Landslaget

Wijk inför VM-genrepet: Vi ska visa att de är efter oss

Hon har blivit framröstad som världens bästa spelare tre år i följd och för Anna Wijk är hungern efter nya framgångar fortfarande lika stor. Den 3–5 november spelar hon och de andra i landslaget de sista landskamperna inför VM när Euro Floorball Tour (EFT) kommer till Malmö. – Vi ska sätta ned foten och visa att de är efter oss, säger hon.

OS-hjälten avslöjar läkarens övergrepp

Skådespelaren Alyssa Milano har uppmanat kvinnor att berätta om sina erfarenheter av sexuella trakasserier och övergrepp under hashtaggen #Metoo i syfte att visa hur utbrett problemet är.Nu träder den amerikanska OS-medaljören McKayla Maroney, 21, fram och berättar om de övergrepp som hon utsatts för av sin förre lagläkare i landslaget.Jag trodde att jag skulle dö, skriver Maroney.
Stenåldersmänniskor som är på fel positioner
GÖTEBORG. I Danmark tog man till strejk i ett försök att få igenom ersättningskrav mot förbundet.I Norge tog herrlandslaget initiativ till att dela lönerna lika med damerna.I det svenska landslaget har man följt de båda debatterna på nära håll.– Problemet ligger djupt hos Fifa och Uefa. Det är stenåldersmänniskor som sitter på fel positioner där uppe, säger Kosovare Asllani.
Läs mer om Fifa, Kosovare Asllani och Uefa.
Nu krävs det dubbla bragder av landslaget
Italien väntar i playoff. En mardrömslottning. Dessutom börjar Sverige hemma, vilket är en nackdel. Det krävs dubbla bragder av Janne Anderssons landslag för att VM-drömmen ska bli sann.
Läs mer om Sverige och VM-drömmen.

