Led lampor


Farlig lampa hos Bauhaus – nu förbjuds försäljning

Elsäkerhetsverket ger byggvarukedjan Bauhaus bassning efter att ha sålt farliga led-lampor. Bolaget förbjuds fortsätta sälja lamporna och ska ersätta myndigheten för kostnader för inköp och provning.

Tidigare toppnyhet hos Dagens nyheter:

Nobelprisad uppfinning kan hota ekosystemet

LED-lampor stod i rampljuset på tisdagen då upphovsmännen till dem prisades med Nobelpriset i fysik. De är miljövänligare och effektivare än glödlampor, men ny forskning visar att de drar till sig mycket fler insekter.

Läs mer om Nobelpriset.
Led-lampan – en lysande id som Nobel hade varit stolt över

Sannolikheten är stor att du bär med dig anledningen till årets fysikpris i fickan eller väskan. Blå lysdioder eller Led-lampor sitter förmodligen i din mobil-telefon, både i skärmen och i den inbyggda ficklampan.

Läs mer om Led-lampor och Nobel.
Pratsam robot liftade genom Kanada

En pratsam robot med ett leende av led-lampor har liftat runt i Kanada i sommar. På torsdagen kom den fram till sin slutdestination efter flera tusen kilometer på vägarna, skriver AFP.

Läs mer om AFP och Kanada.

Ljus högt och lågt

Golvlampa Golvlampan Albedo kastar ljus både i taket och på golvet. Den tillverkas av Dix Heures Dix. De tre diskformade skärmarna reflekterar och sprider ljuset frpn LED-lampor som

Stororder till Lundaföretaget Obducat

Nanoteknikföretaget Obducat i Lund har fått en order i Asien värd 22 miljoner kronor under de kommande två åren. Ordern gäller ett system avsett för massproduktion av LED-lampor.

Lampan som kan konsten att snåla

Foto: Adata lightning Sparar energi Bordslampan Tulip från Adata lightning förbrukar 60 mindre energi än andra LED-lampor. Den finns i två färger, blå och silver. Dessutom finns Tulip

Läs mer om Adata, Bordslampan Tulip, Sparar och Tulip.
Fortum: Fortum lyser upp Stockholm med 644 942 LED-lampor - sponsrar Stockholms Stads julbelysning

12:38 På lördag tänder Fortum och Stockholms stad årets julbelysning. I år strålar det ännu mer om huvudstaden när sammanlagt 644 942 energisnåla LED-lampor lyser upp ett trettiotal

Läs mer om Fortum och Stockholm.
Ljust för miljön i Hemlingbyspåren

GÄVLE Motionärer ska bli energisnålt upplysta i kommunens eljusspår.Först att byta lampor är Hemlingby. Fakta Led-belysning Kallas också lysdiod.

Läs mer om Hemlingby och Hemlingbyspåren.
Minimalistisk gps vill förändra cykelnavigering - Hammerhead

Hammerhead vill erbjuda ett bättre alternativ till att fästa din mobil på cykelstyret. Med led-lampor och minimalistisk design ska den guida dig rätt, men frågan är hur långt det räcker.

Läs mer om Hammerhead.
Blogg: Minimalistisk gps vill förändra cykelnavigering

Hammerhead vill erbjuda ett bättre alternativ till att fästa din mobil på cykelstyret. Med led-lampor och minimalistisk design ska den guida dig rätt, men frågan är hur långt det räcker.

Vridbar led-lampa återkallas

En led-lampa av märket Unison kan bli strömförande, och Elsäkerhetsverket har därför bestämt att importören ska återkalla produkten. Den farliga lampan kan vridas, och de små lysdioderna i lampan kan beröras. Unison tillverkar olika typer av lampor, men det är just den vridbara sorten som återkallandet gäller. De farliga lamporna var märkta Unison 4527000, och ett hundratal av den typen har sålts i landet.

Läs mer om Elsäkerhetsverket och Unison.
Lampa inspirerad av eldflugor

Foto: Design By Hive Utskrift Design av Kenneth Cobonpue Firefly är en taklampa som består av fyra glaskupor, fyllda med små LED-lampor hängandes på varsin tråd. Kenneth Cobonpue har

LED-lampa på Dual Shock 4 indikerar spelarens hälsa i Killzone: Shadow Fall

Att kontrollerna till Playstation 4 är försedda med LED-lampor i stil med Move-kontrollerna är något vi vetat om länge. Däremot har man inte gått in så jättemycket på vad detta ger för funktion i spel.

Nya detaljer om Playstation 4 - riktiga namn och blinkade led-lampor

Under Game Developers Conference avslöjade Sony ytterligare detaljer om vad vi har att vänta oss i Playstation 4. Nästa Playstation är den hittills enda konsolen med ett fokus på nästa

Läs mer om Playstation och Sony.
Nya detaljer om Playstation 4 - riktiga namn och blinkade led-lampor

Under Game Developers Conference avslöjade Sony ytterligare detaljer om vad vi har att vänta oss i Playstation 4.

Läs mer om Playstation och Sony.
Låt iPhone-bilden bada i ljus

TEST Led-lampan på iPhone ger inte särskilt bra ljus när du fotar och filmar. Med Klyp från Manfrotto får du tolv lampor till och en stativgänga på köpet.

Läs mer om Manfrotto.
Lyxigt ljus i rummet!

NUD Collection har just lanserat en väldigt fin variant av sina LED-lampor. En lyxvariant med överdrag av 18-karats guld (finns även med platina) som ger ett härligt, lyxigt ljus i rummet.

Lampa inspererad av kanotåror

Foto: Benjamin Hubert Utskrift Design av Benjamin Hubert Paddle är en kollektion av LED-lampor för kontoret, designade av Benjamin Hubert, för Fabbian. Lampan är inspirerad av en kanotåras

Nya digitala momentnycklar

Proof Tool lanserar en serie med momentnycklar som med led-lampor visar när önskat moment börjar närma sig och har uppnåtts. I serien ingår tre olika nycklar med olika momentområden,

Flera lampor ger störande flimmer

Flera LED-lampor klarar knappt nivån för inomhusbelysning och vissa ger onödigt mycket flimmer ifrån sig, visar Testfaktas test. Bäst resultat får lågprislampan från Clas Ohlson.

Kontrollera ljuset med hjälp av Siri

VIDEO Efter lite trixande kan man använda Apples röststyrda assistent för att slå på eller av Philips nya led-lampor. I oktober lanserades Philips Hue, en serie led-lampor som kan kontrolleras

Läs mer om Siri.
Kontrollera ljuset med hjälp av Siri

Efter lite trixande kan man använda Apples röststyrda assistent för att slå på eller av Philips nya led-lampor.

Läs mer om Siri.
Styr lamporna med iPhone

Philips har lanserat en serie led-lampor som styrs över trådlöst nätverk med hjälp av en iOS-app.

Styr lamporna med iPhone

Philips har lanserat en serie led-lampor som styrs över trådlöst nätverk med hjälp av en iOS-app.
Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12