Liberalerna

Avgiftsfritt för alla - även färdtjänst

Möjlighet för alla ungdomar mellan 12 och 18 år i Gävleborg att åka kollektivt avgiftsfritt under sommarloven - detta måste också innefatta avgiftsfri färdtjänst, skriver Liberalerna.
Läs mer om Gävleborg och Liberalerna.

Språkplikt utan konflikt

Socialdemokraterna är sist med att vilja ställa krav på asylsökande, varför? Något som kännetecknar liberalerna som tidigare kallade sig folkpartister är deras förmåga och vana att bygga tankemodeller.
Faktiskt helt fel om att Liberalerna är ensamma om vilja förbjuda religiösa friskolor
När Jan Björklund medverkade i Studio DN special den 26 februari påstod han att han inte uppfattat det som att något annat parti än Liberalerna lagt fram förslag om att stoppa religiösa friskolor. Det stämmer inte.
Läs mer om Liberalerna och Studio DN.
Liberalernas budgetförslag – vill sänka skatten med 23 miljarder
Liberalerna vill främst satsa på skola, integration, polis och försvar nästa år.Samtidigt vill partiet sänka inkomstskatter med nästan 23 miljarder kronor.

Skolan först för Liberalerna

Skolan är Sveriges viktigaste framtidsfråga. Det tycker Liberalerna som i sin vårmotion vill se en rad olika skolsatsningar.
Läs mer om Liberalerna.
Liberalerna: Sänk skatten för alla
Liberalerna vill stoppa avdragsrätten för fackföreningsavgiften och istället sänka skatten för alla som arbetar. - Vi tycker att det är konstigt att den som inte är med i facket straffas med en högre skatt, säger L-ledaren Jan Björklund.
Robert Sundberg: Det profileringsdesperata partiet Liberalerna
Svensk politik I helgen har Liberalerna hållit riksmöte i Västerås. Det skildrades i nyheter i radio, tv och i dagspressen. I någon storstadstidning i form av en notis. Kanske är Liberalerna värda större uppmärksamhet än en notis.
Läs mer om Liberalerna.
S och M sprider myter om miljözoner
Det sprids många myter om miljözoner. Socialdemokraterna och Moderaterna bidrar till att sprida dem. Dessutom med stenåldersargument. Liberalerna driver samma linje som MP, men vågar inte gå ut i frågan.
Läs mer om Moderaterna.
Liberalerna inte med i den tyska regeringen, Wikström
Cecilia Wikström (L) skriver på GP Debatt 21 april om "regeringar med kraftfulla liberala partier" och väljer då att bland annat hänvisa till Tyskland.
Läs mer om Tyskland och Wikström.
Halland och Sverige behöver fasta husläkare
Primärvården bör organiseras utifrån husläkarna och rustas att ta ett större ansvar för att förebygga, möta och behandla fler vårdbehov än i dag, skriver tre företrädare för Liberalerna. Debatt 24/4.
Läs mer om Liberalerna och Sverige.
Viktors val: Ett mycket folkpartistiskt missnöje
Vem har sagt att det ska vara enkelt att vara socialliberal? Starkt folkpartistiskt missnöje i Liberalerna, rapporterar Sveriges ledande samhällsmagasin.
Läs mer om Liberalerna.
Liberalerna sviker elever och lärare
REPLIK DN DEBATT 21/4. Det finns inget stöd i forskningen för att en generaliserande lösning som särskild undervisningsgrupp är adekvat stöd för elever. Tvärtom vet vi att det riskerar att påbörja ett utanförskap, en annan typ av exkludering än den som Liberalerna nu vill komma åt, skriver sex specialpedagoger.
Läs mer om Liberalerna.
Liberalerna vill satsa mer än ÖB på försvaret
Liberalerna vill anslå mera pengar till försvaret än vad överbefälhavaren (ÖB) begärt. Partiet anser att det gällande försvarsbeslut är underfinansierat och att Sverige behöver köpa in raketartilleri för att kunna bekämpa en fiende på svensk mark. Totalt vill Liberalerna satsa 24 miljarder kronor extra till och med 2021, 6 miljarder mer än Moderaterna.
