Luleå

Udominate tvingade fram en fjärde match

Det var vinna eller försvinna för seriesegrarna Udominate i SM-finalen mot Luleå. Då tog Umeålaget chansen och tvingade fram en fjärde match efter 69-68 på hemmaplan.

Udominate tog chansen – med en poäng tillgodo

Nervöst, intensivt och spännande. Umeå Udominate vann den tredje finalmatchen hemma mot Luleå med en poäng, 69-68, och tvingade fram en fjärde finalmatch i Luleå på onsdag.
Läs mer om Luleå.
Hot om skolskjutning – skola töms i Luleå
Polisens ledningscentral har fått in samtal om att en skolskjutning skulle ske på en gymnasieskola i Luleå.
Läs mer om Luleå.
Hot om skolskjutning – skola töms
Polisens ledningscentral har fått in samtal om att en skolskjutning skulle ske på en gymnasieskola i Luleå.
Läs mer om Luleå.

Hot om skolskjutning – skola töms

Polisens ledningscentral har fått in samtal om att en skolskjutning skulle ske på en gymnasieskola i Luleå. Hotet har lagts ut via sociala medier.
Läs mer om Luleå.
Mora värvar Jacob Lagac från Luleå
Mora rustar för SHL-återkomsten. I dag har laget gjort klart med sitt andra nyförvärv. Precis som SportExpressen tidigare avslöjat är Jacob Lagac klar för Mora. – Jag är väldigt glad och tacksam över att ha skrivit på för Mora, säger han i ett pressmeddelande.
Luleå skrällde igen i basketfinalen
Det är upp- och nedvända världen i SM-finalen i basket. Luleå fortsätter skrälla mot guldfavoriten Udominate, 72–64 (32–24), och har skaffat sig tre guldfärgade matchbollar. – Vi har alltid trott på oss själva, säger Allis Nyström.
Läs mer om SM-finalen och Udominate.
Anhållen för medhjälp till Kalamarksmordet släpps
Det tidigare huvudvittnet i Kalamarksfallet anhölls på onsdagen på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord och medhjälp till grovt rån i Kalamark utanför Piteå 2004. På fredagen släpptes han efter häktningsförhandlingar i Luleå tingsrätt.
Luleå skaffade sig fyra matchbollar
Luleås basketherrar är på god väg att göra stadens damer sällskap i SM-finalspelet i basket. Grundserieettan vann för tredje gången i följd mot Uppsala, 77–73 (39–39), och har 3–0 i matcher i bäst av sju.
Läs mer om SM-finalspelet och Uppsala.
Skrällen i finalen - Udominate förlorade
Obesegrade Udominate gick in i SM-finalen som stor favorit. I den första finalmatchen föll de tungt när Luleå chocköppnade - och vann matchen med 69–41. – När vi inte kan få bollen i korgen är det otroligt svårt, säger Udominates tränare Bo Ågren Malm.
Luleå utklassade guldfavoriten
Hur fem tunga förluster glöms bort? Genom en förkrossande överlägsen seger. Luleå körde över Udominate på bortaplan i den första basketfinalen, 69–41 (38–24).
Läs mer om Udominate.
Luleå tog nytt kliv mot SM-final
Luleå har kopplat greppet om Uppsala i SM-semifinalen i basket. Efter 88–77 (47–37) på bortaplan leder grundseriesegraren med 2–0 i bäst av sju matcher.
Läs mer om SM-final, SM-semifinalen och Uppsala.
Snöforskare vann världens längsta skidlopp
Kanske var det för att hon hade bäst koll på underlaget. Eller så var det bara för att hon var bäst som Nina Lintzn, som till vardags forskar på snö vid Luleå tekniska universitet, vann damklassen i det arrangörerna kallar världens längsta skidtävling – Nordenskiöldsloppet.
Mystisk brand inne på krematorium
Krematoriet i Luleå drabbades på onsdagsmorgonen av en mystisk brand. – Det började brinna vid ugnen. Vi kan inte svara på vad det är förrän man utrett det hela, säger Stefan Svarvare, griftegårdschef, till Norrbottens Kuriren.
Läs mer om Luleå och Stefan Svarvare.
Luleå-värvningens hjälteinsats under terrorn
Tre Kronor-meriterade Patrick Cehlin väntade på att bli presenterad av Luleå när terrordådet på Drottninggatan inträffade.Då ställde hockeyprofilen upp och hjälpte till under den värsta transportkrisen i Stockholm.– Jag kunde köra lite taxi eftersom det inte gick några kommunikationer. Jag skjutsade hem lite folk, säger Cehlin till NSD.
Svensk VM-forward till Luleå
Läs mer om Luleå.
Luleå värvar stjärnduo
Luleå har gjort klart med en dubbelvärvning inför nästa säsong. Emil Larsson och och Tre Kronor-meriterade Patrick Cehlin har kommit till klubben från Almtuna respektive Rögle.
Redhawks utslaget – här är spelarna som kan lämna
JÖNKÖPING. Efter att ha slagit ut Luleå och sedan guldfavoriten Växjö Lakers, så har Malmö Redhawks, under sin andra SHL-säsong, sedan uppgången, nu fått se sig slagna av ett starkt HV 71 i semifinalen. Och för sportchef Patrik Sylvegård är bygget med det nya Malmölaget i full gång inför nästa säsong, då klubben vill ta ytterligare steg.
Luleå klart för SM-final
Läs mer om SM-final.