Landslaget

Ola Vigen Hattestad petas från landslaget

OS-hjälten Ola Vigen Hattestad, 35, petas ur det norska sprintlandslaget till nästa säsong. Veteranen uttrycker sin besvikelse via sin Facebook-sida. Jag är besviken för jag tycker att när jag är i frisk och i form, så är jag fortfarande en av de allra bästa, skriver han enligt Dagbladet.
Läs mer om Dagbladet och Facebook-sida.

Färjestad värvar landslagsspelare

Färjestad BK har skrivit på ett ettårskontrakt med den finske backen Jesse Virtanen.Virtanen har erfarenhet av det finska landslaget.– Skönt att kunna landa en poängstark back som kommer att bli en viktig kugge i laget, säger sportchefen Peter Jakobsson till klubbens hemsida.

Tolv spelare får lämna Tre Kronors trupp

Tre Kronor har släppt sin trupp till landskampen mot Ryssland i Stockholm. Tolv spelare får lämna landslaget inför VM.
Läs mer om Ryssland och Stockholm.
Stjärnan ger kenyanska flickor i slummen hopp
Utan sponsorer, eller ens en egen liga att spela i, kvalificerade sig Kenyas damlandslag förra året till Afrikanska mästerskapen. – Ett mirakel, säger stjärnan Doreen Nabwire. För att stärka landets damfotboll tränar hon nu både landslaget – och flickor i slummen.
Läs mer om Afrikanska och Doreen Nabwire.
Thern: Jag har kvalitet för landslaget
Medan bästa kompisen Viktor Claesson gör succ i landslaget – så startar Simon Thern om karriären i allsvenskan. – För mig handlande det inte om någon prestige att gå tillbaka till Sverige, säger AIK-mittfältaren.
Charlotte Kalla fortsätter att nobba landslaget
Inför den senaste skidsäsongen valde Charlotte Kalla att stå utanför längdskidlandslaget och träna på egen hand. Stjärnan var sedan den svensk som lyckades bäst på VM i Lahtis. I år väljer hon samma upplägg.
Läs mer om Charlotte Kalla.
Kallas besked – om framtiden i landslaget
Spekulationerna om Charlotte Kallas framtid i landslaget har pågått i flera månader. Men nu är det klart. SportExpressen kan avslöja att Kalla även nästa försäsong nobbar landslaget.
Läs mer om Kalla.
Okände svensken siktar på skytteligaseger och landslaget
Han lämnade Sverige som 16-åring – och gör tio år senare succ i Nederländerna med sitt Heracles. Med tre omgångar kvar av serien har doldisen Samuel Armenteros chans att ta hem skytteligatiteln. – Nu när man är i målform så är det bara att hoppas att Janne (Andersson) tar ut mig. Det skulle vara kul att representera mitt land igen, säger anfallaren.
Läs mer om Janne, Nederländerna och Sverige.
Okände svensken siktar på skytteligaseger och landslaget
Han lämnade Sverige som 16-åring – och gör tio år senare succ i Nederländerna med sitt Heracles. Med tre omgångar kvar av serien har doldisen Samuel Armenteros chans att ta hem skytteligatiteln. – Nu när man är i målform så är det bara att hoppas att Janne (Andersson) tar ut mig. Det skulle vara kul att representera mitt land igen, säger anfallaren.
Läs mer om Janne, Nederländerna och Sverige.
Det är dålig stil att snacka
Den förre storspelaren Michael Laudrup ser slutet på sin tränarkarriär.Men den danske legendaren vill inte tala om huruvida han vill ta över det danska landslaget efter förre Malmö FF-tränaren Åge Hareide.– Jag tycker det är dålig stil att börja snacka om ett jobb som någon annan redan har, säger Michael Laudrup.
Är respektlöst och oansvarigt
