Luleå

Ward stannar i Norge

Nyköpingskillen Samuel Ward blir kvar i Norge. Målvakten har skrivit ett nytt kontrakt med Sparta Sarpsborg. 23-åringen lämnade Nyköpings Hockey för spel i SHL-klubben Luleå till säsongen 2011/12.
Läs mer om Norge och Sparta Sarpsborg.

Göran Persson om LKAB:s orosmoln: En mycket märklig situation

LULEÅ. Från förluster till miljardvinst på ett år. Gruvjätten LKAB går bra igen. Under årets första kvartal slog bolaget produktionsrekord. Ett globalt handelskrig är ett av de största orosmolnen. Det är omöjligt att bedöma vad Trump hittar på, säger LKAB:s ordförande Göran Persson.
Läs mer om Göran Persson och Trump.
Timråvärvningen om fysträningen bakom succén: "Kände att tåget började gå"
Han är fostrad i Luleå men har tagit en lång väg till elithockeyn. Efter flera år i division 1 slog Oskar Drugge igenom på allvar i Hockeyallsvenskan den gångna säsongen - nu är han klar för spel i SHL med Timrå.
Hyllar Avicii - på sin bil
Nyheter. Aviciis död drabbade Magnus Berggren från Luleå personligt. Då bestämde han sig för att lacka om bilen som en hyllning till artisten. "Det kändes som att det behövdes", säger han till Norrbottens-Kuriren.
Läs mer om Luleå och Norrbottens-Kuriren.
Luleå är SM-mästare – för femte året i rad
Luleå är svenska mästare i basket.För femte året i rad.Svensk dambaskets dominanter kunde på onsdagskvällen säkra guldet i och med 92-72 borta mot Umeå i den fjärde SM-finalen.
Läs mer om SM-finalen, SM-mästare och Umeå.
Bildvägg inspirerar Luleå i guldjakten
Sporttelegram. Luleå är i Umeå för att vinna sitt femte SM-guld i följd. En bildvägg i omklädningsrummet ger basketdominanten inspiration på vägen.
Läs mer om Luleå, SM-guld och Umeå.
Bildvägg inspirerar Luleå i guldjakten
Luleå är i Umeå för att vinna sitt femte SM-guld i följd. En bildvägg i omklädningsrummet ger basketdominanten inspiration på vägen. – När man ser bilden inser man att det verkligen är något man vill uppleva, säger amerikanskan Jessica Thomas.
Läs mer om Luleå, SM-guld och Umeå.
Därför flyttas Lövens värdemätare
Björklöven. Björklöven ska möta Luleå Hockey i en träningsmatch i höst. Nu har datum för mötet ändrats. Björklövens sportchef Fredrik Grönberg håller på att planera upp försäsongen där tanken är att laget ska ha åtta träningsmatcher totalt.
Luleå mot Norrköping i basketfinalen
Nu är det klart. Regerande mästarna Luleå ställs mot Norrköping i herrarnas SM-final i basket.
Läs mer om Luleå, Norrköping och SM-final.
Luleå en seger från femte raka guldet
Udominate såg länge ut att skaffa sig matchboll i finalserien.Då vände allt – och nu har Luleå i stället chansen att säkra sitt femte raka SM-guld i basket.– Det kommer vara tufft, säger Luleåstjärnan Chioma Nnamaka till Radiosporten efter 83–79-segern.
Hedin Bil förvärvar BMW-återförsäljaren Englunds Bil i Luleå
Hedin Bil fortsätter således, genom dotterbolaget Bavaria, sin expansion i norra Sverige och att utveckla sin BMW-verksamhet.
Läs mer om Bavaria, Luleå och Sverige.
Luleå en match från femte raka SM-guldet
Sporttelegram. Luleå har återigen visat mästarklass i basketens SM-slutspel. 83-79-segern mot Udominate på hemmaplan, och 2-1-ledningen i finalserien, innebär att stormakten kan säkra sitt femte raka SM-guld i Umeå på onsdag.
Luleå en match från femte raka SM-guldet
Luleå har återigen visat mästarklass i basketens SM-slutspel. 83–79-segern mot Udominate på hemmaplan, och 2–1-ledningen i finalserien, innebär att stormakten kan säkra sitt femte raka SM-guld i Umeå på onsdag.
Barnshortsen i butiken fick pappa Simon att reagera
Flickshortsen var inte bara rosa, utan även kortare än pojkmodellen, vilket fick pappa Simon från Luleå att reagera.Han menar att det inte är en slump.– Det avspeglar liksom vilken samhällssyn man har på flickor och pojkar, säger han.
Läs mer om Luleå och Simon.
Landslagsmålvakten lämnar Brynäs – klar för Luleå
Under måndagen presenterade regerande mästarna Luleå två nyförvärv. Det handlade om backen Ebba Berglund (senast i Linköping) och landslagsmålvakten Sara Grahn som lämnar Brynäs för spel med regerande mästarna.
Luleås tränare om värvningen av Sara Grahn: "Hon kan bli damishockeyns Jarmo Myllys"
Damkronornas världsmålvakt Sara Grahn lämnar Brynäs för svenska mästarna Luleå/MSSK.
Läs mer om Sara Grahn.
Guldbonus till SM-vinnarna från Luleå
Sporttelegram. Luleås SM-segrande hockeylag får en guldbonus från Luleå kommun. Kommunstyrelsens arbetsutskott har beslutat att ge laget 50 000 kronor, skriver NSD. Luleå besegrade Linköping med 5-1 i den tredje och avgörande SM-finalen.
Grahn om känslosamma uppbrottet med Brynäs och saknaden efter Pecka: "Blev bara tomt"
Sara Grahn lämnar Brynäs. I en öppenhjärtig intervju med Sporten berättar hon om känslorna för Brynäs, framtiden i Luleå och den fina relationen med förre målvaktstränaren Pecka Alcén.
Läs mer om Luleå, Pecka Alcn, Pecka och Sporten.