Led

Så räddades Myhrers karriär: Blev en vändning för Andr

PYEONGCHANG. Inför VM i fjol led Andr Myhrer av svåra ryggsmärtor.Då sjösatte landslaget ett rehabiliteringsprogram för att rädda svenskens karriär.Något som låg till grund för OS-guldet i slalom.– Det blev en vändning för Andr, säger alpinchefen Tommy Eliasson Winter.

Ny utvisningspraxis tar år

Näringslivets toppskikt och företrädare för Alliansen har i Di krävt ett stopp för kompetensutvisningar. Men det kommer att ta flera år innan en ny praxis är helt införd i alla led, säger Fredrik Beijer, rättschef på Migrationsverket, till Di.
Nike designar Xbox One X med Air Jordan III-motiv
Det är fem veckor kvar tills Nike släpper Air Jordan III. Som ett led i marknadsföringen har de tillsammans med Microsoft nu avtäckt tre Xbox One X-modeller designade med inspiration från Nikes sneakers.
Tigern klar för Djurgården
Häromdagen skrev Marcus Danielsson på för Djurgården.Nu förstärker Stockholmsklubben även i främre led.Edward Tigern Chilufya är klar för fyra år med Dif.

Skotska regeringen vill förbjuda sugrör

I januari offentliggjorde skotska regeringen idn att förbjuda bommullstops.Nu planerar landet att sätta stopp för plastsugrör.Beslutet skulle bli ett led i att skära ned på engångsartiklar i plast, rapporterar the Independent.
Läs mer om Independent.
Tobias Wikström: Handel bygger relationer, även med Kina
LEDARE. Debatten om Kinas affärer tog en ny vändning på tisdagen när Säpo varnade för kinesiska investeringar i Sverige. Det var Svenska Dagbladet som återgav uppgifter från Säpo, som handlade om risken för att sådana investeringar leder till att Kina kan komma över civil teknik som sedan i nästa led kan användas militärt.
Läs mer om Kina, Svenska Dagbladet, Sverige och Säpo.
William, 5, har nekats hjälp i fyra år: Bisarrt
För fyra år sedan upptäckte läkarna att 5-årige William led av en så kallad vattenskalle.En operation bokades in, ställdes in – och har ännu inte blivit av.Nu riktar IVO, Inspektionen för vård och omsorg, kritik till Sahlgrenska sjukhuset.– I väntan på operation så har Williams utveckling stannat av helt nu. Kommer han kunna ta igen det? Eller kommer han få men för livet? frågar sig Carl Rytterfalk, pappa till William.
Industrivärlden har avvecklat tradingverksamheten
Industrivärden har under 2017 avvecklat sin derivat- och tradingverksamhet som ett led i ett ökat fokus på kapitalförvaltning och aktivt ägande i ett begränsat antal noterade innehavsbolag.
Riksidrottsförbundet tar hjälp av Locker Room Talk
Som ett led i jämställdhetsarbetet tar Riksidrottsförbundet hjälp av organisationen Locker Room Talk.
Borde ha avlivat sin hund – åtalas
Hunden hade juvertumörer och led av tandlossning samt ögon- och öroninflammation. Trots detta fick hunden ingen veterinärvård eller avlivades.
Spädbarn dog – pappa led av psykisk störning
Den 22-årige pappa som dömdes för synnerligen grov misshandel av sin 34 dagar gamla dotter kan dömas till fängelse.Han begick visserligen brottet under påverkan av en psykisk störning – men den var inte allvarlig.Därför finns det inte förutsättningar att överlämna honom till rättspsykiatrisk vård.
Sessions förhörd av specielle åklagaren Mueller
I förra veckan höll specielle åklagaren Robert Mueller förhör under flera timmar med justitieminister Jeff Sessions, ett led i utredningen om eventuella kontakter mellan personer i Donald Trumps presidentvalskampanj och ryska företrädare.
Läs mer om Mueller och Robert Mueller.
Tut, tut! Elbilar för barn är stekhett på Blocket
Duplo och dockskåp får se sig omkörda av led-belysning och läderklädsel för de minsta när Blocket summerar 2017 års största söktrender.
