Lundbergföretagen

Bäst i klassen

Investmentbolag har gett god avkastning historiskt. Allra bäst har det gått för Öresund, Latour och Lundbergföretagen.

Lundebergs höjer utdelningen

Lundbergföretagen ökade sitt substansvärde under det fjärde kvartalet. Det framgår av bokslutet som presenterades på onsdagen. Investmentbolaget höjer även utdelningen från 5,6 kronor till 6 kronor per aktie.
Fredrik Lundberg köper i Indutrade
Lundbergföretagen har köpt aktier i Indutrade för 30 miljoner kronor.
Läs mer om Indutrade.
Lundbergs storköper i Industrivärlden
Industrivärdens största ägare Lundbergföretagen har köpt aktier i investmentbolaget för drygt 200 miljoner kronor.

Lundberg storköper Industrivärden

Lundbergföretagen har förvärvat 9 miljoner Industrivärden A-aktier. Investeringen uppgår till knappt 1,4 miljarder kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.
Miljardären: Planen är inte acceptabel
Striden om Nobel Center hårdnar. Finansmannen Fredrik Lundberg överklagar nu det planerade miljardbygget i centrala Stockholm och kräver att det ska stoppas. Kungens plötsliga inhopp i debatten blev en välkommen present för projektets huvudmotståndare. – Vi vill inte att det byggs på det här sättet på den här platsen, säger Roger Ekström, vice vd i Lundbergföretagen.
Lundbergföretagen fyller på innehaven i Industrivärden
Lundbergföretagen har återigen ökat i Industrivärden.
Läs mer om Industrivärden.
Fredrik Lundberg ökar innehavet i Handelsbanken
Handelsbankens styrelseledamot Fredrik Lundberg, tillika vd för Lundbergföretagen och ordförande i Industrivärden, ökar sitt innehav i banken med 200.000 A-aktier.
Lundberg grubblar över Industrivärdens framtid
Industrimannen Fredrik Lundberg medger nu att han funderar mycket på hur de två investmentbolagen Industrivärden och Lundbergföretagen ska verka i framtiden. En eventuell sammanslagning vill han inte kommentera.
Anders Nyrn får sparken
Industrivärdens hårt kritiserade vd Anders Nyrn stoppas från att bli ordförande i investmentbolaget.Det formella skälet är att huvudägarna Handelsbanken och Lundbergföretagen inte anser det lämpligt att Nyrn leder styrelsearbetet och drar tillbaka sitt förslag.
Pappans gåva till döttrarna – 6 miljarder
Finansmannen Fredrik Lundberg förebereder för en ny generation i Lundbergföretagen. Dagens industri skriver att han nu skänker sina aktier i företaget, värda 6 miljarder, till döttrarna. –Jag tycker att tiden är mogen, säger Lundberg till Di.
Läs mer om Lundberg och Lundbergföretagen.
Lundberg hoppar av Sandvik-styrelse
Affärsmannen Fredrik Lundberg hoppar av sitt uppdrag som ledamot i verkstadskoncernen Sandviks styrelse, enligt en rapport från bolagets valberedning inför årsstämman i maj. Mångmiljardären Lundberg, med investmentbolaget Lundbergföretagen, sitter bland annat i Handelsbankens styrelse, ett uppdrag som från och med att nya EU-direktiv träder i kraft i sommar innebär att antalet styrelseuppdrag begränsas.
Flaggningsmeddelande i Indutrade Aktiebolag
Anmälan om förvärv av eller överlåtelse av aktier eller depåbevis Emittent 556017-9367 Indutrade Aktiebolag Instrument SE0001515552 Aktier Innehavare L E Lundbergföretagen AB Före transaktionen
Industrivärden säljer 10% av innehavet i Indutrade
Relateret indhold Industrivärden har avyttrat 4.000.000 aktier i Indutrade, motsvarande 10,0 procent av kapital och röster, till L E Lundbergföretagen - för 212 kronor per aktie, eller
Läs mer om Industrivärden och Indutrade.
Lundberg tar makten i Indutrade
L E Lundbergföretagen har i överenskommelse med Industrivärden förvärvat 4 miljoner aktier i Indutrade för 212 kronor styck, totalt 848 miljoner kronor.
Läs mer om Industrivärden och Indutrade.
Börs: Kommande rapporter
28/11 Auriant Mining, C-RAD, Dignitana, L E Lundbergföretagen, Trigon Agri A/S 29/11 Formpipe Software, Kopparberg Mineral, Paradox Entertainment 30/11 Bore Tech, Cassandra Oil, MedCap,
Börs: Kommande rapporter
27/11 Consilium, Invisio Communications, Mackmyra Svensk Whisky, Russian Real Estate Inv Comp, Rörvik Timber 28/11 Auriant Mining, C-RAD, Dignitana, L E Lundbergföretagen, Trigon Agri
Lundbergs debuterar med obligationslån
Lundbergföretagen har för första gången emitterat ett obligationslån på 1 miljard kronor i den svenska kapitalmarknaden. Obligationen har en löptid på 6,5 år och löper med en årlig kupongränta på 3,05 procent.
SANDVIK: LUNDBERGS HAR KÖPT 500.000 AKTIER
STOCKHOLM (Direkt) Lundbergföretagen har köpt 500.000 aktier i Sandvik i tre omgångar. Köpen gjordes den 5,8 och 9 augusti och rapporterades av Fredrik Lundberg. Det framgår av Finansinspektionens
Läs mer om Fredrik Lundberg och Sandvik.
HUSQVARNA: LUNDBERGS HAR KÖPT 500.000 B-AKTIER
STOCKHOLM (Direkt) Lundbergföretagen har i tre omgångar köpt sammanlagt 500.000 B-aktier i Husqvarna. Köpen, som rapporterades via Fredrik Lundberg, gjordes den 5, 8 och 9 augusti. Det framgår av Finansinspektionens insynslista.
Läs mer om Fredrik Lundberg och Husqvarna.
SKANSKA: LUNDBERGFÖRETAGEN HAR KÖPT 700.000 B-AKTIER
STOCKHOLM (Direkt) Lundbergföretagen köpte totalt 700.000 B-aktier i Skanska, där Fredrik Lundberg är insynsregistrerad, den 10 och 13 juni. Det framgår av Finansinspektionens insynslista.
Läs mer om Fredrik Lundberg och Skanska.
Lundberg tankar Skanskaaktier
LE Lundbergföretagen har köpt 3,6 miljoner Skanskaaktier av Handelsbanksfären.
Lundberg tankar Skanskaaktier
LE Lundbergföretagen har köpt 3,6 miljoner Skanskaaktier av Handelsbanksfären.
Lundberg tankar Skanskaaktier
Stockholm/TT LE Lundbergföretagen har köpt 3,6 miljoner Skanskaaktier av Handelsbanksfären.
Lundberg tankar Skanskaaktier
Foto: Scanpix LE Lundbergföretagen har köpt 3,6 miljoner Skanskaaktier av Handelsbanksfären.