Löfven

EU-avgiftssmäll hotar efter Brexit

Den svenska EU-avgiften riskerar att skjuta i höjden med flera miljarder när britterna lämnar unionen. – Det blir svåra och tuffa förhandlingar, varnar statsminister Stefan Löfven (S).

Efter brexit: Sverige vill ha slimmad EU-budget

Sverige vill se en slimmad budget efter Storbritanniens utträde ur EU, uppger statsminister Stefan Löfven (S) på en pressträff.
Läs mer om EU-budget och Stefan Löfven.
Sverige vill ha slimmad EU-budget
Sverige vill se en slimmad budget efter Storbritanniens utträde ur EU, uppger statsminister Stefan Löfven (S) på en pressträff.
Läs mer om EU-budget och Stefan Löfven.
Löfven om M-löftet: De vill bara sänka skatten
ROM. Moderaternas jobblinje är bara en skattesänkarlinje. Statsminister Stefan Löfven kommenterar nu Anna Kinberg Batras tal på Sverigemötet. – Deras huvudfråga är att sänka skatter.
Läs mer om M-löftet och Sverigemötet.

Fi-värvning vill pressa Stefan Löfven

Västerås. Feministiskt initiativ har klubbat en rad förslag om att öppna Sveriges gränser för invandring igen. Fi-toppen Annelie Nordström, tidigare tung socialdemokrat, hoppas att det ska sätta press på Stefan Löfven inför den stundande S-kongressen. – Jag vet att många socialdemokrater tycker som vi, säger hon.
Läs mer om S-kongressen och Stefan Löfven.
Bildt: Stärk EU hemma i stället, Stefan Löfven
ROM. Förra utrikesministern Carl Bildt riktar nu en tydlig uppmaning till statsminister Stefan Löfven som i dag firar 60-åringen EU: – Förankra EU-samarbetet bättre i samhällsdebatten. Det viktigaste är inte högtidstalen i Rom. Det viktiga är vad som sägs hemma i Skövde, Sveg eller Simrishamn.
Löfvens varning efter Erdogans anklagelser
ROM. Nazistanklagelserna mot Angela Merkel hotar flyktingöverenskommelsen mellan EU och Turkiet. Stefan Löfven skräder inte orden när han nu varnar president Erdogan – samtidigt som EU-ledarna samlas i Italiens huvudstad: – Det är oacceptabelt att kalla henne för nazist.
Löfven synar Kinberg Batras löfte om polisen
ROM. Stefan Löfven synar nu Moderaternas och Liberalernas händer i spelet om polisen. I en intervju för Expressen i Italiens huvudstad Rom, inför dagens EU-toppmöte, svarar han på löftet om 5000 fler poliser till 2025: –Vi har precis samma ambition.
Läs mer om EU-toppmöte, Expressen och Rom.
Löfven: SD vill sätta sig i knät på Moderaterna
ROM. Det spelar ingen roll om Anna Kinberg Batra eller Annie Lööf är oppositionsledare. Det sa statsminister Stefan Löfven på en presskonferens i Italiens huvudstad Rom i kväll. Han kommenterade också, för första gången, det faktum att Sverigedemokraterna nu är större än Moderaterna enligt flera opinionsmätningar.
Stefan Löfvens svar till pensionärerna
ROM. Stefan Löfven svarar nu de pensionärer som är missnöjda med att regeringens skattesänkning inte blir större. Investeringsbehoven på andra håll är för stora. – Det gäller skolan, bostäder, infrastrukturen – och bredband, säger statsministern.
Pensionärerna: Släng dig i väggen, Löfven!
En glad nyhet, för att de förtjänar respekten sa statsminister Stefan Löfven när han presenterade förslaget om sänkt pensionärsskatt - och PRO jublade efter regeringens besked. Men bland pensionärerna sjuder det efter nyheten om 195 kronor i månaden extra för en genomsnittlig kvinnlig pensionär (131 kronor för män). – Släng dig i väggen, Löfven! lyder en kommentar. – Jag räknar på hur länge jag klarar mig innan jag måste flytta, säger Annelie Tebler i Vällingby.