Tränar med landslaget efter mardrömsskadan

GÖTEBORG. Sofia Jakobsson, 27, är tillbaka.Efter att ha gjort succcomeback i Montpellier får anfallaren nu chansen att träna med landslaget i Göteborg inför VM-kvalmatcherna mot Danmark och Ungern.– Vi har valt att ta hit Sofia för att få se hennes status på nära håll, säger Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson till svenskfotboll.se.
Bara guld i tankarna för svenska thaiboxarna
I dag, måndag, inleds de första matcherna i EM i thaiboxning och i det svenska landslaget finns hopp om många medaljer. I en källarlokal i Stockholm tränar några av Sveriges bästa fighters för att försvara medaljer och överträffa förväntningar.
Läs mer om Stockholm.
Aldrig varit sämre än nu
Damkronorna laddar inför OS i Sydkorea där drömmar om medaljer ska besannas.Men längs vägen till podiet kämpar man med små ekonomiska medel.Och nu kritiseras förbundet av Pernilla Winberg.– Under alla mina år i landslaget har förutsättningarna aldrig varit sämre än de är nu, säger hon i Dagens Nyheter.
Läs mer om Pernilla Winberg och Sydkorea.
Fem spelare stängs av i Ecuador
Fem landslagsspelare i Ecuador har stängts av på obestämd tid från landslaget av disciplinära skäl. Detta efter att kvintetten smugit ut från spelarhotellet i Quito natten innan lagets VM-kvalmatch mot Argentina.
Läs mer om Argentina, Ecuador, Quito och VM-kvalmatch.
Raiolas kryptiska besked om Zlatan
På tisdag avgörs det vilken nation Sverige får i play-off-matcherna till VM i Ryssland.Om Sverige skulle gå dit är det många som hoppas på en återkomst till landslaget för Zlatan Ibrahimovic.Men hans agent Mino Raiola är osäker på om den svenske superstjärnan skulle tacka ja.– Jag kan inte säga för Zlatans räkning att han skulle säga nej om landslaget ringde, säger han till SportExpressen.
Vad tror ni smärtar honom allra mest?
Zlatan Ibrahimovic banade väg och utmanade den svenska rättvisan när han särbehandlades i landslaget.SHL kan bli avsevärt mycket bättre på att vårda stjärnorna.
Sverige har redan klart med VM-bas i Ryssland
Landslaget har redan förhandsbokat boende och träningsbas om det blir VM-spel i sommar. Väntar bekräftelse eller avbokning? Svaret kommer om en månad. Först måste Sverige klara ett playoff – det sista och svåraste hindret.
Läs mer om Ryssland, Sverige och VM-spel.
Olof Mellberg: Zlatan har lagt landslaget bakom sig
Sverige drömmer om VM.Och många drömmer om Zlatan Ibrahimovic i Ryssland.Men det är kört, menar landslagsikonen Olof Mellberg.– Han har lagt landslaget bakom sig, säger han till SVT.
Holländska krisdraget: Vädjar om storstjärnan
Efter två stora mästerskap utan nederländskt deltagande har premiärminister Mark Rutte fått nog.Han har lokaliserat vad landslaget behöver: den belgiska stjärnan Kevin de Bruyne – och skojar om att han är redo att offra delar av sitt land för att få till en övergång.– Vi kommer självklart sakna dem. Men i bland måste man göra svåra val, säger Mark Rutte enligt The Sun.
Läs mer om Bruyne, Kevin, Mark Rutte och The Sun.
Sveriges VM-kvalmöte i farozonen: Det kan bli strejk igen
Nästa fredag ska Sverige VM-kvala i fotboll i Göteborg – men i värsta fall står landslaget utan motstånd. – Ja, det kan bli strejk igen. Men jag hoppas verkligen vi får ett avtal innan dess, säger FC Rosengårds danska landslagsspelare Sanne Troelsgaard till Sydsvenskan.
Expressen TV kan visa highlights från matchen
I kväll kan Sveriges VM-öde avgöras i Nederländerna.Landslaget har siktet inställt på att jaga ikapp Frankrike – och du kan se alla mål och höjdpunkter från matchen i Expressen TV.– Vi går för att komma etta i gruppen, säger lagkaptenen Andreas Granqvist.
Utbuat senast – nu vinner Italien
Italien har säkrat andraplatsen i sin VM-kvalgrupp och är klara för playoff.Efter 1-1-matchen mot Makedonien senast fick förbundskaptenen Giampiero Ventura dock utstå hård kritik.Landslaget blev dessutom utbuat av sina egna supportrar.Efter matchen försvarade lagkaptenen Gianluigi Buffon sin förbundskapten.– Jag tycker inte det är lämpligt, säger han till Corriere dello sport, och syftar på den hårda kritiken.
Polarna som ska till Ryssland i sommar
Tonårskompisarna från Värmland försvann tidigt åt olika håll, ut till karriärer som nuddat vid såväl topp som botten. Nu leder de landslaget offensivt – och stormtrivs tillsammans. – Ja, vi är tajta, säger Marcus Berg. – Vi vet var vi har varandra, säger Ola Toivonen.
Läs mer om Ola Toivonen, Ryssland och Värmland.
Fritt fall för nederländska landslaget
Trots att Nederländerna bytt förbundskapten under kvalet och plockat rutinerade Dick Advocaat fortsätter det fria fallet, skriver det nederländska fotbollsmagasinet Voetbal International inför tisdagens avgörande VM-kvalmöte med Sverige.
Spionens sågning: Nederländernas spel är väldigt statiskt
Sveriges spion Tom Prahl känner inte igen det orange landslaget som hyllats och fruktats av fotbollsvärlden. – Deras fotboll var väldigt levande förr, men känns väldigt statisk i dag, säger han.
Läs mer om Tom Prahl.
Larsson varnar: Man har sett saker ske i fotboll
Landslaget grejar playoff till VM även vid en storförlust i Amsterdam. Det vet alla. Men Sebastian Larsson varnar: – Det kan bli väldigt viktigt vilken mentalitet vi har när vi går in till matchen, säger mittfältsveteranen.
Läs mer om Amsterdam.
8-3 är en klassiker som det tjatas om
6-0 – det är vad Sverige har råd med i Amsterdam på tisdag.Men för många av spelarna i landslaget har en så stor förlust aldrig ägt rum.– 3-0 tror jag är min största, säger Ludwig Augustinsson.
Landslagets fina gest: Skänker 80 000 kronor
Daniel Nannskog visste att landslaget skulle försöka jaga många mål i matchen mot Luxemburg.Då passade SVT-profilen på att ge dem en utmaning.För varje mål skulle de skänka 5 000 kronor till Världens barn.– Då sa de 10 000, säger Daniel Nannskog.