Kvp

HIF slår tillbaka mot påstådda utspelet

Enligt Helsingborgs Dagblad sågade Victor Plsson Lalawl Atakora efter mötet med Häcken. – Jag tycker att han är lat och bolltittande, sa Plsson enligt tidningen. Men nu har tidningen ändrat texten – och tränaren Henrik Larsson menar att det aldrig ska ha sagts. – Jag har pratat med alla inblandade och det har aldrig sagts. Det är fullständigt fel, han har blivit felciterad, säger Henke till KvP.

KvP-reporterns son föddes med hjärtfel

Vår lille grabb andades häftigt. Han stånkade och pustade och bröstkorgen rörde sig rytmiskt upp och ner i hög fart. Visst anade vi att något var tokigt men ingen av alla människor som hade undersökt honom hade ens antytt att han var allvarligt sjuk. Det förstod vi först när han några veckor gammal fick träffa barnkardiologen på hemsjukhuset i Jönköping.
Läs mer om Jönköping.
Dragos Madaras: Vill bli topp tio i världen
Han är Sveriges okända tennishopp. För fem år sedan kom Dragos Madaras till landet. Nu är Helsingborgskillen en av våra största talanger. – Jag vill bli topp tio i världen, säger Madaras till KvP.
Läs mer om Helsingborgskillen och KvP.

