Leksand

Succn fortsätter: Leksand är ny tvåa

Två snabba mål och Leksand hakar fortsatt på i den absoluta toppen av hockeyallsvenskan.Leksand har nu två raka segrar hemma i Tegera arena.För Södertälje ser det tyngre ut.
Läs mer om Leksand och Tegera.
Både Modo och Leksand kommer att vara med där
Halva serien är spelad.Och jag har ärligt talat inte blivit speciellt mycket klokare av den här halvan som har spelats av årets upplaga av HockeyAllsvenskan. Precis som väntat, så har det blivit precis så jämt som jag förväntade, men nog ska de stora elefanterna fixa det här till slut?
Läs mer om HockeyAllsvenskan och Leksand.
Leksand är tillbaka på vinnarspåret – klättrar
Det blev en målrik match när Leksand bröt de senaste matchernas förlusttrend mot Västervik.Men det var nära att de tappade vinsten.Efter att Västervik kvitterat i tredje perioden gjorde Leksand ytterligare två mål och kunde vinna matchen med 5-3.
Oskarshamns första nolla – allsvensk serieledare
IK Oskarshamn är ny serieledare av hockeyallsvenskan sedan man hemma lyckats besegra ligans publikmagnet Leksand med ett mål mot noll.– Det är gött, nu kan vi ta ledigt i helgen, säger målvakten Wictor Ragnewall.
Läs mer om Leksand och Wictor Ragnewall.
Målsnålt och grinigt när Leksand föll i toppmötet
Leksands toppjakt har stött på hinder. I toppmötet med Oskarshamn föll Leksand med 1-0.Dalalagets tredje förlust på fyra matcher.– Vi måste vinna mer närkamper, säger Fredrik Lindgren i C More.
Melins skrälljobb: Mycket nöjda
Roger Melin fick sparken från Brynäs i mitten av oktober.Nu har 61-åringen fått ett nytt, oväntat jobb - i hockeyallsvenskan. Men det handlar inte om Leksand.- Vi är mycket nöjda med lösningen, säger Brynäs sportchef Stefan Bengtzn till klubbens hemsida.
Läs mer om Leksand och Stefan Bengtzn.
Räddningen för svensk hockey: AIK och Leksand
AIK-Leksand i allsvenskan lockade 8000 åskådare till Hovet.En vecka senare var det 3000 färre åskådare på SHL-matchen Djugården-Örebro.SHL-klubbarna behöver inte nya feta tv-pengar.SHL behöver AIK och Leksand.
Läs mer om AIK, Hovet.En och Leksand.
Serieledarna vände sent mot Leksand
Leksand jagar toppen i hockeyallsvenskan.Ett par rafflande slutminuter satte krydda på toppmötet mellan Leksand och Timrå.Och en tonåring skulle avgöra i förlängningen.
Läs mer om Leksand och Timrå.Och.
Efter kraven från klassikerlagen: Debatten har tagit fart
På fredagskvällen spelade Leksand sin största match utanför Dalarna: Prestigemötet med AIK inför fullsatta läktare på Hovet.
Läs mer om AIK, Dalarna, Hovet och Leksand.
Leksands målknock avgjorde mot AIK
Leksand vann tungviktsmatchen i hockeyallsvenskan mot AIK med 3–1 inför ett fullsatt Hovet. Två mål inom loppet av 26 sekunder i mittperioden blev avgörande för gästerna.
Läs mer om AIK och Hovet.
Efter kraven från klassikerlagen: Debatten har tagit fart
På fredagskvällen spelade Leksand sin största match utanför Dalarna: Prestigemötet med AIK inför fullsatta läktare på Hovet.
Läs mer om AIK, Dalarna, Hovet och Leksand.
Leksand slog AIK – efter tveksamt mål
Leksand är tillbaka som vinnare.Daniel Bertov bäddade för 3-1-segern borta mot AIK med sitt 2-0-mål i den andra perioden.Men skulle målet ha godkänts?- Där är vi överens om att det ska vara utvisning, säger C Mores Björn Olden i sändningen.
Läs mer om AIK.
Här går rivalerna ihop – mot SHL
AIK och Leksand slåss båda om att ta steget upp i Sveriges högsta liga.I fredagens match mellan lagen gick klubbarnas fans ihop och skanderade:SHL – hockeymördare!.
Läs mer om Leksand och SHL.
Leksand värvar back från SHL
Läs mer om SHL.
Vi kommer inte att överleva då
Sex stycken hockeyallsvenska klubbar har markerat hårt mot SHL och svenska hockeyförbundet.Leksands ordförande Åke Norström säger att det handlar om klubbarnas överlevnad. En framtid där anrika klubbar som Leksand kan tvingas lägga ner inom tio år.– Tio år, jag tror inte att det skulle ta så lång tid, säger Leksands ordförande Åke Norström.
Läs mer om Leksand, SHL och Åke Norström.
Klassiska klubbarna hotar att lämna ligan
Sex hockeyallsvenska klubbar, däribland Modo, AIK och Leksand, har skickat in en skrivelse till SHL och svenska ishockeyförbundet efter att de tröttnat på den orättvisa ekonomiska situationen.Flera klubbar kan tvingas lägga ner både dam- och juniorverksamheten – eller dra sig ur seriesystemet för att starta en egen liga.Det skriver Aftonbladet.
Läs mer om AIK, Aftonbladet, Leksand, Modo och SHL.
Panterns slarvade bort segern – nu är det helöppen toppstrid
Timrå förlorar mot Södertälje.Leksand vinner mot Pantern.Oskarshamn krossar AIK.Där har ni tre resultat som gör att toppstriden i hockeyallsvenskan nu är supertajt.