Läs mer om Blocket.
Turkisk militäroperation inledd mot YPG
Turkiska attackplan bombar kurdiska YPG-mål i Afrin i nordvästra Syrien, meddelar Turkiet. Flygattacken är ett led i en turkisk operation, kallad Olive Branch, mot den kurdiska milisen.
Läs mer om Afrin, Olive Branch, Syrien, Turkiet och YPG.
Guide: Välj rätt extraljus – allt om xenon, halogen, LED och ljusramper plus monteringstips
Att välja rätt extraljus är inte lätt. Det finns en djungel av olika produkter på marknaden. Men med vår guide och ljustester blir det lättare att vara upplyst.
Läs mer om LED.
Motviljan mot samtal med SD luckras troligen upp
Debatten om konservatismen borde breddas i tid och rum. När den demokratiska högern i Norden på 1930-talet utmanades av extrema rörelser i sina egna led bekämpades dessa framgångsrikt. I dag är trenden samverkan med populistiska eller högerextrema partier. Vad innebär det för konservatismens utveckling? frågar sig Torbjörn Nilsson, professor i historia vid Södertörns högskola.
Läs mer om Norden och Torbjörn Nilsson.
Därför delar Therse, 30, sin ärliga bild på sin kropp
När Therse blev förälder tvingades hon att sluta hata sin kropp.Som ett led i detta väljer hon nu att lägga upp ärliga bilder på sin kropp på Instagram.– Jag kan inte gå runt och hata mig själv. Jag ska kunna känna mig vacker och fin, säger hon.
Läs mer om Instagram och Therse.
Nordea uppges vill sälja del av förmögenhetsförvaltning
Nordea vill sälja sin Luxemburgbaserade internationella förmögenhetsförvaltning som ett led i att fokusera mer på den nordiska verksamheten.
Läs mer om Luxemburgbaserade.
Suzanne Reuters kollaps – fördes akut till sjukhus
Suzanne Reuter fördes akut till sjukhus efter att ha kollapsat.Skådespelarens läkare trodde först att hon led av stress – men efter att ha blivit undersökt igen uppdagades att hon drabbats att hon ett allvarligt hjärtfel.– Säkert upplevdes jag som besvärlig, men jag var påläst och tänkte definitivt inte åka hem och fortsätta att svimma, säger hon till 1.6-miljonerklubbens medlemstidning.
Sjuk svenska valde att avsluta sitt liv utomlands
En svensk kvinna i 45-årsåldern har avslutat sitt liv genom assisterat självmord i Schweiz. Kvinnan led sedan många år tillbaka av ME/CFS, också känt som kroniskt trötthetssyndrom.
Läs mer om Schweiz.
Michael Jacksons son drabbad av pappans hudsjukdom
Prince Jackson behandlas för vitiligo, samma sjukdom som hans far Michael Jackson led av.Det uppger RadarOnline, som hävdar att sonen i hemlighet rest till en exklusiv hudklinik i Schweiz.Att hudsjukdomen är ärftlig, gör att många ser det som ett bevis på att popstjärnan är biologisk pappa – något som tidigare har ifrågasatts.
Beskedet från rättspsyk om misstänkte trippelmördaren
21-åringen som erkänt dubbelmord i Hallonbergen och åtalats för ytterligare ett mord är inte för sjuk för fängelse. Det framgår av den rättspsykiatriska undersökning som nu är klar.Rättsmedicinalverket (RMV) anser att 21-åringen led av en psykisk störning vid dubbelmordet, men att den inte är allvarlig.
Läs mer om Hallonbergen.
Eltel vinner dansk LED-order
Eltel ingår ramavtal om att ersätta Köpenhamns stads befintliga belysning med LED-belysning. Ordervärdet är totalt cirka 360 miljoner danska kronor.
Mamman hade cancer i fem år – utan att veta
Fyrbarnsmamman Karima Mani, 47, hade cancer i fem år utan att veta om det.Nu vill hennes dotter uppmärksamma de symptom mamman led av – så att ingen annan ska behöva leva i ovisshet.– Man måste be läkarna om en röntgen, säger Nesrine Mani.
Läs mer om Nesrine Mani.