Ljungby

Bil körde in i mitträcket på E6

En bil har krockat med mitträcket på E6 utanför Ljungby.Skadeläget är okänt.– Det är en singelolycka, bilen har kört in i räcket, säger Stephan Söderholm vid polisens ledningscentral.
Långa straff för skräckfärd i 12 timmar
En 38-årig man och en 27-årig kvinna från Ljungby döms i Växjö tingsrätt för människorov efter att ha utsatt en man i 50-årsåldern för en tolv timmar lång skräckfärd.
Läs mer om Ljungby och Växjö.
Harry, 1, fick för hög medicindos
Ida Djerf i Ljungby tog med sonen Harry, som hade stora utslag, till läkaren.Utan att undersöka honom skrev läkaren ut en medicindos – som visade sig vara mycket för hög.– Läkaren hade skrivit ut en vuxendos. Först blev jag rädd sen förbannad, säger Ida Djerf.
Läs mer om Harry, Ida Djerf och Ljungby.

Kraftigt berusad man slogs på torg

Polisen larmades i natt till ett torg i Ljungby där det enligt larmet pågick ett bråk med flera personer inblandade.En kraftigt berusad man kunde omhändertas – han misstänks nu för flera brott.
Läs mer om Ljungby.
Livsfarliga vägen byggs om
Efter flera års dividerande kom myndigheterna överens – nu ska E4 genom Småland till slut byggas ut till motorväg.Beskedet väcker jubel och applåder hos dem som länge har kämpat för en utbyggnad.– Förutom att trafiksäkerheten höjs ska det bli skönt att slippa skämmas över den här sträckan av E4, säger Magnus Gunnarsson (M), kommunalråd i Ljungby.
Läs mer om Ljungby och Småland.
Oddset: Troja/Ljungby vinner trots bortais
SPELSERVICE: ODDSET ONSDAG 15 MARS ESKIL HELLBERG ger dig dagens odds, analyser, statistik och tips på Lången, Matchen, Bomben och andra spel.
Läs mer om Bomben, Lången och Matchen.
JUST NU: En till sjukhus efter krock
Två personbilar krockade vid 17.30-tiden på riksväg 13 sydost om Munka-Ljungby.En person fördes till sjukhus och vägen stängdes av för trafik
Läs mer om Munka-Ljungby.En.
Svenska kommuner slåss om nya batterifabriken: Vill visa att vi är intresserade
Flera svenska kommuner ligger på för att bli förstahandsvalet för den nya batterifabriken som vi skrev om tidigare i veckan. Växjö, Uppvidinge, Oskarshamn, Ljungby, Vimmberby och Boden har antingen fått frågan eller anmält sitt intresse på egen hand, enligt SVT Nyheter, Sveriges Radio och Norran. Företaget bakom batterifabriken heter Northvolt och har offentliggjort planer på en nordisk jättefabrik för litiumjonbatterier. Planen är att investera 40 miljarder kronor och skapa uppemot 3.000 jobb. Företaget vill ha kontroll på hela kedjan från råmaterial till färdigt batteri. Huvudpersonen bakom
Böndernas kamp mot greven är över
Efter många års kamp har frälsebönderna Nils-Åke och Per-Axel Olsson till sist fått köpa loss sina bostadshus från skånska godset Trolle Ljungby.– Det var det bästa vi kunde uppnå, säger Nils-Åke Olsson, 61.Säljaren greve Hans Gabriel Trolle Wachtmeister, 94, säger att han också är nöjd.
JUST NU: Skarp varning i trafiken: Håll er hemma
Flera trafikolyckor har inträffat runt Ljungby i Kronobergs län.Räddningstjänsten i Ljungby går ut med en varning på Twitter:– Många olyckor just nu på grund av dåligt väglag. Om ni verkligen inte måste ge er ut på vägarna så håll er hemma.
Läs mer om Ljungby och Twitter.
Räddningstjänsten: Om ni inte måste ut så håll er hemma
Flera trafikolyckor har inträffat runt Ljungby i Kronobergs län.Räddningstjänsten i Ljungby går ut med en varning på Twitter:– Många olyckor just nu på grund av dåligt väglag. Om ni verkligen inte måste ge er ut på vägarna så håll er hemma.
Läs mer om Ljungby och Twitter.
E4 delvis stängd efter lastbilsolycka
En lastbil körde på lördagsmorgonen av vägen på E4 utanför Ljungby.Ingen människa har skadats men olyckan orsakar stora trafikstörningar.– Vägen har stängts av under bärgningsarbetet, säger Åsa Emanuelsson, informatör vid polisens ledningscentral.
En person till sjukhus efter singelolycka
En person fördes till sjukhus efter en singelolycka vid Långhult utanför Ljungby.Polisen varnar för halt väglag.– Det uppges vara mycket halt på vägen, säger Kim Hild vid polisens ledningscentral.
En person till sjukhus efter singelolycka – ska vara halt
En person fördes till sjukhus efter en singelolycka vid Långhult utanför Ljungby.Polisen varnar för halt väglag.– Det uppges vara mycket halt på vägen, säger Kim Hild vid polisens ledningscentral.
Bil inblandad i olycka – ska vara halt
En bil har krockat vid Odensjö utanför Ljungby.Polisen varnar för halt väglag.– Det uppges vara mycket halt på vägen, säger Kim Hild vid polisens ledningscentral.
Räddningstjänst ryckte ut på drunkningslarm – hittade ingen
Förbipasserande slog larm om barn på isen – men räddningstjänsten i Ljungby hittade ingen person på platsen.– Vi avslutar nu, säger insatsledaren Dan Nyberg vid 15-tiden på måndagen.
Läs mer om Dan Nyberg och Ljungby.
Lastbil körde av E4 – vägen avstängd till i kväll
En lastbil har kört av E4 vid Ljungby.Vägen är avstängd i södergående riktning till i kväll.
Läs mer om Ljungby.Vägen.
En till sjukhus efter olycka mellan lastbil och bil
En lastbil har kolliderat med en personbil i Ljungby.En person har förts till sjukhus i ambulans.– Lastbilen har kört in i sidan på en personbil, bilen snurrade runt och körde då in i en husvägg. En person har förts till sjukhus i ambulans, säger Johan Blom, styrkeledare på räddningstjänsten i Ljungby.
Läs mer om Johan Blom, Ljungby och Ljungby.En.
Hundra kor i brinnande ladugård
En ladugård med ett hundratal kor brinner norr om Ljungby.
Läs mer om Ljungby.
Väjde för rådjur – krockade med träd
Bilföraren väjde för ett rådjur - men körde i stället in i ett antal stolpar och ett träd.Händelsen inträffade vid Bräkentorps naturreservat i Tutaryd öster om Ljungby på onsdagseftermiddagen.
Läs mer om Ljungby och Tutaryd.
Par misstänks för kidnappning
Ett par från Ljungby i Småland har häktats misstänkt för att ha fört bort en man i 50-årsåldern och misshandlat honom, enligt lokala medier.
Läs mer om Ljungby och Småland.
Man klämdes fast i industripress
En man i 50-årsåldern har skadats allvarligt i en arbetsplatsolycka i småländska Ljungby på onsdagen.Mannen ska ha klämts fast i en press på ett industriföretag.
Läs mer om Ljungby.
E4 stängs av efter lastbilskrock
Polis, räddningstjänst och ambulans har larmats till en trafikolycka med en lastbil och en personbil utanför Ljungby.Olyckan har skett vid påfarten till E4.– Under arbetet på plats kommer vägen att stängas av, säger Johanna Persson, informatör vid polisens ledningscentral i Malmö.