Landskronahem

En av de sju ny ordförande för Landskronahem

Kenneth Håkansson föreslås av Folkpartiet ta över ordförandeskapet i Landskronahem.
Läs mer om Folkpartiet och Landskronahem.

Nya direktiv utreds för Landskronahem

Treklövern kan inte uppge syftet med att se över ägardirektiven för det kommunala bostadsbolaget.I oppositionen tror man det ska bana väg för en utförsäljning.
Läs mer om Landskronahem.
Akuta brister fixade i tvångsförvaltat hus
Landskronahem har åtgärdat de mest akuta problemen i Delfinen 15, den fastighet som de sedan i september tvångsförvaltar.
Läs mer om Delfinen.
Hyreshöjning för Landskronahem klar
I snitt ökar hyrorna 1,1 procent 2015.
Läs mer om Landskronahem.

Falsk personal stal från äldre

Tjuvar utklädda till personal från Landskronahem stal guldringar från en äldre dam.
Läs mer om Landskronahem.
Nolltolerans mot klotter
Landskronahem agerade snabbt när man fick garage och förråd nedklottrade.
Register över hyresgäster olagliga
Helsingborgshem och Landskronahem kritiseras av Datainspektionen.
Landskronahem anklagas för att slösa pengar
Bostadsbolaget valde de dyraste stolarna trots att de billigare var likvärdiga, enligt en underleverantör som nu kritiserar Landskronahem.
Läs mer om Landskronahem.
Vi har ett koncept att följa
Landskronahem medger att det var utseendet som styrde vid möbelköpet.
Fonderna skapar huvudbry för de boende
När Landskronahem vill ombilda delar av sitt bestånd kan hyresgästerna gå miste om planerade renoveringar.
Landskronahem har börjat rensa
Landskronahems styrelseordförande Torkild Strandberg (FP) uppger att han kände till registreringarna sedan tidigare. Hela styrelsen blev informerad under ett möte i slutet av februari, efter att uppgifterna begärts ut från det kommunala bolaget.– Det är ingen tvekan om att alla bostadsbolag ska följa den lagstiftning som finns.
Läs mer om Torkild Strandberg.
Skadegörelse på Silvergården
Landskronahem har anmält skadegörelse på Silvergården.
Läs mer om Silvergården.
Bröt upp dörr på Landskronahems kontor
En medarbetare på Landskronahem blev vid 17-tiden på onsdagen bestulen på en Ipod och en betongsåg i bolagets kontor på Idrottsvägen. Tjuvarna tog sig enligt anmälan in genom att bryta upp en dörr. Inga vittnen till händelsen finns.
Läs mer om Idrottsvägen, Ipod och Landskronahem.
Får betala tre månadshyror - trots att modern gått bort
Landskronahem kräver att Leif Andersson och hans syster ska betala tre månadshyror efter att deras moder gått bort. De borde ha väntat med uppsägningen till efter dödsfallet fick de veta. Bostadsföretaget vill inte kommentera det enskilda fallet.
Läs mer om Leif Andersson.
Landskronahems nya hyror klara
Efter årsskiftet höjer Landskronahem sina hyror med i genomsnitt 1,95 procent. Som mest kan man få en hyreshöjning på 295 kronor i månaden.
Läs mer om Landskronahem.
Landskronahems nya hyror klara
Landskronahem höjer hyrorna med i genomsnitt 1,95 procent efter årsskiftet.
Landskronahem flyttar till paviljonger
Från den 10 december flyttar Landskronahem sitt huvudkontor till paviljonger. Detta för att kunna påbörja ombyggnaden av de lokaler som företaget har haft provisoriskt som huvudkontor på Pjäsgatan 14, Västra Fäladen. Ombyggnaden av huvudkontoret kommer stå klart under september/oktober 2013. Paviljongerna ligger i slutet av Pjäsgatan.
Inga pengar att vänta från Landskronahem
Helena Fremle, vd på Landskronahem, säger att det kommunala bostadsbolaget aldrig kan garantera frihet från inbrott i sina garage. Vill någon bryta sig in eller stjäla, så gör de det.– Vi kan ju försäkra att det är tryggare, men aldrig garantera något, då skulle vi ha vakter där hela tiden och det är inte hållbart.Hon säger att det brukar dyka upp liknande ärenden då och då, men att de ändå är hyfsat ovanliga.
Läs mer om Landskronahem.
Landskronahem säger nej till Weibullsholm
Det blir ingen flytt av Landskronahems huvudkontor till Weibullsholm. Enligt en utredning skulle det kosta alldeles för mycket att renovera fastigheten - 84 miljoner kronor.
Läs mer om Weibullsholm.
Oppositionen kritisk mot Landskronahem
Oppositionsrådet Niklas Karlsson (S) menar att det ska vara möjligt att få tag på en lägenhet på den ordinarie bostadsmarknaden om man har ett fast jobb. Torkild Strandberg (FP) menar att det är socialen och inte Landskronahem som ska ta det sociala ansvaret.
Läs mer om Landskronahem.
Vi söker Landskronahembo
Landskronahem fyller 70 år i år och nu söker vi dig som har bott länge som hyresgäst där och som kan tänka dig att ställa upp och berätta om detta för oss – och våra läsare!
Läs mer om Landskronahembo.
Folk flyttar ut, men ingen flyttar in
Det var inte länge sedan hyreslängan bredvid revs. Nu är det Emaljgatan 2 och 4 som utreds av kommunala Landskronahem. Här gapar fönstren tomma mellan välskötta trädgårdar och flera hyresgäster spekulerar i att husen ska rivas.
Läs mer om Emaljgatan och Landskronahem.
Landskronahem ser om sina hus i Norrestad
Renovering eller rivning? Framtiden för Landskronahems fastigheter på Emaljgatan 2 och 4 diskuteras just nu i bolagets styrelse.
Läs mer om Emaljgatan och Norrestad.
Struntade i avföring och uppklippta källarförråd
Uppbrutna källarförråd, använda kondomer och avföring. Upprepade gånger har Linda Vaher påtalat skadegörelsen på Järnvägsgatan för fastighetsägaren Landskronahem.
Chans till utbyggnad för Västra fäladens Folkets hus
Landskronahem har skissat på en utbyggnad av det nuvarande huvudkontoret på Västra fäladen. Om det blir av finns det plats också för stadsdelens Folkets hus, som är uppsagt från nuvarande lokaler.
Läs mer om Västra.