Långsammare

Uppgifter: Därför kan ett nytt batteri kan göra din gamla Iphone snabbare

Användare på Reddit spekulerar om deras Iphone-modeller blir långsammare på grund dåliga batterier, och en mjukvarufix som hänger kvar sedan IOS 10.2.1.
Läs mer om Iphone, Iphone-modeller och Reddit.

Sandra Näslund tvåa i premiärkvalet

Skicrosstjärnan Sandra Näslund blev tvåa när vinters första världscupkval avgjordes på torsdagsförmiddagen i Val Thorens. Den svenska världsmästaren var bara en hundradel långsammare än kanadensiskan India Sherret. 12.30 på torsdagen börjar säsongens första finalpass.
Läs mer om India Sherret.
Lär sig danska barn tala senare i livet än svenska?
2 december. Är våra grannars språkutveckling långsammare? Språkliga myter och påståenden spräcks eller bekräftas av lingvisten Mikael Parkvall varje dag fram till jul i SvD:s Språkluckan.
Läs mer om Mikael Parkvall.
Riksbanken: Bopriserna ökar mer långsamt
Bostadspriserna kommer att fortsätta stiga de kommande åren, men i en långsammare takt, bedömer Riksbanken.
Läs mer om Riksbanken.

Fiasko för Lindsey Vonn i comebacken

Lindsey Vonn är tillbaka.Men det gick inte helt som väntat...Efter det första åket var hon över tre sekunder långsammare än italienskan Manuela Mölgg – och det blir med andra ord inget andra åk för amerikanskan.
Läs mer om Lindsey Vonn och Manuela Mölgg.
Oväntade effekten av klimathotet: Himlen faller
Jorden snurrar långsammare och Nordpolen närmar sig England. När klimatet förändras påverkas jorden på flera oväntade sätt.
Läs mer om England och Nordpolen.
Klart: Posten blir långsammare
Förra veckan erfor Expressen att regeringen kommer presentera ett förslag som för att breven kommer ta två dygn för att nå mottagaren i en annan del av landet i stället för ett.Nu bekräftar regeringen nyheten.Postförordningen ändras även med ett beslut om att brev ska levereras inom två dagar (tvådagarsbefordran) i stället för inom en dag (övernattbefordran), står det i ett pressmeddelande.
Läs mer om Expressen.
Osäker postgång blir långsammare
Långsammare och dyrare, men förhoppningsvis säkrare. Regeringen vill ändra postlagen och ta bort kravet på att brev ska komma fram dagen efter. – Det viktigaste är att posten kommer fram, säger bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson (MP).
Läs mer om Peter Eriksson.
Osäker postgång blir långsammare
Långsammare och dyrare, men förhoppningsvis säkrare. Regeringen ändrar postlagen och tar bort kravet på att brev ska komma fram dagen efter. – Det viktigaste är att posten kommer fram, säger bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson (MP).
Läs mer om Peter Eriksson.
IMF: Centralbankerna bör gå försiktigt fram
Ett envist dämpat inflationstryck i flera utvecklade ekonomier är ett skäl till att centralbankerna bör gå försiktigt fram med policynormaliseringen. Bland annat Fed väntas nu höja i långsammare takt. Det skriver Internationella valutafonden, IMF, i sin höstprognos, World Economic Outlook.
Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio är snabbaste suv på Nürburgring med 7:51,7
Nu har Alfa Romeo två varvrekord runt Nürburgring. Ni minns nog den fullständigt halsbrytande körningen med Fabio Francia som gjorde Giulia Quadrifoglio till snabbaste fyrdörrars sedan runt Nürburgring med 7:32. Nu har samme Fabio Francia kört Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio runt Nürburgring på imponerande 7:51,7. Det är klart snabbare än Range Rover Sport SVR (8:14) och även några sekunder före Porsche Cayenne Turbo S (7:59,74). Tittar man i listan är det många namnkunniga sportvagnar som faktiskt är långsammare runt Ringen än Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio. Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio har sa
Studie: svårare att använda webbsidor med modern platt design
På moderna webbsidor lyser 3d-effekter med sin frånvaro. Samma sak i många appar. Det ger långsammare användning, visar en undersökning.