Läs mer om Liberalerna, Moderaterna och Sverige.
L vill satsa på specialistsköterskor – vill satsa 500 miljoner på ny utbildning
Liberalerna vill satsa 500 miljoner kronor på en ny akademisk specialistutbildning för sjuksköterskor.
Liberalerna miljardsatsar på funktionshindrade
VÄSTERÅS. Liberalerna vill satsa sex miljarder på LSS.Det är en av posterna i partiets skuggbudget som presenteras på tisdag.– Detta är de mest utsatta människorna i vårt samhälle. Många av dem har blivit av med sin assistans. Det är barn som inte kan andas eller äta själva, säger Jan Björklund.
Läs mer om Jan Björklund.
Varje människa behövs
DEBATT: Liberalerna Den som lägger en röst på Liberalerna vill att nya svenskar snabbare ska komma in i samhället för att kunna skapa sin egen tillvaro och vara med och bidra till ett bättre Sverige, skriver Arman Teimouri.
Robert Sundberg: Det profileringsdesperata partiet Liberalerna
Svensk politik I helgen har Liberalerna hållit riksmöte i Västerås. Det skildrades i nyheter i radio, tv och i dagspressen. I någon storstadstidning i form av en notis. Kanske är Liberalerna värda större uppmärksamhet än en notis.
Läs mer om Liberalerna.
Liberalerna varnar för liberalism i kampanj
Inrikes. Liberalerna drar igång en kampanj med varningsskyltar för liberalism på affischerna. Syftet är att få till en ideologisk valrörelse - Det är väl lite provocerande, det är det som är meningen, säger partiledaren Jan Björklund.
Läs mer om Det och Jan Björklund.
Liberalerna varnar för liberalism i kampanj
Liberalerna drar igång en kampanj med varningsskyltar för liberalism på affischerna. Syftet är att få till en ideologisk valrörelse.
Liberalerna varnar för liberalism i kampanj
Liberalerna drar igång en kampanj med varningsskyltar för liberalism på affischerna. Syftet är att få till en ideologisk valrörelse
Internt missnöje mot Björklund – skyllde siffrorna på Ohlsson
Missnöjet gror inom Liberalerna efter att Jan Björklund pekat ut ledarstriden med Birgitta Ohlsson som en anledning till partiets kris.I en intern Facebook-grupp för liberaler luftas kritiken bland medlemmarna.– Våra siffror har gått ner länge men under den tiden som Birgitta kandiderade så gick de upp, säger riksdagsledamoten Christina Örnebjär.
L-ordf i Malmö: Jag hade kunnat vara kriminell i dag
För att förstå unga som dras till kriminalitet måste man förstå att för mig och mina barndomsvänner fanns kriminaliteten alltid som ett lockbete runt hörnet. Flera av mina vänner var inte lika lyckosamma som jag var. Några har blivit skjutna, några sitter i fängelse för mord. Jag hade tur, skriver ordföranden för Liberalerna i Malmö, Roko Kursar.
Läs mer om Liberalerna, Malmö och Roko Kursar.
Richard Appelbom: Kan Jan Björklund göra en "Affe"?
Björklund måste visa att bäst före-datum inte gäller partiledare Opinionsmätningar visar att Liberalerna lever farligt. De brukar ligga på 4-5 procent, någon gång under riksdagsspärren på 4 procent.
Darvik (L) "Låt människor i förorten äga sitt boende"
Liberalerna vill ombilda hyresrätter i miljonprogrammet till bostadsrätter och återinvestera pengarna i förorten. - Att områdena är så ensidiga är mycket av roten till de stora sociala problem vi har.
L vill åter ha klasser för svaga elever
Liberalerna vill att elever som har svårt att hänga med eller är stökiga ska sättas i särskilda klasser.