Lettland

Göran Perssons skogsbolag missar jätteaffär i Lettland

Företaget Greengold, med förre statsministern Göran Persson som en av delägarna, har gått miste om en stor skogsaffär i Lettland sedan en fransk kund backat ur, skriver tidningen ATL. Nu letar bolaget nya köpare av 16.000 hektar mark.
Läs mer om ATL, Göran Persson och Lettland.

Släpptes 2015 – nu misstänks han igen

Nu dras rättssnaran åt kring det hemliga pedofilnätverket. På fredagen häktades fyra män, misstänkta för inblandning i sammanslutningen. En av huvudmännen - en 58-årig man - är tidigare dömd för att ha förgripit sig på en tolvårig pojke på ett hotellrum i Luleå och för att ha utnyttjat fattiga gatubarn i Lettland sexuellt.
Läs mer om Lettland och Luleå.
Finland kvar i A-gruppen
Finland tog hem segern i matchen mot Lettland med 4–1, och håller sig kvar i A-gruppen i junior-VM i ishockey.
Läs mer om A-gruppen och Lettland.
Finskt krismöte efter svag Lettland-match
Finland var nära ett nytt fiasko i nedflyttningskvalet mot Lettland. De regerande mästarna vann till slut med 2-1, men låste in sig i ett krismöte direkt efter slutsignalen. - Det angår bara laget, säger förbundskaptenen Jussi Ahokas till Ilta-Sanomat.

