Läck

Trots petningen ser Läck ljuset - men säsongsstarten irriterar: "Jag är jäkligt besviken på Calgary"

Eddie Läck har haft en minst sagt strulig säsong. Foto: Getty Images Säsongen har knappast blivit vad han hoppades på. Men nu börjar Eddie Läck se ljuset i tunneln. Även om saker och ting fortfarande trilskas för målvakten.
Läs mer om Calgary, Eddie Läck och Läck.

Gjorde 48 räddningar: Absolut sensationell

LOS ANGELES. Tillbaka i rampljuset med en kanonmatch.Eddie Läck, 30, har lämnat AHL-spelet i höstas bakom sig.I natt, svensk tid, visade Eddie att han fortfarande kan vara en stormålvakt i NHL.Med 48 räddade skott ledde han New Jersey till en 4-3-seger över Tampa Bay på bortaplan.- Läck var absolut sensationell. Overkligt bra, helt enkelt. Det här var kvällens match i NHL, hyllade förre NHL-målvakten Kevin Weekes i tv-studion hos NHL Network.
Läs mer om Eddie, NHL, New Jersey och Tampa Bay.
Eddie Läcks hjälteinsats i natt: Stoppade 48 skott
TAMPA. Eddie Läck gjorde en heroisk insats natten till söndagen när NHL:s bästa offensiva lag öste skott mot honom. Läck gjorde 48 räddningar och ledde sitt New Jersey till en 4–3-seger i Tampa.
Läs mer om New Jersey och Tampa.

