Loppet

Kan inte förstå vad som hände

Jerry Riordan är hemma igen efter sin livs kanske största seger.Nu berättar tränaren om att han fortfarande är i chock, hans tankar under loppet, firandet på en italiensk restaurang och varför det var extra viktigt att vinna i USA.– Om han en dag slutar och blir avelshingst i Amerika, skulle han kunna göra succ, säger Jerry Riordan.
Läs mer om Amerika, Jerry Riordan och USA.

Inbrottsvåg i Stockholm: Gissar att det är en liga

Stadsdelen Årsta i södra Stockholm har drabbats av en inbrottsvåg.Inom loppet av fem dagar har polisen fått in hela nio anmälningar.– Jag gissar att det är en liga som letat sig till Årsta precis just nu, säger Daniel Granström, kommunpolis vid Globenpolisen till tidningen Mitt i.
JUST NU: Väg avstängd efter ännu en bilolycka
Två bilolyckor har inträffat i Sydsverige inom loppet av några minuter.Väg 13, utanför Sövestad, Ystad, är på fredagseftermiddagen avstängd.Tidigare under eftermiddagen var sju personer inblandade i en olycka utanför Laholm.
Läs mer om Laholm, Sydsverige, Sövestad och Ystad.
Stjärnans galna slakt – drog in 50 000 poäng
Det var i VM-loppet på Yonkers som de stora poängen fanns att hämta i Guldstallet.De som hade Jerry Riordans Twister Bi sitt stall kan därför skatta sig lyckliga. Stjärnhästen vann loppet överlägset – och drog in knappt 50 000 poäng.
Läs mer om Guldstallet.De och VM-loppet.

