Landskronahem

Få svar om försäljning

–Vilka områden ska Landskronahem sälja? undrade Niklas Karlsson (S).–Det vet vi inte ännu, svarade Landskronahems ordförande Kenneth Håkansson.

Landskronahem säljer andel i centrala fastigheter

Landskronahem säljer sina andelar i fem fastigheter i centrala stan till den andra delägaren, HSB Landskrona.
Kolsjuk tvingades att gå
Per Thornberg lider av sjukdomen Kol och har därför mycket svårt för att gå längre sträckor. Han har därför tillstånd att parkera på handikapplatser, men tvingas av Landskronahem att parkera sin bil på den vanliga datumparkeringen.
Läs mer om Kol och Landskronahem.
Möte om borätter vid Juno
Ikväll torsdag har Landskronahem möte om bostadsrätter med en grupp boende i kvarteret Juno.
Läs mer om Juno och Landskronahem.

Landskronahem hotas av vite för mögel i lägenhet

En hyresgäst hos Landskronahem har länge dragits med mögel i bostaden men problemet åtgärdas inte. Nu hotar miljöförvaltningen med ett vitesföreläggande mot Landskronahem.
Läs mer om Landskronahem.
Styrelsens ordförande skriver till hyresgästerna
Kenneth Håkansson, styrelseordföranden i Landskronahem, har skickar brev till hyresgästerna om bolagets planer och ekonomi.Samtidigt som den som vill köpa sin lägenhet uppmanas höra av sig, framhåller Håkansson att inget ska pressas igenom.
Läs mer om Håkansson och Landskronahem.
Osäkert hopp för bostadsrätter
Det återstår att se om förutsättningarna finns för Landskronahem att skapa bostadsrätter.
Läs mer om Landskronahem.
Oklara krav avgör Landskronahems öde
Mycket lite talar för att Landskronahem är ett bolag i kris.Men ännu okända krav från FP-styret kan tvinga fram stora kostnadsökningar.
Läs mer om FP-styret och Landskronahem.
Inte första försöket lyfta Norrestad
Utöver alla rivningar har det varit svårt för Landskronahem att få gehör för åtgärder i Norrestad.
Läs mer om Landskronahem och Norrestad.
Landskronahem kräver högre lön av nya hyresgäster
Minst två tredjedelar av lönen ska vara kvar när hyran är betald, då Landskronahem inför stadsutvecklingsbolagets hyrespolicy. Det införs också ett tak på antal boende per lägenhet.
Läs mer om Landskronahem.
Inneboende ska granskas
Ett hundratal bostäder i Landskrona uppges ha nio boende eller fler. När Landskronahem granskade fem av dessa lägenheter kom man fram till att nästan ingen av dem bodde där på riktigt.
Läs mer om Landskrona.
Sågar svartmålning av Landskronahem
Varken svag ekonomi eller eftersatt underhåll. Däremot en risk för att folk tvingas flytta. Forskaren Stig Westerdahl är starkt kritisk till planerna för Landskronahem.
Läs mer om Landskronahem.
Landskronahem får i uppdrag att bli ett ekonomiskt starkt bolag som löser sina problem med bland annat bristande underhåll.
Med det nya ägardirektivet har Landskronahem fått ett tydligt uppdrag av ägaren Landskrona stad. Det råder ingen tvekan om vad man vill. Landskronahem får i uppdrag att bli ett ekonomiskt starkt bolag som löser sina problem med bland annat bristande underhåll. Samtidigt ska bolaget bli en offensiv kraft för att utveckla Landskrona som bostadsort.
Läs mer om Landskrona och Landskronahem.
Hon får ingen ersättning efter legionellasmitta
2013 drabbades Gullan Ekstrand av legionella och blev svårt sjuk.Smittan kom från vattnet i hennes lägenhet och hon vill ha skadeståndsersättning av Landskronahem. Men bostadsbolaget vill inte betala.
Landskronahem får säljmandat
Landskronahems styrelse får ökad befogenhet att sälja ut fastigheter. Det beslutade ett oenigt kommunfullmäktige som kallats in enkom för att klubba nya ägardirektiv för det kommunala bostadsbolaget.
Landskronahem får säljmandat
Landskronahems styrelse får ökad befogenhet att sälja ut fastigheter. Det beslutade ett oenigt kommunfullmäktige som kallats in enkom för att klubba nya ägardirektiv för det kommunala bostadsbolaget.
Landskronahem får rätt att sälja fler fastigheter
Runt om i landet går trenden mot fler hyresrätter. I Landskrona vill politikerna att de ska bli färre. Nästa vecka tas ett formellt beslut om att att ge det kommunala bostadsbolaget Landskronahem ökad möjlighet att förvandla hyresrätter till bostadsrätter.
Läs mer om Landskronahem.
Sälj inte ut Landskronahem!
Läs mer om Landskronahem.
Direktivet – fler bostadsrätter
Landskronahem får i de nya ägardirektiven ett klart och tydligt besked: Omvandla hyreslägenheter i Norrestad till bostadsrätter. Syftet: färre bidragstagare och minskad kriminalitet.
Läs mer om Norrestad.
Landskronahem överväger bygga om samlingslokalen
En bygglovsansökan har lämnats in för att bygga om en av samlingslokalerna på Sandvången till lägenheter. Det går emot det politiska målet om minskad andel hyresrätter.
Läs mer om Sandvången.
Landskronahem nästa fokus för treklövern
Efter att åtgärder satts in i centrum och på Öster står nu Norrestad/Karlslund på tur för ett stadsdelslyft. Landskronahem ska hjälpa till, och varken rivningar eller bostadsrätter utesluts.
Läs mer om Öster.
Oenigt på Landskronahems första styrelsemöte
Bara ordföranden ska uttala sig om principfrågor.Det är nya ordningen för Landskronahem, där Kenneth Håkansson nu tagit över ordförandeskapet.
En av de sju ny ordförande för Landskronahem
Kenneth Håkansson föreslås av Folkpartiet ta över ordförandeskapet i Landskronahem.
Läs mer om Folkpartiet och Landskronahem.
Nya direktiv utreds för Landskronahem
Treklövern kan inte uppge syftet med att se över ägardirektiven för det kommunala bostadsbolaget.I oppositionen tror man det ska bana väg för en utförsäljning.
Läs mer om Landskronahem.
Akuta brister fixade i tvångsförvaltat hus
Landskronahem har åtgärdat de mest akuta problemen i Delfinen 15, den fastighet som de sedan i september tvångsförvaltar.
Läs mer om Delfinen.