Liv

Här klaras Super Mario Bros – utan att skörda ett enda liv

Hängiven gamer klarar ut det klassiska spelet utan att döda, samla mynt eller använda så kallade power ups.

Tommy Berggren släpper memoarer om sitt fantastiska liv

Skådespelaren och teaterregissören Tommy Berggren är klar med sina memoarer. Den som efterlyser självkritik blir snopen. Tommy tycker helt enkelt att han är bäst, säger förläggaren Albert Bonnier.
Då begravs offren för bussolyckan
De barn som omkom i den tragiska bussolyckan i Härjedalen ska nu begravas.Tre separata begravningsgudstjänster kommer att hållas för eleverna, som alla gick på Ängskolan i Skene.– Jag tänker att varje människa gör ett avtryck. Och när vi nu ska ta avsked blir det viktigt att påminna oss om de avtryck som dessa ungdomar gjort i våra liv, säger kyrkoheden Göran Landgren.
Frankrike: Regimen bakom attacken i Syrien
Franska underrättelsetjänsten anklagar syriska regimen för kemgasattacken i Syrien tidigare i april som skördade minst 72 liv, rapporterar AFP. Tidigare har andra pekat ut al-Assad och regimen för attacken.
Läs mer om AFP och Syrien.

Madonna är missnöjd med kommande biopic

Madonnas liv blir film, skriver Hollywood reporter.
Läs mer om Hollywood.
Jill Johnsons besked om SVT-succn
Det blir en tredje säsong av populära tv-programmet Jills veranda i SVT.På Instagram kommer nu Jill Johnson med glädjebeskedet.Jag har så mycket mer att visa av Nashville och så mycket musik att spegla i mina gästers liv!, skriver artisten.
Läs mer om Jill Johnson och Nashville.
Jessicas kärleksbeslut med yngre kärleken
Artisten Jessica Andersson har mött kärleken i krögaren Johan. Nu letar paret bostad ihop. – Jag bara njuter av mitt liv just nu, säger hon.
Läs mer om Johan.
Därför tror polisen att Maddie kan vara vid liv
Den brittiska polisen går fortfarande igenom viktiga spår i sökandet efter Madeleine Maddie McCann och menar att flickan fortfarande kan vara vid liv. Nu tackar Maddies föräldrar för allt stöd de fått under åren som gått. De två teman som verkar mest lämpliga för mig när vi närmar oss tioårsdagen är uthållighet och tacksamhet: Vi ska fortsätta, göra vårt bästa, aldrig ge upp och göra det bästa av det liv vi har, skriver mamman på Facebook.
Låt linsen rädda liv
DN 26/4 2017. Kvällen den 7 april, timmarna efter dådet på Drottninggatan, var Stockholm en förändrad stad. Överallt märktes en medmänsklig mobilisering.
Läs mer om Drottninggatan och Stockholm.
Rabattsystemet är kränkande för offren
Kvinnan som utsattes för våldtäkten som sändes på Facebook har fått sitt liv förstört. Men den vidriga livesändningen gav också tingsrätten starka bevis mot de män som nu dömts. Alla tre får dock rabatt på sina straff, ett system som måste ändras.
Läs mer om Facebook.
Val strandade i Västsverige – räddningstjänsten ryckte ut
På tisdagseftermiddagen har Södra Bohusläns räddningstjänstförbund ryckt ut på ett lite annorlunda larm på Tjörn.– Det är en runt sju meter lång val av okänd sort som har strandat, säger Jörgen Simonsson, insatsledare vid räddningstjänsten.Valen är vid liv och räddningstjänsten arbetar med att få ut den på djupare vatten.Enligt experten Mats Amundin handlar det om en Grindval.
100 år gamla järnvägsstationen fick nytt liv
Nu kan du flytta in i en 100 år gammal gammal järnvägsstation!Ett personligt och unikt boende som det sällan ges chansen till.Den historiska, charmiga byggnaden har både butik och atelj.
Listor – mäklarna som tjänar mest där du bor
