberg, KvP.se och Ljungby.
Replik: Avklädd igen

Det är tråkigt att Johan Falkman (KvP 19/9: Naken museichef) missuppfattat min aktion att klä på statyn Lilla Flora. Protesten hade inte med nakenhet i konsten att göra, utan riktade sig mot det anonyma näthat som hotar fri debatt.

Läs mer om Johan Falkman och Lilla Flora.

Till sjukhus efter segern

Mötet med H43 i handbollens elitserie slutade med klara 30—23. Men Kristianstad lämnade Lund med delade känslor. I segermatchen skadade sig den norske landslagsspelaren Christian O'Sullivan så pass allvarligt att han kördes till sjukhus. — Jag landade på armen, sade han till kvp.se.

Läs mer om H43, Jag och Lund.
Tabellkaos kan vänta i Superettan

-Det kan tyvärr bli konsekvensen men avgörandet ligger inte längre i våra händer. Vi behöver extern hjälp, säger Ängelholms klubbchef Paul Myllenberg till expressen.se/kvp.

KvP ledare: Region Skåne i väntans tider

I går höll Region Skåne ett sista möte med mandatperiodens regionfullmäktige. Riktigt varför var i alla fall oklart om man läste föredragningslistan. Men det blev förstås som alltid plats för Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna att ställa frågor och interpellationer. Dessutom uppvaktades några ledamöter för att de fyllt jämna år.

Sänkte sitt gamla lag: Mitt andra hem

LINKÖPING. Här sänker Malte Strömwall, 20, sin gamla klubb med två näst intill identiska mål. Forwarden blev stor matchhjälte mot Linköping – och ångrar inte för en sekund att han tog steget till Växjö. – Det är det bästa beslutet jag har fattat, säger Strömwall till Kvp.se.

Jordan Larsson låg bakom kvitteringen

MALMÖ/STOCKHOLM. Jordan Larsson spelade en huvudroll i Skånederbyt. HIF-ikonen Henke Larssons son hoppade in - och spelade fram till kvitteringen. – Det var lite som en dröm som gick i uppfyllelse, säger han till kvp.se.

Läs mer om Skånederbyt.
Guldfesten kom av sig - Skånederbyt oavgjort

MALMÖ/STOCKHOLM. Guldfesten kom av sig för Malmö FF. Helsingborg stal sent åt sig en poäng i Skånederbyt som slutade 1-1. – Fotboll är aldrig rättvist, säger Åge Hareide till kvp.se

Jag får ont i benen - och allt blir svart

HÄLLEVIK/STOCKHOLM. Robin Strömberg tog sats, hoppade - och kapade mycket fult Adam Lundqvist under slutminuten. För det fick Mjällby-spelaren syna det röda kortet omgående. – Jag kommer ihåg allt fram till smällen, att jag läste bollen och känner tackling. Sedan får jag ont i benen och allt blir svart. Jag nickar till och naprapaten slår liv i mig, säger Lundqvist till kvp.se.

Talangens mardröm i allsvenska debuten

KALMAR/STOCKHOLM. Den 16-åriga Kalmarmålvakten John Håkanssons stod för ett ödesdigert misstag i sin allsvenska debut. Djurgården vann med 4-0 - och målskyttet startade med ett stort misstag från Håkanssons sida. – Det är klart det känns tungt, säger Håkansson till Kvp.se.

Läs mer om Håkansson och Kvp.se.
Växjö tappade allt - på endast 30 sekunder

STOCKHOLM/VÄXJÖ. Växjö Lakers såg ut att gå mot en säker seger. Men på bara 30 sekunder kunde Färjestad både reducera och kvittera - för att sedan stjäla bonuspoängen i 4-3-segern. – Att vi släppte matchen stör mig mycket, säger den irriterade Växjötränaren Sam Hallam till Kvp.se.

KvP ledare: Låt Skottland ligga kvar

Så är den stora dagen inne. Dagen då det avgörs om Skottland ska förbli en del av Storbritannien eller om skottarna ska gå sin egen väg efter över 300 år i unionen. Utgången är oklar in i det sista; opinionsmätningarna har pekat åt olika håll. En sak är dock säker. Mycket står på spel.

