Laurn

Anna-Lena Laurn: Ett Sovjet i miniatyr styrt av camorran

Med jämna mellanrum uppstår inbördes konflikter i de så kallade Luhansk- (LNR) och Donetskrepublikerna (DNR). De löses nästan alltid med våld. Så går det till i banditstyren.
Läs mer om Donetskrepublikerna och Luhansk.

Anna-Lena Laurn: Fallet Saakasjvili säger allt om den ukrainska ledningen

Micheil Saakasjvili, en i praktiken statslös politiker, fortsätter att kämpa för en politisk framtid i Ukraina. Nu rycker Donbass-bataljonen in till hans försvar, vilket innebär att konflikten mellan Saakasjvili och Porosjenkoeliten hårdnar.
Anna-Lena Laurn: Sagan om den magiska hästen Sivka-Burka
I Moskva kan man hyra en häst mitt i natten om man vill. Det är en inkomstkälla för många hästägare att låta hästarna jobba på det sättet. De får stå i gathörn, timme efter timme, och vänta på att någon vill betala för att rida ett varv.
Läs mer om Sivka-Burka.

Mikaela Laurn ska gifta sig med sin Peder

Den svenska världsmästaren i boxning Mikaela Laurn ska gifta sig.På onsdagen la hon upp en bild på Instagram med en ring på sitt finger.– Jag sa JA, skrev hon under bilden.
Läs mer om Instagram, Mikaela Laurn och Peder.
Jan Eklund: Redan John Reed hörde att det fanns ett kallt förakt i Trotskijs röst
Det är precis 100 år sedan den ryska revolutionen fullbordades med stormningen av Vinterpalatset i Petersburg. Men det är inget som firas eller diskuteras öppet ens i Ryssland, rapporterade DN:s Moskvakorrespondent Anna-Lena Laurn (3/11).
Anna-Lena Laurn: Roddturen som får mina krigsreportage att blekna
Jag får ofta frågan om jag aldrig är rädd i mitt jobb. Sanningsenligt svarar jag: Ytterst sällan. Det beror inte på att jag är världens modigaste person utan på att jag i förväg försöker undvika att hamna i situationer som kan bli farliga. Av någon anledning har denna strategi visat sig fungera väl på krigsreportage i östra Ukraina, men inte alls lika bra på oskyldiga reportageresor till Rybinsk.
Läs mer om Rybinsk och Ukraina.
Anna-Lena Laurn: Centralasien den nya skådeplatsen för islamistisk radikalism
MOSKVA. Mannen som pekas ut som misstänkt för att ha mördat åtta människor i New York, är från Uzbekistan. Flera personer som i väst har gripits eller dömts för terrorism under de senaste åren har en liknande bakgrund.
Läs mer om New York och Uzbekistan.
Anna-Lena Laurn: Ryska pedagoger bryr sig inte om känslor
KRÖNIKA. Ryska lärare och tränare tvekar inte att skratta åt sina adepter – eller ryta åt dem och kalla dem odugliga.
Anna-Lena Laurn: Som kvinna får man aldrig göra männen obekväma
I Ryssland är Metoo-kampanjen ingenting nytt – redan i fjol deltog tusentals människor i en motsvarande kampanj. Samtidigt är det fortfarande vanligt att betrakta sexuella trakasserier som ett socialt spel, inte som ett sätt att förödmjuka en annan människa.
Läs mer om Metoo-kampanjen.
Anna-Lena Laurn: Ryska journalister får nog av straffriheten
MOSKVA. En känd rysk journalist, Tatiana Felgenhauer, knivhöggs i halsen på sin egen redaktion. Nu växer upprördheten i Ryssland över att oberoende journalister och oppositionella politiker ständigt blir attackerade utan att någon straffas.
Läs mer om Ryssland och Tatiana Felgenhauer.
Klara Svensson vill slå Laurn – och Brækhus
