Löfven

Åkessons nya linje – vill slå sönder Alliansen

Jimmie Åkesson ansluter sig till Stefan Löfven och försöker slå sönder den borgerliga Alliansen. SD räknar med att kunna göra strategiska vinster på att skärpa läget i regeringsfrågan.
Läs mer om Alliansen och Stefan Löfven.

Stefan Löfvens dubbla agenda

BERGEN. På hemmaplan vägrar Stefan Löfven att prata med Sverigedemokraterna – men i Norden har han inget emot samarbete med högerpopulistiska Dansk Folkeparti, Sannfinländarna och Fremskrittspartiet. – Det är ju länder som samarbetar med länder, det är inte partier som samarbetar med partier, hävdar statsministern.
Löfven: Inget chicken race om Nordea
Statsminister Stefan Löfven (S) ser gärna ser att Nordeas huvudkontor blir kvar i Sverige. Han vill inte gå med på att det skulle pågå ett chicken race mellan regeringen och Nordea om resolutionsavgifter och kontorsflytt.
Läs mer om Nordea och Sverige.
Efter Trumps angrepp: Löfven hyllar tyska bilar
BERGEN. Under sitt Brysselbesök förra veckan gick Donald Trump till angrepp mot tysk bilindustri – och slog fast: — Tyskarna är dåliga, mycket dåliga. Men nu får Tysklands förbundskansler stöd av Stefan Löfven. –Tyska bilar är av högsta kvalitet enligt min uppfattning, säger han.

