Lotta

Lotta Engzell-Larsson: Landsbygden behöver frihet och företag

LEDARE. På måndagen presenterade regeringen den kommande landsbygdspropositionen Mål för näringar, landsbygd och livsmedel.
Läs mer om Mål.

Nytta och nöje på SPF-möte

Synen och glad musik stod i centrum vid SPF Tuna-Säters senaste möte. En optikerbutikskedja och orkestern Matsolars besökte möte med SPF Tuna-Säter. Optikerbutikschefen Lotta berättade om vad butiken har att erbjuda.
Minnesord: Nils-Olof Berggren
Före detta justitieombudsmannen Nils-Olof Berggren, Stockholm, har som tidigare meddelats, avlidit i en ålder av 77 år. Närmast anhöriga är barnen Lotta, Cilla och Henrik med familjer.
Uno Sundström, Falun
I Skogskapellet den 16 mars för Uno Sundström, Falun. Officiant var John Sund och musiker Minna Heimo. Lotta Sundström var diakon. Per Vestblom spelade trombon.

Riskabelt med riktade lönepåslag

Stora lönepåslag till lärare på endast två skolor riskerar att få negativa effekter. Det anser oppositionsborgarrådet Lotta Edholm (L).
Läs mer om Lotta Edholm.
Lotta Olsson tipsar om nio nya deckare: Klassfest i helvetet
En miljödeckare från en dammig håla i USA, sjuttiotalets Glasgow, femtiotalets Malmö och internationella konsttjuvar. Lotta Olsson har läst nio nyutkomna deckare.
Läs mer om Glasgow, Malmö och USA.
Coop nylanserar "Fyra för 80" i sociala medier
Det har gått ett år sedan Coop lanserade sitt koncept "Fyra för 80", tillsammans med medieprofilen och matentusiasten Lotta Lundgren. Nu lanseras ett nytt uttag, som är helt anpassad till sociala medier.
Läs mer om Coop, Fyra och Lotta Lundgren.
TV: "En klart köpvärd aktie"
UR SENASTE AFFÄRSVÄRLDEN Chefredaktör Erik Wahlin och redaktionschef Lotta Dinkelspiel lyfter fram spännande innehåll ur veckans magasin. - Vi skriver om handelskriget som är på väg att blossa upp mellan EU, Kina och USA.
Läs mer om Kina, Lotta Dinkelspiel och USA.
De byter människor mot hundar - sjuksköterskor startar företag
Efter tiotals år inom sjukvården väljer sjuksköterskorna Karolina Matsson och Lotta Alm att byta bransch. De blir egna företagare och affärsidén är att rasta och aktivera hundar när ägarna inte har möjlighet.
Läs mer om Karolina Matsson och Lotta Alm.
Abu Dhabi-bolag betalar för kontakt med tjänstemän
Stockholms stads marknadsföringsbolag lovar tillgång till tjänstemän i utbyte mot pengar. Det visar ett avtal som SvD tagit del av. Motparten är Sturegallerian, som ägs av diktaturen Abu Dhabi. – Oerhört märkligt, säger oppositionsborgarråd Lotta Edholm (L).
Minnesord: Gunilla Bramme
Gunilla Bramme (född Rahme), Haninge, har lämnat en stor familj och många vänner efter sig här på jorden vid en ålder av 84 år. Hennes barn Jonas (avled 1999), Katarina, Anders och Lotta har gett henne inte bara värme och glädje utan även tolv fina barnbarn.
Läs mer om Haninge, Katarina, Lotta och Rahme.
Clas Ohlson rasar på börsen
Clas Ohlson rasar börsen.Raset är ett direkt resultat av bolagets ekonomiska siffror när rörelseresultatet för det senaste kvartalet blev offentlig nu på morgonen.– Vi har under perioden investerat mer i marknadsföring och marginal för att driva försäljning, vilket har påverkat resultatet negativt jämfört med föregående år, skriver vd Lotta Lyrå i en kommentar.
Läs mer om Lotta Lyrå.
Minnesord: Nils-Olof Berggren
Förutvarande justitieombudsmannen Nils-Olof Berggren, Stockholm, har avlidit vid 77 års ålder. Närmast anhöriga är barnen Lotta, Cecilia och Henrik.