Klara Svensson siktar på returmatch mot norska världsmästaren Cecilia Brækhus, enligt Expressen. Skånskan sänker gärna även Mikaela Laurn igen. – Vill Laurn ha stryk igen så är jag den första att ställa upp och ge henne det, säger Svensson efter att Laurn sagt att hon vill slå skiten ur henne i ringen.
Vill Laurn slåss runt hörnet så är jag redo
Klara Svensson var inte imponerad av stormatchen mellan Mikaela Laurn och Cecilia Braekhus.Och nu kan SportExpressen avslöja att Svensson flyttar till Kuba med målet att slå dem båda.– Oavsett om Laurn vill slåss runt hörnet eller på ett fullsatt Globen så är jag redo. Hon kommer att ligga innan rond fem, säger Svensson.
Anna-Lena Laurn: Popstjärnan tros ha mördats i homofobiskt hatbrott
MOSKVA På en tämligen färsk bild på nätet står han flankerad av Tjetjeniens president Ramzan Kadyrov. Presidenten håller faderligt sin hand på den unga sångarens axel. Kadyrov gillar att låta ta den här sortens bilder. Han demonstrerar gärna sitt stöd till republikens unga förmågor. Sångaren heter Zelimchan Bakajev och har varit försvunnen i över två månader.
TV: Norskans hårda knock sänker Laurn
Cecilia Braekhus knockade Mikaela Laurn i den sjätte ronden i lördagens titelfajt. Svenskan stod länge upp mot norskan, och menar att hon gjorde sin bästa match någonsin. Se höjdpunkter från fajten i spelaren ovan.
Läs mer om Laurn och Mikaela Laurn.
Se superslaget som knockade Laurn
Läs mer om Laurn.
Norskan avslöjar den stora hemligheten
Cecilia Brakhus uppfyllde sitt löfte och knockade Mikaela Laurn i lördagens titelfajt.Nu avslöjar norskan det stora hemlighetsmakeriet som pågick inför matchen – och draget som kom att bli hennes stora succ.
Läs mer om Mikaela Laurn.
Laurns hånfulla ord till Cecilia Braekhus
STOKKE/STOCKHOLM. Mikaela Laurn har tidigare kallat Cecilia Braekhus för känslokall och obehaglig.Och inte heller efter knockout-förlusten kunde hon inte hålla sig från att kommentera norskans personlighet.–Hennes tränare verkar vara en otroligt sympatisk och fin människa, mycket finare än Cecilia, säger Laurn i Viasat.
Läs mer om Cecilia, Laurn och Viasat.
Piken mot svenskan direkt efter förlusten
STOKKE/STOCKHOLM. Mikaela Laurn föll mot Cecilia Breakhus.Precis som Klara Svensson gjorde tidigare i år.Nu vill Laurn ha revansch mot den svenska boxningsstjärnan.– Jag vill slå skiten ur henne i ringen, säger 41-åringen.
Läs mer om Klara Svensson och Laurn.
Drömmen blev brutalt krossad
STOKKE. Mikaela Laurn hade hoppats kunna ställa till med en rejäl skräll i VM-matchen mot Cecilia Braekhus.Men drömmen om att kunna återvända hem till Sverige med fem mästarbälten krossades brutalt i Oslofjord, Convention Center i Stokke.
Laurns mamma efter scenerna: Förfärligt
STOKKE/STOCKHOLM. Mikaela Laurn föll mot Cecilia Braekhus.Då var svenskstjärnans mamma förtvivlad.– Det är förfärligt! Jag är så ledsen, säger Kerstin Laurn.– Jag är orolig för hur det är med Mikaela och hur hon mår.
Laurn rörd till tårar av rivalens hyllning
Mikaela Laurn föll mot Cecilia Braekhus.Men efter fajten hyllades hon av sin norska rival – vilket fick Laurn att bli rörd till tårar.– Hon har en helt otrolig kämparglöd så respekt till henne, säger Braekhus i Viasat.
Laurn knockad av Brækhus
Mikaela Laurn förlorade titelmatchen mot Cecilia Brækhus. Norskan vann på teknisk knockout i den sjätte ronden.