Vädret bromsar tillväxt av ekomat
Försäljningen av ekomat fortsätter öka, men i långsammare takt än tidigare. Skördeproblem i södra Europa på frukt och grönsaker bromsar tillväxten i år.
Läs mer om Europa.
Peder Fredricson nära drömsegern – trots att han höll på att trilla av
Falsterbo. Peder Fredricson drömde om att vinna Falsterbo Grand Prix tillsammans med hästen All In - men en tappad stigbygel förstörde segerchansen. – Min första tanke var jävlar men jag är glad över att jag trots det fortsatte rida för att få en bra tid, säger Peder Fredricson. Det räckte till en andra plats – 46 hundradelar långsammare än segrarens.
Hushållens lån växer långsammare
De svenska hushållens lån hade i maj en årlig tillväxttakt på 6,9 procent. Det är en minskning med 0,2 procentenheter jämfört med april, enligt Statistiska centralbyrån (SCB).
Läs mer om Statistiska.
Bekämpa högskolors otrygga anställningar
Tidsbegränsade anställningar på universitet och högskolor gör att verksamheterna utvecklas långsammare och Sverige inte får inte den kvalificerade forskning som vi skulle kunna ha. Det skriver Britta Lejon och Annika Aronsson från fackförbundet ST.
Teknikfrossa på Wall Street
Teknikaktier hade en tung dag när börsveckan inleddes i New York. Apple, som sjönk kraftigt i fredags efter en rapport om att de kommande Iphonemodellerna kommer att vara långsammare än en del konkurrentmodeller, fortsatte sin nedgång.
Teknikaktier tyngde Wall Street
Teknikaktierna tyngde de amerikanska börserna i veckans avslutande handel på Wall Street. Indextunga Apple tappade 3,9 procent efter en rapport om att de kommande Iphonemodllerna kommer att vara långsammare än en del konkurrentmodeller.
Läs mer om Iphonemodllerna och Wall Street.
Hushållens lån växer långsammare
De svenska hushållens lån hade i april en årlig tillväxttakt på 7,1 procent. Det är en minskning med 0,2 procentenheter jämfört med mars, enligt Statistiska centralbyrån (SCB).
Läs mer om Statistiska.
Kina får sänkt kreditbetyg
Kreditvärderingsinstitutet Moody's sänker Kinas kreditbetyg och varnar för att långsammare tillväxt kan leda till ökad skuldbörda de kommande åren.
Nu finns Windows 10 på 500 miljoner maskiner
Microsofts operativsystem fortsätter att ta marknadsandelar, men betydligt långsammare än företaget ursprungliga förhoppningar.
Nu finns Windows 10 på 500 miljoner maskiner
Microsofts operativsystem fortsätter att ta marknadsandelar, men betydligt långsammare än företaget ursprungliga förhoppningar.
Svaret efter MFF- tränarens gräskritik
I två av tre bortamatcher har Malmö FF:s motståndare låtit bli att vattna planen för att få långsammare spel.Nu riktar Malmö FF-tränaren Magnus Pehrsson hård kritik mot regelverket – som han vill se ändrat.– För svensk fotbolls utveckling är det nästan genant att vi har ett sådant reglemente, säger Magnus Pehrsson.– Är det något som väcker tillräckligt med irritation hos fler klubbar kan man ge oss uppdraget att driva det mot förbundet, säger Sef:s generalsekreterare Mats Enquist.
Snabbätare? Därför bör du käka maten långsamt
Tugga maten bättre så bränner du fler kalorier. Enligt en ny studie gynnas inte bara aptit- och mättnadshomornerna av att vi äter långsammare – utan även fettförbränningen.
Se när superelbilen Nio EP9 pressar sig runt Nürburgring på rekordtid
Varvtider på Nürburgring har blivit något för vissa biltillverkare att skryta om. Rekordtider för elbilar duggar inte lika tätt som för bensinbilar men superbilen Nio EP9 bjöd på en riktigt imponerande Ringentid i november, på 7:05. Det är bara åtta sekunder långsammare än Porsche 918 Spyder och det är kvickare än Nissan GT-R. Det går undan riktigt bra i filmen och det är intressant att höra frånvaron av något som annars är intimt förknippat med det gröna helvetet: en vrålande förbränningsmotor. Det låter faktiskt lite som en golfbil. En väldigt, v