Kvp


KvP:s ledare: Var ska vi bo?

De öppna svenska hjärtanas fader. Så löd rubriken på en artikel i danska Politiken där moderat-ledaren Fredrik Reinfeldt på söndagen bröt tystnaden.

Läs mer om Fredrik Reinfeldt och Politiken.

Följ Malmö FF:s PK – inför sista CL-mötet

Malmö FF spelar i morgon en avgörande match mot Olympiakos i Champions League. KVP.se rapporterar direkt från presskonferensen i Aten.

Läs mer om Aten och CL-mötet.
KvP ledare: Vad vill Socialdemokraterna?

Läs mer om Socialdemokraterna.
Raphael Holzdeppe kommer till Malmö

Renaud Lavillenie får tuffast möjliga motstånd på Malmö Games. Kvp.se kan berätta att världsmästaren Raphael Holzdeppe, 25, har tackat ja till att komma till Sverige. – Jag kommer vara i grym form, säger Holzdeppe.

Drömmål av Rosn när Växjö bröt svit

STOCKHOLM/VÄXJÖ. Inte ett mål på nästan tre matcher. Då slog Växjö Lakers till tre gånger om på kort mot HV 71 och vann smålandsderbyt med 3-2. – Att vi fick göra mål var nästan det viktigaste i den här matchen, säger Alexander Johansson till KvP.se.

Svenska boxaren tvingas till operation

MALMÖ. Det svenska tungviktshoppet Adrian Gäddan Granat har haft ett snyggt 2014. Men året slutar på ett trist sätt. – Jag har en förslitning i höger hand och det blir operation den här månaden, säger Gäddan till KvP.

Meningen med Strand

Knappt en vecka efter min korta anmälan av Mark Strands Collected poems(KvP 24/11) nås jag av hans dödsbud.

Läs mer om Strand.
Bomben: förloppet kan ha fångats på film

Det kom ingen varning innan bomben detonerade utanför Rättscentrum i Malmö. Kamerorna på tingsrättens utsida kan ha fångat förloppet. Boende runtomkring är förtvivlade. – Det är för jävligt. Nu måste polisen göra någonting åt det här, annars får vi själva göra det, säger en man i 40-årsåldern som fått sin balkong förstörd till KvP:s reporter på plats.

Läs mer om Malmö och Rättscentrum.
Räddaren i nöden

...och nu är det staden som genom sina konstinstitutioner låtsas som om den aldrig har existerat, eller i varje fall inte haft någon minnesvärd betydelse – så skrev Lasse Söderberg häromdagen just här (KvP 17/11): om berömda Grafikskolan Forum.

Är dödshjälp fri vilja eller ättestupa?

Varje civiliserat land bör ha dödshjälp, sa Björn Ulvaeus i en intervju med KvP:s Malin Roos i tisdags.

Såg i kristallkulan att det inte var idealiskt

Redan för ett år sedan var Janne Jönsson sugen på att flytta hem till Sverige. Till slut blev det ett år till i Norge, men nu vänder Jönsson hem till Halmstads BK. –Jag har haft familjen på avstånd i två år. Jag kunde stannat i ett år till, men jag såg i kristallkulan att det inte var helt idealiskt. Då lockade det med Sverige, säger Jönsson till Kvp.se.

Fast i biltvätt 2013 – nu har Tage fastnat igen

Det är inte första gången Tage Schill, 84, från Växjö fastnar på en konstig plats. För ett och ett halvt år sen var det i en biltvätt, den här gången i ett takfönster. Dramat utspelade sig natten till söndagen. – Det var en hemsk upplevelse, säger han till KvP.

Läs mer om KvP, Tage, Tage Schill och Växjö.
MFF-backen tvingas nobba Erik Hamrn

Mot Halmia tvingades Malmö FF:s Anton Tinnerholm kliva av skadad. Dagen efter ringde landslaget - och Tinnerholm tvingades tacka nej. – Det är sjukt olycklig timing, säger han till Kvp.se.

Läs mer om Erik Hamrn, Kvp.se och Tinnerholm.
Peter Swärdh lämnar Åtvid - tar över KFF?

Peter Swärdh lämnar Åtvidabergs FF. Han är huvudkandidat att ta över Kalmar FF. Inget klart om min framtid, skriver Swärdh i ett sms till KvP.se.

Läs mer om KFF, Kalmar FF, KvP.se, Swärdh och Åtvid.
Uppgifter: Larsson klar för Helsingborg

Henrik Larsson lämnade Falkenberg under måndagen. Nu är han klar för Helsingborg, enligt HD.se. Samtidigt tar Roar Hansen klivet ner. – Jag har sett det i tidningarna, men det är det enda vi spelare sett, säger lagkaptenen Peter Larsson till KvP.se.

