Landskrona posten

Händelser i backspegeln

Krögaruppror, försäljningen av den omskrivna läkarvillan och 40-årsminnet av skandalen kring BT Kemi i Teckomatatorp. Det var några händelser som Landskrona Posten uppmärksammade under fjolåret.

Landskrona Posten flyttar till nya lokaler

Landskrona Postens redaktion har hittat nya lokaler i Landskrona. I snart tio år har redaktionen och annonskontoret funnits på Östergatan 3, som i folkmun fortfarande kallas Scharins hörna.
Läs mer om Landskrona och Östergatan.
Vi bevakar Landskrona!
Landskrona Posten och Hallå Landskrona håller koll på vad som händer i staden.
Läs mer om Hallå Landskrona och Landskrona.
Brevet till Bingolotto kom fram efter 21 år
Ibland kan saker ta sin tid att utföra. Posten behövde 21 år på sig att transportera ett brev från Landskrona till Göteborg. – Jag blev helt förstummad när jag fick höra talas om försändelsen, säger Linda Kessels, 30.
Läs mer om Bingolotto, Göteborg och Landskrona.

Följ Landskrona Posten på Facebook

Nu har Landskrona Posten en egen sida på det sociala nätverket.
Läs mer om Facebook och Landskrona Posten.
Videoartistkan få pris
Kulturnämnden i Landskrona har nominerat en av stadens stora söner, videokonstnären Anders Weberg, till Region Skånes kulturpris 2015.– Det känns väldigt hedrande. Jag är ödmjukt stolt, säger en glad Anders Weberg till Landskrona Posten.
Läs mer om Landskrona och Landskrona Posten.
19 personer döms för spritsmuggling
Alla de 19 personer som åtalats för inblandning i spritsmuggling i Landskrona döms - bland dem en 83-årig kvinna som döms till villkorlig dom. Straffen varierar från böter till fängelse. Flera av de inblandade är pensionärer, rapporterar Landskrona Posten.
Läs mer om Landskrona och Landskrona Posten.
19 personer döms för spritsmuggling
Alla de 19 personer som åtalats för inblandning i spritsmuggling i Landskrona döms — bland dem en 83-årig kvinna som döms till villkorlig dom. Straffen varierar från böter till fängelse. Flera av de inblandade är pensionärer, rapporterar Landskrona Posten. De döms för att ha varit inblandade i en organiserad smuggling och försäljning av alkohol.
Läs mer om Landskrona och Landskrona Posten.
Jag vill hinna med något mer
Landskrona Posten har pratat med Per Fredrik von Platen.
Läs mer om Per Fredrik och Platen.
Dement glömdes bort på toaletten
En dement 76-åring på ett kommunalt äldreboende i Landskrona blev hjälpt till badrummet en kväll i oktober och glömdes bort. Först efter nio timmar hittades brukaren alltjämt fastspänd på toaletten. Personalen på kvällen glömde bort att berätta om 76-åringens toalettbesök för den kollega som arbetade natt. Händelsen har nu anmälts till Inspektionen för vård och omsorg (IVO), rapporterar HD/Landskrona Posten.
Läs mer om Inspektionen och Landskrona.
Det var lite spännande ikväll
Team Landskrona Posten vann 2014 års Nightcap med 2-1 mot BoIS.
Läs mer om Nightcap.
Team LP gav inte Svalöv en chans
4-0-seger för Landskrona Posten-laget.
Team LP höll lekstuga med Landora
Viktig match för Team Landskrona Posten som inte har råd att tappa poäng.
Team LP vaknade till
Ska det lossna för GFF när man möter ett Team Landskrona Posten som har oerhört svårt att få igång spelet i kväll? Efter 1,35 gör Faton Trstena 1-0 för Team LP snyggt framspelad av Robin Book. Efter 2,58 blir det 1-1 genom Filip Hansson och GFF är med i matchen igen. GFF gör sin klart bästa match hittills och man har definitivt chans att skaka om Team LP här. Laget har etablerat tryck på Team LP nu.