Löfven vill ta bort de flesta PPM-fonderna
Statsminister Stefan Löfven (S) kräver en rejäl minskning av PPM-fonder, skriver SvD.De flesta av dagens drygt 800 fonder ska bort.– Det handlar om rejält mycket färre fonder. Det är frågan om vi ens behöver tvåsiffrigt, säger Löfven till tidningen.
Läs mer om Löfven och SvD.De.
Löfven vill se betydligt färre PPM-fonder
Statsminister Stefan Löfven (S) vill se en rejäl minskning av antalet premiepensionsfonder. Det är tveksamt om det ens behövs ett tvåsiffrigt antal, säger han till SvD Näringsliv.
Läs mer om SvD Näringsliv.
Stefan Löfven kräver chockbantning av PPM
Skandalerna inom PPM kommer leda till en drastisk bantning av systemet, säger statsminister Stefan Löfven till SvD. – Det handlar om rejält mycket färre fonder. Det är frågan om vi ens behöver tvåsiffrigt, säger Löfven.
Läs mer om Löfven, PPM, Stefan Löfven och SvD.
Skatten sänks för 1,4 miljoner pensionärer
Pensionärsskatten har varit en het potatis för regeringen Stefan Löfven och kritiken högljudd om att man svikit vallöftet mot de äldre. Nu meddelar regeringen att man sänker skatten för ytterligare 1,4 miljoner pensionärer. - Våra pensionärer är värda den här respekten, säger statsminister Stefan Löfven.
Läs mer om Stefan Löfven.
Just nu: Löfven presenterar förslaget om sänkt pensionärsskatt
I dag vid lunchtid väntas beskedet om sänkt skatt för pensionärer. Skattesänkningen kommer att börja gälla 2018, enligt planen.
Löfven försvarar demonstrationen
FILIPSTAD. Expressens krönikör Nisha Besara kritiserade Socialdemokraternas 1 maj-demonstrationer och uppmanade partiet att sluta med det. Men statsminister Stefan Löfven vill inte rucka på traditionen. – Jag tror inte på en make over, säger han.
Läs mer om Nisha Besara och Stefan Löfven.
Glädjebeskedet för 1,4 miljoner pensionärer
Här kommer ett glädjebesked för 1,4 miljoner pensionärer. På torsdagen presenterar regeringen ett förslag om sänkt skatt, uppger SVT. – I morgon berättar vi något som får många pensionärer att bli väldigt glada, säger Stefan Löfven, enligt SVT.
Läs mer om SVT och Stefan Löfven.
Så ska Lööf sänka Löfvens budget
Här är Annie Lööfs nya plan för att sänka Stefan Löfven och regeringen. Centerpartiet kan spräcka regeringens budget för att stoppa skatteförslag och rödgröna reformer, skriver Dagens industri.
Läs mer om Lööf och Stefan Löfven.
Stefan Löfven: Det är ett sorgligt besked
Sven-Erik Magnusson har gått bort, 74 år gammal. Musiklegendaren sörjs av familj, fans, och Stefan Löfven. – Det är ett sorgligt besked, säger statsministern.
Läs mer om Stefan Löfven.
Här ska rysk påverkan av nästa val upptäckas
Regeringen höjer beredskapen mot Rysslands försök att påverka och manipulera svenska folket i nästa års valrörelse. Statsminister Stefan Löfven har besökt ett av frontavsnitten i det nystartade psykologiska försvaret av Sverige.
Läs mer om Sverige.
Så vill Löfven stärka motståndet mot utländsk påverkan
Partiledare, politiker och representanter för massmedier ska få lära sig att stå emot dataintrång från främmande makter. Det är en del av regeringens åtgärder för att höja motståndskraften mot andra staters försök att påverka nästa års riksdagsval, som statsminister Stefan Löfven (S) presenterar på DN Debatt.
Läs mer om Löfven och Stefan Löfven.