Leksand

Fördel Leksand efter seger i förlängningen

Leksand har ledningen i playoff-serien mot Oskarshamn, där vinnaren går vidare till direktkval till SHL. Leksand vann det första mötet på hemmais med 5–4, efter att Daniel Pietta avgjort i sudden death.
Läs mer om Daniel Pietta, Oskarshamn och SHL.
Leksand vinnare med blotta förskräckelsen
LEKSAND/STOCKHOLM. Två riktigt onödiga utvisningar i förlängningen avgjorde.Leksand slog Oskarshamn i 5-4-rysaren – och är en seger ifrån SHL-kval mot rivalen Mora.– Jag visste inte att jag kunde skjuta så där, säger matchhjälten Daniel Pietta till C More.
Läs mer om C More, Daniel Pietta, Mora och Oskarshamn.
19.00: Här följer du Leksand - IKO
Stekheta IK Oskarshamn vann slutspelsserien. Nu väntar Leksand i play off. Sporten rapporterar direkt från Tegera Arena. Nedsläpp klockan 19.00. Live-published photos and videos via Shootitlive Stekheta IK Oskarshamn vann slutspelsserien.
Lusth ny tränare i Mora inför SHL-kvalet
Sporttelegram. Mora möter antingen Leksand eller Oskarshamn i SHL-kvalet som inleds om en vecka. Och det med en ny huvudansvarig på tränarbänken.
Läs mer om Leksand, Mora och Oskarshamn.
"Våra fans kommer att ställa till med ett helvete för Leksand"
FRAMGÅNGSSAGA. Per Kenttä har varit med om att ta IK Oskarshamn mycket längre än förväntat under sin första säsong som sportchef i klubben.
Läs mer om Leksand.
Oskarshamn vidare utan dramatik - nu väntar Leksand
Oskarshamns IK satt i förarsätet inför den sista omgången i Slutspelsserien i ishockey och visst stod smålänningarna pall för trycket. Nu väntar Leksand i playoff i bäst av tre matcher med start på tisdag.
Läs mer om Leksand och Slutspelsserien.
Oskarshamn till playoff mot Leksand
Läs mer om Leksand.
Passningen: Skiter ju fullständigt i det
Superskrällen är ett faktum.Oskarshamn, som slutade sjua i hockeyallsvenskan, är klar för kvalspel mot Leksand i jakten på en SHL-plats – efter att ha krossat Almtuna med 6-0.Då skickar Oskarshamns sportchef Per Kenttä en passning till SHL.– Jag skiter fullständigt i vad de från SHL eller andra tycker, säger Kenttä.
Läs mer om Almtuna, Kenttä, Leksand, Per Kenttä, SHL och SHL.
Leksands heroiska insats räckte inte till avancemang: "Klart det är tungt"
Leksand förlorar mot Modo i SDHL-slutspelets andra kvartsfinal 1-2 vilket betyder att säsongen är över för dalalaget. - Det är klart det är tungt. Vi gör en riktig bra match.
Läs mer om Modo.
Bil, tåg eller flyg? Så tar sig en Timråsupporter till Karlskrona - och tillbaka
Transportsträckan i form av 52 omgångar grundseriehockey är avklarad och Leksand kördes över i den Hockeyallsvenska finalen. Nu återstår ett stopp för Timrå IK på resan mot SHL. Upprepade utflykter till Karlskrona väntar.
Jättedrama i slutspelsserien
Fyra lag hade chansen att nå playoff mot Leksand inför den nästa sista omgången i Slutspelsserien i ishockey. Det har de fortfarande. På söndag avgörs om det blir Oskarshamn, Södertälje, AIK eller Björklöven som kvala vidare mot SHL.
19.00: Här följer du AIK-IK Oskarshamn
Vinna eller försvinna för IKO? I kväll ställs laget mot AIK på Hovet i Stockholm - följ Sportens direktrapportering här. Christian Gustafsson: Seger på Hovet = Leksand på tisdag Vinna eller försvinna för IKO?
Läs mer om AIK, Hovet, IKO, Leksand, Stockholm och Vinna.
Efter succélånet - därför kan han inte återvända till Leksand
Fredrik Forsberg. Foto: Bildbyrån Fredrik Forsberg gjorde stor succé efter att ha lånats ut från Leksand till Bik Karlskoga. Men trots att säsongen med värmlänningarna är över kan han inte återvända till moderklubben den här säsongen.
Läs mer om Bik Karlskoga och Leksand.
Modos vd om den gångna säsongen och om framtiden: "Är på en resa för att förändra kulturen i klubben"
Hockeysäsongen har just nu sin finaste och bästa stund där bland annat allsvenska lag som Timrå, Leksand, AIK och Björklöven drömmer om SHL nästa säsong. Modo-spelarna har hängt upp utrustningen. - Tabellen ljuger inte, i år var vi inte bättre.
Läs mer om AIK, Björklöven, Leksand, SHL och Timrå.
AIK tog nödvändig seger mot Pantern
AIK besegrade Pantern med 2-1 under ordinarie tid i Slutspelserien och har fortfarande chansen till fortsatt hockeykval mot Leksand. På fredag väntar spöklaget Oskarshamn som vann samtliga fyra mötet med AIK i allsvenskan.
Ekonomiska problem och sist i SHL - här är allt om Timrå IK:s motståndare i direktkvalet
Timrå IK slog ut Leksand i den hockeyallsvenska finalen efter tre raka segrar. Nu väntar direktkval till SHL mot Karlskrona. Här är det mesta du behöver veta om motståndarlaget som väntar.
Läs mer om Karlskrona, Leksand och SHL.
Biblioteket och kulturhuset höll stängt under onsdagen- "Det känns olustigt på många sätt och sätter förstås djupa spår"
På tisdagseftermiddagen blev en av personalen vid biblioteket i Leksand slagen, misshandlad och attackerad av en kvinnlig besökare.
Läs mer om Leksand.
Babykonsert i strålande vårväder
En strålande konsert med temat "Vår och vatten". Många föräldrar och barn var på plats när barn-och musikverksamheten inom Svenska Kyrkan i Leksand bjöd in till babykonsert med sinnesnärvaro vid Musikens hus på S:t Persgården.
Läs mer om Leksand, S.t, Svenska Kyrkan och Vår.
Dahln: Jag har aldrig sett Karlskrona spela
Karlskrona står i mellan Timrå och en plats i SHL.Jonathan Dahln blev stor hjälte i serien mot Leksand – men har ingen större koll på KHK.– Jag har faktiskt aldrig sett Karlskrona spela så jag har ingen aning om vad som väntar, säger Dahln.
Läs mer om Dahln, KHK, Karlskrona, Leksand och Timrå.