Silly-special: De kan lämna MFF och HIF

Vem ersätter Filip Helander i Malmö och lämnar Pär Hansson HIF i sommar? Hur ska MFF försvara sitt SM-guld och hur högt kan Helsingborg hamna? Det och väldigt mycket mer väntar i det rykande färska poddavsnittet av Larsson Wall. – Fotbollsmässigt må allsvenskan ha tagit semester, men spelet är högintressant och pågår hela tiden, säger KvP:s fotbollsexpert Mattias Larsson.
11.00: Följ Malmös presskonferens här
Malmö Redhawks håller presskonferens klockan 11.00. KvP.se är på plats och rapporterar direkt. Du följer presskonferensenhär ovan.
19.20: Följ Rosengård mot Kristianstad här!
I sommar slutar Therese Sjögran med fotbollen för att bli sportchef i FC Rosengård. I kväll spelas den sista omgången i allsvenskan inför VM i Kanada - och det kan bli Sjögrans sista match i allsvenskan. KvP är på plats och rapporterar direkt.
19.20: Följ Malmö mot Kristianstad direkt här
I sommar slutar Therese Sjögran med fotbollen för att bli sportchef i FC Rosengård. I kväll spelas den sista omgången i allsvenskan inför VM i Kanada - och det kan bli Sjögrans sista match i allsvenskan. KvP är på plats och rapporterar direkt.
KvP rapporterar live om morden i Dalby
I dag kl 11 blir åtalet offentligt mot den 30-årige yrkesmilitär som misstänks för dubbelmord i Dalby stenbrott. Han har erkänt att han dödat sin 34-årige hustru och sitt nio månader gamla barn.
Läs mer om Dalby.
KvP avslöjar: De är klara för årets julgala
MALMÖ Jill Johnson blir en av stjärnorna på årets julgala i Malmö arena. På måndag avslöjas artisterna till årets Julgala men Kvällsposten kan redan nu avslöja att det blir en stjärnspäckad samling som står för underhållningen i början av december. Jill och Hasse Andersson får representera den skånska countrykulturen emedan Måns Zelmerlöw, som snart tävlar för Sverige med Heroes i Eurovision-finalen i Wien, ser till att Skåne står i centrum.
Lars Vilks akut till sjukhus på natten
Under natten till söndagen drabbades den hårt bevakade konstnären Lars Vilks, 69, av akuta prostatabesvär. Hans livvakter körde honom till sjukhus i Lund där han omedelbart togs om hand. – De ringde och förberedde personalen. Allting är ju riskbedömningar, säger Vilks till KvP. Han blev inte inlagd. Efter behandlingen kördes han i väg igen.
Läs mer om KvP och Lund.
Nya vittnen ska höras om mordet på Yara, 8
Yara-fallet fortsätter i Hovrätten. Under måndagen fortsätter förhandlingarna med vittnesförhör. Kvp är på plats och liverapporterar.
Läs mer om Hovrätten och Yara.
Ulf Lundells konst sågas: Det är skit
Artisten Ulf Lundells konstutställning i Simrishamn har fått enorm uppmärksamhet. Men alla är inte entusiastiska. Konstkritikern och mångårige KvP-medarbetaren Carl-Johan Charpentier, 66, sågar den totalt. – Jag gick dit två gånger för att inte göra något misstag. Det här är skit, säger han.
KVP-ungdomarnas otroliga hjälteinsats
Den senaste månaden har Kvällspostens ungdomsförsäljare gjort en hjälteinsats. Utöver tidningsförsäljningen har de samlat in över 750 000 kronor till Barncancerfonden. Projektet heter Barn hjälper Barn. – Det är bra att vi barn kan hjälpa till och bidra, säger Mikaela Bodensjö, en av Kvällspostens ungdomsförsäljare.
Gryningspyromanen bryter sin tystnad
SALA. Ulf Borgström, 51, har kopplats samman med över 100 bränder och kallats en av Sveriges farligaste män. Om 13 månader släpps Borgström –som av polis och media kallats för Gryningspyromanen – fri efter att ha avtjänat det fängelsestraff han fick efter en grov mordbrand i ett flerfamiljshus i Ystad 2010. I en intervju hotar han nu med att fortsätta sin hämnd och sina bränder när han släpps fri. Fyra år i fängelse har inte fått honom på andra tankar. –Det ska brinna igen, säger han till Kvällsposten, som är den första tidning som fått träffa honom i
Följ Redhawks-Rögle live på kvp.se
Följ kvalmatchen till SHL mellan Redhawks och Rögle.
Läs mer om Rögle och SHL.
Skelettlandet
American sniper om en krypskytt under USA:s krig mot Irak och den ryska dramafilmen Leviatan har båda väckt debatt i sina hemländer. Inför nattens Oscarsgala har KvP Kultur sett två storfilmer som satt stormakternas självbild i gungning.
Läs mer om Irak, KvP Kultur, Leviatan och Oscarsgala.
Johansson får tröjan hissad i Ängelholm
Rögle planerar att hissa en ny tröja mot taket i Lindab arena på torsdag. Enligt säkra källor till KvP-bloggen Mr Madhawk är det Jakob Johansson som man vill hedra före matchstart. – Inga kommentarer, säger Rögles kommunikationsansvarige Olof Ericzon.
Astrit Ajdarevic är klar för Helsingborgs IF
Här är Henrik Larssons överraskande värvning för att lyfta Helsingborg. Enligt uppgifter till KvP är Standard Lieges mittfältare Astrit Ajdarevic klar för klubben.
Läs mer om Astrit Ajdarevic, Helsingborg och KvP.
1 397 943 läser Kvällsposten
Du är långtifrån ensam om att läsa Kvällsposten. Förra veckan var du en av 1 397 943. – Detta är verkligen ett kvitto på att vi är på rätt spår, säger reportern Helena Sjögren om KvP:s nya rekord.
Drömgränsen nådd: 3 milj – på en vecka
Fler människor än någonsin läser Kvällsposten. Och det är i mobiltelefonen som du snabbast kan få reda på det allra senaste. Förra veckan nåddes drömgränsen – mer än tre miljoner Kvp-artiklar lästes på vår mobilsajt. – Vi är väldigt stolta över att läsarna gillar vår mobilsajt och visar oss förtroende genom att läsa våra nyheter där regelbundet, säger Susanne Lindn, redaktionschef på Kvällsposten.
KvP granskar: Här är hoten efter p-böterna
Hot och våld mot parkeringsvakter har blivit vanligare. Det upplever både fackförbundet Fordons och Kommunal. Samtidigt upplever fackförbunden att klimatet hårdnat för långt fler yrkeskategorier. – Allt är förstås inte nattsvart, men de mörka delarna är jävligt mörka, säger Peter Larsson, ombudsman vid Kommunal.
Läs mer om Kommunal och Peter Larsson.
Ha bäst koll på MFF:s USA-läger – med KvP
Under tio dagar ska Malmö FF slipa på formen, taktiken och lagbygget i Florida. Kvällsposten är förstås på plats och ger dig allt från svenska mästarnas träningsläger och träningsmatcher mot DC United och Tamba Bay såväl på webben som i tidningen. – Alla våra olika kanaler ger oss en fantastisk möjlighet att ge läsarna allt de vill se, höra och läsa om MFF här i Florida, säger Kvällspostens fotbollsreporter och krönikör Johan Wall.
Talangen rasade ihop - dagen efter slagsmålet
OSKARSHAMN. Ett matchstraff mot Västerås följdes upp av ett erbjudande från Frölunda för Oscar Engsund. Men sviterna från fredagens match gjorda sig påminda när han under söndagen tappade talförmågan och svimmade. – När jag sedan säckade ihop fick de ringa efter ambulans, säger han till KvP.
Läs mer om Frölunda, KvP och Oscar Engsund.
Talangen rasade ihop - två dagar efter bråket
OSKARSHAMN. Ett matchstraff mot Västerås följdes upp av ett erbjudande från Frölunda för Oscar Engsund. Men sviterna från fredagens match gjorda sig påminda när han under söndagen tappade talförmågan och svimmade. – När jag sedan säckade ihop fick de ringa efter ambulans, säger han till KvP.
Läs mer om Frölunda, KvP och Oscar Engsund.