Lilla jätten Glufs-Glufs går till val

DN 30/5 2017. Två stora fiender – och en läcker buff med småpartier. Så ser Stefan Löfven och S på sin politiska omgivning. Det är ett hinder för samarbete.
Läs mer om Stefan Löfven.
Just nu: Pressträff med Stefan Löfven
VIDEO | Statsminister Stefan Löfven deltar på det nordiska statsministermötet i Bergen. Klockan 14.20 hålls en presskonferens – följ den direkt här.
Läs mer om Bergen och Stefan Löfven.
Löfven kör över MP: Ingen flyktingamnesti
BERGEN. Här kör Stefan Löfven över Miljöpartiet – två dygn efter beslutet på partiets kongress.Det blir ingen amnesti för ensamkommande flyktingbarn, enligt statsministern.–Vi har de lagar vi har, säger han.
Läs mer om Miljöpartiet och Stefan Löfven.
Löfven vill inte ge ensamkommande andra chans
Statsminister Stefan Löfven (S) stödjer inte beslutet från Miljöpartiets kongress om att ge ensamkommande unga som kom 2015 en andra chans.
Löfven vill samarbeta – trots högerpopulister
BERGEN. Stefan Löfven vill samarbeta mer med regeringarna i Norden – och då spelar det ingen roll att högerpopulistiska och invandringskritiska partier styr i grannländerna.Under två dagar möts nu de nordiska statsministrarna i Bergen för att utveckla det nordiska samarbetet.
Läs mer om Bergen och Norden.
Stefan Löfven om samtalen med Trump
Stefan Löfven är väl rustad för en valrörelse - i alla fall fysiskt.I podcasten Värvet säger statsministern att han laddar på motionscykeln varje dag och kärlekshyllar sin hustru.Han berättar också om när USA:s president ringde från flygplanet Air Force One.– Han hade en liknande fundering som jag ofta har, hur de här människorna fungerar egentligen, berättar Stefan Löfven.
Odenberg om nya krissiffran: Nedåtgående spiral
Domen är hård från de egna efter Moderaternas nya krissiffra i DN/Ipsos.- Skulle jag satsa pengar på vem som skulle vara statsminister efter valet 2018 skulle jag nog sätta den slanten på Löfven, säger tidigare M-ministern Mikael Odenberg.Från ungdomsförbundet kommer frn kritik.- Nu gäller det att börja prata klarspråk, är man irrelevant i svensk politik - då förtjänar man heller inte ett starkt väljarstöd, säger Benjamin Dousa, ordförande MUF.
Löfven: I natt har världen bevittnat en frutansvärd attack
Efter den misstänkta terrorattacken i Manchester strömmar kondoleanserna in från politiker runtom i världen.
Läs mer om Manchester.
På möhippa med Stefan Löfven
Katarina Leifdotter fick sig en möhippa som heter duga när hon under lördagen befann sig i Humlegården i Stockholm. Där stötte hon nämligen på statsminister Stefan Löfven i parken, som gärna ställde upp på en bild med den blivande bruden – som vid tillfället bar ögonbindel och trodde hon stod bredvid en slottsvakt med stor mage.
Löfven: Det är ett gift – det är jätteallvarligt
Stefan Löfven kommenterar nu försöket till matchfixning inför rivalmötet mellan IFK Göteborg och AIK: –Vi kan inte ha en ordning där det finns misstankar om att matcher är fixade, då försvinner ju hela poängen med fotbollen. Statsministern öppnar samtidigt för att se över lagstiftningen.
Läs mer om AIK.
Hon blir första kvinnan på tunga maktposten
IF Metall, ett av Sveriges tyngsta fackförbund, har aldrig haft en kvinna som ordförande.Men i morgon ändras det.Marie Nilsson, med 30 års facklig erfarenhet, väljs då till ny ordförande, skriver SvD Näringsliv.Tidigare leddes förbundet av nuvarande statsminister Stefan Löfven (S).
Rekordmånga unga tvingas bo kvar i föräldrahemmet
Hela 213 000 unga vuxna bor nu ofrivilligt hemma hos sina föräldrar. Det är den högsta siffran sedan vår rapport började publiceras för tjugo år sedan. Det är nu dags för regeringen och Stefan Löfven att införa en kommunal bostadsgaranti för unga under 25 år, skriver Marie Linder och Jonas Nygren, Hyresgästföreningen.
Erik Helmerson: Löfven saknar svar om jobben
Kan du bara tala om arbeten som skapas av skattepengar, Stefan Löfven?
Läs mer om Stefan Löfven.
Hårda dueller om krisen i sjukvården
Sjukvårdskrisen hamnade i fokus för SVT:s partiledardebatt på söndagen. Både moderatledaren Anna Kinberg Batra och KD-ledaren Ebba Busch Thor tog upp sina egna förlossningar i debatten. Statsminister Stefan Löfven som pressades på sitt ansvar svarade med att störst problem finns i borgerligt styrda landsting.
Annie Lööfs pik till Stefan Löfven
Det hettade till direkt i partiledardebatten när Annie Lööf förlöjligade regeringens jobbpolitik. – Det är fler som har varit i rymden än som har fått ett trainee-jobb, sa Centerpartiets ledare med adress statsminister Stefan Löfven. Splittringen i fråga om id-kontroller i Malmö-regionen blev också tydlig mellan partierna.
Löfven: Jag ser fram emot att debattera
Klockan 20 möts partiledarna i Agendas partiledardebatt. SVT-programmet har valt ut fyra ämnen för debatten – och statsminister Stefan Löfven ser fram mot att möta sin M-rival i debatt om sjukvårdsfrågor. – Där är huvudmotståndaren Anna Kinberg Batra, säger statsministern. Artikeln fortsätter under liverapporteringen.
Björklunds varning efter LUF:s Löfven-bild
Här får liberala ungdomsförbundet oväntat besök. När de var ute och kampanjade stannade statsminister Stefan Löfven till vid oppositionslägret. Men L-ledaren Jan Björklund höjer ett varningens finger: Akta er för honom är hans råd på Twitter.
Läs mer om Stefan Löfven och Twitter.
Emmanuel Macron kommer till Sverige
Emmanuel Macron kommer till Sverige i november, rapporterar Aftonbladet. Statminister Stefan Löfven bjöd in den nyvalda presidenten när han ringde för att gratulera honom till segern på fredagen.
Läs mer om Aftonbladet och Sverige.