Lyxfällan

Johan Widerberg: Jag bär mina neuroser utanpå skjortan

I Vilken jävla cirkus spelar Johan Widerberg en svartsjuk clown med stort hjärta.Han vill inte vara en allmän kändis, har 10 000 olästa mejl i datorn och känner igen sig i Lyxfällan.– Jag bär mina neuroser utanpå skjortan.
Läs mer om Johan Widerberg och Lyxfällan.

Gladiatorn ny som expert i Lyxfällan

Magdalena Kowalczyk, känd som Athena i Gladiatorerna, blir ny expert i Lyxfällan.Tillsammans med Frida Boisen, Magnus Hedberg och Patrik Wincent kommer hon att leda 24:e säsongen på TV3.– Det är en livsdröm som besannas, säger Magdalena i ett pressmeddelade.
Lyxfällan visar Andr stora skulden – då ler 25-åringen
Andr, 25, har en strulig bakgrund och drömmer om ett lugnt liv med sambon Veronica och villa, Volvo och hund.Men han hemsöks av räkningar från de senaste årens hårda partyliv i Alanya – och fick nyligen sparken från ett transportbolag i Örebro.– Jag blev varslad när jag tappade 130 liter schampo från tionde våningen, säger han i säsongsavslutningen av Lyxfällan.
Hon är ny programledare i Lyxfällan i TV3
Frida Boisen är ny expert i TV3:s långkörare Lyxfällan.Samtidigt förändrar kanalen programmet i grunden och stuvar om bland programledarna.– Det är ett helt nytt upplägg, säger MTG:s presschef Susanne Nyln.