Mamma Lottas vädjan – efter spårvagnsresan
Sonen Anton Bäck, 19, blev av med viktiga ägodelen efter spårvagnsresan.Nu ber mamma Lotta om hjälp på Facebook i ett uppmärksammat inlägg.– Det är bara materiella saker och allting går att köpa tillbaka. Men det gör ju själsligt ont när saker försvinner, säger hon.
Läs mer om Facebook och Lotta.
Ihlis Henning Larsson, Djurås
I Djura kyrka den 9 mars för Ihlis Henning Larsson, Djurås. Officiant var Lotta Eriksson och musiker Ulf Skagerstam. Ingemar Ihlis.sjöng.
Beskedet: Göteborg är Sveriges smartaste stad
Då står det, enligt en ny rapport, klart:Göteborg är en av världens smartaste städer.Långt före Stockholm på listan.– Äntligen är det bekräftat, säger den folkkära Göteborgsprofilen Lotta Engberg och skrattar.
Säkerhetschefen varnar: Så vill bedragarna lura dig
Blocket och andra annonseringssidor försöker ständigt utveckla sin säkerhet.Men varje år anmäls ändå tusentals bedrägeribrott som har inträffat på internet, bara i södra Sverige.Bedragarna kommer över allt från pengar till lyxiga bilar.– Många tycker att man ska handla på distans, men det innebär en risk, säger Lotta Mauritzson vid polisens nationella bedrägericentrum.
Säkerhetschefen varnar: Så vill bluffarna lura dig
Blocket och andra annonseringssidor försöker ständigt utveckla sin säkerhet.Men varje år anmäls ändå tusentals bedrägeribrott som har inträffat på internet, bara i södra Sverige.Bedragarna kommer över allt från pengar till lyxiga bilar.– Många tycker att man ska handla på distans, men det innebär en risk, säger Lotta Mauritzson vid polisens nationella bedrägericentrum.
Två bilar i krasch – en till sjukhus
Två bilar kolliderade under förmiddagen i Lundby, Göteborg. Räddningstjänst, ambulans och polis larmades till platsen.Enligt polisen har barn färdats i någon av bilarna.– En person är avförd till sjukhus, säger Lotta Molander, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Stor-Göteborg.
Kartläggning av sexuella trakasserier i skolan stoppas
Det blir ingen kartläggning av sexuella trakasserier i Stockholms skolor. Anledningen är den nya dataskyddslagen, GDPR, som träder i kraft i maj. – Jag är verkligen genuint upprörd över detta, säger Lotta Edholm (L), oppositionsborgarråd i Stockholms stad.
Läs mer om Lotta Edholm.
Instalcos finanschef shoppar aktier
Instalcos finanschef Lotta Sjögren har den 8 mars köpt 10.000 aktier i bolaget. Aktierna köptes till kursen 51,30 kronor per aktie, till ett totalt pris av 513 000 kronor.
Läs mer om Lotta Sjögren.
"I subkulturer råder det ingen jämställdhet"
Åkersförfattaren Lotta Thell gästar ortens bibliotek i kväll - passande nog på den Internationella kvinnodagen. Det går både framåt och bakåt för jämställdheten, så den här dagen är väldigt viktig, konstaterar Lotta Thell.
Läs mer om Internationella och Lotta Thell.
Minnesord: Inger Östh
Inger Östh, Älta, har avlidit i en ålder av 69 år. Hennes närmast anhöriga är maken Göran, barnen Lotta och Micke med familjer samt hunden Lexie.
Läs mer om Göran, Lexie, Lotta, Micke och Älta.
Lotta O: Hälsa är viktigare än man tror
Kåseri. Det viktiga är bara att se någon i ögonen och säga hej. Så ofta som möjligt.
Lotta Engbergs besked om kärleken: Jag trivs
Lotta Engberg fyller 55 år och började födelsedagen med styrketräning.– Så att jag förblir fräsch trots min höga ålder, haha. Man ska vara rädd om sin kropp. Den blir inte starkare av sig själv, konstaterar hon.Firandet fortsätter hon sedan med sitt tre veckor gamla barnbarn.