Ljungby

Fulltankad bil började brinna

Vid 04.00 fick polisen larm om en brand utanför Östra Ljungby i Klippan.Branden uppstod bara fem meter från en husbyggnad och därför var risken för spridning överhängande.Skadeläget och andra uppgifter är initialt oklart.

E4 avstängd efter lastbilskrock

E4 utanför Ljungby har stängt av efter en krock.En bil ska ha kört in i en lastbil bakifrån, enligt larmet.– Det är helt avstängt i norrgående riktning, säger Åsa Emanuelsson, informatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Ljungby och Åsa Emanuelsson.
Personbil kolliderade med träd – okänt skadeläge
En personbil har kört in i ett träd på väg 586 vid Hamneda, Ljungby.Polis, ambulans och räddningstjänst är på väg till platsen.Skadeläget är än så länge okänt.
Läs mer om Hamneda.
Brand i villa – par med tre barn fick utrymma
Räddningstjänsten larmades till en brand mitt i ett villaområde – när de kom fram möttes de av en trebarnsfamilj som fått utrymma sitt rökfyllda hus.– De hade väckts av brandlarmen, säger Mikael Holmstrand, räddningschef i beredskap vid Ljungby räddningstjänst.
Läs mer om Ljungby och Mikael Holmstrand.

Trafikolycka på E4 - tre personer inblandade

En personbil kolliderade under onsdagsförmiddagen med ett mitträcke på E4:an i Östra Ljungby strax norr om Tranarpsbron.De tre personer som befann sig i bilen har tagit sig ut.Polis, räddningstjänst och ambulans har kallats till platsen.
Tvättmaskiner tar bara gamla mynt
Tvättmaskinerna hos hyresvärden Heimstaden i Ljungby har myntapparater - som bara tar bara emot mynt av den gamla sorten.Heimstadens lösning är att hyresgästerna får komma till det lokala kontoret i Ljungby och växla till sig gamla mynt, rapporterar tidningen Hem Hyra.
Läs mer om Heimstaden, Hem Hyra och Ljungby.
På med dansskorna – här blir det folkfest
Fram med husbilen och upp med partytältet – nu är det dags för Ekebofestivalen.Under tre dagar kommer folkfesten hållas i Munka-Ljungby, med ett mixat musikutbud och festlig stämning.– Det kommer att finnas någonting i musikväg för alla, säger Bengt-Åke Johnsson.
Flera fordon inblandade i trafikolycka – en person skadad
Polisen fick under torsdagsförmiddagen larm om en trafikolycka i Östra Ljungby där flera fordon är inblandade.Räddningstjänsten ska ha hjälpt en kvinna ut genom en av bilarna.– Det vi vet är att hon klagar på smärta, är vaken och talbar, säger Kim Hild, pressinformatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Kim Hild och Östra Ljungby.
Fanny Roos ute efter att slå det ohotade rekordet
För snart tre veckor sedan var Fanny Roos två ynka centimeter ifrån att slå ett nytt svenskt rekord i kula. Det finns en del som talar för att hon fixar det under GP-galan i Sollentuna under torsdagen i stället. – Det kan bli i morgon, det vet man aldrig, säger 22-åringen från Ljungby.
Läs mer om GP-galan, Ljungby och Sollentuna.
Grevinnan Alice Trolle-Wachtmeister har avlidit
Grevinnan Alice Trolle-Wachtmeister har avlidit. Grevinnan somnade stilla in under måndagseftermiddagen i sitt hem på Trolle Ljungby slott, bekräftar hovet för TT.
Läs mer om Trolle Ljungby.
Alice Trolle-Wachtmeister är död – blev 91
Grevinnan Alice Trolle-Wachtmeister har avlidit. Grevinnan somnade stilla in under måndagseftermiddagen i sitt hem på Trolle Ljungby slott, bekräftar hovet för TT.
Läs mer om Trolle Ljungby.
Bil med släp blockerar trafiken på E4
En bil med släp ska ha vält och blockerar nu trafiken på E4 i höjd med Östra Ljungby i nodvästra Skåne.
