Löfven

Stefan Löfven besöker Malmö
Statsminister Stefan Löfven och civilminister Ardalan Shekarabi håller presskonferens under ett besök på Tullverket i Malmö.
Live: Löfven håller pressträff från tullverket i Malmö
Löfven håller pressträff på tullverket i Malmö. Följ sändningen direkt.
Läs mer om Malmö.
Jobb kan flyttas från Stockholm till Skåne
Under måndagen besöker statsminister Stefan Löfven (S) Malmö och kommer i samband med det hålla en presskonferens.Nu spekuleras det om att orsaken är att hundratals statliga jobb flyttas till Skåne, det rapporterar SVT Skåne.
Läs mer om Skåne, Stefan Löfven och Stockholm.
Frågan är vem som får ta nästa kula
Hon skrev ett öppet brev till Stefan Löfven och frågade vad han hade gjort om det var hans vän som skjutits över en Capricciosa. Seluah Al Saati vill se krafttag mot skjutningarna i förorten, och ingen kan väl vara bättre att vända sig till än statsministern.
Läs mer om Capricciosa och Stefan Löfven.
Stefan Löfven åker inte till Davos: Väljer att vara hemma
Han skippade Almedalen i somras för att resa runt i Sverige.Nu avbokar statsministern sin medverkan i Word Economic Forum i Davos nästa vecka.– Det här året väljer jag att vara hemma och har annat i kalendern.
Ledare: Den som ständigt vill tjusa alla tjusar ingen
DN 19/1 2018. Att Stefan Löfven inte klarar av att stänga dörren för militär intervention i svenska bostadsområden är ett dåligt tecken inför det valår som ligger framför oss.
Löfvens besked om militärer mot kriminella
Ska polisen ta hjälp av militären mot gängkriminaliteten eller inte?Efter gårdagens partiledardebatt uppstod förvirring om regeringens linje.Men beskedet ligger fast, meddelade Stefan Löfven på torsdagen.Hur det skulle kunna gå till överlåter han dock till myndigheterna. – Min tanke är att polisen i så fall efterfrågar vad man kan tänkas behöva för stöd för att knäcka den organiserade brottsligheten.
Läs mer om Stefan Löfven.
Morgan Johanssons dubbla budskap – efter Löfvens utspel
Statsminister Stefan Löfven öppnade för att militären kan sättas in mot kriminella gäng.Därefter gick justitieminister Morgan Johansson först emot – för att sedan byta spår två gånger.– Nu försöker Morgan Johansson agera så att det inte ska framstå som att det finns en spricka i regeringen, säger Jenny Madestam, statsvetare.
Svårt för militären att hjälpa polisen – våld bara vid terror
Statsminister Stefan Löfven (S) uppger för TT att han inte vill utesluta att sätta in militär för att bekämpa gängvåldet. Men militär får inte slå till mot knarkgömmor eller patrullera utsatta områden. – Det finns inga som helst möjligheter för försvarsmaktspersonal att använda våld och tvång om det inte gäller terroristbrott, säger Jessica Appelgren vid Försvarshögskolan till SvD.
SD-politiker ville ha militär – redan för ett år sedan
Pontus Andersson, SD, gick ut redan för ett år sedan och ville sätta in militär vid oroligheter.Nu stöttar både Stefan Löfven och Jimmie Åkesson saken.– Det är märkligt att det svänger så snabbt, säger Pontus Andersson.
Justitieministern vill inte sätta in militär mot gängen
Statsminister Stefan Löfven vill inte utesluta att militär kan sättas in för att bekämpa gängkriminaliteten. Men justitieminister Morgan Johansson (S) tycker inte att det är någon bra id. – Det ser jag inte som aktuellt, säger han till TT.
Läs mer om Morgan Johansson.
Löfven utesluter inte militär mot gängen
Retoriken kring hur man ska komma till rätta med gängskjutningarna och den ökade otryggheten var hård i riksdagsdebatten.Jimmie Åkesson förklarade krig mot den organiserade brottsligheten - och föreslog att militärer ska kunna sättas in i kampen för att stävja den – något som inte Stefan Löfven utesluter.– Det är inte min förstahandslösning. Vi har tillfört polisen resurser, vi skärper straffen och går på den ekonomiska brottsligheten. Om detta inte räcker så kommer vi att fortsätta, sa Stefan Löfven efter debatten.
Läs mer om Stefan Löfven.
Kan sätta in militär mot gängkriminalitet
Gängkriminalitet och otrygghet fick stor plats i årets första riksdagsdebatt. Statsminister Stefan Löfven (S) uteslöt inte att sätta in militär mot gängen.
Löfven: Här är skiljelinjen i valet
Hör statsminister Stefan Löfvens inledningstal under valårets första partiledardebatt.
Annie Lööfs angrepp på Löfven: Vad har ni gjort?
Jobben var ett viktigt ämne under onsdagens partiledardebatt i riksdagen.Annie Lööf gick till hårt angrepp mot Stefan Löfven och regeringen.– Har ni gjort någonting för att nyanlända ska få jobb, frågade hon.
Läs mer om Löfven och Stefan Löfven.
Löfven: Här är skiljelinjen i valet
Frukten av den goda ekonomiska utvecklingen ska gå till fler poliser och lärare, inte skattesänkningar. Det var Stefan Löfvens budskap när han inledde riksdagens partiledardebatt på onsdagsmorgonen. – Där har ni skiljelinjen i höstens val, sade S-ledaren.
Läs mer om S-ledaren.
Löfven: Pensionärer ska hedras – inte straffbeskattas
Statsminister Stefan Löfven (S) möter M-ledaren Ulf Kristersson och de andra partiledarna i årets första debatt i riksdagen. Här sammanfattar SvD det viktigaste som sägs under debatten på onsdagen.