Löfven

Löfven pressas om amnesti – av egna S-kommuntopparna

Var tredje S-topp i SvD:s kommunenkät vill se en amnesti för ensamkommande unga som kom under flyktingvågen. Beskedet om splittringen inom Socialdemokraterna kommer mitt i de hårda förhandlingarna med Miljöpartiet om frågan.

Åkesson: Hellre Stefan Löfven än Annie Lööf

Jimmie Åkessons väg till makten går via Moderaterna. Men något passivt stöd är inte aktuellt – och Åkesson utesluter inte att rösta på en S-budget. – Stefan Löfven har en avsevärt bättre invandringspolitik än Annie Lööf, säger han i en intervju med SvD.
Macron och Löfven visade sin avsky
Läs mer om Löfven.
Volvochefens kupp – mot Emmanuel Macron
GÖTEBORG. Under några timmar diskuterade EU-ledarna sociala frågor och rättvisa villkor på arbetsmarknaden – utan att fatta några beslut.Sedan tog Stefan Löfven och Frankrikes president Emmanuel Macron bussen till Volvo i Torslanda.

Löfven och Macron fördömer övergrepp och trakasserier

Jag är bestört, säger statsminister Stefan Löfven (S) om de berättelser som nu kommer fram på många håll om kvinnor som utsatts för sexuella trakasserier av olika slag. – Vi visste att problemet fanns, men jag tror ingen kunde föreställa sig omfattningen, säger han till TT.
Läs mer om Macron och Stefan Löfven.
Löfven om övergrepp mot politiker: Jag är bestört
Jag är bestört, säger statsminister Stefan Löfven (S) om de berättelser som nu kommer fram på många håll om kvinnor som utsatts för sexuella trakasserier av olika slag. – Vi visste att problemet fanns, men jag tror ingen kunde föreställa sig omfattningen, säger han till TT.
Läs mer om Stefan Löfven.
Stefan Löfven: Det är en skam för samhället
Statsminister Stefan Löfven (S) kommenterar nu det senaste uppropet där politiker berättar om sexuella trakasserier och övergrepp.– Ingen kunde ha föreställt sig skalan av vad vi får ta del av nu. Det är en skam för samhället, säger han om den senaste månadens metoo-kampanj.
EU-toppmötet lämnar frågor om uppföljning
Göteborg. Statsminister Stefan Löfven var nöjd efter fredagens toppmöte i Göteborg, där EU:s samarbete på de sociala frågorna befästes. Även om riktlinjerna är frivilliga betonade också mötets andra värd, EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker: – Det här är ingen diktsamling, det är ett program.
Annika Ström Melin: Besvärlig balansgång för Stefan Löfven
Göteborg. Frankrikes president Macron och andra pratglada EU-ledare såg ut att trivas i Göteborg, men länderna är inte alls eniga om hur EU ska gå vidare med de sociala frågorna. Tvärtom kan motsättningarna öka, vilket blir besvärligt för Sverige.
France and Sweden to cooperate on green innovation
France and Sweden will today sign a strategic partnership for innovation and green solutions in four areas: transports and our cities, green finance, healthier lifestyle choices and leverage the world-class expertise of our digital companies and start-ups in this transition, writes Stefan Löfven and Emmanuel Macron.
Statsministerbråk i kulisserna på EU-mötet
GÖTEBORG. Toppmötet i Göteborg skakas av en allvarlig konflikt mellan Stefan Löfven och Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen, kan Expressen nu avslöja.Inför en viktig omröstning i Bryssel på måndag kritiserar danska regeringskällor den svenske statsministern för att inte stå upp för det nordiska samarbetet.Löfven vägrar lova danskarna sitt stöd.
MP-politiker: Utvisa inte de ensamkommande
