Lämnar

Nytt besked om räntan i USA – kan bli höjning

Den amerikanska centralbanken Fed lämnar nytt räntebesked under onsdagskvällen.
Läs mer om Fed och USA.
Det är två spännande kandidater
Ren Jensen lämnar sportchefsjobbet i Halmstad – lämnar själv förslag på tänkbara ersättare
Läs mer om Halmstad.
Förödande – nu är det nog över
Så här ser Djurgården ut: Stora, starka och redo för guldstrid.Men när man lämnar Borås är det med ett förödande kryss på kontot. Trots full hastighet, samstämmiga lagdelar och obscen offensiv är det för sent för oavgjorda matcher.För nu är det väl över?
Läs mer om Djurgården.

Britterna skrattar åt Mays val inför EU-beskedet

I Storbritannien skrattas det åt att premiärminister Theresa May har valt italienska Florens för att hålla ett tal om brexit på fredag. Men talet är viktigt för vad premiärministern säger om den framtida relationen till EU och om hon går med på att betala när britterna lämnar unionen.
Läs mer om EU-beskedet och Theresa May.
En era är över – John Chambers lämnar Cisco
John Chambers som byggt upp och i mer än 20 år basat över nätverksjätten Cisco kommer inte att ställa upp för omval till styrelseordförande i december.
Läs mer om Cisco.
En era är över – John Chambers lämnar Cisco
John Chambers som byggt upp och i mer än 20 år basat över nätverksjätten Cisco kommer inte att ställa upp för omval till styrelseordförande i december.
Läs mer om Cisco.
SVT-profilen byter liv – nu lämnar hon Sverige
SVT-profilen Kristina Kappelin byter liv.Nu säger hon upp sig och flyttar till paradisön Capri i Italien.– En spännande och ny utveckling i mitt yrkesliv, säger hon till SVT.
Läs mer om Capri, Italien, SVT och Sverige.
SVT-profilen byter liv – nu lämnar hon Sverige
SVT-profilen Kristina Kappelin byter liv. Nu säger hon upp sig och flyttar till paradisön Capri i Italien. – En spännande och ny utveckling i mitt yrkesliv, säger hon till SVT.
Läs mer om Capri, Italien, SVT och Sverige.
Londonbombaren fotad med Lidl-påse
Här syns en av de misstänkta Londonterroristerna när han lämnar sitt hem – 90 minuter innan attentatet.Den misstänkte bombmannen bär en Lidl-påse på bilderna.Misstanken är att bomben ligger i påsen.
Bästa guiden för begagnatköp av bil – ultimata listan
Köpa begagnad bil är bland det roligaste man kan göra. Samtidigt också något av det läskigaste, eftersom det handlar om mycket pengar och man riskerar att bli lurad. Här har vi samlat alla tips och råd till en komplett guide för dig som ska köpa begagnad bil av privatperson. Många av punkterna handlar om att undvika dyrbara misstag. Är du trygghetsnarkoman bör du istället överväga att köpa begbil hos en bilhandlare – som dock alltid ser till att själv tjäna pengar på affären. Chansen till bästa pris finns tveklöst hos de privata säljarna. Köpa begagnad bil av en
Uppgifter: Trump vill se bättre villkor i Parisavtalet
Donald Trump uppges vara på väg att mjukna kring Parisavtalet, enligt ett amerikanskt sändebud som AFP rapporterar om.– Det har inte skett någon förändring i USA:s hållning kring Parisavtalet. Presidenten har varit mycket tydlig i att USA lämnar avtalet såvida inte vi kan stanna kvar under villkor som är mer gynnsamma för oss, säger däremot Vita husets biträdande pressekreterare Lindsay Walters enligt Buzzfeed News.
Läs mer om AFP, Parisavtalet, USA och Vita.
Islands statsminister öppnar för nyval
Ljus framtid, ett av de tre styrande partierna i Island, lämnar regeringen. Beslutet kommer sedan statsministerns parti, Självständighetspartiet, försökt mörka en historia kring en sexualförbrytare. Nu öppnar statsministern för nyval, möjligen i november.
Birgitta Ohlsson är fåordig om vad som följer efter politiken
Birgitta Ohlsson förlorade provvalet mot Jan Björklund och säger nu att hon lämnar politiken. Men det är inget dramatiskt avhopp. Av respekt för de som röstat på mig sitter jag kvar i riksdagen mandatperioden ut, säger L-politikern, som samtidigt är vag om vad hon ska ägna sig åt när partipolitiken är ett avslutat kapitel.
Läs mer om Jan Björklund och L-politikern.
Aston Martin går in i Formel 1?
Red Bull lämnar Renault – och Aston Martin gör Formel 1-comeback efter 60 års frånvaro?
Läs mer om Aston Martin, Formel och Renault.
Karin Eriksson: Birgitta Ohlsson valde fel tidpunkt
DN:s politikreporter Karin Eriksson svarar på tre frågor om varför Liberalernas Birgitta Ohlsson lämnar politiken.
Läs mer om Karin Eriksson.
Birgitta Ohlsson lämnar politiken
Birgitta Ohlsson (L) lämnar politiken helt, enligt Expressen. Beskedet kommer efter att hon i juni utmanat L-ledaren Jan Björklund om partiledarposten i partiet.
Birgitta Ohlsson lämnar politiken
Birgitta Ohlsson (L), som utmanat Jan Björklund som partiledare för Liberalerna, lämnar politiken helt.Jag har inte levererat tillräckligt stöd för min kandidatur och tar förlusten som en kvinna och drar tillbaka min kandidatur, skriver Birgitta Ohlsson i en debattartikel på Expressen debatt.
Han lämnar efter 19 år – blir sportchef i Danmark
Efter 19 år på Halmstadtravet lämnar Ren Jensen sin post.Nya uppdraget: Sportchef i Danska Travförbundet.– Det blir spännande men också en stor utmaning att försöka vidareutveckla travsporten i Danmark, säger han i ett pressmeddelande.
Avgår efter 14 år: Suttit som gisslan
Westholm har fått nog – lämnar styrelseuppdraget
Tränaren lämnar allsvenska succlaget
Nykomlingen LB07 har gjort succ i damallsvenskan, men nu väljer tränaren Sven Sjunnesson oväntat att lämna klubben.I ett pressmeddelande skriver klubben:Vi har utvecklat vår spelid och vi har kunnat fortsätta vara ett spelande lag även i Damallsvenskan.
Islands regering i kris efter skandal
Ljus framtid, ett av de tre styrande partierna i Island, lämnar regeringen. Beslutet kommer sedan statsministerns parti, Självständighetspartiet, försökt mörka en historia kring en sexualförbrytare.
Viktigt att definiera vad värdefull forskning är
REPLIK DN Debatt 10/11. Det är positivt att Mats Alvesson och Roland Paulsen lyfter vikten av att samhällsvetenskaplig forskning gör nytta. De lämnar dock frågan om vad som utgör samhällsnyttig forskning obesvarad. Vi anser att mer fokus på problem som är stora, lösbara och försummade skulle kunna öka möjligheterna för samhällsvetenskaplig forskning att göra nytta för samhället, skriver företrädare för Effektiv altruism.
Läs mer om Effektiv och Roland Paulsen.