Mobil rekordfest på KvP: Ett trendbrott

Medievanorna ändras i rasande takt. – Förra veckan hade vi rekordsiffror både mobilt och på webben med över 1,5 miljon läsare! Otroligt imponerande, säger Kvällspostens redaktionschef Susanne Lindn. I ett par veckor har Kvällsposten dessutom haft fler läsare i mobilen än på webben. – Det är oerhört glädjande att så många hittat Kvällspostens nya kanaler, säger tidningens digitala nyhetssamordnare Frida Sandgren.

Rosengårds match sänds på KVP.se

MALMÖ. Malmö FF får 60 miljoner kronor av Uefa för att deras Champions League-matcher sänds i tv. När FC Rosengård på lördag möter danska Fortuna Hjörring i Champions Leagues åttondelsfinal bryter man en barriär – och sänder matchen själv. En sändning som kommer att kunna följas via Kvp.se. –Jag tycker Uefa ska tacka oss för att vi helt free of charge hjälper dem marknadsföra damfotbollen och deras turnering, säger FCR:s klubbdirektör Klas Tjebbes.

Läs mer om Fortuna Hjörring, Kvp.se och Uefa.
Familjen från Vellinge drabbad mitt på dagen

Vellingefamiljen var hemifrån bara ett par timmar på onsdagsförmiddagen - då slog tjuvarna till. Genom ett fönster på baksidan till villan bröt sig förövarna in och genomsökte hemmet på värdesaker. – Det känns väldigt olustigt, säger pappan till KvP.

Läs mer om KvP och Vellinge.
Familjen från Vellingen drabbad mitt på dagen

Vellingefamiljen var hemifrån bara ett par timmar på onsdagsförmiddagen - då slog tjuvarna till. Genom ett fönster på baksidan till villan bröt sig förövarna in och genomsökte hemmet på värdesaker. – Det känns väldigt olustigt, säger pappan till KvP.

Läs mer om KvP och Vellingen.
'Man är ju orolig för honom, älskar honom'

Emil Sylvegård var extraforward i Norrlandsderbyt för Luleå. Han spelade drygt fem minuter i förlusten mot Skellefteå - bara timmar efter att hans bror Marcus skadats i en busskrasch i Värmland. – Man är ju orolig för honom, jag älskar honom, säger Emil Sylvegård till KvP.se.

Welchs stora ilska: Detta är pinsamt

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Noah Welch har fått sitt andra matchstraff för säsongen.Mot Frölunda stod han för en ful tackling i ryggen på Andreas Johnson.Efteråt var han fullständigt rasande.– Efter säsongen ska jag åka till Kalifornien och lära mig skådespela så att jag också kan lura domaren. Detta är pinsamt, säger han till Kvp.se.

Läs mer om Kalifornien och Kvp.se.
Målfest - då fick Växjö med sig två poäng

STOCKHOLM/VÄXJÖ. Efter en tyngre period lyckades Växjö knipa två poäng efter 6-5 hemma mot Djurgården. En skön extrapoäng för smålänningarna. – Vi är lite ömtåliga nu, säger Växjös Nicholas Johnson till Kvp.se.

Läs mer om Djurgården, Kvp.se och Växjö.
Gör som 1 330 698 andra: Läs KvP

Att nyhetsläsandet sjunker kan vi inte hålla med om. Allt fler väljer nämligen att läsa digitalt, via nyhetsapp i sin mobil eller på vår webbsajt. Vecka 42 hade vi rekordsiffran 1 330 698 veckounika läsare i mobil och webb. - Vi jobbar varje dag hårt för att serva våra läsare med de senaste nyheterna från Sydsverige, säger Kvällspostens digitala nyhetssamordnare Jens Werner.

Läs mer om Sydsverige.
Höstlov i Sydsverige – det här kan du hitta på

I dag börjar höstlovet i stora delar av Sydsverige. En hel vecka full av möjligheter - antingen till aktivitet eller bara återhämtning.Här bjuder KvP på en liten försmak av allt som finns att ägna sig åt. Och vill man inte delta i organiserade aktiviteter går det så klart utmärkt att hitta på något eget.Hemma kan du vika papperssvalor, kratta löv eller överraska föräldrarna med något gott till middag!

Läs mer om KvP och Sydsverige.
KvP ledare: Malmös ekonomiska kris

Malmö kommunstyrelse har nu sitt traditionella budgetinternat. Regering och opposition ska gå igenom förutsättningarna.
Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11