Riksdag och regering, med Stefan Löfven i spetsen, måste rätta till konsekvenserna för de ensamkommande unga av de orimligt långa handläggningstiderna. Både MP och S är partier med en historia av att stå upp för solidaritet och humanism. Nu har vi chansen att göra det igen, skriver MP-politiker i ett upprop.
Läs mer om MP-politiker och Stefan Löfven.
Live: Politiker anländer till EU-toppmötet
Stefan Löfven tar emot sina kollegor när de anländer till EU-toppmötet.
Läs mer om EU-toppmötet.
Live: Löfven tar emot kollegor på EU-toppmötet
Stefan Löfven välkomnar kollegor till EU-toppmötet i Göteborg.
Läs mer om EU-toppmötet och Göteborg.
Live: Löfven tar emot kollegor på EU-toppmötet
Stefan Löfven tar emot sina kollegor när de anländer till EU-toppmötet.
Läs mer om EU-toppmötet.
Nu börjar EU-toppmötet – så påverkas du i dag
På fredagsmorgonen börjar EU-toppmötet i Eriksbergshallen på Hisingen i Göteborg.Bland andra samlas Theresa May, Emmanuel Macron och Stefan Löfven.En massiv polisinsats har pågått sedan i onsdags och under fredagsmorgonen kommer det återigen vara stora störningar i fordons- och kollektivtrafiken.– De största störningarna kommer att inträffa under morgonen och eftermiddagen den 17 november när det är många eskorter av EU-delegationer samtidigt, säger kommenderingschefen Erik Nord i ett meddelande på polisens hemsida.
EU-ledare får inte prata för mycket på toppmötet
EU-ländernas ledare får tre minuter var på sig när de ska ge sin syn på schyssta villkor, rätt till jobb och rimliga liv på toppmötet om sociala frågor i dag. Ett unikt möte, enligt statsminister Stefan Löfven (S).
Läs mer om Stefan Löfven.
Löfven och Juncker: Viktigt steg mot mer socialt Europa
Fredagens toppmöte i Göteborg kommer att vara ett avgörande tillfälle i debatten om Europas framtid. Det EU vi arbetar för är ett EU som sätter människors önskemål och intressen i första rummet, skriver Stefan Löfven och Jean-Claude Juncker.
Varför hålla ett toppmöte, Löfven?
EU-toppmötet i Göteborg ska handla om sociala frågor som löner, familjepolitik, utbildning och jobb. Det är frågor som EU-länderna i dag sköter själva och som varken Stefan Löfven eller hans gäster vill göra gemensamma. Varför då hålla toppmöte om dem?
Löfven: Mötet en framgång för alla som vill se ett tryggt Europa
Göteborg. EU-toppmötets värd har anlänt till Göteborg. Statsminister Stefan Löfven säger att mötet är en framgång för alla som vill se ett socialt tryggt Europa och avvisar kritiken om att det kommer att leda till mer överstatlighet.
Läs mer om Europa och Göteborg.
Löfven i privat möte – med Theresa May
Stefan Löfven och Storbritanniens premiärminister Theresa May möts redan i dag i Göteborg, inför morgondagens toppmöte.Enligt uppgifter till Expressen har statsministern bjudit in henne till ett enskilt möte på Gothia Towers i kväll.Löfven deltar också i en middag mellan ledarna för arbetsmarknadens parter.
Läs mer om Expressen, Göteborg och Theresa May.
Löfven gav kryddställ till Victoria för 50 000 kronor
Kronprinsessan Victoria fick ett kryddställ i silver och 18 karats rödguld av statsminister Stefan Löfven och talman Urban Ahlin.40-årspresenten – som köptes in för skattepengar - kostade 50 000 kronor.–Det är en tradition, säger Cajsa Holm, presskommunikatör på Regeringskansliet, om födelsedagsgåvor till kungligheter.
Löfven: EU-toppmötet ett stort framsteg för Sverige
EU:s regeringschefer möts i Göteborg på fredag för att betona vikten av vettiga villkor för EU:s medborgare. Även om det politiska åtagandet är till intet förpliktigande hoppas statsminister Stefan Löfven att den sociala pelarens gör att området prioriteras. – Jag är övertygad om att det kommer att bli så.
Läs mer om Göteborg, Stefan Löfven och Sverige.