Lotus


Bilen som ska ta Lotus till toppen

Se de första bilderna på Lotus nya F1:a

Läs mer om F1.a.

Här är Lotus nya – med bara en nos!

Lotus Formel 1-team har lite överraskande visat upp sin nya F1-bil – och den här gången har den bara en nosspets, nu lite bredare och betydligt lägre.

Läs mer om F1-bil.
Hundarna vid liv i skogen – efter ett år

Förra vintern försvann hundarna Lotus och Mingla från sin ägare - rakt ut i skogen. I ett år har nästan 2000 personer engagerat sig via en Facebook-grupp för att få hem hundarna levande. Och för två veckor sedan kom beskedet. Hoppet lever om Lotus och Mingla. – Det är en polisman som har sett båda två tillsammans i skogen, säger ägaren Maria Andersson

Nordkoreas Iron Lotus

Blades of glory: I filmen om två manliga skridskoåkare som tvingas bli ett konståkningspar, hoppas man att Iron Lotus ska bli det som vinner showen åt dem. Sist någon försökte sig på det var i Nordkorea - tyvärr utan större framgång.

Läs mer om Nordkorea.

Emmylou Harris till Way Out West

Göteborgsfestivalen Way Out West avslöjar nu de första bokningarna inför 2015. På festivalens Facebooksida släpptes på onsdagskvällen en rad artister - bland annat countrystjärnorna Emmylou Harris och Rodney Crowell som kommer att göra en gemensam konsert. Dessutom kommer Florence and the Machine, Flying Lotus och svenska Little Jinder att uppträda på festivalen. Way Out West arrangeras den 13-15 augusti nästa år.

Notes fyller 25 - skaparen firar på 22 tweets

På söndag fyller Lotus Notes 25 år. Det firar skaparen Ray Ozzie genom att på 22 tweets sammanfatta den älskade och hatade kontorskolossen historia.

Läs mer om Ray Ozzie.
Klart: Grosjean kör vidare i Lotus: "Potentialen finns"

Lotus hade en säsong fylld av problem. Till nästa år byter man motor och både stall och förare tror att förändringarna kommer ge resultat.

Grosjean stannar i Lotus

Trots en mindre lyckad säsong stannar formel 1-föraren Romain Grosjean i Lotus nästa år.

Läs mer om Romain Grosjean.
Grosjean stannar i Lotus

Trots en mindre lyckad säsong stannar formel 1-föraren Romain Grosjean i Lotus nästa år. Den...

Läs mer om Romain Grosjean.
Grosjean stannar i Lotus

Trots en mindre lyckad säsong stannar formel 1-föraren Romain Grosjean i Lotus nästa år. Den 28-årige fransmannen kom till stallet 2012. I fjol var han på pallen fyra gånger och körde in 132 poäng, men i år har det bara blivit åtta poäng inför finaltävlingen i Abu Dhabi i helgen. Nästa år byter stallet från Renault- till Mercedesmotorer. Även Lotus andre förare, Pastor Maldonado, blir kvar.

STCC tar över Swedish GT

STCC tar över racingserien Swedish GT. Swedish GT har ett proam-koncept, där professionella förare och amatörer kör tillsammans i team, och i serien deltar bilar av klassiska märken som Aston Martin, BMW, Audi, Porsche, Ferrari, Ginetta och Lotus.

STCC tar över Swedish GT

STCC tar över racingserien Swedish GT. Swedish GT har ett proam-koncept, där professionella förare och amatörer kör tillsammans i team, och i serien deltar bilar av klassiska märken som Aston Martin, BMW, Audi, Porsche, Ferrari, Ginetta och Lotus.

STCC tar över Swedish GT

STCC tar över racingserien Swedish GT. Swedish GT har ett proam-koncept, där professionella förare och amatörer kör tillsammans i team, och i serien deltar bilar av klassiska märken som Aston Martin, BMW, Audi, Porsche, Ferrari, Ginetta och Lotus. Flera av STCC-teamen deltar även i Swedish GT.

