Led lampor

Prylarna som kan orsaka eldsvådor och elchocker

Här är de farliga prylarna som Elsäkerhetsverket varnar för.Det handlar om laddare, LED-lampor och strålkastare som kan börja brinna eller ge elchocker.– Vi har sett ett stort oroande antal anmälningar, säger Martin Gustafsson, inspektör på produktavdelningen på Elsäkerhetsverket.

11 400 lampor när hotell blev julklapp

På onsdagskvällen när mörkret lagt sig över Göteborg tändes den årliga julbelysningen på Posthotellet i Göteborg.Många hade samlats utanför för att se den stora byggnaden förvandlas till ett stort paket med en rosett bestående av 11 400 LED-lampor.
Uppgraderat startpaket och nya lampor till Philips Hue
Philips har utökat sin serie smarta led-lampor med ett större startpaket och ett par nya ljusstarka armaturer med inbyggda lampor.
BMW uppdaterar M2
Nu visar BMW den uppdaterade versionen av 2-serien och den lilla värstingen M2. Bland förändringarna ser vi större luftintag, nya led-lampor och en bredare grill.
Läs mer om BMW.

Smarta funktionen på nya Mini – uppfällbart tält

Här är drömmen för alla campingälskare.Till Countryman crossover lanseras nu ett uppfällbart tält på taket, skriver BMW Group i ett pressmeddelande.Tältet är bland annat utrustat med LED-lampor, madrass med en hög densitet av bomull och två fönster med myggnät.
Läs mer om Mini.
LED-lampor en risk för djuren
Energisnåla LED-lampor lyser idag upp allt från motorvägar till cykelbanor.Men effekterna på miljön är inte enbart positiva.Trafikverket ska nu ta reda på hur djuren påverkas av ljuset.
Peter Loewe: Vitt ljus passar inte Roms sevärdheter
Varde ljus och det vart ljus. Men ljuset var vitt och alla romare sade fy och tyckte det var hemskt. Kommunen hade bara att lyda stadens skönhetsråd som håller på traditionen. Resultatet blev att 186.000 nya LED-lampor måste bytas ut.
De stjäl dina data genom att läsa av datorns blinkande lampor – från en drönare
Med hjälp av en kamerautrustad drönare har israeliska forskare lyckats stjäla data via en dators blinkande led-lampa.
LED-lampor förbjuds – kan orsaka elchock
Elsäkerhetsverket varnar för och förbjuder omedelbart två sorters LED–lampor som kan orsaka både elchocker och bränder. Den ena lampan kan bli din död. – Lampan har fler brister som gör att vi faktiskt anser att den är direkt livsfarlig, säger Martin Gustafsson vid myndigheten.
Läs mer om LEDlampor och Martin Gustafsson.
LED-lampor förbjuds – kan ge elchock
Elsäkerhetsverket förbjuder omgående två olika LED-lampor som säljs av ett Malmöföretag. Den ena av dem utgör en oerhört stor risk för att användaren får en elchock, säger Martin Gustafsson, inspektör på myndigheten.
Anslut ölglaset - appstyrda Epint lyser upp fotbollsfesten
Har du tänkt på att ölglas i sig är ganska tråkiga? Det har utvecklarna bakom Epint gjort. Därför bestämde de sig för att bygga ett med bluetooth och led-lampor.
Läs mer om Epint.
Snart: Nobelpristagare i fysik presenteras
Vem eller vilka får Nobelpriset i fysik? I fjol gick priset till en trio vars forskning har gjort det möjligt att utveckla energieffektiva led-lampor. Och alldeles strax, klockan 11.45, väntas årets besked. SvD:s Jani Pirttisalo är på plats. Följ allt här!
Läs mer om Nobelpriset.
Snart: Nobelpristagare i fysik presenteras
Vem eller vilka får Nobelpriset i fysik? I fjol gick priset till en trio vars forskning har gjort det möjligt att utveckla energieffektiva led-lampor. Och alldeles strax, klockan 11.45, väntas årets besked. SvD:s Jani Pirttisalo är på plats. Följ allt här!
Läs mer om Nobelpriset.
Forskare varnar: De här lamporna ger dig huvudvärk
Allt fler använder led-lampor, men experter är oroliga för det osynliga flimret i dåligt...
Flimrande led-lampor ger huvudvärk
Allt fler använder led-lampor, men experter är oroliga för det osynliga flimret i dåligt...
Åttaåringen Fiat 500 får ansiktslyft
Fiat 500 får sig ett ansiktslyft i september. Den uppdaterade versionen kommer bland annat med en uppfräschad interiör, led-lampor och snålare motorer.
Här är lamporna som bevakar ditt hem
Beon Homes smarta LED-lampor reagerar på ljud och kan varna för både tjuvar och bränder.
Little Jinder gör Bråvalla till ett disco
Hon har LED-lampor på skorna, nya låtar och får besök av Rebecca och Fiona. Little Jinders rosa electropop gör festivallivet till ett disco.
Läs mer om Bråvalla, Fiona och Rebecca.
Första titten på Asus Zenfone Selfie - och de mystiska knapparna
Asus vill locka konsumenter som älskar att ta selfies. Zenfone Selfie har dubbla led-lampor, två kameror på 13 megapixel och en ny sorts knapp.
Trött på att gå vilse i mataffären? Philips har utvecklat teknik som guidar dig med LED-lampor.
Med hjälp av LED-lampor i taket kan mobiltelefonen tala om hur du hittar från mjölkdisken till olivoljan.
Farlig lampa hos Bauhaus – nu förbjuds försäljning
Elsäkerhetsverket ger byggvarukedjan Bauhaus bassning efter att ha sålt farliga led-lampor. Bolaget förbjuds fortsätta sälja lamporna och ska ersätta myndigheten för kostnader för inköp och provning.
Nobelprisad uppfinning kan hota ekosystemet
LED-lampor stod i rampljuset på tisdagen då upphovsmännen till dem prisades med Nobelpriset i fysik. De är miljövänligare och effektivare än glödlampor, men ny forskning visar att de drar till sig mycket fler insekter.
Läs mer om Nobelpriset.