Luleå

Frölunda vinnare mot Luleå efter förlängning

Det tog 45 sekunder i spel tre mot tre för Frölunda att vara tillbaka som ett vinnande lag. Jan Murska avgjorde med ett distinkt handledskott.
Läs mer om Frölunda och Luleå.

Förklaringen – efter märkliga scenerna

Luleå var så nära man kan komma en kvittering i mötet med Frölunda i Scandinavium.Domarna dömde mål till Luleå – men efter videogranskningen ångrade de sig och dömde bort målet. – Någonstans när vi står där så har jag ändrat mig i och med att jag fick så pass tydliga bilder. Jag tolkar som att det inte är mål., säger Andreas Harnebring.
Personbästa av Majorov – OS-drömmen lever
Alexander Majorov imponerade i det fria programmet vid konståknings-EM i Moskva i födelselandet Ryssland. 26-åringen från Luleå noterades för poängen 154,58 i fredagens åkning vilket är nytt person- och säsongsbästa i ett fritt program.
Växjö straffade Luleå efter sömnpiller-kritik
Ett sömnpiller efter två perioder, tyckte Växjös tränare Sam Hallam.Men serieledande Växjö knep till slut två poäng mot mardrömsmotståndaren Luleå – efter en ny straffvinst.– Siffrorna på resultattavlan säger mycket, säger matchvinnaren Janne Pesonen till C More.

Flytande badhotellet ska locka livsnjutande turister

Exotiska Treehotel i Luleå har lockat äventyrssugna turister från hela världen.Nu får kojorna i träden en uppföljare i samma trendigt kittlande stil:Ett flytande kallbadshotell på Luleälv.Håll med om att det ser fantastiskt ut.
Läs mer om Luleälv.Håll och Luleå.
SHL-klubb värvar succmålvakten
Luleå har fått besked om att det blir spel i Nordamerika för Filip Gustavsson nästa säsong.Nu skriver Norrbottens Kuriren att Gustavsson ersätts av hockeyallsvenske succmålvakten Niklas Rubin.–Det är inget jag vill kommentera, med all respekt, säger Rubin till tidningen.
Luleå avgjorde seriefinalen sent
Det var jämnt och spännande när Linköping och Luleå gjorde upp i seriefinalen i SDHL-ishockeyn.
Läs mer om Linköping och Luleå.
Mystiska beskedet: Jag säger så här: Håll utkik...
MALMÖ. Under onsdagen förlängde Christoffer Forsberg sitt kontrakt med Malmö Redhawks, med ytterligare två år.Nu kan nästa center, äntligen, vara på väg att förlänga sitt avtal med Malmö.Fredrik Händemark ger efter matchen mot Luleå, ett mystiskt besked angående framtiden.- Jag säger så här, håll utkik, är hans kortfattade kommentar.
Forsberg straff- hjälte för Luleå
Det blev dramatiskt mellan Malmö och Luleå.Men Luleå vann till slut efter straffar - tack vare Johan Forsberg.
Misstänkt föremål – stora delar av Luleå avspärrat
Polisen har spärrat av stora delar av centrala Luleå efter misstankar om ett farligt föremål. Strand Galleria har tömts på folk, uppger SVT.
Läs mer om Luleå och SVT.
Misstänkt handgranat påträffad i Luleå
Delar av centrala Luleå är avspärrade efter att en misstänkt handgranat påträffats.
Läs mer om Luleå.
Tredje raka förlusten för ett skadedrabbat Luleå
Luleå saknade flera nyckelspelare.Då kom tredje raka förlusten, när Örebro tog sin första bortaseger sen den 19 oktober.– Det var fruktansvärt dåligt i dag, säger Luleås Johan Harju i C More.
Läs mer om C More, Luleå och Örebro.
Tunga skadebeskedet – riskerar att missa OS
Brynäs Ryan Gunderson tvingades kliva av skadad i gårdagens segermatch mot Luleå.Nu kommer beskedet att han har en fraktur i fingret.–Det är beklagligt, skadan innebär att Ryan är borta ur spel ca 4-6 veckor, säger sportchefen Stefan Bengtzn i ett uttalande på Brynäs hemsida.
Läs mer om Luleå.Nu, Ryan och Stefan Bengtzn.
Stjärnan till sjukhus: Det såg inte bra ut
Brynäs tog tredje raka segern mot Luleå.Men smolket i glädjebägarens för Brynäs del var att stjärnbacken Ryan Gunderson tvingades lämna isen och föras till sjukhus med en handskada.– Det såg inte bra ut, säger sportchef Stefan Bengtzn till Gefle Dagblad.
Stjärnans kupp i tv – efter storsegern
Brynäs har hittat formen i SHL.Mot Luleå kom gästrikarnas fjärde raka seger - och nu klättrar Brynäs i tabellen.Efter segern bjöd Jonathan Granström på en kupp i tv.
Läs mer om Jonathan Granström.