Lena tigerholm

Bankmannen mördade tidigare partnern Lena – stängs in på Kumla

Bankmannen Benny Lindvall mördade Lena Tigerholm – tre veckor efter att de brutit upp.Lindvall brände ihjäl ex-partnern i hennes sommarstuga i Stockholms skärgård.Nu stängs han in på Kumlaanstalten – en anstalt med högsta säkerhetsklass.

Hovrätten dömer Benny Lindvall för mord

Fastighetsmäklaren Lena Tigerholm, 65, hade avslutat förhållandet med jämnårige bankmannen Benny Lindvall.Då mördade han henne genom att tända eld på hennes sommarstuga.På fredagen fastställde hovrätten domen – till 16 års fängelse för mord.
Benny Lindvall döms för Lena-mordet
Bankmannen Benny Lindvall, 65, döms till 16 års fängelse för mordet på Lena Tigerholm. Han ansågs skyldig redan i november i fjol. Men rättegång fick tas om eftersom bankmannen plötsligt mindes nya detaljer från natten då Lena Tigerholm dog i en eldsvåda.
Läs mer om Lena Tigerholm och Lena-mordet.
Bankman misstänks för mord – dom faller
I dag 11.00 kommer domen mot den 65-årige bankman som misstänks ha mördat flickvännen Lena Tigerholm. Han ansågs skyldig redan i november i fjol. Men rättegång fick tas om eftersom bankmannen plötsligt mindes nya detaljer från natten då Lena Tigerholm dog i en eldsvåda.
Läs mer om Lena Tigerholm.

Mordmisstänkt vårdas akut på intensiven

Den mordmisstänkte bankmannen, 65, fick föras akut till intensivvården på Huddinge sjukhus – efter att ha tappat medvetandet. När bankmannen rullades in i rullstol så förstod rådmannen Kai Koskela att det var något som var väldigt fel med honom. – Jag såg att han var vaken och uttalade någon form av ljud. Men man såg på honom att han var väldigt nedgången och inte kapabel att genomföra rättegången i det skick han befann sig i. Rättegången om mordet på Lena Tigerholm har nu skjutits upp till april.
Rättegång för mordet på Muskö skjuts upp
Rättegången mot bankmannen som åtalats för mordet på Lena Tigerholm, 65, skjuts upp – den tilltalade är för sjuk för att medverka.Han har förts till sjukhus efter att ha varit okontaktbar i säkerhetssalen.– Han mådde inte så bra, vad det beror på vet jag inte, säger Kerstin Koorti, bankmannens advokat.
Minnen kan fria morddömde bankmannen
Du ska brinna i helvetet ska den 65-årige bankmannen ha skrivit till en kvinna – innan han misstänks ha mördat Lena Tigerholm, 65, genom att tända eld på henne i fritidshuset på Muskö. Bankmannen säger sig nu plötsligt minnas branden och hur han försökte rädda Lena Tigerholm ur lågorna när hon skrek på hjälp. Nu tas rättegången om.
Läs mer om Lena Tigerholm och Muskö.
Bankmannen får ny rättegång om mordet
Rättegången mot den 64-årige bankmannen som tingsrätten funnit skyldig till mordet på Muskö får göras om från början på grund av jäv. Vändningen kommer efter bankmannens nya version om hur Lena Tigerholm, 65, brändes till döds i sin egen sommarstuga. – Det var förväntat med hänsyn till de nya uppgifterna, säger Kerstin Koorti, bankmannens advokat.
Nya uppgifter kring mordet på Lena, 65
Lena Tigerholm, 65, dog när hennes fritidshus på Muskö brann ner. En 64-årig bankman som hon var tillsammans med är misstänkt för mord och tros ha bränt ihjäl henne. Nu har han lämnat nya uppgifter om dödsnatten – som gör att hela rättegången kan behöva tas om. – Han har berättat nya saker som inte var kända tidigare, säger advokat Mari Schaub.
Läs mer om Lena, Mari Schaub och Muskö.
Bankmannen kan få fängelse för brandmord
Bankmannen som misstänks ha mördat Lena Tigerholm genom att tända eld på hennes fritidshus, har ingen allvarlig psykisk störning. – Om han döms får han fängelse, säger hans advokat Kerstin Koorti.
Oväntat besked: Nu skjuts förhandling upp
Nu skjuts den sista, avgörande förhandlingsdagen fram efter brandmordet på Lena Tigerholm, 65. Orsaken är att oväntade saker har tillstött i utredningen kring den misstänkte bankmannens psykiska tillstånd. – De skrev från rättspsyk att de vill göra en noggrannare utredning, säger mannens försvarare Kerstin Koorti.
Jag tror han knuffar ner henne i sängen
Under den sista rättegångsdagen lanserade åklagaren Åsa Ideström en okänd teori om vad som verkligen hände i sovrummet, där Lena Tigerholm, 65, dog i en mystisk brand. – Jag tror att Lena reser sig upp i sängen. Då tror jag NN knuffar ner henne i sängen. Åklagarens krav till rätten: att den misstänkte bankmannen döms till 15 års fängelse för mord.
Misstänkte mördaren: Röken var värst
På onsdagen inleds sista rättegångsdagen efter mordet på Lena Tigerholm, 65, på Muskö. Under förhöret i rätten med den misstänkte bankmannen ändrade han sin version av vad som hände i det brinnande fritidshuset. I Expressen TV kan du höra honom själv berätta om eldinfernot: – Det är brinnandet, det brinner så. Röken var värst. Svart rök, jätterökigt.
Läs mer om Lena Tigerholm och Muskö.
Mannens egna ord om Muskö-branden
Fastighetsmäklaren Lena Tigerholm, 65, avled i den våldsamma branden i sitt fritidshus på Muskö. På torsdagen pressades den mordmisstänkte bankmannen i rätten om vad som hände då den ljumma försommarkvällen förvandlades till ett brinnande inferno. – Det var panikartat på något sätt. Jag ropade på Lena, berättar bankmannen i rätten. – Jag tänkte ringa räddningstjänst, men hittade inte min mobil.
Läs mer om Lena, Muskö-branden och Muskö.
Åklagarens bevis: Sms-meddelanden
På måndagen inleddes rättegången efter mordet på Lena Tigerholm, 65, i skärgårdsidyllen Muskö. Den misstänkte bankmannen kom in i salen med en gråblå tröja som delvis täckte hans huvud. – Inställningen är den att NN förnekar mord, säger advokaten Kerstin Koorti.
Det brann väldigt mycket i sovrummet
Lena Tigerholm, 65, dog i lågorna i sitt älskade fritidshus på Muskö. Polisen misstänker att en 64-årig man, som hon hade ett förhållande med, startade branden – genom att hälla ut bensin. Under utredningens gång, har den misstänkte försökt minnas vad som hände: – Det jag kommer ihåg är diffusa minnen, så brann det väldigt mycket i sovrummet, säger han i ett förhör.
Läs mer om Muskö.
Misstänkte mördarens sista bild på Lena, 65
Här är sista bilden av fastighetsmäklaren Lena Tigerholm, 65 – tagen av hennes misstänkte mördare. Bara några timmar senare dör hon i en mordbrand i sitt eget fritidshus i idyllen Muskö i Stockholms skärgård. Nu har 64-årig man, åtalats misstänkt för mord.
Läs mer om Lena, Lena Tigerholm och Muskö.