Loppet

Jätteskrällen: Fantastiskt

Anna Mix och Shadow Gar var favorittippade.Men när EM för ston skulle avgöras på Solvalla var båda chanslösa.I stället blev det en jätteskräll i form av I Love Paris som tog hem prissumman på 800 000 kronor.– Att hon vinner det här loppet från det här läget hade man naturligtvis inte räknat med, säger Olle Goop till TV12.
Läs mer om Olle Goop, Shadow Gar och Solvalla.

Waffle Cone är den starkaste favoriten

Jubileumspokalen är russinet i kakan och det blir spännande att se om Readly Express kan infria förväntningarna och förlänga sin segerrad. Loppet är minst sagt högklassigt!Spelmässigt ser det favoritbetonat ut. Vi spelar med tre spikar även på stora systemförslaget. Peter Untersteiner tränar och kör två av spikarna.
VM-guld – trots bisarrt avbrott
Suveräne gångaren Yohann Diniz, 39, vann VM-guld på 50 kilometer gång.Tiden skrevs till 3:33:11 – då hann han även med ett kort avbrott tidigt i loppet.– Vi blev verkligen förvånade när han behövde gå på toaletten redan efter en kvart, säger TV4:s expertkommentator.
Läs mer om VM-guld och Yohann Diniz.
Usain Bolt fick kramp i sista loppet
London. Det var inte det slut världen ville se. I sitt absolut sista lopp fick Usain Bolt kramp och föll grimaserande till marken. För publiken var det dubbla känslor när de samtidigt som Bolt föll, såg Storbritannien vinna guldet på den korta stafetten, före USA. – Det skulle bli hans stora avskedsshow men blev något helt annat, säger Jamaicas lagläkare Kevin Jones till DN.
Läs mer om Bolt, Storbritannien, USA och Usain Bolt.