De sköter många gånger den största affären du kommer att göra i ditt liv. Och ju större den blir desto mer tjänar de. I takt med bostadsmarknadens raketutveckling har fastighetsmäklarna blivit nyckelpersoner och höginkomsttagare. Men inte alla. – Kvinnor tjänar fortfarande mindre än män i alla kategorier. Det finns fler kvinnor i lägre spann och fler män i de högre spannen, säger Ingrid Eiken Holmgren vd för Mäklarsamfundet.
FI straffar Folksam med böter på 10 miljoner
Finansinspektionen ger Folksam ömsesidig livförsäkring en anmärkning. Folksam Liv ska också betala en straffavgift på tio miljoner kronor.
Läs mer om Folksam.
Tova-Sophia avslöjar sin köns-hemlighet i TV3
Tova-Sophia har aldrig vågat prata om sin bakgrund som kille.Men nu tävlar hon i TV3-serien Sveriges modigaste – och vågar berätta om sitt tidigare liv, uppger Aftonbladet.– Jag tänker inte hata mig själv längre, säger hon till tidningen.
Läs mer om Aftonbladet och TV3.
Lundaprofessorn: Så kan man hitta liv i universum
Astronomer har hittat ytterligare en ny planet som antas utgöra ett av de största hoppen om att finna liv utanför vårt eget solsystem.– Om vi lyckas identifiera atmosfären så kan vi börja leta efter bioindikatorer och även icke naturliga signaler som eventuellt kommer därifrån, säger Arne Ardeberg, professor i astronomi på Lunds Universitet
Läs mer om Arne Ardeberg.
Rebecca, 27, minns hela sitt liv - in i minsta detalj
De flesta av oss kämpar för att komma ihåg vad vi gjorde för två veckor sedan. 27-åriga Rebecca Sharrock minns inte bara det, hon kommer ihåg precis alla dagar - in i minsta detalj. I det första minnet som hon kan tidsbestämma är hon tolv DAGAR gammal. Allt på grund av ett oerhört sällsynt syndrom.
Läs mer om Rebecca Sharrock.
Dolda sjukdomen höll stjärnan borta
Henrik Berggren är tillbaka efter ett flera års långt uppehåll.Nu berättar stjärnan om sin sjukdom – och hur den har gjort det svårt för honom att spela in den nya skivan, skriver Nöjesguiden.– Det är ett fängelse, otroligt begränsande. Det är inte ett helt liv, säger han till Nöjesguiden.
Läs mer om Nöjesguiden.
Så får Ted Gärdestads musik nytt liv
Ted Gärdestad kan åter höras sjunga sin stora låtskatt igen. Fast nu ackompanjerad av en hel symfoniorkester. Bakom skivprojektet där Gärdestads sång försetts med både stråkar, slagverk, trä- och bleckblås står dirigenten och kompositören Peter Nordahl.
Läs mer om Peter Nordahl.
Agneta Pleijel: Doften av en man
I Doften av en man skriver Agneta Pleijel fram en kvinnas liv mellan 20 och 40. Ulrika Milles läser en attraktiv roman full av genomskådande och sorgsen friktion.
Läs mer om Agneta Pleijel.
2 000 planeter hittade – men finns det liv?
Hittills har forskarna upptäckt närmare 2000 planeter långt utanför vårt eget solsystem. Men på vilka är chansen att hitta främmande liv som störst?
Glöm 10 000 steg om dagen - här är forskarnas nya upptäckt
Du har säkert hört att 10 000 steg om dagen är en måttstock för ett hälsosamt liv. Men forskning visar nu att siffran kanske bör vara ännu högre. Enligt två nya studier kan det nämligen handla om hela 15 000.
Ellen Bergström: En ny period av mitt liv
Efter uppbrottet med expojkvännen tvingades Let's dance-aktuella Ellen Bergström ut på lägenhetsjakt – och slog tidigare i vår till på sin drömlägenhet.Nu närmar sig inflyttningen och Ellen Bergström berättar om glädjen.En ny period i mitt liv, känslan att faktiskt ha ett hem som bara är ens eget och ingen annans, skriver hon på Instagram.
Läs mer om Ellen Bergström och Instagram.
350-åriga bankpalatset blev en pampig bostad
Det över 350 år gamla och pampiga huset har fått nytt liv.Synliga träbjälkar, snedtak och terrass med utsikt över hela stan.Boendet som har väckts till liv igen kan bli ditt för under 2 miljoner.