Laddhybrid

Volvos nya stjärna: Kan bli Sveriges mest sålda bil

Det är första provkörningen av av Volvo XC40. SvD:s Jonas Fröberg kör en liten suv som går rakt in i klasstoppen och mycket väl kan bli Sveriges mest sålda bil. Men det är obegripligt att den inte går att få som laddhybrid.
Läs mer om Volvo XC40.

Prispressad laddhybrid med irriterande brist

Äntligen kommer det laddhybrider till mer överkomliga priser. Hyundai Ioniq är inte bara prispressad. Den har också lång räckvidd på el - 63 kilometer. Men varför går bensinmotorn ideligen igång?
Range Rovers laddhybrid klarar hela fem mil på el
Ännu lite lyxigare på insidan.Men det är under huven som Range Rover utvecklat allra mest.Nya Range Rover kommer som laddhybrid där en fullad lyxsuv klarar fem mil på bara el.
Läs mer om Range Rover.
Här är Volvos nya elvärsting – Polestar 1
Volvos elbilsmärke Polestar presenterade i dag tre nya bilar.Första bilen blir en laddhybrid med 600 hästkrafter och 1000 Nm som går att beställa redan i dag – över internet. Bilen är klar för leverans i mitten av 2019.Samma år kommer Polestars konkurrent till Tesla Model 3 och Chevrolet Bolt – en ny folkelbil.