Läs mer om Skåne och Östra Ljungby.
Chaufför anhållen för grovt rattfylleri
En lastbilschaufför har anhållits misstänkt för grovt rattfylleri. Utandningsprovet visade på två promille sedan han kört ner i diket utmed E4:an vid Lagan utanför Ljungby, rapporterar P4 Kronoberg.
Läs mer om E4.an, Lagan och Ljungby.
Kvinna misstänkt för två bränder
En tvättstuga började brinna i Ljungby.Några timmar senare började en brand på en restaurang i närheten.– En kvinna greps misstänkt för båda bränderna, säger Fredrik Bratt, informatör vid polisens ledningscentral i region Syd.
Läs mer om Fredrik Bratt, Ljungby.Några och Syd.
Två bilar i kraftig frontalkrock i Skåne
Två personbilar kolliderade vid 17-tiden mellan Ängelholm och Munka-Ljungby, rapporterar Kvällsposten.
Två bilar i kraftig frantalkrock
En kollision mellan två bilar har vid 17-tiden inträffat på väg 13 mellan Munka-Ljungby och Ängelholm.– Det är en kraftig frontalkrock. Vi klipper nu, det sitter fast folk i bilarna, säger Ronny Lundgren, inre befäl på Räddningstjänsten Skåne nordväst.Det är nu helt stopp i trafiken i båda riktningarna.
Tre våldsmän överföll ensam nattvandrare
När mannen i 30-årsåldern promenerade i Brunnsparken i Ljungby attackerades han av tre okända män. Han jagades och slogs till marken.De tre våldsmännen är på fri fot.
Läs mer om Brunnsparken och Ljungby.
Lastbilsbrand stoppar trafiken på E4
Trafiken på E4 strax söder om Ljungby stoppades tillfälligt på tisdagskvällen efter larm om en lastbilsbrand.Incidenten ska ha skett i norrgående riktning.
Läs mer om Ljungby.
Villabrand rasar i Traryd utanför Ljungby
En villabrand ska rasa i Traryd söder om Ljungby.SOS fick larmet om granden klockan 12.29 på söndagen.
Läs mer om Ljungby och Traryd.
Flera villainbrott i syd under natten
I Ljungby, Hässleholm och Vellinge har det under natten mot tisdag varit inbrott.Polisen har konstaterat att stöldgodset bland annat har varit köksmaskiner och vitvaror, samt plånbok.Nu utreds inbrotten vidare av polisen.
Läs mer om Hässleholm och Vellinge.
Långa köer efter olycka vid Ljungby
Trafiken är avstängd i båda riktningar på E4 söder om Ljungby i Kronobergs län efter att en lastbil kört in i vajerräcket vid 04-tiden i morse, skriver Smålandsposten. En annan lastbil ska ha kört av vägen för att undvika kollision.
Läs mer om Ljungby och Smålandsposten.
Pengaregn efter kattkuppen i Ljungby
Kattvänner över hela Sverige har engagerat sig efter den fräcka stölden från hemlösa katter i Ljungby.
Läs mer om Ljungby och Sverige.
Någon stal pengar från katt: Aldrig hört något så jävla dumt
De gör en gärning för katter i nöd.Men Smålandskattens insamling gillas inte av alla.En tjuv stal pengar från gåvotunnan på Citygross i Ljungby – och lämnade en lapp.Aldrig hört så jävla dumt, skänka pengar till en katt, stod det på lappen.– Jag blev så arg att jag inte visste vart jag skulle ta vägen, säger Christina Kikki Nylander som driver Smålandskatten.
JUST NU: Kraftig brand på E4 stoppar trafiken
Trafiken på E4 utanför Ljungby har drabbats av störningar sedan en bilbrand utbrutit på tisdagseftermiddagen.Branden har spridit sig till gräset och sikten längs E4 är mycket dålig, skriver polisen på sin hemsida.
Läs mer om Ljungby.
Husvagn välte på E4 – orsakade trafikstopp
En husvagn välte på E4 norr om Ljungby på söndagen.Enligt polisen är det stopp i trafiken.Ingen person uppges ha skadats allvarligt fysiskt vid olyckan.
Läs mer om Ljungby.