Lämnade

Efter derbysegern: Nya besked om Kims skada

KIm Andersson, 35, lämnade Skånederbyt med smärtor i sin vad och haltade i korridorerna efter den tuffa fajten mot HK Malmö.Nu kommer klart besked från sukgymnasten Jesper Lindgren om Ystadstjärnans skada.– Det kan bli så att Kim står över någon match. Vi tar inga risker, säger Lindgren.

Veteranen som fortfarande vill lära sig mer

Köpenhamn. Han lämnade tryggheten i Stockholm för en ny utmaning i Köpenhamn. Resultat blev en förlängd karriär. Kortbane-EM i Köpenhamn var tänkt att bli Simon Sjödins slutpunkt, men nu har han tänkt om. – Jag är inte redo att lägga av redan nu, säger Simon.
Läs mer om Köpenhamn, Simon och Stockholm.
Barnens känslor – lämnade av Lill-Babs
Barbro Lill-Babs Svensson har tre döttrar – Monica, Malin och Kristin.Nu berättar de om sin udda uppväxt – med mormodern som en trygg punkt i tillvaron.– Mormor var den som höll ihop familjen, säger Monica Svensson.
Bank of England lämnar räntan oförändrad
Den brittiska centralbanken lämnade basräntan oförändrad på 0,50 procent efter det penningpolitiska mötet på torsdagen, enligt Bloomberg News.
Läs mer om England.