Bilderna på Volvos nya bilmärke

Polestar heter Volvo Car Groups nya bilmärke som lanserade sin första modell: 1 i Shanghai, Kina under tisdagen. Det är en prestandabil i form av en laddhybrid med 600 hästkrafter.
Läs mer om Kina och Shanghai.
Bilderna på Volvos nya bilmärke
Polestar heter Volvo Car Groups nya bilmärke som lanserade sin första modell: 1 i Shanghai, Kina under tisdagen. Det är en prestandabil i form av en laddhybrid med 600 hästkrafter.
Läs mer om Kina och Shanghai.
Prov: Hyundai Ioniq Plug-in Hybrid: 54 kilometer på eldrift
Efter den vanliga hybriden och den helt elektriska Ioniq kommer nu den tredje versionen i modellserien. Vi provkör Ioniq som laddhybrid.
Läs mer om Ioniq.
Mitsubishi Eclipse och Volvo XC60 – varandras totala motsatser
TANNIS. Det är bilmärket som slog igenom med en laddhybrid men som nu presenterar en ny modell utan den moderna drivlinan.Mot bilmärket som nu bestämt sig att satsa allt på elbilar och laddhybrider.Men det är mer än så. Mitsubishi Eclipse Cross är den raka motsatsen till Volvo XC60.
Läs mer om Volvo XC60.
Många bilar får chockhöjd skatt nästa år
2018 kommer att bli ett märkligt år i svenska bilhallar.Den nya fordonsskatten slår till med full kraft den 1 juli och kommer att förändra allt.Och även du som vill köpa en laddhybrid kan tjäna på att pricka rätt tidpunkt.
Golf GTE – dyr laddhybrid med hög bruksfaktor
Laddhybrider är en biltyp som anses ha framtiden för sig tack vare lång räckvidd, möjlighet till utsläppsfri körning korta sträckor samt åtminstone på papperet låg bränsleförbrukning. Volkswagen Golf GTE är en attraktiv modell med ganska högt pris.
Nya detaljer avslöjade om Porsche Mission E – första nya elbilen ska kosta som en Panamera
Många är nyfikna på Porsches intåg på elbilsmarknaden. Hälften av alla bilar Porsche säljer 2023 ska vara eldrivna och vi har redan fått se den eldrivna konceptbilen Mission E som ska byggas helt koldioxidneutralt. Dessutom har Porsche öppnat märkets första snabbladdare med kapacitet på hela 350 kW. Porsche Mission E ska börja byggas mot slutet av 2019 och nu har märkeschefen Oliver Blume avslöjat en del nya detaljer om den hajpade elbilen för Car Magazine. Porsche Mission E blir helt eldriven och det kommer inte ens finnas någon laddhybrid. Det blir alltså inga förbränningsmotorer över
Opel satsar på laddhybrider – nya suven första bil
Opel har hittills saknat en egen laddhybrid.Men nu är det dags.Redan 2019 kan Grandland X uppdateras med en ny drivlina.
Läs mer om Grandland X.
Första laddhybriden under 300.000 kronor
Sydkoreanska Kia fortsätter sin hybridoffensiv med ännu en modell: Kia Niro laddhybrid. Niro blir den första laddbara supermiljöbilen under 300.000 kronor.
Här är Sveriges allra billigaste laddhybrid
Bra, smarta men för dyra.Det är den allmänna uppfattningen bland bilköparna om de miljövänliga laddhybriderna.Kias nya Niro PHEV vänder upp och ner på allt det där.
Läs mer om Niro PHEV.
Mercedes vätgassuv får grönt ljus – och den går att ladda i ett uttag
Mercedes verkar inte vara beredda att skriva under på att det bara är batteridrivna elbilar som gäller i framtiden. Biljätten har plöjt ned miljardbelopp i utvecklingen av vätgasbilar, och nu ger Mercedes grönt ljus för serieproduktion av en vätgasdriven laddhybridsuv. Förra året visade Mercedes upp konceptbilen GLC F-Cell, som var en vätgasdriven version av suven GLC. Den hade en avgörande skillnad jämfört med andra bränslecellsbilar: den gick också att ladda i ett uttag. Om föraren inte kan eller vill tanka vätgas finns det alltså möjlighet att köra på batteriet i några m
Läs mer om GLC.
Nio av tio kan tänka sig en elbil som tjänstebil: Glädjande
Bara en procent av tjänstebilisterna har elbil idag – men nästan nio av tio kan tänka sig en elbil som nästa tjänstebil. Det visar en ny Sifo-undersökning som gjorts av billeasingföretaget Alphabet. Idag kör mer än nio av tio tjänstebilister på diesel eller bensin. Två procent har en hybridbil och fyra procent har en laddhybrid. Just laddhybriderna har snabbt blivit populära som tjänstebil på grund av det låga förmånsvärdet. De kan köras på el korta sträckor men bör laddas i ett uttag för att vara så klimatsmarta som möjligt. Det är glädjande att s
Läs mer om Alphabet och Sifo-undersökning.
Kia Optima PHEV är en rymlig men snål familjekombi
När Kia rullar fram ytterligare en laddhybrid ökar pressen på konkurrenterna Volkswagen och Mitsubishi. Men även BMW och Toyota ska känna sig hotade. Med laddhybridversionen av nya Optima-kombin ska Kia locka till sig nya tjänstebilsförare och bli nummer tre i Sverige.
