Landskrona

Motgångarna fortsätter - IFK Malmö förlorade på nytt

Motgångarna fortsätter för IFK Malmö, som på söndagen åkte på ännu en förlust i division 3 södra i handboll. GW Landskrona vann matchen borta i Stapelbäddens Idrottshall med 22-15. I och med detta har IFK Malmö 15 förluster i rad.

Nye BoIS-basen: "Ekonomisk kris som vi kommer att lösa"

På Landskrona BoIS årsmötet presenterades det en budget som visade ren mörk fram...
Äldre man tros ha somnat ifrån ljus
Inrikes. En äldre man fick föras till sjukhus för kontroll efter en brand i en lägenhet i centrala Landskrona. Räddningstjänsten larmades om branden i ett flerfamiljshus vid 02-tiden, skriver Helsingborgs Dagblad.
Läs mer om Landskrona.
Man till sjukhus efter brand – somnade ifrån brinnande ljus
En äldre man har förts till sjukhus efter en lägenhetsbrand i centrala Landskrona. Mannen ska ha somnat ifrån ett ljus, rapporterar Helsingborgs Dagblad.
Läs mer om Landskrona.

Håller platsen bland de nya stjärnorna

På hela förra säsongen blev det bara ett mål.Men i år stod Elfsborgs Simon Olsson, 20, för en fullträff redan i den nästsista träningsmatchen innan allsvenskan drar i gång.– Det är skönt att få göra ett mål redan nu, säger mittfältaren efter 2–0 mot Landskrona.
Läs mer om Landskrona.
Familjen förlorade allt i storbranden
Trebarnsfamiljen Christensson i Landskrona förlorade allt i storbranden på lördagsmorgonen.– Vi väcktes 05.51 och fick nästan bara med oss det vi går och står i, säger pappa Anders Christensson, 48.Över 20 personer evakuerades från huset på Trädgårdsgatan. Ingen kan återvända.
Läs mer om Landskrona och Trädgårdsgatan.
Flerfamiljshus brinner för fullt i Landskrona
Det brinner fortfarande i ett flerfamiljshus i Landskrona. Minst 23 personer har evakuerats, och räddningstjänsten arbetar för att branden inte ska sprida sig till grannhusen.
Läs mer om Landskrona.
Kraftig brand i flerfamiljshus
Det brinner mycket kraftigt i ett flerfamiljshus i Landskrona.Ett vittne på platsen beskriver hur det ser ut på platsen:– Det är kaotiskt. Här är brandbilar, minst tio poliser och ambulanser, berättar ett vittne från platsen.
Läs mer om Landskrona.Ett.
Fullt utvecklad brand i flerfamiljshus
Det brinner i ett flerfamiljshus i Landskrona. - Vi har en brand i en äldre fastighet. Det brinner för fullt, säger Janus Sari, insatsledare vid räddningstjänsten i Landskrona. Huset rymmer tio lägenheter och har evakuerats.
Läs mer om Landskrona.
Talangen från Guinea ett hett namn för AFC
Starten av Superettan närmar sig och nästa lag på tur för AFC i träningsspelet är seriekollegan Landskrona.
Läs mer om AFC, Guinea, Landskrona och Superettan.
Krisen fortsätter – nu lämnar sponsorerna
För en vecka sedan avbröts Landskrona Bois årsmöte under kaosartade former.När mötet återupptogs på måndagen stod sponsoravhopp, ekonomi och en ny styrelse i fokus, rapporterar Helsingborgs Dagblad.Landskrona Bois måste få ihop 2,5 miljoner kronor för att rädda det egna kapitalet – annars är elitlicensen i fara.
Pojke påkörd av bilist – polis jobbar på platsen
En bilist har kört på en pojke i centrala Landskrona.Sammanstötningen ska ha gått bra.– Han är inte skadad, säger Calle Persson.
Gudrun Schymans blunder på Twitter – gratulerade fel stad
Kungens oväntade öppningsfras, Kära örebroare, under besöket i Arboga blev en svensk klassiker.På fredagskvällen gjorde Gudrun Schyman sin egen variant när hon välkomnade det nystartade Fi i Karlskrona –genom att twittra Grattis Landskrona!.– Ja, det är ju faktiskt fel väderstreck, säger partiledaren när Kvällsposten når henne på fredagskvällen.
