Lilleby

Miljonsmäll väntar efter kommunens bidragsmiss

Kommunens lösning med villavagnar åt nyanlända flyktingar blir betydligt dyrare än beräknat.Försäkringskassan nekar nu bidrag för boende i villavagnar, som de på Lilleby Camping.Notan hamnar i stället hos kommunen.I ett internt mejl som GT tagit del av uppskattas kostnaden till som mest en miljon extra - varje månad.

Gjorde hitlerhälsningar och höll i kniv på dansgolvet

En man misstänks ha gjort Hitlerhälsningar på krogen The Dubliner samtidigt som han höll i en kniv och sa jag ska hugga en blatte.När polispatrullen avlägsnade mannen uppges han ha sagt: Av de tre bomberna tar vi pa oss det i Lilleby och den andra men inte det i Sisjon. – en möjlig referens till bombdåden i Göteborg enligt polisen.Men åklagaren i fallet har inte fört vidare informationen till de som håller i bombutredningen, uppger han själv.– Nej, jag har inte agerat något på grund av det, säger kammaråklagaren Jonas Martinsson.
Tre gripna för bomber vid flera asylboenden
Nazistledare Viktor Melin sitter sedan tidigare häktad för allmänfarlig ödeläggelse efter attentatet mot Syndikalistiskt forum. Nu har han också delgivits misstanke för försök till allmänfarlig ödeläggelse gällande sprängladdningen som hittades vid Lilleby camping.På torsdagen greps och anhölls också en person misstänkt för mordförsök i samband med att en hemmagjord sprängladdning exploderade intill ett flyktingboende i början av januari i Frölunda, uppger Säpo.Han är också misstänkt för de andra två dåden som ingår i utredningen som
En anhållen för bomb på flyktingboende
En person har anhållits misstänkt för att ha försök spränga en bomb på ett flyktingboende vid Lilleby Camping på Hisingen i Göteborg.

