Libyen

Minst elva migranter omkomna utanför Libyen

Utrikes. Den libyska kustbevakningen har bärgat kropparna efter elva människor som har drunknat utanför det afrikanska landet i samband med att de försökte fly över Medelhavet till Italien.
Läs mer om Italien, Libyen och Medelhavet.

Minst elva migranter omkomna utanför Libyen

Den libyska kustbevakningen har bärgat kropparna efter elva människor som har drunknat utanför det afrikanska landet i samband med att de försökte fly över Medelhavet till Italien.
Läs mer om Italien, Libyen och Medelhavet.
Minst elva migranter omkomna utanför Libyen
Den libyska kustbevakningen har bärgat kropparna efter elva människor som har drunknat utanför det afrikanska landet i samband med att de försökte fly över Medelhavet till Italien.
Läs mer om Italien, Libyen och Medelhavet.
Färre migranter i libyska läger
Antalet migranter som sitter frihetsberövade av myndigheterna i Libyen har minskat med fyra femtedelar sedan i maj i fjol,
Läs mer om Libyen.

Ryska ministern varnar för ny migrantkris vid misstag i Syrien

Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov sade vid en presskonferens på fredagen att han hoppas att Syrienkonflikten inte eskalerar till en upprepning av skeendena i Libyen och Irak. Det rapporterar Reuters.
Sofias väg från ångest och dokusåpa till författarliv
Daniel Ek är känd över hela världen som Spotify-grundaren vars aktieinnehav inför tisdagen börsnotering kan vara värt 15 miljarder kronor.Få vet lika mycket om hans fru Sofia Ek.Tvåbarnsmamman som hade en huvudroll i dokusåpan Svenska flickor har skrivit en bok om resan till diktatorn Khadaffi och Libyen som förändrade hennes liv.
Minst åtta döda i bilbomb i Libyen
Minst åtta personer har dödats i ett självmordsdåd i östra Libyen, uppger sjukhus- och säkerhetskällor för nyhetsbyrån AFP.
Läs mer om AFP och Libyen.
Minst åtta döda i dåd i Libyen
Läs mer om Libyen.
Franske ex-presidenten Sarkozy i polisförhör
Frankrikes tidigare president Nicolas Sarkozy har kallats till polisförhör och kan hållas i förvar uppemot 48 timmar.Polisen utreder misstankarna om att Libyen finansierat hans valkampanj 2007, rapporterar Le Monde.
Läs mer om Le Monde, Libyen och Sarkozy.
Över 20 döda i lastbilskrasch i Libyen
Minst 23 människor har omkommit och omkring 100 skadats i en lastbilsolycka i Libyen, enligt sjukhusuppgifter.
Läs mer om Libyen.
Över 20 döda i lastbilskrasch i Libyen
Läs mer om Libyen.
Båt förliste på Medelhavet – 90 befaras döda
Omkring 90 människor befaras ha drunknat i ännu en båtolycka på Medelhavet. De flesta av människorna ombord tros ha varit pakistanska migranter som försökte ta sig från Libyen till EU.
Läs mer om Libyen och Medelhavet.
90 döda i båtolycka på Medelhavet
90 migranter uppges ha drunknat sedan en båt förlist utanför Libyens kust, enligt Internationella migrationsorganisationen (IOM). Tio kroppar ska ha sköljts upp på stränder i Libyen och två överlevare ska ha lyckats simma i land. Ytterligare en person ska ha räddats av en fiskebåt.
Nya sanktioner mot Iran minskar oljeproduktion
Oljepriset är nu det högsta på fyra år, efter att ha klättrat stadigt under hösten. Nordeas analytiker Thina Saltvedt tror att priset kommer ligga kvar på den nivån även under 2018, men det finns flera osäkerhetsfaktorer, bland annat kan nya sanktioner mot Iran och politisk turbulens i länder som Libyen och Venezuela göra att priset stiger: Det kommer vara stor oro kring till de här länderna även under 2018 säger Thina Saltvedt, analytiker på Nordea.
Minst 22 döda i bilbombsattacker vid mosk
Minst 22 personer har dödats och många har skadats i två bilbombsdåd i Benghazi i östra Libyen.
Läs mer om Benghazi och Libyen.
Högsta domstolen sätter ner foten om inreseförbud
Högsta domstolen i USA kommer att pröva lagligheten i den senaste varianten av Donald Trumps inreseförbud, som riktar sig mot medborgare från sex i huvudsak muslimska länder. Det rapporterar AP. Länderna som omfattas är Iran, Libyen, Somalia, Syrien, Tchad och Jemen. Ett slutgiltigt beslut väntas sent i juni, skriver nyhetsbyrån.
Läs mer om Iran, Jemen, Libyen, Somalia, Syrien, Tchad och USA.
Västländers politik för regimskifte farlig för Iran
USA:s och västländernas recept för regimskifte i Afghanistan, Irak, Syrien och Libyen har hittills visat vart principen min fiendes fiende är min vän leder. Iran behöver reformer och inte ytterligare en revolution, skriver professor Masoud Kamali.
EU kan ta in 10.000 flyktingar från Libyen
Upp till 10.000 flyktingar som strandsatts i Libyen kan omlokaliseras till EU under 2018 genom humanitära korridorer, säger Italiens inrikesminister Marco Minniti i en intervju med tidningen La Repubblica.
Första migranterna evakuerade från Libyen
För första gången har migranter från de ökända samlingsplatserna i Libyen evakuerats direkt till Europa.
Läs mer om Europa och Libyen.
65 journalister dödades 2017
65 journalister har dödats i år, enligt Reportrar utan gränsers (RUG) årliga sammanställning. Siffran är lägre än på länge, men en förklaring är att de flesta journalisterna lämnat länder som Syrien, Libyen och Jemen.
Läs mer om Jemen, Libyen, Reportrar och Syrien.
Världen i chock – efter avslöjande om slavhandel
PARIS. Människor säljs som boskap för några hundra dollar Deras val: att svälta, bli slavar eller riskera döden i Medelhavet.Efter CNN:s chockbilder kommer nu reaktioner från hela världen på människohandeln i Libyen. Och jakten på lösningar.
Läs mer om Libyen och Medelhavet.Efter.
Macron laddar för militär aktion mot slavhandeln
Emmanuel Macron tar täten för en militärinsats som ska befria unga afrikaner från slavhandeln i Libyen. Men den franske presidenten och EU kritiseras samtidigt för att bära en del av skulden till den grymma tillvaro som afrikanerna möter under deras försök att nå Europa.
Läs mer om Europa och Libyen.
Krisplan ska rädda människor undan slaveri
I ljuset av rapporterna om att människor säljs som slavar i Libyen lovar AU och EU att göra mer för att hjälpa tusentals migranter som sitter fast i landet. – Om människor utsätts för slavhandel måste vi agera snabbt, säger statsminister Stefan Löfven.
Läs mer om Libyen och Stefan Löfven.