Lägre

Stockholmsbörsen: Verkstadsbolag föll i slutet på sur börsvecka

Stockholmsbörsen avslutade fredagen på bara något lägre nivå efter en klart större nedgång tidigare under handelsdagen i spåren av bland annat oro kring den upptrappade handelskonflikten mellan USA och Kina. Flera svenska verkstadsbolag gick relativt svagt.
Läs mer om Kina och USA.

Var tredje bostad på Hemnet förblir osåld

En tredjedel av alla bostäder som läggs ut på bostadssajten Hemnet tas bort innan de har sålts.Dessutom är annonstiderna längre och slutpriserna lägre, visar färsk statistik som Expressen har tagit del av.
Läs mer om Expressen och Hemnet.
Nedgången avtar på börsen – MTG stiger på delning
Stockholmsbörsen handlades något lägre strax efter lunchtid på fredagen och hade därmed återhämtat sig rejält från förmiddagens bottennotering. Detta efter kraftiga fall på omvärldsbörserna.
Läs mer om MTG.
Börsnedgången avtar - MTG stiger på delning
Stockholmsbörsen handlades något lägre strax efter lunchtid på fredagen och hade därmed återhämtat sig rejält från förmiddagens bottennotering. Detta efter kraftiga fall på omvärldsbörserna.
Läs mer om MTG.

Lägsta mängden brittiska utsläpp på 127 år

Koldioxidutsläppen från Storbritannien är nu lägre än de var 1890, visar nya siffror. Minskningen beror framför allt på en dramatiskt minskad användning av kol. Men det är ännu långt kvar till det nationella klimatmålet.
Läs mer om Storbritannien.
Lägre försäljning för klädbolaget
Klädbolaget Kappahl redovisar ett resultat före skatt på 5 miljoner kronor för det brutna räkenskapsårets andra kvartal, vilket kan jämföras med en vinst på 51 miljoner för samma period i fjol.
Lägre försäljning för klädbolaget
Klädbolaget Kappahl redovisar ett rörelseresultat på 5 miljoner kronor för det andra kvartalet i det brutna räkenskapsåret 2017/2018 (december-februari).
Karl Beijbom: Lägre skatt betyder inte lägre skatteintäkter
Vänstern bör titta på Laffer-kurvan Inom Socialdemokratin och den övriga vänstern råder en nästan religiös övertygelse att höjda skatter ökar statens skatteintäkter. Detta är inte sant.
NEW YORK: HANDELSORO, FORTSATT FALL FÖR FACEBOOK, S&P 500 -1,5%
STOCKHOLM (Direkt) USA-börserna handlades ett par timmar in i torsdagens handel på lägre nivåer i kölvattnet av fortsatt oro för ett tilltagande handelskrig.
USA-börser: Rädsla för handelskrig dämpar handeln
USA-börserna handlades ett par timmar in i torsdagens handel på lägre nivåer i kölvattnet av fortsatt oro för ett tilltagande handelskrig. Facebooks fortsatta förtroendekris bidrog till det negativa sentimentet, särskilt i tekniksektorn. Marknaden smälte samtidigt onsdagens Fed-besked som inte var så hökaktigt som en del väntat sig.
Läs mer om Fed-besked.
NEW YORK: HANDELSKRIGSORO, FORTSATT FACEBOOKKRIS, S&P 500 -1,3%
STOCKHOLM (Direkt) USA-börserna inledde torsdagen på lägre nivåer i spåren av fortsatt oro för ett tilltagande handelskrig. Facebooks fortsatta förtroendekris bidrog till det negativa sentimentet.
Räntor och valutor: Euron vänder nedåt
Europeiska statspappersräntor sjönk 2-7 punkter på torsdagen, drivet delvis av lägre USA-räntor under natten men också av en rad svaghetstecken om konjunkturen i euroområdet i kombination med oro för möjliga förestående handelskonflikter.
USA-börser: Oron gör sig påmind på Wall Street
USA-börserna inledde torsdagen på lägre nivåer i spåren av fortsatt oro för ett tilltagande handelskrig. Facebooks fortsatta förtroendekris bidrog till det negativa sentimentet. Marknaden smälte samtidigt onsdagens Fed-besked som inte var så hökaktigt som en del väntat sig.
Läs mer om Fed-besked och Wall Street.
Bygghemmas ägare känd för att dumpa snabbt efter notering
Riskkapitalbolaget FSN Capital har mindre än ett år efter börsintroduktionen av installationsbolaget Instalco dumpat alla sina aktier till ett lägre pris än introduktionskursen. Nu duckar FSN på frågan om det är berett att göra samma sak i Bygghemma som börsnoteras nästa vecka.
Läs mer om Bygghemma, FSN och Instalco.
Lägre fart för tysk ekonomi
Tillväxten i den privata sektorn i Tyskland bromsade in något i mars, men ligger på en fortsatt hög nivå.
Läs mer om Tyskland.
Lägre fart i eurozonens ekonomi
Eurozonens privata sektor avslutade första kvartalet 2018 med den lägsta tillväxtnivån på över ett års tid. Det visar IHS Markits inköpschefsindex som kom in lägre i mars än förgående månad.
Signaler om dämpad tillväxt pressar ner räntor
Europeiska statspappersräntor sjunker 1-4 i förmiddagens handel på torsdagen, drivet dels av lägre USA-räntor under natten men också av signaler om en dämpning i EU-konjunkturen. Euron handlas samtidigt starkare mot dollarn än på onsdagseftermiddagen, efter en tydlig försvagning för USA-valutan i den sena USA-handeln.
Läs mer om EU-konjunkturen.
Lägre fart i tysk ekonomi
Den tyska industrins sammanvägda inköpschefsindex (Composite PMI) sjönk till 55,4 i mars från 57,6 föregående månad.
Lägre fart i Tysklands ekonomi
Den tyska industrins sammanvägda inköpschefsindex (Composite PMI) sjönk till 55,4 i mars från 57,6 föregående månad.
Nytt lagförslag: Lägre straffavgifter för rika
Skattetilläggen för låginkomsttagare och aktiebolag kan höjas nästa vår – samtidigt som de sänks för rikaste. Tusentals personer och företag berörs och för många bolag kan straffavgiften bli högre än den undanhållna skatten, enligt ett nytt lagförslag.
Andelen behöriga lärare ökar inte
Andelen behöriga lärare i grundskolan ökar inte, utan ligger kvar på samma nivå som förra läsåret: 71,4 procent. Och fortfarande är det stora skillnader mellan kommunerna, visar statistik från Skolverket. Behörigheten är generellt högre bland lärare som undervisar på högstadiet jämfört med de lägre årskurserna.
Läs mer om Skolverket.
Börsen väntas öppna ned
Stockholmsbörsen väntas inleda torsdagen med generellt lägre aktiekurser.