Liv

DN gratulerar: Lars Stjernkvist, kommunalråd i Norrköping

Lars Stjernkvist har rört sig i maktens boningar under större delen av sitt vuxna liv, bland annat som partisekreterare och generaldirektör. Ena foten har han ändå alltid haft kvar i sitt ursprung.
Läs mer om Norrköping.

Jurist tog sitt liv i protest mot Trumps klimatpolitik

I soluppgången lördagen den 14 april i år hällde den 60-årige juristen David Buckel en dunk bensin över sig i en park i New York. Han tände sedan eld på sig själv och avled strax därpå. En bit bort från platsen där han avslutade sitt liv hade han lämnat ett långt och utförligt protestbrev mot Donald Trumps klimatpolitik.
Läs mer om David Buckel och New York.
Cicci Renström Suurna: Avicii kämpade med panikångest
TV4Nyheternas kulturreporter talar om dokumentären "True stories" som skildrade Aviciis liv.
Läs mer om True.
Tore, 85, fick stroke för 19 år sedan och förlamades - nu är han tillbaka och tränar på gym: "Det är match igen"
Tidigt på morgonen 26 oktober 1999 kände Tore Fahlén i Nyland att det började krypa som av myror i kroppen, först i höger arm, sedan ner över höger ben. Det var början på något som skulle förändra, nästan ända, hans liv.
Läs mer om Nyland och Tore Fahln.