Rånare trängde in i lägenhet – slog boende

Rånarna trängde in i offrets lägenhet – och utdelade bland annat slag i ansiktet.Enligt uppgift lämnade de platsen med en tv, en datorskärm och en mobil.
Ares Project Panther – en modern DeTomaso Pantera byggd på Huracan
Minns ni Dany Bahar, den dynamiska Lotuschefen som fick avgå 2012? Efter endast tre år som vd och ett stort antal spektakulära konceptbilar fick dåvarande Lotusägaren nog och gav Dany Bahar sparken. Dany Bahar lämnade dock inte bilindustrin utan startade italienska Ares Design, baserat i Modena. Senaste projektet är en modern version av klassiska DeTomaso Pantera, kallad Ares Project Panther. Pantera är för övrigt det italienska ordet för kattdjuret panter, panther på engelska. Ares Project Panther ska inleda sin försäljning nästa höst och under de välbekanta linjerna hittar vi teknik från Lamborghini H
Man gripen för mordbrand – efter stora missen
Natten till onsdag ska någon ha satt eld på en dörr till ett flerfamiljshus.Branden tog aldrig riktigt fart – men polisen utreder det ändå som mordbrand.Och den den misstänkta gärningsmannen lämnade tydliga spår efter sig.
Man smugglade in 2 900 liter alkohol
Den brottsmisstänkte mannen lämnade Tyskland med 1 607 liter öl, 1 066 liter vin och 294 liter sprit. Den ansenliga mängd alkohol var enligt den misstänkte för privat bruk.Nu har han åtalats för grov smuggling.
Läs mer om Tyskland.
Maria Ågren godkände strafföreläggandet för att undvika medieuppmärksamhet
Transportstyrelsens sparkade generaldirektör Maria Ågren godkände strafföreläggandet enbart i syfte att undvika medial exponering. Det framgår av den stämningsansökan som hennes fackförbund lämnade in till Arbetsdomstolen under måndagen. Hon förnekar att hon har gjort sig skyldig till brott.
Läs mer om Arbetsdomstolen och Maria Ågren.
Jag förstår hur han känner sig
Marcus Antonsson lämnade Leeds frysbox och flyttade till Manchester.Nu har anfallaren fått en personlig revansch i forna Premier League-mästarna Blackburn – men vill inte tänka på om han kan bli ett alternativ inför sommarens VM.– På något sätt börjar man göra sig ett namn nu som man inte lyckades med förra året, säger Marcus Antonsson.
Paris går till frontalangrepp mot uthyrningsjätten Airbnb
Staden Paris har fått nog och lämnade på måndagen in en begäran hos en domstol om att Airbnb och fyra andra uthyrningssajter ska lagföras - om de inte omedelbart plockar bort de lägenheter som hyrs ut illegalt till turister.
Läs mer om Airbnb.
Lotta Brom stöttas av lyssnare – efter trakasserianklagelserna
Lotta Brom lämnade Sveriges Radio efter anklagelser om trakasserier – nu stöttas hon av lyssnare.Flera personer skriver i sociala medier om sin saknad och radioprofilen har fått beundrarbrev, uppger hon själv.Ibland blir man extra glad när något kommer i posten, skriver hon.Samtidigt pågår arbetet med att hitta en ersättare till Lotta Brom, enligt Anderas Miller, kanalchef för P4 Extra.Vi har fått blandade reaktioner på att Lotta slutat, skriver han i ett sms.
Läs mer om Lotta och Lotta Brom.
Ishizaki tillbaka i Elfsborg
Stefan Ishizaki är klar för Elfsborg. Klubben han lämnade 2013 efter sju framgångsrika år, med bland annat två SM-guld.
Läs mer om Elfsborg och SM-guld.
Därför gick kungafamiljen så tidigt från Nobelfesten
Kungafamiljen lämnade Nobelfesten redan före midnatt – utan att möta Nobelpristagarna i enrum.Men den tidiga kvällen har sin förklaring.– Det var en bra förändring, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Thomas Eriksson blir ny publisher för Metro
Thomas Eriksson blir ny publisher på tidningen Metro, skriver Medievärlden.Eriksson efterträder Staffan Erfors, som lämnade tidningen förra veckan.
Läs mer om Medievärlden.Eriksson och Metro.
Lamborghinis testförare Valentino Balboni förklarar charmen hos Countach
Valentino Balboni hade slutat skolan när han gick förbi Lamborghinifabriken. Alla de vackra bilarna hade en enorm dragningskraft och den unge Valentino lämnade in en ansökan om jobb. En månad senare, 1968, fick han jobb som lärling i verkstaden. Uppgifterna för Valentino Balboni var att städa golv, rengöra verktyg och på morgonen köra ut bilarna ur verkstaden. Händelsevis blev det även en liten runda runt fabriksområdet innan bilarna parkerades. Egentligen inte tillåtet, men vem kan klandra en ung man från att köra en Lamborghini? En dag blev Valentino Balboni uppkallad till chefen, som berättade att de
Så byggde supermodellerna sina miljonimperier
Heidi Klum, 44, har vunnit Emmy-statyetter för Project Runway och är aktuell med en egen klädkollektion för Lidl. Naomi Campbell, 47, syns i hyllade dramaserien Empire, medan Kate Moss, 43, driver egen talangagentur. Och trots att Gisele Bündchen, 37, lämnade catwalken för flera år sedan och numera spenderar mycket tid med sina barn tjänar hon fortfarande enorma pengar. Så har modellerna byggt sina miljonimperier.
Brynäs kross i mötet med förra tränaren
Thomas Bulan Berglund lämnade Brynäs i våras.När han för första gången i höst coachade mot sitt gamla lag klappade Luleå ihop totalt.Till slut vann Brynäs bortamatchen med 6-1.–När ställningen är 6-1 är det svårt att känna annat än uppgivenhet, säger Berglund till C More.
Läs mer om Berglund, C More och Luleå.
Otäcka scener: Faller ihop med ansiktet före
Otäcka scener utspelade sig mellan Björklöven och Almtuna.Hemmalagets Alex Hutchings gav Almtunas William Quist en tackling i offensiv zon.Quist snurrade ett halvt varv och slog huvudet i isen.Efter ett långt spelavbrott lämnade Quist arenan på bår.
Läs mer om Björklöven och Quist.
Canal Digital sålde tvåårsavtal till demenssjuk 84-åring
När försäljaren från Canal Digital lämnade pensionsparet hade den 84-årige mannen undertecknat ett avtal på två år.Dagen efter var besöket glömt, och några dagar senare kom en avi på en parabolantenn som skulle hämtas ut.- Jag blir ledsen när man lurar gamla människor på det här viset, säger Anna Dahlholm, som är släkt med paret.
Läs mer om Anna Dahlholm och Canal Digital.
Tajmingen inte alls dålig för amorteringskrav
Gemensam manual för krishantering om bobubblan spricker. Det beskedet lämnade Finansiella stabilitetsrådet. I Ekonomistudion gästar en av rådets medlemmar – riksgäldsdirektör, Hans Lindblad. Tajmingen inte alls dålig för amorteringskrav, säger han i programmet. Och nu samlar regeringen både statliga bolag och arbetsmarknadens parter för samtal efter #metoo-uppropen – men kan kvoteringsfrågan få nytt liv? Jämställdhetsminister Åsa Regnr medverkar i programmet. Varje vardag klockan 06.46.
Läs mer om Finansiella.
Lämnar ungdomsförbundet – efter olämpliga händelser
Två personer i Cuf lämnade på tisdagen sina uppdrag med omedelbar verkan. Den ena efter att – mot sitt nekande –ha anklagats för sexuellt övergrepp på en medlem.
Läs mer om Cuf.
Polisen jagar fräck jacktjuv
Polisen kallades under den tidiga kvällen till en klädbutik i Halmstad.En man hade då stulit flera jackor, värda sammanlagt 9 000 kronor, och sprungit från butiken.Innan han lämnade hotade han personalen med att han hade ett vapen.
Läs mer om Halmstad.En.
Busschaufför misshandlad – förd till sjukhus
En busschaufför har förts till sjukhus efter att ha blivit misshandlad på Hisingen, Göteborg.Två yngre män lämnade platsen och eftersöks nu av polis.
Läs mer om Göteborg.Två och Hisingen.
De valde kärlek och hårt arbete på en ö på floden Volga
RYBINSK. De lämnade Moskva och välbetalda jobb för en pytteliten stuga på en ö på floden Volga. Ljubov Viljanskaja och Aleksej Viljanskij gjorde vad många ryska storstadsbor drömmer om. Men att flytta ut på landsbygden i Ryssland är ett projekt som kräver en helt annan beslutsamhet än i väst.