Landskrona posten


Årsmöte för Bibliotekets vänner

Tisdagen den 25 mars hade Bibliotekets Vänner årsmöte. Styrelsen omvaldes och fick dessutom två nya medlemmar, Britt och Greger Nilsson. Efter mötesförhandlingarna berättade mötets gäst Tjerstin Thorsn om sitt spännande yrkesliv som reporter och kulturjournalist på Helsingborgs Dagblad och därmed också på Landskrona Posten.

Vet du vad detta är? Hör då av dig!

Kan du berätta mer om motivet på vykortet? Skriv då till Landskrona Posten, Östergatan 3, 261 31 Landskrona eller e-posta till lp@hd.se.

Vet du vad detta är? Hör då av dig!

Kan du berätta mer om motivet på vykortet? Skriv då till Landskrona Posten, Östergatan 3, 261 31 Landskrona eller e-posta till lp@hd.se.

Vet du vad detta är? Hör då av dig!

Kan du berätta mer om motivet på vykortet? Skriv då till Landskrona Posten, Östergatan 3, 261 31 Landskrona eller e-posta till lp@hd.se.

Vinn biljetter till Landskronagalan

Landskrona Posten lottar ut 30 fribiljetter till den 4 april.

Läs mer om Landskronagalan.
Strindbergsamling skänks till KB

August Strindberg-material, som en tidigare Landskrona Posten-redaktör skänkte till museet, blir nu Kungliga bibliotekets egendom.

Sex journalister uppsagda från HD

Efter förhandlingar mellan tidningsledningen och facket får sex redaktionella medarbetare lämna Helsingborgs Dagblad, Landskrona Posten och Nordvästra Skånes Tidningar.

Läs mer om Landskrona Posten.
Stolt tryckeriepok går i graven

Företaget som bildades ur Landskrona Posten försvinner nu från staden.

Läs mer om Landskrona Posten.
Hitler rasar mot Pyttebron

Det har blivit populärt att sätta egna undertexter till skådespelaren Bruno Ganz raseriutbrott i rollen som Adolf Hitler och lägga ut klippet på Youtube. I vänsterpartisten Thord Kristianssons översättning gör Hitler ett inlägg i debatten om huruvida en väg i Ängelholm ska förlängas med en bilbro. De namngivna lokalpolitikerna är föga roade, skriver Landskrona Posten på nätet.

Kyrkoval utan SD i Landskrona

Sverigedemokraterna ställer inte upp i kyrkovalet i Landskrona den 15 september. Ingen har varit intresserad av att kandidera, förklarar partiets lokale ordförande Stefan Olsson för Landskrona Posten.

Kyrkoval utan SD i Landskrona

LANDSKRONA. Sverigedemokraterna ställer inte upp i kyrkovalet i Landskrona den 15 september. Ingen har varit intresserad av att kandidera, förklarar partiets lokale ordförande Stefan Olsson för Landskrona Posten.

Kyrkoval utan SD i Landskrona

Sverigedemokraterna ställer inte upp i kyrkovalet i Landskrona den 15 september. Ingen har varit intresserad av att kandidera, förklarar partiets lokale ordförande Stefan Olsson för Landskrona Posten. — Våra ledamöter i kyrkofullmäktige är missnöjda. De har inte kunnat påverka alls, ingen vill ha med oss att göra, säger han.

Här är stadens senaste badparadis

Landskrona Posten har tagit tempen på den nya badbryggan i Lill-Olas.

Fläsket satt på undantag i skolmenyn

Två gånger på fem veckor serverades fläskkött som huvudrätt. Och varje gång med kyckling som alternativ. Landskrona Posten har granskat en dryg månads skolmatsedlar.

Ventrafikens årsmöte väntas bli stormigt

Landskrona Posten är på plats.

17-åring åtalas för utpressning på Öster

När Landskrona Posten skrev om att flera företagare på Öster blivit utsatta för utpressning av unga började polisen undersöka den kriminella verksamheten närmare.

Läs mer om Öster.
Tillslag mot illegal spritliga

När polisen höll på att tömma ett illegalt alkohollager dök en kund upp och lämnade över en skriftlig beställning till en av poliserna. Lagret fanns i Landskrona och tillslaget på måndagsmorgonen hade föregåtts av en längre tids spaning. Kunden var redan välkänd för polisen. — Vi har sett honom under vår spaning. Han har handlat massor och flera gånger i veckan, säger polisen Olle Olsson till Landskrona Posten.

Rånoffer utsattes för rysk roulett

De spelade rysk roulett med offret, klippte med en sax i hans finger och hotade med betydligt grövre misshandel innan de försvann med hans dator och en mp3-spelare. Nu har förövarna, en 21-åring och en 23-åring från Landskrona, åtalats för grovt rån, rapporterar Helsingborgs Dagblad/Landskrona Posten. Offret var man i samma åldersgrupp som de två plågoandarna. Misshandeln skedde i hans bostad i Landskrona.

Läs mer om Landskrona.
Här bakas Landskrona Postens förstasida

Landskrona Posten anlitade en konditor för att baka förstasidan till morgondagens papperstidning.

Det var Niklas som styrde

I samband med att Lanskrona Posten berättat om jätteavgångsvederlaget har vi försökt få tag i Jörgen Bergvall för en kommentar.Till slut hör han själv av sig till tidningen.– Det är nog ingen hemlighet att Niklas (Karlsson) och jag hade olika syn på både hur samarbete mellan chef och politiker skulle fungera, och på inriktningen av hur Landskrona stad skulle utvecklas.

Magnus med trumpeten ska det vara

Ibland blir det fel även i Landskrona Posten. Tyvärr blev det ett sådant när vi presenterade artisterna till den första Jubeldagen ingående i stadens 600-årsjubileum.Den Magnus Persson som kommer är den i våra trakter så uppskattade och populärare trumpetaren från Göteborg och normalt medverkande i Lasse Holms produktion Diggiloo.Den enda som kan överträffa Magnus Johansson är Magnus Johansson själv hävdas det.

Många nyfikna på husbil

Det är svårt att missa den när man passerar Rådhustorget i Landskrona. Polisens stora husbil som under veckan ska stå parkerad mitt på torget drar till sig många nyfikna blickar, och flera personer drar upp mobiltelefonen ur fickan för att knäppa en bild. Den är lite cool, säger en kvinna som är där och fotograferar samtidigt som Landskrona Posten.

Sparkades i Landskrona – blir ny kommunchef i Bjuv

Christer Pålsson blir ny kommunchef i Bjuv. Nyligen fick han lämna sin tjänst som stadsdirektör i Landskrona efter bara fyra månader på posten.

Läs mer om Bjuv och Landskrona.
Främst en polisiär fråga

Jan Allan Beer (FP), ordförande för kommunens individ- och fritidsnämnd, kände inte till beskyddarverksamheten förrän han läste om den i Landskrona Posten. Han menar att det i första hand är polisen som måste agera.– Alldeles självklart kommer det här att diskuteras i nämnden. Men man måste vara noga med att skilja mellan socialtjänstens uppgifter och polisens och detta är i första hand en polisiär uppgift.

Läs mer om Landskrona Posten.
Skidmästare kalkylerar med olyckor

Några frågor ... Raimo Westerholm från Glumslöv som Landskrona Posten skrev om i våras då han under en träning föll omkull vid vägen och skadade sig illa i axeln. Han blev då sittande vid väggrenen en bra stund då bilist efter bilist körde förbi utan att hjälpa honom. Men skam den som ger sig. I helgen blev han skånsk mästare i sprint vid DM i Kristianstad.
Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19