Landslaget

Skippa Hollywood – åk till Pasadena

PASADENA, KALIFORNIEN. Idylliska Pasadena, 16 kilometer norr om Los Angeles, är en pärla värd att besöka under en semester i filmstaden. För oss svenskar är det dessutom som att gräva guld eftersom det var här på Rose Bowl-stadion som landslaget tog sitt berömda fotbollsbrons 1994.
Läs mer om Pasadena och Rose Bowl-stadion.

Oron: Har varit krig att hitta snö

ÅRE. Glaciärerna smälter - vilket påverkar de alpina åkarna negativt.Samtidigt är stjärnor som Frida Hansdotter och Mattias Hargin i allra högsta grad en del av klimatproblemet.Det alpina landslaget står för fyra gånger mer CO2-utsläpp än en genomsnittlig svensk.
Läs mer om Frida Hansdotter.
Frågan som Kalla inte vill svara på
FALUN. Två år i rad har Charlotte Kalla valt att bryta sig ur landslaget efter säsongen.Hur gör hon i år?Kalla vill inte lämna något besked än.– Just nu har jag fokus på att göra riktigt bra ifrån mig här i Falun, säger 30-åringen inför världscupsavslutningen.
Läs mer om Charlotte Kalla, Falun och Kalla.
Felix uttagen i landslaget: "Overkligt"
Köpingsgolfaren får chansen att visa upp sig på den internationella scenen. I mitten av februari fick handigolfaren Felix Norrman, från Köping, ett samtal han definitivt inte hade förväntat sig. - Det var overkligt.
Läs mer om Felix Norrman och Köping.

Lewicki: "Det gjorde lite för ont för att jag skulle följa m...

