Lämnade

Man i 75-årsåldern försvunnen – polisen behöver tips

Vid lunchtid på söndagen försvann en man i 75-årsåldern från sitt hem i Borås kommun.Han lämnade i en vit bil och polisen behöver allmänhetens hjälp om någon sett mannen.– Det är vid hemmet som han var synlig sist, säger Magnus Söderqvist, stationsbefäl vid polisen i Borås.
Petra Medes drömlön – efter SVT-utspelet
Petra Mede lämnade SVT för drömlönen i TV4.Under lördagskvällen är det premiär för hennes nya program Stjärnornas stjärna – Petra Mede berättar om nya lönen, hur hon undviker kritik, och om självbilden efter åren i rutan.– Jag tycker alltid att det handlar för lite om mig ska du veta. Hela livet handlar för lite om mig. Men det är ju en del av det jag bygger min humor kring, säger Petra Mede.
Läs mer om Petra Mede och SVT.
Silvias blixtresa med kungen – kaoset innan de lämnade Madde
Kungaparet avbröt sin semester för att resa hem till prinsessan Madeleines nyfödda dotter.Men så fort konseljen var avklarad lämnade de prinsessfamiljen och åkte tillbaka till skidorten Klosters i Schweiz.– Hovet har ett hållbarhetstänk när det gäller resor, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Läs mer om Madde, Margareta Thorgren och Schweiz.

