Luleå

Sondell uppges klar för SHL-återkomst

Luleå Hockey har gjort klart med en stjärnvärvning.Den poängstarke backen Daniel Sondell är enligt uppgifter till NSD.se klar för klubben.Sondell kommer att presenteras när backstjärnans nuvarande klubb Red Bull Salzburg spelat klart i det österrikiska slutspelet.

Olausson återvänder för Luleå

Niklas Olausson, 30, återvänder till svensk ishockey och till Luleå.
Läs mer om Luleå.
Niklas Olausson återvänder till SHL
På fredagsmorgonen meddelade Luleå att de ska presentera nyheter kring truppen.Tidigare har det ryktats om att Niklas Olausson är klar för klubben – något som de nu bekräftar.– Det känns jättekul och inspirerande att vara tillbaka i Luleå Hockey igen, säger Olausson till klubbens hemsida.Dessutom skriver Luleå kontrakt med tre juniorer.
Läs mer om Luleå, Luleå Hockey, Olausson och SHL.

Luleå ska presentera nyheter kring truppen

Luleås säsong tog slut efter att laget åkt ur mot Malmö Redhawks i åttondelsfinal.Nu är lagbygget i full gång – och på fredagen meddelade klubben att de i en livesändning på förmiddagen kommer att släppa nyheter kring truppen.Det kommer att presenteras nyheter kring Luleå Hockeys SHL-lag för säsongen 2017/2018, skriver de i ett pressmeddelande.
Finns intresse från andra SHL-klubbar
Sedan tidigare står det klart att Bill Sweatt och Craig Schira lämnar Luleå Hockey. Men sista ordet i SHL verkar inte vara sagt. – Båda har fått erbjudanden från SHL-klubbar, säger spelarnas agent Rick Valette till NSD.
Nordkalk överklagar uppmärksammad dom
Nordkalk överklagar domen mot företaget efter den uppmärksammade olyckan i Luleå 2011, där en ung man dog och en annan brännskadades mycket svårt.
Läs mer om Luleå.
Uppgifter: Luleå nära att värva Olausson
Luleå ser över truppen till kommande säsong. Nu ser laget ut att få en drömförstärkning då förre succcentern Niklas Olausson uppges vara nära en återkomst, enligt Norrländska Socialdemokraten.
Christian Jaros ser nu ut att lämna Luleå
Han skrev nyligen på ett nytt kontrakt med Luleå. Men Christian Jaros verkar vara förlorad för SHL-klubben. – Vi är övertygade om att han kommer att spela i Nordamerika nästa säsong, säger Ottawa Senators assisterande GM Randy Lee till NSD.
Läs mer om Luleå, NSD och Nordamerika.
Byn är världsledande – men politikerna är måttligt intresserade
Florens, Jakarta, Singapore och Vuollerim – tre storstäder och en norrbottnisk by – är världsledande på delningsekonomi. Just nu hålls en konferens i Luleå och Vuollerim med deltagare från hela världen. Men i hemkommunen Jokkmokk är politikerna måttligt intresserade.
Luleå rensar i truppen
Luleå Hockey rensar i truppen efter fiaskosäsongen i SHL.
Läs mer om SHL.
Luleå dumpar sex spelare efter fiaskot
I dag presenterade Luleå HF sin trupp inför nästa säsong. Klubben bekräftar att sex spelare lämnar klubben - och det kan bli fler som får se sig om efter en ny klubbadress. Det är inte klart huruvida de spelar i Luleå Hockey kommande säsong eller inte, skriver klubben på sin hemsida.
Läs mer om Luleå HF och Luleå Hockey.
Udominate dominerar – vann 27 matcher
Umeålaget Udominate har den här säsongen utvecklats till ny maktfaktor inom svensk dambasket. Laget har gått obesegrat genom damligans grundserie och allt talar för att Udominate nu bryter den dominans Luleå haft senaste tre säsongerna. Det är första gången på 25 år som ett lag avverkar grundserien utan poängförlust.
Läs mer om Luleå och Udominate.
Passagerare evakuerades ur flygplan i Luleå
Ett flygplan med destination Stockholm fick tillfälligt evakueras på Luleås flygplats vid 16-tiden. Orsaken uppges ha varit ett bombhot.
Läs mer om Luleå och Stockholm.
Flygplan i Luleå utrymt efter bombhot
Ett flygplan har utrymts efter bombhot på flygplatsen i Luleå, uppger NSD.
Läs mer om Luleå och NSD.
Fredrik Glader: Det är rent ut sagt för jävligt
Tre Kronor får bonuspengar om de fixar medalj i hockey-VM. Det får inte Damkronorna, som just nu laddar för sitt mästerskap i Tyskland. – Jag tycker att det är rent ut sagt för jävligt. Är det några som behöver bonusar är det damerna, säger Luleå-tränaren Fredrik Glader till NSD.
Sprängskadad man i Luleå ligger nedsövd
Den 25-åriga man som hittades sprängskadad i Sunderbyn i Norrbotten har legat nedsövd sedan händelsen och har ännu inte kunnat förhöras. Många frågetecken kvarstår för polisen.
Läs mer om Luleå, Norrbotten och Sunderbyn.
Lagac lämnar Luleå – jagas av Leksands IF
Jakob Lagac lämnar Luleå Hockey. Och enligt Norrbottenskuriren jagas han av Leksand. – De försökte värva mig innan deadline, men Luleå ville inte släppa mig, säger han till tidningen.
Dräktiga renar sköts av tjuvjägare
Minst två dräktiga renvajor har skjutits och fraktats bort med skoter i Sundomskogen i Luleå kommun. Gällivare skogssameby har vinterbetesmarker i området, och ett 20-tal renar togs dit förra veckan. Nu saknas minst två, rapporterar NSD.
Läs mer om Luleå, NSD och Sundomskogen.
Uppgift: Skellefteå jagar Ilari Melart
Ilari Melarts kontrakt med Luleå Hockey går ut.Enligt NSD jagas backjätten nu bland annat av rivalen Skellefteå AIK.– Jag får titta de närmaste veckorna vad som kommer. Det är svårt att säga innan man har något svart på vitt framför sig, säger Melart till tidningen.
Lasu Nilsson: Ångrar ordvalen jättemycket
Luleås tränare Petter Lasu Nilsson gick till hård attack mot domarna efter Luleås uttåg ur slutspelet. På tisdagen mötte Lasu Nilsson pressen – och bad om ursäkt med gråt i halsen. – Det har varit en jobbig natt och förmiddag. Jag ångrar mina ordval jättemycket. Jag älskar Luleå Hockey över allt annat och vill inte på något sätt förstöra för sporten, säger Lasu Nilsson enligt Kuriren.
Kan inte komma på att vi haft någon sånt
Luleå-tränaren Petter Lasu Nilssons utbrott kan bli föremål för utredning i Disciplinnämnden. Men än så länge har ingen anmälan kommit in. – Jag kan inte komma på att vi har haft något liknande, säger Disciplinnämndens vice ordförande Johan Nordin.
Luleåtränaren efter förlusten: Kasta domaren åt helvete
Malmö är för första gången på 15 år klart för kvartsfinal i SHL-slutspelet. De vann även den andra åttondelsfinalen mot Luleå, nu med 5–4. Robin Alvarez gjorde segermålet 37 sekunder från slutet. Efter matchen skickade Luleåtränaren Petter Lasu Nilsson domaren åt helvete.