Löfte

Skoghall värvar löfte från Hagfors

INNEBANDY: "Tror att det här är rätt steg" Skoghall gör en så kallad prestigevärvning. Nu är det klart att jättetalangen Matilda Jansson lämnar Hagfors för den satsande allsvenska klubben.
Läs mer om Matilda Jansson och Skoghall.

Volvo-chefens löfte: Då ska hälften av bilarna vara eldrivna

På bilmässan i Peking haglade de kaxiga målen kring elektrifiering från bilmärkena i Geelykoncernen. Volvo Cars vd Håkan Samuelsson stack ut hakan och lovade att hälften av bolagets försäljning 2025 ska vara rena elbilar.
Saab mutade facket – och svek löfte till Mandela
Nelson Mandela tog initiativ till diskussioner med Saab om en industriskola som företaget hade utlovat i utbyte mot fackligt stöd för Gripen-affären. Det visar dokument SvD kan avslöja. Men Saab svek löftet. Skolan blev istället ett samarbete med försvaret – och företaget betalade ut mutor till fackliga företrädare för att tysta tänkbara kritiker.
Läs mer om Gripen-affären, Mandela, Saab och SvD.
Socialdemokraternas löfte: Skärper krav på nyanlända
Socialdemokraternas nya vallöfte innebär skärpta krav på nyanlända, skriver Aftonbladet.Partiet går nu till val på att införa en språkplikt – som innebär att de som inte deltar i svenskundervisning blir utan ersättning, skriver tidningen.Förslaget väntas presenteras på en presskonferens i dag klockan 13.30.
Läs mer om Aftonbladet.Partiet.

