Ljungby

Lastbil och traktor i krock – två förda till sjukhus

Två personer har förts till sjukhus med ambulans efter en trafikolycka på E4 söder om Ljungby.
Läs mer om Ljungby.

Stora skillnader i utsatthet för brott

Småländska Ljungby, Södra Lappland, Torsby i norra Värmland. Här är invånarna bland de minst brottsdrabbade i landet. Skillnaderna i brottslighet är mycket stora mellan Sveriges lokalpolisområden.
Läs mer om Södra Lappland, Torsby och Värmland.
Första mötet på 32 år – Troja missade revanschen
Lagen möttes senast i Ljungby 1985.På måndagen Troja var ute efter revansch på Modo, men åter gick gästerna segrande ur matchen.
Läs mer om Ljungby, Modo och Troja.
Experten: Fick tillbaka viktiga spelare senast – Modo vinner
Det blev en tung uddamålsförlust senast i rivalmötet mot Björklöven.Nu väntar Troja-Ljungby på bortais för det klassiska laget.Som fick tillbaka flera viktiga spelare senast.

Person kan ha fallit i vattnet vid vattenverk

En person ska enligt ett larm till SOS ha fallit i vattnet vid ett vattenverk.Räddningstjänsten är på plats.– Vad de gör exakt på plats vet jag inte nu, säger Marcus Walldn vid räddningstjänst Ljungby.
Läs mer om Ljungby.
En person fastklämde efter singelkrock
En bilist körde av väg 124 utanför Ljungby i Småland på lördagseftermiddagen.Föraren klämdes fast, men kunde slutligen räddas ut.– Föraren är förd till sjukhus med ambulans, säger Calle Persson vid polisens regionledningscentral.
Läs mer om Calle Persson, Ljungby och Småland.
Två bilar har krockat på riksväg
Polis, ambulans och räddningstjänst har larmats om en trafikolycka mellan två bilar på riksväg 25 utanför Ljungby.Skadeläget är oklart.
Läs mer om Ljungby.Skadeläget.
Troja bröt dystra hemmasviten
Troja Ljungby hade förlorat fem raka matcher och bara tagit en poäng på hemmais.Mot Västervik kom trendbrottet – och laget kunde lämna jumboplatsen.– Vi har pratat om att ta med mer av vårt bortaspel och det tycker jag vi lyckas med, säger tränaren Johan Benker.
Läs mer om Johan Benker.
Misshandlade frun – greps av polisen
En 43-årig man i Ljungby greps sent på lördagseftermiddagen av polis för att han bland annat sparkat sin fru.Han gjorde våldsamt motstånd i samband med gripandet.
Läs mer om Ljungby.
Efter hemmafiaskot – tränaren sågar laget
Troja Ljungby fick storstryk när AIK kom på besök.Efteråt var tränaren Pelle Svensson hård i sin kritik.– Vi spelade med huvudet under armen och gick bort oss allt för ofta, säger han till C More.
Läs mer om AIK, C More och Pelle Svensson.
Bil voltade på E4 – påverkar trafiken
En personbil voltade in i mitträcket på E4, i höjd med Hamneda i Ljungby kommun, på torsdagen.I bilen satt det en 62-årig man som klarade sig utan allvarligare skador.– Trafiken på platsen påverkas av olyckan, säger Stephan Söderholm, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Jättekrossen i bottenmötet
Bottenmöte i hockeyallsvenskan mellan Troja/Ljungby och Södertälje.Då kollapsade Södertälje totalt.Efter den första perioden ledde Troja med hela 4-0 efter bland annat ett hattrick från Mattias Åkesson.
Singelolycka på riksväg 25 – bilen voltade
En singelolycka med personbil inträffade vid 18.30-tiden på riksväg 25 vid Singeshult utanför Ljungby.Enligt polisen ska bilen ha voltat på platsen.
Läs mer om Ljungby.Enligt och Singeshult.
Larm: Öppna lågor slår ut från ett fordon
