Ljungby

Två personer gripna efter rån

Två personer misstänks ha stulit klädesplagg i en butik i Ljungby under onsdagen.Med hjälp av en uppringare kunde polisen gripa personerna strax därefter.Ingen person ska ha kommit till skada i samband med rånet.
Läs mer om Ljungby.

Man döms för våldtäkt mot 13-åring vid Dreamhack

En man, som tidigare varit anställd på en skola i Ljungby i Småland, döms till tre års fängelse för flera typer av sexuella övergrepp mot barn.Bland annat våldtog han enligt domen en 13-åring i en bil utanför Dreamhack i Jönköping i juni 2015.Domstolen dömer mannen att betala 155000 kronor till det utsatta barnet.
Rögles formbesked – Hedberg fyramålsskytt
Storseger med 8–1 och Edwin Hedberg fyramålsskytt.Rögle BK fick flera fina formbesked i träningsmötet med Troja-Ljungby.
Tioårig flicka antastad av okänd man
En tioårig flicka har blivit ofredad av en man i ett samhälle i Ljungby kommun, skriver flera medier. Det hände när hon var på väg till fotbollsträningen på onsdagseftermiddagen.
Läs mer om Ljungby.

Bedragare lurade till sig 9,5 miljoner kronor

Förra året dömdes en 30-åring i Ljungby till sex års fängelse för att ha lurat till sig totalt 8,2 miljoner kronor genom exempelvis löften om investeringar i en vingård i Italien eller en vädjan om pengar till cancervård.
Läs mer om Italien och Ljungby.
Leksands sköna start – skrällde mot Färjestad
STRÖMSTAD/STOCKHOLM. Ishockeyns försäsong har inletts. I kväll spelades fem träningsmatcher.Där kom flera lag att bjuder på stora skrällar.Svenska mästarna HV 71 förlorade mot hockeyallsvenska nykomlingen Troja/Ljungby.Och Leksands IF skrällde när de besegrade Färjestad BK med 4-1.– Vi har ett spelsystem som alla tror på, och följer det jävligt bra. Det ska bli en spännande säsong, säger Leksands målvakt Tex Williamsson.Se resultat från samtliga kvällens fem träningsmatcher i artikeln.
Larm om brand i bostadshus – öppna lågor från lägenhet
Polis och brandkår har kallats till Munka-Ljungby där det enligt larmet brinner i ett flerfamiljshus.Enligt larmet slår det öppna lågor från en lägenhet – det är oklart om någon befinner sig i bostaden.
Läs mer om Munka-Ljungby.
Bil körde ner räcke – oklart skadeläge
En personbil har på lördagsmorgonen kört av vägen i Ljungby.Polis och ambulans har skickats till platsen.– Det är en singelolycka, säger Fredrik Bratt, presstalesperson, polisregion Syd.
Läs mer om Fredrik Bratt och Syd.
Cylist påkörd – polisinsats på väg
En cyklist är påkörd på Vislandavägen vid Ljungby.Personen ska vara vid medvetande, enligt polisen.
Krock mellan bilist och MC-förare – oklart om skador
En personbil och en motorcykel har kolliderat i Lidhult i Ljungby kommun.Skadeläget är oklart, uppger polisen.
Läs mer om Lidhult, Ljungby och MC-förare.
Larm om brand i radhus
Räddningstjänsten har larmats till en brand i Ljungby.Enligt larmet brinner det i ett radhus.
Läs mer om Ljungby.Enligt.
Skåpbil körde av väg – oklart skadeläge
En skåpbil har kört av vägen och ut på en åker, på väg 625 norr om Ryssby, Ljungby.Polis och två ambulanser är på platsen.– Man vet ännu inte anledningen till varför bilen körde av vägen, säger Calle Persson, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Läs mer om Calle Persson och Ryssby.
Fulltankad bil började brinna
Vid 04.00 fick polisen larm om en brand utanför Östra Ljungby i Klippan.Branden uppstod bara fem meter från en husbyggnad och därför var risken för spridning överhängande.Skadeläget och andra uppgifter är initialt oklart.
