Larm

Läkaren Valerias larm: Det är oroväckande

Mässlingsutbrottet i Göteborg har skakat Sahlgrenskas akutmottagning.Valeria Castro Terjes, läkare på akuten, beskriver en skör arbetssituation.– Det är oroväckande, säger hon.
Läs mer om Göteborg.

Brand i villa – räddningstjänsten har gått in med rökdykare

Det brinner i en villa utanför Kungsbacka. Räddningstjänsten har ryckt ut med flera enheter.– Vi har gått in med rökdykare för att göra ett släckningsförsök, säger Dan Lindqvist, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.
Larm om skottlossning i Malmö – man skadad
Polisen har larmats om en misstänkt skottlossning i Sorgenfriområdet i Malmö. En skadad man har påträffats utomhus, meddelar de på sin hemsida.
Läs mer om Malmö och Sorgenfriområdet.

Larm om frontalkrock – vägen helt avstängd

Det är helt stopp i trafiken efter en befarad frontalkrock mellan två bilar i Norrbotten.– Räddningstjänsten åker dit och vi är på väg med en bil och en helikopter som ska dokumentera, säger Börje Öhman vid polisen i Norrbotten.
Läs mer om Börje Öhman och Norrbotten.
Coop återkallar majs efter listerialarm
Coop återkallar fryst majs från butikerna efter ett larm om listeria, meddelar koncernen i ett pressmeddelande.
Olycka vid biograf – räddningstjänsten har klippt upp bil
En spårvagn och en bil har krockat utanför en biograf i centrala Göteborg. Räddningstjänsten har klippt upp bilen för att få ut föraren.– Jag vet inget om skadeläget, säger Hans-Olof Allgulin, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.
Skottlossning i bostad i centrala Stockholm
Polisen har fått larm om en skottlossning i en bostad på Östermalm i Stockholm, rapporterar Sveriges Radio.
Läs mer om Stockholm och Östermalm.
Larm om brinnande bil på E22
Strax innan klockan 7 på fredagsmorgonen fick polisen ta emot larm om en singelolycka på E22 i höjd med Bromölla.En personbil ska ha börjat brinna i motorutrymmet.Skadeläget och trafikläget på platsen är oklart.
Läs mer om Bromölla.En och E22.
Kvinnor på sjön slår larm om sexbrott
Kvinnor på sjön slår nu larm om sexbrott i branschen.De som jobbar ombord på en båt är extra utsatta.– Skillnaden för oss är att vi inte har någonstans att ta vägen. Inte ens hytten är privat, säger Cajsa Jersler Fransson vid Sjöfartsverket som varit med och samlat in vittnesmålen.
Larm om ny smäll i Malmö – entr skadad
Läs mer om Malmö.
Larm om ny explosion i Malmö
Polisen i Malmö har larmats om en ny misstänkt explosion. Larmet kom in strax efter klockan 21 och det är fortfarande oklart vad som har hänt.
Läs mer om Malmö.
Larm om ny explosion i Malmö
Polisen har larmats om en ny misstänkt explosion i Malmö.Larmet kom in strax efter klockan 21.Omständigheterna är oklara.– Det har hörts en smäll, säger Stephan Söderholm vid polisens ledningscentral.
JUST NU: Kraftig explosion vid polishuset på Rosengård
Boende i flera stadsdelar i Malmö har slagit larm om en kraftig smäll.Polishuset i Rosengård är avspärrat.Det är fortfarande oklart vad som har hänt.
Läs mer om Malmö och Rosengård.
Ridande poliser lyckades gripa knivtjuv
Personalen i en köksbutik slog larm efter att en tjuv stulit flera knivar.Mannen hotade personer med kofot och uppträdde allmänt aggressivt.Tjuven kunde sedan gripas av ridande polis.
Spårvagn och bil i krock i centrala Göteborg
En spårvagn och en personbil har krockat på Aschebergsgatan i centrala Göteborg.– Det är skador på bilen och den kommer att bärgas bort från platsen, uppger en larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten i Storgöteborg.
Larm om villabrand
Räddningstjänsten har larmats om en misstänkt villabrand i Anderslöv utanför Trelleborg.Omfattningen är oklar.
Sade sig driva privatskola – spärrade in 13 undernärda barn
På söndagen hittade polisen 13 barn instängda i ett hus i Perris, Kalifornien. Nu är föräldrarna häktade för tortyr och barnmisshandel. Flera av barnen var fastkedjade vid sina sängar och undernäring har gjort att de slutat växa. Nu hopar sig frågorna kring hur barnen kunde hållas instängda utan att någon slog larm.
Läs mer om Kalifornien.
Brand i badrum – rökfyllt trapphus ventileras
En lägenhet och ett trapphus ventileras i centrala Göteborg efter att en brand brutit ut i ett badrum.Själva branden kunde snabbt släckas.– Det har varit en mindre brand och vi jobbar med att ventilera, säger larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.Det finns inga uppgifter på att någon ska ha skadats i samband med branden.
Läs mer om Göteborg och Storgöteborg.Det.
Stopp på E6 efter lastbilskrock
En personbil och en lastbil har kolliderat på E6 vid ullevimotet.Olyckan påverkar trafiken i södergående riktning.– Det är stopp medan insats pågår, säger larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.Det är oklart om någon skadats i samband med olyckan.
Läs mer om Storgöteborg.Det.
Varningssystemet i Hawaii ses över
Efter lördagens falska robotlarm i Hawaii ska varningssystemet ses över. Enligt USA:s myndighet för etermedier kan inte ett meddelande om falsk larm skickas ut automatiskt.
Läs mer om Hawaii.
FN-soldater frias från våldtäktsanklagelser
Frankrikes rättsväsende lägger ner en utredning om huruvida franska FN-soldater i Centralafrikanska republiken gjort sig skyldiga till våldtäkt mot barn. Skandalen uppdagades när den svenske FN-tjänstemannen Anders Kompass slog larm om uppgifterna.
Rån i centrala Stockholm
Polisen har fått in ett larm om ett rån i Stockholm.Rånarna som ska haft pistolliknande föremål har tagit med sig pengarna från kassan i butiken, skriver polisen på sin hemsida.
Läs mer om Stockholm och Stockholm.Rånarna.