Luleå

Bilstöld ledde till polisjakt - föraren flydde in i skogen till fots

En polisjakt tvingade in en misstänkt biltjuv in i skogen i Luleå.Hundförare har kallats till platsen och eftersök pågår.
Läs mer om Luleå.Hundförare.

Larm om utsläpp av gas i Luleå

Larm om ett farligt utsläpp – vätgas – har skett i Luleå, det framgår av en larmrapport. NSD skriver att ett större antal räddningsfordon beordrats ut till F21, Norrbottens flygflottilj.Uppgifterna bekräftas av personal på F21 – och att ett område avspärrat.
Läs mer om F21 och Luleå.
Man åtalas för tortyr
En 36-årig man har åtalats för att ha torterat en kvinna i Luleå i våras.
Läs mer om Luleå.

Föll från balkong – livshotande skadad

En äldre kvinna i 80-årsåldern föll från en balkong på ett äldreboende i Luleå. Hon skadade sig svårt fördes till sjukhus.
Läs mer om Luleå.
Äldre kvinna föll från balkong – brott utreds
En äldre kvinna har fallit från en balkong på ett äldreboende i Luleå. Enligt polisen är hon skadad och har förts till sjukhus.
Läs mer om Luleå.
Flyktförsök gav fyra månaders fängelse
Två män som dagen före julafton förra året försökte rymma från Porsöanstalten i Luleå har nu dömts till fyra månaders fängelse.
Läs mer om Luleå och Porsöanstalten.
Nioårig flicka påkörd av moped
En nioårig flicka har blivit påkörd av en moped vid en cykelväg i Luleå.Flickan ska inte vara allvarligt skadad.Polisen har inte lyckats hitta mopedisten som smet från platsen.
Läs mer om Luleå.Flickan.
Malmö värvar: Kan bli riktig publikfavorit
Tuukka Mäntylä spelade i Luleå 2003–2005 och i Frölunda 2007–2009. Hans tredje SHL-klubb blir Malmö.
Läs mer om Frölunda, Luleå och Malmö.
Personbil krockade med stolpe - två till sjukhus
På förmiddagen krockade en personbil med en stolpe på E4:an, Börjelslandet, Luleå. Tre personer har förts till Sunderby sjukhus.
Läs mer om Börjelslandet, E4.an, Luleå och Sunderby.
Råneåborna har inte fått duscha på fyra dagar
Sedan torsdag förmiddag har invånarna i Råneå, Luleå inte fått dricka, duscha eller laga mat med det lokala vattnet. Orsaken är misstänkt algblomning i vattentäkten.–Gamla och småbarn har det jobbigt och kommunen hjälper inte till med duschmöjligheter, säger Anna-Karin Forsberg.
Backen missar SHL-premiären
Han värvades till Färjestad från serierivalen Luleå som en tilltänkt toppback.Men när SHL drar i gång den 16 september så finns Ilari Melart inte med Färjestads matchtrupp.Detta på grund av backens tidigare artistkontrakt med Luleå HF.– Det är fortfarande lite oklart exakt vilket datum han kan komma, säger klubbens sportchef Peter Jakobsson till Värmlands Folkblad.
E4 avstängd efter olycka
E4 har stängts av i södergående riktning efter en singelolycka vid Luleå.Räddningstjänst och ambulans är på plats.– Det är en personbil som har varit in i vajerräcket och sedan kört av vägen, säger Bengt Lindgren, inre befäl på räddningstjänsten till NSD.
Hög smäll i Luleå
Läs mer om Luleå.
Ostens nya jobb – hockeygymnasium
Efter nio säsonger som general manager i Luleå HF valde Lars Osten Bergström att kliva åt sidan.Nu har 61-åringen hittat nytt jobb.Osten presenterades i dag som ansvarig för Lokala hockeygymnasiet i Luleå.Vi är glada att igen se att meriterade och kompetenta ledare fortsätter utbilda eleverna skriver Brooklyn Tigers på sin hemsida.
Läs mer om Lokala, Luleå HF och Luleå.Vi.
Luleås ilska: Är en ren orättvisa
SDHL-slutspelet nästa år kan komma att gå samtidigt som SM-veckan 2018, skriver NSD. Om Luleå Hockey tar sig till final kan man tvingas att spela matchen i Skellefteå. – Det pågår just nu diskussioner vilka förutsättningar det finns för oss att vara med där, säger Curt Johansson till NSD, styrelseordförande i SDHL. Beskedet tas dock inte emot med glädje i Luleå-lägret. – Vi vill ju spela en eventuell SM-final på hemmaplan, säger Stefan Enbom, vd i Luleå Hockey, till NSD.
Blir jätteledsna – gör allt för att stoppa det
Blufföretag drar nytta av Luleå Hockey och andra SHL-klubbar.Bluffmakarna försöker via Facebook sälja supporterprylar med klubbarnas loggor på.Nu rasar Luleås vd Stefan Enbom, i en intervju med Norrländska Socialdemokraten, mot företagen.– Vi försöker göra allt för att stoppa det och blir jätteledsna när våra vänner blir lurade.
Man hittad död på brygga
En man hittades av sina anhöriga på en brygga i anslutning till en sommarstuga i Luleå skärgård , enligt NSD. Polispatrull som larmades hann komma fram innan kroppen transporterades därifrån. – En speciell händelse. Vi får göra ett omtag kring detta, säger Fredrik Nilsson, befäl vid regionledningscentralen, till NSD.
Läs mer om Fredrik Nilsson, Luleå och NSD.
Luleås start: fyra bortamöten på fyra dagar
Schemat för den kommande säsongen i SDHL-hockeyn är spikat. Och Luleå får bekänna färg direkt. Laget inleder med fyra bortamatcher – på lika många dagar.
Brand vid kyrka i Luleå
Vid 22:30 på tisdagskvällen larmades polis och räddningstjänst till området Lövskatan i Luleå – där det brann vid fasaden på den katolska kyrkan.Strax innan midnatt ska branden vara släckt – orsaken är ännu okänd.
Läs mer om Luleå och Lövskatan.
Två nyförvärv till Luleå
SDHL-klubben Luleå har tappat backen Emma Eliasson som avslutar hockeykarriären. Nu har klubben värvat två nya spelare: forwarden Kristin Andersson och backtalangen Lisa Berglund från Piteå.
Northvolt går vidare med Västerås och Skellefteå – stort steg mot att bygga nya batterifabriken
Svenska företaget Northvolt ska bygga en jättefabrik för batterier i Europa, men beskedet om exakt var fabriken ska hamna drar ut på tiden. Tidigare lovade Northvolt att avslöja vinnaren under Almedalsveckan, men så blir det inte. Däremot avslöjar Northvolt de två kommuner som går vidare till sista delen av processen. Det är Västerås och Skellefteå. Därmed är Luleå, Gävle, Norrköping, Mariestad-Skövde, Göteborg, Malmö samt de finska orterna Vasa och Kotka-Hamina inte längre med i diskussionerna. Northvolt har noggrant tittat på förutsättningarna för orterna,