Avicii avslutade sitt eget liv

Familjen har valt att gå ut med dödsorsaken. I fredags lämnade Tim Bergling jordelivet alldeles för tidigt. Han påträffades död i Omans huvudstad Muskat 28 år gammal.
Läs mer om Muskat och Tim Bergling.
Aviciis familj: "Han ville få frid"
Nyheter. Tim Bergling, känd under namnet Avicii, hittades avliden den 20 april. Familjen berättar nu i ett officiellt uttalande att han tog sitt liv, enligt ett uttalandet som skickats till DN genom artistens presskontakt.
Läs mer om Avicii.
Det absolut viktigaste är att finnas där, att lyssna
Danuta Wasserman är professor i psykiatri och suicidologi vid Karolinska institutet i Solna. Enligt henne går det att förebygga och förhindra självmord i många fall. – Det absolut viktigaste när någon i ens omgivning säger sig vilja avsluta sitt liv är att lyssna, skapa trygghet och utrymme för eftertanke, säger hon.
Läs mer om Karolinska och Solna.
Bekräftat: Tim "Avicii" Bergling tog sitt eget liv
Tim "Avicii" Bergling valde att avsluta sitt eget liv. Det bekräftar nu den svenske superstjärnans familj.
Familjen berättar om Tim Avicii Berglings död: Han orkade inte längre
Artisten och producenten Tim Bergling, känd under namnet Avicii, hittades avliden den 20 april. Familjen berättar nu i ett officiellt uttalande att han tog sitt liv. Han kämpade verkligen med tankar om Meningen, Livet, Lyckan. Nu orkade han inte längre, skriver familjen.
Hur gör vi för att fungera som farföräldrar?
Hej,Jag är 75 år och har en man sedan 50 år och två vuxna söner. I hela mitt vuxna liv har vi stått utanför släktgemenskapen, vi står utanför sällskapslivet och känner inte att vi har något umgänge vi kan bjuda hem. Vi blir mycket sällan bjudna till någon annan.
Läs mer om Jag.
Röstvärvaren sjunger för ett friskare liv
Det började med en älgolycka. Många år senare leder kantor Gunilla Berglund Hagström Friskvårdskören i Södra Sandsjö församlingshem. I läkande och förebyggande syfte - och för den rena sångglädjen. Först är det uppvärmning.
Läs mer om Södra Sandsjö.
Sju timmar senare är han en mördare
Här, sent på natten den 8 februari, stannar den mordmisstänkte yrkeschauffören till vid en bensinmack – samtidigt fångas han av en övervakningskamera.Mindre än sju timmar senare slår mannen larmnumret 112 – och erkänner att han har dödat en ung kvinna i sin bostad.– Det var absolut inte meningen men, fan fan fan, men skitsamma jag har förstört mitt liv och jag har tagit ett liv. Jag ångrar mig som fan alltså, säger han i larmsamtalet.
Filmrecension: Händelser i Ydre om liv och död i Sveriges minsta kommun
Händelser i Ydre är en närgången blick på livet i en liten svensk ort. Komik, sorg, smärta och glädje får plats i den kärleksfulla dokumentären.
Läs mer om Ydre.
Robert Sundberg: Så är partiernas inre liv, med färre medlemmar och få som kan eller vill bli kandidater i valen och ta på sig demokratiska uppdrag
Partimedlemmar Valet närmar sig, drygt fyra månader återstår. Eller korrektare valen, eftersom det är tre demokratiska nivåer det är fråga om. De politiska sakfrågorna och politiska spelet hamnar i centrum när valet närmar sig.
Hon får årets pressfrihetspris
Den syriske journalisten Lina Chawaf har tilldelats Reportrar utan gränser pressfrihetspriset för 2018. Med risk för sitt eget liv har hon byggt upp radiostationen Radio Rozana som rapporterar inifrån Syrien under täckmantel.
Ailas familj lämnade Finland för ett bättre liv i Sverige: "Mor lämnade hemmet med sorg"
Första maj 1951 kom Aila Nordh och hela hennes familj till Fagersta. Bakom sig lämnade de ett krigsdrabbat Finland och i bagaget hade de drömmar om Sverige. Nu har Aila släppt boken om familjens historia. Museet var fyllt till sista plats.
Läs mer om Aila, Aila Nordh, Fagersta, Finland och Sverige.
Det var en gång fred, det var en gång liv
Jag känner mig rädd. "Är det några landsminor här?", säger jag nervöst. Vi står 2 500 meter över havsnivån på Hesen Beg. Ett par hundra meter nedanför oss hade Saddam ett av sina sommarpalats.
Läs mer om Hesen Beg och Saddam.
Sandras snabba insats – räddade vännens liv
Sandra, 37, agerade blixtsnabbt när lunchen med vännen förvandlades till en nödsituation. Ny hyllas hennes hjälteinsats.– Jag hoppas att jag aldrig behöver göra det igen, men det känns bra att veta att jag faktiskt har gjort det, säger Sandra.
Läs mer om Sandra.
Eldsjälarna håller Ransta IK vid liv - här löser man allt på egen hand: "Klubben betydde allt"
Ideella krafter fortsätter att dra runt Ransta IK, 99 år efter att klubben bildades. Det är en förening med stor betydelse för det lilla samhället - även om det kanske inte är som det en gång var. - Betydelsen är stor, men inte som förr.
Läs mer om Ransta IK.
Yxmördarens förra dåd: Högg ihjäl man som sov
När Durim Lumi, 37, högg ihjäl en ung kvinna i Värmland med yxa var det andra gången han tog en människas liv och nu får han livstids fängelse.Den dubble mördarens första offer: En man som attackerades när han låg och sov.Efter dådet dumpade Durim Lumi kroppen i en grop.
Läs mer om Durim Lumi och Värmland.
På liv och död i en av vår tids svåraste konflikthärdar
Nyapol Gathor föddes i världens yngsta land. Nu svävar hon mellan liv och död i ett Sydsudan där historien ständigt upprepar sig. Följ med fotojournalisten Jacob Zocherman till en av vår tids svåraste, och mest underrapporterade, konflikthärdar.
Läs mer om Jacob Zocherman och Sydsudan.
USA misstänker utvisade ryska diplomater för att ha jagat avhoppade landsmän
Bland det 60-tal ryska diplomater som i mars utvisades från USA, hävdar polisen och underrättelsetjänsten att somliga hade i uppgift att leta upp ryska avhoppare som startat nya liv i USA.
Läs mer om USA.
Jackie Arklöv: Är så trött på min historia
Jackie Arklöv har suttit i fängelse sedan 1999 – dömd till livstid för polismorden i Malexander.I en intervju med Vägen ut berättar han om brotten, fängelsetiden och framtiden.– Det blir svårare med tiden att förstå varför jag sitter här. Det är naturligtvis en konsekvens av mitt gamla liv, men ibland blir det obegripligt, säger Arklöv.
Läs mer om Arklöv, Malexander.I och Vägen.