Lidköpingsnytt

Power Meet 2017 flyttar till Lidköping

Den klassiska bilträffen Power Big Meet lämnar Västerås efter över 30 år. Nästa år hålls kalaset på Hovbyfältet i Lidköping den 6–8 juli, skriver Lidköpingsnytt. –Det stämmer. Vi ska ju fira 40-årsjubileum. Då kommer det normalt 30 procent mer folk. Då får vi inte plats på Johannisbergs flygfält, säger huvudarrangören och grundaren Kjell Gustavsson till VLT.

Bötesdömd för fälld älgtjur

En man från Skaraborg har tilldömts ett strafföreläggande med böter på 11 500 kronor för att ha skjutit en älgtjur som inte var lovlig, skriver Lidköpingsnytt.
Läs mer om Lidköpingsnytt och Skaraborg.
Geten i Skara har kommit hem igen
Polisen fick ett larm sent under fredagen att en till synes snäll get spatserade runt på gatorna i Skara. Den omhändertogs då av polisen och en jakt efter ägaren inleddes. Nu har rätt ägare hittats och geten har hittat hem igen, skriver Lidköpingsnytt.nu.
Läs mer om Lidköpingsnytt.nu och Skara.
Snäll get sökte ägare på stan i Skara
Polisen i Skara fick rycka ut vid 23-tiden i fredags sedan flera personer uppgett sig ha mött en get på stadens gator.Geten hittades och togs om hand. Den beskrivs som snäll, van vid människor, och den utövade inget våld mot tjänsteman, skriver sajten Lidköpingsnytt.
Läs mer om Lidköpingsnytt och Skara.

Snäll get på stan söker ägare

Polisen i Skara fick rycka ut vid 23-tiden i fredags sedan flera personer uppgett sig ha mött en get på stadens gator. Geten hittades och togs om hand. Den beskrivs som snäll, van vid människor, och den utövade inget våld mot tjänsteman, skriver sajten Lidköpingsnytt. Polisens bekymmer blev i stället att hitta ägaren. Flera tänkbara getägare kontaktades under natten, men ingen var den rätta.
Läs mer om Lidköpingsnytt och Skara.
Inbrott på maskinfirma i Lidköping
En traktor och en truck stals i helgen från KL Maskineri i Lidköping, uppger Lidköpingsnytt.nu. Tjuvarna hade klippt sänder stängslet för att komma åt maskinerna som värderas till cirka
Uträtad bäck måste krökas igen
En lantbrukare i Järpås utanför Lidköping har ålagts att återställa en ringlande bäck. Lantbrukaren har rätat ut bäcken på en sträcka av några hundra meter, för åkermarkens skull. Men de ursprungliga krökarna, så kallade meanderslingor, är en biotop som inte får ändras. Det anser länsstyrelsen, och den får nu medhåll av mark- och miljödomstolen, uppger sajten Lidköpingsnytt.
Läs mer om Lidköping och Lidköpingsnytt.
Explosion i ställverk gav elavbrott
En explosion vid ett ställverk ledde till strömavbrott i nästan hela Lidköping under nästan en halvtimme, strax efter klockan 20 på tisdagen. Explosionen orsakades av kortslutning i en ny matarledning till ställverket, skriver sajten Lidköpingsnytt. Vittnen liknade händelsen vid ett stort fyrverkeri. Skadorna bedöms vara omfattande.
Läs mer om Lidköping och Lidköpingsnytt.
Första (?) skräpboten utskriven
Den första (?) skräpboten har skrivits ut. Strax före midnatt på måndagskvällen sparkade en ung man på en glasflaska som gick sönder. Det skedde på Gamla Stadens torg i Lidköping mitt framför ögonen på ett par poliser, berättar nättidningen Lidköpingsnytt.nu. Då hade den nya lagen om förbud mot nedskräpning, som gäller från den 10 juli, varit i kraft i ett dygn. Böterna för att skräpa ned är 800 kronor.