Hon hoppar av – efter diskningen

FALUN. Hon lämnade skidstadion i tårar – efter en arrangörsmiss.Nu kommer beskedet att den ryska stjärnan Natalja Neprjajeva bryter minitouren i Falun.– Det är jobbigt för henne, säger Rysslands förbundskapten Markus Cramer.
Läs mer om Falun och Natalja Neprjajeva.
Lasse Berghagens miljoner efter SVT
Lasse Berghagen, 72, drar in miljoner, 15 år efter att han lämnade SVT.Samtidigt gör han en drömdeal med hamburgerkedjan Max, som köper 250 000 ex av hans nya barnbok.– Det är helt otroligt alltså, säger Lasse Berghagen.
Läs mer om Lasse Berghagen, Max och SVT.
Superstjärnan: Jag vill till NHL
LOS ANGELES. En rysk superstjärna vill tillbaka till NHL.Ilja Kovaltjuk, 34, lämnade New Jersey Devils under stor uppmärksamhet säsongen 2013-14 för att flytta hem till Ryssland och spela i KHL.Men nu är Kovaltjuk på väg tillbaka till Nordamerika.- Jag skulle aldrig förlåta mig själv om jag inte tog chansen att vinna en Stanley Cup, säger Kovaltjuk till ryska sportkanalen Match TV.
Birgitta Ohlsson ska utreda sexköp i Haiti
Birgitta Ohlsson, som under hösten lämnade Liberalerna, ska nu vara med och utreda de skandalomsusade sexköpen inom välgörenhetsorganisationen Oxfam. Nolltolerans, ansvarskyldighet och en kulturförändring är nyckeln, skriver hon på Twitter.
Läs mer om Haiti, Liberalerna, Oxfam och Twitter.
Uppgifter: Engvall nära återkomst till Blåvitt
Gustav Engvall, 21, kan vara på väg tillbaka till IFK Göteborg. Enligt GT för anfallaren diskussioner med klubben. Sommaren 2016 lämnade Gustav Engvall IFK Göteborg för Bristol City.
Uppgifter: Engvall aktuell för återkomst i Blåvitt
Gustav Engvall slog igenom i allsvenskan i IFK Göteborgs tröja, och lämnade klubben sommaren 2016 för engelska Bristol City. I England har anfallaren dock haft svårt att ta en plats, och förra säsongen var han utlånad till Djurgården.
Hanif Bali lämnade annan version om UD-mejlen
Den moderata riksdagsledamoten Hanif Bali uppgav till DN att han fångat upp en mejlväxling mellan Utrikesdepartementet och journalisten Patrik Oksanen i sitt flöde på internet. Men en skärmdump från en konversation på sociala medier visar att han tidigare gett en helt annan version. Då svarade han: Fick det av en bekant.
Lämnade Brynäs - nu har legendaren fått nytt uppdrag
Pecka Alcén har hittat ett nytt jobb. Foto: Bildbyrån/Simon Hastegård För några månader sedan lämnade han Brynäs på grund av sjukdomsskäl. Men nu har legendaren Pecka Alcén hittat ett nytt jobb.
Läs mer om Pecka Alcn.
Punkrock uppskattades inte på konstförenings årsmöte - åskådare höll för öronen
Punkrockbandet Bleak Outlook, med Boråskonstnären Thomas Wahlström som sångare, spelning på konstföreningens årsmöte var inte helt uppskattad. Besökarna reste sig och lämnade lokalen.
Polisen utreds efter dödsfallet i Sävsjö
Tillsammans med sina två barn lämnade mamman asylboendet i Sävsjö.Hon dog och de två barnen skadades i kylan.Nu inleds en förundersökning om tjänstefel.
Läs mer om Sävsjö och Sävsjö.Hon.
SHB: Norges Bank mer av hökar än väntat
Norges Bank lämnade som väntat styrräntan oförändrad vid 0,50 procent på torsdagen, men justeringen av räntebanan var hökaktigare än vad Handelsbanken hade räknat med.
Läs mer om Handelsbanken.
AVSLÖJAR: Spionerade på Jesper Nyholm - lämnade efter otäcka skadan
Ingen har nog missat det tråkiga som hände Jesper Nyholm på Friends Arena i tisdags.
Läs mer om Jesper Nyholm.
Norge lämnar styrräntan oförändrad
Norges Bank lämnade styrräntan oförändrad på torsdagen. Folioräntan ligger därmed kvar på 0,50 procent.
Norges bank lämnar styrräntan oförändrad
Norges Bank lämnade styrräntan oförändrad på torsdagen. Folioräntan ligger därmed kvar på 0,50 procent.
Officiellt: Zengin tillbaka i Bajen - och Djurdjic klar
Som 9-åring började Erkan Zengin spela fotboll i Hammarby. När han sedan lämnade klubben som 23-åring, 2009, hade han växt ut till en kugge och supporterfavorit i A-laget.
Kaptenen klev fram som matchhjälte för Gnaget
Han lämnade två raka matcher utan poäng. Men när det behövdes som mest klev Christian Sandberg fram – och avgjorde AIK:s hemmamöte med Pantern.
Microsoft inför rätta - anklagas för systematisk könsdiskriminering i USA
Kvinnor i tekniska jobb på Microsoft i USA lämnade mellan åren 2010 och 2016 in 238 interna klagomål om könsdiskriminering eller sexuella trakasserier, enligt domstolshandlingar som offentliggjordes under gårdagen.
Läs mer om Microsoft och USA.
Tiotusentals elever lämnade klassrummen i protest mot vapenlagar
Elever i mer än 2.800 skolor i USA deltog på onsdagen i en landsomfattande våg av protester mot USA:s vapenlagar. Skoleleverna lämnade klassrum under lektionstid för att ansluta sig till demonstrationer som många jämför med 1960-talets studentuppror.
Läs mer om USA.
Trump utser ny ekonomisk rådgivare
Larry Kudlow blir ny ekonomisk rådgivare åt USA:s president Donald Trump. Han tar över efter Gary Cohn, som lämnade posten förra veckan efter presidentens beslut att införa importtullar på stål och aluminium.
Läs mer om Donald Trump och Gary Cohn.
Stephen Hawkings fina relation med sin dotter Lucy
Den världsberömde fysikern Stephen Hawking lämnade efter sig tre barn i sorg.Lucy Hawking har talat kärleksfullt om sin far och sagt att skratt och envishet har hållit honom vid liv.Vi kommer för alltid att sakna honom, skriver barnen i ett uttalande.
Läs mer om Lucy och Stephen Hawking.
Island lämnar styrräntan oförändrad
Islands centralbank lämnade på onsdagen styrräntan (sjudagars deposit) oförändrad på 4,25 procent. Det rapporterar Reuters.