Luleå

Väpnat rån i minilivs – stor polisinsats pågår

Under morgonen larmades polis om ett väpnat rån mot en minilivs i Luleå. En stor polisinsats pågår.
Läs mer om Luleå.

Basketmästarna till Champions League

Basketmästarna från Luleå har beslutat sig för att ställa upp i Champions League.
Läs mer om Luleå.
Trafikolycka Luleå - flera fordon inblandade
Vid tre-tiden inkom ett larm om trafikolycka i Luleå. Flera fordon ska vara inblandade, varav en är en lastbil.
Läs mer om Luleå.

Officiellt: Bill Sweatt är klar för ny SHL-klubb

Bill Sweatt stannar i Sverige.De svenska mästarna HV71 meddelade på sin hemsida under måndagen att forwarden är klar för spel till den kommande säsongen.Och Bill Sweatt skickar också en liten passning (?) till Luleå efter övergången.– Jag ser verkligen fram emot att komma till ett vinnande lag, säger han.
Läs mer om Luleå och Sverige.De.
Kvinnliga entreprenörer missgynnas – och får mindre pengar
Kvinnliga entreprenörer som söker statliga stöd till sitt nyföretagande behandlas annorlunda än manliga entreprenörer. Orsaken ligger i språket, visar en studie som forskare på Luleå tekniska universitet gjort.
Läs mer om Luleå.
Inte min bästa vän – han kommer inte att hälsa på
I går blev det tidigare superlöftet Joey Hishon klar för Luleå.I en lång intervju med NSD berättar kanadensaren om vägen tillbaka från en svår hjärnskakning, sin låga lön och kopplingen till popstjärnan Justin Bieber.–Han kommer inte komma till Luleå och hälsa på, säger Hishon.
Draftad i första rundan – nu klar för SHL-klubb
Luleå Hockey bekräftar nu värvningen av Joey Hishon.Klubben har skrivit ett ettårskontrakt med centern.– En väldigt spelskicklig och teknisk spelare, säger Stefan Skuggan Nilsson i klubbens livesändning.
Stjärncenter klar för Luleå
Läs mer om Luleå.
Alla visste – men jag hörde inget från Luleå
Luleås fans drömde om en återkomst i klubben för Linus Klasen, 31.Men i stället förlängde forwarden med Lugano - och skickar en pik till sin tidigare klubb.– Vill man ha en bra svensk spelare så går det ganska fort, säger Klasen till NSD.
Läs mer om Klasen, Lugano, Luleå och NSD.
Bosnic slutar i Södertälje Kings
Vedran Bosnic förde Södertälje Kings till fyra raka SM-guld, en svit som bröts i och med årets finalförlust mot BC Luleå.
Läs mer om SM-guld.
Åtal efter dödlig båtolycka
En 24-årig man har åtalats efter en båtolycka i Södra hamn i Luleå där en kvinna omkom. Mannen åtalas för vållande till annans död och vårdslöshet i sjötrafik, rapporterar lokala medier.
Läs mer om Luleå och Södra.
Dumpar SHL–floppen efter bara en säsong
Han värvades som en stjärna med landslagsmeriter.Men Julius Junttila floppade i Luleå, och bryter Luleå och forwarden kontraktet i förtid.
Läs mer om Luleå.
JUST NU: Villa övertänd
Strax efter klockan 01.00 kom larm om en övertänd villa strax undanför Luleå.Inga personer ska ha skadats.Det finns ännu inga misstankar om brott.
Läs mer om Luleå.Inga.
Världsstjärnan har landat i Sverige – turistar i Luleå
Justin Bieber har anlänt till Sverige inför sin Summerburst-spelning på lördag.Men världsstjärnan väljer bort Stockholm, och har i stället åkt till Luleå, skriver NSD.– Jag fick bara en snap av min kompis som sa att hon hade sett honom, säger en uppgiftslämnare till tidningen.
Minnesord: Tapio Romppanen
Major Tapio Romppanen vid F21, Luleå, har lämnat oss i en ålder av 55 år. Hans närmaste är dottern Fanny med familj och syskonen med familjer.
Läs mer om F21, Fanny och Luleå.
Uppgifter: Centern klar för SHL-klubb
Det har varit på gång ett tag - nu är det klart.Enligt NSD är Joey Hishon klar för Luleå.
Läs mer om Joey Hishon och Luleå.
Miljonsmäll för Luleå efter tunga säsongen
Det går tungt för Luleå Hockey.Inte minst ekonomiskt.Resultatet för säsongen 2016/2017: Minus 4,9 miljoner kronor, meddelar klubben på sin hemsida.
Läs mer om Luleå och Luleå Hockey.Inte.
Förre NHL-spelaren bryter – nära SHL?
Luleå Hockey vill ha Joey Hishon.Och nu är man ett steg närmare den NHL-meriterade spelaren.25-åringen har nämligen brutit sitt kontrakt med Jokerit, meddelar den finska klubben på sin hemsida.
Läs mer om Joey Hishon.Och, Jokerit och SHL.