Löfven

Löfven: Upp till presidenten att säga vad han vill

Efter de uttalanden som USA:s president Donald Trump gjort om situationen i Sverige efter det stora flyktingsmottagandet säger statsminister Stefan Löfven: – Det är upp till presidenten att säga vad han vill. Samtidigt säger han alla måste ta ansvar för att använda fakta på ett ansvarfullt sätt.

Löfven: Jan Björklund är direkt oseriös

Slöjorna i Iran har orsakat ett stort bråk mellan statsministern och Liberalernas partiledare. I en intervju för Expressen i dag säger Stefan Löfven att Jan Björklund är direkt oseriös med sin kritik. –Patetiskt, svarar Björklund.
Löfven om slöjkritiken: Björklund är oseriös
Statsminister Stefan Löfven (S) tycker att slöjdebatten efter Iranbesöket är löjlig och avvisar kritiken från Liberalernas ledare Jan Björklund som oseriös.
Läs mer om Iranbesöket och Jan Björklund.
Mullornas nätcensur är inte lätt att förstå
Häromdagen var vi en grupp journalister som satt i källaren till en av palatsområdet Sadabads byggnader i Teheran och väntade på att president Hassan Rouhani skulle spisa klart med sin gäst Stefan Löfven.
Kritik mot Iran för helmanlig mottagning av Sverige
Irans delegation bestod uteslutande av män när statsminister Stefan Löfven och handelsminister Ann Linde besökte landet. President Hassan Rouhani kritiseras för att bara vara kvinnofrämjande under valtider.
Carl Johan von Seth: Kräv rent spel av Rumäniens regering
Föreställ er den här situationen: Stefan Löfven, S-ordförande, har nyligen dömts till villkorlig dom efter att ha mixtrat med en folkomröstning. I väntan på ytterligare en rättegång där han står anklagad för maktmissbruk vinner han en stor seger i det nationella valet. Redan här osar det katt, men vi har inte kommit till den riktiga skandalen än.
Läs mer om S-ordförande och Seth.
Markera hårt mot slöjan, Löfven
DN 14/2 2017. Regeringen måste med kraft protestera mot förtryck av kvinnor. Att bryta diplomatiska protokoll är dock ett dåligt sätt.
Läs mer om Löfven.
Löfven fåordig om Irans antifackliga förföljelser
QAZVIN. Statsminister Stefan Löfven ägnade sista dagen av sin Iranresa åt Scanias anläggning utanför Teheran. Affärerna går bra, men finansiering av stora projekt är ett problem och fria fackföreningar existerar inte.
Läs mer om Iranresa och Teheran.
Månadslönen hos Scania-partnern i Iran: 3000 kronor
Iran är ett av världens tio sämsta länder att arbeta i, enligt världsfacket IFS. – Det är en väldigt, väldigt hård situation för de som vågar kliva fram och bli aktiva, säger IF Metalls ordförande Anders Ferbe. Men när Stefan Löfven, S, besökte Scanias partner utanför Teheran kunde han inte svara på vilka fackliga rättigheter de anställda har. – Jag kan det inte i detalj. Jag vet att det inte är samma fackliga rättigheter som vi har hemma, säger statsministern.
Löfven fåordig om Irans antifackliga förföljelser
QAZVIN. Statsminister Stefan Löfven ägnade sista dagen av sin Iranresa åt Scanias anläggning utanför Teheran. Affärerna går bra, men finansiering av stora projekt är ett problem och fria fackföreningar existerar inte.
Läs mer om Iranresa och Teheran.
Löfven om Iranresan: Det är bra att åka hit
TEHERAN/STOCKHOLM. Stefan Löfvens och Ann Lindes resa till Iran för att pusha svenska företag har ifrågasatts från flera håll. Mänskliga rättigheter, kvinnors situation och svårigheterna att organisera sig fackligt, är besvärande anser kritikerna. Men dialog är bättre än att sitta hemma, lyder det svenska budskapet från Teheran. –Det är bra om vi kan vara med och bidra, säger statsministern.
Läs mer om Iran, Iranresan och Teheran.
Löfvens ilska över lögnerna om Wallström
Statsminister Stefan Löfven slår ut mot de falska Twitter-uppgifter som ryska konton sprider om utrikesminister Margot Wallström. Svenska ambassaden i Moskva har tvingats gå ut med ett fejk-alarm där uppgifterna beskrivs som desinformation. – Det är ett ingrepp i vår demokrati, säger Löfven till Aftonbladet om den allvarliga kampanjen.
Erik Ohlsson: Det är för tidigt att döma Löfven för passivitet
Beträffande statsminister Stefan Löfvens resa till Iran kunde det vara frestande att citera den gamle revolutionären Bertolt Brecht: Först kommer käket, sedan moralen (Erst kommt das Fressen, dann kommit die Moral).
Stefan Löfven på besök i Iran
Statsminister Stefan Löfven har inlett sitt besök i Iran där han träffar landets president Hassan Rohani. På dagordningen står bland annat kriget i Syrien, läget i Mellanöstern och handelsfrågor - men också mänskliga rättigheter.
Ewa Stenberg: Statsministern behöver drilla balanssinnet
Stefan Löfven har tagit mark i Teheran för ännu ett politiskt inflammerat besök i en diktatur med potential som stor exportmarknad. I Saudiarabien i höstas hade Löfven svårt att förena önskan om affärer med krav på mänskliga rättigheter. Nu prövas hans balanssinne igen.
Läs mer om Löfven och Teheran.
Kravet på Löfven: Markera mot Iran
Läs mer om Iran och Löfven.
Löfven välkomnades av Irans president Rouhani
Stefan Löfven hälsades välkommen av Irans president Hassan Rouhani under lördagsmorgonen. Samförståndsavtal skrivs i dag mellan länderna – bland annat om forskning och jämställdhetssamarbete.
Läs mer om Hassan Rouhani och Rouhani.
Löfven välkomnad av Rohani i Iran
Statsminister Stefan Löfven (S) har inlett sitt besök i Iran. Han togs emot av president Hassan Rohani vid en välkomstceremoni nu på morgonen.
Läs mer om Hassan Rohani, Iran och Rohani.
Iran är inte bara affärer Löfven
Läs mer om Löfven.
Ministerns hopp för kvinnors rättigheter
Statsminister Stefan Löfven, S, och EU- och handelsminister Ann Linde, S, har landat i Iran. – Vi har flera olika saker att diskutera, situationen i hela regionen, den politiska situationen, inte minst frågor om kvinnors rättigheter, människorättigheter, fackliga rättigheter med de vi ska träffa, säger Linde.
Läs mer om Ann Linde, EUoch, Iran och Linde.