Styrelsen avgår – mitt i stormen
De senaste dagarna har det stormat kring Landskrona Bois.Nu kommer beskedet: Styrelsen avgår.Tyvärr har vi inte nått samsyn och vi tar vårt ansvar för att inte skapa ytterligare splittring i föreningen, skriver sex av styrelsemedlemmarna i ett öppet brev.
Läs mer om Landskrona Bois.Nu.
Målvakt uppges klar för ny klubb
Viktor Noring har tränat med Landskrona Bois den senaste tiden.Nu uppger Fotbollskanalen att målvakten är klar för klubben.
Läs mer om Fotbollskanalen.
Årsmötet ställdes in – för många på plats
Turbulensen fortsätter i Landskrona Bois. På torsdagskvällen ajournerades föreningens årsmöte direkt, eftersom för många personer fanns i lokalen. – Jag hoppas att det blir byte av styrelse, men efter i dag vågar jag knappt tro på det, säger medlemmen Simon Bergsten.
Läs mer om Simon Bergsten.
Kaosklubbens årsmöte avbröts efter en minut
Landskrona Bois infekterade årsmöte hölls på måndagen.I en minut.Sedan ajounerades det till på måndag med hänvisning till att det var mer folk i lokalen än vad brandskyddet tillät.
Äggattack mot fotbollspampen
Det har stormat kring Landskrona Bois styrelse de senaste dagarna.Föreningens vice ordförande och storsponsor Peter Condrup meddelade på tisdagen att han ändå ställer upp för omval – och nu har han blivit utsatt för en äggattack.– Jag kommer inte att sluta att hjälpa till i Landskrona BoIS för det här – tvärtom så stärker det i stället och jag går vidare, säger Condrup till Helsingborgs Dagblad.
Läs mer om Condrup och Peter Condrup.
Långa köer på E6 – är avstängd
Tre personbilar har krockat på E6, vid Landskrona södra, på tisdagseftermiddagen.Polis har skickats till platsen där en av bilarna ska befinna sig i mitträcket.Vägen stängs av för trafik.
Läs mer om Landskrona.
Kvinna på cykel påkörd – förd till med ambulans
En kvinnlig cyklist har på måndagsförmiddagen blivit påkörd.En personbil ska vara inblandad i olyckan som inträffade på Emaljgatan i Landskrona.– Hon är förd med ambulans till sjukhuset i Lund, säger Kim Hild, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Läs mer om Emaljgatan, Kim Hild, Landskrona och Lund.
Raka spåret till Europa
Vi ser tyvärr en överflyttning från järnvägen till lastbilstransporter i utrikestrafiken. Mellan Trelleborg och Sassnitz har järnvägstransporterna upphört helt. Europaspåret, en fast förbindelse i tunnel mellan Landskrona och Köpenhamn, måste finnas med som alternativ, skriver Christer Beijbom, före detta chef för SJ Gods.
Han vill frias från våldtäkt mot barn
41-åringen som hejdades av en tågvärd i Landskrona när han stigit av med en sjuårig pojke – och som sedan dömdes för våldtäkt mot barn – har överklagat sin dom.Mannens advokat hänvisar till domaren i tingsrätten som inte ville döma för våldtäkt. Det var nämndemännen som fällde honom.
Läs mer om Landskrona.
Försökte göra inbrott i en blomsterbutik
Polisen kallades natten till måndag till en blomsterbutik i Landskrona – eftersom någon hade försökt göra inbrott.När polisen kom till platsen var en fönsterruta krossad.Händelsen är rubricerad som försök till stöld.
Läs mer om Landskrona.
Brand utbröt i lägenhet
Vid 22.28 larmades polisen om att det uppstått en brand i en lägenhet på Trädgårdsgatan i Landskrona.Polis och räddningstjänsten åkte till platsen.
Läs mer om Trädgårdsgatan.
Superettan-nykomlingen nobbar Leeds-målvakten
Landskrona Bois fortsätter sin målvaktsjakt.Superettan-nykomlingen tackar nej till provspeladen Leeds-målvakten Bailey Peacook-Farrell.