Linköping

Rosengård tappade poäng mot jumbon

Serieledande Linköping fick oväntad hjälp i jakten på SM-guldet i fotboll. Rosengård, närmast bakom Linköping i tabellen, lyckades bara få med sig 2–2 borta mot tabelljumbon Kif Örebro.
Läs mer om Kif Örebro, Linköping och SM-guldet.
Chocken för Rosengård – guldtåget rullade iväg
Här kan guldtåget ha rullat ifrån stjärnorna i FC Rosengård.2-2 borta mot jumbon Kif Örebro är årets magplask.Istället för att sätta press på tabellettan Linköping tappar FCR mark i toppjakten.– Jag tror det är kört för Rosengård, säger SVT:s expert Daniel Nannskog.
Lindblad: Djurgården måste skrämma bort spöket
Fotbollens högsta serier går in i ett avgörande skede. Malmös herrar har guldet så gott som himma, medan Linköping kopplat greppet i damallsvenskan. SvD:s sportkrönikör Anders Lindblad listar fyra avgörande punkter inför slutstriden.
Läs mer om Linköping.

Monstret vann målvaktsduell i Jönköping

Det var Jonas mot Jonas i målet. Och det blev ett monster som såg till att hans lag vann. Jonas Gustavssons Linköping vann med 2–0 borta mot HV71.
Läs mer om Jönköping.
Monstret nollade mästarna på hemmais
Jonas Monstret Gustavsson har fått en tuff start i sin SHL-återkomst, och låg inför dagens match på femtondeplats i målvaktsligan sett till räddningsprocent.Men i dag tog han gruvlig revansch - genom att hålla nollan borta mot mästarna HV 71 och skänka säsongens första seger till Linköping.– Alltid skönt att få hålla en nolla, säger Gustavsson till C More.
Läs mer om C More, Gustavsson och Linköping.
Tung vändning av Växjö
Linköping ledde med 4–2 inför sista perioden och hade klart grepp på full pott. Då spökade Växjö ännu en gång för östgötarna. Gästerna vände – och vann med 5–4 efter förlängning.
Läs mer om Växjö.
Stor målfest i Linköping – bakom OS-målvakterna
Linköping HC mot Växjö Lakers och en match i matchen mellan SHL:s två blivande OS-målvakter (?) - då blev det en målfest deluxe i Saab arena.Det efter att Växjö Lakers vänt matchen från 2-4 till vinst 5-4 i förlängning.
Tuff start för Djurgården – mästarlaget föll igen
Mästarlaget Djurgården har det tufft i öppningen av SDHL. Mot Linköping kom fjärde förlusten på fem matcher då ett skadeskjutet hemmalag föll med 2–3.
Läs mer om Djurgården.
Två krockar på E4 – stopp i trafiken
Två olik krockat har skett på E4 utanför Linköping.Nu är det totalstopp i trafiken i både riktningar, skriver Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Linköping.Nu.
SHL-forwarden skadad – blir borta i flera veckor
Nick Sörensen missade premiären mot Färjestad – och nu kommer beskedet att Linköping tvingas klara sig utan honom i flera matcher.Det bekräftar tränaren Dan Tangnes för Corren.–Från skadetillfället ser det ut som att han missar drygt två månader. Det är en lång tid, säger han till tidningen.
Ostraffad, duktig, snäll – och mördar för pengar
Så har det hänt igen.En vanlig småbarnspappa, ostraffad, duktig i skolan och snäll – en hyvens karl enligt vänner och familj – är misstänkt för att brutalt ha slagit ihjäl ett äldre par i deras hem i Mantorp utanför Linköping.
Läs mer om Linköping och Mantorp.
Linköping – trupp 2017 med betyg på spelarna
Linköping HC åkte i våras ut i kvartsfinal - här är deras lag i SHL 17/18.Betyg och kommentarer om samtliga spelare och lagdelar i Linköping.Och hela lagets spelschema i SHL 2017 och 2018.
Läs mer om Linköping.Och och SHL.
