Lördag

Mycket hysch hysch inför Så mycket bättre-premiären

Uno Svenningsson är först ut när den åttonde säsongen av Så mycket bättre startar på lördag i TV4. Det är mycket hysch hysch inför premiären när det gäller låtvalet, men så mycket kan avslöjas som att alla de gamla Svenningssonska godingarna kommer att sjungas.
Läs mer om Svenningssonska och TV4.

Magnus Haglund förstärker – Expressens Tips-SM-lag

På lördag är det lilla julafton för alla som älskar att spela på fotboll.Tips-SM drar i gång – och SportExpressen har laget klart.Som inför den här säsongen förstärkts med en tidigare allsvensk tränare.– Målsättningen är att vinna, säger förre Elfsborgstränaren Magnus Haglund i stryktipspodden Avspark.
Läs mer om Avspark och SportExpressen.
Hej helgkonsument: Icona Pop
På lördag syns Icona Pop i säsongspremiären av TV4:s Så mycket bättre. Men Caroline Hjelt och Aino Jawo är som bekant ständigt aktuella. De hävdar bestämt att det bästa sättet att starta en perfekt helg är med en långfrukost i sängen.
Läs mer om Aino Jawo och Icona Pop.
Den bästa häst jag har tränat
På lördag har han chansen att ta sin största seger i tränarkarriären.Fredrik Wallin tränar jättelöftet Activated som efter tre raka segrar är favorit till en dryg halv miljon kronor i tvååringsloppet Svampen.– Det är den bästa häst jag har tränat. Jag tror mycket på henne, säger Wallin.
Läs mer om Activated, Svampen och Wallin.

