Le monde

Brottsmisstankar växer mot Fillon

Fillon har tidigare anklagats för att ha betalat ut falsk lön till sin fru genom parlamentet. Nu växer misstankarna om brott på båda makarna Fillon. De ska enligt en källa medvetet ha förfalskat dokument rörande den påhittade anställningen, rapporterar Le Monde.
Läs mer om Fillon och Le Monde.

Huvudkandidaterna i franska valet 2017

En franska valrörelsen är i gång. Elva presidentkandidater gör nu upp om Elysepalatset. Med hjälp av Le Monde går vi igenom de fem huvudkandidaternas politiska program.
Läs mer om Elysepalatset och Le Monde.
Franska uppgifter: Rio mutade sig till OS
Franska utredare misstänker att det betalades ut mutor för att Rio de Janeiro skulle få arrangera sommar-OS 2016, enligt tidningen Le Monde.
Läs mer om Janeiro, Le Monde och Rio.
Franska uppgifter: Rio mutade sig till OS
Franska utredare misstänker att det betalades ut mutor för att Rio de Janeiro skulle få arrangera sommar-OS 2016, enligt tidningen Le Monde.
Läs mer om Janeiro, Le Monde och Rio.

Här är sanningen om Kardashians smycken

Kim Kardashian Wests smycken smältes ner efter det brutala rånet i Paris. Det säger en av de misstänkta männen enligt förhör som läckt till Le Monde. – Vi smälte ner dem, säger han enligt Daily Mail som tagit del av vittnesmålet. Rånarna har dock kvar förlovningsringen värd 38 miljoner.
Läs mer om Daily Mail och Le Monde.
Live: Följ DN:s studio i Davos
DN sänder varje dag samtal från Världsekonomiskt forum i Davos. I dag med Peter Wolodarski, finansmannen Bill Broder (Putins värsta fiende), Sylvie Kauffmann från Le Monde, LO-basen Karl-Petter Thorwaldsson och DN:s Johan Schück
Falsk organisation försökte spionera på Amnesty
En fransk organisation som kallar sig Voiceless victims har försökt att spionera på människorättsorganisationen Amnesty International i samband med Amnestys arbete med VM i fotboll i Qatar 2022, skriver Le Monde.
Malkovich får rätt mot Le Monde
John Malkovich har fått rätt mot den franska dagstidningen Le Monde. Den amerikanske skådespelaren...
Läs mer om Le Monde.
Franska journalister ska betala skadestånd till John Malkovich
John Malkovich har fått rätt mot den franska dagstidningen Le Monde.
Läs mer om John Malkovich och Le Monde.
Frankrike river upp burkiniförbudet
Det omstridda urkiniförbudet i Frankrike strider mot lagen. Det slår Frankrikes högsta domstol nu fast, skriver franska Le Monde.
Läs mer om Frankrike och Le Monde.
Fem är anhållna för inblandning i Nice-dåd
Fem personer har anhållits misstänkta för inblandning i terrordådet i Nice den 14 juli, rapporterar Le Monde. Enligt den franska tidningen handlar det om fyra män och kvinna i åldrarna 22 till 40 år.
Läs mer om Le Monde, Nice och Nice-dåd.
Bildts sågning: Är inte affärsidn att göra mål?
Italienska tidningar jublar efter Sveriges förlust i Toulouse. I omvärlden beskrivs matchen som bland den tråkigaste hittills och franska tidningen Le Monde tycker att Zlatan gjorde ett blekt intryck. SvD har samlat inhemska och internationella reaktioner.
Läs mer om Le Monde, Toulouse och Zlatan.
Röklarm utlöstes på planet före kraschen
Röklarm utlöstes ombord på Egyptairs flight MS804 innan den kraschade. Det bekräftar de franska haveriutredarna, skriver Le Monde. 66 personer saknas sen flygplanet störtade i Medelhavet natten till torsdagen.
Läs mer om Le Monde och Medelhavet.
Byrån gömde pengar i Röda korsets namn
