Lettland

Trump utmanar Putin i europeisk gaskamp

Den europeiska energimarknaden skakas om när USA tar upp kampen med Ryssland om att leverera naturgas till östra Europa. Den första leveransen från USA anländer till Lettland nu i augusti, skriver Helsingin Sanomat.

Sverige mot EM-sjuan Italien i basketkval

Italien, Kroatien och Makedonien. Det är Sveriges motståndare i kvalet till basket-EM i Serbien och Lettland 2019.
I Riga lever minnena från ockupationen ännu
Under större delen av 1900-talet var Lettland ockuperat av främmande makt. Det har självklart satt sina spår i landet, där befolkningen i dag värdesätter sin självständighet högt. Säkerhetsrådets Erik Thyselius har besökt Riga och påminns om att frihet är något som aldrig kan tas för givet.
Läs mer om Lettland och Riga.
Fredrik Lindgren tappade VM-ledningen
SPEEDWAY. Det blev polsk storslam vid säsongens tredje GP-deltävling i speedway i Daugavpils, Lettland. Piotr Pawlicki körde in 18 poäng och tog sin första GP-seger före landsmännen Patryk Dudek (16) och Maciej Janowski (13).

Lindgren tappade VM-ledning

Det blev polsk storslam vid säsongens tredje GP-deltävling i speedway i Daugavpils, Lettland. Piotr Pawlicki körde in 18 poäng och tog sin första GP-seger före landsmännen Patryk Dudek (16) och Maciej Janowski (13).
Starkare Lindgren har ett tydligt mål
Speedwaystjärnan Fredrik Lindgren har fått en drömstart i VM-serien och är totalledare inför helgens tredje deltävling i Lettland. – Jag har en tydlig plan och ett stort mål, men det är lång väg att gå, säger 31-åringen.
Läs mer om Lettland och VM-serien.
Belarus får ishockey-VM igen
Belarus och Lettland samarrangerar VM 2021 och året efter får Finland stå som värd, beslöt det Internationella ishockeyförbundet (IIHF) på sin kongress i Köln.
Rysaren: Tyskland vände och vann
Snacka om jätterysare.Lettland var på väg mot kvartsfinal.Då kvitterade hemmanationen Tyskland till 3-3 – med 30 sekunder kvar att spela.– Det är galet, vilket drama!, säger kommentatorn Åke Unger i C More.Tyskland vann till slut efter straffläggning.
Sverige kan tvingas till en flytt – trots segern
KÖLN/STOCKHOLM. Tre Kronor tog en fjärde raka seger anförda av sin nya superduo.Nu ligger kvartsfinalödet i händerna på Ryssland och Lettland.De båda måste vinna sina respektive matcher för att Tre Kronor inte ska tvingas resa till Paris.– Vi får se var vi hamnar. Det ska bli kul att dra igång kvartsfinal, det gäller att vinna de tre sista matcherna och det gäller att vi spelar bättre som lag, säger John Klingberg.
Sverige kan tvingas till en flytt – trots segern
Tre Kronor tog en fjärde raka seger anförda av sin nya superduo.Nu ligger kvartsfinalödet i händerna på Ryssland och Lettland.De båda måste vinna sina respektive matcher för att Tre Kronor inte ska tvingas resa till Paris.
Läs mer om Lettland.De, Ryssland och Tre Kronor.
Storslagsmål – när Ryssland slog Lettland
Ryssland fick ett tveksamt mål godkänt – och ett jätteslagsmål bröt ut på isen.Sen krossade man Lettland med 5-0.– Det ska inte vara mål, säger Sanny Lindström i C More.
Allt inför Tre Kronor-Italien
På torsdagskvällen mötte Tre Kronor Lettland och mindre än ett dygn efter väntar Sveriges femte gruppspelsmatch i VM i Köln. På fredagseftermiddagen är det turneringens lägst rankade lag Italien som är Sveriges motståndare.
Strålman: Vad fan är det för nivå på skiten?
KÖLN/STOCKHOLM. Tre Kronor fick massvis av utvisningar mot sig i den tredje perioden mot Lettland.Då rasade Anton Strålman mot domarnivån i VM.– Vad fan är det för nivå på skiten. Ärligt talat, det kändes inte som att vi fick spela hockey där ute. Ska det vara en dålig nivå får det väl vara en dålig nivå åt båda hållen, säger han.
Läs mer om Anton Strålman och Lettland.Då.