Finland var nära nytt fiasko mot Lettland

Ett skakigt Finland lyckades till slut vinna den första nedflyttningsmatchen över Lettland i JVM-ishockeyn med 2–1.
Läs mer om Finland och Lettland.
Finland illa ute igen
Nedflyttningsmatcherna i junior-VM skulle bli en lätt sak för Finland. Men de finska hockeyjuniorerna fick slita för att vinna måndagens match mot Lettland. Först i mitten av tredje perioden kunde Finland avgöra och vinna med 2–1.
Läs mer om Finland och Lettland.
Tyskland nästa för Sverige
Matchuret stod på 59.59 när han slog till. Med Ramon Ibolds fullträff säkrades 6–5-segern mot USA och Tyskland tog sig vidare till kvartsfinal i innebandy-VM i Lettland.
Läs mer om Lettland, Sverige, Tyskland och USA.
Svensk seger mot Norge i innebandy–VM
Sverige har fått en fin start på innebandy-VM i Lettland. Efter storsegern i premiären mot hemmanationen följde landslaget upp med 8–2 mot Norge.
Läs mer om Lettland och Norge.
Stjärnan avgjorde mot Norge
Sverige har fått en fin start på innebandy-VM i Lettland. Efter storsegern i premiären mot...
Läs mer om Lettland och Norge.
Andra raka för Sverige
Sverige har fått en fin start på innebandy-VM i Lettland. Efter storsegern i premiären mot...
Läs mer om Lettland och Sverige.
Rasar mot VM-bilder: 'Jag blev helt chockad'
RIGA/STOCKHOLM. Premiärmatchen i innebandy-VM mellan Sverige och värdnationen Lettland presenterades med hjälp av lättklädda kvinnor. Något som fick den landslagsmeriterade målvakten Erika Johansson att reagera. – Jag blev helt chockad, säger hon. Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!
Sverige premiärvann mot Lettland i VM
Med ett massivt stöd från hemmapubliken lyckades Lettland störa det svenska spelet. Men det räckte inte. Sverige vann som väntat VM-premiären med 7-2. – Deras publik var fantastisk. Det var fullt ös hela matchen, det är så man vill ha det, säger backstjärnan Martin Östholm. Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!
Sverige vann VM-premiären
Sverige inledde innebandy-VM i Riga med en 7–2-seger mot Lettland – men den kom inte utan ansträngning. Det krävdes två rejäla bjudningar för att få hål på det kompakta hemmaförsvaret.
Läs mer om Lettland, Riga och VM-premiären.
Sverige vann VM-premiären
Sverige inledde innebandy-VM i Riga med en 7–2-seger mot Lettland – men den kom inte utan...
Läs mer om Lettland, Riga och VM-premiären.
Kim Nilsson ska slå Jihdes poängrekord i VM
Kim Nilsson har chansen att bli landslagets främste poäng-görare och målskytt genom tiderna under innebandy-VM. Men det är ingenting 28-åringen fokuserar på. –Hur många poäng handlar det om? frågar den svenska stjärnan inför lördagens VM-premiär mot Lettland.
Läs mer om Lettland och VM-premiär.
Rutin i massor i Sveriges trupp till innebandy-VM
Bara tre debutanter fick plats i förbundskapten Jan-Erik Vaaras VM-trupp i innebandy. Därför blir rutinen viktig när Sverige ska försöka försvara guldet i Lettland, 3-11 december. 33-årige Mattias Samuelsson var ett av de första namnen som Vaara skrev ner i laguppställningen.
Läs mer om Lettland, Sverige och Vaara.
Lugnande besked för Enström
Det såg läskigt ut, men visade sig vara helt okej. Rasmus Enström, 26, kan spela VM i Lettland.–
Läs mer om Enström och Lettland.
Uppgifter: Försvaret nära höjd beredskap
Det svenska försvaret har varit mycket nära att fatta beslut om höjd beredskap, enligt SVT Nyheter. Orsaken: Ryska truppsammandragningar vid gränsen mot Lettland. – Vilken typ av resonemang vi för med Försvarsmakten stannar mellan oss, säger försvarsminister Peter Hultqvist, S, till SVT.
Ikea köper skog för miljardbelopp
Möbeljätten Ikea har under det senaste året köpt skog för miljardbelopp. Totalt rör det sig om 72.000 hektar skogsmark i Estland, Lettland, Litauen och Rumänien, skriver tidningen ATL. Uppskattningsvis rör det sig om affärer värda minst 1,1 miljarder kronor.
Läs mer om ATL, Estland, Lettland, Litauen och Rumänien.
Storbanker går ihop i Baltikum
Bankkoncernen Nordea och den norska branschkollegan DNB slår samman sina verksamheter i Estland, Lettland och Litauen.
Läs mer om Baltikum, DNB, Estland, Lettland och Litauen.
Nordea och DNB går ihop i Baltikum
Nordea och DNB är överens om att slå samman sina verksamheter i Estland, Lettland och Litauen för att skapa en ledande storbank i Baltikum, med starka nordiska rötter. Det framgår av ett pressmeddelande från bankerna.
Läs mer om Baltikum, DNB, Estland, Lettland och Litauen.
Nordea och DNB går ihop i Baltikum
Bankkoncernen Nordea och den norska branschkollegan DNB slår samman sina verksamheter i Estland, Lettland och Litauen.
Läs mer om Baltikum, DNB, Estland, Lettland och Litauen.
25 år efter frigörelsen: Jag känner inte friheten
25 år har gått sedan Estland, Lettland och Litauen utropade sin självständighet efter att ett kommunistiskt kuppförsök misslyckats i Moskva. Otroligt mycket har hänt sedan dess, men fortfarande vilar det sovjetiska arvet över Baltikum.
Läs mer om Baltikum, Estland, Lettland, Litauen och Moskva.
Knäskada stoppade Tsonga
Hemmahoppet Jo-Wilfried Tsonga bröt sin tredje match i Franska mästerskapen. Den sjätteseedade fransmannen var i ledning 5–2 mot Ernests Gulbis, Lettland, när en knäskada tvingade honom att ge upp.
Läs mer om Franska, Lettland och Tsonga.
Roy Johansen lämnar landslaget efter 15 år
Norge firade sin nationaldag med att besegra Lettland med 3-1 i VM:s sista match. Ett perfekt avsked för förbundskaptens Roy Johansen - som lämnar uppdraget efter 15 år som förbundskapten. –Han är Norges bästa förbundskapten någonsin, säger expertkommentatorn Espen Knudsen enligt Dagbladet. Gillar du hockey? Ladda ned SportExpressens nya app och få alla hockeynyheter snabbast – här för iOS och här för Android.