Laddhybrid

BMW:s nya 5-serie först med induktiv laddning

PARIS. Trött på skitiga och stela kablar till din elbil eller laddhybrid?Lugn – nu kommer induktiv laddning.BMW presenterar den nya tekniken till sin 5-serie redan i år.

Kunde bli årets bilsucc – hur tänkte Volvo?

Lyxambitionerna med nya V90 laddhybrid får den att prisa ut sig. Med ett pris nära 200 000 kronor dyrare än en Passat GTE och över 20 000 kronor dyrare än fin-suven XC60 laddhybrid slår den fullständigt undan benen för sig själv. Det är synd på en bra bil.
Läs mer om Passat GTE, V90 och Volvo.
Vi testar Sveriges billigaste laddhybrid
Vi långtester under vintern en Kia Niro PHEV.Sveriges billigaste laddhybrid går snålt i alla väder men det gäller att hålla koll på klimatanläggningen.

Annie Lööf: Så ska flygets framtid se ut

Klimatet är den överordnade frågan för samhällets fortlevnad. Detta enligt Centerpartiets ledare Annie Lööf i en partiledarintervju i SvD. – Hejdar vi inte temperaturökningen, så har vi ingen planet framåt, säger hon. För att klara utmaningen anser hon att vi som individer absolut behöver förändra vårt beteende. Själv kör hon laddhybrid (oftast korta sträckor på el) och har dragit ner på konsumtionen av kött.
Läs mer om Annie Lööf och SvD.
Annie Lööf: Så ska flygets framtid se ut
Klimatet är den överordnade frågan för samhällets fortlevnad.Detta enligt Centerpartiets ledare Annie Lööf i en partiledarintervju i SvD.– Hejdar vi inte temperaturökningen, så har vi ingen planet framåt, säger hon.För att klara utmaningen anser hon att vi som individer absolut behöver förändra vårt beteende. Själv kör hon laddhybrid (oftast korta sträckor på el) och har dragit ner på konsumtionen av kött.
Läs mer om Annie Lööf och SvD.
Då kommer Volvos nya syskonbil till Sverige
GÖTEBORG. Först var det sent 2018, sen eventuellt andra eller tredje kvartalet 2019.Men det senaste beskedet är att Lynk Co 01 lanseras i slutet av 2019 i Europa.Och första modell blir en laddhybrid.
Läs mer om Europa.Och, Lynk Co och Sverige.
Sportig ocn snål miljöbil – men ljudlös poäng missas
Även Hyundai har, precis som koncernsyskonet Kia, fått ett sladdbarn. Modellen Ioniq kom redan för ett år sedan både som hybrid och elbil. Nu ansluter sig en aningen sportig laddhybrid.
Läs mer om Kia.
Volvo XC40 kommer som laddhybrid i höst
Nya Volvo XC40 kommer som laddhybrid i höst. För bara ett par månader sedan vägrade Volvo svara på frågor om det. Men nu avslöjar Expressen att XC40 med trecylindrig motor och elmotor kommer som årsmodell 2019 efter sommaren.
Läs mer om Expressen och Volvo.
En snål men bullrig miljöbil
Även Hyundai har, precis som koncernsyskonet Kia, fått ett sladdbarn. Modellen Ioniq kom redan för ett år sedan både som hybrid och elbil. Nu ansluter sig en aningen sportig laddhybrid.
Läs mer om Kia.
Volvo bekräftar – XC40 som laddhybrid redan i höst
Nu bekräftar Volvo alla rykten.Nya suven XC40 får en laddhybriddrivlina redan i höst.Och det är den nyutvecklade trecylindriga bensinmotorn som elektrifieras. Modellen ska heta XC40 T5 Twin Engine.
Läs mer om Volvo.
Volvo har en billigare laddhybrid på gång
Syftet med nya Bonus-malus är att den svenska bilparken ska bli energieffektivare, men Alrik tror inte det kommer att få avsedd effekt. Många har inte råd att köpa de snålaste bilarna.
Läs mer om Alrik.
Nu laddar Allt om Bilar för nytt viktigt långtest
Sveriges billigaste laddhybrid och ett av vinterns allra bästa bilköp.Det är Kia Niro PHEV som parkerat i Allt om Bilars långtestgarage.Nu ska vi testa hur laddhybriden fungerar under en tuff svensk vinter.
Läs mer om Allt, Bilar och Kia Niro PHEV.
Ladda hemma-stödet är spikat – upp till 10.000 kronor i stöd för att installera laddplats hemma
Ett bidrag på upp till 10.000 kronor för att installera laddplats hemma ska få fler svenska bilköpare att byta till en elbil eller laddhybrid.
Toyotas elbilsplaner officiella: Minst tio nya modeller på gång
Toyota verkar ha kommit till ett vägskäl när det gäller att satsa på elbilar eller inte. Och beslutet verkar vara taget – Toyota ska lansera fler än tio elbilar om bara några år. Hittills har Toyota varit väldigt försiktiga när det gäller elbilar. Förutom hybridmodellen Prius finns en enda laddhybrid i modellprogrammet, trots att märket ju var pionjärer på elektrifierade bilar under 1990-talet. Toyota offentliggör de nya planerna i ett pressmeddelande, och de går alltså ut på att lansera åtminstone tio nya elbilar under de kommande åren (fram till det tidiga 2020-talet). Men de
Läs mer om Toyota.
Volvos laddhybrid kan förbjudas i miljözonen – men smutsig 740 tillåts
