Led lampor

De stjäl dina data genom att läsa av datorns blinkande lampor – från en drönare

Med hjälp av en kamerautrustad drönare har israeliska forskare lyckats stjäla data via en dators blinkande led-lampa.

LED-lampor förbjuds – kan orsaka elchock

Elsäkerhetsverket varnar för och förbjuder omedelbart två sorters LED–lampor som kan orsaka både elchocker och bränder. Den ena lampan kan bli din död. – Lampan har fler brister som gör att vi faktiskt anser att den är direkt livsfarlig, säger Martin Gustafsson vid myndigheten.
Läs mer om LEDlampor och Martin Gustafsson.
LED-lampor förbjuds – kan ge elchock
Elsäkerhetsverket förbjuder omgående två olika LED-lampor som säljs av ett Malmöföretag. Den ena av dem utgör en oerhört stor risk för att användaren får en elchock, säger Martin Gustafsson, inspektör på myndigheten.

Anslut ölglaset - appstyrda Epint lyser upp fotbollsfesten

Har du tänkt på att ölglas i sig är ganska tråkiga? Det har utvecklarna bakom Epint gjort. Därför bestämde de sig för att bygga ett med bluetooth och led-lampor.
Läs mer om Epint.
Snart: Nobelpristagare i fysik presenteras
Vem eller vilka får Nobelpriset i fysik? I fjol gick priset till en trio vars forskning har gjort det möjligt att utveckla energieffektiva led-lampor. Och alldeles strax, klockan 11.45, väntas årets besked. SvD:s Jani Pirttisalo är på plats. Följ allt här!
Läs mer om Nobelpriset.
Snart: Nobelpristagare i fysik presenteras
Vem eller vilka får Nobelpriset i fysik? I fjol gick priset till en trio vars forskning har gjort det möjligt att utveckla energieffektiva led-lampor. Och alldeles strax, klockan 11.45, väntas årets besked. SvD:s Jani Pirttisalo är på plats. Följ allt här!
Läs mer om Nobelpriset.
Forskare varnar: De här lamporna ger dig huvudvärk
Allt fler använder led-lampor, men experter är oroliga för det osynliga flimret i dåligt...
Flimrande led-lampor ger huvudvärk
Allt fler använder led-lampor, men experter är oroliga för det osynliga flimret i dåligt...
Åttaåringen Fiat 500 får ansiktslyft
Fiat 500 får sig ett ansiktslyft i september. Den uppdaterade versionen kommer bland annat med en uppfräschad interiör, led-lampor och snålare motorer.
Här är lamporna som bevakar ditt hem
Beon Homes smarta LED-lampor reagerar på ljud och kan varna för både tjuvar och bränder.
Little Jinder gör Bråvalla till ett disco
Hon har LED-lampor på skorna, nya låtar och får besök av Rebecca och Fiona. Little Jinders rosa electropop gör festivallivet till ett disco.
Läs mer om Bråvalla, Fiona och Rebecca.
Första titten på Asus Zenfone Selfie - och de mystiska knapparna
Asus vill locka konsumenter som älskar att ta selfies. Zenfone Selfie har dubbla led-lampor, två kameror på 13 megapixel och en ny sorts knapp.
Trött på att gå vilse i mataffären? Philips har utvecklat teknik som guidar dig med LED-lampor.
Med hjälp av LED-lampor i taket kan mobiltelefonen tala om hur du hittar från mjölkdisken till olivoljan.
Farlig lampa hos Bauhaus – nu förbjuds försäljning
Elsäkerhetsverket ger byggvarukedjan Bauhaus bassning efter att ha sålt farliga led-lampor. Bolaget förbjuds fortsätta sälja lamporna och ska ersätta myndigheten för kostnader för inköp och provning.
Nobelprisad uppfinning kan hota ekosystemet
LED-lampor stod i rampljuset på tisdagen då upphovsmännen till dem prisades med Nobelpriset i fysik. De är miljövänligare och effektivare än glödlampor, men ny forskning visar att de drar till sig mycket fler insekter.
Läs mer om Nobelpriset.
Led-lampan – en lysande id som Nobel hade varit stolt över
Sannolikheten är stor att du bär med dig anledningen till årets fysikpris i fickan eller väskan. Blå lysdioder eller Led-lampor sitter förmodligen i din mobil-telefon, både i skärmen och i den inbyggda ficklampan.
Läs mer om Led-lampor och Nobel.
Pratsam robot liftade genom Kanada
En pratsam robot med ett leende av led-lampor har liftat runt i Kanada i sommar. På torsdagen kom den fram till sin slutdestination efter flera tusen kilometer på vägarna, skriver AFP.
Läs mer om AFP och Kanada.
Ljus högt och lågt
Golvlampa Golvlampan Albedo kastar ljus både i taket och på golvet. Den tillverkas av Dix Heures Dix. De tre diskformade skärmarna reflekterar och sprider ljuset frpn LED-lampor som
Stororder till Lundaföretaget Obducat
Nanoteknikföretaget Obducat i Lund har fått en order i Asien värd 22 miljoner kronor under de kommande två åren. Ordern gäller ett system avsett för massproduktion av LED-lampor.
Lampan som kan konsten att snåla
Foto: Adata lightning Sparar energi Bordslampan Tulip från Adata lightning förbrukar 60 mindre energi än andra LED-lampor. Den finns i två färger, blå och silver. Dessutom finns Tulip
Läs mer om Adata, Bordslampan Tulip, Sparar och Tulip.
Fortum: Fortum lyser upp Stockholm med 644 942 LED-lampor - sponsrar Stockholms Stads julbelysning
12:38 På lördag tänder Fortum och Stockholms stad årets julbelysning. I år strålar det ännu mer om huvudstaden när sammanlagt 644 942 energisnåla LED-lampor lyser upp ett trettiotal
Läs mer om Fortum och Stockholm.
Ljust för miljön i Hemlingbyspåren
GÄVLE Motionärer ska bli energisnålt upplysta i kommunens eljusspår.Först att byta lampor är Hemlingby. Fakta Led-belysning Kallas också lysdiod.
Läs mer om Hemlingby och Hemlingbyspåren.