Liv

Här firar 91-åriga Britte och Per, 94, opalbröllop

Vissa giftermål håller livet ut och andra slutar i skilsmässa efter några år – svaret på hur man håller kärleken vid liv gäckar alla.Men Britte och Per Dellgren kan vara ett par som knäckt koden – i dag firar de opalbröllop.– Vi är happy och tycker att det är jättetrevligt, snart ska vi gå över till sonens hus för att grilla någonting och äta, säger Per.
Läs mer om Britte, Per, Per Dellgren och Per.

Intelligenta utomjordingar ger oss större chans att överleva

Jakten på liv och intelligenta varelser på andra håll i rymden pågår på många fronter. Men hittills kan vi ha letat på fel sätt.
Rattfull småbarnspappa åtalas – körde ihjäl par
Med 1,8 promille alkohol i blodet – och påverkad av droger – satte sig småbarnspappan bakom ratten och körde ihjäl ett gift par, enligt åklagaren. Nu väcker hon åtal mot den 41-årige mannen och skriver att han visat uppenbar likgiltighet för andra människors liv.

Gulliga djurbilder kan rädda ditt förhållande

Många par upplever att passionen i deras förhållanden svalnar med tiden. Men nytändningen kan finnas nära till hands. Forskning visar nämligen att bilder på gulliga valpar och kattungar kan blåsa liv i kärleken.
Google Glass är tillbaka från de döda – första uppdateringen sedan 2014
Google skakar liv i sina smarta glasögon med hjälp av en ny uppdatering. Nu kan glasögonen använda bluetooth.
Knarkkrig kan ha krävt 200.000 liv sedan 2006
Under maj mötte över 2.000 människor en våldsam död i Mexiko – den högsta månadssiffran sedan man började föra statistik över antalet mord. Sammanlagt har över 200.000 människor dödats eller rapporterats saknade sedan knarket mot kriget inleddes 2006.
Läs mer om Mexiko.
Föräldrarna har ansvaret för att deras barn hamnar snett
Wahid Jabbour har ett långt liv som kriminell bakom sig. I dag arbetar han med att få ungdomar i utsatta områden att hamna på rätt sida. Nu är han inbjuden till Almedalen för att prata om hur förorterna kan bli tryggare.
Läs mer om Almedalen.
Per M: Långsamhetens lov – och ett djävla liv
Kås. En enda cikada kan åstadkomma oväsen på mer än 90 decibel.Jag lyssnar hellre på cylindrarnas sång.
Okända inspelningarna – innan Gärdestads tragedi
På torsdagen har det gått tjugo år sen artisten Ted Gärdestad tog sitt liv.Kenneth Gärdestad, 69, tänker hedra sin bror genom att besöka hans grav, men också den filminspelning han, på grund av sjukdom, tidigare inte orkat närvara vid – filmen om Ted.Att vårda Teds minne är viktigt, och det senaste året har Kenneth ägnat åt bevara broderns okända ljudupptagningar:– Ted tryckte på inspelningsknappen och lät själen tala, säger Kenneth om materialet.
Läs mer om Kenneth, Ted Gärdestad och Ted.Att.
Okända inspelningarna – innan Gärdestads tragedi
På torsdagen har det gått tjugo år sen artisten Ted Gärdestad tog sitt liv. Kenneth Gärdestad, 69, tänker hedra sin bror genom att besöka hans grav, men också den filminspelning han, på grund av sjukdom, tidigare inte orkat närvara vid – filmen om Ted. Att vårda Teds minne är viktigt, och det senaste året har Kenneth ägnat åt bevara broderns okända ljudupptagningar: – Ted tryckte på inspelningsknappen och lät själen tala, säger Kenneth om materialet.
Läs mer om Kenneth, Ted Gärdestad och Ted.
Fick hål i tarmarna under operation – avled
En person som opererades vid Hallands sjukhus i början av året i Halmstad fick hål i tarmarna. En ny operation gjordes, men patientens liv kunde inte räddas, rapporterar SVT Nyheter Halland.
Läs mer om Halmstad.
Sanningen – bakom legendarens förfall
