Löfven

Löfven har tappat stöd inför valet

Socialdemokraterna går in i valrörelsen med ett sviktande opinionsstöd. Partiet får 26 procent i DN/Ipsos aprilmätning, den lägsta noteringen sedan i maj ifjol. Det är det sämsta utgångsläge Socialdemokraterna haft inför en valrörelse under 2000-talet.
Läs mer om Socialdemokraterna.

Löfven kan andas ut trots tuffa frågor i KU

Nu måste statsministern svara på vad han visste om det han själv kallat haveriet på Transportstyrelsen och när han visste det. Men Alliansen har inga planer på att avsätta regeringen Löfven före valet.
Läs mer om Löfven och Transportstyrelsen.
Vi kräver att ingen arbetare ska behöva dö av jobbet
DN DEBATT 27/4. Fyra av tio medlemmar i IF Metall har det senaste året varit rädda att de ska skada sig på jobbet. Unga är särskilt oroliga – de får ofta utföra arbetsuppgifter som äldre inte orkar och har oftare osäkra anställningar vilket gör det svårare att säga ifrån. Tala om hur välfärdsfrågor och industripolitik hänger ihop på första maj, Stefan Löfven!
Läs mer om Stefan Löfven.
Tillsammans kan vi rädda den svenska modellen
Moderaterna varnade för en utveckling där EU lagstiftar i centrala välfärdsfrågor, något som statsminister Stefan Löfven (S) avfärdade som "en skröna". Men det har redan kommit flera lagförslag på området.
Läs mer om Stefan Löfven.

Gratiskultur är inget för muséer

Museibesöken i landet fick en boost i samband med att den fria entrén infördes. Nu viker siffrorna ner igen. Vilken kulturreform kommer regeringen Stefan Löfven förknippas med?
Läs mer om Stefan Löfven.
Faktiskt helt sant att det i dag finns färre poliser än när regeringen tillträdde
Under måndagen påstod Moderaterna i ett utspel att det i dag finns färre poliser än när regeringen Löfven tillträdde. Påståendet är faktiskt helt sant, i december 2017 fanns det totalt 19.741 poliser i Sverige jämfört med 20.051 i december 2014.
Läs mer om Löfven, Moderaterna och Sverige.
Nya hårda S: Förslagen som ska stoppa M och SD
En auktoritär politisk dagordning och en vilja att återta kontrollen över samhällsutvecklingen. Så har valgeneralen John Zanchi beskrivit S valstrategi. Här är nya tuffa signalpolitiken inom migration och integration som ska rädda kvar Stefan Löfven.
Läs mer om John Zanchi och Stefan Löfven.
Därför dröjer Löfvens besked om Almedalen
Trots att det bara är lite mer än två månader kvar till Almedalsveckan dröjer statsminister Stefan Löfven i sitt besked om han kommer eller ej, både till medierna och till arrangörerna.– Det han sa förra året gör det svårt för honom att komma, säger mediestrategen Brit Stakston.
Är det så här Löfven vill ha det?
Stefan Löfven behöver inte sjunga "Kumbaya"i valrörelsen. Men han kan åtminstone se till att hans egna i partiet och facket inte ljuger om motståndarnas politik.
Läs mer om Kumbayai och Löfven.
Löfven om vårdköerna: Ett misslyckande
Socialdemokraterna vill se 14 000 fler vårdanställda till år 2022 – bland annat för att få bukt med de långa vårdköerna.Enligt statsministern Stefan Löfven är just vårdköerna ett stort misslyckande.– Jag är inte nöjd med att människor får vänta på vården. När du behöver vård, då ska du få vård, säger han till Metro.
Läs mer om Metro och Stefan Löfven.
Guterres vill se oberoende kemvapenutredning
FN:s generalsekreterare António Guterres uttryckte försiktigt hopp rörande Syrienkonflikten, manade Europa till solidariskt flyktingmottagande samt öste beröm över Sverige när han tillsammans med statsminister Stefan Löfven besökte Kungliga
Guterres tror på framsteg kring Syrien
Inrikes. Sverige i säkerhetsrådet, FN-reformer samt konflikten i Syrien. Det har statsminister Stefan Löfven (S) och FN:s generalsekreterare António Guterres diskuterat under ett möte på Kungliga biblioteket.
FN-chefen: Inte eniga om Syrien
Sverige i säkerhetsrådet, FN-reformer samt konflikten i Syrien. Det har statsminister Stefan Löfven (S) och FN:s generalsekreterare Antnio Guterres diskuterat under ett möte på Kungliga biblioteket.
Löfven och Guterres i möte
Statsminister Stefan Löfven har en presskonferens med generalsekreterare Antnio Guterres på måndagen.– Säkerhetsrådet tackar för gästfriheten, säger Guterres.
Just nu: FN-chefen hyllar Sverige
Statsminister Stefan Löfven har pressträff tillsammans med FN-chefen Antonio Guterres på Kungliga Biblioteket i Stockholm.
Guterres och Löfven möts i Stockholm
Statsminister Stefan Löfven och FN:s generalsekreterare Antnio Guterres inledde på måndagsmorgonen överläggningar på Kungliga biblioteket i Stockholm.
Läs mer om Kungliga, Löfven och Stockholm.
Live: Löfven och Guterres har pressträff
Statsminister Stefan Löfven tar emot FN:s generalsekreterare Antnio Guterres på Kungliga biblioteket i Stockholm. Följ deras pressträff live.
Läs mer om Kungliga och Stockholm.
Lågt stöd för S i ny väljarbarometer
Socialdemokraterna får inte ens ihop 27 procent av väljarstödet i den nya väljarbarometern från SVT/Novus. Partiet har aldrig haft ett så lågt väljarstöd fem månader innan ett riksdagsval – men Stefan Löfven visar ingen oro. – Opinionsmätningar kommer och går, säger statsministern till SVT.
Läs mer om SVT och Stefan Löfven.
Flera svenska judar i möte med Stefan Löfven
Journalisten Helle Klein hängdes själv ut på en antisemitisk hemsida – och har riktat skarp kritik mot nätjättarna.Nu har flera svenska judar haft ett möte med statsministern.– Regeringen tar frågan på stort allvar, säger Helle Klein.
Läs mer om Helle Klein och Stefan Löfven.
Varför är Stefan Löfven, partiet och LO så bekymrade?
Stefan Löfven är bekymrad. Och när Stefan Löfven är bekymrad så vet man att Karl-Petter Thorwaldsson och LO också är bekymrade. Och partiet förstås. När Stefan Löfven är bekymrad så är Socialdemokraterna bekymrade, det är det nästan lag på.
S misstror arbetskraftsinvandrare
Stefan Löfven ger uttryck för en oförblommerad främlingsfientlighet. Socialdemokraterna missar sällan ett tillfälle att lyfta fram att den svenska modellen innebär att det är arbetsmarknadens parter som bestämmer lönerna.
Birger Schlaugs kritik mot MP: Småsossar i en Löfven-regering
Miljöpartiets tidigare språkrör Birger Schlaug riktar hård kritik mot Miljöpartiet.– Man har varit språkrör för den Löfvenska regeringen, säger han i Expressen TV:s Bara politik.
Löfven träffar FN-höjdare – som dolts av Trump
Vad heter FN:s generalsekreterare? Du är inte ensam om du inte kommer på det. Portugisen Antonio Guterres, som kommer till Sverige i helgen, är fortfarande anonym för många och har inte haft den genomslagskraft man hoppades på när han tillträdde för drygt ett år sedan. Till viss del beror det på en man vid namn Donald Trump.