Stor vattenläcka i Vellinge kommun

En stor vattenläcka har drabbat stora delar av Vellinge kommun.Anledningen är att en huvudledning har sprungit läck.Till följd har många av de drabbade hushållen sänkt vattentryck eller inget vatten alls.
Läs mer om Vellinge.
Svensken trejdas: Är en bra chans
LOS ANGELES. Eddie Läck, 29, byter NHL-klubb igen.Under lördagen trejdade Calgary Flames den svenske målvakten, som tillbringat de senaste veckorna i farmarlaget Stockton Heat, till New Jersey Devils.– Jag tror att det är en bra chans för mig. Jag vill tillbaka till NHL och det har känts bra nu när jag äntligen fått spela. Jag kommer att kriga på och vara redo om och när jag får chansen i NHL igen, säger Eddie.
Läs mer om Eddie, NHL och Stockton Heat.
Tankbil läcker slaktavfall: Det sprutar ut från taket
En lastbil med med en tank som innehåller slaktavfall har sprungit läck intill riksväg 47 i närheten av Falköping.Förbipasserande fordon ska ha blivit nedsprutade innan området spärrades av.– Det har skett en jäsningsprocess i själva tanken, och det sprutar ut från taket, säger Christian Velander, stabsbrandmästare i Falköping.
Läck kan tvingas lämna Calgary
Läs mer om Calgary.
Det var något som inte stämde – blir en nystart
Eddie Läck söker nya utmaningar
Dags att ställa frågan – fixar killarna det här?
LOS ANGELES. Det är dags att ställa frågan.Fixar killarna det här?Tänker på NHL-svenskarna som bytt klubbar i sommar och nu är på plats i sina nya städer.Spelare som Marcus Johansson från Washington med New Jersey som ny adress. Och Eddie Läck som både bytt land och stad efter flytten från Carolina till Calgary.Och så de två guldhjältarna från VM i maj, William Karlsson och Oscar Lindberg, som nu ska försöka hjälpa till och göra nykomlingen Vegas Golden Knights till ett respekterat gäng i NHL.
Häpnar – efter det Läck gör
Läs mer om Läck.
Svenske guldhjälten bortbytt i NHL i natt
LOS ANGELES. Eddie Läck, 29, byter NHL-klubb igen.Efter två säsonger i Carolina trejdade Hurricanes den svenske målvakten till Calgary Flames under fredagen.- Han har de egenskaper vi sökt efter när det gäller en andremålvakt, som kan spela regelbundet. Han är storväxt, mycket atletisk och jobbar stenhårt, säger Flames general manager Brad Treliving till klubbens hemsida.
Läs mer om Brad Treliving, Carolina och NHL.
10 drömspelare som Vegas nu kan välja
LOS ANGELES. Världsmästare ena dagen, till salu nästa. Stanley Cupmästare ena dagen, till salu nästa. NHL-nykomlingarna Vegas Golden Knights fick sin önskelista från de andra 30 klubbarna på söndagskvällen, svensk tid. Nu har man tre dygn på sig att välja och vraka bland de oskyddade spelarna. Av de svenskar som kan hamna i Las Vegas återfinns namn, som Carl Hagelin, Pittsburgh, som vann sin andra raka Stanley Cup i förra veckan. Lämnade oskyddade är också Carolinaduon Eddie Läck och Joakim Nordström, som vann VM-guld med Tre Kronor i maj liksom Columbusforwarden William Karlsson. En annan nybliven
Landeskog tillägnar guldet terror-offren
KÖLN/STOCKHOLM. Den 7 april skakades Stockholm och Sverige av ett hemskt terrordåd på Drottninggatan. De svenska målvakterna Viktor Fasth och Eddie Läck valde att inför VM låta sina hjälmar prydas av en målad hyllning till polisen och räddningskåren som jobbade kring terrordådet. Och efter VM-guldet menade Gabriel Landeskog att segern tillägnades alla som drabbades av terrordådet - och dess tragiska efterföljder. – Att få vinna det här för Sverige och Stockholm, efter allt som Stockholm har gått igenom. Det här är för er. Det betyder så mycket. Det är för hela Sv
Har tagit på sig rollen som klassens clown
KÖLN. Om bara några timmar väntar VM-semifinal mot Finland.Då ser Tre Kronor till att ladda upp med en härlig stämning och många skratt.Vem som är bäst på att lätta upp stämningen?– Eddie (Läck) har tagit på sig rollen lite som klassens clown, avslöjar lagkaptenen Joel Lundqvist.
Eddie Läck storspelade när Tre Kronor vann
KÖLN/STOCKHOLM. Tre Kronor tog tre välbehövliga poäng.VM-debutanten Eddie Läck nollade ett hittills obesegrat Lettland när Tre Kronor fick spela halva tredje perioden med en man mindre på isen - Läck stod i slutet av matchen för en avgörande räddning, och i sekvensen efter sköt Elias Lindholm avgörandet.– Grabbarna framför spelade riktigt riktigt bra i tre-mot-fem. Vi spelar uppoffrande hela laget, det var fantastiskt skönt att komma i väg med vinsten i de här matcherna. .
Läs mer om Lettland, Läck och Tre Kronor.
Läck ser ut att få chansen mot Lettland
KÖLN. Eddie Läck har fått stå i Viktor Fasths skugga under inledningen av VM.Nu ser det ut som att Läck får chansen – när Tre Kronor ställs mot Lettland.En match där viktiga poäng står på spel i.– Vi måste vinna matcher och det börjar ikväll mot Lettland, säger Victor Hedman.
Klart: Fasth står i Tre Kronors VM-premiär
KÖLN. Det har varit det största frågetecknet inför Tre Kronors VM-premiär. Nu står det klart vem av Viktor Fasth och Eddie Läck som får chansen i VM-premiären mot Ryssland. Det blir Fasth som ska vakta Tre Kronors mål. – Det är en lång turnering och vi båda kommer att få chansen att stå, sa Eddie Läck i går.
Grönborg mörkar målvaktsvalet
KÖLN. Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg mörkar målvaktsvalet - Eddie Läck eller Viktor Fasth - inför VM-premiären mot Ryssland. – Det kommer vi inte att diskutera på förhand. Det får vänta till matchdagen, säger Rikard Grönborg.
Eddie Läcks hyllning till Viktor Fasth
KÖLN. Viktor Fasth och Eddie Läck fajtas om att få chansen i VM-premiären mot Ryssland. Då hyllar Eddie Läck sin antagonist. – Det är en fruktansvärt bra målvakt jag kamperar med, säger Eddie Läck om Viktor Fasth.
Tre Kronors mardröm i VM-uppladdningen
CESKE BUDEJOVICE. Tre Kronor föll blytungt i Tjeckien – i en målrik historia. Målvakten Eddie Läck fick se pucken passera förbi sju (!) gånger i en match som slutligen blev 8–4 till Tjeckien.
Läs mer om Tjeckien och VM-uppladdningen.