Löfte stannar i Karlstad IBF

INNEBANDY: Klar för ytterligare en säsong Forwarden Adina Alfredsson är klar för ytterligare en säsong med Karlstad IBF. - En ung tjej som det finns mycket att plocka ur, säger sportchefen Peter Karlsson till klubbens hemsida.
Socialdemokraternas löfte – efter katastrofmätningen
Socialdemokraterna vill bygga 60 000 bostäder i Göteborg – på tio år. Det meddelade partiet på en presskonferens under måndagen.Beskedet kommer en knapp vecka efter den Sifoundersökning som visade på ett historiskt ras i stödet för S i Göteborg.
Läs mer om Göteborg och Sifoundersökning.
Donald Trump efter Kims löfte: Långt ifrån ett slut
Nordkoreas diktator Kim Jong-Un har lovat att landet ska avbryta sina kärnvapen- och missiltester.På söndagen är Donald Trump försiktigt positiv till utvecklingen.Arbetet jag gör nu borde ha gjorts för längesen, skriver den amerikanske presidenten via Twitter.
Läs mer om Donald Trump, Kim Jong-Un och Twitter.
Trump: En lång väg kvar till ett avslut med Nordkorea
Från att ha kallat Nordkoreas löfte om att stoppa sina kärnvapenförsök för mycket goda nyheter skriver USA:s president Donald Trump på lördagen att det är en lång väg innan USA kan komma överens med Nordkorea.
Läs mer om Donald Trump, Nordkorea och USA.
S utfärdar löfte om arbetskraftsinvandring
Socialdemokraterna presenterar i dag vallöften om arbetskraftsinvandringen. Partiet har på senare tid flaggat för stramare regler.
S utfärdar löfte om arbetskraftsinvandring
Socialdemokraterna presenterar i dag vallöften om arbetskraftsinvandringen. Partiet har på senare tid flaggat för stramare regler.
Zlatan i amerikansk tv-show: Jag ska till VM
Zlatan Ibrahimovic gästade pratshowen Jimmy Kimmel Live på tisdagskvällen (natten till onsdag svensk tid), och gav ett löfte. – Jag ska till VM, ja. Men om han ska spela, turista, eller om uttalandet var ytterligare ett led i marknadsföring preciserade han inte.
Läs mer om Jimmy Kimmel Live.
Debatt: "Fler timmar i svenska och matte behövs"
En bra skola är något av det viktigaste för att fler ska få en hoppfull framtid. Förmågan att lära och tillgodogöra sig kunskaper finns hos alla, oavsett bakgrund. Fungerar skolan är det varje flickas och pojkes största hopp och löfte.
Därför blev Löfvens stora löfte ett misslyckande
Sverige ska till 2020 ha EU:s lägsta arbetslöshet, det har Socialdemokraterna lovat, men istället halkar vi nedåt och är längre från toppositionen än när Stefan Löfven tillträdde. Di har kartlagt varför regeringen misslyckats så kapitalt med sitt viktigaste vallöfte.
Efter varningen till Putin var en fransk attack oundviklig
Att Frankrike skulle attackera Syrien var inte bara något man kunde förvänta sig – det var ett löfte. Frankrike tar allt oftare initiativ till militära insatser i världens krisområden.
Läs mer om Putin och Syrien.
Magdalena Anderssons löfte: Inga skattehöjningar
Enligt finansminister Magdalena Andersson (S) krävs inga skattehöjningar nästa mandatperiod för att upprätthålla kvaliteten i välfärden.– Med de prognoser vi har nu ser jag inte att det behövs, säger hon till Dagens Nyheter.
Läs mer om Magdalena Andersson.
Youtube-chefens löfte: Olagligt material ska bort
Olagligt material kommer att tas bort från Youtube och företaget kommer tillsammans med Google att anställa 10 000 fler.Det lovar Youtubes Europachef Ben McOwen Wilson på fredagen deltog i ett möte med regeringen och Tidningsutgivarna.– Vi kommer även att anställa fler och samarbeta mer med organisationer och med polisen på den lokala marknaden, säger han på en presskonferens efter mötet.
Läs mer om Google, Tidningsutgivarna och Youtube.
Anna-Lena Laurn: Ryssland vill inte ha eskalering i Syrien
Ryssland har herraväldet i Syrien – men militärt sett är USA fortfarande den starkare parten. Därför försöker Ryssland nu tona ned spekulationerna om Trumps löfte att slå till mot Syrien.
Läs mer om Ryssland, Syrien och USA.
Ett stort löfte – blir svårslagen
SportExpressens spelredaktion jobbar hårt med att bjuda läsarna på de bästa V75-tipsen.Redan när startlistorna släpps börjar påläsningen, och under måndagen kommer första tanken från experterna.Här är ESKIL HELLBERGS tidiga tankar inför V75 på Jägersro 14 april.
Läs mer om Jägersro och V75.
Polygienes tidigare vd säljer aktier - trots löfte om motsatsen
Christian von Uthmann har den 4 april sålt 64.000 aktier i Polygiene, där han har titeln Vice President New Ventures .
Läs mer om Polygiene och Uthmann.
Tidigare vd:n har sålt aktier – trots löfte om motsatsen
Christian von Uthmann har den 4 april sålt 64.000 aktier i Polygiene, där han har titeln Vice President New Ventures . Det framgår av Finansinspektionens insynslista.
Läs mer om Polygiene och Uthmann.
Löfvens löfte: Ut med de papperslösa
Statsminister Stefan Löfven vill ta krafttag för att få ut papperslösa ur Sverige.Det berättar han i en intervju med Dagens Nyheter.– De som har fått nej måste lämna landet. Annars har vi ingen trovärdighet i flyktingmottagandet, säger Stefan Löfven till DN.
Läs mer om Stefan Löfven och Sverige.Det.
Stora uppvisningen – efter kaxiga löftet
– Jag tror han bara vinner!Jägersrotränaren Conrad Lugauer har ett stort löfte i fyraårige Harran Boko och kunde kosta på sig att vara kaxig före V86-loppet på Åby på onsdagskvällen.Det blev uppvisning efter tidig ledning och seger med sju längder för kvällens största favorit.Sjätte triumfen i nionde starten.
Läs mer om Harran Boko och Åby.
Ministerns nya löfte om barnäktenskap
Barnminister Lena Hallengren (S) lämnar i dag ett nytt besked om barnäktenskap.– Det är inte acceptabelt att vara gift med barn i Sverige, och det är inte tillåtet att ingå barnäktenskap i Sverige – och barn ska inte leva i äktenskap i Sverige, punkt slut, säger hon inför sin medverkan i Expressens politikmagasin Bara Politik.
Läs mer om Bara Politik och Sverige.
Löftet i Tyskland: Vi köper tillbaka din nya dieselbil
De stora tyska biljättarna är pressade.Allt färre köper dieselbilar efter hot om kommande förbud.Men nu svarar Volkswagen, Audi, BMW och Mercedes med ett löfte: blir det förbud köper vi tillbaka bilen.
Läs mer om Audi, BMW, Tyskland och Volkswagen.