Lettland

Knäskadad Daniel Brodin borta från VM

Daniel Brodin skadade knät i fredagens hockeylandskamp mot Lettland, som Sverige vann med 4–1.
Läs mer om Lettland och Sverige.

Knäskadad Brodin borta från VM

Daniel Brodin skadade knät i fredagens hockeylandskamp mot Lettland, som Sverige vann med 4–1.
Läs mer om Lettland och Sverige.
Långt från VM-formen när Tre Kronor föll
Ytterligare en NHL-stjärna ser ut att förstärka Tre Kronor i ishockey-VM. Det kan kanske behövas, med tanke på det svenska spelet. Lettland vann med 4–3 efter straffar.
Läs mer om Tre Kronor och VM-formen.
Kempe skrattar när han får matchstraffet
Tre Kronor mot Lettland i en träningsmatch under lördagseftermiddagen. Då blev det en oerhört irriterad tillställning, och efter drygt halva andra perioden åkte Mario Kempe på ett matchstraff. – Jag har tittat på reprisen och hoppas domaren gör det med..., säger Kempe efter matchen. Lettland vann till slut efter straffar.
Läs mer om Kempe, Lettland och Mario Kempe.

Det är extremt fult och extremt fegt

SÖDERTÄLJE/STOCKHOLM. Efter tolv minuter i den första perioden small det till mellan Tre Kronor och Lettland.Gints Meija sänkte Victor Ejdsell med en huvudtackling, som fick föras till sjukhus med en befarad hjärnskakning.Meija fick matchstraff för sitt tilltag.– Den är inte grann. Extremt fult är det. Han kommer från helt fel sida. Det är inte tufft, det är extremt fegt, säger expertkommentatorn Harald Lückner i C More.
Tre Kronor tog första mot Lettland
Tre Kronor vann den första av påskhelgens två träningsmatcher mot Lettland med 4–1.
Läs mer om Lettland.
Otäcka bilder på Tre Kronor-stjärnan
Daniel Brodin öppnade målskyttet för Tre Kronor i landskampen mot Lettland. I den tredje perioden tvingades han dock lämna isen efter en otäck smäll mot det högra benet. – Jag får rysningar i hela kroppen av att se en sån där grej, säger Harald Lückner i C More. – Det där är en läskig situation, svarar Åke Unger.
Fyra nya i Tre Kronors trupp
Fyra nya spelare plockas in – två får lämna. Det valet gör Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg till nästa veckas landskamper mot Lettland jämfört med segermatcherna mot Ungern och Österrike den här veckan.
Se premiären av Rallycross-VM live hos SVT2 – fem svenska förare
Rallycross-VM – eller FIA World Rallycross Championship som det egentligen heter – har sin premiärtävling i helgen. Trevligt nog går första tävlingen i VM-serien att se live hos SVT2. VM-premiären börjar visas klockan 14:00 på söndag 2 april, och pågår i två timmar, så det är bara att strunta i vårsolen och dra för gardinerna hemma. Fjolårsmästaren Mattias Ekström finns förstås på plats med sitt svenska Audi-team, i år med full support från Audi Motorsport. Ekström vann premiärtävlingen i Barcelona förra året men i år är startf
Göran Perssons skogsbolag missar jätteaffär i Lettland
Företaget Greengold, med förre statsministern Göran Persson som en av delägarna, har gått miste om en stor skogsaffär i Lettland sedan en fransk kund backat ur, skriver tidningen ATL. Nu letar bolaget nya köpare av 16.000 hektar mark.
Läs mer om ATL, Göran Persson och Lettland.
Släpptes 2015 – nu misstänks han igen
Nu dras rättssnaran åt kring det hemliga pedofilnätverket. På fredagen häktades fyra män, misstänkta för inblandning i sammanslutningen. En av huvudmännen - en 58-årig man - är tidigare dömd för att ha förgripit sig på en tolvårig pojke på ett hotellrum i Luleå och för att ha utnyttjat fattiga gatubarn i Lettland sexuellt.
Läs mer om Lettland och Luleå.
