Lill babs cancer

Lill-Babs hastiga farväl på sjukhuset

Beskedet att Barbro Lill-Babs drabbats av cancer chockade alla, inte minst sångerskan själv. Från sjukhussängen tvingades den legendariska artisten ta ett hastigt farväl av sina vänner som familjen ringt dit och Lill-Babs sista dagar var fyllda av kärlek. – När vi fick se henne i sängen där förstod vi att det var kört, säger vännen Ann-Louise Hanson.
Läs mer om Ann-Louise Hanson.

Lill-Babs sista dagar – hon visste inte hur sjuk hon var

Barbro Lill-Babs Svensson visste inte hur sjuk hon var.Under tisdagen chockades svenska folket av beskedet att den folkkära artisten gått bort efter att ha drabbats av hjärtproblem och cancer.Nu berättar vännerna om sorgen, saknaden och den sista tiden.– Vi kramades och sa att vi ses igen, säger vännen Vicky von der Lancken om sista mötet.
Läs mer om Lancken och Vicky.
5 saker vi aldrig kommer glömma om Lill-Babs
Barbro Svensson föddes 1938 i Järvsö och har under sin imponerande långa karriär charmat hela världen. Den 3 april lämnade Lill-Babs oss efter en tid av elakartad cancer. Hon blev 80 år gammal - här kan du läsa mer om döttrarnas fina hyllningar.
Läs mer om Järvsö.
Bildextra: Folkkära Lill-Babs död - se bilder från hennes framträdanden i Gästrikland
Folkkära Lill-Babs har avlidit i sviterna av cancer, 80 år gammal. Arbetarbladet har grävt i arkivet efter bilder från den lysande stjärnans framträdanden i Gästrikland och Norduppland genom åren. Se bilderna här nedan.
Läs mer om Gästrikland och Norduppland.

JUST NU: Lill-Babs är död

Artisten Barbro Lill-Babs Svensson är död – hon blev 80 år gammal.Det berättar döttrarna Malin Berghagen och Kristin Kaspersen på Instagram.Nyligen lades Lill-Babs in på sjukhus för akut hjärtsvikt. Där upptäcktes det att sångerskan hade en elakartad form av cancer.Familjen har varit runt mamma varje dag sedan hon kom till sjukhuset och hon somnade in lugnt och stilla i dag på förmiddagen. Nu vilar hennes själ hos mamma Brita, skriver döttrarna på Instagram.
Lill-Babs hyllning till Sven-Erik Magnusson
Natten till onsdagen gick Sven-Ingvars frontman Sven-Erik Magnusson bort i cancer. Den folkkära sångaren sörjs av familj, vänner, fans men också av den svenska artisteliten. I Nyhetsmorgon berättar nu Barbro Lill-Babs Svensson om saknaden efter Sven-Erik Magnusson. – Han utstrålade en sådan värme och naturlighet, säger hon i programmet.
Läs mer om Sven-Erik Magnusson.
Julia Mjörnstedt hyllar Lill-Babs cancerstöd
På lördagen poserar Lill-Babs,75, med armbandet på Göteborgs-Postens förstasida. – Det är jätteroligt att en person från en äldre generation visar att det inte handlar om att man har armbandet för att det är coolt, utan att det är ett statement, säger Julia Mjörnstedt från Göteborg, general för Ung Cancer.
Lill-Babs: Min bästa vän gick bort i cancer
Artisten i tårar under tv-inspelning
Lill-Babs: Min bästa vän gick bort i cancer
Artisten i tårar under tv-inspelning
TV 3 gör realityserie om cancer
I höst kommer en realityserie om cancer. Den tre delar långa serien är ett samarbete mellan Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj och TV 3, skriver Metro. I varje avsnitt medverkar tre kända sångerskor, däribland Barbro Lill-Babs Svensson, Jill Johnson, Sonja Aldn, Molly Sandn och Arja Saijonmaa. De diskuterar cancer och väljer ut låtar som de tolkar under en konsert på Cirkus i Stockholm den 31 augusti.