Lelle

Efter belöningen får polisen nya tips om försvunne Lelle

Turnledaren Lelle Hildebrand försvann spårlöst och tros ha blivit mördad.Hans kropp har aldrig hittats men efter att hans syskon utfäste en belöning på 350 000 kronor har flera tips kommit in till polisen.– Det är många uppgifter som vi har fått och flera av dem bedöms som intressanta, säger Bo Lundqvist, chef vid polisens Kalla fall-grupp.
Läs mer om Bo Lundqvist, Kalla och Lelle.
Leif GW Persson: 100 procent säker på vem som mördat Lelle
Det har snart gått 20 år sedan Lelle Hildebrand försvann spårlöst från en spelning i Sölvesborg. I veckans brott säger Leif GW Persson vara säker på vem mördaren är – nämligen en person som tidigare varit misstänkt för dådet.– Det är jag ganska 100 på, säger Leif GW Persson i Veckans brott.
Familjens jättebelöning för tips om mördade Lelle
Lelle Hildebrand försvann spårlöst för 19 år sedan. Han antas vara mördad men hans kropp har aldrig hittats.Samtidigt som polisens Kalla fall-grupp jobbar med utredningen har hans syskon utfäst en belöning till den som kan lämna avgörande upplysningar.– Mor fyller snart 94, förhoppningsvis kan hon få somna in med ro i kroppen,säger Lelles bror Guido Hildebrand.
Läs mer om Guido Hildebrand, Kalla och Lelle.