Ett liv som firad mästare med glamour, fester och en ökänd otrohetsskandal.Boris Beckers liv har varit sprängstoff för medierna under 30 års tid.Men till slut blev det en misslyckad affär för mycket.Herrgården på Mallorca som skulle bli hans räddning, har nu försatt tysken i personlig konkurs.
Läs mer om Mallorca.
Premiärministerns ursäkt – efter branden i London som krävde 79 liv
Efter svidande kritik har premiärminister Theresa May talat till nationen efter branden i London som hittills krävt 79 liv.Från sin talarstol bad Theresa May om ursäkt för det uteblivna stödet för drabbade i branden.– Som premiärminister ber jag om ursäkt för det misslyckandet, sa Theresa May.
Läs mer om London och Theresa May.
Detaljen i drottningens tal gav ryktena om Donald Trump nytt liv
LONDON. Tidningen Guardian skriver att Vita Husets oro för protester hindrar Donald Trump från att besöka Storbritannien.Och på onsdagen tog spekulationerna rörande presidentens planerade statsbesök ny fart.
Missar hela säsongen med allvarlig sjukdom
Chicago Blackhawks har drabbats av en tuff smäll.Marian Hossa, 38, missar hela den kommande NHL-säsongen på grund av en hudsjukdom.– Jag måste se allvaret i situationen och hur behandlingen påverkar mitt liv både på och utanför isen, säger Hossa enligt ABC News.
Läs mer om Hossa.
Brandkår räddade liv under terrordådet
Under terrorattentatet på Drottninggatan i Stockholm den 7 april löste Storstockholms brandförsvar uppgiften i huvudsak väl, enligt en utredning.
Läs mer om Drottninggatan och Stockholm.
Miriam Bryant: Jag utreds för adhd
Länge har Miriam Bryant varit förvirrad över varför hon lider av koncentrationssvårigheter.Nu utreds Så mycket bättre-artisten för att få en adhd-diagnos.– Jag har jattesvart for att strukturera mitt liv och det ar val darfor jag inte kanner mig riktigt vuxen, säger Miriam Bryant i Faktum.
Läs mer om Faktum och Miriam Bryant.
Rolf Lassgård återvänder när Jägarna blir tv-serie
Norrbottensthrillern Jägarna väcks till nytt liv – den här gången som tv-serie. Rolf Lassgård återvänder till huvudrollen tjugo år efter den första filmen.
Läs mer om Jägarna.
Stor förödelse efter skogsbranden i Portugal
Branden i centrala Portugal har krävt över 60 människors liv och rasar fortfarande. Mer än 1000 brandmän har deltagit i släckningsarbetet.
Läs mer om Portugal.
Kim Källström om frun: Har en enorm respekt
Kim Källströms karriär har styrt familjens liv under de sista åren.Nu hyllar han frun Erica.– Hon har gjort enorma uppoffringar, säger Källström i en intervju med Caf.
Läs mer om Caf, Erica och Källström.
Bråket om Ingrid- scenerna i SVT
Dokumentären Jag är Ingrid, som visades på SVT under måndagskvällen, är en kraftigt nedklippt version av originalet som hyllades på Filmfestivalen i Cannes 2015.Regissören Stig Björkman beklagar SVT:s beslut att visa den kortare versionen om Ingrid Bergmans liv.Björkman har bland annat grävt fram material som visar hur Bergman mörkade sin sjukdom – och valde bort barnen på dödsbädden.– Jag är jätteledsen. Jag tycker inte att det är särskilt roligt att den visas i det skicket, säger han.
Anna Books nya sexliv – efter stora förändringen
Efter att ha lagt om sitt liv i Biggest loser VIP har Anna Book ändrat utseende - både genom att tappa vikt, bleka tänderna, klippa håret och fixa ögonbrynen.Maken Roberto Toledano stöttar sin frus kroppsliga förändringar – och berättar att deras kärleksliv är bättre än någonsin.–Det är klart att om man blir gladare och lyckligare i själen, så påverkas allt, säger Roberto Toledano.