Exakt hur de nya miljözonerna i Stockholm ska fungera är inte spikat, men om förslaget som Transportstyrelsen tagit fram till regeringen går igenom finns det gott om luckor som är minst sagt underliga. Dagens Nyheter har till exempel uppmrksammat att laddhybriden Volvo V60 Twin Engine faktiskt skulle bli förbjuden i miljözonen – trots att den klassas som supermiljöbil idag. Anledningen är att den kombinerar en dieselmotor och eldrift, men dieselmotorn ses som främsta drivkälla av Transportstyrelsen. Dieselmotorn för modellåren fram till 2015 klarar dessutom bara Euro 5-utsläppskraven och inte Euro 6. Även bensin
Volvos supermiljöbil kan stoppas i centrala Stockholm
Miljözonerna som är på gång i Stockholm kan innebära stopp för en rad bilar som varit eller fortfarande är klassade som miljöbilar. Äldre Toyota Prius hybrid stoppas, liksom rader av etanolbilar. Inte ens Volvos laddhybrid V60 godkänns – trots att den är supermiljöbil. Däremot bli det fritt fram för gamla bilar, exempelvis en Volvo 740 från 1986 – som saknar katalysator!
Läs mer om Stockholm, V60 och Volvo.
Detaljen som gör Volvo XC60 till en överlägsen laddhybrid jämfört med Mercedes GLC
Laddhybriderna blir allt populärare. De är förmånliga som tjänstebil och många verkar tycka att de kombinerar fördelarna med en elbil med fördelarna med en förbränningsbil. Smidigt och utsläppsfritt på korta resor – så länge den laddas! – och bekvämt på långresa. Men alla lyckas inte lika bra med att förvandla en befintlig bil till laddhybrid. En detalj som är viktig att få till rätt i en hybridbil är övergången mellan el- och bensindrift. För några år sedan var det ganska vanligt att det kunde uppstå ett litet hopp eller ryck i den över
Läs mer om Volvo XC60.
Nya XC40 riktigt bra – men Volvos val är obegripligt
Volvos lillsuv kör rakt in i klasstoppen. Den kan mycket väl gasa sig upp till tronen Sveriges mest sålda bil. Men det är obegripligt att den inte går att få som laddhybrid – när det är högvilt bland bilköparna i målgruppen. Och tekniken finns.
Falska bilköpare avslöjar: Många bilhandlare är inte redo för elbilsomställningen – Tesla är bäst
Det finns gott om exempel på bilhandlare som förstått precis vad som behövs för att snabba på elbilsomställningen. Proffsig hjälp, tekniskt kunnande och rak kommunikation – det är sådant som uppskattas av bilköparna. Men tyvärr finns det också gott om exempel på bilhandlare som ännu inte insett att det kan vara annorlunda att sälja en elbil eller laddhybrid, jämfört med att sälja en bensin- eller dieselbil. Precis det här handlar Ipsos nya studie om. Enligt den är många amerikanska bilhandlare inte alls med på tåget när det gäller elektrifiering – och
Läs mer om Tesla.
Volkswagens plan för att sänka förbrukningen – nu kommer mildhybriderna
Volkswagen har verkligen slagit på stora trumman för nästa generation elbilar. Tyvärr dröjer den första nya modellen till 2020 och den ligger därför fortfarande flera år bort. Under tiden har Volkswagen tidigare gjort en stor sak av modeller med mildhybridteknik, och nu har biljätten presenterat en prototyp för att visa hur tekniken fungerar. Prototypen, som brittiska Autocar provkört, har en 1,5-liters bensinmotor med turbo på 110 kW (150 hästkrafter) som kompletteras av en större generator som också fungerar som startmotor. Det är en betydligt svagare elmotor än i en laddhybrid, men senare kan Volkswa
Läs mer om Autocar, Volkswa och Volkswagen.
Volvos nya stjärna: Kan bli Sveriges mest sålda bil
Det är första provkörningen av av Volvo XC40. SvD:s Jonas Fröberg kör en liten suv som går rakt in i klasstoppen och mycket väl kan bli Sveriges mest sålda bil. Men det är obegripligt att den inte går att få som laddhybrid.
Läs mer om Volvo XC40.
Prispressad laddhybrid med irriterande brist
Äntligen kommer det laddhybrider till mer överkomliga priser. Hyundai Ioniq är inte bara prispressad. Den har också lång räckvidd på el - 63 kilometer. Men varför går bensinmotorn ideligen igång?
Range Rovers laddhybrid klarar hela fem mil på el
Ännu lite lyxigare på insidan.Men det är under huven som Range Rover utvecklat allra mest.Nya Range Rover kommer som laddhybrid där en fullad lyxsuv klarar fem mil på bara el.
Läs mer om Range Rover.
Här är Volvos nya elvärsting – Polestar 1
Volvos elbilsmärke Polestar presenterade i dag tre nya bilar.Första bilen blir en laddhybrid med 600 hästkrafter och 1000 Nm som går att beställa redan i dag – över internet. Bilen är klar för leverans i mitten av 2019.Samma år kommer Polestars konkurrent till Tesla Model 3 och Chevrolet Bolt – en ny folkelbil.