Köpt sju bilar i år – kan tvingas sälja sina katter

Noraparet Christian, 23, och Frida, 20, går back med 77 000 kronor i månaden och betalar inte hyran.Samtidigt har de fyra katter, har köpt sju bilar under året och gjort av med drygt 5 500 liter bensin.– Det är okynneskörning runt era rondeller mer eller mindre, säger programledaren Patrick Grimlund i veckans avsnitt av Lyxfällan.
Skulder på 635 000 – struntar i räkningarna
Lastbilschauffören Sami, 23, bor billigt i sin husvagn – och lever dyrt med sitt festande.Hans mamma Ulla tar sig för pannan när hon får reda på hur mycket alkohol sonen bälgar i sig, i veckans avsnitt av Lyxfällan. – Nu har jag öppnat ögonen och ser vilka jäkla bekymmer jag har, säger Sami, som har över en halv miljon i skulder.
Läs mer om Lyxfällan, Sami och Ulla.
Grimlund: Det svåraste Lyxfällan-fallet någonsin
Västeråsparet Micke, 42, och Isabelle, 29, måste sälja sin bostadsrätt för att betala av på miljonskulden.Fast det som verkar drabba dem hårdast är att behöva sälja retrosamlingen av tv-spel.– Känslomässigt så är det ändå en hobby som tillsammans har haft i tre år, så det är därför det blir tungt, säger Micke med tårar i ögonen, i veckans avsnitt av Lyxfällan.
Han ljög för sin sambo om den hemliga lasten
Här klipper Lyxfällans programledare Magnus Hedberg kreditkortet för Petr, 38, som är miljonär i skulder.Bakom den kantrade ekonomin finns en mörk hemlighet – som han dolt för sambon Marlena, 32.– Han lovade mig att aldrig mer ta en kredit. Ändå svek han mig, säger Marlena till Lyxfällan.
Läs mer om Lyxfällan, Marlena och Petr.
Jag vill inte slösa pengar på att betala mina skulder
Lagerarbetaren Levente, 33, har skulder på över 200 000 kronor och går back med nästan 15 000 kronor i månaden – och flickvännen Vendela är höggravid.Då vägrar han sälja sin synt.– Jag vill inte slösa pengar på att betala skulderna, säger han till Lyxfällan.
Läs mer om Lyxfällan och Vendela.
Trebarnsmamman bröt ihop efter utskällning i Lyxfällan
Undersköterskan och trebarnsmamman Teija, 37, har skulder på över en halv miljon kronor och får höra att hon är en seriebrottsling ekonomiskt av Lyxfällans programledare Magnus Hedberg.Han efterlyser sedan att hon ska visa lite finsk sisu bakom sina tomma blanka ögon. – När de hade dragit så bröt jag ihop helt och hållet, säger hon till Dina Pengar.
Läs mer om Dina Pengar, Lyxfällan och Teija.
Lyxfällan-profilens dubbla roller – frontar ny nätbank
I tv-programmet Lyxfällan hjälper programledaren Patrick Grimlund, 45, människor som dragit på sig enorma skulder efter att ha tagit blancolån och snabblån till skyhöga räntor.Samtidigt är han privatekonom för internetbanken Bynk – som erbjuder blancolån.– Det som skiljer Bynk från mängden är att vi bygger hela vårt program på att vi ska ha de bästa, enklaste och mest transparenta produkterna inom bankvärlden, säger Patrick Grimlund till Dina Pengar.
Hästuppfödaren Jespers raseriutbrott i Lyxfällan
Här blir hästuppfödaren Jesper rasande på Lyxfällan.21-åringen har nästan en halv miljon kronor i skulder – men när programledaren Magnus Hedberg föreslår att Jesper ska sälja sina hästar för 100 000 skriker han:– Ni kan packa ihop och dra härifrån. Sätter ni foten i huset en gång till så polisanmäler jag er.Sedan hoppar han in i bilen och gasar fram på grusvägen så att kamerateamet får söka skydd i skogen.
Dramatik under inspelningen av Lyxfällan: Blev action
Att vara programledare för Lyxfällan kan innebära att man blir utskälld, nedgråten - och nästan påkörd.Under inspelningen av kommande säsongen av Lyxfällan tvingas Magnus Hedberg kasta sig i diket för att inte bli överkörd.– Vi fick hoppa ner i diket där, det blev action, säger Magnus Hedberg.
Läs mer om Lyxfällan.
Tv-profilen Paow får hjälp med ekonomin
Bloggaren Paow får hjälp med sin privatekonomi i TV3:s Lyxfällan.Dokusåpa-profilen Paulina Danielsson vill ha hjälp av programmets experter.– Jag har alltid varit slarvig med pengar och struntat i räkningar, berättar hon i ett pressmeddelande.
Politiker som lånar borde inse att väljarna sett Lyxfällan
Att folk maxar sitt bolån för att köpa drömlägenheten oroar myndigheterna och regeringen. Men vi skattebetalare borde bli oroliga när samma regering löser utgifter med lån och duckar för de uppenbara risker som finns med skuldberg.
Läs mer om Lyxfällan.
Tora, 20, kunde inte sluta köpa på sig bilar
Tora, 20, från Västerås drömmer om en egen tatueringsstudio.Men sedan hon fyllde 18 har hon spenderat en halv miljon kronor och ägt 15 bilar.Tills slut slog hennes syster Matilda larm till TV3:s Lyxfällan som tog sig an fallet.– Det känns jättejobbigt och pinsamt att vara med i tv, säger Tora till Dina Pengar.
Läs mer om Dina Pengar, Matilda och Tora.
Lailas ilska efter exets kommentar
I podcasten Lyxfällan hävdar Niclas Wahlgren att han och Laila Bagge delade lika på pengarna i skilsmässan – han säger också att livet blev billigare efter uppbrottet. Efter utspelet slår Laila Bagge tillbaka – hon menar att uppdelningen inte stämmer, samtidigt som uttalandet gör henne upprörd. – Jag blir oerhört ledsen att jag tvingas kommentera sådana här uppgifter när vi har barn ihop, säger Bagge.
Läs mer om Bagge, Laila Bagge och Lyxfällan.
Hon dolde miljonskuld för sin sambo i flera år
Anna, 31, drog på sig en miljonskuld och tog nya lån för att betala amorteringarna. Hon lyckades dölja skuldberget för sambon Bobby, 38, i två år. TV3:s program Lyxfällan ryckte in och sålde parets bilar och tillhörigheter. – Jag kan inte tycka synd om er. Det verkar som ni vill ha problem, säger programledaren Patrick Grimlund till paret.
De slösade bort 300 000 – struntade i skolavgiften
Nina och Pär bränner hundratusentals kronor på skräpmat, cigaretter och prylar – och har inte betalat barnens förskoleavgift på nästan ett år. I kvällens Lyxfällan riskerar paret både huset och relationen. – Att det var illa visste vi men jag trodde inte att det var så illa, säger Nina i programmet. Men hon och sambon är hoppfulla inför framtiden.
Läs mer om Lyxfällan, Nina och Pär.
Rättegången var som ett avsnitt av Lyxfällan
VÄSTERÅS. Jag hade väntat mig en omtumlande dag full av våldsamma familjekonflikter och ond, bråd död. Men delar av rättegången mot den 42-åriga Arbogakvinnan liknade mer ett uppförstorat, mardrömslikt avsnitt av Lyxfällan. Dagen präglades även av manifestationen av kärlek till den dödade Aki Paasila.
Drivs i konkurs av sin son och hans flickvän
Paret Mathiaz, 21, och Nikki, 23, bränner pengarna på presenter och skräpkonsumtion.De lever på Mathiaz mamma Lena som har hamnat hos Kronofogden.Nu sätter hon ner foten.– Det känns för jävligt rent ut sagt, säger mamman i kvällens avsnitt av Lyxfällan
Christian festade upp arvet på fem månader
Christian, 29, har bränt hundratusentals kronor på resor, fester och shopping. Nu har han fått flytta hem till mamma med ett skuldberg på 750 000 kronor. – Det är ingen mening med framtidsplaner om de är omöjliga att uppnå, säger Christian uppgivet i kvällens Lyxfällan.
Läs mer om Christian och Lyxfällan.
Linnea, 20, tog sms-lån för att resa till Thailand
Deltidsarbetande studenten Linnea, 20, bränner sina pengar på resor, skönhet och fester. Hon har hamnat hos Kronofogden och pojkvännen Olof fruktar för deras gemensamma framtid. – Det är en enorm ångest, det känns ibland som att det inte är någon ljusning på det hela, säger Linnea i kvällens Lyxfällan.
Vi var med i Lyxfällan – så blev våra liv efter
Lögner, shoppingmissbruk och enorma skuldberg får ofta programledarna i Lyxfällan att ryta till i fasa. Trots det lyckas de flesta vända sin katastrofala ekonomi. – Men det finns självklart de som inte lyckas med det, säger programledaren Magnus Hedberg.
Läs mer om Lyxfällan.