Luleå

Ledin kan flytta hem: De har visat intresse

LULEÅ. Han har spenderat de två senaste säsongerna utomlands – samtidigt som familjen varit kvar i Sverige.Därför avvaktar Per Ledin, 39, i jakten på en ny klubb.– Familjen är det viktiga, man vill inte riskera en skilsmässa och då är det inte så mycket att göra, säger Ledin som dock bekräftar ett intresse från hockeyallsvenska Björklöven.

Förbannelsen: Växjö föll mot Luleå – igen

LULEÅ. Växjös förbannelse kvarstår.Inte sedan våren 2014 har laget lyckats vinna i Luleå.När lagen möttes under lördagseftermiddagen var Luleå – återigen – snäppet större och vann med 2–0.
Läs mer om Luleå och Luleå.När.
17-åring visade vägen för Luleå mot Växjö
Isac Lundeström, 17, har haft en bra vecka i SHL-ishockeyn. I tre matcher i följd har Luleåcentern gjort mål – och mot Växjö visade hans ledningsmål vägen till Luleås 2–0-seger.
Läs mer om Luleå, Luleåcentern och Växjö.
Luleå bröt mardröms– sviten bort mot Malmö
Det tog tio matcher.Men till slut vann Luleå.2-1 mot Malmö var norrbottningarnas första trepoängare för säsongen.
Läs mer om Luleå.2-1 och Malmö.

Person fick yxa fasthuggen i ytterdörr – en person gripen misstänkt för grovt brott

Polisen larmades på måndagsförmiddagen till en adress i Luleå där en person ska ha fått någon form av yxa fasthuggen i ytterdörren.På platsen kunde en misstänkt gärningsman gripas.
Läs mer om Luleå.
Utpekade huvudmannen: Jag skickade bara en bild
LULEÅ. Den 46-åring, som är utpekad som huvudman i den stora jakthärvan, var tystlåten när rättegången inleddes. - Jag vaknade och skickade en bild. Det är väl det ungefär, säger han.
Vi behöver studsa upp och vi behöver vinna
Peter Andersson inför matchern mot Luleå
Läs mer om Luleå.
Sporthall i Luleå utrymd efter bombhot
En sporthall i Luleå har utrymts sedan ett hot riktas mot arenan, och polisen har upprättat avspärrningar runt hallen. Det är ännu oklart vilken typ av arrangemang som pågick i hallen, Luleå Energi arena.
Läs mer om Luleå och Luleå Energi.
Idrottshall utryms efter hot – polisen på väg
Ett hot har riktats mot Luleå energi arena och idrottshallen utryms, skriver SVT Nyheter Norrbotten.– Vi har skickat dit patrull och håller på att spärra av, säger Peder Jonsson, kommunikatör hos polisen till SVT.
Läs mer om Luleå, Peder Jonsson och SVT.
Rögle vände och vann mot Luleå
Luleå Hockey firade 40 år.Då blev det förlust hemma mot tabelljumbon Rögle.Skåningarna vände och vann med 4-3 efter straffläggning.– Det här var viktigt för oss, säger tränaren Anders Eldebrink till C More.
Renberg rörd på isen: Frun övertalade mig
En märkbart rörd Mikael Renberg var tillbaka på isen i Luleå.Men det var långt ifrån självklart att han skulle delta under ceremonin – med tanke på förhållandet med flera av supportrarna.– Frugan övertalade mig, säger han till SVT.
Läs mer om Luleå.Men, Mikael Renberg och SVT.
Hotade krogvakt med automatvapen
En man i 25-årsåldern som hotade en vakt på en krog i Luleå med ett automatvapen åtalas nu för grovt vapenbrott och grovt hot mot tjänsteman, skriver Norrbottens-Kuriren.
Läs mer om Luleå och Norrbottens-Kuriren.
Kommunanställda misstänks ha tagit emot mutor
Ett tiotal anställda på stadsbyggnadskontoret i Luleå misstänks ha tagit emot mutor för minst 463000 kronor av ett företag, visar en internutredning som presenterades under onsdagen.
Läs mer om Luleå.
Rapport: Korruption i Luleå – flera anställda tog emot mutor
Tio anställda på stadsbyggnadskontoret i Luleå misstänks ha tagit emot mutor för minst 463.000 kronor av ett företag. Det visar en revisionsrapport från KPMG som har gått igenom fallet, skriver lokala medier.
Läs mer om Luleå.
Person hittat död efter sökinsats i Luleå
En person har hittats död efter ett drunkningslarm i Luleå.– Vi har en person anträffad avliden, säger Marcus Isaksson vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Luleå.
Person hittad död i Luleå hamn
Läs mer om Luleå.
Robin Kovacs talar ut om dödskraschen
Robin Kovacs startade säsongen i Nordamerika men har valt att flytta hem. 20-åringen har en tung tid bakom sig.Tidigare i år var han med när bästa vännen dog i en tragisk bilolycka. När valet föll på Luleå så var det tryggheten som avgjorde.– Vi umgicks nästan varje dag i 20 år och det har varit svårt att inse allt. Min bästa vän gick bort och det finns inget värre. Jag och många andra har mått åt helvete, säger Kovacs.
Läs mer om Luleå och Nordamerika.
Rosseli Olsen: Luleå är mitt lag
Matchen var på väg mot förlängning – precis som i torsdags.Men då klev Mats Rosseli Olsen, 26, fram och avgjorde – när tre sekunder återstod.– Lördag och vinna med tre sekunder kvar, det känns bra nu, konstaterar han.
Frölunda avgjorde – med tre sekunder kvar
Frölunda HC har haft en tuff start på SHL-säsongen - men i kväll tog man snabb revansch för förlusten mot Luleå i torsdags när Mats Rosseli-Olsen sköt 4-3 med bara tre (!) sekunder kvar av matchen.Frölundas blott andra trepoängare den här säsongen.– Vi har jobbat i motvind men har haft bra perioder i tidigare matcherna men jag tycker vi gör en bra match i kväll, säger matchhjälten i C More.
Läs mer om C More och Luleå.
KLART: Robin Kovacs till Luleå
Läs mer om Luleå.
Robin Kovacs klar för Luleå
Luleå har gjort klart med Robin Kovacs. Den 20-åriga anfallaren lånas ut i två år från New York Rangers organisation.– Det ska bli otroligt roligt att få spela i SHL med Luleå Hockey de närmsta två säsongerna, säger Kovacs till Luleås hemsida.
Läs mer om Luleå Hockey, Luleå och SHL.
Han lägger sig platt efter talangens ilska
Lias Andersson, 18, riktade stor kritik efter utvisningen som han ådrog sig i förlängningen mot Luleå och menade att det var en solklar filmning av Niklas Olausson, 31.Nu svarar Luleåkaptenen, som lägger sig platt:– Jag får ta på mig det, säger han.
Läs mer om Luleå och Luleåkaptenen.
Frölundas glädjebesked: Nyckelspelarna tillbaka
Frölunda har fått ett stort glädjebesked inför returmötet mot Luleå.Joel Lundqvist och Simon Hjalmarsson är tillbaka från respektive skador.– Det är vansinnigt viktigt för oss, säger tränare Roger Rönnberg.