Liv

Nu avslöjas tragiken – som förändrade Robin Williams liv

Nästan fyra år efter Robin Williams död, är HBO nu redo att släppa en ny dokumentär om den hyllade skådespelaren.Dokumentären innehåller nya intervjuer med bland annat Williams första fru, skådespelarens vänner David Letterman och Billy Crystal.Men det starkaste ögonblick i filmen är ett tragiskt dödsfall–som förändrade Robin Williams liv för alltid.

Mandelmann trotsar läkarnas hårda krav

Gustav Mandelmann fick beskedet: lantlivet skulle göra honom sjuk.Trots allergierna mot hö och grisar, som läkaren trodde skulle förhindra honom från att bo på en gård, valde han ett liv i det gröna – och i kvällens avsnitt klappar han grisar av den ovanliga rasen ungerskt ullsvin.– Det är svårt att klämma dem på magen, för det är så mycket ull i vägen, säger Gustav Mandelmann i Mandelmanns gård.
Läs mer om Gustav Mandelmann.
Mandelmann trotsar sin okända sjukdom
Gustav Mandelmann fick beskedet: lantlivet skulle göra honom sjuk.Trots allergierna mot hö och grisar, som läkaren trodde skulle förhindra honom från att bo på en gård, valde han ett liv i det gröna – och i kvällens avsnitt klappar han grisar av den ovanliga rasen ungerskt ullsvin.– Det är svårt att klämma dem på magen, för det är så mycket ull i vägen, säger Gustav Mandelmann i Mandelmanns gård.
Läs mer om Gustav Mandelmann.
Duons jakt på bättre jag som Jackass för akademiker
De lägger 100 000 kronor och tolv månader av sina liv på att med olika metoder förbättra sig själva. Under resans gång får de uppleva maximal effektivitet, besöka själens mörkaste rum – och lära sig hur en prostatavibrator fungerar. Ida Thern har läst Carl Cederströms och Andre Spicers omtalade självhjälps-epos.