Skandalbyrån Mossack Fonseca har gömt pengar från 500 bolag bakom Röda korsets och Världsnaturfonden WWF:s namn, skriver franska Le Monde och schweiziska Le Matin Dimanche. – Extremt chockerande, säger en talesperson för Röda korset till AP.
Läs mer om Le Matin Dimanche, Le Monde och Röda.
Le Pen kopplas till Panamadokumenten
Ännu en omdiskuterad politiker dras in i Panamaläckan. Högerextrema Nationella frontens ledare, Marine Le Pen, kopplas till ett avancerat system av brevlådeföretag som använts för att föra ut pengar från Frankrike, avslöjar Le Monde. Avslöjandet kommer dagen efter följande uttalande från partiet: – Nationella fronten är inte inblandat i affären kring Panamadokumenten och kommer inte att tolerera sådana skandalösa anklagelser.
Assad använde skalföretag för att finansiera Syrienkriget
Tack vare så kallade skalföretag i skatteparadis har den syriska klanen Assad – med diktatorn Bashar al-Assad i spetsen – kunnat kringgå internationella sanktioner och fortsätta finansiera inbördeskriget, rapporterar Le Monde, som har deltagit i granskningen av uppgifterna i den så kallade Panamaläckan.
Ny gärningsman i tunnelbanan jagas
Khalid El Bakraoui var inte ensam innan han sprängde sig och ett tjugotal människor till döds vid tunnelbanan i Bryssel. Enligt franska Le Monde letar nu belgisk polis efter ytterligare en gärningsman. Han ska ha setts på en övervakningsfilm tillsammans med El Bakraoui.
Läs mer om Bryssel, El Bakraoui och Le Monde.
Regissören Jacques Rivette död
Den franske filmskaparen Jacques Rivette är död, skriver Le Monde. Han avled på fredagen, 87 år gammal.
Läs mer om Le Monde.
Regissören Jacques Rivette död
Den franske filmskaparen Jacques Rivette är död, skriver Le Monde. Han avled på fredagen, 87 år...
Läs mer om Le Monde.
Benzemas egna ord om sexfilmsskandalen
Karim Benzema misstänks för att fungerat som mellanhand i sexutpressningen av sin landslagskollega Mathieu Valbuena. Nu har franska tidningen Le Monde fått tag på superstjärnans försvarstal från rätten. – Det här är ett stort missförstånd, säger Benzema.
Han ringde mig och var otroligt aggressiv
Förra veckan skrev Le Monde-journalisten Grard Davet att Samir Nasris namn figurerat i utredningen kring utpressningsskandalen i det franska landslaget. I helgen ringde Nasri upp och hotade Davet. – Han var otroligt aggressiv, säger Davet till L'Equipe.
Skulle inte göra så mot min värsta fiende
Karim Benzema har erkänt i polisförhör att han fungerat som mellanhand i sexutpressningen av sin landslagskollega Mathieu Valbuena. Nu har den senare brutit tystnaden om vännens svek. – Jag skulle inte göra så här mot min värsta fiende, säger Valbuena till Le Monde.
Försökte hämta hem sin son från Syrien
Pappan försökte hämta hem sin son från IS i Syrien, men misslyckades. – Jag vill inte att han stannar där hela sitt liv, sa pappan Mohamed, 67, förra året till Le Monde. Nu har sonen Samy Amimour, 28, kommit tillbaka till Paris – som mördare och självmordsbombare.
Läs mer om Le Monde, Mohamed, Samy Amimour och Syrien.
STARKA BILDER: Filmen visar hur folk flyr terroristerna i Paris
Här flyr folk för sina liv från konsertlokalen i Paris. En journalist på franska Le Monde fångade...
Läs mer om Le Monde.
Medhjälpare samordnade Parisdåden
Ytterligare en person misstänks vara inblandad i terrordåden som skakade Paris i januari i år. Den tidigare okänd personen tros ha samordnat gärningsmännen som dödade 17 människor, framkommer det av polisutredningen som den franska tidningen Le Monde tagit del av.
Läs mer om Le Monde och Parisdåden.