Lördag

Han bör räknas tidigt på lördag

SportExpressens spelredaktion jobbar hårt med att bjuda läsarna på de bästa V75-tipsen.Redan när startlistorna släpps börjar påläsningen, och under måndagen kommer första tanken från experterna.

Lördag 9 december

Lördag 9 december
Så mycket bättre hyllar Sven-Erik Magnusson
På lördag avslutas årets säsong av Så mycket bättre i TV 4 och det blir en enda lång hyllning till Sven-Erik Magnusson, som avled den 22 mars i år. Räkna med tårar, men också med mycket glädje.
Läs mer om Sven-Erik Magnusson.

Kan inte bli så mycket större

Efter sex år som amatörtränare har Marcus Jönsson nått fram till slutmålet.På lördag har Jägersro-tränaren med två hästar på V75.En speciell historia, då mamma Volontary Simplcty får sällskap av dotter Miss Pixel.– Det är väldigt speciellt, säger Marcus Jönsson.
Sevärt Liverpool ska ha toppchans
SPELSERVICE: EUROPATIPSET STRYKTIPSET MÅLTIPSETONSDAG 6 DECEMBEREuropatipset (spelstopp 20.44)LÖRDAG 9 DECEMBERStryktipset/Måltipset (spelstopp: 15.59)SPELEXPERT: ESKIL HELLBERG
Det är som en saga det här...
En sagohäst i sagohästens lopp.VästerboontheNews är bättre än någonsin som nioåring och ska enligt tränaren ha goda chanser att vinna Legolas Minne på Åby på lördag.- Det är som en saga det här också. Han känns så oförskämt fin att det vara vore dumt att inte tro på chans igen, säger Lars Brindeborg.
Läs mer om Åby.
Datumbugg kan krascha din Iphone lördag 2 december – här är lösningen
Ett väldigt märkligt problem kan få din Iphone att tvångsomstarta efter klockan 00:15, lördagen den 2 december. Men det finns redan en lösning på problemet.
Läs mer om Iphone.
Person gripen misstänkt för mordbrand inatt
Lågorna slog kraftigt från föreningslokalen i Ankarsrum natten till lördag.Kort därefter greps en man misstänkt för mordbrand alternativt skadegörelse.
Läs mer om Ankarsrum.
Lördag 2 december
Lördag 2 december
Svensken bakom Dallas seger i natt
LOS ANGELES. Mattias Janmark, 24, klev fram som matchvinnaren när Dallas gästade Chicago i natt, svensk tid.Med ett solonummer efter 51 sekunder av förlängningen rundade svensken först Blackhawks backstjärna Duncan Keith för att sedan sprätta upp pucken i första krysset bakom målvakten Corey Crawford.– Skönt att vi kunde vinna med tanke på att det var ett topplag inom vår division och vi möter dem hemma igen på lördag, sa Janmark när han mötte media i omklädningsrummet efteråt.
Vårt förhållande hade inte varit bra
Han är svenska fightern som slog igenom för den breda massan när han blev tillsammans med Camilla Läckberg.På lördag ska Simon Sköld in i ringen för andra och sista gången det här året – något som hade varit omöjligt utan hans deckarförfattande frus stöd.– Vårt förhållande hade inte varit bra, säger Simon Sköld.
Rivstart i handbolls-VM – fem matcher på sju dagar
Träningsmatcherna är avklarade. På lördag börjar allvaret när Sverige spelar VM-premiär mot Polen. Förbundskapten Henrik Signell är optimistisk och ser försvarsspelet som lagets styrka. — Men VM har inte börjat så man ska inte dra för stora växlar av träningsmatcherna.
Läs mer om Men VM, Polen, Sverige och VM-premiär.
Kalle Moraeus sorg – efter ensamheten
Han har redan bytts ut som programledare i Så ska det låta, och på lördag sänds sista avsnittet av Moraeus med mera.Men efter skilsmässan och petningen från SVT väljer nu Kalle Moraeus att satsa på sin musikkarriär igen.– Det är mycket känslor. Det kändes i hjärtegropen naturligtvis, säger Kalle Moraeus om att sluta som programledare.
Läs mer om SVT.
Ricohs nye tränare van vid SM-finaler
På måndagseftermiddagen presenterade han sig för spelarna. På lördag leder Anders Skogäng Ricoh i den viktiga streckmatchen mot Helsingborg. – Jag kommer in i ett läge där man kan lyckas, säger Skogäng, 52 år.
Läs mer om Helsingborg, SM-finaler och Skogäng.
Starka favoriter i Premier League
SPELSERVICE: EUROPATIPSET STRYKTIPSET MÅLTIPSETONSDAG 29 NOVEMBEREuropatipset (spelstopp 20.29)LÖRDAG 2 DECEMBERStryktipset/Måltipset (spelstopp: 15.59)SPELEXPERT: ESKIL HELLBERG
Läs mer om Premier League.
Djuse hoppas på skräll: Vi slår ur underläge...
Svante Båth har med fem hästar och Lutfi Kolgjini tränar favoriten.Men Mattias Ljuse tänker inte låta sig hunsas av de stora elefanterna.På lördag kan han ta hem Svensk Uppfödningslöpning med sin stora talang Racing Brodda.
DN gratulerar: Katharina Leibring, namnsdagsbarn och namnforskare
Eftersom det är lördag kommer Katharina Leibring att fira sin namnsdag lite extra med en god middag. Hon firar gärna sina och familjens namnsdagar och det är inte så konstigt med tanke på vad hon arbetar med: personnamn.
Läs mer om Katharina Leibring.
Lördag 25 november
Lördag 25 november
Nya beskedet om Zlatan: Inte redo
Många hoppas på Zlatan Ibrahimovics från start i Premier League på lördag.Men nu ger tränaren Jos Mourinho besked inför mötet med Brighton.– Han är inte redo att starta, säger Mourinho på dagens presskonferens.
Stoppa slavhandeln med flyktingar i Libyen
På lördag väntas massdemonstrationer runt om i Sverige och Europa mot slavhandeln i Libyen. De säger det som borde vara självklart: Vårt Europa betalar inte blodspengar till slavhandlare och diktaturer, skriver Christina Höj Larsen och Yasmine Posio Nilsson, Vänsterpartiet.
Maria hoppas på sin stora stjärna
Att mötas och skiljas är livets gång, att skiljas och mötas är hoppets sång.När Maria Törnqvist och Rolex Bigi förenades för tredje gången förra året blev det startskottet som fick henne att plocka ut proffstränarlicensen.– Jag tänkte att tar jag inte chansen nu får jag den inte igen, säger Åbytränaren som på lördag selar ut stallets stjärna i V75-finalen på Solvalla.
Hyllar avlidne vännen med Guldstall i topp
Det har börjat dra ihop sig till slutspurt av Guldstallet.På lördag kan mycket avgöras – när Solvalla Grand Prix går av stapeln på nationalarenan.I lagtävlingen parkerar Stall PK på en andraplats – ett lag som gjordes för att hedra deras bortkomna vän Per Karlsson.– Det var så det började, att vi anmälde laget för att hedra honom, säger Martin Altemark.