Polisen tar hjälp för att hitta försvunne Lelle

Lelle Hildebrand försvann 1999 – och är inte återfunnen sedan dess.Nu tar polisen hjälp av Missing People.– Det har varit ett stort inflöde av information från allmänheten den senaste tiden, vilket vi är tacksamma för. Men vi är fortfarande intresserade av ytterligare tips på platser som kan vara intressanta i utredningen, säger han.
Läs mer om Lelle och Missing People.
Ny teknik kan leda polisen till mördaren
Polisens dykare söker för tredje dagen i Ivösjön efter turnledaren Lelle Hildebrand som försvann 1999.– Först och främst är det kroppen vi letar efter, säger kriminalkommissarie Bo Lundqvist.Samtidigt går polisens Kalla fall-grupp minutiöst igenom det forensiska material som finns i utredningen.Det man letar efter är spår efter en mördare. Och här kan ny teknik bli avgörande.
Nya tips kring mordet på Lelle Hildebrand
Polisen har fått flera tips om var kroppen efter den förmodat mördade Lelle Hildebrand kan finnas.Polisen avslutar under torsdagen tre dagars dykningar vid Ivösjön.
Läs mer om Ivösjön och Lelle Hildebrand.
Lelle Hildebrands syster efter beskedet: Vill få ett avslut
Den 25 januari 1999 försvann Lelle Hildebrand, 36, från en rockklubb Sölvesborg.Utredningen kring hans försvinnande har inte kunnat ge de anhöriga svar på vad som hänt deras son och bror.Nu återupptas förundersökningen av polisens Kalla fall-grupp.– Det känns jätteskönt att de tar upp det igen. Vi kanske kan få reda på vad som hänt. Förhoppningsvis kan de hitta en kropp, så att vi kan få ett avslut, säger Lelle Hildebrands syster Aslög Hildebrand.
Ingrid stämde träff med livstidsfången
Den försvunne Lelle Hildebrands mamma satt öga mot öga med den livstidsdömde Ricard Nilsson och uppmanade honom att erkänna att han mördat hennes son.– Han erkände indirekt, hävdar hon i P3-dokumentären En trippelmördare släpps fri.Men Nilsson säger att hon måste ha missuppfattat honom.
JUST NU: Hittade kroppen var inte Lelle Hildebrand
Det var inte Lelle Hildebrands kropp som hittades på Ivön.Det säger polisen i dag.– Vi har kunnat utesluta att det är Lelle Hildebrand och hans anhöriga är underrättade, säger Nils Norling.
Läs mer om Ivön.Det och Lelle Hildebrand.
Hammerfall-sångaren om nya fyndet: Det knöt sig i magen
De utspridda skelettdelarna som hittades på Ivö kan tillhöra turnledaren Lelle Hildebrand som försvann spårlöst under en spelning med Hammerfall 1999.Nyheten om det makabra fyndet väckte tunga minnen hos Hammerfalls sångare Joacim Cans.– Allt som hände då kommer upp till ytan igen, jag minns hela kvällen i detalj, säger han.
Läs mer om Hammerfall, Ivö och Lelle Hildebrand.
Mamman om fyndet: Kan röra upp känslor
Människoskelettet som hittades på Ivön kan vara kvarlevor från Lelle Hildebrand.Polisen utreder nu återigen Hildebrands försvinnande.Men på en lista över försvunna personer finns också 19 andra namn som man tittar på. För Lelle Hildebrands mamma rör fyndet upp minnen igen.– Jag vill inte spekulera. Det kan röra upp så mycket känslor som senare visar sig vara onödiga, säger Lelles mamma.
Skelettfyndet kopplas till olöst försvinnande
Två svampplockare hittade under söndagen ett skelett på Ivön utanför Kristianstad.Nu tittar polisen på om det är kvarlevorna från Lelle Hildebrand, rockbandet Hammerfalls turnledare, som försvann 1999.– Han finns med på listan, säger förundersökningsledaren Anders Svensson till Kvällsposten.
Skelettfynd kan vara kvarlevor från turnledare
Två svampplockare hittade under söndagen ett skelett på Ivön utanför Kristianstad.Nu tittar polisen på om det är kvarlevorna från Lelle Hildebrand, rockbandet Hammerfalls turnledare, som försvann 1999.– Han finns med på listan, så är det, säger förundersökningsledaren Anders Svensson till Aftonbladet.
Tele2 är Europas finaste arena
Lennart Jansson, 67 år, Eskilstuna, Djurgårdssupporter: Han kallas Super-Lelle och började se Djurgården redan på 1960-talet när laget höll till på Råsunda. –Stadion i all ära, för mig var det ingen fara att flytta till Tele2, det är ju Europas finaste arena.
Sofia Dahlström: Ett otroligt privilegium
Här är Sofia Dahlström, 42, nytillträdd chefredaktör på GT.Hon brinner för grävande journalistik, vill att GT ska sätta agendan i Västsverige och hennes guilty pleasure är att se på dokusåpor.Men det är inte första gången hon jobbat på den lelle röe – redan som 11-åring gjorde hon praktik på tidningen.
Nyman är en spelare som kan slå till tidigt
Hallå där, Lelle Karlsson i Åby, du vann DN-tävlingen Snabbaste målet och vinner två biljetter till EM-kvalmatchen mot Makedonien.
Frida Boisen föreläste för världspressen
Den lelle röe från Göteborg gör en ny världssucc. Under torsdagen var GT:s chefredaktör Frida Boisen inbjuden som en av huvudtalarna på den internationella kongressen för International News Media Association i So Paulo, Brasilien. Och efteråt hyllade världspressen GT:s arbete med sociala medier: - En enastående föreläsning! Det var verkligen fantastiskt att höra om #votegbg, säger Toby Moore, Publishing director för The Telegraph i London.
Brakseger för Lelle Moberg och Daniel Hansson i ÖTILLÖ
Vinnarlaget Lelle Moberg och Daniel Hansson, Team Milebreaker/Öppet Hav, slog förra årets banrekord med hela 19 minuter med segertiden 8 timmar 16 minuter 19 sekunder på det 75 km långa loppet ÖTILLÖ, VM i Swimrun i Stockholms skärgård.
Petter 42:a i Ö till ö
75 kilometer och 26 öar senare: Ö till ö - som räknas som VM i sporten swimrun har avgjorts i Stockholm. Lelle Moberg och Daniel Hansson vann - rapparen Petter Askergren och hans partner
Petter 42:a i Ö till ö
75 kilometer och 26 öar senare: Ö till ö — som räknas som VM i sporten swimrun har avgjorts i Stockholms skärgård. Den svenska duon Lelle Moberg och Daniel Hansson kom i mål som segrare på nya banrekordet 8 timmar och 16 minuter. Duon var nästan åtta minuter före tvåorna och fjolårssegrarna Björn Englund, Sverige, och Paul Krochak, Kanada.
MSP ÄGER!
Jag tycker att man kan få spela MSP, det är det roligaste chat-spelet jag vet, jag tycker att alla kan spela det. Lelle
Läs mer om MSP.