Tidigare toppnyhet hos Dagens nyheter:
Världens snabbaste ambulans

Ambulansflottan i Dubai i Förenade arabemiraten har utökats med en Lotus Evora. Med en toppfart på uppemot 300 kilometer i timmen hoppas man kunna minska uttryckningstiderna kraftigt.

Läs mer om Dubai och Förenade.
Vettel stoppas av Red Bull

Även om hela världen numera vet vart Sebastian Vettel är på väg undrar alla fortfarande vad Fernando Alonso ska göra nästa år. Blir det McLaren, Mercedes eller Lotus?

De gör allt för att värva Alonso

Nu kan Ferraris stjärnförare lämna för McLaren eller Lotus

Läs mer om Alonso och McLaren.
Nya uppgifter: Alonso kan lämna Ferrari för Lotus

Flyttryktena fortsätter att surra mycket ilsket kring Fernando Alonso. Det senaste placerar honom i kristeamet Lotus nästa säsong.

Läs mer om Fernando Alonso och Ferrari.
Så vill Lotus Notes skapare revolutionera telefonsamtalet

Talko sätter rösten i stället för det skrivna ordet i centrum för hur vi samarbetar. Bakom appen står utvecklarlegendaren Ray Ozzie.

Läs mer om Ray Ozzie.
Så vill Lotus Notes skapare revolutionera telefonsamtalet

Talko sätter rösten i stället för det skrivna ordet i centrum för hur vi samarbetar. Bakom appen står utvecklarlegendaren Ray Ozzie.

Läs mer om Ray Ozzie.
Lotus sparkar en tredjedel av personalstyrkan? | Bilsport

Artikel Sportbilstillverkaren Lotus med fabrik i Hethel, England, kan komma att behöva sparka en tredjedel av personalstyrkan för att kapa kostnader, skriver det malaysisk-ägda bolaget

Läs mer om England och Hethel.
Björn eller hund – vad har fångats på filmen?

Kan det här vara en björn som stryker omkring i Marks kommun? I helgen fångades djuret på film av en jägare och rovdjursexperten Urban Östman konstaterar att det är en björn. Men Maria Andersson, vars hundar Lotus och Mingla försvann i vintras, tror att det är en av dem som syns på videon. – Jag är helt säker, säger hon.

Läs mer om Mingla och Urban Östman.
Donkervoort D8 GTO - nederländsk Lotus 7

Artikel Den kanske inte är så fager, men jösses vad den går! 2,5-liters turbofemma (som i TT RS, RS3) med 380 hk på 695 kg blir skapligt jättebra vikt/effektförhållande - bättre än Bugatti Veyrons! Bo Lundvang bo.lundvang@bilsport.se

Läs mer om RS3.
En sväng i Kai Bakkens 833 hk/930 Nm Lotus Esprit

Artikel Monsterprestanda! Motorn är en 4,2-liters Audi V8 som lämnar 833 hk och 930 Nm på hjulen. Här körs den lite på Gatebil, träningsvarv. Bo Lundvang bo.lundvang@bilsport.se

Läs mer om Audi V8 och Gatebil.
V75: Nu får de göra ett nytt vykort...

På lördagen blir Hallsta Lotus med största sannolikhet det andra svenska kallblodet att tjäna tio miljoner kronor. - Det är bara Järvsöfaks som gjort det förut, säger tränaren Jan-Olov Persson stolt.

Läs mer om Jan-Olov Persson.
V75: En evigt ung 14-åring jagar SM-titel

En nybliven nordisk mästare dyker upp i SM på Bergsåker till helgen. Hallsta Lotus vann Nordiskt Mästerskap för kallblod i finska Åbo i lördags. 14-åringen är den evigt unge som loppets referent ville ha det till.
Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05