Law

Smartare att teama upp

Heidi K Gardner föreläser inom juridik och ledarskap på Harvard Law School. Hon är övertygad om att advokatbyråer behöver både fördjupad kunskap om sina klienter och breddad expertis.
Läs mer om Harvard Law School.

IT-jurist till LegalWorks Advisory

LegalWorks är Sveriges snabbast växande aktör inom "New Law". Vi är här för att hjälpa våra kunder att lyckas genom att ta hand om affärsjuridiken. Vi förser dem med talang, kunskap och teknologi i en dynamisk era.
Läs mer om New Law.
Extrem lösning: Bo i en vattentank
Bo i en ombyggd gammal vattentank? Det kan snart bli verklighet i Hongkong där man just nu testar flera varianter för att lösa den svåra boendefrågan för unga som inte har råd med dyra lägenheter. Hongkongarkitekten James Law visar upp mikrobostäderna för SvD Ekonomistudion.
Läs mer om Hongkong och SvD Ekonomistudion.
Brist på varumärkesnamn hotar
Den kraftiga ökningen av antalet patenterade varumärkesnamn gör att det kan vara svårt att hitta nya namn, rapporterar SvD Näringsliv med hänvisning till en studie gjord av Harvard law review.
Läs mer om Harvard och SvD Näringsliv.

Brist på varumärkesnamn hotar

Inrikes. Den kraftiga ökningen av antalet patenterade varumärkesnamn gör att det kan vara svårt att hitta nya namn, rapporterar SvD Näringsliv med hänvisning till en studie gjord av Harvard law review. Orsakerna till bristen är flera.
Läs mer om Harvard och SvD Näringsliv.
Forskarlarm: Snart slut på ord – namnbrist hotar
Risk för brist på nya varumärkesnamn, enligt en ny studie genomförd av Harvard Law Review. Antalet patenterade namn har ökat så kraftigt att det kan vara svårt att hitta på något nytt för en produkt, ett företag eller ett pop-band.
Läs mer om Harvard Law Review.
Svenskt tillskott i EY-ledning
Den globala ledningen för EY Law får svenskt tillskott.
Läs mer om EY-ledning.
Kontroversielle kardinal Law är död
Den kontroversielle katolske kardinalen Bernard Law har dött, 86 år gammal.
Läs mer om Bernard Law och Law.
Jude Laws son förbluffar fansen
Skådespelaren Jude Law omnämns ofta som en av världens snyggaste män – och nu går hans son Rafferty Law, 21, i pappas kändisfotspår.21-åringen jobbar hårt på sin modellkarriär, och är helt galet lik sin världskända skådespelarpappa.Du är verkligen en kopia av din pappa skriver en person till Rafferty Law på Instagram.
Läs mer om Instagram och Rafferty Law.
Datainspektionen ska utreda om kravbreven till fildelare är lagliga
Tusentals påstådda pirater har fått kravbrev från Njord Law Firm. Nu ska Datainspektionen utreda om firman ägnar sig åt otillåten inkassoverksamhet.
Studentledare fria mot borgen i Hongkong
De unga aktivisterna Joshua Wong och Nathan Law har släppts mot borgen. De har överklagat det fängelsestraff som utdömdes efter deras deltagande i demonstrationer för demokrati 2014. I väntan på ett beslut har de frigetts.
Läs mer om Hongkong, Joshua Wong och Nathan Law.
Tusentals svenska fildelare har fått kravbrev – 4500 kronor för en film
Njord Law Firm har skickat ut flera tusen kravbrev till svenskar som påstås ha fildelat filmer – och många fler är att vänta. Är man skyldig är det ur juridisk synvinkel bäst att betala, säger juridikprofessorn Mårten Schultz.
Läs mer om Mårten Schultz.
Tiotusentals svenskar hyllar polishund som går i pension
Nu sitter jag här och gråter. Fantastisk beskrivning. Jag får tårar i ögonen.Reaktionerna är många och starka när polishunden Law går i pension och hyllas av polisen på Facebook.– Det är en kanonhund, unik på många sätt, säger polismannen Daniel som har arbetat med Law under fem år.
Läs mer om Daniel, Facebook och Law.
Paret Clooney donerar miljoner efter Charlottesville
George och Amal Clooney donerar 8 miljoner kronor till Southern Poverty Law Center, en ideell organisation som övervakar extremister och hatgrupper, efter den våldsamma demonstrationen i Charlottesville.
Stephen Holmes: Farligt att ge militären fria händer
KOLUMNEN. Stephen Holmes är professor vid New York University School of Law och författare till The matador s cape: America s reckless response to terror. Varken när missiler skickades mot Syrien eller en gigantisk bomb släpptes i de afghanska bergen fanns tydliga strategiska mål. I det politiska tomrummet tar Pentagons militära logik över.
Jude Law ska spela Albus Dumbledore
Jude Law ska ta på sig den tunga rollen som Albus Dumbledore. Han ska spela Hogwarts-rektorn från Harry Potter som ung i den andra Fantastic Beasts-filmen. Rollen gjordes känd av Richard Harris och Michael Gambon.
Manchester Uniteds nya tröja - med staty
Manchester Uniteds tredjetröja nästa säsong är av en minst sagt vågad design. Enligt The Sun kommer tröjan att prydas av ett porträtt av Old Trafford-statyn av Denis Law, sir Bobby Charlton och George Best.
Law -stjärnan död – blev 52 år
Law order-skådespelaren är död. Lisa Lynn Masters, 52, hittades död på ett hotellrum i Peru. Nu sörjs hon av maken och vännerna.
Läs mer om Peru.
Rapport: Negativ Trump-effekt i klassrummen
Tonläget och vokabulären i den amerikanska valkampanjen har påverkat klimatet i klassrummen. Lärare rapporterar om att verbala attacker har ökat mot elever med anledning av ras, religion och nationalitet. Trakasserierna ska ha skett i spåren efter utspelen i valkampanjen. Det uppger organisationen The Southern Poverty Law Center.
Spridningskollen lägger ner
Det nystartade initiativet som har gått under namnet Spridningskollen avvecklar sitt engagemang mot illegal nedladdning, uppger Gothia law.
Läs mer om Gothia och Spridningskollen.
Spridningskollen läggs ned
Gothia Law drar sig ur initiativet - skickar inga kravbrev till fildelare.
Det blir inga brev till fildelare från Spridningskollen – projektet skrotas
Knappt två månader levde initiativet som skulle sätta skräck i fildelare. Men nu lägger Gothia Law och Gordon Odenbark hela fildelningsfrågan på hyllan, efter att ha tagits på sängen av debatten som uppstått.
Jude Laws påve redo att reta kyrkan
Möt Lenny Belardo, den förste amerikanska påven. I tv-serien The young pope möter vi Jude Law som...
Läs mer om Jude Law och The.
Stjärnan överraskade med hårresande stil
Skådespelaren Jude Law överraskade alla med sin nya frisyr under Letters Live i London. Stjärnan visade stolt upp sin nya tuppkam. Det rapporterar Hello Magazine.
Läs mer om Hello Magazine och London.
Leila George är Sean Penns nya kärlek
Nu avslöjas skådespelaren Sean Penns nya kärlek. Den 32 år yngre tjejen, Leila George, är dotter till Law and Order-stjärnan Vincent D'Onofrio. Bilder visar hur paret kysser varandra passionerat på en hawaiiansk strand. Det rapporterar Daily Mail.
Läs mer om Daily Mail, Law och Leila George.