Loppet

Nytt hattrick av William Karlsson

Sporttelegram. William Karlsson gjorde NHL-säsongens andra hattrick när Vegas besegrade Calgary med 4-0 hemma i Las Vegas. Karlsson gjorde alla sina tre mål i andra perioden, inom loppet av 9 minuter och 16 sekunder.
Läs mer om Calgary och William Karlsson.

Emil Jönsson: Jag grät före, under och efter loppet

FALUN. Vid mållinjen stod Teodor Peterson och väntade med champagne, och blivande frun Anna Haag med en puss. Emil Jönsson var förvånad över hur känslosamt hans sista världscuplopp blev. – Det var det sjukaste jag gjort, säger han.
Läs mer om Anna Haag och Teodor Peterson.
Följ herrarnas jaktstart i Falun
Marit Björgen vann jaktstarten i Falun på söndagen. Charlotte Kalla blev bästa svenska på sjunde plats. Herrarna kör nu 15 kilometer jaktstart. Följ loppet direkt här nedan.
Läs mer om Falun.
Snart: Följ herrarnas jaktstart i Falun
Marit Björgen vann jaktstarten i Falun på söndagen. Charlotte Kalla blev bästa svenska på sjunde plats. Klockan 14 kör herrarna 15 kilometer jaktstart. Följ loppet direkt här nedan.
Läs mer om Falun.

