Lettland

Måste till Sverige med ambulansflyg

Petter Solberg kraschade svårt under rallycross-VM i Lettland och fick föras akut till sjukhus.Nu rapporterar VG att Solberg måste färdas med ambulansflyg till Sverige för att genomgå en komplicerad nyckelbensoperation.
Läs mer om Lettland, Solberg och Sverige.

Johan Kristoffersson världsmästare i rallycross – säkrade titeln med sjätte vinsten

Med sin femte seger i rad är Johan Kristoffersson redan klar som världsmästare i rallycross, trots att det är två deltävlingar kvar i Tyskland och Sydafrika. Tillsammans med Petter Solberg säkrade man även teammästerskapet för PSRX Volkswagen Sweden. Tävlingen i Lettland blev dramatisk då Petter Solberg kraschade i första kurvan i semifinal. Han fick smärtor i ryggen och togs till sjukhus för kontroll, där man kunde konstatera ett brott på ett nyckelben. Förutom att vara STCC-mästare och vinnare av Carrera Cup kan 28-åriga Johan Kristoffersson nu lägga till en ny titel: Världsmä
Petter Solberg förd till sjukhus
Petter Solberg kraschade i VM-rallycross i Lettland under söndagen. Norrmannen befinner sig just nu på sjukhus. Samtidigt säkrade Solbergs svenske lagkamrat VM-titeln.
Läs mer om Lettland och VM-titeln.
Svensk världsmästare i rallycross: Fantastiskt
Johan Kristoffersson vann sin femte raka VM-deltävling i Riga, Lettland. Det innebär att han är världsmästare i rallycross, trots att två deltävlingar återstår.
Läs mer om Lettland, Riga och VM-deltävling.

