Liv

Hit kan monstret som fick magiskt liv spåras

En av Europas mest fascinerande begravningsplatser kopplas till en variant av Frankensteins monster. Besök den täta skogen av gravstenar en stormig, kulen höstdag, och du inser lätt hur golemtron fick näring av folkfantasin, skriver Dick Harrison.
Läs mer om Dick Harrison.

Prinsens ånger – efter sista orden med Diana

Prins Harry berättar nu om sin ånger efter det sista telefonsamtalet med sin mamma.Prinsessan Diana ringde sina söner en sista gång från Paris innan hon dog.– Jag har ångrat hela mitt liv att jag pratade med henne så kort, berättar prinsen under dokumentären Prinsessan Diana: minnet efter vår mamma.
Läs mer om Diana och Prinsessan Diana.
Hilton bryter tystnaden – 13 år efter sexvideon
I början på 2000-talet var Paris Hilton, 36, en av de kändaste personerna i världen.Sen släppte hennes expojkvän en sexvideo som han la ut på nätet – något som enligt Paris Hilton förstörde hennes liv.–Jag ville bli som prinsessan Diana. Men han förstörde allting, säger hon i en intervju.
Läs mer om Diana.

Toril målar naturen i akvarell Jag går helt på känsla

Med sina vackra och spröda blommor och träd fulla av liv visar den danska akvarellkonstnären Toril Baekmark naturens skönhet.– Det finns en otrolig magi i naturen som jag vill fånga, säger hon.
Läs mer om Jag och Toril Baekmark.
Charmigt minihus till salu mitt i Stockholm
Skulle du vilja bo i ett litet sött hus, men ändå kunna leva ditt liv mitt i centrala Stockholm? Då är det här gårdshuset vid Odenplan perfekt för dig!
Läs mer om Odenplan och Stockholm.
Kärlekens ord: Så dog Elvis Presley
Elvis Presley levde ett förtrollat liv, men han dog inte en död i skönhet. The King hittades livlös, liggande i sina egna spyor på golvet framför toalettstolen, i dag för 40 år sedan. Månaderna före sin död fick han nära 10 000 tabletter utskrivna – men den officiella dödsorsaken är hjärtattack. Elvis sköterska och hans flickvän berättar om förfallet de sista dagarna av hans liv.
Fina hyllningen efter hunden Biancas död
För drygt två månader sedan tvingades Joacim Eriksson ta ett hjärtekrossande beslut.Det när hans fyrbenta vän insjuknade hastigt och avlivades kort därpå.Nu har Djurgårdsmålvakten valt att dedicera sin målvaktsmask till Bianca.– Det var nog några av de jobbigaste dagarna i mitt liv. Hon har ju varit med i stort sett varje dag de senaste åren, säger han till SportExpressen.
My Skarsgård: Jag vaknade på nätterna och drack
Vid skilsmässan eskalerade drickandet. Till slut drack My Skarsgård en flaska vodka om dagen och hade helt slutat att äta. I dag är hon nykter och hjälper andra med alkoholberoende. – Det är aldrig för sent – det går alltid att få ett bra liv, säger hon.
Läs mer om My Skarsgård.
Vad vet du om Elvis Presleys liv och död?
Den 16 augusti är det 40 år sedan Elvis Presley avled i sitt hem i Graceland. Vad vet du om denna legendariska artist – testa dig i DN:s quiz.
Läs mer om Graceland.
Citys desperata bud – för att få Sanchez
Manchester Citys jakt på Alexis Sanchez har stannat av.Nu är de redo att väcka liv i den – med ett megabud.
Läs mer om Sanchez.
Han flydde Nordkoreas diktatur: Vi följer Kim Jong-Un av rädsla
LONDON. Han har flytt den Nordkoreanska förtryckarregimen men lever fortfarande ett liv i rädsla.För Sky News berättar nu den anonyma desertören om det fruktansvärda som händer i hans gamla hemland.– Om du kritiserar Kim Jong-Un skickas du till ett fångläger och kommer aldrig tillbaka, berättar han i intervjun.
Läs mer om Kim Jong-Un och Nordkoreanska.
Han fick en ny familj tack vare sin stamcellstransplantation
För tolv år sedan hade Fredrik Bagges cancer spritt sig och han var svårt sjuk. En stamcellstransplantation gav honom nytt liv – och en ny familj från oväntat håll. Donatorn Amber Westbrook tillhör navajostammen i USA. – Hur kunde våra vävnadstyper matcha? Jag inbillar mig lite grann att vi är släkt långt tillbaka, säger Fredrik Bagge.
Läs mer om Fredrik Bagge och USA.
Dom mot militärer ger utnyttjade kvinnor hopp
Sepur Zarco. Mot alla odds lyckades 15 mayakvinnor i Guatemala få två före detta militärer dömda för brott mot mänskligheten efter att de tvingat kvinnorna till sexslaveri under inbördeskriget. Upprättelsen har förändrat kvinnornas liv och banat väg för andra sexoffer.
Läs mer om Guatemala.
Uppgifter: Juventus jagar Arsenals mittfältsstjärna
Jack Wilsheres karriär har stagnerat på grund av skador.Men kanske kan den få nytt liv i Italien.Enligt Tutto Mercato Web är den italienska storklubben Juventus ute efter 25-åringen.
Läs mer om Italien.Enligt.
Förra simstjärnan räddade mans liv under Cykelvasan
Förre simmaren Emma Igelström stannade och var med och räddade livet på en cyklist som kraschade på Cykelvasan. Samtidigt som jag gör HLR på honom skriker jag på hjälp. Ingen stannar, fan för er!!!, skriver hon på Instagram.
Minst 160 männsikor har dödts i översvämningar i Nepal
Översvämningar och jordskred har hittills krävt minst 160 människors liv i södra Nepal, norra Indien och Bangladesh, rapporterar AP.I Nepal ska minst 70 människor ha dödats.
Läs mer om Bangladesh, Indien och Nepal.
Dansband räddade liv under spelning
Dansbandet Framed räddade liv under spelning med hjälp av hjärtstartare. Bandet spelade under en logdans i Umeå när en man plötsligt föll ihop.– Efter det som hände i helgen känns hjärtstartaren som en medlem i bandet, säger sångaren Anders Inberg.
Läs mer om Umeå.
Bolts ilska efter sitt sista farväl
LONDON. Usain Bolt tackade för sig med ett ärevarv inför fullsatta läktare i London.Som ett startskott för sitt nya liv så röt han i från mot dopingen inom friidrotten.– Om du fuskar borde du stängas av på livstid, säger han.
Läs mer om London.Som.
Minst 40 döda i översvämningar i Nepal
Dramatiska översvämningar och jordskred i Nepal har krävt minst 40 liv, meddelar tjänstemän. Tusentals nepaleser har tvingats fly sina hem på grund av de intensiva monsunregn som vräker ner över det bergiga landet.
Läs mer om Nepal.
Robinson-Kent försvann – avslöjar hemliga kärleksresor
Robinson-deltagaren Kent Larsen berättar om sitt heta kärleksliv. För tio år sedan mötte han kvinnan i sitt liv – sedan dess har paret åkt på kärlekssemester till Indien varje vinter. – Hon är en otroligt varm person, säger Kent Larsen.
Läs mer om Indien och Kent Larsen.