MFF-mittfältaren samlat besviken att han också missar landslaget. Oscar Lewicki ...
Andersson gör rätt i att inte spekulera om Zlatan
Zlatan Ibrahimovic har öppnat dörren för en comeback i landslaget. Men förbundskapten Janne Andersson är kallsinnig. För honom har ingenting förändrats.
Läs mer om Janne Andersson och Zlatan.
Janne Andersson om Zlatan: Han får höra av sig
Om Zlatan Ibrahimovic ändrar sig gällande spel i landslaget för han höra av sig först. Det beskedet upprepade förbundskaptenen Janne Andersson flera gånger när han presenterade truppen till landskamperna mot Chile och Rumänien.
Ibrahimovic ingen fråga för Andersson
Sporttelegram. Snack, skriverier och diskussioner om en landslagscomeback bryr Janne Andersson sig inte om. Zlatan Ibrahimovic är inte aktuell för landslaget. - Jag förhåller mig till verkligheten och respekterar det beslut han har tagit.
Läs mer om Andersson och Janne Andersson.
Ibrahimovic ingen fråga för Andersson
Snack, skriverier och diskussioner om en landslagscomeback bryr Janne Andersson sig inte om. Zlatan Ibrahimovic är inte aktuell för landslaget. – Jag förhåller mig till verkligheten och respekterar det beslut han har tagit. Därmed är frågan klar för mig, säger förbundskaptenen.
Läs mer om Andersson och Janne Andersson.
Han väljer att bryta sitt kontrakt med Sävehof
Henrik Signell blir förbundskapten för damlandslaget i handboll på heltid.– Jag är glad, tacksam och stolt att få fortsätta. Det ska bli roligt och spännande att få möjligheten att arbeta fullt ut med landslaget. Vi har många spännande mästerskap framför oss, säger Henrik Signell till TT.
Läs mer om Henrik Signell och Sävehof.
Nu ska Grycksbotjejerna ta SAIK till SM-guld: "Aldrig varit så här taggad"
Dom har spelat i tre olika lag under säsongen. Ja, fyra om man räknar in landslaget. Nu väntar den roligaste uppgiften för Wilma Uhlin, Tova Grönoset och de andra spelarna i SAIK:s F17-lag - att spela SM-final.
Efter fina femmilen i Holmenkollen - nu får Petter Engdahl chansen på Lugnet: "Ser fram emot att köra i Mördarbacken"
Efter den fina insatsen på femmilen i Holmenkollen får Petter Engdahl finna sig i att stå utanför landslaget under världscuptävlingarna i Falun. Men 23-åringen från Torsång får ändå vara med och tävla på Lugnet. Och han är riktigt laddad.
Sema om nobben: Klart jag var sur
I Norrköping ville Janne Andersson inte förlänga hans kontrakt. I dag tränar han Ken Sema i landslaget i stället.– Jag har inget agg mot honom. Men det är klart att jag var sur när jag inte fick förlängt, säger Sema i Olof Lundhs Podcast.
Läs mer om Janne Andersson, Ken Sema och Sema.
Hyllad hjälte på EM - Hedemorasonen får fortsatt förtroende i landslaget
Hans hoppskott tog Sverige till EM-final. Nu är Linus Arnesson återigen uttagen till förbundskapten Kristján Andréssons landslagstrupp. EM-tvåan Sverige har ett nytt mästerskap att tänka på.
Läs mer om EM-final, Hedemorasonen och Sverige.
Lugiveteranen i landslaget: Blev jätteglad och överraskad
Lugis Hampus Jildenbäck tar plats i A-landslaget som en av två nykomlingar jämfö...
Läs mer om A-landslaget.
Supertalangerna får chansen i landslaget
Sverige har släppt sin trupp till världscupsavslutningen i Falun.Och två supertalanger får chansen.– Våra åkare längtar efter att visa vad de går för i helgen, säger förbundskapten Rikard Grip.
Läs mer om Falun.Och och Rikard Grip.
Vill möta Zlatan i VM: Skulle hjälpa oss
Sydkoreas förbundskapten Shin Tae-yong vill se Zlatan Ibrahimovis återkomst till det svenska landslaget till VM.– Jag har hört från andra att han är en bufflig kille och det kan skada sitt lag, säger Shin under en presskonferens.
Läs mer om Shin, Shin Tae-yong och Zlatan.
Harry Kane utbytt efter otäck skada
Här mardrömsbilderna fött Tottenham och det engelska landslaget.Harry Kane tvingades kliva av Spurs bortamatch mot Bournemouth med en fotskada.
Läs mer om Bournemouth och Tottenham.
Paralympics: Kälkhockeylaget vill bli taget på allvar
ENKÖPING. De kvalade in till Paralympics som sista lag. Men med två fulla femmor känner det svenska kälkhockeylandslaget att de har chansen till en bra placering. Men spelarna är kritiska till satsningen på landslaget. – Det är som om det inte är på riktigt, säger anfallsstjärnan Per Kasperi.
Läs mer om Per Kasperi.
Kravet på landslaget – inför comebacken
Therese Johaugs dopingavstängning är snart över.Inför sin återkomst har norskan lagt fram ett önskemål till landslaget.– Nu går vi vidare, säger managern Jörn Ernst till Dagbladet.
Läs mer om Dagbladet och Jörn Ernst.
Nobbar Norge: Det kommer inte att ske
Efter framgångarna i Östersund blev Dennis Widgren uppkallad till det norska landslaget.Som han nu nobbar.– Det kommer inte att ske, säger Norges assisterande förbundskapten Per Joar Hansen till Nettavisen.
Han ersätter Robin Olsen efter skadan
Robin Olsens skada är oroväckande för landslaget inför VM.Nu agerar hans danska klubb FC Köpenhamn och värvar ungerska Lszl Köteles.– Efter Robins skada har vi beslutat att gardera oss för resten av säsongen, säger managern Ståle Solbakken i ett pressmeddelande.
Läs mer om Robin Olsen och Ståle Solbakken.
Svenske försvararen uttagen i norska landslaget
Östersunds vänsterback Dennis Widgren, 23, har etablerat sig i Graham Potters lag som har gjort succ i Europa. Tidigare har Widgren, som är halvnorsk, öppnat för att representera det norska landslaget. Nu har Norges förbundskapten Lars Lagerbäck tagit ut vänsterbacken till två träningsmatcher.
Läs mer om Europa och Widgren.
Widgren uttagen i det norska landslaget "Kom som en chock"
Vänsterbacken Dennis Widgren har fått stort förtroende i Östersund. Den 23-årige vänsterbacken spelade bland annat 27 matcher i allsvenskan i fjol och startade de båda matcherna mot Arsenal i Europa League.
Läs mer om Arsenal, Europa League, Kom och Östersund.