Usain Bolt skadad i sista loppet

Nu lägger Usain Bolt löparskorna på hyllan – och han avslutade på sämsta möjliga vis. På sistasträckan hade han chansen att gå för guld, men trampade snett och fick stanna och bröt loppet.
Läs mer om Usain Bolt.
Succ för Usain Bolt i sista loppet
Nu lägger Usain Bolt löparskorna på hyllan – och han avslutade på bästa möjliga sätt med att springa in segern till Jamaica på 4x100 meter i stafetten i friidrotts-VM. Segertiden blev
Läs mer om Jamaica och Usain Bolt.
Skrällvann storloppet
Midnight Hour skrällvann Heat A, Muscle Hustle vann väntat Heat B.När de båda skulle göra upp i ett skiljeheat blev gick det otroligt långsamt.Och skrällhästen Midnight Hour vann.– Jag tror detta är den största segern för mig, säger tränaren Ossi Nurmonen till TV12 efter loppet.
Jätteskrällen: Inte chockad
Det blev en jätteskräll i första heatet i Åby Stora Pris. Midnight Hour bjöd på en monsterspurt och tog hem loppet. – Jag är som en fågelholk alltså, jag förstår ingenting, säger experten Micke Nybrink till TV4.
Läs mer om Micke Nybrink och TV4.
Två mål och ett rött kort på fem minuter
Kalmar FF genomled ett par mardrömsminuter i mötet med Malmö FF.Inom loppet av fem minuter släppte laget in två mål - och fick en man utvisad.
Läs mer om Malmö FF.Inom.
Norrmannen vann – men här är folkets mästare
LONDON. Karsten Warholm må ha vunnit.Men det var en annan löpare som vann folkets hjärtan.Trots ösregnet så sprang qatariern Abderrahaman Samba loppet i keps och solglasögon.Han är folkets mästare, skriver Callum Palin på Twitter.
Fick tvinga honom att gratulera mig...
LONDON. Bilderna efter Karsten Warholms guld väckte reaktioner, då väldigt få av hans konkurrenter gick fram för att gratulera honom.Men Warholm säger att allt är lugnt och att han har pratat med de flesta efter loppet.Även om det krävdes något extra för att bronsmedaljören Kerron Clement skulle gratulera honom.– Jag fick tvinga det ur honom, säger Warholm till Dagbladet.
Läs mer om Dagbladet, Kerron Clement och Warholm.
Din guide till Åby Stora Pris
Åby Stora Pris 2017 - 1 640 meter, autostart.Loppet avgörs i två heat med omvänd startordning i det andra. Vinner en häst båda heaten är segerchecken två miljoner kronor.Med två olika vinnare blir det ett skiljeheat. Där tar segraren 1,2 miljoner medan tvåan får nöja sig med 200 000 kronor. Heatvinst ger 400 000 kronor.
Okända svenskan som tävlar i friidrotts-VM
LONDON. Sveriges blickar var vända mot Hanna Hermansson i kvalet på 800 meter.Men i samma heat befann sig en annan svenskbekanting, Gena Löfstrand, som är halvsvensk.– Min pappa kommer från Sverige, säger hon efter loppet.
Kalle Berglund vidare: Extremt nöjd
LONDON. Kalle Berglund visste förutsättningarna inför sitt försöksheat på 1500 meter. Sprang han på 3.43 så skulle han vara klar för semifinal. 21-åringen tog inga chanser. Tog täten direkt och sprang in på 3.39,62. – När jag såg vad som krävdes, så var det inget att fundera på, säger han efter loppet.
De gör upp – om miljonen
På onsdag körs Jubileumspokalen på Solvalla.Nu är startlistan klar till loppet.Flera stjärnor kommer till start för att göra upp om en miljon kronor.
Läs mer om Jubileumspokalen och Solvalla.Nu.
Piken mot arrangören efter den stora succn
LONDON. Isaac Makwala stoppades från att tävla på både 200 meter och 400 meter mot sin vilja.Men på onsdagen backade arrangören och tillät Makwala att ensam springa försök på 200 meter.Botswaniern sprang in på 20,20, vilket ger honom en plats i semifinalen - och efter loppet gjorde han fem armhävningar på banan.– Det är en provokation mot de som stoppat honom, säger TV4:s Johan Edlund.
Läs mer om Makwala.
Svenska VM-hoppet: Grät innan loppet...
LONDON/STOCKHOLM. I morgon gör Kalle Berglund entr i friidrotts-VM.Det efter att under de senaste månaderna haft stora problem med sitt mentala fokus.Nu berättar Kalle att hans medverkan i VM länge var oklar.– I Karlstad var jag både fysiskt och mentalt körd, jag grät innan loppet där för jag ville inte starta.
Läs mer om Kalle och Kalle Berglund.
McLeod tog Jamaicas första guld
LONDON. Omar McLeod tog Jamaicas första medalj i VM i friidrott när han vann guldet på 110 meter häck. McLeod, OS-segrare i Rio de Janeiro, tog starten och hade ledningen hela loppet.
Läs mer om Janeiro, OS-segrare och Rio.
Hästarna som gör upp om miljonerna
I helgen är det dags för storloppet Åby Stora Pris. Nu är samtliga hästar klara till loppet.Stjärntränarna Robert Bergh och Daniel Redn ställer upp med två hästar var.
Läs mer om Daniel Redn.
Högste bossen i Sverige: Kuskarna borde straffas
Fenomenet spödrivning har varit en het potatis i travvärlden efter att storloppet Hambletonian Stakes avgjorts i helgen.Bland annat fick Åke Svanstedt hård kritik efter att ha vunnit loppet. Nu menar Svensk Travsports generalsekreterare, Johan Lindberg, att flera kuskar borde straffas.– Med gårdagen i färskt minne så får vi överväga om vi överhuvudtaget ska visa något lopp därifrån, skriver han i sitt veckobrev.
Dramat efter skrällen i finalen på 100 meter
Torie Bowie kastade sig framåt - och inkasserade guldet på 100 meter.Efter loppet fick hon läkarvård på arenan innan hon kunde möta pressen.– Jag tappade kontrollen över min kropp, säger hon.
Dopningsfråga fick Usain Bolt att tända till
London. En dopningsfråga fick Usain Bolt att tända till på den nattliga presskonferensen efter 100 meter-finalen. En journalist frågade om de dåliga tiderna i loppet berodde på antidopningsarbetet. – Va, vad är det du säger? Jag tycker din fråga är respektlös, svarade Bolt från podiet.
Läs mer om Bolt och Usain Bolt.
Trots dödsolyckan: Svenska djurparker säkra
Inom loppet av fem år har två dödsolyckor inträffat i svenska djurparker. Men enligt Tomas Frisk, ordförande för Svenska djurparksföreningen, är djurparkerna i Sverige säkra. – Alla jobbar med ett systematiskt säkerhetsmiljöarbete, säger han.
Läs mer om Svenska och Sverige.