Snart: Herrarnas sista lopp för säsongen

Marit Björgen vann jaktstarten i Falun på söndagen. Charlotte Kalla blev bästa svenska på sjunde plats. Klockan 14 kör herrarna 15 kilometer jaktstart. Följ loppet direkt här nedan.
Läs mer om Falun.
Kuppen mot Haag efter sista loppet
FALUN/STOCKHOLM. Anna Haags framgångsrika karriär är över.Efter att ha korsat mållinjen stod lagkamraterna för en kupp då de bjöd henne på alkoholfri skumpa.– Jag är ingen formel 1-förare, säger Haag efter att ha kämpat med att få upp korken.
Läs mer om Haag.
Björn Goops drömstart– vann efter superrycket
Det blev en succstart på lördagens V75-omgång för Björn Goop.Den första avdelningen inleddes med en favoritseger.I det efterföljande loppet bjöd han på en makalös uppvisning med Dizzie Broad.– Håller man på med den här sporten får man inte vara rädd, säger Goop i TV12:s sändning efter den andra raka segern.
Just nu: Kalla kör för vinst i klassiska loppet i Falun
Charlotte Kalla är med och slåss i det klassiska milloppet i världscuptävlingarna i Falun. I dag körs också herrarnas 15 kilometer. Följ direktrapporteringen här.
Läs mer om Falun.
Ingen ny medalj för Modin - ramlade
Efter silvret i sprint jagade Zebastian Modin medalj även på 10 kilometer i Paralympics i Sydkorea. Han hade en rejäl ledning i inledningen av loppet. Därefter ramlade han och bröt. Det var en ordentlig krasch i närheten av en bergvägg.
Läs mer om Modin, Sydkorea och Zebastian Modin.
Märkliga bilderna: Jag var hungrig
FALUN. Mitt under loppet svängde Niklas Dyrhaug in till publiken – för att äta våfflor.Bilderna på den norske stjärnan hyllas nu på Instagram.– Jag var så otroligt hungrig, säger Dyrhaug.
Läs mer om Dyrhaug och Instagram.
Rasar mot norrmannen: Man åker inte så där!
FALUN/STOCKHOLM. Svenske Karl-Johan Westberg och norrmannen Sindre Björnstad Skar hakade fast i varandra i sprintsemifinalerna i Falun.Westberg hymlade inte med sin irritation efter loppet.– Jag tycker inte att man åker så där, säger Westberg.
Halfvarsson vet vad som gick fel
Sporttelegram. Inför sprinttävlingen, som inleder världscupavslutningen i Falun, berättar Calle Halfvarsson om dramatiken i duschen efter skiathlon-loppet i OS. Han tror sig också ha hittat anledningen till den dåliga säsongen.
Läs mer om Calle Halfvarsson och Falun.
Halfvarsson vet vad som gick fel
Inför sprinttävlingen, som inleder världscupavslutningen i Falun, berättar Calle Halfvarsson om dramatiken i duschen efter skiathlon-loppet i OS. Han tror sig också ha hittat anledningen till den dåliga säsongen. – Efter OS slog det mig som en klocka. Det ringde i huvudet på mig och jag förstod varför det gått på det viset.
Läs mer om Calle Halfvarsson och Falun.
Brittisk expert om NKS: Försök bryta avtalet, politiker
Att bryta kontraktet kan ge stora skadestånd men i det långa loppet vinner skattebetalarna alltid på insyn. – Har politikerna gjort en dålig affär måste man försöka ta sig ur den, säger Allyson Pollock, brittisk expert på hälsoekonomi.
Läs mer om Allyson Pollock.
Kuppen – efter segern i Sverige
ÅRE/STOCKHOLM. Lindsey Vonn tog hem ännu en världscupsseger när störtloppscupen kom till Åre.Men hennes tränare stal showen efter loppet – genom att bära en mystisk hästmask.
Läs mer om Sverige och Åre.Men.
Målfest för Pääjärvi: Jag ska fortsätta med det
LOS ANGELES. Tre mål inom loppet av ett dygn.Magnus Pääjärvi, 26, ser ut att ha mått bra av klubbytet från St. Louis till Ottawa tidigare i vinter.I natt, svensk tid, var han en av målskyttarna när Senators vann en storseger borta över Tampa Bay med 7-4.Ett dygn tidigare var han tvåmålsskytt när Ottawa bortabesegrade Florida med 5-3.– Skönt att få med sig lite kassar, säger han efter målsuccn i sin nya klubb.
Läs mer om Florida, Ottawa, Pääjärvi och Tampa Bay.
Formel Blogg: Indy-premiären var väldigt underhållande
Ni som missade IndyCar-premiären, här finns en lagom lång video med det bästa från loppet. Tät formelracing när den är som bäst, enligt auto motor & sports formelbilsexpert, Gergei Farkas.
Läs mer om IndyCar-premiären.
Chef köptes ut av Malmö stad - två gånger
Inrikes. En chef inom Malmö stad hann jobba i tre dagar på sin nya tjänst innan personen köptes ut av kommunen - för andra gången inom loppet av tre år.
Läs mer om Malmö.
Chef köptes ut av Malmö stad - två gånger
En chef inom Malmö stad hann jobba i tre dagar på sin nya tjänst innan personen köptes ut av kommunen - för andra gången inom loppet av tre år.
Läs mer om Malmö.
Brevbomber tar livet av Texasbor – tre fall inom två veckor
Brevbomber sprider skräck i Austin i USA. Exploderande paket i delstaten Texas huvudstad har inom loppet av två veckor tagit livet av en tonåring och en medelålders man. – Om det ligger ett paket på uppfarten till ditt hus, ring oss, säger stadens polischef, som misstänker koppling mellan fallen.
Läs mer om Austin, Texasbor och USA.
Svenskens genombrott ett faktum efter ny succ
LOS ANGELES. Vilken vecka han haft i NHL, Chicagobacken Erik Gustafsson.Nytt tvåårskontrakt och fem poäng på helgens två matcher.På söndagens svarade den 25-årige talangen från Nynäshamn för två nya assist när Blackhawks besegrade Boston med 3-1.Det betyder att han gjort 5 poäng, 1 mål och 4 assist, inom loppet av 24 timmar mot topplaget Bruins.
Kritiken efter loppet: Tycker inte om det
HOLMENKOLLEN. Publikfest under herrarnas femmil – desto lugnare under damernas tremil.Nu berättar Marit Björgen att damåkarna haft flera möten med arrangören – och uttryckt en önskan om att få köra på lördagen.– Men de har inte lyssnat på oss, säger Björgen.
Läs mer om Björgen och Marit Björgen.
Vann Guld – efter jätteduell
Zenit Brick var omgångens största favorit på V75.Men Hans R Strömberg och On Track Piraten ville annat – och tog hem Gulddivisionen.– Jag trodde inte att det skulle gå. Men nu fick jag bästa loppet, säger Hans R Strömberg.