Lämnar

Boork lämnar – efter storbråken
Leif Boork har hamnat i flera konflikter med tunga namn under sin tid som förbundskapten för Damkronorna.Efter OS har tränaren gjort sitt i landslaget och kommer att ersättas av Ylva Martinsen.– Jag är otroligt stolt över att få den här möjligheten. Det är ett hedersuppdrag och det finaste jobb du kan få inom hockeyn, säger Martinsen till ishockeyförbundets hemsida.
Toppnamn lämnar svenska Microsoft – här är veckans chefsnytt
Svenska Coromatic hämtar sin nya koncernchef på Microsoft. Det senare bolaget har dock redan ersättaren plats. Dessutom plockar Tele2 in en marknadsprofil, PTS pratar spektrum och Dustin kryddar styrelsen.
Läs mer om Dustin, Microsoft och Tele2.

Toppnamn lämnar svenska Microsoft – här är veckans chefsnytt

Svenska Coromatic hämtar sin nya koncernchef på Microsoft. Det senare bolaget har dock redan ersättaren plats. Dessutom plockar Tele2 in en marknadsprofil, PTS pratar spektrum och Dustin kryddar styrelsen.
Läs mer om Dustin, Microsoft och Tele2.
Dottern lämnar Mia för kända pojkvännen
Reality-familjen Parneviks splittras från årskiftet. Nu avslöjar dottern Penny Parnevik att hon flyttar tvärs över USA till den kända svenska pojkvännen. Jag flyttar till Kalifornien i januari. Min pojkvän som också är svensk bor där! För att kunna klara långdistans bestämde vi oss för att vi bara kommer att flytta ihop!, skriver Penny Parnevik på sin blogg.
Läs mer om Kalifornien, Mia, Penny Parnevik och USA.
Mogert bland de mäktigaste – utan att göra avtryck
Metoo fäller en av Sveriges mäktigaste kulturpolitiker. Roger Mogert (S), kultur- och stadsbyggnadsborgarråd i Stockholm, lämnar politiken – utan att ha gjort något större avtryck.
Läs mer om Stockholm.
Minnesord: Gösta Uddn
Arkitekt Gösta Uddn, Nacka, har gått bort 90 år gammal. Han lämnar efter sig hustrun Ingrid och barnen Maria, Joakim, Sofia och Carl med familjer.
Läs mer om Carl, Ingrid, Joakim, Maria, Nacka och Sofia.
S-borgarrådet i Stockholm avgår
S-borgarrådet Roger Mogert avgår och lämnar politiken efter flera vittnesmål om trakasserier, uppger DN. Mogert meddelade sin avgång hastigt på torsdagen.
Läs mer om Stockholm.
Borgarrådet Roger Mogert (S) lämnar politiken
Roger Mogert (S), Stockholms stadsbyggnads- och kulturborgarråd, lämnar politiken. Det meddelade han på torsdagen.
Stahre till USA – mot Häckens vilja
Mikael Stahre lämnar Häcken för USA – mot den allsvenska klubbens vilja. Vi är otroligt besvikna på hans beslut, säger sportchefen Sonny Karlsson i ett pressmeddelande.
Läs mer om Häcken, Sonny Karlsson och USA.
Ilskan mot Stahre: Otroligt besvikna
Mikael Stahre lämnar Häcken för att träna MLS-laget San Jos Earthquakes.Det får GBG-laget att rasa – och nu hävdar Häcken att det Stahre gjort strider mot deras gemensamma avtal.– Vi är otroligt besvikna på hans beslut. Det sätter oss i en sits där vi en månad före säsongsstart står utan tränare, säger sportchef Sonny Karlsson i ett uttalande.
Läs mer om Häcken, Sonny Karlsson och Stahre.
Ilskan mot Stahre: Otroligt besvikna
Mikael Stahre lämnar Häcken för att träna MLS-laget San Jos Earthquakes.Det får GBG-laget att rasa – och nu hävdar Häcken att det Stahre gjort strider mot deras gemensamma avtal.– Vi är otroligt besvikna på hans beslut. Det sätter oss i en sits där vi en månad före säsongsstart står utan tränare, säger Sonny Karlsson.
Läs mer om Häcken, Sonny Karlsson och Stahre.
Chocken: Stahre lämnar Häcken
Läs mer om Häcken.
Mikael Stahre lämnar – snart klar för ny klubb
Mikael Stahre förde BK Häcken till en fjärdeplats i allsvenskan - men lämnar nu klubben efter bara en säsong.Enligt SportExpressens uppgifter är han detaljer från att presenteras som San Jos Eartquakes nya huvudtränare.MLS-klubben blir därmed 40-åringens tredje sejour som tränare utanför Skandinavien.
Läs mer om Skandinavien.
Kalifornien ut ur USA – inte längre en omöjlig tanke
Republikanernas förslag till skattereform har dramatiskt ökat de politiska spänningarna i USA. Nu hörs allt fler röster om att den politiska oenigheten hotar att splittra landet. Tanken om att Kalifornien lämnar har gått från omöjlig till osannolik.
Läs mer om Kalifornien och USA.
Jag förstår att Östling lämnar sitt uppdrag
LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson frågades ut av Niklas Svensson i Expressens Bara Politik och gick åt hårt Svensk Näringslivs avgående ordförande Leif Östling. – Jag förstår att Östling lämnar sitt uppdrag, sa Thorwaldsson i Expressens Bara Politik.
Stjärnan lämnar AIK – nobbar treårsavtal
Chinedu Obasis ser ut att lämna AIK.Klubben har lämnat ett kontraktsförslag, men just nu pågår inga förhandlingar enligt sportchefen Björn Wesström.
Läs mer om AIK och Björn Wesström.
Backtalangen lämnar Frölunda
Läs mer om Frölunda.
Frölunda bryter – med VM-meriterade backen
Backen Johannes Johannesen, 20, lämnar Frölunda.Den VM-meriterade norrmannen flyttar hem till Stavanger.– Det här är bästa lösningen för båda parter, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till klubbens hemsida.
LO:s ordförande: Kommer minnas Leif Östling som en duktig industrialist
Leif Östling lämnar ordförandeposten i Svenskt Näringsliv efter sina uppmärksammade uttalanden i samband med den så kallade paradisläckan. LO-basen tycker det är bra, men kommer minnas honom som en duktig industrialist.
Det har tagit glädjen ur mig
GÖTEBORG. Knäskadorna sätter stopp för Alexander Farnerud, 33.Nu lämnar stjärnan BK Häcken – och fruktar att karriären är över.– Det känns jobbigt just nu och jag behöver tid att fundera på min framtid, säger Farnerud till Häckens hemsida.
Läs mer om Alexander Farnerud och Farnerud.
Profilen lämnar TV4 – för konkurrenten
En rockad är fullbordad.Suzanne Sjögren har lämnat TV4 för att ersätta Frida Nordstrand i Viasat.– Det känns väldigt, väldigt bra, säger Sjögren till Aftonbladet.