Landslaget

Det känns jävla surt

Lublin. Kristoffer Olsson gjorde sin sista match som lagkapten för det svenska U21-landslaget. – Det är konstiga känslor när man avslutar en tid med ett lag som haft det bra tillsammans, säger Olsson.
Läs mer om Olsson.

Det känns jävla surt

Lublin. Kristoffer Olsson gjorde sin sista match som lagkapten för det svenska U21-landslaget. – Det är konstiga känslor när man avslutar en tid med ett lag som haft det bra tillsammans, säger Olsson.
Läs mer om Olsson.
Sverige ute ur EM – så blir nya U21-landslaget
Sverige är ute ur EM i Polen –och därmed har Håkan Ericson gjort sin sista match som förbundskapten för U21-landslaget.Två oavgjorda matcher och en förlust räckte inte för avancemang – och nu splittras laget.Många i truppen blir för gamla, och samtidigt knackar en ny generation på dörren.SportExpressen har listat vad som händer nu med de som försvinner – och vilka talanger som kan bära laget i nästa kval.
Läs mer om Håkan Ericson och Polen.
Så mycket är spelarna i U21-landslaget värda
Sverige har ett guld att försvara i U21-EM.Samtidigt är flera av de blågula spelarna eftertraktade inom klubblagsfotbollen.Så här mycket är spelarna värda (siffror från Transfermarkt).
Läs mer om Transfermarkt.