Karriären kan vara över för Svanstedts stjärna

Det blev ingen andra raka seger för Resolve i VM-loppet under lördagskvällen.Åke Svanstedts stjärna slutade sexa – och fick i stället se Twister Bi vinna enkelt.Nu berättar stjärnkusken för Travronden att hästens karriär kan vara över.– Visar det sig att det inte är något fysiskt fel på honom då kanske det är dags att dra sig tillbaka, säger Åke Svanstedt till facktidningen.
Åldern inget hinder för att sadla om sent i arbetslivet
Känner du dig pass på jobbmarknaden efter 40, 50 eller 60? Loppet är inte alls kört. Men det krävs lite extra av dig, som att hålla dig ständigt kompetensutvecklad, odla ditt närverk och inte minst – aldrig sluta vara nyfiken.
Twister Bi överlägsen – slog världsrekord
Det blev favoritseger i VM-loppet på Yonkers i USA.Jerry Riordans Twister Bi var överlägsen – och var ensam i tät med upploppet kvar.Hästen vann dessutom på en världsrekordstid – och belönades med fyra miljoner kronor.– Det enda jag ville vara att visa hur bra den här hästen är, säger Jerry Riordan efter loppet i ATG:s sändning.
Läs mer om Jerry Riordan och VM-loppet.
Stort segerjubel: Största segern
Det blev stor glädje efter Sto-SM i V75:s fjärde avdelning.Super Ariel vann efter en mäktig spurt.Starten var den första sedan 25 juli 2015.– Det här är det största som jag har vunnit, säger tränaren Kennet Häggström till TV12 efter loppet.
Läs mer om Kennet Häggström och Sto-SM.
Dubbla segrar för historisk Adolfsson
Det blev en succfylld lördag för Sofia Adolfsson på Åby.Först blev det seger i Montryttar-SM.Sedan tog hon en historisk seger när hon vann det första Montloppet på V75.Efter loppet var hon lättad – efter att ha valt bort parhästen Nantucket för Candor Hall.– Det känns helt fantastiskt, jag har mått så dåligt hela veckan, säger Sofia Adolfsson i TV12:s sändning efter segern.
Så skräddarsys tv-serierna i gigantiska testverkstaden
Netflix mytomspunna algoritmer väcker frågor. Ger de likriktat utbud eller är de en avancerad tittarservice? En sak är i alla fall säker: I det långa loppet handlar det om att få avkastning på din investering, säger Yenia Zaba, pressansvarig för Netflix i Norden.
Läs mer om Netflix, Norden och Yenia Zaba.
Skivrecension: Jaari Haapalainen Trio håller tempot uppe
Med sin tredje skiva inom loppet av ett år håller Jari Haapalainen Trio tempot uppe på mer än ett sätt.
Piraten fick tufft spår i VM-loppet
Det tio hästar stora startfältet till lördagens VM-lopp på Yonkers Raceway lottades under en pressträff i ett casino i New York på tisdagen.Loppets ende blågule representant On Track Piraten drog ett uselt spår tio bakom bilen.
Svanstedts stjärna – en riktig superhäst
VM-loppet är en klassiker.Man låg hemma och lyssnade på radion förr i tidenSedan åkte man dit.Nu kan man se loppet hemma på datorn.Tiderna förändras.
Resolve redo att försvara titeln – efter läskiga bettet
Åke Svanstedts stjärnhäst Resolve vann VM-loppet i fjol.Och han är redo för att försvara titeln – efter ett otäckt ormbett.– Vi är väldigt, väldigt försiktiga med allting runt hästen, Hans Enggren, ägare till hästen, till VM-loppets hemsida.
Läs mer om Resolve och VM-loppet.
Hyllningen: Är en fruktansvärd märr
För två år sedan lämnade hon Sverige för Frankrike.På lördag är hon tillbaka.Super Ariel är den stora jokern i Sto-SM på Åby.– Hade jag tippat hade jag rankat henne först i loppet, säger hästens tränare Kennet Häggström.
Diamanten gjorde succ i Tyskland
Pang till spets och loppet var över.Svenske toppfyraåringen Diamanten infriade alla förväntningarna när han på söndagen vann Grosser Preis von Deutschland i Hamburg.- Utan tvekan min största seger i karriären, sa kusken Kim Eriksson som med kort varsel fick ersätta hästens tränare Robert Bergh i sulkyn.
Tre kvinnor har mördats i småstaden – nu har en fjärde försvunnit
22 000 invånare.Tre mördade kvinnor inom loppet av sex månader –och nu är en fjärde kvinna anmäld försvunnen.FBI:s utredare gäckas av mordgåtan i den lilla staden Lumberton.
Läs mer om Lumberton.
Det är jäkligt surt att stå här
Marcus Ericsson lyckades inte alls i Japans grand prix, och tvingades bryta loppet.Se intervjun med svensken i spelaren ovan!
07.00: Följ Japans GP direkt i liverapporten
Marcus Ericsson och de andra stjärnorna är på plats i Suzuka för Japans grand prix. Följ loppet och tyck till i liverapporten!
Läs mer om Suzuka.
Vad är det för fel på mästarna Pittsburgh?
ANAHEIM. Vad är det för fel på mästarna Pittsburgh Penguins?Ja, frågan är berättigad efter nattens smäll borta mot Chicago med 1-10.Två förluster inom loppet av 24 timmar är ingen drömstart precis för de regerande Stanley Cupmästarna.Men vilken sprakande debutseger Ulf Samuelsson fick i båset, som assisterande coach i Blackhawks med ansvar för försvarsspelet.
De tävlar i VM-loppet – startfältet är spikat
Om knappt två veckor gör tio hästar upp i VM-loppet i USA.Nu är startfältet klart – där bland annat Hans R Strömbergs On Track Piraten återfinns.Vinnaren tar hem prissumman på drygt fyra miljoner kronor.
Läs mer om VM-loppet.
Ministern om svåra sorgen: Cancer slår otroligt orättvist
S-ministern Helene Hellmark Knutsson förlorade båda sina föräldrar i cancer inom loppet av två år.I samband med att hon medverkar i en kampanj för Cancerfonden väljer hon för första gången att berätta offentligt om sorgen.– Man tror att man fått sin beskärda del när man drabbats en gång men så är det inte, säger hon.
Läs mer om Cancerfonden.
Skrällvann – efter missen
Det skrällde redan i den första V75-avdelningen under söndagen.Detta efter en miss – i alla fall om man ska tro segerkusken Johan Untersteiner.– Vi kunde inte alls vara med i körningen. Det var därför vi vann loppet, säger han i TV12.
Läs mer om Johan Untersteiner.
Skönt att göra några mål i kväll
LOS ANGELES. Två mål inom loppet av knappt tre minuter. Jacob De La Rose, 22, gjorde sin bästa match under försäsongen när Montreal Canadiens knockade rivalerna Ottawa Senators med 9-2 i natt, svensk tid. Han hoppas att det räcker till en plats i NHL-premiären nästa torsdag. – Skönt att få göra några mål i kväll. Campen började lite segt för egen del, men jag är nöjd med de senaste två-tre matcherna, säger Jacob.
Läs mer om Jacob.
V75: Resultat – rätta raden här
Det bjöds på flera fina lopp under första dagen av storloppshelgen på Solvalla.I loppet med mest prispengar, Europaderbyt – blev det fransk seger i form av Drole de Jet efter ett dramatiskt upplopp.Här hittar du den rätta raden och utdelning efter lördagens lopp.Artikeln uppdateras med övrig info.
Läs mer om Drole, Europaderbyt, Jet och Solvalla.I.