Lotta Schelin, 33, är frisk igen och redo att starta när FC Rosengård möter Djurgården.Men tränaren Jack Majgaard Jensen är kritisk till hur landslagsledningen hanterat till Schelins skada.– Vi hade bestämt med Lotta hur det skulle vara. Men landslaget trumfade över klubben, säger Majgaard Jensen.
Här driver Norge med Sverige - efter missen
De norska alpinstjärnorna har landat i Sverige. Och tvingas köra runt i en bil som gör reklam för det svenska landslaget. Då passar de på att driva med svenskarna. – Nu kör vi konsekvent i 50 på 80-vägar och sicksackar oss fram längs vägarna, säger åkaren Kjetil Jansrud till NRK.
Läs mer om Kjetil Jansrud, NRK, Norge och Sverige.
Charlotte Kalla har nog bestämt sig nu
Skidlandslaget håller tummarna. Nu återstår det att se om Charlotte Kalla väljer att satsa mot OS på egen hand – eller återvänder till landslaget. – Charlotte har nog bestämt sig, men inget är helt klart, säger hennes personliga tränare Magnus Ingesson. – Det kan jag inte kommentera, men det är klart att vi vill ha med henne, säger Rikard Grip.
Läs mer om Charlotte Kalla och Rikard Grip.
Nordström: Tacka Grönborg för det här
LOS ANGELES. Det frostiga förhållandet är över. Våra NHL-proffs i Nordamerika och Tre Kronors ledning har hittat tillbaka till varandra. Det är på väg att ge ett kanonlag till VM i maj. Plötsligt är det rena stjärnparaden vi ser när landslaget formas. Tacka förbundskapten Rikard Grönborg för det.
Läs mer om Nordamerika och Rikard Grönborg.
Hedman: Jag vill alltid spela i landslaget
TAMPA. Tre Kronor får med sig NHL:s näst bäste back till VM. Victor Hedman har tackat ja till spel i Köln och Paris sedan Tampa Bay Lightning missade slutspelet.
Läs mer om Köln och Tampa Bay Lightning.
Landslaget vill ha svar från Charlotte Kalla
Bara dagar återstår innan förbundskapten Rikard Grip ska spika nästa säsongs landslagsgrupper. Men än saknas ett besked från fixstjärnan Charlotte Kalla, 29. – Jag vet inte vad som händer, säger Grip. – Vi ska träffas och prata direkt efter påsk, säger Johan Sares, längdchef på skidförbundet.
Läs mer om Charlotte Kalla, Grip och Rikard Grip.
Schelin klev av med skadekänning - dagar före premiären
Anfallsstjärnan Lotta Schelin kände av sitt skadade lår och klev därför av när landslaget träningsspelade i Trelleborg. Hon vet inte om den allsvenska premiären i helgen är i fara.
Läs mer om Trelleborg.
Roland Nilsson: Klart att det är en viss press
Roland Nilsson tar över U21-landslaget. Nu berättar VM-hjälten från 1994 bland annat om varför han tog jobbet, hur han ska förädla de svenska talangerna och hur det blir att ta över efter guldmakaren Håkan Ericson. - Det är klart det blir en viss press men så ska det vara, säger han.
Läs mer om Håkan Ericson och VM-hjälten.
Oron: Schelin skadad dagar innan premiären
FC Rosengård fick ett oroväckande besked inför den damallsvenska premiären.Lotta Schelin klev av med en skadekänning under en träningsmatch med landslaget under tisdagen.– Jag vet inte. Tror inte det. Hoppas inte det, säger målskytten Schelin till SVT Sport om den allsvenska premiären är i fara.
Läs mer om Schelin.
Roland Nilsson tar över U21-landslaget
Nu står det klart vem som tar över det svenska U21-landslaget till hösten. Valet föll på en gammal VM hjälte från 94. – Det ska bli fantastiskt spännande och hedrande att överta stafettpinnen för ett av våra mest framgångsrika landslag, säger tillträdande förbundskaptenen Roland Nilsson till Svenska fotbollsförbundets hemsida.
Läs mer om Roland Nilsson och Svenska.