Landslaget

Signell öppnar för att förlänga sitt kontrakt

HAMBURG. Han ledde Sverige till tidernas bästa VM.Nu kan förbundskapten Henrik Signell förlänga sitt kontrakt med landslaget.– Klart att man är nyfiken på att se hur långt det här laget kan gå, säger Signell.
Läs mer om Henrik Signell, Signell och Sverige.

Kritiken efter VM: Gör två stora fel

Lugis tränare Dragan Brljevic hyllar landslaget efter topp 4-platsen i VM.Men samtidigt menar han att coachningen kostade Sverige en bronsmedalj.– Vi gör två stora fel. Det ser ju alla, säger Brljevic.
Läs mer om Brljevic, Dragan Brljevic och Sverige.
Svenska stjärnan slutar i landslaget
HAMBURG/STOCKHOLM. Sverige föll tungt i bronsmatchen mot Nederländerna.Och nu väljer en av landslagets mest rutinerade spelare, Ulrika Toft Hansen, att tacka för sig i den blågula tröjan.–Jag har haft jätteproblem med kroppen, säger en tårögd Toft Hansen.
Handbollsdamerna blev det dansande landslaget på vägen mot medaljmatcherna
I eftermiddag spelar Sverige bronsmatch mot Nederländerna i handbolls-VM i Tyskland. Men vägen till medaljchansen har inte varit spikrak.
Läs mer om Nederländerna, Sverige och Tyskland.

Efter 1 111 mål i landslaget slutar legendaren

Hon debuterade i VM 2003 och 1 111 mål senare har Anita Görbicz gjort sin sista landskamp i den ungerska tröjan.
Läs mer om Anita Görbicz.
Efter våldtäkten – flera drabbade
Moa Hjelmer vittnade om att ha blivit våldtagen av en landslagskollega.Nu har svenska friidrottsförbundet larmats om att fler aktiva i landslaget har fallit offer för liknande övergrepp.
Det dansande landslaget gör zumba-succ
Att det går som en dans visade handbollslandslaget efter segern mot Slovenien. Den hastigt improviserade zumban som visar glädjen efter matchen sprids över hela världen. – Det var bara spontant. Vi fick feeling efter matchen och tyckte att vi måste dansa och sedan sa någon vi filmar det, berättar Sabina Jacobsen.
Läs mer om Sabina Jacobsen och Slovenien.
Norska utspelet efter svenska VM-skrällen
Norge åkte på en tung förlust mot Sverige i handbolls-VM.VG:s krönikör menar att det är det bästa som hänt det norska landslaget.Det här är det bästa som kunde hända, skriver Jostein Overvik.
Supertalangen: Jag vill inte prata om det
DAVOS. Ebba Andersson, 20, är tillbaka i landslaget efter några tuffa veckor.Exakt vilken skada hon drabbades av?Det vill hon inte avslöja.– Jag vill inte prata om det, säger Andersson.
Läs mer om Andersson.
Så ska Dahlin skyddas i JVM
Hajpen kring Rasmus Dahlin är redan nu monumental - och i JVM kan den komma att bli än större när allas blickar kommer vara riktade mot supertalangen.Förbundskapten Tomas Montn är förberedd på uppståndelsen och kan berätta att landslaget har en plan för Rasmus Dahlin.– Vi kommer ta några smarta beslut när det gäller honom, säger Montn.
Läs mer om Dahlin, JVM och Montn.
Det är klart att vi pratar om barn
BIETIGHEIM-BISSINGEN. Bella Gulldn blev historisk när hon klev in i VM-turneringen i Tyskland.Nu berättar hon om framtiden i landslaget, superlönen i Rumänien, stödet från familjen under VM och familjedrömmen.– Det är klart att vi pratar om barn, säger svenskstjärnan.
Rasande reaktioner i Ryssland på OS-avstängning
Reaktionerna i Ryssland är ursinniga och upprörda efter IOK:s beslut att porta ryska landslaget från OS.
Läs mer om OS-avstängning och Ryssland.
Lundhs ilska: Avgå juryn!
Sarah Sjöström fick Bragdguldet för andra gången för sina tre VM-guld och sex världsrekord.Men Olof Lundh, fotbollstyckare på TV4, är rasande över valet.Hur i helvete kunde inte landslaget få Bragdguldet? Avgå juryn, skriver Lundh på Instagram.
Läs mer om Bragdguldet, Instagram, Lundh, TV4 och VM-guld.
Kalla får bonus från skidförbundet
Nu är det klart att Charlotte Kalla får bonus från Svenska skidförbundet för världscupsegrar och mästerskapsmedaljer, trots att hon valt att stå utanför landslaget.
Läs mer om Charlotte Kalla och Svenska.
Gulldn: Det kommer, det kan jag lova dig...
STUTTGART. Det svenska landslaget delar hotell med de andra fem lagen i VM-gruppen.Inklusive rivalerna Norge.Öppet läge för ett psykningskrig, alltså.– Det kommer, det kan jag lova dig, säger Bella Gulldn.
Norska förbudet – stoppas under VM
BIETIGHEIM-BISSINGEN. Det norska landslaget lämnar ingenting åt slumpen under VM.Nu har guldfavoriten utfärdat ett speciellt selfieförbud för sina spelare – för att undvika ett nytt sjukdomskaos.– Det är små marginaler under ett mästerskap, så det är säkert ett gott råd, säger storstjärnan Nora Mörk.
Läs mer om Nora Mörk.
Tung start för Sverige – förlust direkt i VM
Sverige har fått en tuff start på handbolls-VM.Landslaget förlorade premiären mot Polen med 33-30.Detta efter att ha släppt in fem raka bollar i den andra halvleken –när Sverige stod för en taktikmiss.
Läs mer om Polen och Sverige.
Nyhet: Följ landslag i SportExpressens bot
Nyhet inför fotbolls-VM: Nu kan du även följa landslaget i SportExpressens messengerbot.Med SportExpressens nya bot i Facebook Messenger får du de senaste nyheterna skickade till dig direkt i mobilen – och missar ingenting.Börja chatta med boten och följ ditt lag redan nu - klicka här!
Läs mer om Facebook Messenger.
Kalla straffas – är bara orättvist
LILLEHAMMER. Alla åkare i landslaget får bonuspengar för sina framgångar.Utom Charlotte Kalla.Hon ska alltså bestraffas, för att hon valde att stå utanför landslaget under försäsongen.Det känns bara rakt igenom orättvist.
Mardrömmen för supportrarna i VM
Grupplottningen är av yttersta vikt för det svenska landslaget.Men även för dig som supporter. Hamnar Sverige i rätt grupp kan du börja packa redan nu – men förvänta dig långa resor.Om det blir en mardrömsgrupp kanske det är bäst att packa överlevnadskitet eller i alla fall ta med sig en skön reskudde.
Landslagsman i fängelse – på grund av sin son
Walter Kelsch, 62, är tysk ligamästare med VfB Stuttgart och före detta landslagsman för det tyska landslaget.Nu döms han till tre års fängelse för att ha hjälpt en drogbaron – hans egen son.Han visste ingenting om sin sons kriminella aktiviteter, hävdar Walter Kelschs försvarsadvokat i rätten.Det skriver tyska Welt.
Läs mer om VfB Stuttgart och Welt.
Vet inte om jag vill se det som att jag tagit Linneas roll
När Linnea Torstenson petades ur landslaget inför EM i Sverige 2016 kom Johanna Westberg in som vänsterskytt. – Jag vet inte om jag vill se det så, att jag skulle ta Linneas roll, säger Westberg.