En gripen för attentats- försök mot flyktingboende

En person har anhållits misstänkt för att ha försökt utföra ett sprängattentat mot ett boende för flyktingar på Lilleby Camping i Torslanda i förra veckan.Personen ingår i samma Säpo-ledda bombutredning i Göteborg som en nazistledare redan sitter häktad i.Vilka eventuella kopplingar som finns mellan de misstänkta vill inte åklagaren Mats Ljungqvist vid riksenheten för säkerhetsmål kommentera på onsdagen.–Inga kommentarer om det.
En gripen för attentatförsök mot flyktingboende
En person har anhållits misstänkt för att ha försökt utföra ett sprängattentat mot ett boende för flyktingar på Lilleby Camping i Torslanda i förra veckan.Personen ingår i samma Säpo-ledda bombutredning i Göteborg som en nazistledare sitter häktad i.Vilka eventuella kopplingar som finns mellan de misstänkta vill inte åklagaren Mats Ljungqvist vid riksenheten för säkerhetsmål kommentera på onsdagen.–Inga kommentarer om det.
Sprängladdningar vid flyktingboenden utreds
Likheter mellan två sprängladdningar som på kort tid placerats i anslutning till flyktingboenden i Göteborg utreds nu av polisen.Efter en explosion vid ett flyktingboende i Järnbrott tidigare i år, där en man skadades svårt, utreds nu också den sprängladdning som hittades vid Lilleby Camping i Torslanda igår.–Vi tittar naturligtvis på det också och ser om det har någonting att göra med det andra som har skett, säger Ben Wahlin, kommissarie vid grova brotts-roteln som utreder båda händelserna.Samtidigt utreder Säkerhetspolisen en lokal nazistledare för ett sprängattentat mot en v
Misstänkt föremål vid flyktingboende – bombgrupp på väg
Efter lunch larmades polisen till Lilleby camping i Torslanda, som just nu är ett mellanboende för nyanlända.En anställd hade då hittat ett misstänkt föremål vid en av husvagnarna.Polisen har valt att spärra av delar av campingen i väntan på polisens nationella bombgrupp.
Läs mer om Lilleby och Torslanda.
Misstänkt föremål hittat vid flyktingboende – bombgruppen är på väg
Efter lunch larmades polisen till Lilleby camping i Torslanda, uppger GP.En anställd hade då hittat ett misstänkt föremål vid en av husvagnarna.Polisen har nu valt att spärra av delar av campingen i väntan på polisens bombgrupp.
Läs mer om Lilleby och Torslanda.
Brand i villavagn på camping
Räddningstjänsten har larmats ut till Lilleby camping utanför Göteborg.En villavagn började på förmiddagen att brinna.– Det ska ha brunnit under en husvagn, säger larm- och ledningsoperatören på räddningstjänsten.
Läs mer om Göteborg.En och Lilleby.
Grannar hotar bränna nyanländas bostäder
Snart flyttar omkring 200 nyanlända in i villavagnar på Lilleby Camping. I en sluten Facebookgrupp hetsar grannar i Torslanda varandra att bränna ner bostäderna, skriver Göteborgs-Posten. – Det är uppmaningar till mordbrand, säger kommunpolisen Daniel Neck till GP.
Grannar hetsar till mordbrand
Snart flyttar cirka 200 personer in i tillfälliga bostäder för nyanlända på Lilleby camping i...
Läs mer om Lilleby.
Hund attackerad av varg?
Göteborg (JJ) En hund blev på onsdagseftermiddagen attackerad av en misstänkt varg. Attacken inträffade i Torslanda på Hisingen i Göteborg när Magnus Efraimsson i Lilleby var ute och
Läs mer om Göteborg, Hisingen, Lilleby och Torslanda.
14-åring dog i badolycka i Göteborg
Foto: Scanpix Foto: Scanpix En 14-årig pojke dog i en badolycka på Lilleby havsbad i Göteborg på onsdagseftermiddagen.
Läs mer om Göteborg och Lilleby.
14-åring dog i badolycka i Göteborg
Göteborg. En 14-årig pojke dog i en badolycka på Lilleby havsbad i Göteborg på onsdagseftermiddagen.
Läs mer om Göteborg och Lilleby.
14-åring drunknade vid havsbad i Göteborg
En 14-årig pojke omkom i en drunkningsolycka på Lilleby havsbad utanför Torslanda i Göteborg på onsdagseftermiddagen.
Läs mer om Göteborg, Lilleby och Torslanda.
14-åring dog i badolycka i Göteborg
Foto: Scanpix En 14-årig pojke dog i en badolycka på Lilleby havsbad i Göteborg på onsdagseftermiddagen.
Läs mer om Göteborg och Lilleby.
14-åring dog i badolycka i Göteborg
Foto: Scanpix En 14-årig pojke dog i en badolycka på Lilleby havsbad i Göteborg på onsdagseftermiddagen.
Läs mer om Göteborg och Lilleby.
14-åring dog i badolycka i Göteborg
En 14-årig pojke dog i en badolycka på Lilleby havsbad i Göteborg på onsdagseftermiddagen.
Läs mer om Göteborg och Lilleby.
Pojke avled efter olycka på havsbad
En 14-årig pojke har avlidit efter en drunkningsolycka vid Lilleby havsbad i Göteborg. Pojken fördes till Drottning Silvias barnsjukhus där han sedan avled.
Läs mer om Göteborg och Lilleby.
14-åring dog i badolycka i Göteborg
En 14-årig pojke dog i en badolycka på Lilleby havsbad i Göteborg på onsdagseftermiddagen. Pojken...
Läs mer om Göteborg och Lilleby.
14-åring i badolycka i Göteborg
En 14-årig pojke fördes med helikopter till Östra sjukhuset efter en badolycka på Lilleby havsbad i Göteborg på onsdagseftermiddagen. Hans tillstånd är ännu inte känt.
Läs mer om Göteborg, Lilleby och Östra.
14-åring i badolycka i Göteborg
Foto: Scanpix En 14-årig pojke fördes med helikopter till Östra sjukhuset efter en badolycka på Lilleby havsbad i Göteborg på onsdagseftermiddagen. Hans tillstånd är ännu inte känt.
Läs mer om Göteborg, Lilleby och Östra.
14-åring i badolycka i Göteborg
En 14-årig pojke fördes med helikopter till Östra sjukhuset efter en badolycka på Lilleby havsbad i...
Läs mer om Göteborg, Lilleby och Östra.
Badolycka på Lilleby havsbad
Göteborg/TT En pojke i 14-årsåldern hamnade under vattnet vid 15-tiden på Lilleby havsbad utanför Torslanda i Göteborg.
Läs mer om Göteborg, Lilleby och Torslanda.