Lidköpingsnytt


Bötesdömd för fälld älgtjur

En man från Skaraborg har tilldömts ett strafföreläggande med böter på 11 500 kronor för att ha skjutit en älgtjur som inte var lovlig, skriver Lidköpingsnytt.

Läs mer om Lidköpingsnytt och Skaraborg.

Geten i Skara har kommit hem igen

Polisen fick ett larm sent under fredagen att en till synes snäll get spatserade runt på gatorna i Skara. Den omhändertogs då av polisen och en jakt efter ägaren inleddes. Nu har rätt ägare hittats och geten har hittat hem igen, skriver Lidköpingsnytt.nu.

Läs mer om Lidköpingsnytt.nu och Skara.
Snäll get sökte ägare på stan i Skara

Polisen i Skara fick rycka ut vid 23-tiden i fredags sedan flera personer uppgett sig ha mött en get på stadens gator.Geten hittades och togs om hand. Den beskrivs som snäll, van vid människor, och den utövade inget våld mot tjänsteman, skriver sajten Lidköpingsnytt.

Läs mer om Lidköpingsnytt och Skara.
Snäll get på stan söker ägare

Polisen i Skara fick rycka ut vid 23-tiden i fredags sedan flera personer uppgett sig ha mött en get på stadens gator. Geten hittades och togs om hand. Den beskrivs som snäll, van vid människor, och den utövade inget våld mot tjänsteman, skriver sajten Lidköpingsnytt. Polisens bekymmer blev i stället att hitta ägaren. Flera tänkbara getägare kontaktades under natten, men ingen var den rätta.

Läs mer om Lidköpingsnytt och Skara.

Inbrott på maskinfirma i Lidköping

En traktor och en truck stals i helgen från KL Maskineri i Lidköping, uppger Lidköpingsnytt.nu. Tjuvarna hade klippt sänder stängslet för att komma åt maskinerna som värderas till cirka

Uträtad bäck måste krökas igen

En lantbrukare i Järpås utanför Lidköping har ålagts att återställa en ringlande bäck. Lantbrukaren har rätat ut bäcken på en sträcka av några hundra meter, för åkermarkens skull. Men de ursprungliga krökarna, så kallade meanderslingor, är en biotop som inte får ändras. Det anser länsstyrelsen, och den får nu medhåll av mark- och miljödomstolen, uppger sajten Lidköpingsnytt.

Läs mer om Lidköping och Lidköpingsnytt.
Explosion i ställverk gav elavbrott

En explosion vid ett ställverk ledde till strömavbrott i nästan hela Lidköping under nästan en halvtimme, strax efter klockan 20 på tisdagen. Explosionen orsakades av kortslutning i en ny matarledning till ställverket, skriver sajten Lidköpingsnytt. Vittnen liknade händelsen vid ett stort fyrverkeri. Skadorna bedöms vara omfattande.

Läs mer om Lidköping och Lidköpingsnytt.
Första (?) skräpboten utskriven

Den första (?) skräpboten har skrivits ut. Strax före midnatt på måndagskvällen sparkade en ung man på en glasflaska som gick sönder. Det skedde på Gamla Stadens torg i Lidköping mitt framför ögonen på ett par poliser, berättar nättidningen Lidköpingsnytt.nu. Då hade den nya lagen om förbud mot nedskräpning, som gäller från den 10 juli, varit i kraft i ett dygn. Böterna för att skräpa ned är 800 kronor.
Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23