Luleå

Djurgårdsseger – men streckstriden fortsätter

Streckstriden fortsätter. Djurgårdens seger över Örebro med 2–0 (0–0, 1–0, 1–0) innebär att det fortfarande skiljer en poäng upp till Karlskrona över strecket. Detta sedan Karlskrona hemmabesegrat Luleå. Men trots klasskillnad på isen, avslöjade matchen på Hovet Djurgårdens stora problem den här säsongen: Oförmågan att göra mål.
Läs mer om Karlskrona, Luleå och Örebro.

Karlskrona kopplade greppet mot Luleå

Karlskrona har tagit ledningen i slutspelsstriden mot Luleå. Båda lagen håller sig på rätt sida om strecket och viktiga poäng står på spel.
Läs mer om Luleå.

Efterlängtad seger för Djurgården

Djurgårdens förlustrad stannade på nio matcher i SHL. Det blev till slut seger – 2–1 efter förlängning – borta mot Luleå och en viktig extrapoäng i streckstriden för Stockholmslaget.
Djurgården har brutit dystra förlustsviten
Djurgården har brutit sin dystra förlustsvit. Lukas Vejdemo blev stor matchhjälte i förlängning när Luleå besegrades med 2-1.Segern var Djurgårdens första på tio matcher. – Riktigt skönt, säger Lukas Vejdemo till C More.
Läs mer om C More och Luleå.
Leksands IF och Luleå i kontraktstvist
Leksand och Luleå har hamnat i en kontraktstvist. Tvisten handlar om övergångssumman på 250 000 kronor för Viktor Amnr som bytte Dalarna mot Norrbotten. – Vi har olika uppfattningar, säger Stefan Enbom, klubbdirektör för Luleå Hockey till Aftonbladet.
Leksand och Luleå i kontraktstvist
Läs mer om Luleå.
Så lockade kusinen skyttekungen till Växjö
Fjolårssäsongen i KHL blev en mardröm med bara ett mål och en axeloperation.Mot Luleå räddade Olli Palola Växjö Lakers med sitt sena 2–2-mål och en assist.– Det är suveränt. Jag mindes knappt hur det var att göra mål, men det är riktigt skönt, säger den pånyttfödda skyttekungen.
Läs mer om KHL och Växjö.
Växjö vände – och vann igen
Ingenting verkar kunna stoppa Växjö i SHL-ishockeyn. Inte ens ett 0–2-underläge. Växjö kvitterade sent hemma mot Luleå – och avgjorde sedan i förlängningen, fram till 3–2.
Läs mer om Luleå och Växjö.
Växjö Lakers vände och vann mot Luleå
Växjö Lakers hade inför matchen ett imponerade facit med 16 segrar på 17 matcher. Den fin fina trenden såg dock ut att kunna brytas när Luleå kom på besök i Vida Arena. Men Lakers lyckades vända ett tvåmålsunderläge och vann matchen i sudden death.
Läs mer om Luleå och Vida Arena.
Kvartsfinalrepriser väntar i SDHL
Tuffa fajter, men få överraskningar. Så kan kvartsfinalerna i SDHL beskrivas på förhand. Både seriesegrande Luleå och tabelltvåan Djurgården valde att gå på samma motståndare som i fjol.
Läs mer om Djurgården och Luleå.
Bröderna Emanuelsson bakom Luleå-segern
Luleå tog andra raka trepoängaren i SHL, då Frölunda slogs tillbaka med 4–2 på hemmais. Stora segerorganisatörer för norrbottningarna blev bröderna Emanuelsson.
Luleå besegrade Frölunda – efter miss
Frölundas målvakt Dan Bakala stod för en kandidat till årets blunder i förlustmatchen mot Frölunda. 29-åringen fick pucken bakom mål men sköt den rakt på Luleås Anton Hedman som enkelt kunde ta sig runt och lägga in 2-1 i öppen kasse. – Han får hjärnsläpp, säger kommentatorn Lars Lindberg i C More.
Läs mer om C More, Dan Bakala och Frölunda.
Släpptes 2015 – nu misstänks han igen
Nu dras rättssnaran åt kring det hemliga pedofilnätverket. På fredagen häktades fyra män, misstänkta för inblandning i sammanslutningen. En av huvudmännen - en 58-årig man - är tidigare dömd för att ha förgripit sig på en tolvårig pojke på ett hotellrum i Luleå och för att ha utnyttjat fattiga gatubarn i Lettland sexuellt.
Läs mer om Lettland och Luleå.
SHL: Örebros mål var felaktigt bortdömt
Målet var rätt, domslutet att döma bort det fel – men det hjälper inte Örebro som inte fick med sig några poäng från bortamatchen mot Luleå.
Läs mer om Luleå och Örebro.
SHL erkänner: Målet borde ha godkänts
Tom Wandells bortdömda mål mot Luleå skapade gott om ilska i Örebro-lägret. Nu har SHL krupit till korset. Målet skulle aldrig ha dömts bort, skriver SHL på sin hemsida.
Läs mer om Luleå, SHL och Örebro-lägret.
Kontroversiellt när Luleå vann streckmöte
Luleå vann streckmötet mot Örebro med 2–1 i SHL och tog sin första trepoängare på den här sidan nyår. Men segern kom efter ett kontroversiellt bortdömt Örebromål som fick gästernas tränare Niklas Sundblad att rasa: – Vad är problemet?, dundrade han i Cmore.
Läs mer om Cmore, Luleå, SHL, Örebro och Örebromål.
Tränarens ilska efter förlusten: För dåligt
Örebro fick sitt 2-2-mål i förlustmatchen mot Luleå. Efter matchen rasade tränaren Niklas Sundblad mot domarna. – Det är för dåligt, säger han till C More.
Läs mer om C More och Luleå.
Luleå tog sin första trepoängare för året
I dag firas det i Norrbotten. Luleå slog Örebro med 2-1 - och tog sin första trepoängare under 2017.
Läs mer om Norrbotten och Örebro.
Är klart jag sneglar på poängligan ibland
LINKÖPING. Ännu en seger för Linköping. Ännu en gång knäckte Broc Little just Luleå. SHL:s poängkung längtar till slutspelet - Ja, det är klart jag sneglar på poängligan ibland. Men det är slutspelet det handlar om, säger Little.
Läs mer om Broc Little, Linköping, Little och Luleå.
Sjunde raka hemma för Linköping
Luleå klarade av tre numerära underlägen. Men när Linköping fick upp farten i slutet av andra perioden var Luleå chanslöst. Amerikanen Broc Little hade klubban med i båda målen när Linköping grundlade 2–0-segern.
Läs mer om Linköping och Luleå.
Mardrömsstart för Luleås nya coach
Petter Lasu Nilsson ersatte Stefan Skuggan Nilsson som tränare i Luleå på grund av de svaga sportsliga resultaten. Men Lasu Nilsson fick en mardrömsstart på sitt nya jobb. Luleå föll på nytt, denna gång mot Linköping med 0-2.
Magnus Nyström: Luleå saknar identitet
LINKÖPING. Det bästa med idrott är när drömmar går i uppfyllelse. Det värsta är när mardröm blir verklighet. Som för Modo, Rögle, Örebro... Och som för Luleå. Stärkta av fina sponsormiljoner satsade klubben kaxigt mot SM-guld Men Luleå har kraschlandat i verkligheten.