Loppet

Runar Sögaard åtalas – riskerar nu fängelse

Runar Sögaard åtalas för grova ekonomiska brott.Åtalet gör gällande att Sögaard i egenskap av faktiskt företrädare i ett konsultföretag underlåtit att bokföra miljonbelopp under loppet av tre år.Han åtalas för grovt bokföringsbrott, grovt skattebrott och urkundsförfalskning. Runar Sögaard nekar till alla anklagelser.– Bolaget har haft en styrelse och ägare och han har varit den som har agerat och varit operativ i bolaget. Målet handlar om vem som är juridiskt ansvarig för påstådda brister i bokföring, säger Sögaards advokat Leif Gustafsson.
Läs mer om Leif Gustafsson och Sögaard.

Nu kan du se Vasaloppet hemma hos Andr Pops

Bänkar du dig för Vasaloppet varje år?Då har du chansen att göra 2018 års Vasalopp extra minnesvärt.Du kan nämligen se loppet tillsammans med - och hemma hos - SVT-profilen Andr Pops.– Det är ju onekligen en lite udda id, säger Pops till SVT.
Läs mer om SVT, Vasalopp och Vasaloppet.
Jättedrama i Skånederbyt – Ystad vände och vann
Tredje raka Skånederbyt inom loppet av åtta dagar, Kim Andersson tillbaka i YIF-tröjan och en hemmasvit som växer sig stark hösten 2017.Ystads IF varvade upp och vann det heta Skånederbyt mot HK Malmö med 29-26 efter en dramatisk avslutning.
Sjöström har inlett medaljjakten på EM
Köpenhamn. Det går fort när Sarah Sjöström är i farten. Inom loppet av mindre än en timme simmade hon tre försökslopp i EM-bassängen i Royal arena i Köpenhamn. – Det är jättekul att vara i gång, säger Sarah Sjöström efter sin hektiska förmiddag.