Läs mer om Skottland och Storbritannien.
Lista: Poängkungarna i hockeyallsvenskan

När KvP-bloggaren Johan Mr Madhawk Svensson rankar sina potentiella poängkungar inför årets hockeyallsvenska hamnar Jeremy Williams och Joey Tenute etta respektive tvåa. I dag spelar de sina premiärmatcher. Och Williams är smickrad över förstaplatsen på listan. - För hans skull gör jag ett mål, hälsar Williams.

Läs mer om Joey Tenute.
Falsterbos strand på topp tio i stor ranking

Kroatien, Sicilien, Skåne. När reseguiden Rough guide rankar de bästa stränderna i Europa finns en av playorna i Kvp-land i toppskiktet. Falsterbos vita sand gav en nionde plats.

Läs mer om Europa, Kvp-land, Rough, Sicilien och Skåne.
KvP-sporten avslöjar: Engblom får nytt jobb

Kickade YIF-tränaren Mats Engblom har fått ett nytt jobb - i YIF. Kvällsposten kan avslöja uppdraget i Ystadklubben. - Jag skriver en utvecklingsplan till spelarna, säger Engblom till Kvällsposten.

Kom i gång med Musse & Marie

Vi drömmer om att må bra, men hittar ständigt nya ursäkter för att slippa träna. Ibland behöver vi en hjälpande hand. Eller en knuff i ryggen. - Jag tycker själv inte att träning är roligt. Hela poängen är ju att göra det roligt, säger Musse Hasselvall som leder KvP:s nya träningsprogram Get started ihop med Marie Serneholt.

KVP Ledare: Malmö måste bli mer än MFF

När Malmö FF inför ett fullsatt stadion kvalificerade sig till gruppspelet i Champions League så är det förstås ett lyft för hela staden. Deltagandet kan vara värt ett par hundra miljoner för fotbollsföreningen, för staden Malmö är reklamen värd minst lika mycket. Och det kan Malmö behöva.

Läs mer om MFF och Malmö.
Från Kvp:s luciatåg till Idol: Inte alls beredd

Idoljuryn behövde knappt lyssna färdigt för att ta ett beslut. Förre Kvp-tärnan Nikita Lourenco Calling, 18 fick en guldbiljett till Stockholm på studs. – Jättekul att de gillade det. Det var jag inte alls beredd på, säger sångerskan från Bara.

Läs mer om Bara, Idol och Stockholm.
Historiska KvP-löpet kan bli ditt – beställ!

Det blev en storslagen match - som du aldrig vill glömma. Då kan du beställa det historiska MFF-löpet från bragdsegern och bevara minnet för evigt!

Historiska KvP-löpet kan bli ditt – beställ nu!

Det blev en storslagen match - som du aldrig vill glömma. Då kan du beställa det historiska MFF-löpet från bragdsegern och bevara minnet för evigt!

KvP Debatt: Skåne behöver Bromma!

Alliansens mål är 350 000 nya jobb fram till 2020. Det innebär att över 5 miljoner människor ska jobba. Därför genomför alliansregeringen en historisk satsning på infrastrukturen i Sverige. Flyget spelar här en viktig roll för att hela Sverige ska leva. Sverige är till ytan Europas tredje största land och har längst avstånd mellan den södra och norra landsänden.

Läs mer om Bromma och Sverige.
Tidigare toppnyhet hos Expressen:
MFF:s presskonferens inför ödesmötet i CL

Malmö håller presskonferens inför ödesmatchen mot Salzburg i Champions League. KVP.se är på plats och rapporterar direkt med start 12.30. Häng med direkt och ställ frågor!

Läs mer om Salzburg.
KVP DEBATT: Utred förstatligande av SUS

En självklar kristdemokratisk hållning utifrån vår grundprincip av människors lika och okränkbara värde, är att tillgången till sjukvård ska vara god och jämlik för alla.Mest läst senaste veckan
1.  Berghagen i sorg - Dag Taylor är död


2.  Lyxfällan-kvinnan kan vara psykiskt sjuk


3.  Laila Bagge Wahlgren: Jag förstår inte grejen


4.  Bo Håkansson död


5.  Janne Josefsson och Helena Bergman gifta


6.   Bajsar på vrålåket – får brutalt straff


7.  Familjen Taylor-Berghagen i sorg


8.  Larm om död person i Vallentunasjön


9.  Åt sushi – fick hela sin kropp full med maskar


10. Kvinna död i mc-olyckaSenaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12