Ljussken

Ljussken lyste upp natthimlen i Uppsala

Ett ljussken lyste upp natthimlen över Uppsala under den sena onsdagskvällen. Samtidigt hördes en smäll som fick marken att skaka. Vad som hände är ett mysterium – även för polisen och forskare.
Läs mer om Uppsala.

Mystiska smällen fångad på film – ännu utan förklaring

Det mystiska smäll och starka ljussken som syntes över Uppsala sent i onsdags har ännu inte fått någon förklaring. – Vi vet inte vad det var som hände, säger Christer Nordström vid Uppsalapolisen.
Starka ljusskenet kom från meteor
Ett mystiskt ljussken har lyst upp himlen på flera håll i Sverige – och polisen har fått flera samtal. Det rör sig om en bolid, en typ av meteor. – Den har gett upphov till ett ljussken över hela länet, säger Patrik Eriksson, rlc-befäl vid polisen i Stockholm.
Larm om explosion på ett gymnasium
Räddningstjänst och polis har larmats om en explosion på en skola. Enligt larmet till SOS rör det en explosion med orange ljussken.
Thomas Lerner: Överlevaren ville hinna få uppleva en jord utan kärnvapen
Klockan var strax efter åtta på morgonen när Miyake Nobuo som vanligt var på väg till skolan i spårvagnen. Plötsligt såg han ett intensivt ljussken och kände en enorm hetta tränga in i den överfulla vagnen.
Läs mer om Miyake Nobuo.
Förklaringen: Därför lyser himlen plötsligt
Ett gåtfullt ljussken på himlen fick många att höra av sig till olika myndigheter på fredagskvällen. Troligen var det en bolid - en jättemeteorit - som kom in i atmosfären. –Det stämmer med rapporterna vi har fått att det är en bolid, säger Eric Stempel, som driver nätverket Meteorwiki. Den senaste månaden har jorden åkt genom två meteorsvärmar.
Läs mer om Eric Stempel och Meteorwiki.
Häckens strålkastare stör grannarna
Kraftigt ljussken från allsvenska fotbollslaget Häckens nybyggda arena på Hisingen i Göteborg har fått närboende att protestera.
Läs mer om Göteborg och Hisingen.
Allsvenska strålkastare stör grannar
Kraftigt ljussken från allsvenska fotbollslaget Häckens nybyggda arena på Hisingen i Göteborg har...
Läs mer om Göteborg och Hisingen.
Inga synpunkter pååtgärder mot sken
I Skättekärr har starkt ljussken från växthus upplevts som störande av flera grannar.
Skottlossning var toarullsfest
Larm om skottlossning och ljussken i Lil-Janskogen på Djurgården i Stockholm utlöste ett...
Tv: Ljusfenomen sken upp Sverige: Kan ha slagit ner
Ett spektakulärt ljussken lyste på fredagskvällen upp himlen över stora delar av Sverige på fredagskvällen. – Det var en ovanlig och väldigt ljus meteor, säger Lars Hermansson vid Uppsala amatörastronomer till SvD.
Läs mer om SvD, Sverige och Uppsala.
Ljusfenomen sken upp himlen i Sverige
Ett spektakulärt ljussken lyste upp himlen över stora delar av Sverige på fredagskvällen.
Läs mer om Sverige.
Ljusfenomen sken upp himlen
Ett spektakulärt ljussken lyste upp himlen över stora delar av Sverige på fredagskvällen– Vi körde...
Läs mer om Sverige.
Eldklot över Bangkok fångades på film
Mitt i morgonrusningen syntes plötsligt ett kraftigt ljussken som fick många Bangkokbor att dra...
Läs mer om Bangkok och Bangkokbor.
Flera larm om rök och ljussken i centrum
Mellan 21 och 21.30 på torsdagskvällen fick polisen i Helsingborg in flera larm om rök, ljussken och kraftiga detonationer vid Nedre Holländaregatan i Helsingborg.
Som ett sagoväsen
WTM Finns Luna Green på riktigt? Frågeställningen är synnerligen lockande på ett fullsmockat Stopet. För i ilsket rött ljussken, med en harpa i högsta hugg framstår sångerskan nästan som ett sagoväsen. Hennes ansiktsuttryck röjer inget.
Läs mer om Stopet.
Bygdegård bullrar inte tillräckligt
Granne störs av ljud och ljussken från Strövelstorps bygdegård. Men får inte gehör hos miljönämnden.
Kastar ljus på uteplatsen
Foto Foscarini Utebelysning Lampan Uto är en hängande utomhuslampa med en ljuskälla av halogen. Skärmen är gjort av silikonplast vilket ger ett mjukt ljussken. Lagranja Design står bakom designen. Lampan finns även för inomhusbruk.
Svenskar i Tel Aviv om Hamas raketattacker
Hamas raketer störtar mot Israel - där de skjuts ner av landets mäktiga missilförsvar Iron Dome. Följden: Ljussken och smällar över städerna. Svenske Oliver Reinhard, 29, var på stranden i Tel Aviv när larmet gick. – Vi tvingades evakuera. Vi fick se när systemet löste ut och sköt på en av raketerna som var på väg hit, säger han.
Läs mer om Iron Dome, Israel och Tel Aviv.
Blixt slog ned i ledning på...
Helen Gustavsson trodde att åskvädret hade dragit förbi.Men då hörs plötsligt en dundersmäll, följt av ett kraftigt ljussken.Det är blixten som slår ner i en elledning på tomten. Om