Hållen nolla för Tre Kronor mot Lettland
I fjärde VM-matchen kom Tre Kronors andra seger. Sverige vann på torsdagskvällen över Lettland med 2-0 (1-0, 0-0, 1-0). Men det satt hårt åt och spelmässigt finns det en hel del att jobba vidare med för de svenska spelarna och ledarna.
Läs mer om Lettland, Tre Kronor och VM-matchen.
Boka Kungsträdgården, direkt
Det var inte guldklass mot Lettland - det spar Tre Kronor till nästa vecka.Henrik Lundqvist sätter guldkant på det här laget.Och sedan kommer Nicklas Bäckström av bara farten.Det här blir en klassisk VM-turnering.
Läs mer om Lettland, Tre Kronor och VM-turnering.
Eddie Läck storspelade när Tre Kronor vann
KÖLN/STOCKHOLM. Tre Kronor tog tre välbehövliga poäng.VM-debutanten Eddie Läck nollade ett hittills obesegrat Lettland när Tre Kronor fick spela halva tredje perioden med en man mindre på isen - Läck stod i slutet av matchen för en avgörande räddning, och i sekvensen efter sköt Elias Lindholm avgörandet.– Grabbarna framför spelade riktigt riktigt bra i tre-mot-fem. Vi spelar uppoffrande hela laget, det var fantastiskt skönt att komma i väg med vinsten i de här matcherna. .
Läs mer om Lettland, Läck och Tre Kronor.
Följ Tre Kronor–Lettland
Sveriges herrar möter Lettland i den fjärde gruppspelsmatchen i ishockey-VM i Köln. Pucken släpps 20.15. Läs direktrapporteringen här med start 20.00.
Läs mer om Köln och Lettland.
Holm ersätter Ekman-Larsson i matchen mot Lettland
KÖLN. Tre Kronors lagledning har varit i kontakt med Henrik Lundqvist. – Vi väntar på besked från honom och hoppas att vi får det under dagen, säger Tre Kronors assisterande förbundskapten Johan Garpenlöv. Backen Oliver Ekman-Larsson missar torsdagskvällens match mot Lettland på grund av en förkylning.
Holm ersätter Ekman-Larsson i matchen mot Lettland
KÖLN. Tre Kronors lagledning har varit i kontakt med Henrik Lundqvist. – Vi väntar på besked från honom och hoppas att vi får det under dagen, säger Tre Kronors assisterande förbundskapten Johan Garpenlöv. Backen Oliver Ekman-Larsson missar torsdagskvällens match mot Lettland på grund av en förkylning.
Läck ser ut att få chansen mot Lettland
KÖLN. Eddie Läck har fått stå i Viktor Fasths skugga under inledningen av VM.Nu ser det ut som att Läck får chansen – när Tre Kronor ställs mot Lettland.En match där viktiga poäng står på spel i.– Vi måste vinna matcher och det börjar ikväll mot Lettland, säger Victor Hedman.
Oliver Ekman Larsson missar VM–matchen
KÖLN/STOCKHOLM. Oliver Ekman Larsson missar kvällens match mot Lettland.Backen är sjuk och kommer inte till spel.– Samma som igår. Dag till dag, säger Tre Kronors pressansvarige Anders Feltenmark.Han ersätts av Växjös Philip Holm i truppen.
Läs mer om Lettland.Backen och VMmatchen.
Anton Strålman: Det måste vi göra bättre
KÖLN. I kväll ställs Tre Kronor mot gruppettan Lettland. Då hoppas Anton Strålman på bättre utdelning i powerplay än tidigare under mästerskapet. – Ett backskott utan någon framför ger oftast ingenting. Vi måste vara i synk, helt enkelt, förklarar Strålman.
Allt du behöver veta inför Tre Kronor-Lettland
En seger på tre matcher är Tre Kronors VM-facit så här långt. Efter två matchlediga dagar väntar på torsdag kväll match mot Lettland. Här är allt du behöver veta inför Tre Kronor-Lettland.
Läs mer om Lettland och Tre Kronor-Lettland.
Full fart framåt för Tre Kronors yngsta kedja
KÖLN. Tre Kronors yngsta kedja – med en medelålder på 21,5 år – är redo att visa vägen mot Lettland. Efter bara en seger på de tre första VM-matcherna behöver Sverige poäng och segrar. – För varje träning och varje match vi gör tillsammans känns det som om vi hittar varandra bättre och bättre, säger William Nylander om kedjekompisarna William Karlsson och Joel Eriksson Ek.