Bachner: Vansinnigt att han inte blir kvar

LUBLIN. Det sägs ofta att fotboll är en resultatbaserad bransch.I kväll kan Håkan Ericson göra sin sista insats som förbundskapten för det svenska U21-landslaget. Han har resultaten, historien, nutiden och framtiden på sin sida – han har byggt ett lag som kan skjuta upp avskedet.Men varför ska det äga rum överhuvudtaget?
Läs mer om Håkan Ericson.
Rapport från en uppladdning
På torsdagen ska det avgöras. Går U21-landslaget vidare i EM. DN:s Larfs Grimlund höll koll på träningen dagen före ödesmatche mot Slovakien.
Läs mer om Slovakien.
Var hela mästerskapets mest destruktiva sekund
Men, vi hade ju vunnit?Hamnat på rygg och vänt på steken, visat att det här svenska U21-landslaget är ett bättre än det polska, och så kommer hela mästerskapets mest destruktiva sekund och saboterar.Någon borde ha berättat för Filip Dagerstål att marginalerna har bytt lag.
Läs mer om Filip Dagerstål.
Ytterligare en svensk stoppas från spel i EM
Blåvitts talangfulle August Erlingmark, 19, får inte vara med i P19-EM i Georgien i nästa månad.Men under klubbens träningsläger på Smögen följer han U21-landslaget i EM och drömmer om att själv få chansen där så småningom.– Dom har ett jäkla publikstöd där nere. Det är klart att jag strävar efter att vara med i ett mästerskap, säger han.
Bakom ilskan gömmer sig säkert olika saker
LUBLIN. Vinna eller försvinna.Ibland är det inte mer invecklat än så, som i kväll, när Sverige ska tråckla sig förbi värdnationen här i Lublin.Han kanske tycker att han står och stampar, men när avgörandets ögonblick närmar sig behöver det här landslaget sin rutinerade portalfigur: Simon Tibbling.
Läs mer om Lublin.Han och Sverige.
I U21-landslaget får Melker Hallberg sitt förtroende
Lublin. Melker Hallberg hade en kämpig tid i Hammarby och inte blev det lättare när han flyttade tillbaka till Kalmar FF. Nu är han given på det centrala mittfältet i U21-landslaget, ett lag som aldrig förlorat en tävlingsmatch. – Det är klart att det sitter i bakhuvudet när man närmar sig slutminuterna, det kan lika gärna slå över till oss, det är viktigt, säger Hallberg dagen efter 0-0-matchen mot England.
Nu kör jag med det norska landslaget
Lisa Nordn har fått ett lyft i sin avslutande satsning på den olympiska distansen.Detta tack varje - Norge.Den svenska triathlonstjärnan tränar numera med norska landslaget.–Det har varit väldigt hårt, säger hon.
Läs mer om Norge.Den.
Ingen har någon aning om vad han tänker göra
KIELCE. Upp som en sol, och stanna där.I kväll spelar Sverige EM-premiär mot England. När landslaget tränade för sista gången tog Pawel Cibicki plats i ett rampljus han såg redo ut att stanna i.Vare sig vi eller britterna har ju en aning om vad han kommer att hitta på.
Gula väggen ska bära Sverige
Kielce. Gula väggen ska hjälpa Sverige att återupprepa succn från 2015. Runt 3.000 blågula fans beräknas komma till Polen för att stötta U21-landslaget. – Vi kommer att springa de där extra meterna för fansen som är här, säger Gustav Engvall.
Läs mer om Gustav Engvall, Polen och Sverige.
Individualism är en kraft – inte ett hot
KIELCE. För två år sedan förde han U21-landslaget till ett sensationellt EM-guld. Nu kan Håkan Ericson göra om bravaden men risken att han misslyckas är stor. – Så är det ju, medger Ericson med ett leende. Hade det varit samma lag som 2015 så hade det varit en annan sak.
Läs mer om EM-guld, Ericson och Håkan Ericson.
Uppgift: Henke får inte förbundskaptensjobbet
Henrik Larsson ratas från jobbet som förbundskapten för P19-landslaget.I stället går uppdraget till tidigare GIF Sundsvalltränaren Roger Franzn, skriver Fotbollskanalen.
Läs mer om Fotbollskanalen.
Norske stjärnan stoppas från landslaget
Det stormar rejält i det norska alpinlandslaget.Slalomstjärnan Henrik Kristoffersen vägrar skriva på ett åkarkontrakt, och nu portas han från landslagets läger.–Han har kanske levt lite vid sidan av landslaget, säger experten Kjetil Andr Aamodt.Dessutom är Kristoffersen oönskad av sina lagkamrater, skriver NRK.
Golden zone är målet för nya U21-landslaget
Ska Sverige lyckas försvara EM-guldet från 2015 måste man komma in i golden zone. – Det är där matcherna avgörs och vi vill ha mer än tre spelare i boxen, säger förbundskapten Håkan Ericson.
Läs mer om EM-guldet och Håkan Ericson.
Norska stjärnan stoppas – konflikt med lagkamraterna
Konflikten mellan storstjärnan Henrik Kristofferssen och det norska alpina förbundet fortsätter.Slalomtalangen får fortsatt inte träna med landslaget – och ska enligt NRK vara oönskad av flera landslagskollegor.–Henrik tränar för sig själv tills vi är eniga, säger sportchefen Claus Ryste.
Läs mer om Henrik Kristofferssen och NRK.
Därför får målskytten inte chansen i Blågult
Marija Banusic har gjort succ i Linköpings FC – och är damallsvenskans näst bästa svenska målskytt i år. Men i landslaget har hon inte fått chansen.Nu berättar landslagsledningen för damfotboll.com om förklaringen.– För att hon ska bli aktuell så måste man förstå att man måste spela på olika platser, säger assisterande förbundskapten Lilie Persson till damfotboll.com.
Läs mer om Blågult och Lilie Persson.
De kommer blixtra till – båda har det lilla extra
OSLO. För två år sedan vann Ludwig Augustinsson U21-guld i Tjeckien. Nu tror och hoppas försvararen på att U21-landslaget kan återupprepa succn.Vilka som ska visa vägen?– Simon Tibbling och Mujo Tankovic. Båda har det lilla extra, säger Augstinsson.
Armenteros målskytt – i landslagsdebuten
Succ i Holland.Och nu i landslaget.Debutanten Samuel Armenteros blev målskytt direkt – då han räddade Sverige från en förlust mot Norge.– Det är så kul att se, säger experten Anders Andersson i C More efter 1-1-målet.
Läs mer om C More, Holland.Och, Norge och Sverige.
Iran klart för fotbolls-VM – med svensk i truppen?
Iran är klart för fotbolls-VM.Nu kan laget få ett blågult inslag i turneringen.Östersunds succspelare Saman Ghoddos kan nämligen nobba det svenska landslaget för Iran.– Vi har haft kontakt, säger han till SVT.
Läs mer om Iran och SVT.
U23-landslaget förlorade mot USA
Läs mer om USA.