Bästa mattipsen inför högskoleprovet

På lördag är det dags för höstens upplaga av högskoleprovet. Rätt mat kan ge kropp och hjärna en extra skjuts på provdagen, menar två kostexperter som DN talat med och som ger sina bästa tips.
Tarzans varning – till V75-spelarna
Stefan Melander har lagt om träningen för Nuncio.Efter segern i comebacken fortsätter matchningen mot Prix d Amerique och världsstjärnan blir storfavorit i V75 på lördag.- Men jag vill varna spelarna för innerspåret bakom startbilen. Det kan bli en fälla, säger Melander.
Läs mer om Amerique, Melander, Nuncio.Efter, Prix och V75.
Laurn vs Braekhus – allting du behöver veta
På lördag möts Cecilia Braekhus och Mikaela Laurn under Oslofjord Fight Night.Här är allt du behöver veta inför fajten.
Barca tar full pott mot Olympiakos
SPELSERVICE: EUROPATIPSET STRYKTIPSETONSDAG 18 OKTOBEREuropatipset (spelstopp 20.44)LÖRDAG 21 OKTOBERStryktipset (spelstopp: 15.59)SPELEXPERT: ESKIL HELLBERG
Laurns kyss möttes med en örfil
Mikaela Lauren överraskade Cecila Braekkhus med en kyss efter pressträffen inför drabbningen på lördag. Världsmästaren Braekkhus har utmanats av Lauren i en match i Oslo på lördag.
Läs mer om Lauren och Oslo.
Här är första klippet från Så mycket bättre
På lördag är det premiär för succprogrammet Så mycket bättre i TV4.Redan nu kan du kolla in årets vinjett till programmet.
Dubbla segrar för historisk Adolfsson
Det blev en succfylld lördag för Sofia Adolfsson på Åby.Först blev det seger i Montryttar-SM.Sedan tog hon en historisk seger när hon vann det första Montloppet på V75.Efter loppet var hon lättad – efter att ha valt bort parhästen Nantucket för Candor Hall.– Det känns helt fantastiskt, jag har mått så dåligt hela veckan, säger Sofia Adolfsson i TV12:s sändning efter segern.
Croneman: Profilerna i Sportkanalen är mer spännande än innehållet
Sportlördag, Vinterstudion, hockey-lördag, handbolls-söndag, bandy-torsdag, pingislunga. TV4 och CMore sjösätter i dag den nya Sportkanalen – och jag förstår egentligen inte varför. Någon klok mediastrateg får gärna höra av sig. Det kan ju också vara så enkelt att de helt enkelt är desperata. Några slantar vill man ju ha tillbaka.
Läs mer om CMore, Sportkanalen och Vinterstudion.
Lördag 14 oktober
Lördag 14 oktober
Kallas ord efter Holmlund-mötet
På lördag ska de inviga en rullskidbana på Alnö tillsammans.Men tidigare i veckan åkte Charlotte Kalla hem till Anna Holmlund för en fika innan framträdandet.Annas vilja gör starkt intryck på mig, säger Kalla till Dagens Nyheter.
Erikssons sanslösa år fortsätter – i New York
Det har varit ett sanslöst år för travkusken Christoffer Eriksson.På lördag bockar han av ännu en travbana när han tävlar i VM på Yonkers Raceway i New York med Twister Bi.– Det ska bli häftigt, säger han.
Timo Nurmos: Jag känner inte regnet
Det är harmoni i stall Timo Nurmos.Med Readly Express och Villiam i spetsen gör hästarna fantastiska resultat och på lördag talar allt för att den förstnämnde tar hem Svenskt Mästerskap på Åby.- Det har regnat hela natten och hela förmiddagen, men jag känner inte regnet utan bara njuter, säger Solvallatränaren med ett skratt.
Nya Karolinska har Sveriges största offentliga konstsatsning någonsin
På lördag är det öppet hus i Nya Karolinska Solnas nyligen färdigställda huvudbyggnad. Sjukhuset har Sveriges största offentliga konstsatsning någonsin. Men efter byggets eskalerande kostnader uppfyller det ändå inte enprocentsmålet.
LIVE-TV: Ulf Kristersson svarar på frågor
Nu ska Ulf Kristersson frågas ut live i Expressen TV.Det kommer bland annat att handla om vilka frågor som det är svårast att enas kring, vad han ska säga i sitt tal på lördag – och hur mycket kontakt han har haft med sin företrädare Anna Kinberg Batra.Häng med från klockan 08.50.
Så blir C More:s nya satsning: Sportkanalen
På lördag lanseras C More:s nystartade tv-kanal: Sportkanalen.TV-kanalen kommer att vara billigare än några av kanalens abonnemang, och sända såväl svensk liveidrott som prisabelönta dokumentärserier inom sport.– Med Sportkanalen tillgängliggör vi det bästa från sportens värld i en helt ny paketering, säger Manfred Aronsson, vd på C More.
Läs mer om C More och Manfred Aronsson.
Man häktas för våldtäkt på sjukhus
En man häktades på tisdagsförmiddagen, misstänkt för att ha våldtagit en person på Universitetssjukhuset i Örebro, skriver SVT Nyheter. Mannen är i 50-årsåldern och våldtäkten ska ha ägt rum under natten mellan lördag och söndag.
Hyllningen: Är en fruktansvärd märr
För två år sedan lämnade hon Sverige för Frankrike.På lördag är hon tillbaka.Super Ariel är den stora jokern i Sto-SM på Åby.– Hade jag tippat hade jag rankat henne först i loppet, säger hästens tränare Kennet Häggström.
Frankrike säkrar segern i gruppen
SPELSERVICE: EUROPATIPSET STRYKTIPSETTISDAG 10 OKTOBEREuropatipset (spelstopp 20.44)LÖRDAG 14 OKTOBERStryktipset (spelstopp: 15.59)SPELEXPERT: ESKIL HELLBERG
Testchefens BMW 335i stulen
auto motor sports testchef Mikael Johnsson har fått sin BMW 335i stulen natten till lördag den 7 oktober. Bilen stals i Bromma utanför Stockholm mellan klockan 01 och 06 den 7 oktober. Bilen är en BMW 335i -08 med sedankaross och registreringsnummer GND671. Om du vet något får du gärna mejla och om du ser bilen i trafiken – ring polisen. Kännetecken: Inga främre dimljus (annars obligatoriskt på M-paket) 18 Apex-fälgar med Pirelli Trofeo R (vid stöldtillfället) Performance-stolar Sänkt med KW Clubsport-chassi Black line-bakljus
Rosseli Olsen: Luleå är mitt lag
Matchen var på väg mot förlängning – precis som i torsdags.Men då klev Mats Rosseli Olsen, 26, fram och avgjorde – när tre sekunder återstod.– Lördag och vinna med tre sekunder kvar, det känns bra nu, konstaterar han.