Ljungby

Flera villainbrott i syd under natten

I Ljungby, Hässleholm och Vellinge har det under natten mot tisdag varit inbrott.Polisen har konstaterat att stöldgodset bland annat har varit köksmaskiner och vitvaror, samt plånbok.Nu utreds inbrotten vidare av polisen.
Läs mer om Hässleholm och Vellinge.

Långa köer efter olycka vid Ljungby

Trafiken är avstängd i båda riktningar på E4 söder om Ljungby i Kronobergs län efter att en lastbil kört in i vajerräcket vid 04-tiden i morse, skriver Smålandsposten. En annan lastbil ska ha kört av vägen för att undvika kollision.
Läs mer om Ljungby och Smålandsposten.
Pengaregn efter kattkuppen i Ljungby
Kattvänner över hela Sverige har engagerat sig efter den fräcka stölden från hemlösa katter i Ljungby.
Läs mer om Ljungby och Sverige.
Någon stal pengar från katt: Aldrig hört något så jävla dumt
De gör en gärning för katter i nöd.Men Smålandskattens insamling gillas inte av alla.En tjuv stal pengar från gåvotunnan på Citygross i Ljungby – och lämnade en lapp.Aldrig hört så jävla dumt, skänka pengar till en katt, stod det på lappen.– Jag blev så arg att jag inte visste vart jag skulle ta vägen, säger Christina Kikki Nylander som driver Smålandskatten.