Sjarapova utslagen ur US Open

Maria Sjarapovas återkomst i grand slam-tennisen slutade med åttondelsfinal i US Open. Anastasija Sevastova, Lettland, vann med 5-7, 6–4, 6–2 i set.
Läs mer om Lettland.
Sverige mot Turkiet i VM-kvalet
Turkiet, Lettland och Ukraina. Det blir Sveriges motståndare i kvalet till basket-VM i Kina 2019.
Läs mer om Kina, Lettland, Turkiet, Ukraina och VM-kvalet.
Trump utmanar Putin i europeisk gaskamp
Den europeiska energimarknaden skakas om när USA tar upp kampen med Ryssland om att leverera naturgas till östra Europa. Den första leveransen från USA anländer till Lettland nu i augusti, skriver Helsingin Sanomat.
Sverige mot EM-sjuan Italien i basketkval
Italien, Kroatien och Makedonien. Det är Sveriges motståndare i kvalet till basket-EM i Serbien och Lettland 2019.
I Riga lever minnena från ockupationen ännu
Under större delen av 1900-talet var Lettland ockuperat av främmande makt. Det har självklart satt sina spår i landet, där befolkningen i dag värdesätter sin självständighet högt. Säkerhetsrådets Erik Thyselius har besökt Riga och påminns om att frihet är något som aldrig kan tas för givet.
Läs mer om Lettland och Riga.
Fredrik Lindgren tappade VM-ledningen
SPEEDWAY. Det blev polsk storslam vid säsongens tredje GP-deltävling i speedway i Daugavpils, Lettland. Piotr Pawlicki körde in 18 poäng och tog sin första GP-seger före landsmännen Patryk Dudek (16) och Maciej Janowski (13).
Lindgren tappade VM-ledning
Det blev polsk storslam vid säsongens tredje GP-deltävling i speedway i Daugavpils, Lettland. Piotr Pawlicki körde in 18 poäng och tog sin första GP-seger före landsmännen Patryk Dudek (16) och Maciej Janowski (13).
Starkare Lindgren har ett tydligt mål
Speedwaystjärnan Fredrik Lindgren har fått en drömstart i VM-serien och är totalledare inför helgens tredje deltävling i Lettland. – Jag har en tydlig plan och ett stort mål, men det är lång väg att gå, säger 31-åringen.
Läs mer om Lettland och VM-serien.
Belarus får ishockey-VM igen
Belarus och Lettland samarrangerar VM 2021 och året efter får Finland stå som värd, beslöt det Internationella ishockeyförbundet (IIHF) på sin kongress i Köln.
Rysaren: Tyskland vände och vann
Snacka om jätterysare.Lettland var på väg mot kvartsfinal.Då kvitterade hemmanationen Tyskland till 3-3 – med 30 sekunder kvar att spela.– Det är galet, vilket drama!, säger kommentatorn Åke Unger i C More.Tyskland vann till slut efter straffläggning.
Sverige kan tvingas till en flytt – trots segern
KÖLN/STOCKHOLM. Tre Kronor tog en fjärde raka seger anförda av sin nya superduo.Nu ligger kvartsfinalödet i händerna på Ryssland och Lettland.De båda måste vinna sina respektive matcher för att Tre Kronor inte ska tvingas resa till Paris.– Vi får se var vi hamnar. Det ska bli kul att dra igång kvartsfinal, det gäller att vinna de tre sista matcherna och det gäller att vi spelar bättre som lag, säger John Klingberg.
Sverige kan tvingas till en flytt – trots segern
Tre Kronor tog en fjärde raka seger anförda av sin nya superduo.Nu ligger kvartsfinalödet i händerna på Ryssland och Lettland.De båda måste vinna sina respektive matcher för att Tre Kronor inte ska tvingas resa till Paris.
Läs mer om Lettland.De, Ryssland och Tre Kronor.
Storslagsmål – när Ryssland slog Lettland
Ryssland fick ett tveksamt mål godkänt – och ett jätteslagsmål bröt ut på isen.Sen krossade man Lettland med 5-0.– Det ska inte vara mål, säger Sanny Lindström i C More.
Allt inför Tre Kronor-Italien
På torsdagskvällen mötte Tre Kronor Lettland och mindre än ett dygn efter väntar Sveriges femte gruppspelsmatch i VM i Köln. På fredagseftermiddagen är det turneringens lägst rankade lag Italien som är Sveriges motståndare.
Strålman: Vad fan är det för nivå på skiten?
KÖLN/STOCKHOLM. Tre Kronor fick massvis av utvisningar mot sig i den tredje perioden mot Lettland.Då rasade Anton Strålman mot domarnivån i VM.– Vad fan är det för nivå på skiten. Ärligt talat, det kändes inte som att vi fick spela hockey där ute. Ska det vara en dålig nivå får det väl vara en dålig nivå åt båda hållen, säger han.
Läs mer om Anton Strålman och Lettland.Då.
Hållen nolla för Tre Kronor mot Lettland
I fjärde VM-matchen kom Tre Kronors andra seger. Sverige vann på torsdagskvällen över Lettland med 2-0 (1-0, 0-0, 1-0). Men det satt hårt åt och spelmässigt finns det en hel del att jobba vidare med för de svenska spelarna och ledarna.
Läs mer om Lettland, Tre Kronor och VM-matchen.
Boka Kungsträdgården, direkt
Det var inte guldklass mot Lettland - det spar Tre Kronor till nästa vecka.Henrik Lundqvist sätter guldkant på det här laget.Och sedan kommer Nicklas Bäckström av bara farten.Det här blir en klassisk VM-turnering.
Läs mer om Lettland, Tre Kronor och VM-turnering.
Eddie Läck storspelade när Tre Kronor vann
KÖLN/STOCKHOLM. Tre Kronor tog tre välbehövliga poäng.VM-debutanten Eddie Läck nollade ett hittills obesegrat Lettland när Tre Kronor fick spela halva tredje perioden med en man mindre på isen - Läck stod i slutet av matchen för en avgörande räddning, och i sekvensen efter sköt Elias Lindholm avgörandet.– Grabbarna framför spelade riktigt riktigt bra i tre-mot-fem. Vi spelar uppoffrande hela laget, det var fantastiskt skönt att komma i väg med vinsten i de här matcherna. .
Läs mer om Lettland, Läck och Tre Kronor.
Följ Tre Kronor–Lettland
Sveriges herrar möter Lettland i den fjärde gruppspelsmatchen i ishockey-VM i Köln. Pucken släpps 20.15. Läs direktrapporteringen här med start 20.00.
Läs mer om Köln och Lettland.
Holm ersätter Ekman-Larsson i matchen mot Lettland
KÖLN. Tre Kronors lagledning har varit i kontakt med Henrik Lundqvist. – Vi väntar på besked från honom och hoppas att vi får det under dagen, säger Tre Kronors assisterande förbundskapten Johan Garpenlöv. Backen Oliver Ekman-Larsson missar torsdagskvällens match mot Lettland på grund av en förkylning.