Finland kvar i A-gruppen
Finland tog hem segern i matchen mot Lettland med 4–1, och håller sig kvar i A-gruppen i junior-VM i ishockey.
Läs mer om A-gruppen och Lettland.
Finskt krismöte efter svag Lettland-match
Finland var nära ett nytt fiasko i nedflyttningskvalet mot Lettland. De regerande mästarna vann till slut med 2-1, men låste in sig i ett krismöte direkt efter slutsignalen. - Det angår bara laget, säger förbundskaptenen Jussi Ahokas till Ilta-Sanomat.
Finland var nära nytt fiasko mot Lettland
Ett skakigt Finland lyckades till slut vinna den första nedflyttningsmatchen över Lettland i JVM-ishockeyn med 2–1.
Läs mer om Finland och Lettland.
Finland illa ute igen
Nedflyttningsmatcherna i junior-VM skulle bli en lätt sak för Finland. Men de finska hockeyjuniorerna fick slita för att vinna måndagens match mot Lettland. Först i mitten av tredje perioden kunde Finland avgöra och vinna med 2–1.
Läs mer om Finland och Lettland.
Tyskland nästa för Sverige
Matchuret stod på 59.59 när han slog till. Med Ramon Ibolds fullträff säkrades 6–5-segern mot USA och Tyskland tog sig vidare till kvartsfinal i innebandy-VM i Lettland.
Läs mer om Lettland, Sverige, Tyskland och USA.
Svensk seger mot Norge i innebandy–VM
Sverige har fått en fin start på innebandy-VM i Lettland. Efter storsegern i premiären mot hemmanationen följde landslaget upp med 8–2 mot Norge.
Läs mer om Lettland och Norge.
Stjärnan avgjorde mot Norge
Sverige har fått en fin start på innebandy-VM i Lettland. Efter storsegern i premiären mot...
Läs mer om Lettland och Norge.
Andra raka för Sverige
Sverige har fått en fin start på innebandy-VM i Lettland. Efter storsegern i premiären mot...
Läs mer om Lettland och Sverige.
Rasar mot VM-bilder: 'Jag blev helt chockad'
RIGA/STOCKHOLM. Premiärmatchen i innebandy-VM mellan Sverige och värdnationen Lettland presenterades med hjälp av lättklädda kvinnor. Något som fick den landslagsmeriterade målvakten Erika Johansson att reagera. – Jag blev helt chockad, säger hon. Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!
Sverige premiärvann mot Lettland i VM
Med ett massivt stöd från hemmapubliken lyckades Lettland störa det svenska spelet. Men det räckte inte. Sverige vann som väntat VM-premiären med 7-2. – Deras publik var fantastisk. Det var fullt ös hela matchen, det är så man vill ha det, säger backstjärnan Martin Östholm. Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!
Sverige vann VM-premiären
Sverige inledde innebandy-VM i Riga med en 7–2-seger mot Lettland – men den kom inte utan ansträngning. Det krävdes två rejäla bjudningar för att få hål på det kompakta hemmaförsvaret.
Läs mer om Lettland, Riga och VM-premiären.
Sverige vann VM-premiären
Sverige inledde innebandy-VM i Riga med en 7–2-seger mot Lettland – men den kom inte utan...
Läs mer om Lettland, Riga och VM-premiären.
Kim Nilsson ska slå Jihdes poängrekord i VM
Kim Nilsson har chansen att bli landslagets främste poäng-görare och målskytt genom tiderna under innebandy-VM. Men det är ingenting 28-åringen fokuserar på. –Hur många poäng handlar det om? frågar den svenska stjärnan inför lördagens VM-premiär mot Lettland.
Läs mer om Lettland och VM-premiär.
Rutin i massor i Sveriges trupp till innebandy-VM
Bara tre debutanter fick plats i förbundskapten Jan-Erik Vaaras VM-trupp i innebandy. Därför blir rutinen viktig när Sverige ska försöka försvara guldet i Lettland, 3-11 december. 33-årige Mattias Samuelsson var ett av de första namnen som Vaara skrev ner i laguppställningen.
Läs mer om Lettland, Sverige och Vaara.