Röda tråden i svenska startelvan: Linköping
Linköping dominerar det svenska fotbollslandslaget. I tisdagens VM-kval ser Linda Sembrant ut att bli den enda startspelaren utan LFC-koppling. – Tiden där var en av de viktigaste perioderna i min karriär, säger Sveriges lagkapten Caroline Seger.
Helt ofattbart – det är respektlöst mot fansen
SHL-klubbarna får skylla sig själva att de förlorar spelare till OS.Men SHL-pamparna visar återigen en brist på respekt för publiken.Särskilt fansen till Skellefteå och Linköping har anledning att vara förbannade.Krocken med OS kan förstöra hela säsongen för deras favoritlag.
Läs mer om Linköping och Skellefteå.
Stark som en räv på Östgötateatern i Linköping
Macchiariniaffären blir lite väl uddlös teaterfars, tycker Pia Huss.
Läs mer om Linköping och Östgötateatern.
Monstret straffad av Färjestad i tung comeback
Färjestad tappade 2–0 till 2–2 mot Linköping, men vann till slut med 3–2 efter straffar. Per Åslund avgjorde när han överlistade Jonas Monstret Gustavsson.
Läs mer om Färjestad och Linköping.
Dick Axelsson gav NHL-stjärnan en läxa
Färjestad slog Linköping.Dick Axelsson, som spelat noll NHL-matcher i karriären, vann matchen i matchen mot Derek Roy, 738 NHL-matcher.SHL är en egen värld.Det måste även spelarna från Nordamerika fatta.
Katjas viktiga uppmaning efter sonens hjärntumör
Att skola och arbete drar i gång igen efter sommaren är ofta synonymt med influensatider.Något som fick Katja Bergstedt, 29, från Linköping att sätta upp en lapp i förskolan.En feber kan nämligen innebära livsfara för hennes tvåårige son Loke.– När det är extra mycket infektioner som går är det bra om man kan tänka till en extra gång, inte bara för Lokes skull, säger hon.
Läs mer om Katja Bergstedt, Linköping och Loke.
Hemmapremiär – då förlorade Luleå
Luleå åkte ut på fyra matcher lång turn söderut i förra veckan. Då sopade de rent och kammade hem tolv poäng till Norrbotten. Men då låste det sig i stället när det vankades hemmapremiär mot Linköping.
Läs mer om Linköping, Luleå och Norrbotten.
18-åring får dröm- chans i premiären
Lucas Nordsäter värvades till Färjestads juniorlag inför den här säsongen.Men i morgon när man tar emot Linköping i SHL-premiären ser Lucas Nordsäter ut att få en viktig roll i backuppsättningen – intill landslagsmeriterade Sebastian Erixon.– Skitkul om jag får vara med, lite nervositet känner jag, säger Nordsäter till VF.
Man anhållen för dubbelmordet i Mantorp
En man är anhållen för dubbelmordet i Mantorp utanför Linköping. – Polisen systematiska och uthålliga kartläggningsarbete har lett fram till att vi lyckades identifiera en misstänkt man, säger vice chefsåklagare Eva Nemec Nordh, vid åklagarkammaren i Linköping i ett uttalande.
En person anhållen för dubbelmordet i Mantorp
En person har anhållits misstänkt för dubbelmordet i Mantorp utanför Linköping, uppger åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.Mannen är anhållen på sannolika skäl misstänkt för att ha mördat paret i Mantorp. – Denna man är tidigare okänd för oss, säger vice chefsåklagare Eva Nemec Nordh, vid åklagarkammaren i Linköping.
Person anhållen för dubbelmordet i Mantorp
En person är anhållen för dubbelmordet i Mantorp utanför Linköping. – Polisen systematiska och uthålliga kartläggningsarbete har lett fram till att vi lyckades identifiera en misstänkt man, säger vice chefsåklagare Eva Nemec Nordh, vid åklagarkammaren i Linköping i ett uttalande.