BMW ska visa 3-serie elbil i september – utmanar Tesla Model 3
Om Tesla kan ha 400.000 förbeställningar på nya Model 3 så finns det helt uppenbarligen en marknad för en eldriven sedanbil. BMW vill ha en bit av den lukrativa kakan och ska därför visa upp en eldriven version av nya 3-serien på Frankfurtsalongen i höst – enligt tyska Handelsblatt. Som vi beskrev förra hösten samlade sig BMW:s företagsledning till ett strategimöte och uppenbarligen ledde det till konkreta beslut för utveckling av kommande hybridmodeller och elbilar. Elbilen baserar sig på nästa generation 3-serie, med internkoden G20, som lanseras under 2018. Spionbilder på en laddhybrid av 3-serie G2
Nytt miljötest av laddhybrider: Toyota Prius får toppbetyg – Volvo XC90 i botten
Bara en av fem laddhybrider får högsta betyg – fem stjärnor – i tyska bilistorganisationen ADAC:s senaste upplaga av EcoTest. Volvo XC90 T8 intar jumboplatsen med bara en av fem stjärnor. Slutsatsen blir att en laddhybrid inte automatiskt blir någon klimatsmart bil bara för att den kan köras på el i teorin. EcoTest tittar på både koldioxid (förbrukning) och andra utsläpp. Toyota Prius Plug-in Hybrid lyckas riktigt bra eftersom den är snål och eftersom den, tvärt emot de flesta konkurrenter, inte har en förbränningsmotor med direktinsprutning. Ett sådant system kan öka utsläppen av
Läs mer om EcoTest och Volvo XC90.
Audi A8 får 48V-lätthybrid som standard – tekniken slår igenom på bred front
Volvo kommer snart med sin första lätthybrid men sannolikt blir det efter Audi som snart lanserar tekniken i nya A8. Den fjärde generationen Audi A8 får lätthybridsystem – eller mildhybrid som en del säger – som standard. Nya Audi A8 ska premiärvisas 11 juli men redan nu berättar man om detaljerna i 48V-tekniken. Audi har döpt sitt system till BAS (48-volt Belt Alternator Starter) och valt en lösning där den kombinerade generatorn/startmotorn är ständigt kopplad till förbränningsmotorn med en bred kilrem. Till skillnad mot en laddhybrid har lätthybriderna inget uttag för laddning och det är
Träffa auto motor & sport på Stockholms Centralstation – och kolla in premiärerna
På fredag intar vi på auto motor sport Stockholms Centralstation – och du är varmt välkommen att snacka bil med redaktionen! Vi upprepar våra tidigare sucer med ett nytt event på Centralen. Montern har öppet från morgon till kväll och bjuder bland annat på Sverigepremiär för helt nya Opel Insignia. Dessutom kan du kolla in Volvo XC60, Skoda Kodiaq och Mini Countryman som laddhybrid. Andra bilar som finns på plats är Nissan Qashqai, Nissan Micra, Ford Mustang och Honda Civic. Du har också möjlighet att tävla och vinna en uppsättning Michelindäck. Välkommen på fredag den 2 juni!
Volkswagen visar Golf GTE som kombi med dubbla räckvidden
Snart kan det dyka upp en ny laddhybrid i Volkswagens modellprogram. Golf GTE och Passat GTE skulle kunna få sällskap av en mellanmodell i form av Golf GTE som kombi. Den visas just nu upp som konceptbil, och om det visar sig att det finns efterfrågan är det inte omöjligt att den sätts i produktion. Men i nuläget är Volkswagen Golf GTE Impulse, som modellen heter, alltså bara en konceptbil. Det är under skalet som det blir intressant. Volkswagen Golf GTE Impulse har ett större batteri än dagens Golf GTE: 16,8 mot 8,8 kWh, och det ger i princip fördubblad räckvidd på eldrift. I övrigt känns det mesta igen fr&
Toyota Prius – äntligen en bränslesnål laddhybrid
Ni vet hur det brukar vara med laddhybrider under långkörning.Och ni vet hur det då och då klagas på Toyotas Prius för höga förbrukningssiffror.Glöm allt det. Nya Prius PHEV är verkligen bränslesnål – överallt.
Laddhybrid möter diesel – så bra är storsäljarna
Diesel eller laddhybrid? Storsäljande modellen Passat från Volkswagen finns i flera utföranden. Vilken är bäst för föraren?
Läs mer om Passat och Volkswagen.
Citroën C5 Aircross är en ny laddhybridsuv som fokuserar på maximal komfort
Citroën C5 är död. Mellanklassmodellen lanserades 2000 och lockade framför allt med en bekväm, gashydraulisk fjädring som varit märkets främsta kännetecken sedan 1950-talet. Men att lansera en ny sedan- eller kombimodell låter sig inte längre göras, tycker Citroën. Därför kliver C5-modellen upp en våning och blir en suv. Citroën C5 Aircross heter den nya modellen som just nu visas upp på bilsalongen i Shanghai. Förutom att flytta upp C5-modellen ett snäpp är den största nyheten att C5 Aircross kommer som laddhybrid. För den som inte vill ladda finns också vanliga förbr
Läs mer om C5-modellen och Shanghai.