Skrällen: Nuncio föll tungt – kan ha gjort sista loppet

Stefan Melanders elitloppsvinnare Nuncio förlorade det som kan ha varit hästens sista lopp.Lindesbergshästen Food Money slog stjärnan regelrätt.- Jag kommer aldrig att vara besviken på den här hästen, sa Melander efter den tunga förlusten.
Läs mer om Melander och Nuncio.
Daniel Redns besked – då startar stjärnduon
Propulsion fyra och Lionel femma.Daniel Redn var mycket belåten med sina stjärnhästar i Prix du Bourbonnais och nu väntar det tredje B-loppet Prix du Bourgogne på Nyårsafton.- Jag är mer än nöjd med de första loppen mina hästar har gjort det här meetinget, säger Daniel Redn till Travronden.
Melander: Kan bli start på nyårsafton
Avelshingst i USA eller start i Prix d Amerique.Tiden rinner snart ut för Stefan Melander som måste bestämma sig om Nuncios framtid.- Jag har fått dispens och kan vänta med beslutet till några dagar efter nyår. Därmed skulle vi kunna starta i B-loppet på Nyårsafton, säger Melander inför onsdagens start på Solvalla.
Man försökte köra på polisen – två gånger
Den misstänkt drogpåverkade mannen i Kungälv försökte backa på polisen – två gånger.Allt inom loppet av en halvtimme.Nu misstänks han för försök till grov misshandel samt en rad andra brott.
Läs mer om Kungälv.
Sjuka vinsten: Satsade 48 kronor – vann 2,5 miljoner
Endast en person lyckades pricka in alla hästar på Top7 i lördags.Vinnaren själv följde dock inte loppet.Men fick en chock när han loggade in på ATG:s hemsida.– Jag gick in och tänkte: Det var en jävla massa siffror här..., säger vinnaren.
Läs mer om Top7.
1 500 jultomtar tog över Stockholms gator
VIDEO | På söndagen sprang runt 1 500 tomtar för välgörenhet i loppet Stockholm Santa run. Loppet arrangerades för fjärde gången, och är en tre kilometer lång runda där alla kan delta, genom att springa, jogga eller gå. Årets insamlade pengar gick till Aktivisfonden, Läkare utan gränser och Barncancerfonden.
Storfavoriten var totalt överlägsen
Västerboonthenews var dagens största favorit inför V75 på Åby.Seger blev det också för favoriten – som lyckades hålla undan en utmanande Nadal Broline.Tränaren Lars Brindeborg tokhyllade sin häst efter loppet.– Han är ju en häst, men är som en familjemedlem, säger han till TV12 efter loppet.
Amatörens glädje efter V75-segern
I Våxtorp korkades champagnen upp i helgen.Bengt A Nilsson hade all anledning att fira efter att hans Demolition Man F. bärgat karriärens hittills största triumf.- Det känns surrealistiskt och loppet kändes så välregisserat, berättar Halmstadsamatören efter sin första seger på V75.
Readly Express laddar för storlopp på julafton
Det ser ut att bli start på självaste julafton i Paris för svensk travsports nye kelgris Readly Express.Timo Nurmos matchar för femåringsloppet Prix Tenor du Baune där vinnaren är direktkvalificerad till Prix d Amerique.Jerry Riordans VM-vinnare Twister Bi är också påtänkt för loppet.
Fem svenskar mot Bold Eagle i Paris
På söndags är det dags för Prix du Bourbonnais i Paris.Under torsdagens släpptes startlistan till loppet.Där tre Daniel Redn-hästen återfinns i startfältet.– Lionel kommer försöka greja sin PdA-plats, säger han.
Larmoperatör åtalad för två fall av tjänstefel
Under loppet av drygt två månader misstänks en kvinnlig operatör på polisens ledningscentral i Malmö ha begått två tjänstefel. I båda fallen ville hon att hotade och rädda kvinnor själva skulle ringa. En av kvinnorna mördades kort efteråt.Operatören arbetar inte längre kvar på ledningscentralen.
Läs mer om Malmö.
Polischefens oro – för nytt gängkrig
Skottlossning, misstänkta mordbränder och granater som placerats ut och kastats – inom loppet av bara några dagar.Nu befarar polischefen Erik Nord att gängkriget i Göteborg kan blossa upp på nytt.– Vi får vara försiktiga innan vi drar alltför snabba slutsatser, men det skulle kunna vara på väg in i en situation där våldsamheterna kan eskalera, säger han.
Läs mer om Erik Nord och Göteborg.
Sarah skyllde på magont för att slippa simma
Första loppet började med ett magplask och som tioåring gjorde Sarah Sjöström allt för att slippa simningen. SvD har med hjälp av närstående till simdrottningen kartlagt vad som låg bakom vändningen och gjorde henne till världsstjärna samt dubbel bragdmedaljör.
Läs mer om Sarah Sjöström.
En chock – jag började gråta
På onsdag är det återigen dags för mont på V86.Då överraskar Micael Broberg travsverige genom att ta ut sin stjärnhäst Spitcam Jubb till loppet – där förstapriset är 100 000 kronor.Stephanie Werder ska rida hästen, och berättar att hon blev chockad när Broberg hörde av sig.– Jag började bara gråta. Jag kan faktiskt inte beskriva känslan, säger hon.
Förvirringen i SVT: Jag har dålig koll
Charlotte Kalla tog hem söndagens skiathlon i överlägsen stil.Efter loppet var svenskan osäker kring en detalj kring sin seger – och fick ta hjälp av SVT-experten Johanna Ojala.–Jag har så dålig koll på statistik, skrattade Kalla.
Läs mer om Kalla och SVT.
Det är bullshit – jag är förbannad
Johannes Thingnes Bö misslyckades i lördagens sprint.Efter loppet hamnade norrmannen i bråk med den franske stjärnan Martin Fourcade.–Det är bullshit, säger Thingnes Bö till TV2.
Läs mer om Martin Fourcade.Det och TV2.
Lutfi Kolgjini: Jag har en bra känsla
Under lördagen är det dags för Uppfödningslöpning på Jägersro.Det är det största loppet för tvååriga travhästar och det är hemmatränaren Lutfi Kolgjini som tränar favoriten Smokin Joe.– Jag har en god känsla och jag tror han kommer gå åt ett topplopp i morgon.
Männens vansinnesdygn: Rysk roulett – och mord
Under loppet av två sommardygn misstänks en man i 30-årsåldern ha mördat en man, skottskadat en annan, utsatt en ung kvinna för en livsfarlig dödslek och voltat av vägen i sin flyktbil.Nu åtalas mannen och hans kumpan vid Alingsås tingsrätt. Båda männen nekar till brott.
Krockade med älg – blev starten på olyckstimma
Flera olyckor har inträffat i den sydsvenska trafiken under måndagseftermiddagen.Inom loppet av en timme har sju trafikolyckor rapporterats in till polisen.Flera vägar är vid 17-tiden avstängda på grund av olycksläget.