Hans liv förstördes – efter skilsmässan från Presley

Gitarristen Michael Lockwoods liv har ändrats totalt efter skilsmässan från Lisa Marie Presley.Nu jobbar han i en musikaffär för att få ekonomin att gå ihop – och kräver att domstolen står för rättegångskostnaderna efter skilsmässan.Samtidigt har han dragit sig tillbaka från offentligheten.
Hjärtinfarktlarmet bevisar att kvinnor diskrimineras i vården
Kvinnor med hjärtinfarkt diskrimineras i vården.De får inte lika bra vård som män och har därför högre risk att dö.En ny stor svensk studie visar att svensk sjukvård är långt ifrån jämlik.Det räcker nu! Det är 2018 och hög tid att värdera kvinnors liv lika högt som mäns.
Karin, 53: Så förändrades mitt liv när jag blev klimatsmart
Det blev en hel del förändringar i 53-åriga Karin Westins liv när hon bestämde sig för att på allvar börja leva en hållbar livsstil för 6 år sedan. Och det var hennes barn som fick henne att ta steget. – Den generationen är ju mer medveten, och de är ju tyvärr även de som ska leva med de misstag som vi tidigare generationer har gjort i samhället. De ifrågasätter mer av den livsstilen vi har, och det var en stor inspiration för mig, säger hon.
Bankkamrer spårlöst försvunnen – är han vid liv?
Stockholmarna surrar och spekulerar. En stor snackis i huvudstaden för exakt 100 år sedan var en försvunnen bankkamrer. Hans öde är den nya ledtråden till veckans Stockholmsgåta.
Läs mer om Stockholmsgåta.
Josefines önskan – innan hon dör
Josefine Quist, 23, från Kungsbacka lever varje dag som om den vore den sista. Eftersom den faktiskt kan vara det.Sjukdomen kommer att ta hennes liv.– Innan det händer vill jag hinna besöka min syster i Dublin. Hon betyder allt för mig, säger Josefin, som startat en insamling på Facebook för att ha råd med den kostsamma resan.
Läs mer om Dublin, Facebook, Josefin och Kungsbacka.
Inget fördömande av Turkiets Syrienoffensiv
Vid mötet i FN:s säkerhetsråd stod läget i Afrin i norra Syrien, såväl som i de inringade oppositionsfästena Idlib och östra Ghouta, på dagordningen. Men det blev inget fördömande av Turkiets militärinsats, som hittills krävt nästan 80 liv.
Läs mer om Afrin, Ghouta, Idlib och Syrien.
Kvinna dog av rökskador vid villabrand
En kvinna fördes till sjukhus med allvarliga rökskador i samband med en villabrand utanför Flen på söndagseftermiddagen – men hennes liv gick inte att rädda.
Läs mer om Flen.
Emanuel, 14, död – opererade jättetumör
NEW YORK. 14-åriga Emanuel Zayas från Kuba skulle äntligen få ett normalt liv.Men försöken att operera bort jättetumören slutade med hans död.– Våra kondoleanser går till Emanuels familj och förlusten av en väldigt modig ung man, säger läkaren Robert Marx.
Läs mer om Kuba och Robert Marx.
Misstänkte mördaren gömde sin hemlighet
Han misstänks ha mördat en kvinna i motionsspåret – sedan höll 20-åringen, av allt döma, sin mörka hemlighet för sig själv i nästan tre månader.– Det finns ingen som vi vet att han berättat det för, säger biträdande spaningsledaren Göran Arvidsson.När den unge mannen insåg att polisen var honom på spåren valde han att utan förklaring ta sitt liv.
Caroline Wozniacki tackar kärleken för framgången
Caroline Wozniacki, 27, spelar som pånyttfödd.I morgon kan hon nå sin första semifinal i Australien på sju år.Då väljer danskan att tacka nye kärleken David Lee för framgången.– Jag har inga problem längre i mitt liv, säger Wozniacki enligt USA Today.
Läs mer om Australien, David Lee och Wozniacki.
Kvinna dog av rökskador vid villabrand
En kvinna förde till sjukhus med allvarliga rökskador i samband med en villabrand utanför Flen på söndagseftermiddagen – men hennes liv gick inte att rädda.
Läs mer om Flen.
Erik Helmerson: Ett liv i skuggan är inte barnens bästa
Staten säger att någon ska utvisas ur landet. Kommunen ger bidrag om personen går under jorden. Det är en björntjänst som är helt orimlig.
Chippens nya liv – som affärsman
ABU DHABI. Christian Wilhelmsson har bytt fotbollskarriären mot ett liv som affärsman.För SportExpressen berättar Chippen om sitt nya jobb som vd, livet efter fotbollen, miljonerna som han tjänat, vad han tycker om Janne Anderssons nya landslag - och varför han och Zlatan Ibrahimovic inte längre är lika nära vänner.- Vi är inte ovänner eller så men det är mer på sms-nivå nu. Han har full upp med sitt och jag med mitt, säger Chippen.
Läs mer om Chippen och Zlatan Ibrahimovic.
Annika Hagströms stora kamp – för sjuke maken
Hon var den första kvinnliga chefen någonsin på Expressen - och på redaktionen träffade hon även sin livskamrat, författaren Anders Ehnmark.Han har följt henne genom tv-succer som Caramba! och Rikets affärer och gästprofessuren på JMG.Men sedan Anders pulsåder brast bor han på ett boende och Annika Hagström sover ensam i dubbelsängen.- Anders har varit mannen i mitt liv och han är det fortfarande, säger den 75-åriga journalisten.
De kopplas till mordet på ärkefienden i gängkriget
Han sköts till döds i en vild biljakt där mördaren hängde ut genom rutan och öppnade eld.Ett av de blodigaste krigen i Stockholms undre värld har eskalerat: Två tongivande medlemmar i Östberganätverket är häktade för inblandning i mordet på en 28-årig ledare i rivaliserande Bredängsnätverket.Samma 28-åring som 2013 fällde skotten som enligt polisen blev startpunkten för konflikten – som skördat fyra liv.
Lill-Babs ensamma liv – utan en partner
Barbro Lill-Babs Svensson, 79, tycker att det är skönt att vara själv.Samtidigt känner hon sig ensam – och hemma i Järvsö står tv:n alltid på för att hålla henne sällskap.I TV4:s Anders knackar på berättar artisten att hon inte längre söker efter någon att dela livet med.– Jag söker inte. Den dagen kommer. Och kommer den inte så är det inte meningen.
Läs mer om Järvsö.
Pappa är stark och har överlevt andra mordförsök
Den svenske medborgaren Tarif al-Sayyed kämpar för sitt liv efter att ha utsatts för ett mordförsök i staden Idlib i Syrien. DN har mött hans familj utanför sjukhuset där han vårdas.
Läs mer om Idlib, Syrien och Tarif.
Knarkspanare anfölls av vild elefant
Spanare från Sri Lankas polis fick fly för sina liv sedan de anfallits av en vild elefant. En av dem tappade ett automatvapen som polisen nu söker efter.
Seiferts uppdrag: Rädda Karlskrona
Sebastian Seifert, 39, är tillbaka i hetluften.Uppdrag: Rädda Karlskronas liv i handbollsligan.– Det kittlar, säger Sibbe.
Läs mer om Sibbe.