På måndagsmorgonen har polis och räddningstjänst larmats till Domaryd, Ljungby, eftersom ett fordon uppges brinna.Enligt larmet slår öppna lågor ut från fordonet.
Läs mer om Domaryd och Ljungby.
Centerpartister vill se Lööf som statsministerkandidat
Officiellt är det Moderaternas partiledare som presenteras som alliansens statsministerkandidat. Men nu höjer centerpartister rumtom i landet rösterna – för att i stället lyfta fram Annie Lööf.– Jag tror att alla centerpartister vill se Annie Lööf som nästa statminister, säger Carina Bengtsson, kommunalråd i Ljungby.
Troja i krismöte efter skandalen
Troja Ljungby portade flera av sina supportrar i premiären av hockeyallsvenskan.Inför fredagskvällens match mot Björklöven hålls ett möte där det avgörs om de får komma in i arenan.– Det blir en sittning ett par timmar inför matchen, säger Troja Ljungbys ordförande Pelle Wass.
Läs mer om Björklöven.
Efter supporterbråket – Troja pressade Leksand
Rubrikerna på slutet har handlat om bråket med en supportergrupp.Mot Leksand fick hockeyn tala – och Troja-Ljungby var nära att få med sig en poäng.
Läs mer om Leksand, Troja och Troja-Ljungby.
Ful huvudtackling när Leksand vann
Troja/Ljungby jagade kvittering mot Leksand.Men då attackerade Tor Immo Daniel Bertov med en ful huvudtackling och fick lämna isen.Då kunde Leksand spela av matchen och vinna med 2-1.
Ändrar loggan efter bråket med klubben
Troja Ljungby kräver att supportergruppen Ultras Ljungby ändrar sin logga efter kopplingen till fascism.Och nu kommer besked om att gruppen kommer göra det.– Ja, absolut, säger Robert Nilsson, medlem i Ultras Ljungby.
Läs mer om Robert Nilsson.
Leksand hotar att stänga ute fansen
Troja-Ljungby portade en supportergrupp, eftersom polisen anser att gruppen har en bakgrund av våld. Dessutom använder gruppen, enligt Troja-Ljungby, symboler som är kopplade till fascism.Nu hotar Leksands IF med att utestänga Troja-supportrarna, enligt DT.– Framgår det tydligt att de har de åsikterna och annonserar det får de inte komma in, säger Leksands säkerhetsansvarige Sven–Åke Petters till DT.
Polisen bakom beslutet att porta Ultras Ljungby
Medlemmar i Ultras Ljungby fick inte komma in på Troja Ljungbys premiär i Hockeyallsvenskan.Klubbens ordförande Pelle Wass har kritiserats hårt efter händelsen.Nu avslöjar P4 Kronoberg att det var på polisens direktiv som supportergruppen portades.– Det finns en historik med pyroteknik och våld, säger kommunpolisen Hans Sjöberg.
Klubbens svar efter hotet om stämning
Troja-Ljungby lägger locket på efter att supporterföreningen gått ut med att de planerar stämma ordföranden för grovt förtal.Alexander Lindqvist-Hansen, spelare i klubben sedan 2014, ger dock sin syn på turbulensen.–Det är tråkigt men det finns inte så mycket att säga. Jag känner full tillit för att herrarna kommer lösa det och vi spelare måste lägga fokus på att vinna matcher, säger han.
En skandal – det här får aldrig hända igen
Det som utspelade sig utanför Ljungby Arena i går är en av de största skandalerna inom svensk idrott under 2017.Nu måste de ansvariga ställas till svars, för det får aldrig hända igen.
Läs mer om Ljungby Arena.
Troja-supportrar släpptes inte in på hemmapremiären
Hockeyallsvenska Troja Ljungby skakas av ett stort supporterbråk. Till kvällens hemmapremiär mot BIK Karlskoga släpptes ett antal fans inte in på arenan. – Det är ju fascism och liknande som de står för, sade Trojas ordförande till Cmore efter matchen.
Läs mer om Cmore.