JUST NU: Kraftig brand på E4 stoppar trafiken

Trafiken på E4 utanför Ljungby har drabbats av störningar sedan en bilbrand utbrutit på tisdagseftermiddagen.Branden har spridit sig till gräset och sikten längs E4 är mycket dålig, skriver polisen på sin hemsida.
Läs mer om Ljungby.
Husvagn välte på E4 – orsakade trafikstopp
En husvagn välte på E4 norr om Ljungby på söndagen.Enligt polisen är det stopp i trafiken.Ingen person uppges ha skadats allvarligt fysiskt vid olyckan.
Läs mer om Ljungby.
JUST NU: Husvagn välte på motorväg
En husvagn välte på E4 norr om Ljungby på söndagen.Enligt polisen är det stopp i trafiken.Ingen person uppges ha skadats allvarligt fysiskt vid olyckan.
Läs mer om Ljungby.
Polis: A-traktorerna är ett otyg
A-traktorerna har blivit riktigt omtalade i Ljungby och polisen får ta emot dagliga klagomål.– A-traktorerna är ett otyg och en stor trafikfara, säger trafipolisen Hans Qvant till Smålänningen.
Läs mer om Ljungby och Smålänningen.
SVT-profilens son hjälte i kvaldramat
Troja-Ljungby är tillbaka i hockeyallsvenskan. Laget vann mot Huddinge med 5-4 – och stor hjälte blev Niclas Lehmann, son till SVT-profilen Marie Lehmann, som tog upp avancemanget i sändningen. – Det var väldigt, väldigt roligt, säger Marie Lehmann.
Läs mer om Huddinge och Marie Lehmann.
Troja-Ljungby tillbaka – efter superdramatik
Troja-Ljungby är, efter stor dramatik, tillbaka i hockeyallsvenskan. Hemma i Ljungby Arena vann man mot Huddinge 5-4, efter att tidigare tappat 4-1 till 4-4. – Jag vet inte vad jag ska säga. Det är en sjuk match, säger Trojas Daniel Trucken Karlsson till SR.
Läs mer om Huddinge och Ljungby Arena.
Troja/Ljungby till hockeyallsvenskan
Troja/Ljungby och Södertälje spelar i hockeyallsvenskan nästa säsong. Det står klart efter en dramatisk sistaomgång i kvalet till den nästa högsta divisionen i svensk ishockey.
Läs mer om Södertälje.
Brinnande lastbil stängde E4
Trafiken på E4 vid Ljungby i södergående riktning stoppades vid halv åtta i morse sedan en lastbil fattat eld. Enligt Trafikverket skulle vägen kunna öppnas igen vid klockan nio.
Läs mer om Ljungby.
Brinnande lastbil stängde E4
Trafiken på E4 vid Ljungby i södergående riktning stoppades vid halv åtta i morse sedan en lastbil fattat eld. Enligt Trafikverket skulle vägen kunna öppnas igen vid klockan nio. Under stoppet leds trafiken runt olycksplatsen. Enligt polisen finns inga uppgifter om att någon kommit till skada i samband med branden, räddningstjänsten snabbt fick kontroll över.
Läs mer om Ljungby.
Bil körde in i mitträcket på E6
En bil har krockat med mitträcket på E6 utanför Ljungby.Skadeläget är okänt.– Det är en singelolycka, bilen har kört in i räcket, säger Stephan Söderholm vid polisens ledningscentral.
Långa straff för skräckfärd i 12 timmar
En 38-årig man och en 27-årig kvinna från Ljungby döms i Växjö tingsrätt för människorov efter att ha utsatt en man i 50-årsåldern för en tolv timmar lång skräckfärd.
Läs mer om Ljungby och Växjö.
Harry, 1, fick för hög medicindos
Ida Djerf i Ljungby tog med sonen Harry, som hade stora utslag, till läkaren.Utan att undersöka honom skrev läkaren ut en medicindos – som visade sig vara mycket för hög.– Läkaren hade skrivit ut en vuxendos. Först blev jag rädd sen förbannad, säger Ida Djerf.
Läs mer om Harry, Ida Djerf och Ljungby.
Kraftigt berusad man slogs på torg
Polisen larmades i natt till ett torg i Ljungby där det enligt larmet pågick ett bråk med flera personer inblandade.En kraftigt berusad man kunde omhändertas – han misstänks nu för flera brott.
Läs mer om Ljungby.
Livsfarliga vägen byggs om
Efter flera års dividerande kom myndigheterna överens – nu ska E4 genom Småland till slut byggas ut till motorväg.Beskedet väcker jubel och applåder hos dem som länge har kämpat för en utbyggnad.– Förutom att trafiksäkerheten höjs ska det bli skönt att slippa skämmas över den här sträckan av E4, säger Magnus Gunnarsson (M), kommunalråd i Ljungby.
Läs mer om Ljungby och Småland.
Oddset: Troja/Ljungby vinner trots bortais
SPELSERVICE: ODDSET ONSDAG 15 MARS ESKIL HELLBERG ger dig dagens odds, analyser, statistik och tips på Lången, Matchen, Bomben och andra spel.
Läs mer om Bomben, Lången och Matchen.
JUST NU: En till sjukhus efter krock
Två personbilar krockade vid 17.30-tiden på riksväg 13 sydost om Munka-Ljungby.En person fördes till sjukhus och vägen stängdes av för trafik
Läs mer om Munka-Ljungby.En.
Svenska kommuner slåss om nya batterifabriken: Vill visa att vi är intresserade
Flera svenska kommuner ligger på för att bli förstahandsvalet för den nya batterifabriken som vi skrev om tidigare i veckan. Växjö, Uppvidinge, Oskarshamn, Ljungby, Vimmberby och Boden har antingen fått frågan eller anmält sitt intresse på egen hand, enligt SVT Nyheter, Sveriges Radio och Norran. Företaget bakom batterifabriken heter Northvolt och har offentliggjort planer på en nordisk jättefabrik för litiumjonbatterier. Planen är att investera 40 miljarder kronor och skapa uppemot 3.000 jobb. Företaget vill ha kontroll på hela kedjan från råmaterial till färdigt batteri. Huvudpersonen bakom
Böndernas kamp mot greven är över
Efter många års kamp har frälsebönderna Nils-Åke och Per-Axel Olsson till sist fått köpa loss sina bostadshus från skånska godset Trolle Ljungby.– Det var det bästa vi kunde uppnå, säger Nils-Åke Olsson, 61.Säljaren greve Hans Gabriel Trolle Wachtmeister, 94, säger att han också är nöjd.
JUST NU: Skarp varning i trafiken: Håll er hemma
Flera trafikolyckor har inträffat runt Ljungby i Kronobergs län.Räddningstjänsten i Ljungby går ut med en varning på Twitter:– Många olyckor just nu på grund av dåligt väglag. Om ni verkligen inte måste ge er ut på vägarna så håll er hemma.
Läs mer om Ljungby och Twitter.