E4 avstängd efter lastbilskrock
E4 utanför Ljungby har stängt av efter en krock.En bil ska ha kört in i en lastbil bakifrån, enligt larmet.– Det är helt avstängt i norrgående riktning, säger Åsa Emanuelsson, informatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Ljungby och Åsa Emanuelsson.
Personbil kolliderade med träd – okänt skadeläge
En personbil har kört in i ett träd på väg 586 vid Hamneda, Ljungby.Polis, ambulans och räddningstjänst är på väg till platsen.Skadeläget är än så länge okänt.
Läs mer om Hamneda.
Brand i villa – par med tre barn fick utrymma
Räddningstjänsten larmades till en brand mitt i ett villaområde – när de kom fram möttes de av en trebarnsfamilj som fått utrymma sitt rökfyllda hus.– De hade väckts av brandlarmen, säger Mikael Holmstrand, räddningschef i beredskap vid Ljungby räddningstjänst.
Läs mer om Ljungby och Mikael Holmstrand.
Trafikolycka på E4 - tre personer inblandade
En personbil kolliderade under onsdagsförmiddagen med ett mitträcke på E4:an i Östra Ljungby strax norr om Tranarpsbron.De tre personer som befann sig i bilen har tagit sig ut.Polis, räddningstjänst och ambulans har kallats till platsen.
Tvättmaskiner tar bara gamla mynt
Tvättmaskinerna hos hyresvärden Heimstaden i Ljungby har myntapparater - som bara tar bara emot mynt av den gamla sorten.Heimstadens lösning är att hyresgästerna får komma till det lokala kontoret i Ljungby och växla till sig gamla mynt, rapporterar tidningen Hem Hyra.
Läs mer om Heimstaden, Hem Hyra och Ljungby.
På med dansskorna – här blir det folkfest
Fram med husbilen och upp med partytältet – nu är det dags för Ekebofestivalen.Under tre dagar kommer folkfesten hållas i Munka-Ljungby, med ett mixat musikutbud och festlig stämning.– Det kommer att finnas någonting i musikväg för alla, säger Bengt-Åke Johnsson.
Flera fordon inblandade i trafikolycka – en person skadad
Polisen fick under torsdagsförmiddagen larm om en trafikolycka i Östra Ljungby där flera fordon är inblandade.Räddningstjänsten ska ha hjälpt en kvinna ut genom en av bilarna.– Det vi vet är att hon klagar på smärta, är vaken och talbar, säger Kim Hild, pressinformatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Kim Hild och Östra Ljungby.
Fanny Roos ute efter att slå det ohotade rekordet
För snart tre veckor sedan var Fanny Roos två ynka centimeter ifrån att slå ett nytt svenskt rekord i kula. Det finns en del som talar för att hon fixar det under GP-galan i Sollentuna under torsdagen i stället. – Det kan bli i morgon, det vet man aldrig, säger 22-åringen från Ljungby.
Läs mer om GP-galan, Ljungby och Sollentuna.
Grevinnan Alice Trolle-Wachtmeister har avlidit
Grevinnan Alice Trolle-Wachtmeister har avlidit. Grevinnan somnade stilla in under måndagseftermiddagen i sitt hem på Trolle Ljungby slott, bekräftar hovet för TT.
Läs mer om Trolle Ljungby.
Alice Trolle-Wachtmeister är död – blev 91
Grevinnan Alice Trolle-Wachtmeister har avlidit. Grevinnan somnade stilla in under måndagseftermiddagen i sitt hem på Trolle Ljungby slott, bekräftar hovet för TT.
Läs mer om Trolle Ljungby.
Bil med släp blockerar trafiken på E4
En bil med släp ska ha vält och blockerar nu trafiken på E4 i höjd med Östra Ljungby i nodvästra Skåne.
Läs mer om Skåne och Östra Ljungby.
Chaufför anhållen för grovt rattfylleri
En lastbilschaufför har anhållits misstänkt för grovt rattfylleri. Utandningsprovet visade på två promille sedan han kört ner i diket utmed E4:an vid Lagan utanför Ljungby, rapporterar P4 Kronoberg.
Läs mer om E4.an, Lagan och Ljungby.