Luleå

Luleå värvar från Modo

Luleå hockey värvar den landslagsmeriterade forwarden Nathalie Ferno från Modo.
Läs mer om Modo och Nathalie Ferno.

Komarek om behandlingen: Det var en mardröm

Säsongen 2011/12 fick Konstantin Komarek beskedet att han var oönskad i Luleå.Med bara en timme kvar på övergångsfönstret.– Det var en mardröm, säger han till Nordicbet.
Bryter avtalet – backen lämnar SHL-klubben
Luleå och Daine Todd går skilda vägar.På sin hemsida meddelar SHL-klubben att parterna kommit överens om att bryta backens avtal.Luleå Hockey tackar Daine för tiden i vår förening och önskar honom lycka till i sin framtida karriär, skriver klubben i ett uttalande.
Läs mer om Daine och Daine Todd.

Luleå på jakt efter NHL-meriterad center

Luleå Hockey är på jakt efter en center.Och enligt NSD:s uppgifter så ligger den NHL-meriterade centern Joey Hishon nära till hands.
Läs mer om Joey Hishon.
Allvarligt hot mot socialförvaltning
Socialförvaltningen i Luleå har utsatts för ett allvarligt hot. Efter att hotet kom in låstes entrdörrarna och väktare fanns på platsen, skriver Luleå kommun i ett pressmeddelande.
Läs mer om Luleå.
Allvarligt hot mot socialförvaltning i Luleå
Socialförvaltningen i Luleå har utsatts för ett allvarligt hot. Efter det att hotet kom in är entrdörrarna låsta och väktare finns på platsen, skriver Luleå kommun i ett pressmeddelande.
Läs mer om Luleå.
Först ska vi riva hallen, sen hela stan
LULEÅ. Kvällen började med en utklassningsseger. Hur den slutade? – Först ska vi riva den här hallen, sedan tar vi ner hela stan. Vi kör på hela veckan, säger BC Luleås Brice Massamba.
Luleå säkrade guldet på hemmaplan
LULEÅ. Luleå är svenska mästare i basket för herrar. Efter en seger med 89–65 mot Södertälje kunde fick laget guldfira inför den entusiastiska hemmapubliken.
Läs mer om Södertälje.
Tomas Pettersson: Luleå dunkade in sitt odiskutabla besked
LULEÅ. Det var kvällen när geniet vi börjat tro var oövervinnerligt plötsligt stod där som förlorare. Det var kvällen när en pågående epok dog och en gammal mästare återuppstod. Strax före klockan 21 darrade det till i landets alla basketkorgar när Luleå dunkade in sitt odiskutabla besked: Vi är tillbaka. Vi är huvudstaden.
Läs mer om Luleå.
Emma Eliasson lägger av - 27 år gammal: Tråkigt
En gigant inom svensk hockey tackar för sig.Emma Eliasson har bestämt sig för att lägga av – 27 år gammal.– Det här är ett beslut som har vuxit fram under de senaste säsongerna, säger Eliasson.– Det är jättetråkigt att svensk damhockey inte längre kommer få se Emma Eliasson på isen, säger Fredrik Glader, sportchef i Luleå HF.
Tingsrätt misstänks ha avlyssnats
Under en överläggning i Luleå tingsrätt bakom stängda dörrar upptäcktes en diktafon på den åtalade mannens plats. Mannen och hans ombud misstänks nu för olaglig avlyssning.
Läs mer om Luleå.
Luleå missade första guldchansen
De regerande mästarna i Södertälje Kings tänker inte abdikera än. Men redan på onsdag får Luleå en ny chans att säkra SM-guldet. – Vi måste hitta tillbaka till vårt spel, säger Yannick Anzuluni efter 90–96-förlusten i den fjärde basketfinalen.
Luleå nära att bryta Södertäljes basketsvit
BC Luleå är 40 minuters effektiv basket från att bryta Södertäljes fyra år långa SM-guldsvit. I och med segern hemma i Luleå Energi Arena, 84–67, leder grundseriesegraren finalen med 3–0 i bäst av sju matcher.
Man döms för att ha vållat sin sambos död
En kvinna avled i början av mars efter att hennes sambo slagit henne. Nu har mannen dömts till två års fängelse för grovt vållande till annans död av Luleå tingsrätt, skriver NSD.
Läs mer om Luleå och NSD.
Rozzells show skickade Luleå närmare SM-guldet
Södertälje satte i början det mesta Sen var det Luleå och Brandon Rozzell som satte det mesta. Det var också Rozzell som i slutsekunderna sköt final nummer två till förlängning och vidare till en blytung Luleåseger med 93–84.
Nära bröder mot varandra på vägen till SM-guld
Alla har de helhjärtat satsat på basketen. Tre femtedelar av syskonskaran i familjen Massamba har tagit sig till SM-final. Två av dem ställs mot varandra. – Det är nog inte många bröder som möts i en SM-final, säger Södertäljes Thomas Massamba inför torsdagens final mot Luleå.
Läs mer om Luleå, Massamba, SM-final och SM-guld.
Luleå vann första SM-finalmatchen
Luleås makalösa hemmasvit håller i sig – och nu kan den ta laget hela vägen till SM-guld. Efter att ha vunnit den första finalmatchen mot Södertälje med 81–77 är Norrbotten-laget fortsatt obesegrat på hemmaplan i år.
Bulan klar för Luleå
Efter den senaste SHL-säsongen med Brynäs, som avslutades med SM-finalen mot HV71, återvänder nu ishockeytränaren Thomas Bulan Berglund till Luleå där han blir ny huvudtränare.
Läs mer om Luleå och SM-finalen.