Siktar på att försvara titeln
Team Landskrona Posten vill vinna årets Nightcap i inomhusfotboll.
Läs mer om Nightcap.
Siktar på sjätte segern
Ingemar Queckfeldt är tillbaka som coach i Team Landskrona Posten.
Nya råttfällan ska sätta stopp för invasionen
Som en omvänd hjärtstartare. Så fungerar den nya råttfällan som ska sätta stopp för råttinvasionen vid Sankt Olovs sjö i Landskrona. – En hiss lyfter upp dem och de dödas omgående av elektricitet, säger Malin Levander på Anticimex till Landskrona Posten.om den nya fällan.
HD och Sydsvenskan bildar nytt bolag
Helsingborgs Dagblad och Sydsvenska Dagbladet har bildat ett gemensamt tidningsbolag som inkluderar tidningarna; Sydsvenskan, Helsingborgs Dagblad, Landskrona Posten och Nordvästra Skånes Tidningar samt gratistidningarna City och Hallå och bolagens sajter.
Tvist om böter vidare till HD
I fjol dömdes en 17-årig pojke i Landskrona till 30 dagsböter för ringa narkotikabrott - tingsrätten bestämde påföljden till 600 kronor, hovrätten till 1 500 kronor. Men nu ska Högsta domstolen pröva fallet eftersom det är av principiellt intresse. Försvarsadvokat Jörgen Rosn menar att ett bötesbelopp på 1 500 kronor innebär att 17-åringen straffas hårdare än vad en vuxen hade gjort för ett likadant brott, uppger Landskrona Posten.
Landskrona kommun JO-anmäls
Nu JO-anmäler en privatperson Landskrona kommuns agerande is amband med upphandling från företaget Ohlsson AB. Detta med anledning av Landskrona Posten/HD:s stora granskning.
Läs mer om Landskrona och Ohlsson AB.
2 000 anledningar fira BoIS
Landskrona Posten bjöd Landskrona BoIS på tårta sedan laget tagit sin 2 000:e poäng i landets andra fotbollsdivision genom tiderna.
Sydsvenskan vill köpa HD
Sydsvenskan planerar att köpa Helsingborgs Dagblad. Planen är ett gemensamt bolag där fyra olika dagstidningar i västra Skåne ingår, utöver Sydsvenskan och Helsingborgs Dagblad även Landskrona Posten och Nordvästra Skånes Tidningar, samt gratistidningarna City, Sydsvenskan Nära och Hallå plus samtliga digitala utgåvor.
Sydsvenskan vill köpa HD
Sydsvenskan planerar att köpa Helsingborgs Dagblad. Planen är ett gemensamt bolag där fyra olika dagstidningar i västra Skåne ingår, utöver Sydsvenskan och Helsingborgs Dagblad även Landskrona Posten och Nordvästra Skånes Tidningar, samt gratistidningarna City, Sydsvenskan Nära och Hallå plus samtliga digitala utgåvor.
Sydsvenskan vill köpa Helsingborgs Dagblad
MALMÖ. Sydsvenskan planerar att köpa Helsingborgs Dagblad. Planen är ett gemensamt bolag där fyra olika dagstidningar i västra Skåne ingår, utöver Sydsvenskan och Helsingborgs Dagblad även Landskrona Posten och Nordvästra Skånes Tidningar, samt gratistidningarna City, Sydsvenskan Nära och Hallå plus samtliga digitala utgåvor.
Årsmöte för Bibliotekets vänner
Tisdagen den 25 mars hade Bibliotekets Vänner årsmöte. Styrelsen omvaldes och fick dessutom två nya medlemmar, Britt och Greger Nilsson. Efter mötesförhandlingarna berättade mötets gäst Tjerstin Thorsn om sitt spännande yrkesliv som reporter och kulturjournalist på Helsingborgs Dagblad och därmed också på Landskrona Posten.